Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Εμένα 120 η Αυχενική 

Και εγώ κάθε 3 εβδομαδες πάω όσο για το φύλλο νομίζω ότι δν ισχύει αυτό με τους παλμούς. Όσο για το θέμα ανάμεσα στα ποδαράκια έχουν και τα 2 φύλλα κάτι να προεξέχει σε αυτή τη φάση αλλά είναι λίγο διαφορετικό κ οι γιατροί τα καταλαβαίνουν συνήθως. Αλλά είναι κ ο λώρος που πάει ανάμεσα..κι εμένα με επιφύλαξη κοριτσάκι είπε γιατί ήταν ζωηρό κ δν μπορούσαμε να εστιάσουμε!

• Χαχα 1

IjnUp3.pngscOTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, Marti είπε:

Οχι τίποτα να συμπληρωθεί τον πινακάκι! Χεχεχ

Και καλα.. ποιο πινακακι βρε?

Θα παρω το 1ο μας φορεματακι! Χαχαχα

Απο το αγχος μ τσακιζω μια μερεντουλα χαχαχα

• Χαχα 3

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Αποκάλυψη τώρα

Από την 7η έως τη 12η εβδομάδα στα κορίτσια σχηματίζονται τα μικρά και μεγάλα χείλη και η κλειτορίδα. Τα αγόρια αποκτούν ουρήθρα, όρχεις και πέος. Έτσι, από τη 12-14η εβδομάδα και μετά, ο γιατρός σας μπορεί μετά από κάποιον υπέρηχο να σας ανακοινώσει εάν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι. Βέβαια, τα λάθη δεν αποκλείονται. Η κλειτορίδα με το πέος μοιάζουν πολύ σε αυτή τη φάση, γι’ αυτό και το στοιχείο-κλειδί που θα βοηθήσει το γιατρό να αποφανθεί με ακρίβεια είναι η ύπαρξη ή όχι του ανοίγματος του κόλπου. Η συνέχεια της ιστορίας δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο όσα συνέβησαν μέχρι εδώ. Τώρα, αυτό που απομένει στα αναπαραγωγικά όργανα είναι να ωριμάσουν. Την πιο πολλή δουλειά έχουν οι όρχεις που πρέπει να κάνουν μεγάλο δρόμο μέχρι το όσχεο, γύρω στον 7ο μήνα. Στην πορεία τους συγκρατούνται από έναν ελαστικό σύνδεσμο. Γι’ αυτό και η κάθοδός τους ολοκληρώνεται πολύ αργά, λίγο πριν τη γέννηση ή ακόμα και τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού. Στη φάση αυτή (αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα) δεν περιέχουν καθόλου σπερματοζωάρια. Για να γίνει αυτό, πρέπει το αγόρι να φτάσει στην εφηβεία. Όσο για τα κορίτσια, αυτά έχουν μάλλον το… πλεονέκτημα στην ενδομήτρια ζωή. Τα κύτταρα από τα οποία θα δημιουργηθούν οι μελλοντικές ωοθήκες έχουν ξεκινήσει τη διαίρεσή τους ήδη από τον πρώτο μήνα της κύησης. Στη συνέχεια, μένουν «μπλοκαρισμένα» για πολλά χρόνια, επίσης μέχρι την εφηβεία. Έτσι, το πρώτο πρώτο ωάριο μιας γυναίκας δεν δημιουργείται από την περίοδο του προηγούμενου μήνα, αλλά προέρχεται απ’ ευθείας από την εμβρυϊκή ζωή

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Ninamc είπε:

Και καλα.. ποιο πινακακι βρε?

Θα παρω το 1ο μας φορεματακι! Χαχαχα

Απο το αγχος μ τσακιζω μια μερεντουλα χαχαχα

Ποιο πινακακι?? Τσ τσ τσ ολόκληρο υπερθέαμα δημιούργησα!! Αυτό με τα νινια μας κ τους ΠΗΤ.......

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, Renez είπε:

Ποιο πινακακι?? Τσ τσ τσ ολόκληρο υπερθέαμα δημιούργησα!! Αυτό με τα νινια μας κ τους ΠΗΤ.......

Δεν τα διαβασες σωστα.

Απαντησα στην κουκλα που ελεγε οτι το ενδιαφερν μας για το φυλο ειναι για να συμπληρωθει το πινακακι.

Κ της λεω. Ποιο πινακακι?δν με νοιαζει το πινακακι χαχαχαχαχα

Το εμβρυο τι ειναι με ενδιαφερει!

Ωραιο το πινακακι! Μα ειμαι τελευταια χαχα

Η 1η απο το Τελος

Επεξεργάστηκαν by Ninamc

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Ninamc είπε:

Αποκάλυψη τώρα

Από την 7η έως τη 12η εβδομάδα στα κορίτσια σχηματίζονται τα μικρά και μεγάλα χείλη και η κλειτορίδα. Τα αγόρια αποκτούν ουρήθρα, όρχεις και πέος. Έτσι, από τη 12-14η εβδομάδα και μετά, ο γιατρός σας μπορεί μετά από κάποιον υπέρηχο να σας ανακοινώσει εάν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι. Βέβαια, τα λάθη δεν αποκλείονται. Η κλειτορίδα με το πέος μοιάζουν πολύ σε αυτή τη φάση, γι’ αυτό και το στοιχείο-κλειδί που θα βοηθήσει το γιατρό να αποφανθεί με ακρίβεια είναι η ύπαρξη ή όχι του ανοίγματος του κόλπου. Η συνέχεια της ιστορίας δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο όσα συνέβησαν μέχρι εδώ. Τώρα, αυτό που απομένει στα αναπαραγωγικά όργανα είναι να ωριμάσουν. Την πιο πολλή δουλειά έχουν οι όρχεις που πρέπει να κάνουν μεγάλο δρόμο μέχρι το όσχεο, γύρω στον 7ο μήνα. Στην πορεία τους συγκρατούνται από έναν ελαστικό σύνδεσμο. Γι’ αυτό και η κάθοδός τους ολοκληρώνεται πολύ αργά, λίγο πριν τη γέννηση ή ακόμα και τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού. Στη φάση αυτή (αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα) δεν περιέχουν καθόλου σπερματοζωάρια. Για να γίνει αυτό, πρέπει το αγόρι να φτάσει στην εφηβεία. Όσο για τα κορίτσια, αυτά έχουν μάλλον το… πλεονέκτημα στην ενδομήτρια ζωή. Τα κύτταρα από τα οποία θα δημιουργηθούν οι μελλοντικές ωοθήκες έχουν ξεκινήσει τη διαίρεσή τους ήδη από τον πρώτο μήνα της κύησης. Στη συνέχεια, μένουν «μπλοκαρισμένα» για πολλά χρόνια, επίσης μέχρι την εφηβεία. Έτσι, το πρώτο πρώτο ωάριο μιας γυναίκας δεν δημιουργείται από την περίοδο του προηγούμενου μήνα, αλλά προέρχεται απ’ ευθείας από την εμβρυϊκή ζωή

Αααυτο είχα διαβάσει κι εγώ!! Πω η φύση δν σταματά να μας εντυπωσιάζει!ολόκληρα ανθρωπάκια είναι καλέ!

• Μου αρέσει 1

IjnUp3.pngscOTp2.png

Just now, Christinα είπε:

Αααυτο είχα διαβάσει κι εγώ!! Πω η φύση δν σταματά να μας εντυπωσιάζει!ολόκληρα ανθρωπάκια είναι καλέ!

Ετσι ακριβως! Παιδι μ το νινι μ 11μισυ εβδομαδων χασμουριοταν και ετριβε τα ματια του.

Εχω τρελαθει χαχα

Ο δε 1ος πιπιλουσε κ δακτυλα!

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Ninamc είπε:

Δεν τα διαβασες σωστα.

Απαντησα στην κουκλα που ελεγε οτι το ενδιαφερν μας για το φυλο ειναι για να συμπληρωθει το πινακακι.

Κ της λεω. Ποιο πινακακι?δν με νοιαζει το πινακακι χαχαχαχαχα

Το εμβρυο τι ειναι με ενδιαφερει!

Κρατιεσαι με το ζόρι για το φόρεμα..!!!

Όταν πρώτοεμαθα για την εγκυμοσύνη και είχα κάνει κ τον πρώτο υπερηχογράφημα που ακούσαμε καρδούλα, είχα πάει να πάρω κατι ρουχα στον μικρό μου.

Κατεβαίνοντας από τον όροφο για να πάω ταμείο έπεσα στα βρεφικά κ χαζευα φορεματακια...κ μου λέει η κοπέλα εκεί ,να σας βοηθήσω, αχ της λέω είμαι έγκυος κι από τώρα κοιταζω φορεματα χωρις να ξέρω τι είναι ,μπορείς να βοηθήσεις????:tongue:

• Χαχα 4

Q1jtp2.png

Just now, Ninamc είπε:

Ετσι ακριβως! Παιδι μ το νινι μ 11μισυ εβδομαδων χασμουριοταν και ετριβε τα ματια του.

Εχω τρελαθει χαχα

Ο δε 1ος πιπιλουσε κ δακτυλα!

Χαχχαα πλάσματακια μου..εμένα τεντωνοταν συνέχεια ειδικά το ένα ποδαράκι του έσπρωχνε κ έσπρωχνε κ μετά εκανε κάτι ξαφνικά τσουπ κ γύριζε το προσωπάκι του σε εμάς κανονικα!!! Βέβαια ξέρετε δεν βλέπεις κ πολλά ακόμη αλλαααα αρκούσε το συναίσθημα ότι γυρνάει προς εμένα..

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, Anastasia05 είπε:

Κρατιεσαι με το ζόρι για το φόρεμα..!!!

Όταν πρώτοεμαθα για την εγκυμοσύνη και είχα κάνει κ τον πρώτο υπερηχογράφημα που ακούσαμε καρδούλα, είχα πάει να πάρω κατι ρουχα στον μικρό μου.

Κατεβαίνοντας από τον όροφο για να πάω ταμείο έπεσα στα βρεφικά κ χαζευα φορεματακια...κ μου λέει η κοπέλα εκεί ,να σας βοηθήσω, αχ της λέω είμαι έγκυος κι από τώρα κοιταζω φορεματα χωρις να ξέρω τι είναι ,μπορείς να βοηθήσεις????:tongue:

Χαχαχαχαχαχαχα καλα τα λες εσυ.

Εγω οχι στο 1ο ημουν συγκρατημενη!

Τωρα δν κρατιεμαι χαχαχα

Βεβαια και αγορι να ναι δν πειραζει.

Θα το λατρευουμε.

Μα θελουμε κοριτσακι!

Οταν μαθαμε για την εγκυμοσυνη τη 2η,ο αντρας μ λεει κ ξαναλεει οτι θα ναι κορη.

Εχουμε βαλει κ στοιχημα.

Just now, Renez είπε:

Χαχχαα πλάσματακια μου..εμένα τεντωνοταν συνέχεια ειδικά το ένα ποδαράκι του έσπρωχνε κ έσπρωχνε κ μετά εκανε κάτι ξαφνικά τσουπ κ γύριζε το προσωπάκι του σε εμάς κανονικα!!! Βέβαια ξέρετε δεν βλέπεις κ πολλά ακόμη αλλαααα αρκούσε το συναίσθημα ότι γυρνάει προς εμένα..

Ειναι δωρα τα παιδια!

Δωρα Θεου!

Το γλυκακι σας θα ναι σκετη τρελα!

Θα σου χαμογελα κ θα λιωνεις!

• Μου αρέσει 1

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Κορίτσια εμένα στο εμβρυολογικα μου εξήγησαν ακριβώς πώς καταλαβαίνεις αν είναι αγόρι ή κορίτσι!

Ανάμεσα από τα ποδαράκια υπάρχει μια προεξοχή(σαν τσουτσουνακι φαινομενικά).

Αυτό ονομάζεται γεννητικό φυμα(αν το γράφω σωστά).

Αυτό,λοιπόν,είναι στο ίδιο μήκος και στα αγοράκια και στα κοριτσάκια στη χρονική περίοδο που κάνουμε τις αυχενικες!

Η διαφορά είναι στο εξής: στα κοριτσάκια αυτή η προεξοχή πάει παράλληλα με τη σπονδυλική τους στήλη...

Ενώ στα αγοράκια,πάει προς τα πάνω!Δηλ. κάθετα σε σχέση με την σπονδυλική.

Στα κοριτσάκια αυτή η προεξοχή με τον καιρό μικραίνει και στα αγοράκια μακραίνει!

Αυτά!ελπίζω να τα έγραψα σχετικά κατανοητά!:razz:

• Μου αρέσει 3

Ttx1p3.png

Just now, Hliolousti είπε:

Κορίτσια εμένα στο εμβρυολογικα μου εξήγησαν ακριβώς πώς καταλαβαίνεις αν είναι αγόρι ή κορίτσι!

Αυτό,λοιπόν,είναι στο ίδιο μήκος και στα αγοράκια και στα κοριτσάκια στη χρονική περίοδο που κάνουμε τις αυχενικες!

Η διαφορά είναι στο εξής: στα κοριτσάκια αυτή η προεξοχή πάει παράλληλα με τη σπονδυλική τους στήλη...

Στα κοριτσάκια αυτή η προεξοχή με τον καιρό μικραίνει και στα αγοράκια μακραίνει!

Βεβαίως κυρία μου!! Έχει πέσει πολύ πουλοαναλυση τούτη τη μέρα χαχχαα

Κορίτσι μου βρήκα κ αυτή τη λίστα από μια άλλη μανούλα..

Για το δωματιο

Κούνια + στρώμα + μόμπιλε (περιστρεφόμενο παιχνίδι με μελωδίες για την κούνια έτσι ώστε να το παίρνει ο ύπνος)

Στρωματακι αλλαξιερας.

Εάν δεν χωράει δίπλα στο κρεβάτι σου η κουνια τότε για τους πρώτους μήνες θα χρειαστεις να το κοιμίζεις σε λικνο ή καλαθουνα. 

Εάν το δωματιο δεν έχει ντουλάπα θα χρειαστείς συρταριερα. 

Κουνουπιερα

Port bebe 

Προαιρετικά (εγώ τα αγόρασα) αλλά δεν χρειάζονται από νεογέννητο: Πάρκο,  Ριλαξ, Στράτα, καρεκλάκι φαγητού, θερμόμετρο δωματίου, μασητικα για τα δοντάκια. 

Λευκα είδη: 

Ρουχαλάκια + ζιπουνακια + καλτσακια αναλόγως την εποχή αλλά όχι πολλά γιατί θα σου φέρουν κ δωρα αλλα μεγαλώνουν κ πολύ γρήγορα. 

Σετ προικας (πάντα κούνιας, κατωσεντονα με λάστιχο, πανωσεντονα, κουβερτούλα)

Σελτεδακια + λάβετες (πανάκια ωμου για τις γουλιτσες)

Σαλιαρες

Πετσέτα μπάνιου (εγώ δεν αγόρασα, απλα διάλεξα 3 βαμβακερες δικές μας τις έπλυνα μερικές φορές με τα απορρυπαντικά του μωρού και πλέον θα χρησιμοποιούνται μόνο από την μικρη) 

Σεντονακι αγκαλιάς (αλλιώς και πάνα αγκαλιάς) 

Θηλασμός και τροφή:

Επιθέματα στήθους, Σουτιέν θηλασμού, μπιμπερό γυάλινα (2-3 για αρχή), πιπιλα (κ θήκη κ ιμάντα στήριξης της), θήλαστρο και σακουλάκια αποθήκευσης (αν αντλήσεις και δν δώσεις τλκ στήθος), βραστηρας, αποστειρωτης, βούρτσα καθαρισμού μπιμπερό. Προαιρετικά: υγρό πιάτων βρεφικο,  μαξιλάρι θηλασμού (εγώ το πήρα δώρο από γνωστό μαγαζί βρεφικων  με την 1η αγορά ή και χωρίς αγορά απλά με εμφανή την κοιλίτσα σου όταν πας, αν σε ενδιαφέρει σου λέω ποιο μαγαζί είναι), θερμόμετρο σώματος, θερμός μεταφοράς γάλακτος (για το τάισμα με μπιμπερό εκτός σπιτιού). 

Για το μπάνιο και το αλλαγμα:

Κρέμα συγκαματος, ενυδατικο γαλάκτωμα, πανες, μωρομαντηλα, μπανάκι, βρεφικο σαμπουάν κ αφρόλουτρο. Αποστειρωμενες γαζες, φυσικος ορος, καθαρο οινοπνευμα, βαμβακι. Σετ περιποιησης (ψαλιδάκι, νυχοκοπτης, βούρτσα μαλλιών). Αποφρακτηρας μύτης. Καλαθακι για τις λερωμενες πάνες, καλαθακι για τα άπλυτα ρουχαλακια του μωρου. Προαιρετικα: Σελτεδακι μιας χρήσης (για το αλλαγμα εκτός σπιτιού).

Για την βόλτα:

Καροτσι, κουνουπιερα, τσάντα μαμάς, καθισματακι αυτοκινητου, βρεφικο αντηλιακό. Προαιρετικά: ποδοσακος, μάρσιπος 

Γενικά, μετά από ερώτηση στο παιδίατρο σου, κάποιοι είναι υπέρ κ κάποιοι κατα:

Μαξιλάρι ανάκλησης βρεφικο (για αποφυγή παλινδρόμησης φαγητού)

Σφηνα ύπνου (για να κοιμάται πλαγια και να μην γυρνάει μπρούμυτα μες τον ύπνο του) 

Ζυγαριά (ενοικίαση από το μαιευτήριο για τους πρώτους μήνες)

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1
  • Μπερδεμένη/-ος 2

Just now, Ninamc είπε:

Χαχαχαχαχαχαχα καλα τα λες εσυ.

Εγω οχι στο 1ο ημουν συγκρατημενη!

Τωρα δν κρατιεμαι χαχαχα

Βεβαια και αγορι να ναι δν πειραζει.

Θα το λατρευουμε.

Μα θελουμε κοριτσακι!

Οταν μαθαμε για την εγκυμοσυνη τη 2η,ο αντρας μ λεει κ ξαναλεει οτι θα ναι κορη.

Εχουμε βαλει κ στοιχημα.

Ειναι δωρα τα παιδια!

Δωρα Θεου!

Το γλυκακι σας θα ναι σκετη τρελα!

Θα σου χαμογελα κ θα λιωνεις!

Κι εγώ στο δεύτερο είμαι τρελή!

Επίσης στο πρώτο ήθελα μόνο αγόρι!!

Just now, Hliolousti είπε:

Ναι είναι κατανοητά, ευχαριστούμε!

Q1jtp2.png

πρίν από 5 λεπτά , Christinα είπε:

@OctoberMom με το καλό, έλα οι κοριτσαρες μας!!!!

Τι βάζετε κοιλίτσα?για πείτε καμμία ιδέα?έχω δοκιμάσει της frezyderm τη κρέμα,bio oil και αμυγδαλελαιο ακόμα κ για πρόσωπο μαλλιά,κάτι φυσικό θέλω!!!κρέμα ημέρας βάζετε αυτή που βάζατε πάντα???

Egw bio oil k full kremes o,ti exw brosta mou.Eimai polu euxaristimeni ap to bio oil.♥️

Just now, Renez είπε:

Μακάρι αγάπη μου!! Καλή επιτυχία κ σε εσένα!! Showroom..κάτσε γτ δε το πολύ έχω με αυτά..δλδ φτιάχνεις κ δικά σου ρούχα ή εκθέτεις αλλονων?

Thank youuu!!Nai nai dika mou,eimai sxediastria!♥️

Just now, Renez είπε:

Το νέο,αγαπημένο και εξελιγμένο πινακακι μας λοιποοοον!!

@Eval αγοράκι(?) --} ΠΗΤ: 26/9 

@kristalenia αγοράκι --} ΠΗΤ: 5/10 (Κλινική Τσεπετη, Χανιά - Κριός)

@Mariamaraki κοριτσάκι --} ΠΗΤ: 5/10 (Μαιευτήριο Έλενα)

@Irinoula86 αγοράκι --} ΠΗΤ: 8/10 (Κλινική Μητέρα)

@EugenJen κοριτσάκι --} ΠΗΤ: 9/10 (Κλινική Ρέα - Λέων)

@Renez αντρακλας --} ΠΗΤ: 9/10 (Μαιευτήριο Έλενα - Δίδυμος)

@marianna1986 κοριτσάκι --} ΠΗΤ: 10/10 (Κλινική Ρέα - Καρκίνος)

@P.L.L. αγοράκι --} ΠΗΤ: 10/10 (Μαιευτήριο Αλεξάνδρα)

@Eva137 αγοράκι --} ΠΗΤ: 11/10 (Μαιευτήριο Αμερικής..)

@Hliolousti κοριτσάκι --} ΠΗΤ: 12/10 (Μαιευτήριο Θεσσαλονίκης - Καρκίνος)

@Anastasia05 κοριτσάκι (?) --} ΠΗΤ: 13/10 (Κλινική Λητώ - Σκορπιός)

@Jasmine@ 2(!) Κοριτσάκια (?) --} ΠΗΤ: 14/10 (Μαιευτήριο Πάτρας - Ιχθύς)

@AuroraS ?? --} ΠΗΤ: 15/10 (Μαιευτήριο Αρεταίειο)

@Christinα κοριτσάκι(?) --} ΠΗΤ: 18/10 (Μαιευτήριο Ολύμπιον, Πάτρας)

@elenioz αγοράκι(?) --} ΠΗΤ: 19/10 (Μαιευτήριο Έλενα - Καρκίνος)

@Tsampika98 κοριτσάκι (?) --} ΠΗΤ: 20/10 

@Annou αγοράκι --} ΠΗΤ: 21/10 (Κλινική Γαία - Υδροχόος)

@Hope89 (2!) Κοριτσάκια (?) --} ΠΗΤ: 23/10 (Κλινική Γένεσις, Θεσσαλονίκης)

@Marti ?? --} ΠΗΤ: 23/10 (Μαιευτήριο Διαβαλκανικό)

@OctoberMomκοριτσακι(?) --} ΠΗΤ: 23/10 (Κλινική Λητώ)

@Ninamc κοριτσάκι (?) --} ΠΗΤ: 30/10 (Κλινική Ρέα)

Απολογισμός:

Μανουλες 21!!

Αγοράκια 8!!

Κοριτσάκια 12!!

Popo poses ginameeee!!!

Just now, Renez είπε:

Βεβαίως κυρία μου!! Έχει πέσει πολύ πουλοαναλυση τούτη τη μέρα χαχχαα

Κορίτσι μου βρήκα κ αυτή τη λίστα από μια άλλη μανούλα..

Για το δωματιο

Κούνια + στρώμα + μόμπιλε (περιστρεφόμενο παιχνίδι με μελωδίες για την κούνια έτσι ώστε να το παίρνει ο ύπνος)

Στρωματακι αλλαξιερας.

Εάν δεν χωράει δίπλα στο κρεβάτι σου η κουνια τότε για τους πρώτους μήνες θα χρειαστεις να το κοιμίζεις σε λικνο ή καλαθουνα. 

Εάν το δωματιο δεν έχει ντουλάπα θα χρειαστείς συρταριερα. 

Κουνουπιερα

Port bebe 

Προαιρετικά (εγώ τα αγόρασα) αλλά δεν χρειάζονται από νεογέννητο: Πάρκο,  Ριλαξ, Στράτα, καρεκλάκι φαγητού, θερμόμετρο δωματίου, μασητικα για τα δοντάκια. 

Λευκα είδη: 

Ρουχαλάκια + ζιπουνακια + καλτσακια αναλόγως την εποχή αλλά όχι πολλά γιατί θα σου φέρουν κ δωρα αλλα μεγαλώνουν κ πολύ γρήγορα. 

Σετ προικας (πάντα κούνιας, κατωσεντονα με λάστιχο, πανωσεντονα, κουβερτούλα)

Σελτεδακια + λάβετες (πανάκια ωμου για τις γουλιτσες)

Σαλιαρες

Πετσέτα μπάνιου (εγώ δεν αγόρασα, απλα διάλεξα 3 βαμβακερες δικές μας τις έπλυνα μερικές φορές με τα απορρυπαντικά του μωρού και πλέον θα χρησιμοποιούνται μόνο από την μικρη) 

Σεντονακι αγκαλιάς (αλλιώς και πάνα αγκαλιάς) 

Θηλασμός και τροφή:

Επιθέματα στήθους, Σουτιέν θηλασμού, μπιμπερό γυάλινα (2-3 για αρχή), πιπιλα (κ θήκη κ ιμάντα στήριξης της), θήλαστρο και σακουλάκια αποθήκευσης (αν αντλήσεις και δν δώσεις τλκ στήθος), βραστηρας, αποστειρωτης, βούρτσα καθαρισμού μπιμπερό. Προαιρετικά: υγρό πιάτων βρεφικο,  μαξιλάρι θηλασμού (εγώ το πήρα δώρο από γνωστό μαγαζί βρεφικων  με την 1η αγορά ή και χωρίς αγορά απλά με εμφανή την κοιλίτσα σου όταν πας, αν σε ενδιαφέρει σου λέω ποιο μαγαζί είναι), θερμόμετρο σώματος, θερμός μεταφοράς γάλακτος (για το τάισμα με μπιμπερό εκτός σπιτιού). 

Για το μπάνιο και το αλλαγμα:

Κρέμα συγκαματος, ενυδατικο γαλάκτωμα, πανες, μωρομαντηλα, μπανάκι, βρεφικο σαμπουάν κ αφρόλουτρο. Αποστειρωμενες γαζες, φυσικος ορος, καθαρο οινοπνευμα, βαμβακι. Σετ περιποιησης (ψαλιδάκι, νυχοκοπτης, βούρτσα μαλλιών). Αποφρακτηρας μύτης. Καλαθακι για τις λερωμενες πάνες, καλαθακι για τα άπλυτα ρουχαλακια του μωρου. Προαιρετικα: Σελτεδακι μιας χρήσης (για το αλλαγμα εκτός σπιτιού).

Για την βόλτα:

Καροτσι, κουνουπιερα, τσάντα μαμάς, καθισματακι αυτοκινητου, βρεφικο αντηλιακό. Προαιρετικά: ποδοσακος, μάρσιπος 

Γενικά, μετά από ερώτηση στο παιδίατρο σου, κάποιοι είναι υπέρ κ κάποιοι κατα:

Μαξιλάρι ανάκλησης βρεφικο (για αποφυγή παλινδρόμησης φαγητού)

Σφηνα ύπνου (για να κοιμάται πλαγια και να μην γυρνάει μπρούμυτα μες τον ύπνο του) 

Ζυγαριά (ενοικίαση από το μαιευτήριο για τους πρώτους μήνες)

Liga e?? Hahahahha:D

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...