Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Καλε μόλις ξύπνησα από την καθιερωμένη siesta Μου κ έχετε γράψει 5 σελίδες... από ότι είδα πάλι για τσουτσουνακια μιλάτε! Δεν υποφέρεστε... 

για το φύλο κ εμένα μου είπε η εμβρυολογος ότι στην εβδομάδα αυτή προεξέχουν κ στα αγόρια κ στα κορίτσια αλλά ότι είναι διαφορετικά! 

• Χαχα 6

SqfGp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, Renez είπε:

Βεβαίως κυρία μου!! Έχει πέσει πολύ πουλοαναλυση τούτη τη μέρα χαχχαα

Κορίτσι μου βρήκα κ αυτή τη λίστα από μια άλλη μανούλα..

Για το δωματιο

Κούνια + στρώμα + μόμπιλε (περιστρεφόμενο παιχνίδι με μελωδίες για την κούνια έτσι ώστε να το παίρνει ο ύπνος)

Στρωματακι αλλαξιερας.

Εάν δεν χωράει δίπλα στο κρεβάτι σου η κουνια τότε για τους πρώτους μήνες θα χρειαστεις να το κοιμίζεις σε λικνο ή καλαθουνα. 

Εάν το δωματιο δεν έχει ντουλάπα θα χρειαστείς συρταριερα. 

Κουνουπιερα

Port bebe 

Προαιρετικά (εγώ τα αγόρασα) αλλά δεν χρειάζονται από νεογέννητο: Πάρκο,  Ριλαξ, Στράτα, καρεκλάκι φαγητού, θερμόμετρο δωματίου, μασητικα για τα δοντάκια. 

Λευκα είδη: 

Ρουχαλάκια + ζιπουνακια + καλτσακια αναλόγως την εποχή αλλά όχι πολλά γιατί θα σου φέρουν κ δωρα αλλα μεγαλώνουν κ πολύ γρήγορα. 

Σετ προικας (πάντα κούνιας, κατωσεντονα με λάστιχο, πανωσεντονα, κουβερτούλα)

Σελτεδακια + λάβετες (πανάκια ωμου για τις γουλιτσες)

Σαλιαρες

Πετσέτα μπάνιου (εγώ δεν αγόρασα, απλα διάλεξα 3 βαμβακερες δικές μας τις έπλυνα μερικές φορές με τα απορρυπαντικά του μωρού και πλέον θα χρησιμοποιούνται μόνο από την μικρη) 

Σεντονακι αγκαλιάς (αλλιώς και πάνα αγκαλιάς) 

Θηλασμός και τροφή:

Επιθέματα στήθους, Σουτιέν θηλασμού, μπιμπερό γυάλινα (2-3 για αρχή), πιπιλα (κ θήκη κ ιμάντα στήριξης της), θήλαστρο και σακουλάκια αποθήκευσης (αν αντλήσεις και δν δώσεις τλκ στήθος), βραστηρας, αποστειρωτης, βούρτσα καθαρισμού μπιμπερό. Προαιρετικά: υγρό πιάτων βρεφικο,  μαξιλάρι θηλασμού (εγώ το πήρα δώρο από γνωστό μαγαζί βρεφικων  με την 1η αγορά ή και χωρίς αγορά απλά με εμφανή την κοιλίτσα σου όταν πας, αν σε ενδιαφέρει σου λέω ποιο μαγαζί είναι), θερμόμετρο σώματος, θερμός μεταφοράς γάλακτος (για το τάισμα με μπιμπερό εκτός σπιτιού). 

Για το μπάνιο και το αλλαγμα:

Κρέμα συγκαματος, ενυδατικο γαλάκτωμα, πανες, μωρομαντηλα, μπανάκι, βρεφικο σαμπουάν κ αφρόλουτρο. Αποστειρωμενες γαζες, φυσικος ορος, καθαρο οινοπνευμα, βαμβακι. Σετ περιποιησης (ψαλιδάκι, νυχοκοπτης, βούρτσα μαλλιών). Αποφρακτηρας μύτης. Καλαθακι για τις λερωμενες πάνες, καλαθακι για τα άπλυτα ρουχαλακια του μωρου. Προαιρετικα: Σελτεδακι μιας χρήσης (για το αλλαγμα εκτός σπιτιού).

Για την βόλτα:

Καροτσι, κουνουπιερα, τσάντα μαμάς, καθισματακι αυτοκινητου, βρεφικο αντηλιακό. Προαιρετικά: ποδοσακος, μάρσιπος 

Γενικά, μετά από ερώτηση στο παιδίατρο σου, κάποιοι είναι υπέρ κ κάποιοι κατα:

Μαξιλάρι ανάκλησης βρεφικο (για αποφυγή παλινδρόμησης φαγητού)

Σφηνα ύπνου (για να κοιμάται πλαγια και να μην γυρνάει μπρούμυτα μες τον ύπνο του) 

Ζυγαριά (ενοικίαση από το μαιευτήριο για τους πρώτους μήνες)

Κατάλαβατε τώρα γιατί λέμε ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά;;;που να τα πάρεις όλα αυτά μαζεμενα;;;;; 

C1JTp3.png

Έχω πονοκέφαλο κ ζαλάδα από χθες το βράδυ, η ανακατωσούρα είναι σε νορμάλ επίπεδο μέχρι στιγμής αλλά περιμένω να φτιάξει ο αντρουλης μ πίτσα γιαμ γιαμ κ ελπίζω να την ευχαριστηθώ . Ντεπόν πίνετε? Απ όσο ξέρω έως 2 χάπια επιτρέπεται αλλά δν τα θέλω κιόλας...:confused:

IjnUp3.pngscOTp2.png

Just now, Christinα είπε:

Έχω πονοκέφαλο κ ζαλάδα από χθες το βράδυ, η ανακατωσούρα είναι σε νορμάλ επίπεδο μέχρι στιγμής αλλά περιμένω να φτιάξει ο αντρουλης μ πίτσα γιαμ γιαμ κ ελπίζω να την ευχαριστηθώ . Ντεπόν πίνετε? Απ όσο ξέρω έως 2 χάπια επιτρέπεται αλλά δν τα θέλω κιόλας...:confused:

3 ξερω απ τν γιατρο μ. Πιες! Να σου περασει η μασα τσιχλα!

Τελεια η πιτσα! Την λιγουρευτηκα!χαχαχα

• Ευχαριστώ 1

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Διαφημίσεις

Ναι ναι ντεπον παίρνεις άφοβα κ εμένα δύο μου είχε πει, εγώ ένα παίρνω κ είμαι οκ!!

• Ευχαριστώ 1

C1JTp3.png

Just now, Annou είπε:

Emena o giatros mou mou eipe apo avrio na xekinisw salospir 160 .Proliptika mou eipe einai.To pairnei kamia alli?

Έπαιρνα στη 1η εγκυμοσύνη αλλά τώρα κάνω ενεσουλα! Δν είναι τίποτα,μν σε προβληματίζει,προληπτικά το δίνουν ειδικά αν είχες καμμία άτυχη εγκυμοσύνη  πιο πριν!

IjnUp3.pngscOTp2.png

Έπαιρνα στη 1η εγκυμοσύνη αλλά τώρα κάνω ενεσουλα! Δν είναι τίποτα,μν σε προβληματίζει,προληπτικά το δίνουν ειδικά αν είχες καμμία άτυχη εγκυμοσύνη  πιο πριν!

A nai.Okk Thank you♥️:wub:

Μισή ώρα σας διάβαζα τα καινούρια που είχατε γράψει! Δεν κρατιεστε με τπτ αχαχα! 

Πιστεύω πως οι γιατροί με την εμπειρία τους μπορούν κατά προσέγγιση να καταλάβουν το φύλο. Εμένα και στα δύο παιδιά επειδή ήταν αγαλματάκια ακουνητα και στις 2 αυχενικες κ δεν άνοιγαν πόδια το καταλαβε όπως ο περιέγραψε η ηλιόλουστη. Κάτι με μια γραμμή που στα κορίτσια είναι ευθεία κ στα αγόρια κάνει γωνια!

@Annou κ εγώ παίρνω των 160

• Μου αρέσει 1

l4uHp3.pnghqpcp3.png

Κοριτσια σεντονια για καλαθουνα δν πηρα ποτε. Πηρα τουλαχιστν 10 της κουνιας γιατι τα αγορια κατουριουνται συνεχεια. Της καλαθουνας μου ηταν αχρηστα γτ ο δικος μας απο 4 μηνων κοιμοταν στη κουνια του στο διπλα δωματιο. Αν νομιζετε οτι θα σας χρειαστουν παρτε.

Επισης κουβερτες κουνιας πηρα, γιατι της καλαθουνας τις ειχε πλεξει η μαμα μ. Βεβαια κι αυτες για λιγο τις κρατουσαμε, εχουμε φυσ.αεριο και εσκαγε το μωρο.

Γενικα η θερμοκρασια του δωματιου πρεπει να ναι 18με 20 βαθμους το ανωτερο.

• Μου αρέσει 1

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Διαφημίσεις

Just now, Ninamc είπε:

Κοριτσια σεντονια για καλαθουνα δν πηρα ποτε. Πηρα τουλαχιστν 10 της κουνιας γιατι τα αγορια κατουριουνται συνεχεια. Της καλαθουνας μου ηταν αχρηστα γτ ο δικος μας απο 4 μηνων κοιμοταν στη κουνια του στο διπλα δωματιο. Αν νομιζετε οτι θα σας χρειαστουν παρτε.

Επισης κουβερτες κουνιας πηρα, γιατι της καλαθουνας τις ειχε πλεξει η μαμα μ. Βεβαια κι αυτες για λιγο τις κρατουσαμε, εχουμε φυσ.αεριο και εσκαγε το μωρο.

Γενικα η θερμοκρασια του δωματιου πρεπει να ναι 18με 20 βαθμους το ανωτερο.

Στο μυαλό μου είσαι κ ότι θα ρωτούσα!!

Εμείς θα γεννησουμε με το καλό Οκτωβρη τι πρέπει να πάρουμε;;;κουβέρτα fleece??πιο χοντρή;;παπλωματακι;

Κ εμείς με φυσικό αέριο έχουμε πολύ ζέστη στο σπίτι!

C1JTp3.png

Ολα τα χουμε παρει απο το spitishop. Επισης ειχα παρει και παπλωμα. Αχρηστο πηγε. Δν το βαλαμε ποτε.

Αν δν ξερεις την πατας.

Κουνουπιερες πηρα απο το τζαμπο σε ολα τα μεγεθη. Τελειες!

Και χρησιμοποιησα και θα χρησιμοποιησω πολλα υποσεντονα.

Μας το ελεγαν και γελουσαμε, τα σελτεδακια δν τα χρειαστηκα. Τα υποσεντονα,λερωνονται και τα πετας. Τα σελτεδακια θελουν πλυσιμο σιδερωμα κτλ. Κ στην αρχη αλλαζεις πολλες πανες,ειδικα αν θηλαζεις γυρω στις 8 μ 12. Χαχαχαχα

Just now, EugenJen είπε:

Στο μυαλό μου είσαι κ ότι θα ρωτούσα!!

Εμείς θα γεννησουμε με το καλό Οκτωβρη τι πρέπει να πάρουμε;;;κουβέρτα fleece??πιο χοντρή;;παπλωματακι;

Κ εμείς με φυσικό αέριο έχουμε πολύ ζέστη στο σπίτι!

Χαχαχαχα εγω πηρα φλισ απο τα τζαμπο με ελεφαντακι κ μικυ. Τα χει ο μικρος δλδ. Κ επισης της κεντια μια tom λεγεται, βελουτε. Μ αυτες την εχουμε βγαλει. Παπλωμα απαγορευεται πριν το 1 ετος.

Γενικα φλισ κ βελουτε παρε καλυτερα

Επισης τα σεντονια με λαστιχο κοριτσια, αλλιως θα σας πω κολπο για να καθονται καλα στο στρωμα.ο δικος μ αν ακουσει θορυβο απο το σεντονι ξυπνα.ακομα και τωρα.

Απο 3 μηνων κοιμαται σερι ως τ πρωι, αλλα θελει απολυτη ησυχια χαχαχα.

Οτι θελετε πειτε μ

Και για τα υποσεντονα θα σας πω μαρκα κ τιμες κ απο που να τα παρετε. Σας λεω δν τα αλλαζω με τπτ. Εισαι εξω? Ουτε αλλαξιερα ουτε τπτ. Πετας το υποσεντονο εξω, τ αλλαζεισ το νινι κ το πετας αμεσως σκουπιδια. Τσακ μπαμ!

Και υποστρωμα αδιαβροχο στην κουνια! Σοσ!

Επεξεργάστηκαν by Ninamc

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Ninamc είπε:

Ολα τα χουμε παρει απο το spitishop. Επισης ειχα παρει και παπλωμα. Αχρηστο πηγε. Δν το βαλαμε ποτε.

Αν δν ξερεις την πατας.

Μας το ελεγαν και γελουσαμε, τα σελτεδακια δν τα χρειαστηκα. Τα υποσεντονα,λερωνονται και τα πετας. Τα σελτεδακια θελουν πλυσιμο σιδερωμα κτλ. Κ στην αρχη αλλαζεις πολλες πανες,ειδικα αν θηλαζεις γυρω στις 8 μ 12. Χαχαχαχα

Χαχαχαχα εγω πηρα φλισ απο τα τζαμπο με ελεφαντακι κ μικυ. Τα χει ο μικρος δλδ. Κ επισης της κεντια μια tom λεγεται, βελουτε. Μ αυτες την εχουμε βγαλει. Παπλωμα απαγορευεται πριν το 1 ετος.

Επισης τα σεντονια με λαστιχο κοριτσια, αλλιως θα σας πω κολπο για να καθονται καλα στο στρωμα.ο δικος μ αν ακουσει θορυβο απο το σεντονι ξυπνα.ακομα και τωρα.

Οτι θελετε πειτε μ

Κ εγώ σκεφτομουν να πάρω αρκετά κατωσέντονα με λάστιχο! Αλλά δε ξέρω αν πωλούνται μεμωνομενα πανωσέντονα;;; Επίσης νομίζω μαξιλάρια κ πάπλωμα απαγορεύονται, κ λέω να πάρω 4 κουβερτουλες σίγουρα. Όταν λες υπόσεντονα εννοείς αυτά που έχουμε κ εμείς η αυτά που βάζουν στους παππούδες που είναι μιας χρήσης;

SqfGp3.png

Just now, Ninamc είπε:

Αν δν ξερεις την πατας.

Οτι θελετε πειτε μ

Το κόλπο που λες για το σεντόνι....είναι κόμποι στις γωνιές?????

Τα υποσεντονα μιας χρήσης πολύ χρήσιμα..κι εγώ τα σελτεδακια τα έχω για την αλλαξιερα πιο πολύ. 

Just now, Jasmine@ είπε:

Κ εγώ σκεφτομουν να πάρω αρκετά κατωσέντονα με λάστιχο! Αλλά δε ξέρω αν πωλούνται μεμωνομενα πανωσέντονα;;; Επίσης νομίζω μαξιλάρια κ πάπλωμα απαγορεύονται, κ λέω να πάρω 4 κουβερτουλες σίγουρα. Όταν λες υπόσεντονα εννοείς αυτά που έχουμε κ εμείς η αυτά που βάζουν στους παππούδες που είναι μιας χρήσης;

Τενα ωραιότατα λεπτουτσικα!

Q1jtp2.png

Just now, Ninamc είπε:

Αν δν ξερεις την πατας.

Οτι θελετε πειτε μ

Και για τα υποσεντονα θα σας πω μαρκα κ τιμες κ απο που να τα παρετε. Σας λεω δν τα αλλαζω με τπτ. Εισαι εξω? Ουτε αλλαξιερα ουτε τπτ. Πετας το υποσεντονο εξω, τ αλλαζεισ το νινι κ το πετας αμεσως σκουπιδια. Τσακ μπαμ!

Ααα εννοείς μιας χρήσεως υποσεντονο? Για πες για πες.. σελτεδακι τι είναι? Αυτό για να ρευτει? Κ τι βάζεις αν δεν έχεις τέτοια?

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...