Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Καλή συνέχεια! Επιτυχία κι ευτυχία εύχομαι! 

• Ευχαριστώ 1

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Καλημερα και απο μενα κοριτσια... :D

Αριστεα, ειναι φυσιολογικο να κουραζονται τα ματια σου τωρα με την εγκυμοσυνη ευθύνονται τα υψηλα επιπεδα προγενεστερονης και οιστρογονων.

http://www.e-child.gr/node/47

Οι ενοχλήσεις στην όραση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνές και αρκετές από αυτές θεωρούνται απόρροια της ίδιας της κύησης.Συχνό φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση χαμηλής μυωπίας ή η αύξηση της προϋπάρχουσας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το φαινόμενο αυτό μετά τον τοκετό συνήθως υποχωρεί και η διάθλαση επανέρχεται .

Εμενα λογω μυωπιας με εχουν προδικασει οτι θα γεννησω με καισαρικη απο οταν ημουν πιτσιρικα, το θεμα με το λιγο που το εψαξα ειναι οτι μπορω να γεννησω και φυσιολογικα, διαβασα για πολλες περιπτωσεις που με 13!! μυωπια γεννησαν φυσιολογικα... Θα το συζητησω με την μαιευτηρα.. αν δεν δεχτει σκεφτομαι σοβαρα να μη με ξεγεννησει αυτη.. το εχω παρει πολυ θερμα.. Φυσικα, βασιζομαι στα λεγομενα του οφθαλμιατρου οτι παρα τη μυωπια μου, τα ματια μου ειναι σε αριστη κατασταση, οπως επισης και ο βυθος τους.Το θεμα ειναι οτι ο βυθος καθοριζει αν το ματι αντεχει το σφιξιμο καθως και η αρτηριακη πιεση.. Αν κανω λοιπον αυτες τις εξετασεις και αποδειχτει οτι ειναι οκ, δεν μπορω να βρω εστω ενα λογο να κανω καισαρικη.. Για να αποφυγω κι εγω τα χιονακια και τα μυγακια που εχουν η prosp και η Κυριακη λεω να δω για ανωδυνο τοκετο που προσφερει το ΙΚΑ δωρεαν.. Μηπως εχετε γνωση επ' αυτου?

Χρονια πολλα αν εχετε καποιον να γιορταζει..

Αντε Αριστεα, μια μερα εμεινε ακομη δουλεια... ;)

Κυριακη, επειδη σε καταλαβaινω απολυτα, δοκιμασε αυτο http://www.homeopathswithoutborders.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10125%3Anujol-oil-240-ml&catid=49%3Adrugs-trade-names&Itemid=55,

Tωρα που του εδωσα λιγο χρονο να δρασει, κανει δουλεια..

Prosperous, καλα να περασεις σημερα... Φιλια προς το παρον! :D

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα σε όλες και από μένα!!

Τι ευχάριστη αλλαγή στη θερμοκρασία ήταν αυτή σήμερα! Επιτέλους λίγη δροσιά!

εγω αυτο που πιθανοτατα επαθα μετα την γεννα απο το σφυξιμο (λαθος τεχνικη βασικα αφου απο το φοβο μου σφιγγομουν και στο κεφαλι..και ισως εκει ειναι χρησιμα τα μαθηματα ανωδυνου, στο να μαθαινουμε πως αναπνεουμε) ηταν οτι επαθα μικρες ρηγματωσεις στους οφθαλμους και ετσι βλεπω πολλα στιγματα στο φως ή οταν κοιταω σε ανοιχτοχρωμες επιφανειες..

Και εμένα στην πρώτη γέννα από το πολύ σφίξιμο...στο πρόσωπο είχαν σπάσει μικρά αγγεία σε όλο μου το πρόσωπο και όταν κοιτάχτηκα στον καθρέφτη την επόμενη μέρα έπαθα σοκ!! Ευτυχώς τις επόμενες μέρες φύγανε!

Prosperous, καλά να περάσεις σήμερα στο πάρτυ και καλή ξεκούραση μετά!!!!!!

Kyriak_ αυτός ο Παρλιάρος όλο ωραίες ιδέες έχει για να μας ανοίγει την όρεξη! Και άντε να συμμαζευτούμε μετά... ;) Όσο για τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροϊδες...άστα μην τα συζητάς. Εγώ εδώ και μερικές μέρες έχω κόψει το σίδηρο (επειδή ο αιματοκρίτης μου δεν έχει πέσει-είναι στο 36,5) γιατί δεν αντεχα άλλο τον πόνο. Αφού το σκεφτόμουν να πάω τουαλέτα γιατί δεν μπορούσα ούτε να καθίσω. Τώρα ευτυχώς είμαι καλύτερα. Μάλιστα μου είπε η γιατρός ότι μόλις ηρεμήσω θα μπορώ να το παίρνω μέρα παρά μέρα για να μην έχω πρόβλημα.

Dina...αλληλούια δε λες τίποτα!!!!!!!!:tongue::tongue: (Εγώ παίρνω το duphalac)

Λία, η κόρη της κουμπάρας μου είχε υδρονέφρωση και μετά τη γέννα πήρε αντιβίωση και της πέρασε. Είναι κάτι το αντιμετωπίσιμο, αυτό έχει σημασία.

Aristea με το καλό να ξεκινήσει η άδεια!

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά στις εορτάζουσες.

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

Καλησπέρα στις Μανούλες!! Από ότι διαβάζω , οι εγκυμοσύνες του Νοεμβρίου πάνε πολύ καλά :D:D:D

:) Εξαφανίστηκα λιγάκι λόγο δουλειάς ( έχουμε μαγαζί δικό μας), όπως καταλαβαίνετε ούτε τις προβλεπόμενες άδειες θα πάρω!! Άλλα ούτε και το τέβε δίνει πολλά λεφτά!!Νομίζω ένα 500αρικο!! Με βλέπω να γεννάω μέσα στο μαγαζί!! :D

Θα σας γράψω και εγώ τα νέα μου μια φορά χωρίς να μουρμουρίσω !! ( πάντα κάτι αρνητικό έγραφα)

Μέχρι και γιατρός χθες μου είπε '' Επιτέλους δεν θα σας στεναχωρήσει ο μπαμπούλας σήμερα'' :-P

Το νινί μου είναι 990γρ !! Τα αμνιακά μου υγρά αυξήθηκαν (μου είπε μπράβο ο γιατρός χιχιχ) Ο πλακούντας μια χαρά όπως και το ντόπλερ που μου έκανε!! Μου έγραψε την Τρίωρη καμπύλη ζαχάρου για την Τρίτη , την έχει κάνει καμία σας? Αν και πιστεύει ότι το 142 με όριο το 140 δεν είναι ανησυχητικό!! Παρόλα αυτά , μου είπε κομμένα τα γλύκα οι πατάτες τα ζυμαρικά!!

Φύγαμε χαρούμενη επιτέλους μια φορά κ εμείς από το νοσοκομείο!!

Για πέιτε μου κορίτσια με την προίκα τι κάνατε ?/ Εμένα γιατί μου φαίνονται πολλά τα 180 euro? Για πάντα κουνουπιέρα και πάπλωμα που δεν το χρησιμοποιούμε?

Η μητέρα μου είναι από Ολλανδία και μου έφερε απο εκέι το καρότσι που ήταν σε προσφορά στα 399!! 3σε1 πορτ-μπεμπε και καθισματακι αυτοκίνητου αυτό εδώ KC15073_L.jpg

Σε κόκκινο όχι καφέ!!

Ο άντρας μου κάνει όλη μέρα βόλτες μέσα στο σπίτι ο τρελομπαμπας!! :)

Απο κρεβατάκι σκεφτόμαστε της mothercare

m:FitPad

Τώρα για το θέμα του θηλασμού αγχώνομαι λίγο αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι , θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω , αλλά κάποιες φίλες μου δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ, ο χρόνος θα δείξει!!

Το βράδυ έχω και εγώ αϋπνίες , κοιμάμαι κατά της 2-3 , ξυπνάω στης 6 και ξανά κοιμάμαι στης 9 και αν δεν πρέπει να πάω μαγαζί!!

έβγαλα 2 ραγάδες:-(:D ( αλλά χαλάλι της)

Face έχω και εγώ θα σας στείλω πμ !!

Σας ζάλισα ε? :tongue: Είχα και άλλα τόσα να πω και να ρωτήσω αλλά δεν τα θυμάμαι!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάντως όλες , είναι τόσο όμορφο αυτό που μοιραζόμαστε εδώ!!

weBzp2.png

qUMVp3.png

Καλησπερα μανουλομπεμπακιαααα!!!

Αχ!! Τελειωσε η δουλεια!! Αδειουλα απο σημερα...

Απο Δευτερα και οταν θα εχει ρεπο ο Νικος θα παμε να βρουμε τα χρωματα για τα δωματιο... Να ξεκινησουμε σιγα σιγα..

Snowflake μια χαρα τα νεα απο το γιατρο εεε;; Μπραβο κοριτσακι μου.. Ολα καλα πανε!!!!!!

Καλα το καροτσι σας ειναι φανταστικοοοοο!! Μ'αρεσει παρα παρα πολυ, με γεια, να ερθει ο καιρος να βαλετε μεσα το μπεμπακι σας!!

Η κουνια που ειδατε ειναι σαν τη δικια μας... Απλη και ουδετερη!!Μια χαρα δηλαδη.. Τωρα απο προικα να σου πω δεν εχω κοιταξει, αλλα ξερω οτι δεν κανει να τα σκεπαζουμε με παπλωμα οποτε δε λεει να παρεις ολο το σετ κ να μεινει αχρησιμοποιητο...Ασε που την κουνουπιερα δε θα τη χρησιμοποιεις τωρα, απο Απριλιο-Μαιο, αρα εχε για αρχη μια παντα και βλεπεις στη συνεχεια τις αναγκες σου!!!!!

Την 3ωρη καμπυλη την εχω κανει,με καλα αποτελεσματα, το ιδιο ευχομαι κ σε σενα.. ε!αναγκαστικα πρεπει να γινει, μια ιδεα ειναι, παρε ενα σταυρολεξο μαζι και ολα καλα!!! απλως εμενα δε μου αρεσε καθολου η γευση της γλυκοζης..

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Ωραια, Αριστεα, με το καλο η αδεια.. ;)

SnowFlake, μεγεια ολα τα πραγματα που πηρατε για το μωρακι σας.Πραγματικα πολυ ωραια....

Την καμπυλη ζαζαρη, την τριωρη, την εκανα κι εγω.. Πινεις ενα πραγμα σαν σιροπι, εγω επρεπε να το παρω απο φαρμακειο, αν κι εσυ το ιδιο, να παρεις τα 100γρ, και μετα το πινεις, και σε τσιμπανε 4 φορες.. Εγω ειχα παρει μαζι μου φορητο dvd player και ενα βιβλιο οποτε δεν καταλαβα ποτε περασαν οι ωρες.. Αλλα ενταξει, οπως και να το κανεις , η βαρεμαρα βαρεμαρα... Εννοειται οτι πρεπει να εισαι και νηστικη, εκει μπορει να δυσκολευτεις λιγακι...

Γιατι δεν κανει να εχουμε παπλωμα στο μωρο?

Διαφημίσεις

Σημερα το μωρο μου ειναι πολυ ησυχο.. Θα μου πειτε πως να μην ειναι?? Αφου ολη μερα κοιμαμαι ή τρωω... Μηπως επηρεαζονται απο την καθημερινοτητα της μανουλας?? Ή εχει μαστουρωσει το παιδι μου απο την υπερβολικη ηρεμια μου??? Χμ, τι να πω... :confused:

Οσο για την προικα του μωρου, στην ερευνα αγορας μου κατεληξα στο οτι υπαρχει μεγαλη εκμεταλλευση.. 180 ευρω και 200 που ειπανε σε μενα, μου φαινονται υπερβολικα πολλα λεφτα.. Προχτες μαλιστα μιλουσα με μια μανουλα , εχει 2 κοριτσια, δημοτικου και νηπιαγωγειου, η οποια μου ελεγε οτι η προικα του μωρου ειναι κατι που εφτιαξε μονη της με τη μαμα της,επιανε το χερι της μαμας της στη μηχανη.. οποτε και το ευχαριστηθηκαν και οικονομικα τους βγηκε...

Σας αφηνω τωρα, παμε βολτουλα.. πολλα φιλια...

καλησπερα!!

εγω σημερα ειχα την τελευταια μεγαλη δραστηριοτητα στη λεσχη με ενα παρτυ γενεθλιων και συμμετοχη καμια 35 παιδιων (ισως να ταν και παραπανω με τα πολυ μικρα).. ευτυχως τελειωσε και ολα πηγαν καλα με την εννοια οτι αντεξα σωματικα.. αυριο και το αλλο σκ θα λειτουργησω τη λεσχη με ελευθερη συμμετοχη των παιδιων δηλαδη με δραστηριοτητες που κανουν μονα τους (επιτραπεζια, ζωγραφικη και τετοια) ετσι σιγα σιγα θα μαζευτω καθως το χειμωνα μενει ο χωρος κλειστος και θα μαι πιο ξεκουραστη και πλεον θα κοιταξω το θεμα επιστροφης στην Αθηνα πιο ζεστα αφου θα χω να μαζευτω και στο εξοχικο αλλα και στη μονιμη κατοικια μας..

περι προικας εγω ειχα κανει ερευνα αγορας αλλα μου φανηκε ολιγον κοροιδια το ολο θεμα και ετσι αγορασα παντα για γυρω απο τη κουνια οπου στη κορη μου χρειαστηκε αφου κουτρουβαλουσε στον υπνο της, ενα οικονομικο σετ σεντονια που ηταν ομοια με τη παντα για να κανω τη φιγουρα μου σε καμια περισταση, ενω κουνουπιερα πηρα μια παμφθηνη απο το jumbo οταν μπηκε η ανοιξη και εμφανιστηκαν τα πρωτα κουνουπια και παπλωμα δεν χρησιμοποισα ποτε καθως με μια βαμβακερη κουβερτουλα εκανα τη δουλεια μου..

σχετικα με τα παπλωματα λενε οτι υπαρχει περιπτωση ασφυξιας απο το μωρο λογω του ογκου νομιζω του παπλωματος που σε αντιθεση με το μεγεθος του μωρου δεν συμβαδιζουν..

βεβαια εγω ημουν παντα αγχωδης και μεχρι σημερα ξυπναω μεσα στη νυχτα να δω πως ειναι σκεπασμενη και αν ειναι καλα.. αυτο θα με κυνηγαει μεχρι να μεγαλωσει μου φαινεται...

το καροτσακι snowflake (χαιρομαι που ολα πανε μια χαρα οπως μας τα γραφεις!! για το θηλασμο μην αγχωνεσαι.. διαβασε οσα μπορεις και οταν ερθει η ωρα ειμαστε εδω και εμεις αλλα και οι ανθρωποι στο μαιευτηριο) ειναι σε πολυ καλη τιμη.. εμενα της chicco το 3 σε 1 εκανα 700 ευρω!! αλλα το χε παρει ο πατερας μου ως δωρο για το μωρο.. ειδαλλως θα κοιτουσα για κατι πιο οικονομικο...

καμπυλη 3ωρη εχω κανει στη κορη μου.. δεν με πειραξε και στο 140 που ημουν δεν μου κανε καποια συσταση ο γιατρος.. το μονο που βαριομουν να περιμενω..

παντως να ξερετε οτι τα μωρα σαν βρεφη περισσοτερο λερωνουν τπετσετακια και τα φορμακια τους με τις γουλιτσες αν εχουν παλλινδρομηση (το 90% εχει) ή απο τα κακακια τους και τα τσισακια τους συνεπως τα σεντονακια τους δεν θα χρειαζονται τοσο γρηγορα αλλαγμα..

εμενα η κορη μου τωρα λερωνει περισστερα ρουχα και σεντονα απο οτι μωρο..ειναι η ελευθερια της κινησης που εχουν πια τα μεγαλα..

παω να ξαπλωσω.. κλωτσαει και φουλ ο μικρουλης ο οποιος μαλλον μουλαρωμενα εχει βολευτει στα πλαγια..χαχα!!

ελπιζω η μικρη να κοιμηθει καλα και αποψε και να ξεκουραστουμε λιγακι..

καλο βραδακι !!

Καλησπέρα μανουλίτσες και μπεμπάκια μου!!!!!!!!:D

Χάθηκα όπως σας είχα πει λόγω δουλειάς!!! Που θα πάει??? Άλλες δύο βδομαδούλες μείνανε και μετά άδειαααααα!!!!!!!!!!!!:P:p

Αδειάσαμε το δωμάτιο που θα γίνει παιδικό!!! Δώσαμε κάτι έπιπλα σε έναν γνωστό γιατί δεν τα χρειαζόμαστε πλέον και το επόμενο ΣΚ έχουμε βάψιμο!!!! Προς τα τέλη Σεπτέμβρη πιστεύω να έχω και τα επιπλάκια του μωρού και να ξαναγεμίσει το δωμάτιο!!!:D

Ένας λόγος ακόμα που έχω χαθεί, είναι κι αυτός!! Πετάω πολύ σαβούρα από το σπίτι κι επειδή καθημερινές δουλεύω, τα κάνω ΣΚ!!

Σας διαβάζω όμως και σας σκέφτομαι!!!!;)

Να καλοσωρίσω κι εγώ με τη σειρά μου την Annpan!!!!!!!!:P Όλα καλά θα πάνε κοριτσάκι μου!!!!! Με το καλό να έρθει το μωράκι σας στη ζωή σας!!!! Λίγη προσοχή και θα βγει τον καιρό που πρέπει!!!!;)

Λία κι εγώ αν άκουγα κάτι για το μωρό θα αγχωνόμουνα πολύ σαν κι εσένα αλλά....ο γιατρός άμα ήτανε κάτι το τόσο ανησυχητικό θα σου το έλεγε!!! Εύχομαι να μη χρειαστεί καν αντιβίωση όταν θα γεννηθεί και να ξεπεραστεί τώρα που είναι στην κοιλιά!! Αλλά ακόμα κι αν πάρει (αντιβίωση), το θέμα είναι πως η υδρονέφρωση είναι κάτι που αντιμετωπίζεται!!!!!! Μια χαρά θα είναι το μωράκι σου θα το δεις!!!!;)

Κυριακή μου μη στεναχωριέσαι που το μωρούλι σου είναι μικρότερο απ'ότι άλλα!!!! Όταν θα γεννηθεί θα το κάνεις εσύ όπως θέλεις...τσουπωτό - τσουπωτό!!!:D;) Έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις ουουουουου......Δεν είναι κάτι σοβαρό αν και νομίζω πως στον επόμενο υπέρηχο θα έχεις καλύτερα νέα!! Έγιναν και λάθη τώρα που πήγες οπότε όλα είναι πιθανά!! Θα δεις που θα έχει μεγαλώσει το μπεμπίνι σου!!!!;)

Αχ τι μου έκανες βραδιάτικα με τη συνταγή????:rolleyes: Δεν έχω όλα τα υλικά....:tongue:

Αριστέα μου καλή άδεια, καλή ξεκούραση κι απόλαυσε τις μέρες μέχρι να έρθουνε τελειότερες, δηλαδή όταν θα γεννηθεί το μωράκι σου!!!!!!:D

Snowflake, τέλεια τα νέα από το μωρουλίνι σου!!!!!!!!!! Με γεια το καροτσάκι και καλές βόλτες!!!!!!!!!!!:P:p

Ματινάκι όντως καιρό έχουμε να τα πούμε αλλά εξήγησα και πιο πάνω τους λόγους!!! Όταν θα αδειεύσω κι εγώ με το καλό, θα βαρεθείτε να με βλέπετε μέσα....:tongue:

Προσπ μου καλό βράδυ κι εύχομαι κι απόψε να κοιμηθείς πολύυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!;)

Αυτό με το πάπλωμα ομολογώ πως δεν το ήξερα...:( Εγώ αγόρασα μαζί με την προίκα......τέσπα...θα το έχω μόνο για στρώσιμο αφού δεν πρέπει να σκεπάζουμε τα μωράκια!!!!;)

Όσο για το πως κοιμόμαστε, εγώ πρέπει να έχω ξαναπεί ότι κοιμάμαι ανάσκελα γιατί δε βολεύομαι αλλιώς!!! Έχω δύο μαξιλάρια στο κεφάλι κι ένα στα πόδια.....παίζουμε μαξιλαροπόλεμο??? χαχα..:tongue:

Ντινάκι κι εμένα χθες ήτανε κάπως ήσυχο και σήμερα όλη μέρα αλλά τώρα το βράδυ ξεσάλωσε!!!:D Ευτυχώς γιατί ανησύχησα!! Όχι ότι δεν το ένιωθα αλλά δεν ήτανε και τόσο ζωηρό όπως άλλες φορές!!!!

Είναι βραδινός τύπος ο γιος μου τελικά το παραδέχομαι!!:D

Σας καληνυχτώ κοριτσάρες!!!! Τώρα πότε θα ξαναμπώ δεν ξέρω.....ελπίζω μέσα στην εβδομάδα γιατί το επόμενο ΣΚ με το βάψιμο δεν ξέρω αν θα προλάβω!!!!! Θα σας διαβάζω όμως (πάντα ξεκλέβω χρόνο για σας) ;)

ουφ..

παλι με ξαγρυπνησε η μικρη... ξυπνησε στις 4.00 και γκρινιαζε για να ρθει να κοιμηθει στο κρεβατι μας.. απο τη μια δεν θελω να της αρνουμαι συνεχεια για να μη νοιωθει πως δεν την θελουμε, απο την αλλη προσπαθω να μην της το επιτρεπω συνεχως και συχνα ωστε να μη καλομαθαινει..και βεβαια αφου καναμε συμφωνια να ερθει στο κρεβατι μας μεχρι να κανακοιμηει οπου θα την επεστρεφα στο δικο της εδω και μια ωρα λαγοκοιμαται και μολις παει να καταλαβει οτι την σηκωνω κανει τα δικα της.. παραλληλα ξυπνησε και ο συζυγος για δουλεια και εμεινα ξαγρυπνη.. ηθελα και τουαλετα γιατι δεν ειχα παει απο χθες και ημουν φουσκωμενη συν οτι πειναω αλλα προσπαθω να κρατηθω ακομη.. αρα ενα χαλι ξενυχτησαμε παλι!!χαχα!

helen με το καλο το βαψιμο και τα επιπλακια του μωρου να μπουν στη θεση τους..ειναι ωραια αυτη η αναμονη και θα δειτε και η αισθηση οτι περιμενετε μωρακι και ο ενθουσιασμος ποσο μεγαλος θα γινει τοτε..εγω ακομη θυμαμαι οταν αγορασα την πρωτη κουδουνιστρα και πως στολισα το λικνο οσο περιμενα στο μηνα μου να γεννησω.. αλλη αισθηση πραγματικα..

για το παπλωμα εγω βασικα δεν το πηρα ποτε γιατι το βρηκα περιττο αφου ειχα κουβερτουλες και τελικα στην πραξη αποδειχθηκε οτι δεν θα το χρησιμοποιουσα και ποτε.. με τη ζεστη του σπιτιου, μια κουβερτουλα ηταν αρκετη.. τα μωρα δεν θελουν πολυ ζεστη..18 με 22-23 βαθμους ειναι μια χαρα..αυτο το λενε και οι γιατροι συχνα..

και τελος παντων το θεμα ασφυξιας δεν με προβληματισε αφου οπως ξαναγραψα το μωρο το χω στο νου μου συνεχως τη νυχτα για το πως σκεπαζεται..

Διαφημίσεις

και μιας και δεν με παιρνει ο υπνος να σας γραψω κατι περι θηλασμου..

οι ηδη μαμαδες απο την εμπειρια τους μπορουν να με διορθωσουν η να παρεμβουν..

υπαρχει πιθανοτητα καποια απο εσας στο μαιευτηριο κατα την προσπαθεια θηλασμου τα πρωτα 24ωρα (3 για την ακριβεια) αλλα και αφου κατεβει το γαλα ..ακομη και αν αυτο δειχνει οτι δεν εχει κατεβει λογω μικρης ροης.. να δειχνει το μωρο σας ανησυχο και να αποδοθει στο οτι δεν επαρκει το γαλα σας για να ικανοποιηθει..("δεν φτανει το γαλα σου", "δεν εχεις γαλα" κλπ) και βεβαια αμεσα θα σας πουν να του δωσετε ετοιμο ξενο γαλα (μαλιστα για οσες δεν το ξερουν ειναι μικρα φιαλιδια με ενα σκευασμα σαν το εβαπορε..εκτος ψυγειου και σε οποιες συνθηκες απο οτι διαπιστωσα και η ιδια)

για οσες θα εχουν το κουραγιο και την εντονη επιθυμια να το παλεψουν η λυση ειναι το μωρο να μενει στο στηθος οσο περισσοτερο γινεται και οταν δεν θα ειναι στο στηθος να κανετε συνεχης αντλησεις (εκει καλο ειναι να εχετε την καθοδηγηση μαιας ωστε να σας καθορισει του χρονους αντλησης) για να ενεργοποιησετε το συστημα παραγωγης να επιταχυνει διοτι πολυ απλα σε μερικες γυναικες καθυστερει να ενεργοποιηθει ορμονικα, οχι ομως οτι δεν προκειται να συμβει ποτε οπως καταδικαζουν οι "ειδικοι"..

αυτα συμβαινουν διοτι..

οπως εχω ξαναγραψει ο θηλασμος ειναι ενα φυσικο φαινομενο που εχει αμεσα σχεση με το νευρολογικο-ορμονολογικο συστημα της γυναικας οπου βρισκεται στη υποφυση του εγκεφαλου και εμμεσα με την κυηση και τη γεννα αφου διαδικαστικα η προλακτινη και ολες οι λοιπες ορμονικες λειτουργιες αναλαμβανουν τις πρεπουσες εργασιες βαση των αναγκων της καταστασης..

αρα..

εφοσον ειναι νευρολογικο και ορμονολογικο φαινομενο βασίζεται οπως συχνα θα συναντησετε και σε ολες τις εξειδικευμενες αναφορες περι θηλασμου στον ορο ζητησης και προσφορας..

"προσφερω ελευθερα και απεριοριστα το στηθος μου" που αυτο μεταφραζεται..

α) οταν το μωρο ζηταει το στηθος το δινω χωρις κανεναν περιορισμο (χρονικο, διαδικαστικο, ηθικο κλπ)

β) δεν τηρουνται ωραρια οπως τεινουν να κανουν οι παιδιατροι..

το στηθος (και εδω ειναι το νευρολογικο κομματι της υποθεσης) οσο υποκειται σε θηλαστικες κινησεις απο το μωρο τοσο διεγειρει το νευρικο συστημα δινοντας ετσι εντολη στον εγκεφαλο οτι υπαρχει ζητηση ΑΡΑ οτι πρεπει να αυξησει την παραγωγη..

για το λογο αυτο εχουμε και υπερπαραγωγη γαλακτος σε μια νορμαλ κατασταση θηλασμου τους πρωτους μηνες και συμφορησεις που θελουν αντιμετωπιση με μασαζ και μικρες αντλησεις η εξοδος μικρης ποσοτητος γαλακτος με το χερι ωσπου τελικα μεχρι τον 3ο μηνα εδραιωνεται η γαλουχια και πλεον ο οργανισμος παραγει ακριβως την ποσοτητα που ζητα το μωρο..

οσο πιο συχνα θηλαζει το μωρο τοσο παραγει ο οργανισμος.

Για αυτο και αναφερω τα θηλαστρα δυο φασεων διοτι προσπαθουν να μιμηθουν τις θηλαστικες κινησεις του μωρου και ειναι πιο αποτελεσματικα.

υπαρχει περιπτωση ενα μωρο τους πρωτους μηνες και ειδικα μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια να θηλαζει καθε τρεις ωρες και περιπτωση να θηλαζει καθε μιαμιση ωρα!!!!

επειδη ειδικα η β περιπτωση ειναι συχνη αλλα οχι απολυτα οτι θα συμβαινει εκει εχει να κανει πλεον και κατα ποσο αντεχει την ολη διαδικασια κι η λεχωνα..

εκει λοιπον ειναι η επομενη ευκαιρια για τους παιδιατρους να πουν "στο τελος της ημερας ή στο τελος καθε θηλασμου δινε και 30 ml ξενο γαλα σε μπιμπερο" ωστε να χορταινει και να κοιμαται περισσοτερο το μωρο (να πεφτει σε ληθαργο οπως λεω εγω) και να ξεκουραζεται και η μητερα..

ακολουθοντας την τακτικη αυτη με μαθηματικη ακριβεια σε λιγο διαστημα, (μπορει σε ενα μηνα ή δυο) το μωρο επιλεγει απο μονο του την ξενη τροφη αφου για το μπιμπερο χρειαζεται μια θηλαστικη κινηση, ενω για να θηλασει στο στηθος χρειαζεται πολλες περισσοτερες αρα εχουμε το φαινομενο να τεμπελιαζεικαι ο θηλασμος πλεον αρχιζει να σταματα, το γαλα να μειωνεται (ακριβως επειδη ο οργανισμος αντιλαμβανεται απο την απουσια θηλαστικων κινησεων οτι δεν υπαρχει ζητηση και παει λεγοντας)

απο την αλλη ακολουθοντας την αλλη τακτικη, δηλαδη του θηλαζειν ειναι σαφες οτι καποιες μαμαδες θα ειναι τυχερες καθως το μωρο τους ειδικα τις νυχτες θα θηλαζει καθε πχ τρεις ωρες αρα θα κοιμουνται καλυτερα (ξερω και περιπτωσεις που κοιμοντουσαν παραπανω μονο με γαλα θηλασμου) και αλλες πιο "ταλαιπωρημενες" αφου το μωρο θα εχει την ιδια ημερησια τακτικη δηλαδη να θηλαζει καθε μιαμιση με δυο ωρες που σημαινει υπνος με συχνες διακοπες και για τους δυο..

και οπως πολυ καλα λεει μια φιλη με δυο παιδακια που με κραζει για τα περι θηλασμου "και γιατι ρε φιλε να μη κοιμαμαι και να ειμαι με το στηθος εξω ολη μερα και να ειμαι ενα ρακος???" η απαντηση μου ειναι:

"εχεις δικιο, ειναι θεμα επιλογης της καθε μητερας συμφωνα με το πως θελει να ειναι η καθημερινοτητα της και κυριως συμφωνα με το τι αντοχες εχει και οσες το επιλεγουν στο τελος ξερουν οτι κουραση και η ταλαιπωρια που ισως να υπεστησαν (διοτι οπως εχω ξαναπει υπαρχουν και μαμαδες που δεν ειχαν δυσκολιες ρουτινας) ειχε οφελος συναισθηματικο, διατροφικο ακομη και οικονομικο.." (αφου και το συσκευασμενο γαλα που θα αγορασετε για το μωρακι σας θα δειτε οτι στις οδηγιες πρωτα πρωτα ΟΛΑ ξεκινουν γραφοντας "το μητρικο γαλα δεν αντικαθισταται και ειναι η ιδανικη τροφη για καθε μωρο" και το κοστος τους εβδομαδιαιως δεν ειναι αμελητεο..ΕΙΔΙΚΑ αν επροκειται για γαλα που απευθυνεται σε μωρα με αλλεργιες στο αγελαδινο κλπ...)

Τελος σε περιπτωση που καποιο μωρακι παρουσιασει αλλεργια στο ξενο γαλα (συχνες περιπτωσεις πια) να χετε υποψη οτι μονο το μητρικο μπορει να το βοηθησει απο φυσικης αποψης και οικονομικης οπως προανεφερα.. για οσες βεβαια δεν μπορεσουν να θηλασουν για τον οποιο λογο υπαρχουν οπως ξαναπα πριν εξειδικευμενα γαλατα που θα σας συστησει ο παιδιατρος..

κλεινω υπενθυμιζοντας τρια πραγματα:

α) φευγοντας απο το μαιευτηριο το μωρο σας αναμενεται να εχει χασει μεχρι και το 20% του αρχικου βαρους που γεννηθηκε (10 με 20% ειναι το συνηθες) αλλα στις επομενες εβδομαδες με την διατροφη του αναμενεται πια να διπλασιαζει το βαρος συνεπως αν θρεφεται μονο με μητρικο γαλα και διπλασιαζει βαρος η γενικα παιρνει νορμαλ τοτε ειναι περιττη καθε χορηγηση ξενου γαλακτος εκτος αν πια συντρεχουν αλλοι λογοι απο τη μερια της μαμας

β) κοντευοντας να γεννησετε ας εχετε στη βαλιτσα του μαιευτηριου τα τηλεφωνα της La Leche Legue Grece που υπαρχουν στο τοπικ της ενοτητας Θηλασμος γενικα στο parents και που δωρεαν θα σας εξυπηρετησουν οι πιστοποιημενοι συμβουλοι θηλασμου ακομη και αν ειστε στο μαιευτηριο και βεβαια μετα στο σπιτι αλλα και το τηλεφωνο υποστηριξης του μαιευτηριου Ελενα Βενιζελου που εχει ανοιχτη γραμμη για ολες τις θηλαζουσες ανεξαρτητου μαιευτηριου και καταγωγης

γ) αποθηλαστε η εγκαταλειψτε τις προσπαθειες περι θηλασμου ΜΟΝΟ επειδη εις γνωση σας και συνειδητα το κανετε και οχι επειδη σας αποπροσανατολισε καποιος παιδιατρος, μαια (εντος και εκτος μαιευτηριου), μαιευτηρας, συζυγος, φιλοι, συγγενεις, πεθερικα κλπ...δυστυχως η Ελλας πασχει εν μεσω πολλων και σε αυτο το θεμα απο καταρτιση συνεπως διαβαστε, ψαξτε, ενημερωθειτε γιατι στο τελος εσεις θα αποφασισετε τι θα κανετε.. ας ειστε και ψυχολογικα ενταξει με αυτο διοτι εχω γνωρισει ηδη αρκετες μανουλες που ενα δυο χρονια μετα εκφραζουν την λυπη τους για το πως εγκατελειψαν την προσπαθεια θηλασμου επειδη ακουσαν καποιον αλλον που τελικα δεν ηξερε την τυφλα του η ειχε κερδος απο αυτο..

και βεβαια θηλαστε οσο θελετε και αντεχετε.. μια υγιης μαμα σωματικα και ψυχικα ειναι απαραιτητη για να ειναι υγιες εξισου και το μωρο της..

σας ευχαριστω που διαβασατε οσα εγραψα και ελπιζω να πιασουν τοπο εστω και για μια ωρα απο την προσπαθεια σας να θηλασετε, ειναι ενα φυσικο δωρο απο εσας προς το παιδι σας

Καλημερα σας!!!

prosperous τι καλα που τα γραφεις...

Πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη και επιμονη στο θεμα αυτο... Να περασουν οι μερες του μαιευτηριου γρηγορα (το αγχος μου) και να ερθουμε σπιτι με ηρεμια χωρις τριτους κ τεταρτους να επιβλεπουν τη στιγμη του θηλασμου.....

Θελω πολυ να τα καταφερω και ολες μας φανταζομαι..

Οποτε εχεις χρονο και οποτε σου βγαινουν να μας μιλας για το θηλασμο, ειναι κατι σαν πληση εγκεφαλου(με την καλη ενοια);)

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Καλημερα σας!!!

prosperous τι καλα που τα γραφεις...

Πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη και επιμονη στο θεμα αυτο... Να περασουν οι μερες του μαιευτηριου γρηγορα (το αγχος μου) και να ερθουμε σπιτι με ηρεμια χωρις τριτους κ τεταρτους να επιβλεπουν τη στιγμη του θηλασμου.....

Θελω πολυ να τα καταφερω και ολες μας φανταζομαι..

Οποτε εχεις χρονο και οποτε σου βγαινουν να μας μιλας για το θηλασμο, ειναι κατι σαν πληση εγκεφαλου(με την καλη ενοια);)

ελπιζω καλη μου διοτι καμια φορα παρεξηγουνται οι πολλες..συμβουλες.. και βεβαια ο χαρακτηρας που επιδιωκω να τα γραφω δεν ειναι συμβουλευτικος αλλα ενημερωτικος για οποιαν ενδιαφερεται.. αλλωστε αν κανετε μια βολτα στην ενοτητα θηλασμου στο parents πιστευω οτι θα διασταυρωσετε παααααρα πολλα απο αυτα ειτε αφορα την διαδικασια, τα καλα και τα κακα του θηλασμου μεχρι και την κοινωνικη κριτικη και βεβαια την παραπληροφορηση..

εχω κανει σημερα ενα σωρο δουλειες.. πλυντηρια, μαγειρεματα, μαζεματα και ειμαι τωρα πτωμα.. εχω το απογευμα σε χαλαρο ρυθμο και την λεσχη με τα παιδακια και περιμενω να τελειωσει το φαγητο και να παω να ξαπλωσω καμια ωρα και μετα να βαλω τη μικρη για υπνο..

Καλησπέρα μανούλες!!!

Μόλις έκανα μπανάκι και σε λίγο πάω για μαμ....;)

Prosperouus σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ!!!!!!!! Με έχεις κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο να θηλάσω το μωρό μου και να παλέψω για να τα καταφέρω!!!!!!

Ειλικρινά αυτό που λένε "δεν έχεις γάλα" ή ότι "πρέπει να δίνεις στο μωρό και ξένο γάλα γιατί δεν φτάνει το δικό σου" είναι κάτι που θα πίστευα αν μου το έλεγε κάποιος "ειδικός"..Υποτίθεται ειδικός απ'ότι διαβάζω...:rolleyes:

Οπότε εγώ θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ αυτό που μας έχει δώσει απλόχερα ο Θεός και η φύση.....

Ευχαριστώ και για τα τηλέφωνα που είπες να ψάξουμε σε περίπτωση που χρειαστούμε συμβουλές θηλασμού!! Τα βρήκα κι έχω ήδη το χαρτάκι έτοιμο...;)

Μακάρι να τα καταφέρουμε....αξίζει τον κόπο και την "ταλαιπωρία" αφού έτσι κάνουμε μεγάλο καλό στο παιδί μας....

Καλό σας μεσημέρι, καλή όρεξη και καλή ξεκούραση!!!!:P

Καλησπερα κοριτσακια μου...

Σημερα ξυπνησα μεσημερι... Παραεφαγα χτες στην εξοδο μας και δεν μπορουσε να με πιασει υπνος... Σημερα εχει φρουτοφαγια και πολυ νερακι... :tongue:

Ελενη, με το καλο το δωματιακι του μωρου...αχ, τι ωραια που ειναι... αντε να μπουμε κι εμεις σε μια σειρα με το δικο μας δωματιακι...

Prosperous, χιλια ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.. Εχω διαβασει και πολλα θεματα για θηλασμο απο το parents και ολα καταληγουν σε αυτο που λες.. στο νομο προσφορας και ζητησης.. Ας ελπισουμε για το καλυτερο για εμας και τα μωρακια μας.. Παντως εγω, μεταξυ μας, εχω κανει πολλες προβες για την πρωτη φορα που θα πιασει το παιδι μου το στηθος μου.. Ακολουθω βημα-βημα τις οδηγιες νοητικα παντα, και τσουπ!! το γραπωνει και αυτο ηταν.. εκει ξεκιναει το ταξιδι μας!!! :rolleyes:

Υπαρχει περιπτωση μια θηλη να ειναι βουλωμενη? Σε αυτην την περιπτωση κανουμε μαλαξεις με χλιαρο νερακι και πιεζοντας απαλα με τον αντιχειρα κυκλικα απο μεσα προς τα εξω?

Οταν θα ερθει με το καλο η ωρα του τοκετου θα τους εχω ηδη μιλημενους τους δικους μου να προσεχουν το παιδι μη τυχον και τους δωσουν τη λεγομενη φορμουλα και μετα εχουμε αλλα..

Αν το παιδι εμφανισει ικτερο και rooming in να εχεις σου το παιρνουν για θεραπεια? Ξερετε? και δεν σου το φερνουνε για φαγακι? τι γινεται σε αυτην την περιπτωση? :?:

Καλο μεσημερακι.. <3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...