Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Μέχρι και ο τραμπ στην Αμερική δήλωσε πως θα νομοθετήσει ώστε οι εξωσωματικές να είναι εντελώς δωρεάν για τα ζευγάρια και μάλιστα θα ζητήσει και από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να καλύπτουν 100% το κόστος (πως θα το κάνει αυτό ούτε και ξέρω και αν στο τέλος θα το πετύχει) και οι δικοί μας εδώ ακόμα το συζητάνε μήπως και κάνουν άρση του περιορισμού της ηλικίας των 40 για την επιτροπή! 

Εγώ ξεκίνησα να μην τα βάφω γιατί ξεκίνησα την διέγερση κλπ αλλα να πούμε και την αλήθεια είναι και λίγο θέμα ψυχολογίας. Κάτι να σου αλλάξει την διάθεση. Ωστόσο είμαι της άποψης στην εγκυμοσύνη καλό θα ήταν να το αποφεύγεις. Γενικά έχω αλλάξει ριζικά την διατροφή μου, τρώω 3 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, όξινα φρούτα, πλούσια σε Κάλιο και καλά λιπαρά, πίνω ένα τσάι από φύλλα φραμπουάζ, παίρνω βιταμίνες αλλά το ενδομήτριο εκεί στα 6,2 μην τυχόν και πάει λίγο παραπάνω. Μόνο βελονισμό δεν έχω κάνει ακόμα 😒

Καλά ας μη μιλησω για τις ιδιωτικές ασφαλειες.. που στην παλινδρομη μου ρωτησα αν μου καλυπτει την αποξεση και μου ειπαν μονο αν ειναι απο χρωμοσωμικη ανωμαλία η αποβολη και οτι ηθελαν χαρτι, που ουτως η αλλως δεν θα μπορούσα να τους το δωσω.. γιατι ο καρυοτυπος του εμβρυου και αργησε να βγει προφανώς και ηταν καθαρος.. αλλα διαφορετικά τους ρωταω τι; Ειναι δυνατον να σας λεω παλινδρόμη κυηση και να εννοω ηθελημένη διακοπή; Προφανως και  υπαρχει προβλημα για να υπαρχει αποβολη.. εννοειται οτι δεν ειχε τι να μου πει ο ασφαλιστής! Το ποσά λεφτα δινουμε και ποσα θα επρεπε να μας καλυπτουν δεν θελω καν να το σκεφτομαι! Καλα να ειμαστε, να εχουμε υγεια να μπορούμε να τα πληρώνουμε! 

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, Renez είπε:

Ναιιιι ε,και κάπου εκεί θα παρασυρθείς :-) ρε χαζό κ να σου φέρουν πολλά μπορείς κάλλιστα ότι δε σ' αρέσει ή το έχεις σε πληθώρα να πας να το αλλάξεις είτε με μεγαλύτερο νούμερο για να το έχει στο μέλλον είτε με κάτι άλλο από το μαγαζί πχ λευκά είδη,καπελάκι,παπουτσακια ανάλογα τι έχει το μαγαζί..με σε αγχωνει απαραίτητα ότι θα γεμίσεις ρούχα!

Βαλε κ το ότι παίζει κ τότε να απαγορεύονται να έρθουν στο μαιευτήριο οπότε ποτέ θα μας τα φέρουν?! Μετά που θα 40ντισουμε..τώρα δε ξέρω έτσι το σκέφτομαι εγώ.. γτ βασικά θέλω να είναι με δικό μου ρούχο κ σκοπεύω σε κοντινούς συγγενείς που έχω θάρρος(μαμά γιαγιά πεθερά κτλ ) να ζητήσω λευκά είδη ή πχ αποστειρωτη γενικά πράγματα αλλα..

Ρε αγάπη κ οι υπόλοιπες που έχετε γεννήσει τι παίζει με το γάλα?  Κ η φίλη μου που γέννησε πριν λίγες μέρες που σας έλεγα επειδή τις δύο πρώτες μέρες δεν έβγαλε πολύ γάλα τη πίεσαν για ξένο κ έδωσε ,4η μέρα πήγε σπίτι κ είχε κανονικά τον κ φυσικά το μωρό ήδη έμαθε στο ξένο κ δεν ήθελε στήθος..ο παιδίατρος όμως της είπε πως έκανε λάθος γτ όλες τις 2 πρώτες μέρες βγάζουμε ελάχιστη ποσότητα που λέγεται πρωτογαλα αλλά είναι τόσο θρεπτικό κ πλούσιο σε θερμίδες που χορταινει το παιδί παίρνοντας μάλιστα κ ο,τι ακριβώς χρειάζεται!!

Κ το ίδιο έχω διαβάσει κ από μανουλες εδώ ότι στην αρχή δεν είχαν πολύ κ 3-4 μέρα είχαν κανονικοτατα!! Εγώ θα το παλέψω όσο μπορώ πιστεύω για θηλασμό..το θέλω πολύ ειδικά έστω 1-2 μήνες να του δώσω ότι καλύτερο μπορώ ,ελπίζω η μαία κ ο παιδίατρος να με βοηθήσουν..

Ναι αυτό έχω διαβάσει κ εγώ ότι τις 3 πρώτες μερες δεν έχεις πολύ! Ειδικά αν έχεις κάνει καισαρική, γιατί με το φυσιολογικο το σώμα καταλαβαίνει κατευθείαν ότι πρέπει να αρχίσει η παραγωγή γαλατος! 

Just now, Eval είπε:

Κορίτσια όσον αφορά τις κλινικές. Σκέφτεστε να κάνετε rooming in?? Η αλήθεια είναι είχα μια φίλη που δουλεύει σε μια γνωστή κλινική και είναι μέσα στα μωράκια. Το τι μου είπε οτι κάνουν κρυφά από τις μανουλες... Θα φριξετε. Θα ήθελα προσωπικά να έχω δίπλα μου από την αρχή , αρκεί να είναι καλά η υγεία μου! Εσείς πώς το βλέπετε;

Πες μας τι κανουν!!!!θα σκάσω αν δε μάθω...

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

SqfGp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, Jasmine@ είπε:

Ναι αυτό έχω διαβάσει κ εγώ ότι τις 3 πρώτες μερες δεν έχεις πολύ! Ειδικά αν έχεις κάνει καισαρική, γιατί με το φυσιολογικο το σώμα καταλαβαίνει κατευθείαν ότι πρέπει να αρχίσει η παραγωγή γαλατος! 

Έχεις κ εσύ τ βίτσια σου!!

Κι εγ  είχα αυτό το λίγο στην αρχή κ το παιδι πεινούσε...φαντάσου 2ο βράδυ στο μαιευτήριο έφαγε 60ml ξένο. Εγώ δεν είχα πολύ γάλα γενικά κ το πάλευα πολύ,κάθε φορά τον έβαζα στηθος κι αφού καταλάβαινα ότι δν πίνει τπτ του έδινα ξένο,ο παιδίατροςστο μαιευτηριο με πίεζε κ έλεγε ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσα να δώσω στο παιδί μ κ με πεισμωνε. 3.5 μήνες το ίδιο έκανα όσο ήμουν σπίτι θηλασα κ τη νύχτα κ όσο έλειπα ξένο γτ δεν είχα αρκετό να του αφήσω...είναι ανάλογα αν έχεις εγ  κατάλαβα. Η ξαδέρφη μ πάντως πριν Χρόνια που δν ήθελε η μάνα της να της δώσει ξένο ανέβασε ζαχαρο από τη πείνα το βρέφος,δεν της έμεινε πρόβλημα αλλά ταλαιπωρήθηκε πολύ χωρίς λόγο.

Ααα και με το που βγήκα από το χειρουργείο μου το έβαλαν κατευθείαν στο στηθος πριν πάμε στο δωματιο

• Μου αρέσει 1

IjnUp3.pngscOTp2.png

Just now, Eval είπε:

Κορίτσια όσον αφορά τις κλινικές. Σκέφτεστε να κάνετε rooming in?? Η αλήθεια είναι είχα μια φίλη που δουλεύει σε μια γνωστή κλινική και είναι μέσα στα μωράκια. Το τι μου είπε οτι κάνουν κρυφά από τις μανουλες... Θα φριξετε. Θα ήθελα προσωπικά να έχω δίπλα μου από την αρχή , αρκεί να είναι καλά η υγεία μου! Εσείς πώς το βλέπετε;

Κάτι τέτοια συζηταγαμε κ προχθές..εγώ βέβαια θα το έχω σίγουρα γτ είμαι σε δημόσιο αλλά ήταν κ ο κυρίως λόγος που πήγα σε δημόσιο ώστε να μπορώ να είμαι σε μονοκλινο με τον άντρα κ το παιδί μου. Κ καλά να του φαίνονταν μου φαίνεται πολύ επίπονο για το μωρό λίγες ώρες αφότου βγει από τη κοιλίτσα να είναι τοσο μακριά από τη μαμά του σε ένα ξένο δωμάτιο με άλλα τόσα μωρά γύρω κ ξένες γυναίκες..

Είμαι λίγο λέαινα με το παιδί μάλλον εγώ..μαζί κ πάλι μαζί!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, Renez είπε:

Ρε αγάπη κ οι υπόλοιπες που έχετε γεννήσει τι παίζει με το γάλα?  Κ η φίλη μου που γέννησε πριν λίγες μέρες που σας έλεγα επειδή τις δύο πρώτες μέρες δεν έβγαλε πολύ γάλα τη πίεσαν για ξένο κ έδωσε ,4η μέρα πήγε σπίτι κ είχε κανονικά τον κ φυσικά το μωρό ήδη έμαθε στο ξένο κ δεν ήθελε στήθος..ο παιδίατρος όμως της είπε πως έκανε λάθος γτ όλες τις 2 πρώτες μέρες βγάζουμε ελάχιστη ποσότητα που λέγεται πρωτογαλα αλλά είναι τόσο θρεπτικό κ πλούσιο σε θερμίδες που χορταινει το παιδί παίρνοντας μάλιστα κ ο,τι ακριβώς χρειάζεται!!

Κ το ίδιο έχω διαβάσει κ από μανουλες εδώ ότι στην αρχή δεν είχαν πολύ κ 3-4 μέρα είχαν κανονικοτατα!! Εγώ θα το παλέψω όσο μπορώ πιστεύω για θηλασμό..το θέλω πολύ ειδικά έστω 1-2 μήνες να του δώσω ότι καλύτερο μπορώ ,ελπίζω η μαία κ ο παιδίατρος να με βοηθήσουν..

Καλημέρα κοριτσουδια!

Νομίζω είναι ανάλογα και την περίπτωση ας πούμε η νυφη μου που γέννησε πριν λίγες εβδομάδες το έβαλε στο στήθος από την αρχή αλλά δεν είχε πολύ γάλα έτσι το τάισαν και ξένο, φυσικά μόλις κατέβηκε το γάλα αρκετά άρχισε να το θηλάζει κανονικά και το μωρό δεν ειχε θέμα. Αλλά ο μικρός έπαιρνε και κανονικά πιπίλα από την αρχή και τους είπαν από το νοσοκομείο δεν πρέπει γτ δεν θα θέλει το θηλασμό. Τελικά όμως και την πιπίλα παίρνει κ κανονικά θηλάζει... Ίσως είναι δηλαδή κ στο παιδάκι. 

• Μου αρέσει 1

Just now, Lalom είπε:

Οι απόψεις διίστανται εδώ για το γάλα χαχαχ. Λοιπόν φίλη μου που γέννησε στο Ρέα τον Αύγουστο είχε όπως λες το πρώτογάλα (γτ όλες αυτό έχουν τις δύο πρώτες μέρες κ μετά έρχεται το γάλα τη Τρίτη μέρα) την εβαλε στο στήθος της ήπιε η μικρή όσο ήπιε κ μετά σπαραζε στο. Κλάμα όλη την ώρα.. Με βάσει τα λεγομενα της μαμάς και ότι πεινουσε το παιδί και εκείνη με τον άντρα της είπαν να δώσουν κ. Ξένο γάλα γτ το παιδί δεν χορταίνει κ όπως και έγινε μου είπε ότι ήπιε κ 25.ml Almiron. Όταν πήγε λοιπόν σπίτι ή μικρή ήταν πάρα πολύ φαγανη θήλασε και σαν συμπλήρωμα της έδινε το ξένο το Almiron. Τώρα δε ξέρω να σ πω θα ακούσεις πολλές ιστορίες με το γάλα. Η μικρή ακόμα. Κ. Τώρα που πάει 7 μηνών κ θηλάζει Κ πίνει ξένο. 

Όντως πολλά ακούγονται τι να πω..νομίζω έχει όντως να κάνει και η καισαρική γτ πραγματικά το σώμα αργεί ακόμη περισσότερο να συνειδητοποιήσει ότι γεννησες .. είναι κ στο παιδί εννοείται πόσο θα πειναει κ όλα..ευελπιστώ να καταφέρω να μείνω στο θηλασμό όπως είπα έστω τους πρώτους μήνες πριν πάω στη δουλειά ειδάλλως στη χειριστή να δέχεται μισό μισό ..

Just now, Jasmine@ είπε:

Μα δε θες να ξέρεις τι κάνουν στα βρεφακια;;;

Ας μείνει στη φαντασία μου..αχχχ θα πιάσουμε πάλι συζητηση σαν χθες στενάχωρη αλλά.. οκ στη ζωή όλα..

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια!

Να βρείτε στο φμπ την ομάδα Αττική εθελοντική ομάδα υποστήριξης θηλασμού! Ειναι πολύ χρήσιμη αν και είναι λίγο φανατικες μερικές εκει!

Εμένα στο Ρέα επειδή γεννήθηκε με χαμηλό βάρος μου είπαν καλύτερα να πίνει αρκετο γάλα για να πάρει τα πάνω του. Μου έφερναν θηλαστρο και έκανα κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Τις πρώτες 2-3 μέρες δεν έβγαζα σχεδόν τπτ αλλά μέρα πήρα μπρος. Κ έδινα κ ξένο. Μετά στο σπίτι  ειχα πολύ γάλα με το θηλαστρο κ δεν χρειάστηκε να ξαναδώσω ξένο! Κ κάπου μετά από 2-3 μήνες θηλαστρου έπιασε στήθος και συνεχίσαμε θηλασμό μέχρι τα 2.5 χρ. Στο δεύτερο παιδί δεν θέλω πάντως να θηλάσω, θα το παλέψω με θηλαστρο μέχρι τους έξι μήνες που θα μπει στο φαγητό και μετά ξένο.

• Μου αρέσει 1

l4uHp3.pnghqpcp3.png

Just now, marianna1986 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!

Να βρείτε στο φμπ την ομάδα Αττική εθελοντική ομάδα υποστήριξης θηλασμού! Ειναι πολύ χρήσιμη αν και είναι λίγο φανατικες μερικές εκει!

Εμένα στο Ρέα επειδή γεννήθηκε με χαμηλό βάρος μου είπαν καλύτερα να πίνει αρκετο γάλα για να πάρει τα πάνω του. Μου έφερναν θηλαστρο και έκανα κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Τις πρώτες 2-3 μέρες δεν έβγαζα σχεδόν τπτ αλλά μέρα πήρα μπρος. Κ έδινα κ ξένο. Μετά στο σπίτι  ειχα πολύ γάλα με το θηλαστρο κ δεν χρειάστηκε να ξαναδώσω ξένο! Κ κάπου μετά από 2-3 μήνες θηλαστρου έπιασε στήθος και συνεχίσαμε θηλασμό μέχρι τα 2.5 χρ. Στο δεύτερο παιδί δεν θέλω πάντως να θηλάσω, θα το παλέψω με θηλαστρο μέχρι τους έξι μήνες που θα μπει στο φαγητό και μετά ξένο.

Καλημέρα! Είναι εύκολο με το θήλαστρο? Τουλάχιστον με το. Θήλαστρο ξέρεις και πόσο τρώει με το θηλασμό δε μπορείς να ξέρεις. Εμενα μ. Φαίνονται βουνό όλα αυτά :(

Just now, Renez είπε:

Ναιιιι ε,και κάπου εκεί θα παρασυρθείς :-) ρε χαζό κ να σου φέρουν πολλά μπορείς κάλλιστα ότι δε σ' αρέσει ή το έχεις σε πληθώρα να πας να το αλλάξεις είτε με μεγαλύτερο νούμερο για να το έχει στο μέλλον είτε με κάτι άλλο από το μαγαζί πχ λευκά είδη,καπελάκι,παπουτσακια ανάλογα τι έχει το μαγαζί..με σε αγχωνει απαραίτητα ότι θα γεμίσεις ρούχα!

Βαλε κ το ότι παίζει κ τότε να απαγορεύονται να έρθουν στο μαιευτήριο οπότε ποτέ θα μας τα φέρουν?! Μετά που θα 40ντισουμε..τώρα δε ξέρω έτσι το σκέφτομαι εγώ.. γτ βασικά θέλω να είναι με δικό μου ρούχο κ σκοπεύω σε κοντινούς συγγενείς που έχω θάρρος(μαμά γιαγιά πεθερά κτλ ) να ζητήσω λευκά είδη ή πχ αποστειρωτη γενικά πράγματα αλλα..

Τη πρώτη μέρα το στομάχι του χωράει 5 ml περίπου τη τρίτη μερα περίπου 25ml

Τις πρώτες μέρες οι περισσότερες δεν έχουν γάλα παρά λιγα ml. Το μωρό όμως μπαίνει στο στήθος για να δώσει 'σημα' να ξεκινήσει η παραγωγή ! Ο γιος μου όταν τον έβαλα πάνω στο στηθος πρώτη φορά έψαχνε με το στόμα να πάει να φάει! Κ αμέσως επιασε κ ξεκίνησε να προσπαθεί! Τα νεογέννητα κουράζονται συνήθως κ κοιμούνται μετά από λίγη προσπάθεια

Η μαία εννοείται μπορεί να σε βοηθήσει, παιδίατροι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται πολύ με τον θηλασμό, αρκεί να βρεις κάποιον να είναι υπέρ του θηλασμου.

Q1jtp2.png

Διαφημίσεις

Just now, Renez είπε:

Κορίτσια αυτό είναι το φυσιολογικό! Καμία γυναίκα δεν έχει περισσότερο γάλα τις πρώτες μέρες. Το στομάχι του μωρού είναι μια σταλιά κ αυτό είναι υπέρ αρκετό! Αν ήταν έτσι καμία.δεν θα θήλαζε αποκλειστικά ανά τους αιώνες!! Στην αρχή έχεις το πρωτογαλα κ αυτό είναι το μόνο που χρειαζεται το μωράκι! Το κανονικό γάλα κατεβαίνει την 3-4η ημέρα, οπότε κ πρήζεται το στήθος! Προσέξτε μην την πατήσετε γτ εκεί πατάνε όλοι κ σου πασάρουν τη φόρμουλα. Εκτός βέβαια αν δεν θέλετε εσείς ή θέλετε μεικτή διατροφή! 

• Μου αρέσει 5

Just now, marianna1986 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!

Ρε συ έκανα αίτημα να μπω στην ομάδα που λες κ δεν με δέχτηκαν!τι εκανα λάθος;;;:mrgreen:

Κ εγώ έτσι το έχω στο μυαλό μου να δουλέψω θηλαστρο , θα δείξει πως θα μας πάει!!

C1JTp3.png

Just now, EugenJen είπε:

Ρε συ έκανα αίτημα να μπω στην ομάδα που λες κ δεν με δέχτηκαν!τι εκανα λάθος;;;:mrgreen:

Κ εγώ έτσι το έχω στο μυαλό μου να δουλέψω θηλαστρο , θα δείξει πως θα μας πάει!!

Πότε έκανες αίτημα? Θες να μου πεις το όνομα σου να πω να σε δεχτούν?

Q1jtp2.png

Νομίζω πως το θηλαστρο είναι ο πιο δύσκολος δρόμος γιατί πρέπει να είσαι σπίτι να αντλείς κάθε 3-4 ώρες δλδ δεν μπορείς να φύγεις βολτιτσα πρωί  και να γυρίσεις βράδυ. 

Μηπως έχει ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να σε δεχτούν;

l4uHp3.pnghqpcp3.png

Just now, Jasmine@ είπε:

Αντί να τα κάνουν μπάνιο πολλες φορές τα μωρά, τα ελειφαν με μια κρεμουλα να μυρίζουν όμορφα. Τους έλεγες να μην δώσουν ξένο στα μωρά τους αλλά αυτοί προκειμένου να μην τα ακούν να κλαίνε αντί να τα πάνε για θηλασμό τα έδιναν κρυφά σκόνη γάλα. Και μάλιστα μια φορά κάναν λάθος και δώσανε σε δύο μωρά γάλα με το ίδιο μπιμπερο... Αυτό φαντάζεστε τι σημαίνει. Τέλοσπαντων. Πολλά τέτοια. Δεν τις εμπιστεύομαι. Προτιμώ το ιδιωτικό για 1000 λόγους αλλά το μωρό πλάι μου να έχω τον έλεγχο.

• Μπερδεμένη/-ος 1
  • Λυπημένη/-ος 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...