Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Bubble24 said:

Είσαι άξια για όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις και μπράβο για την υπομονή σου. Ωστόσο, να μην αναφέρουμε ακραία και αρρωστημένα παραδείγματα γονέων γιατί υπάρχουν και άπειρα στον αντίποδα. Το οτι κάποιο δεν είναι σωστοί γονείς δεν μπορεί να αναιρέσει το δεδομένο: χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Άλλο ο σκοπός και άλλο η ολοκλήρωση! Υπάρχει μεγάλη διαφορά..

χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Διαφωνώ με αυτή την φράση και με αυτήν την νοοτροπία. Άρα θεωρείς ότι κάνοντας παιδί με δωρεά έχεις απόγονο σου? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει τίποτα από το DNA σου. Επίσης είναι σαν να μου λες ότι ο επιστήμονας που δεν έκανε παιδιά και αφιέρωσε την ζωή του για να ανακαλύψει πράγματα που μένουν στην ανθρωπότητα φεύγει από την ζωή σαν κούτσουρο? Και είναι σαν να μου λες ότι άμα δεν τα καταφέρουν κάποια ζευγάρια που μπορεί να προσπάθησαν και για χρόνια ότι είναι για λυπηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Και δεν παρεξηγουμε ειλικρινά το λέω αλλά είναι πολύ υποτιμητικό αυτό που λες κατά την δική μου άποψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με την υπογονιμότητα και για οποίο λόγο δεν τα κατάφεραν. Η για όλους αυτόυς που δεν έκαναν και παιδιά και αφοσιωθηκαν σε κάτι άλλο που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν τα λέω για να λογομαχησουμε σε κάτι απλά διαφωνώ πλήρως με αυτό το mindset. 

2 hours ago, Ιουλιέτα said:

Εγώ πιστεύω πως το να γίνεις γονιός είναι ίσως η ύψιστη νοηματοδότηση της ζωής, λόγω της ύψιστης σχέσης αγάπης που δημιουργείται. Ακόμη και μια μάνα που σκοτώνει το παιδί της, πάλι αυτή η σχέση της είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σημαδεύει τη ζωή της. Η γονεϊκοτητα δεν εγγυάται την ευτυχία, επουδενί- σε ορισμένους μάλιστα φέρνει και δυστυχία. Όμως σίγουρα δίνει ένταση, βάθος και νόημα στη ζωή. Αυτό το νόημα οι άνθρωποι το ψάχνουν και μέσα από τη γνώση, την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνική προσφορά κλπ. και σίγουρα μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και να ζήσουν πολύ όμορφα και με πληρότητα. Αλλά όποιος έχει γίνει και γονιός, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα θα σου πει ότι ο κορυφαίος ρόλος του στη ζωή ήταν αυτός.

Εγώ γνωρίζω προσωπικά μεγάλο συνθέτη που δεν έχει παιδια και δεν ήθελε παιδιά. Βλέπει παιδιά και βγάζει σπυριά. Αλλά η μουσική του είναι παιδί τού. Για εκείνον. Εκείνος είναι ευτυχισμένος. Όνομα δεν θα σας πω για κανέναν λόγο. 

Δεν κάνω κάποια επίθεση σε κάποια κοπέλα. Το να διαφωνούμε είναι υγιές.

• Μου αρέσει 1

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, Renez είπε:

Κ εγώ αυτό ελπίζω!!

Θα πάρω βέβαια καλου κακού να έχω σπίτι κ ένα σιροπακι αν χρειαστεί..

Τι σιροπακι;;; Κι εμείς την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε το εμβόλιο μας. Ξέρετε για τι είναι το πρώτο εμβόλιο;
Της γρίπης το κάναμε κι εγώ και ο άντρας μου και η μαμά μου. Η γρίπη μου έλειπε τώρα μετά τον κορονοιο! 

Το μεγάλο μου πρόβλημα κορίτσια εμενα παραμένει η αγκαλιά. Με τα χίλια ζόρια κοιμάται κάπου αλλου πέρα από την αγκαλιά μας! Πρέπει να είμαι πολύ τυχερη για να μείνει καμία ώρα στο λίκνο. Έχει πάει 4.5 κιλά σχεδόν και με δυσκολεύει πολύ όταν κοιμάται πάνω μου και πιάνομαι. Αφήστε που τώρα που σκεπαζομαστε με πιο χοντρά ρούχα φοβάμαι μη μου πέσει κάτω από τις κουβέρτες και δε μπορεί να αναπνεύσει κι εγώ κοιμάμαι του καλού καιρού.. προσπαθώ αλλά από κάποια στιγμή και μετά κουραζομαι κι εγώ γιατί όταν ξυπνάει στο λίκνο μετά έχει πολλή γκρίνια για να ξανακοιμηθεί. Έχω δοκιμάσει αρκουδάκια, μπλούζες μου, φωλίτσες.. δεν πιάνει τιποτα!

OAi0p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, Vivi8 είπε:

Τι σιροπακι;;; Κι εμείς την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε το εμβόλιο μας. Ξέρετε για τι είναι το πρώτο εμβόλιο;
Της γρίπης το κάναμε κι εγώ και ο άντρας μου και η μαμά μου. Η γρίπη μου έλειπε τώρα μετά τον κορονοιο! 

Το μεγάλο μου πρόβλημα κορίτσια εμενα παραμένει η αγκαλιά. Με τα χίλια ζόρια κοιμάται κάπου αλλου πέρα από την αγκαλιά μας! Πρέπει να είμαι πολύ τυχερη για να μείνει καμία ώρα στο λίκνο. Έχει πάει 4.5 κιλά σχεδόν και με δυσκολεύει πολύ όταν κοιμάται πάνω μου και πιάνομαι. Αφήστε που τώρα που σκεπαζομαστε με πιο χοντρά ρούχα φοβάμαι μη μου πέσει κάτω από τις κουβέρτες και δε μπορεί να αναπνεύσει κι εγώ κοιμάμαι του καλού καιρού.. προσπαθώ αλλά από κάποια στιγμή και μετά κουραζομαι κι εγώ γιατί όταν ξυπνάει στο λίκνο μετά έχει πολλή γκρίνια για να ξανακοιμηθεί. Έχω δοκιμάσει αρκουδάκια, μπλούζες μου, φωλίτσες.. δεν πιάνει τιποτα!

Κ μιας κ το συζητούσαμε πριν...πιπίλα έχεις δοκιμάσει..?

Σιροπακι ντεπον για μωράκια γτ μερικά μετά το εμβόλιο έχουν πολύ γκρινιτσα κ πονακια κ θα κάνει δουλίτσα λένε..κ εγώ από ήδη μανουλες το έμαθα..

Just now, Renez είπε:

Κ μιας κ το συζητούσαμε πριν...πιπίλα έχεις δοκιμάσει..?

Σιροπακι ντεπον για μωράκια γτ μερικά μετά το εμβόλιο έχουν πολύ γκρινιτσα κ πονακια κ θα κάνει δουλίτσα λένε..κ εγώ από ήδη μανουλες το έμαθα..

Και μια πενταρα σύριγγα για να το δωσεις;)

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Just now, Vivi8 είπε:

Τα έχει στο βιβλιάριο αναλυτικά! Αν δεν κάνω λαθος είναι όλη η πρώτη στήλη εκτός από την τελευταία σειρά.

Να πεις στον παιδίατρο να σου σημειώσει πότε γίνεται το καθένα!:)

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου.. Εμεις σήμερα ζούμε ΤΗ γκρίνια... Εδώ και 5μερες ξεκίνησαν τα Πονακια από το πρωί μέχρι το βράδυ.. Δίνω σταγόνες αλλά ακόμα τίποτα.. Έχω εξαντληθεί... Πήρα και τσάι από μάραθο για να πινω.. Τίποτα.. Πφφφφ.. Τα νεύρα μ.. 

Just now, Marti είπε:

Κορίτσια μου.. Εμεις σήμερα ζούμε ΤΗ γκρίνια... Εδώ και 5μερες ξεκίνησαν τα Πονακια από το πρωί μέχρι το βράδυ.. Δίνω σταγόνες αλλά ακόμα τίποτα.. Έχω εξαντληθεί... Πήρα και τσάι από μάραθο για να πινω.. Τίποτα.. Πφφφφ.. Τα νεύρα μ.. 

Μπορεί να παίρνει κ κάποιο άλμα..

Υπομονή φιλη,υπομονή!! Κάνε τον μπανάκι όταν θα είναι πιο ήρεμος κ κάνε ασκησουλες κολικών κ μασαζακι στη κοιλίτσα(όταν ΔΕΝ πονάει..!) Κ σιγά σιγά με τις μέρες κ με τις σταγόνες θα φτιάξουν όλα θα δεις..

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε όλες καλά κ τα μωράκια  σας.  Σας διαβάζω όποτε μπορώ Αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο.. στο σπίτι επικρατεί μια τρέλα.. 

Ο μεγάλος μου γιος !!(2 ετών..) ζήλευει  απίστευτα,  δεν αφήνει την μπαμπά να την πιάσει καθόλου.. Σε κάθε ευκαιρία χτυπάει την μπέμπα, θέλει την προσοχή μας.  Όταν κοιμάται πάει κ την βλέπει κ την  φωνάζει με το όνομα της.. θέλει εγώ να του τα κάνω όλα κ δεν τρώει , πίνει πολύ γάλα..  όλα από ζήλεια..ΜΙΑ ΤΡΈΛΑ επικρατεί στο σπίτι.  Παίρνω την μαμά μου στο σπίτι κάθε μέρα Αλλά κ αυτή με έχη κουράσει πάρα πολύ,  κ τι δεν μου λέει: να μην βγαίνω έξω με τον γιο μου για 1 ώρα γτ έχω την μπέμπα,  ότι δεν έχω γάλα κ να δώσω ξένο,  ότι δεν τρώω κ θα λιποθύμησω, ότι έχω σάκχαρο γτ τρώω γλύκα κ τα λοιπα.. παρά πολλά που δεν μπορώ να γράψω! 

Απορώ πραγματικά πως είμαι το σο αναίσθητη κ δεν έχω πάθει επιλόχεία κατάθλιψη!!! Χαχα

Η μπέμπα μου είναι πολύ ήσυχη,  πίνει κ κοιμάται την μέρα Αλλά από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 1 έχει κολικούς κ θέλει αγκαλιά αλλιώς λευκούς  ήχους στο κινητό η στην τηλεόραση κ κοιμάται 1. 30  όταν έχει κοιμηθεί κ ο μεγάλος κ υπάρχει κ ησυχία.  Μετά ξυπνάει 8 - 8.3 το πρωί. Σήμερα της πήρα σταγόνες για κολικούς Μήπως ηρεμήσει 

Προχθές είχαμε επαφή με τον άντρα μόύ ! Κ όμως τα καταφέραμε !! βρήκαμέ χρόνο το πρωί κ ήταν καλά,  δεν ένιωσα κάτι να μέ ενοχλεί.  Από βδομάδα πάω γυναικολόγο να με δει. 

Αυτά προς το παρόν. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο..

• Μου αρέσει 7

hBuvp3.png    n8xOp2.png

On 3/11/2020 at 3:09 ΠΜ, Eva137 είπε:

Αχ, τα παιδάκια μας μεγαλώνουν τόσο γρήγορα! Στον δικό μας πρώτη φορά φόρεσα χθες φορμάκι που είναι για 3 μηνών και του έκανε μια χαρά. Ακόμα του φοράω και τα newborn, αλλά κάποια του είναι τσίτα και σε λίγο δε θα χωράει. Θα τα βγάλω στην άκρη να τα δώσω στην κουμπάρα μου που είναι έγκυος σε αγοράκι, και θα κρατήσω σαν αναμνηστικό μόνο το αγαπημένο μου φορμάκι που φορούσε όταν βγήκε από το μαιευτήριο!

Μπράβο βρε κορίτσι, επιτέλους!!!! Να την χαίρεστε την βασίλισσά σας... άργησε λίγο αλλά ήρθε!:wink: Και στο παρατσακ παρέμεινε Οκτωβριανό μωρό (κι εσύ Οκτωβριανή μαμά)!:P 

Α, δε σας είπα, το Trick or Treat ακυρώθηκε εδώ λόγω κορωνοϊού, αλλά εμείς τον ντύσαμε κολοκύθα τελικά τον μπέμπη και τον βγάλαμε φωτογραφίες! Δε πειράζει που δεν κάναμε τίποτα άλλο... πρώτα ο Θεός, θα τον ξαναντύσουμε του χρόνου!

Πες μου ότι η παλιά σου πόλη είναι η Λυών να τρελαθώ! Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από εκεί!!

Ναι, και ο δικός μου με αποκλειστικό θηλασμό κοιμάται σχεδόν σερί το βράδυ... από 1:30 περίπου μέχρι τις 6:30 το πάει τελευταία, μετά τον θηλάζω λιγάκι (ευτυχώς και αυτός κουτουλάει εκείνη την ώρα και δε ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά) και ξανακοιμάται μέχρι τις 9 περίπου που σηκωνόμαστε για τα καλά. Γενικά είναι πολύ καλός και κοιμάται όταν δεν έχει πονάκια/ενοχλήσεις. Από ότι έχω καταλάβει τις περισσότερες ενοχλήσεις του προκαλεί η δυσπεψία του, γιατί δυσκολεύεται να ρευτεί και τις τελευταίες μέρες βγάζει πάντα γουλιές από το στόμα μετά το τάισμα... μετά συνήθως ξαλαφρώνει. Ε, αν του έδινα και μπουκάλι με φόρμουλα σίγουρα θα ήταν χειρότερα τα πράγματα γιατί το ξένο γάλα είναι πιο δύσπεπτο και θα το έπινε και πιο γρήγορα και ίσως κατάπινε και πιο πολύ αέρα με το μπιμπερό. Γενικά, είναι πολύ λαίμαργος πάντως! 

Τα δικά σας μωράκια έχουν παλινδρόμηση, ή μόνο ο δικός μου παιδεύεται τόσο βρε κορίτσια?

Ξαναδιαβάζω τις παλιές σελίδες (δεν είχα προλάβει!) και βρήκα το σχόλιό σου!

ΝΑΙΙΙΙ, έμενα Λυών επι 2μιση χρόνια, στο Croix Rousse! Στην ορθόδοξη εκκλησία του Jean Macé (του Γιαννάκη του Μασέρ, που λέγαμε τότε!!) είχα κάνει Πάσχα το '12... Τη γλίτωσε ο Πάτερ, πάλι καλά!

Μακράν η αγαπημένη μου πόλη, ήθελα πολύ να συνεχίσω να μένω εκεί αλλά οι σπουδές, οι δουλειά και στο τέλος οι έρωτες μ'έκαναν να την αφήσω <3 ON-LY LY-ON

• Μου αρέσει 1

JeY7p2.png

Just now, Renez είπε:

Μπορεί να παίρνει κ κάποιο άλμα..

Υπομονή φιλη,υπομονή!! Κάνε τον μπανάκι όταν θα είναι πιο ήρεμος κ κάνε ασκησουλες κολικών κ μασαζακι στη κοιλίτσα(όταν ΔΕΝ πονάει..!) Κ σιγά σιγά με τις μέρες κ με τις σταγόνες θα φτιάξουν όλα θα δεις..

Μακαρι... Σε αυτό ελπίζω! 

Διαφημίσεις

On 11/16/2020 at 2:17 AM, Renez said:

Να σου πω κάτι,κατανοώ απόλυτα το φόβο σου αλλά κ εγώ θα κοινωνουσα όπως ο άντρας σου. Ξέρω είναι ένα απο τα ζητήματα που μας διχάζει αυτές τις μέρες τους ανθρώπους μεταξύ μας αλλά ναι,παρότι ειμαι μεν υστερική με τα μέτρα(ουτε τα αδέρφια μου δεν άφησα ακόμη να δουν τον μικρό γτ πάνε σχολείο σκέψου..) ότι αφορά την πίστη μου είναι πολύ πιο δυνατό από κάθε μου φόβο. Δεν λέω ότι δε μπορεί κάποιος να κολλήσει εκεί,φυσικά κ μπορεί δεν είμαι παράλογη,αλλά πιστεύω πως κ να κολλήσει εκεί δεν έχει τίποτε να φοβηθεί γτ η ευλογία που παίρνει εκείνη την ώρα είναι μεγαλύτερη από κάθε τι 

Αυτό είναι άλλωστε η πίστη ,(για εμένα)να αφηνομαι με εμπιστοσύνη στον Κύριο μας κ με πράξεις εκτός από λόγια. 

Μια χαρά θα είναι ο άντρα σου φίλη μου μην αγχώνεσαι,στη τελική αν είναι να κολλήσουμε θα κολλήσουμε. Είδες κ η Βιβή μας από εδώ που κόλλησε ενώ ο άντρας της που δουλεύει όχι κ ένα κάρο στη τηλεόραση που λένε "προσεχα πολυ,δε ξέρω πως κόλλησα"..

Ευλογημένο ν είναι το αντρακι σου κ κάθε ευτυχία εύχομαι!!

Ναι, σε καταλαβαίνω, κι εγώ πιστεύω και γι'αυτό και συγκινήθηκα τόσο. Απλά μου φαίνεται αντιφατικό να περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται να μπούνε στην εκκλησία, να φοράμε όλοι μάσκες, να μην ακουμπάμε τίποτα κτλ. αλλά να μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο ποτήρι. Οι απόψεις διύστανται βέβαια και σ'αυτό το θέμα όπως και σε όλα. Ευλογημένα να είναι όλα τα παιδάκια μας!

On 11/16/2020 at 3:38 AM, OctoberMom said:

Κορίτσιααα! Πόσο μου λείψατε...

Εχω εξαφανιστεί γιατί είχαμε περιπέτειες... Πρωτ'απ'όλα, στο μαιευτήριο χειρότερα κουραστήκαμε απ τη γέννα, πολύ κακός (βασικά μηδαμινός) ύπνος, κι εκεί ήταν που αρχίσανε τα όργανα...

Η μικρή θήλασε αμέσως μετά τη γέννα, ομολογώ δεν ήμουν σε νοητική κατάσταση ΟΚ στο να παρακολουθήσω αυτά που μου λεγε η μαία για το θηλασμό (26 ώρες γέννας ήταν αυτές, συν του ότι δεν είχα κοιμηθει την προηγούμενη της γεννας λόγω εξετάσεων...). Πρώτη μερα, η μπεμπα κι εγώ κατάκοπες, τη θήλασα βέβαια αλλά δεν πολυέτρωγε, δεν επέμενα κι εγώ... Χάνει 200 γραμμάρια! Την επόμενη μερα, προσπαθούσαμε μέρα-νύχτα, έφτυνε τη ρώγα... Χάνει άλλα 100κάτι, μας λένε για συμπλήρωμα ξένο (φυσικά!!!).

Η δική μας μαία στέλνει το σύζυγο να φερει απ το σπίτι το θήλαστρο κ να αγοράσει Sns (σύστημα με παγούρι κ σωληνάκια που σταζει γάλα στο στήθος). Οπότε ξεκίνησα να της δίνω δικό μου που αντλούσα και της το δινα μέσω Sns.

Γυρνάμε σπίτι, έχει χάσει άλλα 100κάτι (σύνολο 500 γραμμάρια!), η μαία μας λέει οτι είναι νωθρή και αφυδατωμένη (εκεί έχασα τον κόσμο....). Κι οτι πρέπει να ξεχάσω προς το παρόν το θηλασμό κ απλά να αντλώ και να το δίνω με Sns ή σύριγγα (σαν τα γατάκια!) για να είμαστε σίγουροι οτι τρώει!! Όλα αυτά ανα 3 ώρες...

Εκεί ξεκίνησε δειλά δειλά να παίρνει κάποια γραμμάρια, κι εγώ ανάκτησα την πνευματική μου διαύγεια γιατί γυρίσαμε σπίτι και υποτυποδώς ξεκουράστηκα και πήρα μια άλλη μαία ν'ακούσω μια δεύτερη γνώμη γιατί έβλεπα το θηλασμό να πηγαινει περίπατο και γενικά κάτι δε μου πήγαινε καλά...

Έρχεται λοιπόν, μου λεει οτι οι θηλές μου είναι κωνικές οπότε παίζει πρόβλημα αλλά οτι λύνεται με διαμορφωτή θηλών (σαν κοχυλάκια αλλά με πιο στενή τρύπα) και οτι μάλλον έχει η μικρή οπίσθιο (κρυμμένο δλδ) χαλινό! Και μ έβαλε σε πιο εντατικό πρόγραμμα (τάισμα ανα 2μιση ώρες και αντλήσεις κάθε 3). Μου έκοψε επίσης τη σύριγγα που γενικά έχει πιο μεγάλη ροή και δε διευκολύνει το θηλασμό...

Πρώτη μέρα, μάχη! Η μικρή κουραζόταν να πίνει μόνο με το sns που δεν είναι παθητικό, θέλει να ρουφάς κι έχασε 10 γραμμάρια εκείνη τη μέρα. Η μαία τρελλάθηκε κ μου στειλε μήνυμα οτι το παιδί μου υποσιτίζεται κι οτι κανονικά θα πρεπε να κάνουμε εισαγωγή στο νοσοκομείο κι άλλα τετοια ωραία... Φρίκη!

Πάλι καλά ήταν ο άντρας μου δίπλα μου και μου πε να ηρεμήσω κ να μην την ακούω... Όντως, δεν εχασε άλλο, κι άρχισε πάλι να παίρνει δειλά δειλά... Δευτέρα πρωί πρωί πήγα μέχρι το Μαρκόπουλο σ έναν όντως εξαιρετικό γναθοχειρούργο που μας σύστησε η δεύτερη μαία και μας βρήκε (και έκοψε την ίδια στιγμή) όχι έναν, 2 χαλινούς!!!! Οι ανεπρόκοποι στο νοσοκομείο, 2 φορές την ημέρα τα παίρναν για εξετάσεις, δεν είδαν ΤΙΠΟΤΑ! Στο Ιασώ ήμουν!! Ούτε και η πρώτη μαία μου μπόρεσε να το δει... Πάλι καλά κορίτσια, η δεύτερη, αν και λίγο τρελλή, μας βοήθησε πολύ!

3 μέρες μετά την επέμβαση, η μπέμπα άρχισε να πιάνει στήθος (έκαναν δουλίτσα και οι διαμορφωτές θηλής!) και σήμερα, μια βδομαδα μετά, θηλαζει κανονικά κι απλά της δίνουμε λίγο παραπάνω στο τέλος, να χορτάσει καλά και να παρει το βάρος της!

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο βάρος γέννησης, αν και είμαστε 17 ημερών, αλλά 120 γραμμάρια μας έμειναν, τον φάγαμε το γαϊδαρο!!

Έχω κάπως ηρεμήσει, αλλά δε σας κρύβω, πήγα κι ήρθα μ'όλα αυτά!!! Και το πιο σημαντικό, το λουλουδάκι μου ταλαιπωρήθηκε πολύ πολύ... Ας ελπίσουμε οτι θα ναι η μόνη ταλαιπωρία στη ζωούλα της κι οτι όλα αυτά θα ξεχαστούνε γρήγορα...

Αυτά που λέτε!

Ωχ, ταλαιπωρηθήκατε ήδη πολύ με το θηλασμό, αλλά ελπίζω το δύσκολο να πέρασε. Όλα να σας έρθουν βολικά από εδώ και πέρα!

On 11/16/2020 at 1:10 PM, Mariamaraki said:

Είμαστε πολύ καλύτερα!!!! Έχουμε πονακια αλλά πιο λίγα! Μάλλον βοήθησαν οι σταγονιτσες! 

Κάποια βράδια κοιμόμαστε σερί 12 με 5!! Αμεεεε.. έχουμε συνηθίσει και σαν νέοι γονείς πλέον... Οπότε πάμε καλά! 

Τώρα γελάμε και σηκώνουμε κεφαλάκι! 

Εσείς πως ειστε κορίτσι μου;;;

Κοριτσι μουυυυ καλά είμαστε!!! Μεγαλωνουν γρήγορα τα ζουζουνάκι..εσείς διαβάζω μια χαρά με το αντράκι σας! 

Θα επιστρέψω το καλοκαίρι θα πάρω κάποιες άδειες που έχω υπόλοιπο από το 2020 και μετα στο 6 μήνο του ΟΑΕΔ  και βλέπουμε! Εσύ θα γυρίσεις συντομα; Πώς τα πάτε τώρα με το lockdown;; 

Βρε κορίτσια από που βάζετε θερμομετρο;;; η παιδίατρος που είπε ότι δείχνει καλά από τον ποπο της !! Εγώ μόλις της έβαλα απλα να ακουμπάει και έκανε κακα της!!!! Πέθανα στα γέλια η αλήθεια είναι! 

Μπράβο, μακάρι όσο περνάει ο καιρός να έχουν όλο και λιγότερα πονάκια... αν και λογικά θα περνάνε φάσεις: μία κολικούς, μία δοντάκια, έχουν και τα άλματα... τί να κάνουμε, υπομονή. Ποιές σταγόνες της δίνεις? Εγώ μέχρι στιγμής δίνω που και που προβιοτικά, αλλά χθες πήρα και gripe water να δοκιμάσω. Υποτίθεται ότι βοηθάει στις ενοχλήσεις που έχουν από αέρια, κολικούς κτλ. 

8 hours ago, elenioz said:

Καλησπέρα κορίτσια μου! 

Εγώ για τα θερμόμετρα δεν ξέρω. Έχω ένα ψηφιακό σπίτι κ ελπίζω να μην χρειαστεί. Ειδικά για το κωλι :grin: 

Έχω δει διαφορα αρκετή από τότε που σταμάτησα τα πολλά γαλακτοκομικά. Και το βράδυ από όταν κλείσαμε μήνα έχει στρώσει πάρα πολύ ο ύπνος της. 

Γενικά είναι πολύ καλή η γλυκούλα μου! Και όσο μεγαλώνει γίνεται κ ομορφότερη. Έχει φτιάξει μαγουλάκια τώρα και ψηλό μπουτάκια! Κ είναι για τσίμπημα. 

@OctoberMom Πωπω ταλαιπωρηθήκατε πάρα πολύ. Ευτυχώς πάει πέρασε! 

@Anastasia05 Ωχ περαστικά! Μπορεί να σε έπιασε κ από την κούραση την πολύ... Νμζ για όλες μας θα είναι το μόνιμο άγχος μας από εδώ κ πέρα πόσο τρώνε κ να τρέφονται σωστά τα μικράκια μας. Γυρνώντας στην δουλειά θα βρείτε κ τα πατήματα σας. Θετικές σκέψεις! 

@Renez Αχχ και εμένα έχει αρχίσει να με εκνευρίζει το κλείσιμο στο σπίτι. Βγαίνουμε φυσικά βολτούλες με το καρότσι αλλά κοντά στο σπίτι. Δηλαδή μόνο τσιμέντο βλέπουμε δυστυχώς. Και μας κάνει τόσο ωραίο καιρό που σκέφτομαι πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν πειράζει! Τι να κάνουμε... 

Να την χαίρεσαι την μπουμπου την όμορφη. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός ομορφαίνουν τα κουκλάκια μας!

Τί καλά που έστρωσε ο ύπνος της! Ο δικός μου δυστυχώς χάλασε τον ύπνο του την τελευταία εβδομάδα. Το καλό είναι ότι πάλι κοιμάται ένα γεμάτο 5ωρο το βράδυ, αλλά δυσκολεύεται να κοιμηθεί στην αρχή. Ενώ πριν τον έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος όταν τον θήλαζα και απλά τον άφηνα στην φωλίτσα του και κοιμόταν, τώρα παλεύει στο στήθος, κουνιέται, προσπαθεί να ρευτεί και αναγκαστικά τον βάζω ξύπνιο να ξαπλώσει και δυσκολεύεται να τον πάρει ο ύπνος. Κάτι θα τον ενοχλεί στο τάισμα/χώνεψη τον καημενούλη και παιδευόμαστε όλοι έτσι.

4 hours ago, Vivi8 said:

Κορίτσια μου να ρωτήσω εσάς που θηλάζετε.. τώρα που μεγάλωσαν τα μωρακια μας λίγο και ιδίως τη μέρα που κάθονται περισσότερο ξύπνια, κάθε ποτε τα θηλάζετε και για πόση ώρα την κάθε φορά; Πως καταλαβαίνετε ότι έχουν χορτάσει;;

Εγώ τον θηλάζω περίπου 9 φορές την ημέρα, όποτε δείχνει ότι πεινάει (συνήθως κάθε 2μιση ώρες περίπου, αλλά αυτό παίζει, μπορεί να είναι μιάμιση ή και 3μιση ώρες μετά). Τώρα για πόση ώρα τρώει, αυτό διαφέρει πολύ από τάισμα σε τάισμα... μπορεί να σταματήσει μετά από μόλις 6 λεπτά (πολύ σπάνια) αλλά μπορεί και να τρώει για μια ώρα και να μη σταματάει. Συνήθως κάνει κάνα 20λεπτο όμως.

Just now, Aurora S said:

Κορίτσια μου να σας ρωτήσω..

Όταν θηλάζετε από τον ένα μαστό έχετε πόνο/ενόχληση/περίεργη αίσθηση στον άλλο; 

Σε εμένα τρέχει γάλα από τον άλλο μαστό και συνήθως έχω και έντονο πόνο. Συμβαίνει κ σε εσάς;

Ναι, εγώ έχω και ενόχληση στον άλλο μαστό και τρέχει το γάλα. Είναι περίεργη η αίσθηση, αλλά είναι φυσιολογικό από όσο ξέρω. 

vNpVm5.png

Just now, OctoberMom said:

Ξαναδιαβάζω τις παλιές σελίδες (δεν είχα προλάβει!) και βρήκα το σχόλιό σου!

ΝΑΙΙΙΙ, έμενα Λυών επι 2μιση χρόνια, στο Croix Rousse! Στην ορθόδοξη εκκλησία του Jean Macé (του Γιαννάκη του Μασέρ, που λέγαμε τότε!!) είχα κάνει Πάσχα το '12... Τη γλίτωσε ο Πάτερ, πάλι καλά!

Μακράν η αγαπημένη μου πόλη, ήθελα πολύ να συνεχίσω να μένω εκεί αλλά οι σπουδές, οι δουλειά και στο τέλος οι έρωτες μ'έκαναν να την αφήσω <3 ON-LY LY-ON

Ευτυχώς τη γλίτωσε ο άνθρωπος. Δεν έτυχε να πάω καθόλου σε αυτή την εκκλησία όσο ήμουν εκεί. 

Γενικά η Γαλλία μου αρέσει πολύ σαν χώρα (και την έχω γυρίσει αρκετά), αλλά από όλα τα μέρη που έχω πάει, από την Λυών έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εγώ δεν έμεινα τόσο καιρό όσο εσύ δυστυχώς, είχα πάει σε ένα summer school στο IPL για ένα μήνα μόνο, αλλά έκανα τόσους φίλους εκεί από όλο τον κόσμο... μέναμε στις εστίες στο ECAM πάνω στον λόφο Fourviere, από τα δωμάτιά μας είχαμε θέα όλη την πόλη, γυρνούσαμε όλη μέρα βόλτες στην Vieux Lyon, χαζεύαμε τα μαγαζάκια, περπατούσαμε στο ποτάμι, τρώγαμε παγωτά, πηγαίναμε στα πάρκα για πικ-νικ και ποδοσφαιρο, το βράδυ στις παμπ για μπύρα, χορό και αγώνες (ήταν και το 2004 που είχαμε πάρει το Euro οπότε είχε γίνει χαμός:P), και βέβαια εκδρομές και πάρτυ με τους υπόλοιπους φοιτητές... δε ξέρω τί να πρωτοθυμηθώ! Αααχ, ανέμελα φοιτητικά χρόνια! Παραμυθένιο μέρος πραγματικά. Σταματάω εδώ, γιατί για την Λυών ειδικά μπορώ να μιλάω με τις ώρες, χαχα!

• Μου αρέσει 1

vNpVm5.png

Just now, Eva137 είπε:

Ευτυχώς τη γλίτωσε ο άνθρωπος. Δεν έτυχε να πάω καθόλου σε αυτή την εκκλησία όσο ήμουν εκεί. 

Γενικά η Γαλλία μου αρέσει πολύ σαν χώρα (και την έχω γυρίσει αρκετά), αλλά από όλα τα μέρη που έχω πάει, από την Λυών έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εγώ δεν έμεινα τόσο καιρό όσο εσύ δυστυχώς, είχα πάει σε ένα summer school στο IPL για ένα μήνα μόνο, αλλά έκανα τόσους φίλους εκεί από όλο τον κόσμο... μέναμε στις εστίες στο ECAM πάνω στον λόφο Fourviere, από τα δωμάτιά μας είχαμε θέα όλη την πόλη, γυρνούσαμε όλη μέρα βόλτες στην Vieux Lyon, χαζεύαμε τα μαγαζάκια, περπατούσαμε στο ποτάμι, τρώγαμε παγωτά, πηγαίναμε στα πάρκα για πικ-νικ και ποδοσφαιρο, το βράδυ στις παμπ για μπύρα, χορό και αγώνες (ήταν και το 2004 που είχαμε πάρει το Euro οπότε είχε γίνει χαμός:P), και βέβαια εκδρομές και πάρτυ με τους υπόλοιπους φοιτητές... δε ξέρω τί να πρωτοθυμηθώ! Αααχ, ανέμελα φοιτητικά χρόνια! Παραμυθένιο μέρος πραγματικά. Σταματάω εδώ, γιατί για την Λυών ειδικά μπορώ να μιλάω με τις ώρες, χαχα!

Ταξίδεψα κι εγώ για λίγο μαζί σας!!:) Αγαπώ κι εγώ τα ταξίδια κ μου λείπουν πάρα πολύ! Όταν ήμουν φοιτήτρια, ήμουν με μια βαλίτσα στο χέρι! Ωραίες εποχές!!

• Μου αρέσει 2

Q1jtp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...