Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Καλή συνέχεια! Επιτυχία κι ευτυχία εύχομαι! 

• Ευχαριστώ 1

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες..

σημερα ημουν μονη με τη μικρη και ολη μερα ασχολουμουν μαζι της και με τις δουλειες του σπιτιου..

annpan καλως ηρθες στην παρεα μας.. ολοι οι καλοι χωρανε και να εν μερει μια ομοιοπαθης με εμενα αν και εγω ειχα απωλεια απο αποβολη β τριμηνου το 2007 και ετσι στις επομενες κυησεις εκανα προληπτικα περιδεση απο την 16η εβδομαδα περιπου.

Ωστοσο εμενα ο γιατρος μου εξ αρχης μου εδινε prep par (στην κυηση της κορης μου) και σε αυτη που διανυω τωρα μου δινει yutopar (μισο καθε 8 ωρες) και utrogestan μεχρι να μπω στον 8ο μηνα αφου λεει οτι μελετες αποδεικνυουν οτι εχει βοηθησει σημαντικα γυναικες με προωροτητα και με συσπασεις να ολοκληρωσουν επιτυχως τις εγκυμοσυνες τους ειδικα με περιδεση..

το yutopar μου ειπε οτι θα παιρνω μεχρι την 34η εβδομαδα και σταδιακα θα το μειωσουμε για να δουμε πως τα παω απο συσπασεις και ισως να το σταματησουμε (εγω προσωπικα το αποκλειω) λιγο πριν κοψουμε την περιδεση (την κοβει περιπου δυο εβδομαδες πριν την ΠΗΤ γινεται στο μαιευτηριο χωρις αναισθησια, λιγο ενοχλει και υπαρχει ελαχιστο αιματακι αλλα μετα απο αυτη τη διαδικασια για καμια ωρα ειμαστε υπο παρακολουθηση για τυχον εναρξη τοκετου αφου ο τραχηλος απο το "πειραγμα" αρχιζει να διαστελλεται.. συνηθως οι πρωτοτοκες δεν γεννουν αυθημερον, οι μαμαδες δευτερης και τριτης γεννας εχουν τετοια πιθανοτητα.. αλλα αν εχεις φθασει ως εκει ολα ειναι μια χαρα!!).

Παντως εγω στην κορη μου το 2008 (τελη) εκοψα το prepar (το οποιο εχει αποσυρθει απο την αγορα πλεον) την ιδια μερα που εκοψα και την περιδεση και οπως ειχα προβλεψει μεσα δυο 24ωρα απο τη διακοπη των φαρμακων γεννησα...δηλαδη 29 Δεκεμβρη εκοψα περιδεση και σπασμολυτικα και ξημερωμα 1 του 2009 γεννησα..

αυτη τη φορα θελει να δει αν θα αντεξω χωρις συσπασεις μεχρι το κοψιμο της περιδεσης αλλα προσωπικα δεν το κοβω γιατι ηδη και τωρα παροτι δεν ποναω ξερω οτι εχω συσπασεις..ασε δε που σε αυτη την εγκυμοσυνη και με ενα παιδι στο σπιτι δεν καθομαι λεπτο..

απλα να ξερεις (ηδη το εχεις καταλαβει) οτι ακομη και με περιδεση η εναρξη τοκετου ειναι ευκολακι να συμβει συνεπως ειδικοτερα στη περιπτωση σου η χορηγηση σπασμολυτικων πιστευω οτι πρεπει να συνεχιστει μεχρι τελους..

υπαρχουν γιατροι ( εχω διαβασει στο parents αλλα και γνωρισα προσωπικα μια τετοια περιπτωση στο Ιασω οταν νοσηλευτηκα για να κανω την τελευταια περιδεση) που ενω κανουν περιδεση τραχηλου σε προχωρημενες εβδομαδες με υψηλη επικινδυνοτητα δεν χορηγουν σπασμολυτικα εγκαιρα και δινουν το πολυ μαγνησιο και τελικα καταληγουν οι εγκυμονουσες με προωροτητα και αναγκαστικη νοσηλεια με ενδοφλεβια χορηγηση σπασμολυτικων προκειμενου να μην επελθει ο τοκετος..

με λιγα λογια μια ταλαιπωρια ανευ οριων..

εν κατακλειδι εγω πιστευω οτι αν η δοση των σπασμολυτικων καλυπτει το μεγεθος των συσπασεων και η εγκυμονουσα ειναι κατα το δυνατον προσεκτικη η προωροτητα δεν ειναι λογος ανησυχιας..

εμενα επισης στις αρχες καθε μηνα μου δινει και 4ημερη αγωγη με αντιβιωτικα για προληψη τυχον μολυνσεων του κολπου και εν συνεχεια του τραχηλου αλλα αυτο εχει να κανει με το γιατρο.. μαλιστα ηδη ολοκληρωνω σημερα την τελευταια σχετικη αγωγη.. θα κανω αλλη μια με υποθετα οταν με το καλο μπω στο μηνα μου γιατι ειχα καποιους μυκητες λιγο πριν τη περιδεση και θελουμε να κανουμε προληπτικα επαναληπτικη αγωγη.

παντως annpan οπως θα χεις διαπιστωσει και το μειγμα utrogestan - yutopar δεν περνα απαρατηρητο.. εμενα παντως ο κοντινος ειδικα συνδυασμος των δυο με ριχνει σε κατασταση ναρκης..ταχυκαρδιες, υπνηλια, ελλειψη ενεργειας.. ενα χαλι μαυρο..περιμενω πως και πως να απαλλαχτω εστω και απο ενα εκ των δυο..και σιγουρα απο το utrogestan για αρχη..

αυτα απο εμενα.. ευχομαι να κρατησεις στην αγκαλια σου το μωρακι σου στην ωρα που πρεπει και το δυνατον ανωδυνα.. μεχρι τοτε προσοχη!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

kyriak μου μην ανησυχεις.. απο οτι γνωριζω και εχω διαβασει υπαρχουν περιοδοι καμψης στην αναπτυξη και περιοδοι ειδικα προς το τελος που το μωρο περνει τα πανω του.. παντως ετσι οπως τα γραφεις για την ωρα μια χαρα μου φαινεται οτι παει το μικρακι.. ισως κουραστηκες, αναστατωθηκες κα αγχωθηκες πολυ και ως λογικο αποτελεσμα τα βλεπεις τα πραγματα πιο δυσκολα..

συμφωνω με την annpan καλυτερα να περιμενεις λιγες μερες ακομη ωστε να υπαρξει και διαφοροποιηση στην αναπτυξη..

απο οτι καταλαβα και εκεινοι σημερα ηταν σε μια χαοδη κατασταση και ισως μεσα στη φουρια και το στρες να μην εγιναν τα πραγματα οπως επρεπε..

και συμφωνω επισης με το "κλεινω ρολα"¨.. δεν υπαρχει αλλη λυση τελικα.. κανουμε οτι μπορουμε για να εχουμε μια ποιοτικη εγκυμοσυνη (απο το να προσεχουμε τη διατροφη μας, τον υπνο μας, τα λεγομενα του γιατρου μεχρι να αποφευγουμε τους φουρνους μικροκυματων, τα λαπτοπ, τα κινητα κλπ που για μενα ολα αυτα ειναι ευλογα να τα σκεφτομαστε) και οτι μελλει να γινει θα γινει.. καλως η κακως σε μια εγκυμοσυνη μανα και παιδι ειναι σαν το σχοινοβατη.. εκει τον επομενο λογο εχει ο γιατρος και η τυχη να πω? για οσους πιστευουν σε αυτη..

Σας αφηνω για την ωρα γιατι σε λιγο εχω δραστηριοτητες με τα παιδακια και πρεπει να παω να ετοιμαστω..θα χω ενα κουραστικο τριημερο αλλα θα ναι και το τελευταιο απο events..

Καλησπέρα !!!!

Να σε καλωσορίσω και Εγώ annpan στην παρέα μας και να σου ευχηθώ μέσα απο την καρδιά μου να πανε όλα καλα και να μείνει Όσο το δυνατόν περισσότερο το νινακι μέσα στην κοιλιτσα σου!!!

Ματινα με κανεις κ κοκκινιζω!! Σ΄ευχαριστω για τα καλα σου λόγια!

Κυριακή Εγώ ως γνωστή αγχωδης που είμαι θα ξαναπηγαινα, για να πάρω σωστές φωτό κ για να δούμε τις μετρήσεις. Απο μέρα σε μέρα μπορεί να έχουν διάφορα!! Έλα μην αγχωνεσαι κ στεναχωρεις το μπεμπη σου.. Αφού ειναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικου ειναι όλα μια χαρα!! Και μένα η δικιά μου ειναι λιιιγο πιο κάτω απο το μ.ο!!!

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Εχω στειλει πμ σε ολες σας για το ονομα μου στο facebook!!!!!

Περιμενω να γινουμε φιλες κι εκει και κυριως να δουμε η μια της αλλης τη φατσα.....εχω βαλει και φωτο με την κοιλουμπα!!!!!!

εμενα κιουρια δεν μου εστειλες!! χαχα!!

οχι οτι στο δικο μου προφιλ εχεις να δεις και τιποτε.. δεν ειμαι υπερ της εκθεσης προσωπικων φωτο αλλα ειμαι διαθεσιμη για κουβεντουλα (προφανες!!!)

φιλακια!!!

Prosperous ευχαριστώ για την απάντηση!

Εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη έπαιρνα τα prepar από την 32 εβδομάδα-και με κράτησαν ως την 35κ4 οπότε και γέννησα λόγω των συσπάσεων αλλά και ανεπάρκειας τραχήλου. Οπότε και μου είπε ότι μάλλον στην επόμενη εγκυμοσύνη προβλέπει περίδεση κτλ.

Απ'ό,τι βλέπω περίπου τα ίδια μου είπε και μένα η γιατρός -τα yutopar και τα utrogestan θα τα παίρνω μέχρι τέλους- καθώς έχω ήδη δύο παιδιά και είναι πιο πιθανόν με το κόψιμο της περίδεσης να ξεκινήσει και ο τοκετός. Όντως τα yutopar μου προκαλούν ταχυκαρδίες, τρέμουλο κτλ -ευτυχώς όχι σε ανησυχητικό βαθμό- τα οποία παίρνω ανά 4 ώρες και τα utrogestan ενώ αρχικά τα έπαιρνα από το στόμα εδώ και ένα μήνα τα βάζω κολπικά και δυστυχώς δε θα απαλλαγώ από αυτά-από την άλλη όμως ευελπιστώ ότι αυτά θα με βοηθήσουν, οπότε...υπομένω τις παρενέργειες χωρίς να μιλάω!Την αντιβίωση την παίρνω και εγώ στις αρχές κάθε μήνα για μία εβδομάδα προληπτικά για μολύνσεις.

Απλώς ξέρεις στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω-ότι ξεκίνησαν τα προβλήματα από την 16η εβδομάδα καθώς ευελπιστούσα ότι θα πάνε όλα καλά, χωρίς να χρειαστεί να μπω στη διαδικασία της περίδεσης κτλ. αλλά αλλιώς τα σχεδιάζουμε εμείς και αλλιώς μας έρχονται. Να φανταστείς μέσα σε μία εβδομάδα ο τράχηλος μειώθηκε λόγω των συσπάσεων από 33 σε 26mm!

Ευχαριστώ για τις ευχές. Καλη συνέχεια σε όλες μας!

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

Διαφημίσεις

Κυριακή και το δικο μου το μωρο δεν ειναι μεγαλο. Ο γιατρος ειπε οτι ειναι μεσα στα φυσιολογικα πλαισια αλλα κατω απο τη μεση του μεσου ορου,ζυγιζει 838γρ, ενω στην αρχη ειχε πει 854γρ .. Νομιζω οτι αν συνετρεχε θεμα θα μας ελεγε δε θα μας αφηνε ετσι.. απο την αλλη σκεφτομαι οτι ουτε εγω ουτε ο αντ ειμαστε πρωτο μπόι, οποτε .. ;)

Παντως, ας μην προδικαζουμε καταστασεις..

Επισης, στη θεση σου θα αφηνα να περασει λιγος καιρος και θα ξαναπηγαινα για εξετασεις... αλλιως δε θα ησυχαζα...

Annpan, πως κατεβαζεις ρολα? Θα με βοηθουσε πολυ αν μου εδινες δυο-τρεις πρακτικες συμβουλες για να τις εφαρμοσω κι εγω.. Καλο θα μου εκανε..

Αριστεα, καλα λεει η Ματινα.. φτου φτου μη σε ματιασω..;)

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Κυριακη, ενδεικτικα και με σκοπο να σε ηρεμησω σε ο,τι αφορα το βαρος του μωρου σου, πηρα δειγμα απο καποια σαιτ.. Ολα εχουν κοινο συντελεστη την 29 εβδομαδα που διανυεις.. Για να δουμε λοιπον...;)

http://www.babyspace.gr/Article/pregnancy-29-weeks/100-674.html

1,1 κιλα 38 εκατοστα

http://www.embryomed.gr/?action=preg.display&week=29

1,3 κιλ. 26 εκατ.

http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp;jsessionid=00B93942CA9138C2714DD29BF0AEF768?CMRCode=11OBB3F0F&CMCCode=0206&extLang=

1,15 κιλ 37 εκ.

http://www.mybabysworld.gr/site/content.php?artid=584014

930γρ 38 εκ.

http://www.pampers.gr/gr_GR/pregnancy-calendar/29-weeks-pregnant

1,2κιλ. 40 εκ.

Ελπίζω να αισθανεσαι ηδη καλυτερα και να ηρεμησεις λιγακι τωρα... :*

Ακου και αυτο το τραγουδακι-νανουρισμα...

Εγω και ο παιδαρος μου σας το αφιερωνουμε..

(τραγουδαει η Celine Dion αλλα το πρωτοτραγουδησε ο Lennon γι'αυτο και το διαλεξαμε...:tongue:)

Αριστεα, και αυτο για σενα.. για τις αϋπνιες σου..

Αναφερεται στην εβδομαδα μας.

Αν αισθάνεσαι κόπωση, έχεις διαταραχές στον ύπνο, ταχυκαρδία, τάση για λιποθυμία ή ανορεξία, υπάρχει περίπτωση να πάσχεις από αναιμία, μια φυσιολογική κατάσταση σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης σου. Επικοινώνησε με τον γιατρό που θα κάνει την διάγνωση και θα εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία, εφόσον χρειαστεί.

http://www.babyspace.gr/Article/pregnancy-26-weeks/99-151.html

Διαφημίσεις

Annpan, πως κατεβαζεις ρολα? Θα με βοηθουσε πολυ αν μου εδινες δυο-τρεις πρακτικες συμβουλες για να τις εφαρμοσω κι εγω.. Καλο θα μου εκανε..

Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ, όπως το νιώθω εγώ να συμβαίνει. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Τη δεύτερη φορά που νοσηλεύτηκα ήμουν σε δημόσιο νοσοκομείο. Δίπλα μου ήταν μία κοπέλα 26 εβδομάδων με αιμορραγία, η οποία είχε την 'ατυχία' να μην την παρακολουθεί κάποιος συγκεκριμένος γιατρός. Για να μην τα πολυλογώ την έπιασαν πόνοι και μέχρι να την πάρουν από το δωμάτιο για να τη μεταφέρουν στα χειρουργεία το μωρό κατέβαινε! Συγκεκριμένα μόλις τη βγάλαν από το δωμάτιο την άκουσα να φωνάζει "Βγήκε! Βγήκε!" Καταλαβαίνεις την ψυχολογία μου, όταν έπρεπε να ήμουν εντελώς ήρεμη και ανεπηρέαστη από ό,τι συμβαίνει γύρω μου. Αρχικά κόντεψα να τρελαθώ! Στη συνέχεια όμως άρχισα να σκέφτομαι ότι δε θα βοηθήσω έτσι το μωρό μου και πως εμένα δε θα μου συμβεί αυτό που συνέβη στην κοπέλα. Άρχισα να παίρνω βαθιές ανάσες και να σκέφτομαι ότι είμαι ήρεμη και πως πρεπει να διώξω το άγχος. Με κάθε εκπνοή έδιωχνα και κάθε κακή σκέψη. Στη συνέχεια άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν είμαι στο νοσοκομείο αλλά μαζί με τα παιδιά μου και γενικά σκεφτόμουν ό,τι άλλο με κάνει να αισθάνομαι καλά.Στην αρχή ίσως μοιάζει δύσκολο ή αστείο για κάποιους αλλά ειδικά οι βαθιές εισπνοές-εκπνοές βοηθάνε πάρα πολύ στο να 'βγάζεις' την αρνητική σκέψη από μέσα σου.

Είναι σα να σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνει το σώμα σου και αυτό το κάνει. Εγώ πολλές φορές φαντάζομαι ότι έχω μπροστά μου ένα τοίχο και οι αρνητικές σκέψεις 'χτυπάνε' πάνω του και φεύγουν και δε μπορούν να με φτάσουν. Όταν το 'δουλεύεις' αυτό με το μυαλό σου κάποια στιγμή απλά το 'λες' στον εαυτό σου και αυτός ακούει! Επειδή έχω ασχοληθεί και με τη yoga γενικά οι αναπνοές βοηθανε πάααρα πολύ σε δύσκολες καταστάσεις.

Αυτό που επίσης μπορείς να κάνεις αν όλα αυτά σου φαίνονται ότι δε σου ταιριάζουν είναι να ασχολείσαι με κάτι άλλο που να σου αποσπά την προσοχή ώστε να μη σκέφτεσαι συνέχεια το όποιο πρόβλημα σε απασχολεί .

Ή να σκέφτεσαι λογικά και ψυχρά και να λες στον εαυτό σου ότι ο πανικός μόνο άσχημες συνέπειες μπορεί να έχει και μάλιστα να κάτσεις και να τις γράψεις ή να τις συζητήσεις με κάποιον. Όλα αυτά δρουν σαν αντιπερισπασμός και μόλις περάσει ο πρώτος πανικός βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Ελπίζω να βοήθησα όσο γίνεται να καταλαβεις τι θέλω να πω. Να θυμάσαι ότι οτιδήποτε 'νέο' προσπαθούμε να εισαγουμε στις συνήθειές μας ή στον τρόπο σκέψης μας δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη και θέλει συνεχή προσπάθεια και σε 'μικρές' ποσότητες μέχρι να γίνει κτήμα μας.

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

Ευτυχώς γεννήθηκε ζωντανό και μπήκε σε θερμοκοιτίδα. Το ευτυχές μέσα στην ατυχία της ήταν πως ζύγιζε πάνω από 1 κιλό (νομίζω 1,1) και είχε ήδη κάνει ενέσεις κορτιζόνης για να δυναμώσουν οι πνεύμονες οπότε είχαν αρκετές ελπίδες. Τουλάχιστον μέχρι που βγήκα από το νοσοκομείο ζούσε...

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...