Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Sofiiii είπε:

Μυοινοσιτολη είναι για pre conception βιταμίνες με φολικό οξύ και μελατονίνη ,ο εξωσωματικος μου ,μου είπε να τα ξεκινήσω ....

Λέω να δοκιμάσω τα απλά ζελεδακια.. καλά έκανες και ξεκίνησες κακό δεν κάνουν!

@Makelen πώς είσαι εγκυουλα μας?

• Μου αρέσει 1

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, Anastasia05 είπε:

Την πρώτη φορά που είχαμε κόσμο, είχαμε σηκώσει τον Κωνστ@ντινίδη από διπλα:P

Πιστεύω ότι τα μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρόπαστα σε ωραία σχέδια κ ατομική συσκευασία,είναι ιδανικά για την κατάσταση τωρα!

Πότε να τα δώσουμε όμως? Όταν γεννησουμε και έρθει κανένας γνωστός και φίλος? Τα σκεφτόμουν τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα αλλά πότε να τα παραγγείλω? Από τώρα δεν είναι νωρίς να λιώσουν χαλάσουν κτλ? Μήπως όταν γεννηθεί? 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, EugenJen είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και καλή Κυριακή!!!

@Renez @Irinoula86 και το δικό μας λίκνο που είναι αλκή μάρκα στις οδηγίες έγραφε να είναι λίγο πιο χαμηλά από το στρώμα, τώρα για το ξύλο που λέτε εν ξέρω!!

@Anastasia05 μιας κ αναφέρεις αποστειρωτη να κάνω μια ερώτηση!!

Αποστειρώνω τα μπουκαλια κλπ τσιμπρακαλα από το θηλαστρο , ομως έχω πάρει διπλά ώστε τις βραδυνές ώρες τουλάχιστον να μην χρειάζεται να πλένω ,να έχω έτοιμα τα δεύτερα,  για το επόμενο τρίωρο η ερώτηση είναι η εξής όταν ανοίγω να πάρω τα πρώτα τσιμπρακαλα χάνεται η αποστείρωση κ των υπολοίπων που είναι μέσα , άρα πρέπει να ξανά αποστειρωσω , υπάρχει κάποιος τρόπος να κρατάει η αποστείρωση;;;

Έγω έδινα μόνο το βράδυ ξένο . Είχα 4 μπιμπερό. Τα αποστειρωνα 1 φορά κ τα Άφηνα εκεί κ τα έπαιρνα .κ πιπιλες. Εφόσον έγινε η αποστείρωση είναι εντάξει. Ε τώρα είναι υπερβολή να τα ξανά βάλεις επειδή ανοίξες τον αποστείρωτη. Δεν θα τα έχουμε κ σε γυάλα τα μωράκια μας..

Κ στο ψυγείο έχω ακούσει ότι τα βάζουν αλλά δεν ξέρω τι ισχύει. 

• Μου αρέσει 2

hBuvp3.png    n8xOp2.png

Just now, ada32 είπε:

Έγω έδινα μόνο το βράδυ ξένο . Είχα 4 μπιμπερό. Τα αποστειρωνα 1 φορά κ τα Άφηνα εκεί κ τα έπαιρνα .κ πιπιλες. Εφόσον έγινε η αποστείρωση είναι εντάξει. Ε τώρα είναι υπερβολή να τα ξανά βάλεις επειδή ανοίξες τον αποστείρωτη. Δεν θα τα έχουμε κ σε γυάλα τα μωράκια μας..

Οδηγιες παιδιατρων ειναι.. Κι ας είναι υπερβολή...και μένα υπερβολη μου φαινόταν, μα αναπτυσσονται βακτήρια, γι αυτό τα λένε.

Με καλό τροπο το λέω.. Μη με παρεξηγησεις. 

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, LadyP είπε:

Πότε να τα δώσουμε όμως? Όταν γεννησουμε και έρθει κανένας γνωστός και φίλος? Τα σκεφτόμουν τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα αλλά πότε να τα παραγγείλω? Από τώρα δεν είναι νωρίς να λιώσουν χαλάσουν κτλ? Μήπως όταν γεννηθεί? 

Αντέχουν αρκετά! Ρωτά κ στο ζαχαροπλαστείο να σου πουν!! Μπορείς κ μόνη σου να τα κάνεις αν θες!

Εγώ δεν θα κανω κάτι παρόμοιο.. δεν θα δω κόσμο στο μαιευτήριο.. σε κάποια μαιευτήρια πάει κόσμος είτε στο κυλικείο είτε απ' έξω.. 

Οπότε μπορείς να τα έχεις μαζί!

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Just now, Nina13 είπε:

Οδηγιες παιδιατρων ειναι.. Κι ας είναι υπερβολή...και μένα υπερβολη μου φαινόταν, μα αναπτυσσονται βακτήρια, γι αυτό τα λένε.

Με καλό τροπο το λέω.. Μη με παρεξηγησεις. 

Ναι βρε ξέρω , Καλά κάποιοι παιδίατροι είναι υπερβολικοί!!! Κάποιοι είναι πιο ελαστικοί.  Εγώ αναφέρω τν εμπειρία μου από μένα κ άλλες φίλες.  Νομίζω ότι τα έβαζαν στο ψυγείο οι φίλες μου μετά , αυτές που δεν θήλασαν κ χρειαζόντουσαν πολλά μπιμπερό  για να μην πλύνουν 

Αντέχουν αρκετά! Ρωτά κ στο ζαχαροπλαστείο να σου πουν!! Μπορείς κ μόνη σου να τα κάνεις αν θες!

Εγώ δεν θα κανω κάτι παρόμοιο.. δεν θα δω κόσμο στο μαιευτήριο.. σε κάποια μαιευτήρια πάει κόσμος είτε στο κυλικείο είτε απ' έξω.. 

Οπότε μπορείς να τα έχεις μαζί!

Κορίτσι εσύ τι κάνεις? Πώς  νιώθεις ? Να σε ρωτήσω σαν 2η εγκυμοσύνη νιώθεις την κοιλιά σου να σε τραβάει κάπως όταν περπατάς? Εγώ τώρα που είμαι 38η νιώθω ότι τραβάει πολύ...

• Μου αρέσει 1

hBuvp3.png    n8xOp2.png

Διαφημίσεις

Just now, ada32 είπε:

Κ στο ψυγείο έχω ακούσει ότι τα βάζουν αλλά δεν ξέρω τι ισχύει. 

Επισης.. Η κάθε μαμά, κρίνει πως θα τα κάνει και αν θα ακουσει τον παιδίατρο η οχι... Ξέχασα να το πω αυτοοοο.. Άρα όπως και να χει είναι τι θέλει και η κάθε μαμά... Σωστά? Εγώ πάντως επειδή έδωσα ξένο μετά το τρίμηνο, έτσι τα έκανα, τα έβαζα ψυγείο και απλά τα χρησιμοποιουσα παγωνενα.. Η προετοιμασια της σκόνης ενέχει κινδύνους αν δεν αποστειρωθει σωστά το μπιμπερό.. Αυτά ξερωωω

Just now, ada32 είπε:

Ναι βρε ξέρω , Καλά κάποιοι παιδίατροι είναι υπερβολικοί!!! Κάποιοι είναι πιο ελαστικοί.  Εγώ αναφέρω τν εμπειρία μου από μένα κ άλλες φίλες.  Νομίζω ότι τα έβαζαν στο ψυγείο οι φίλες μου μετά , αυτές που δεν θήλασαν κ χρειαζόντουσαν πολλά μπιμπερό  για να μην πλύνουν 

Κορίτσι εσύ τι κάνεις? Πώς  νιώθεις ? Να σε ρωτήσω σαν 2η εγκυμοσύνη νιώθεις την κοιλιά σου να σε τραβάει κάπως όταν περπατάς? Εγώ τώρα που είμαι 38η νιώθω ότι τραβάει πολύ...

Πεταγομαο ξανά.. Κι εγώ που είμαι πιο κάτω από σας, κατά πολυ.. Νιώθω ήδη να ναι τσίτα και να τραβάει.. Οχι όλη την ημέρα, μα επειδή περπαταω πολυ, είναι όπως τα λες, νιώθω τσιτώμα στο δέρμα.. Συσπάσεις δεν είναι παντως... 

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, ada32 είπε:

Εννοείς το δέρμα στη κοιλίτσα ή εσωτερικά σαν σφίξιμο(έχω ετσι λεω τις συσπάσεις για να τιςξεχωριζω)

Πάντως η κοιλιά μου τώρα έχει τσιτωσει περισσότερο...και το μωρό είναι μεγάλο κ το αμνιακό αρκετό κ μου είπε ο γιατρός ότι είναι λογικό να νιώθω τόσο βάρος από κάτω κ να προσέχω να λαδωνω τη κοιλια καλα καλα

Αυτή τη φορά νιώθω περισσότερα πονακια,ενοχλήσεις κ όλα! Όλη η πυελικη περιοχή με ενοχλεί.

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Εννοείς το δέρμα στη κοιλίτσα ή εσωτερικά σαν σφίξιμο(έχω ετσι λεω τις συσπάσεις για να τιςξεχωριζω)

Πάντως η κοιλιά μου τώρα έχει τσιτωσει περισσότερο...και το μωρό είναι μεγάλο κ το αμνιακό αρκετό κ μου είπε ο γιατρός ότι είναι λογικό να νιώθω τόσο βάρος από κάτω κ να προσέχω να λαδωνω τη κοιλια καλα καλα

Αυτή τη φορά νιώθω περισσότερα πονακια,ενοχλήσεις κ όλα! Όλη η πυελικη περιοχή με ενοχλεί.

Εγω πονακια τίποτα.. Καθόλου... Έφυγαν και οι κολικοι δόξα το θεο.. Αλλά ένα τσιτώμα στο δέρμα το νιώθω.. Κυρίως όταν περπαταω.. Δεν είναι συσπάσεις παντως.. Καμιά σχέση. Τουλάχιστον σε μένα. 

• Μου αρέσει 2

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Nina13 είπε:

Εγω πονακια τίποτα.. Καθόλου... Έφυγαν και οι κολικοι δόξα το θεο.. Αλλά ένα τσιτώμα στο δέρμα το νιώθω.. Κυρίως όταν περπαταω.. Δεν είναι συσπάσεις παντως.. Καμιά σχέση. Τουλάχιστον σε μένα. 

Καθόλου πονακια? Έτσι ήμουν τη πρώτη φορά.   σου πέρασαν κ οι κολικοί!!

Το χειρότερο μου είναι όλο αυτό το βάρος.. με το ζόρι να σηκωθώ κ οι κινήσεις με προσοχή..

Τσιτωμα στη κοιλιά νιώθω πολύ οταν πετάγεται κ κάνει περίεργες κινησεις!:wub:

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Διαφημίσεις

Καθόλου πονακια? Έτσι ήμουν τη πρώτη φορά.   σου πέρασαν κ οι κολικοί!!

Το χειρότερο μου είναι όλο αυτό το βάρος.. με το ζόρι να σηκωθώ κ οι κινήσεις με προσοχή..

Τσιτωμα στη κοιλιά νιώθω πολύ οταν πετάγεται κ κάνει περίεργες κινησεις!:wub:

Καθολου ευτυχώς... Τίποτα... Οι κολικοι περασαν ευτυχώς... Δεν θα άντεχα άλλο.. Πέρασα αρκετούς. 

Εγώ ακόμα δεν έχω πολυ βάρος, αλλά σκέφτομαι όταν φθασω εκεί που είσαι, χαχα, ότι θα χω:grin:

Τώρα έπρεπε να σαι από μια μεριά.. Όλος ο ποπος της στα δεξιά, μιλάμε καλοσχηματισμένα.. Χαχαχαχα ολόκληρο εξόγκωμα.. Και πολθ χτυπημα στα πλευρα, το ακουω συνέχεια από ολες.. 

• Μου αρέσει 1

DBPwp2.pngPwi7p3.png

@EugenJenόπως είπε η @Nina13 έκανα κι εγώ και θα κάνω πάλι! Δλδ μετα τη χρήση τα έπλενα  κ τα έκανα αποστείρωση κάθε βράδυ. Όταν έπρεπε να ανοίξω τα έβγαζα κ τα συναρμολογουσα όλα κ ψυγείο σε πολιμπαγκ ή μεγάλο τάπερ 24ω. Συνήθως μεγάλο τάπερ το οποίο είχα πλυμενο κ έβαζα κ λίγο νεράκι στον βραστηρα κ το περνούσα κι αυτό. Κρατάνε υδρατμούς, νεράκι μέσα μην σε προβληματίζει, είναι αποστειρωμένο. Αν δώσεις σκόνη βραζεις νερό στο κατσαρολάκι κι όχι στον βραστηρα, 5-7 λεπτά κ έχεις θερμός ινοξ(το κραταει καλύτερα) ενός λιτρου κ το έχεις για 24ω. Το κατσαρολάκι κρατάει άλατα κ ασπρίζει όποτε κάθε 3-4 μέρες αφού βρασεις το νεράκι σου ,ξαναγεμίζεις με νερό μέχρι επάνω κ λίγο ξύδι κ το αφήνεις επάνω στο κλειστό αλλά ζεστό μάτι. Λαμπικο! Δεν θέλει τρίψιμο καν. Α και νερό βρύσης για το γάλα λένε, όχι εμφιαλωμένο. Κι αν σε κάποια φάση δεν το πίνει το γαλατακι σκόνη από το μπιμπερό γτ δν πεινάει μπορείς να το δώσεις μέσα σε μισή με 1 ω, όχι παραπάνω να μείνει.

Κορίτσια γίνομαι αναλυτική γτ κάποιες λεπτομέρειες πρακτικές που είχα απορία κι εγώ ίσως προκύψουν κ σε σας!

• Μου αρέσει 5
  • Ευχαριστώ 1

IjnUp3.pngscOTp2.png

Κορίτσια βλέπω μιλάτε για την αποστείρωση. Δεν θα σας πω τι να κάνετε αλλά θα σας πω την γνώμη μου. Σε πολλές «δυτικές» χώρες δεν πιστεύουν στην αποστείρωση. Εμενα η γιατρος ήταν πολύ κουλ και μου έλεγε φυσικά να αποστειρώνω και αν θέλω να μένουν αποστειρωμένα να τα βάζω στο ψυγείο. Ωστόσο μου έλεγε ότι εφόσον έχω το σκυλάκι μέσα στο σπίτι (το οποίο κοιμόταν κάτω από την καλαθουνα με το που το φέραμε το παιδί) δεν υπάρχει και πολύ νόημα γιατί οι τρίχες και τα μικρόβια πάνε παντού με τον αέρα. Εκείνη ωστόσο ήταν πολύ υπέρ του να μεγαλωνει το παιδί με σκυλάκι μαζί. Κι εμενα το ένστικτο μου αυτό μου έλεγε. Αποστειρωνα ναι μεν αλλά τα φιλούσα μέσα στον αποστειρωτη και έκοψα την αποστείρωση με το που είδα ότι το παιδί έβαζε τα πάντα στο στόμα και έτσι δεν είχε και πολύ νόημα. Να σημειώσω όμως ότι την θηλαζα κιολας μέχρι 14 μηνών  

Είχα και την εμπειρία της μητέρας μου η οποία έκανε 5 παιδιά και δεν θήλασε κανενα παρα ελάχιστα τον μεγάλο μου αδερφό. Αυτόν λοιπόν τον αδερφό επειδή ήταν ο πρώτος τον πρόσεχε παααααααρα πολύ και του έδινε μέχρι και τις τροφές (τότε έδιναν τα φρούτα από τον 4 μήνα), τα πάντα ΜΟΝΟ αποστειρωμένα. Ξαφνικά λοιπόν της παθαίνει μια γαστρεντερίτιδα που για μια εβδομάδα τον πήγαινε αίμα τον καημένο. Πάει στον γιατρό και της λέει «αποστειρωνεις!» «Ε ναι απαντάει κι αυτή, φυσικά κι αποστειρώνω» «κακώς της απαντάει! Το έχεις κανει το παιδί τόσο ευαίσθητο που πιάνει το μικρόβιο από το χιλιόμετρο! Τέρμα η αποστείρωση. Απλώς καλό καθάρισμα!» Και έτσι κι έγινε. Και στα υπόλοιπα παιδιά δεν αποστείρωσε τίποτα ποτε. Απλώς μας τα έπλενε όλα πολύ καλά. Κι όλα τα παιδιά είχαμε πολύ καλό ανοσοποιητικό. Και τι εποχές τότε. Εγώ με την αδερφή μου ημασταν τα τελευταία (δίδυμα) και συγχρονως τα μεγαλύτερα αδερφια μας πήγαιναν σχολείο, έπαιζαν στους δρόμους και στο σπίτι είχαμε μοκέτα στην οποία πάταγαν με τα παπούτσια. Όσο το σκέφτομαι με πιάνει αηδία! (Δεν τις συμπαθω τις μοκέτες) Έλα όμως που τελικά μας έκανε καλό απ ότι φαίνεται. Ειχαμε πάντα όλα δυνατή κραση! 

Τώρα με τον μικρό ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχει κάποια ευαισθησία η αλλεργία γιατί έχω σκοπό να ακολουθήσω την ίδια τακτική. 

• Μου αρέσει 6

@Hliolousti @Nina13 ευχαριστώ πολύ κορίτσια !! Το είχα διαβάσει κ εγώ για το ψυγείο, αλλά δεν ήξερα αν μπαίνει χύμα  ,προφανώς μου απάντησε η @Christinα

Μέσα σε τάπερ που θα το ζεματισω λίγο κ αυτό!!

@ada32 ευχαριστω πολύ κ εσένα , η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της υπερβολής, επειδή η μικρουλα μου όμως είναι πρόωρη κ στην θερμοκοιτίδα , είμαι λίγο παραπάνω προσεκτική ,μην κολλήσει κάνα μικρόβιο κ παραταθεί η παραμονή της !!

• Μου αρέσει 4

C1JTp3.png

Καλέ τι γλυκά λέτε? Αφού δεν θα έρθει κάνεις??? Θα μοιράζετε στην καφετέρια ή μετα θα στέλνετε στα σπίτια συγγενών?

Εγώ θα στείλω τον άντρα μ να πάρει ένα κουτί γλυκά να έχω να κεράσω τον γιατρό όταν έρθει να με δει κ τις μαιες! Στο σπίτι δεν θα έρθει κάνεις εκτός από τους γονείς μας όποτε οι γιαγιάδες θα φτιάξουν κανά γλυκό για το καλό!:mrgreen: όποιος φέρει δώρο από σόι θα το πάει στις γιαγιάδες να το αφήσει κι εκεί ας κεραστεί το κάτι τις,αααααν κάτσει για επίσκεψη ! 

Μετά το 3μηνο να είμαστε καλά τα Χριστούγεννα ας έρθόυν κανά 2 κοντινοί κ βλέπουμε. Με 2 παιδιά, σπίτι κ δουλειά να μου λείπουν οι μουσαφηραιοι που λένε στο χωριό μου!

• Μου αρέσει 2
  • Χαχα 6

IjnUp3.pngscOTp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...