-
Από την διαχείριση / Admin news
-
2 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:
Θα διαφωνήσω ευγενικά όσο μπορώ γιατί ο γραπτός λόγος είναι πάντα πιο σκληρός από τον προφορικό ☺️ χωρίς παρεξήγηση, δεν πιστεύω πως οι εξετάσεις δημιουργούν επιπλέον άγχος. Γενικά δεν θεωρώ πως το να έχεις όσα περισσότερα μπορείς υπό έλεγχο δημιουργεί στρες. Αντιθέτως ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που όταν όλα είναι υπό έλεγχο νιώθω καλά. Σαφώς στην εξωσωματική, το ξέρουμε όλες πολύ καλά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Και δυστυχώς είναι τα πιο σημαντικά πχ την ποιότητα των ωαρίων/σπερματοζωαρίων, τον ίδιο τον μηχανισμό της εμφύτευσης κλπ. Οπότε τι κάνω εγώ; Ελέγχω αυτά που μπορώ να ελέγξω. Τουλάχιστον αυτό με βοηθάει να διαχειριστώ την επερχόμενη πιθανή αποτυχία (γιατί αντικειμενικά να το δεις οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μεγαλύτερες από αυτές τις επιτυχίας). Αυτό που έχω προ αποφασίσει και έχω -πως να το πω - βάλει καλά στο μυαλό μου, είναι πως η εξωσωματική δεν πετυχαίνει με την πρώτη και ίσως να μην πετύχει ποτέ. Αυτό με έχει προσγειώσει κατά πολύ και ίσως κάποιες φορές να φαίνομαι απαισιόδοξη αλλά νομίζω απλά είμαι ρεαλίστρια. Και εκεί έχω βρει την δική μου ηρεμία, ξερω πως ότι περνά από το χέρι το έχω κάνει.
Πολλές κοπέλες ξεκινάνε εξωσωματική σίγουρες πως θα γυρίσουν σπίτι με παιδί και το κακό είναι πως ενώ οι γυναικολόγοι μας το λένε, δεν μας το λένε ξεκάθαρα. Δεν έχω πάει σε γυναικολόγο που να μου πει είναι δύσκολο να κάνεις παιδί. Ολοι λένε πιθανότητες και μόνο αυτές που τους συμφέρει. Στο συνέδριο γυναικολογίας όμως που τα λένε μεταξύ τους το 2022 παρουσιάστηκε μια μελέτη που έλεγε πως άνω των 40 οι πιθανότητες ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 3% και άνω των 45 πέφτουν στο 1% και το ίδιο ισχύει και για γυναίκες με αντίστοιχα προβλήματα σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτά τα νούμερα αφορούν γυναίκες που προσπαθούν με δικά τους ωάρια. Αυτά όμως δεν τα λένε για προφανείς λόγους. Οπότε ναι με τόσες λίγες πιθανότητες λογικό να κοιτάς και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μας αναγκάζουν να κοιτάμε το δέντρο κ όχι το δάσος γιατί δεν τους συμφέρει να δούμε το δάσος. Συγγνώμη αν κάποια κοπέλα διαβάζοντας αυτά που γράφω πικραθεί ή νιώσει άσχημα. Είναι και γραπτό δεν μπορώ να ελέγξω το ύφος του γραπτού λόγου. Απλά στα πλαίσια συζήτησης είπα να τα βγάλω από μέσα μου. Είναι ξεκάθαρα προσωπική γνώμη όλα όσα γράφω ❤️3% άνω των 40???ε δε νομίζω!
2 ώρες πρίν, Losr είπε:Κορίτσια μου θα σας πω την δικιά μου αλήθεια πλέον. Εγώ έχω αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια που μπαίνω θα είναι η τελευταία και ότι θέλει ας γίνει. Για όσες δεν θυμούνται σε όλες τις προσπάθειες έχω μείνει έγγυος αλλά δεν προχώρησαν. Έχω σπαταλήσει 12 χρόνια από την ζωή μου να μην ζω για ένα παιδί που μπορεί και να μην θέλει να έρθει. Δεν θέλω να σπαταλησω άλλο χρόνο έτσι και αν θέλει ο Θεός η το σύμπαν η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να μου το δώσει ας μου το στείλει με τον γνωστό τρόπο αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια. Εγώ μετά από αυτήν την τελευταία προσπάθεια που θα κάνω σε λίγο καιρό δεν θέλω να δώσω αλλά λεφτά σε κανέναν Μαλ...κα γιατρό. Ούτε δωρεά ούτε τίποτα. Και όχι γιατί έχω θέμα με τα ξένα.Προτιμώ να τα τρώω σε ταξίδια και να χαίρομαι. Ο άντρας μου δεν έχει θεμα αν δεν τα καταφέρουμε. Θα κοιτάξουμε να ηρεμήσουμε να περάσουμε καλά γιατί έχουμε στερηθεί πολλά θα πάμε και το σαφάρι μας και όπου άλλου θέλουμε και όταν είμαστε έτοιμοι και αν δεν έχουμε αλλάξει και γνώμη θα καταθέσουμε χαρτιά για υιοθεσία. Και σε αυτό ακόμα ότι γίνει. Γιατί πραγματικά και όλο αυτό που έχουμε περάσει δεν καταλήγει κάπου. Δουλεύουμε για ένα όνειρο που δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τόσα χρόνια και δεν ζούμε. Θα ζήσουμε λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει.
12 χρόνια κορίτσι μου? Χαρά στο κουράγιο σας. Θέλει πιο γερο ακόμα στομάχι η απόφαση να πεις σταματαω. Εύχομαι να είναι η τελευταία και τυχερή. Αλλιώς έχει ο Θεός,η ζωή παίρνει το νόημα που της δίνουμε!
1 ώρα πρίν, linaa είπε:Στην ουσία κάνεις ότι μπορείς καλύτερο Κ ότι γίνει. Όσο για τα υπόλοιπα εγώ θα το ξαναπώ ένα παιδί δεν φέρνει καμία ευτυχία Κ δεν φταιχνει καμία ζωή. Η ζωή είναι μια Κ είναι ωραία έτσι Κ αλλιώς αρκεί να υπάρχει υγεία. Το μόνο που χρειάζετε είναι υγεία . Η ολοκλήρωση έρχετε μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αν είσαι εσύ καλά η ζωή θα είναι γεμάτη.
Αυτά συνήθως τα συνειδητοποιείς αφού γεννήσεις γιατί η κοινωνία Κ τα ένστικτα μέχρι να γεννήσεις είναι τόσο πιέστηκα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις
Σωστη....
-
Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!
-
Θέματα
-
- 11.915 απαντήσεις
- 1.194.978 εμφανίσεις
-
- 11.317 απαντήσεις
- 2.235.731 εμφανίσεις
-
Το Καφέ της Αναμονής (περιμένοντας αποτέλεσμα του τέστ) 1 2 3 4 6
Από CoffeeBean, in Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
- 77 απαντήσεις
- 144.483 εμφανίσεις
-
- 984 απαντήσεις
- 504.040 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 147.531 εμφανίσεις
-
-
-
- 11.915 απαντήσεις
- 1.194.978 εμφανίσεις
-
- 29 απαντήσεις
- 893 εμφανίσεις
-
- 1.179 απαντήσεις
- 135.671 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 46 εμφανίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 291 εμφανίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 575 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 116 εμφανίσεις
-
- 10 απαντήσεις
- 250 εμφανίσεις
-
- 7 απαντήσεις
- 1.143 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 106 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα