Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες καισ τη Helen που χε να μπει μερες..

σχετικα με το θηλαστρο..

ειχα γραψει οτι αν χρειαστει τις ημερες που θα στε στο μαιευτήριο (ιδίως τα ιδιωτικά) σας προμηθεύουν και σας δίνουν τα δικά τους, λεγόμενα νοσοκομειακά λόγω φάσεων και ταχυτήτων, αρκεί να το ζητήσετε.

Αν το δημόσιο νοσοκομείο που θα γεννήσετε δεν έχει να σας προσφέρει τότε μπορείτε να ενοικιάσετε σε μία από τις εταιρείες.. για ένα μήνα από ότι θυμάμαι πλήρωνα 60 ευρώ για το symphony της Medela. Προσοχή όμως διότι στις πρώτες μέρες θα υπάρχει δεδομένα συμφόρηση από το απότομα κατέβασμα του γάλακτος και η χρήση του θηλαστρου πρεπει να ειναι περιορισμένη και υπο καθοδήγηση από μαια.. ετσι ισως για περιστασιακη χρήση (δηλαδη χρήση λίγων λεπτών μονο και μονο για αποσυμφορηση για τις πρωτες μερες) να σας βολέψει και ένα χειροκίνητο ή ενα απλό ηλεκτρικό οικονομικό. Περαν τουτου τα συχνά μασάζ και η αποσυμφόρηση με το χέρι είτε μόνη είτε με τη βοήθεια μαίας να σας ανακουφίσει χωρίς να μεσολαβήσει χρήση θήλαστρου.

H αγορά θήλαστρου ηλεκτρικού με ρεύμα και με δύο φάσεις είναι δαπανηρή οπως εχω ξανα αναφερει (σαν το swing ή το harmony ή το symphony της Medela) και οταν μιλαμε για φασεις εννοουμε οτι στην πρώτη φαση η κίνηση είναι γρήγορη για να επέλθει η διέγερση και μόλις γίνει το λεγόμενο let down (δηλαδή μία αίθηση χυμμαρώδης, σαν να κατεβαίνει το γάλα μαζεμένο) ξεκινάει η δεύτερη φάση η οποία είναι πιο αργή και σταθερή μιμούμενη την κίνηση θηλασμού του μωρού.

υπάρχουν ηλεκτρικά σαν της Nuk ή της chicco που ειναι οικονομικοτερα αλλα ειναι μιας φάσης και δεν είναι χρηστικά και αποτελεσματικά για τη γαλουχία όταν πρόκειται για μητέρα που χει αποφασίσει να χρησιμοποιεί εντατικά και συστηματικά το θήλαστρο και οχι περιστασιακα πχ λόγω επειδή θέλει να κάνει τράπεζα γάλακτος λογω επιστροφης στη δουλεια ή υπάρχει ανάγκη το μωρό να σιτίζεται μέσω μπιμπερό απο τις πρωτες μερες κιολας. (ειναι οι συνηθεις δυο λογοι για εντατικη χρηση θηλαστρου που εκει ειναι πλεον απαραιτητη η χρηση νοσοκομειακου τυπου θηλαστρου δηλαδη με δυο φασεις και μεγαλες ταχυτητες ή συγχρονες αντλησεις και απο τα δυο στηθη)

η Medela εδρευει ως αντιπροσωπεια στο Γουδι και κανει παραδοσεις θηλαστρων αλλα υπαρχουν και αλλες αντιπροσωπειες που δινουν θηλαστρα και ζυγαριες με ενοικιο, τωρα δεν εχω προχειρα τα ονοματα τους.. θα κανω μια ερευνα και θα σας πω.

Τελος παντων, μην αγχωνεστε με το θεμα θηλαστρο, ΑΠΛΑ κατ εμε εχετε στο νου πως αν χρειαστει μπορειτε να το εχετε.. και αν σας συμβει συμφορηση που δεν μπορειτε να διαχειριστειτε ευκολα τοτε αν δεν βρειτε αμεσα θηλαστρο εστω και χειροκινητο που να βοηθησει εστω και στο ελαχιστο να μαλακωσει το στηθος, να θυμαστε οτι τα ζεστα ντους και οι συχνες μαλαξεις κατω απο το ζεστο νερο στις περιοχες οπου υπαρχουν γαλακτοφοροι αδενες ή μικρα σγρομπαλακια (δηλαδη τυχον παγιδευμενο γαλα) θα σας βοηθησει.. επισης η μαια μπορει να σας δείξει με ποιο τροπο μπορέείτε να πιεζετε τη θηλη για να βγαινει το γαλα που σας εχει συμφορησει.. στην αρχη μπορει να σας φαινεται περιεργο αλλα ειναι θεμα συνηθειας..

και το δευτερο που επιμενω.. να εχετε στο νου σας οτι οι θηλες σας θα πληγωθουν σχεδον με μαθηματικη ακριβεια τοσο απο την απειρια στο πως να μπαινει σωστα το μωρο στη θηλη (πρεπει να πιανει το στοματακι του ολη τη περιοχη της θηλης εννοωντας ολη την καφε περιοχη) και οχι μονο το τμημα που προεξεχει ΣΥΝ οτι η περιοχη δεν ειναι μαθημενη στην συνεχη εκθεση στην υγρασια του σαλιου και αρχιζει να ερεθιζεται..

ειχα πει οτι ο συχνος αερισμος του στηθους, η επαλειψη με λιγες σταγονες μητρικο γαλα (καθως ειναι απο μονο του αντιμικροβιακο) μετα απο καθε θηλασμο και κατ εμε οι πλυσεις με λιγο φυσιολογικο ορο η αλατονερο λιγο πριν απο καθε θηλασμο με αποστειρωμενη γαζουλα βοηθουν σταδιακα (οχι αμεσα αλλα σταδιακα μεχρι που η θηλη "¨μαθαινει" και σκληραινει και γινεται ανθεκτικη)..μεχρι τοτε οι θηλες σιλικονης μπορουν να βοηθησουν (κατ εμε ξανα) με χρηση και τοποθετηση εναλλαξ στο πιο πληγωμενο στηθος, ενω στο λιγοτερο πληγωμενο το μωρο να θηλαζει απευθειας ωστε να μη χανει την αισθηση της μητερας και τουμπαλιν..

και επιμενω, αν εχετε αντοχη και πεισμα για να θηλασετε, μην ψαρωσετε απο συμβουλες απο οποιαδηποτε πηγη τυπου "δεν τρωει", "δεν εχεις γαλα", "δεν παιρνει βαρος" γιατι συχνα βασιζονται στην παραπληροφορηση και στην ελλειψη καταρτισης ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ τυπου μαιων, παιδιατρων κλπ οσο και των συγγενων, συζυγων κλπ.

Οταν το μωρο γεννιεται μεχρι να βγει απο ο μαιευτηριο χανει το 20% του βαρους που γεννηθηκε..

επισης το πρωτογαλα που κυριαρχει τα τρια πρωτα 24ωρα ειναι απο τη φυση ΑΡΚΕΤΟ για το στομαχι του μωρου.. και αν αυτο δειχνει ανικανοποιητο συμβαινει ειτε επειδη δεν εχει τοποθετηθει σωστα για να πινει αυτο που κατεβαινει ειτε επειδη θελει και αλλο συνεπως η θυσια σας ειναι να επιμενετε να το εχετε στο στηθος φροντιζοντας παραλληλα να μην γινει για εκεινο τροπος για να νανουριζεται και να κοιμαται με αυτο απο τις πρωτες κιολας μερες (τροποι αντιμετωπισης ειναι να το χαιδευετε στο μαγουλο, η στο αυτακι για να το κρατατε σε επαγρυπνιση)..

ειναι συχνα δυσκολη η αρχη, η εκπαιδευση της μαμας και η προσαρμογη για το θηλασμο και αυτο εχει να κανει με την κατασταση της μητερας, σωματικα, ψυχολογικα αλλα κυριως με την καθοδηγηση απο την καθε μαια η παιδιατρο που δυστυχως στην Ελλαδα πασχει παρα τις δηθεν φιλοτιμες προσπαθειες..

επαναλαμβανω οτι υπαρχει η ανοιχτη γραμμη συμβουλων θηλασμου δωρεαν τοσο της La Leche Grece (υπαρχει σχετικο link στην ενοτητα θηλασμου του parents) οπου υπαρχουν εφημερευοντες για να σας βοηθησουν ασχετα αν δεν ειστε μελη και γραμμη υποστηριξης του Μαιευτηριου Ελενα Βενιζελου.

Τελειωνω με το θεμα θηλασμου λεγοντας..

Το αγχος δεν βοηθαει το θηλασμο, αν ομως νοιωσετε οτι δεν εχετε αντοχες να τον συνεχισετε τοτε μην το κανετε.. μια ψυχικ υγιη μητερα ειναι αναγκαια και σημαντικη για ενα νεογεννητο.. αν ομως την επομενη μερα ξυπνησετε και νοιωθετε οτι θελετε να προσπαθησετε και αλλο.. απλα καντε το και υποστηριξτε το οσο θελετε και αντεχετε..

Τελος η ενοτητα θηλασμου του parents μεσα στη τελευταια τριετια εχει γενναια παραδειγματα προβληματων θηλασμου που ανα πασα στιγμη μπορειτε να ανατρεξετε και να βρειτε συνεπως να παρετε γνωμη και να ζητησετε γνωμη.. εγω αν δεν ηταν το parents πραγματικα ισως να το χα παρατησει και οτ οφειλω τοσο στην Aglaia που ειναι εξειδικευμενη συμβουλος θηλασμου αλλα μκροπροθεσμα και σε πολλα αλλα μελη που υποστηριξαν το θηλασμο προσφεροντας τις γνωσεις και τον χρονο τους απλοχερα και στη πιο απλη απορια μου..

αυταααααααα..ειμαι πολυλογου.. το χετε καταλαβει..:D:tongue:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Σας εστειλα πμ...

Ελενη και γω το ιδιο στρωμα με σενα πηρα για το λικνο.. Αλλα δε μου ειπαν απο ποια μερια ειναι καλυτερα να το βαζω.....:confused::confused:

Μπιμπερο να σου πω δεν εχω σκεφτει ποσα αλλα σιγουρα θα παρω γυαλινα, προσπαθω να μη χρησιμοποιω πλαστικα, ολα τα ταπερ μου να σκεφτεις ειναι γυαλινα..

Αντε υπομονη 3 βδομαδουλες ειναι θα περασουν, και μεταααα!! Αντιστροφη μετρηση χαχα!

με σχετικη οδηγια εδω και μηνες εχουν καταργηθει υποτιθεται τα πλαστικα μπιμπερο..

τα γυαλινα αν και πιο βαρυα και ευθραυστα ειναι σαφως καλυτερα για την αποστειρωση και παραμονη του γαλακτος..

και ευχαριστω για τα καλα σας λογια σχετικα με τη λεσχη που διαχειριζομαι στο εξοχικο μου αυτους τους μηνες.. το περιεργο ηταν πως το παρτυ που διοργανωθηκε πρωτη φορα πηγε προφανως καλα αφου σημερα ηρθαν και με βρηκαν δυο αδελφακια και μου παν οτι θελουν το ερχομενο σκ να κανουν το παρτυ γενεθλιων τους.. μεταξυ μας απο τη μια εξεπλαγην απο την ανταποκριση, απο την αλλη δεν πεταω και τη σκουφια μου λογω καταστασης..

ειναι μονο δυο σκ ακομη και μετα σταματαμε λογω σχολειων..

Prosperous χιλια ευχαριστουμε για τις συμβουλες και την αναλυση περι θηλασμου και θηλαστρου.. το διαβασα ηδη 2 φορες το ποστ σου και θα το διαβασω αλλη μια για να τα εμπεδωσω..;) Η Αγλαϊα μου ειναι γνωστη απο τη συγκατοικο μου στο πανεπιστημιο η οποια θηλασε χαρη στην καθοδηγηση της.. Δεν ειναι πλεον ενεργο μελος στο parents?

Γεια σου Ελενη και απο μενα...:D Αχ, Ελενη εκανες ολες τις αγορες για το μωρο σου.. Μπραβο.. Εμεις ακομη τιποτα... :(

Οσο για τις συσπασεις της μητρας, και μενα ετσι γινοταν οπως και σενα. Σκληρυνε αποτομα η κοιλια, μαζευοταν σε ενα σημειο και δεν πατιοταν με τιποτα.. Στην αρχη χαιρομουν , μετα ομως συνειδητοποιησα αφου το εψαξα λιγο οτι δεν ειναι καλο αμα γινεται συνεχεια.. η Prosperous μου εγραψε σε προηγουμενο ποστ ποτε γινεται ανησυχητικο..Πες το στο γιατρο σου..λογικα θα σου δωσει μαγνησιο..

Εμεις πηγαμε σημερα στο γιατρο και ηδη στις 9 το πρωι ειχε 6 ατομα περιμενανε, το οποιο σημαινει 3 ωρες αναμονη.. οποτε φυγαμε.. Αυριο θα παμε απο τις 8 να πιασουμε σειρα.. ουφ.. Αντε Αριστεα, μακαρι να πας εσυ σημερα , να δεις το δικο σου μπεμπακι..;) Σου εστειλα αιτημα φιλιας στο fb.. :mrgreen:

Ελενη κι εγω εχω το προφιλ μου κρυφο.. πως θα γινει να βρεθουμε??:confused::rolleyes:

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Καλημερααα!!

Ντινα αυριο θα εισαι πιο τυχερη με το γιατρο, ειναι και Δευτερα σημερα κ ειχε πολυ κοσμο εε;;

Εγω μιλησα μολις με το δικο μου γιατρο και θα μας δει στις 18:30.. Τι καλα.. Ανυπομωνω..

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάκια!!!

Τι κάνετε; Εμείς καλά είμαστε, αν και εγώ ζεσταίνομαι φρικτά, ακόμη και τώρα που υποτίθεται ότι έχει κάπως πέσει η θερμοκρασία και φυσάει... Τι κακό κι αυτό με τη ζέστη....

Prosp, συγχαρητήρια για τις τόσες δραστηριότητες που έχεις στο εξοχικό!! Φαντάζομαι πόσο πολύ θα σε γεμίζουν και θα σου δίνουν χαρά! Ειδικά, οι τόσες ανταποκρίσεις από μικρούς και μεγάλους! Σε ευχαριστούμε πολύ και για τις συμβουλές περί θηλασμού! Κάποια στιγμή είχα κάνει ένα ραντεβού στα Mothercare με τη μαία που έχουν, μαζί και με άλλες μελλοντικές μανούλες, και μας είχε πει μεταξύ άλλων ότι καλό είναι να πάρουμε από τώρα μια ειδική κρέμα για τις θηλές για να τις προετοιμάσουμε. Αργότερα, μια μέρα στο Ιασώ και όσο περίμενα κάποια αποτελέσματα, μπήκα σε ένα σεμινάριο που έκανε εκεί μια άλλη μαία και στο τέλος την ρώτησα σχετικά με την κρέμα. Αυτή δεν συμφωνούσε να χρησιμοποιούμε κρέμα πριν. Ε, κι εκεί μπερδεύτηκα για το τι είναι καλό και τι όχι. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό εσείς; Ποιά είναι η άποψή σας;

Προσπαθώ να βάλω ένα πρόγραμμα πότε να κάνω τις υπόλοιπες αγορές/δουλειές σχετικά με το μωράκι. Αποφάσισα ότι πρώτα τώρα θα ασχοληθώ με το δωμάτιο, δηλαδή βάψιμο και κάποια μπορντούρα -για την οποία είμαι σε αναζήτηση...- και μετά γενική καθαριότητα. Μετά, θέλω μέχρι τις 20 Σεπτ. να έχω πάρει όλα τα σχετικά περί ρουχισμού του μωρού και να ετοιμάσω το δωμάτιο με τα έπιπλα και τα συναφή και στις αρχές Οκτώβρη, τότε που θα μπαίνω με το καλό στο μήνα μου, θα αγοράσω όλα τα υπόλοιπα μικροπράγματα.

Με τα συμπληρώματα, γίνεται ένας τρελός πανικός κάθε μέρα.. Στις 11 περίπου παίρνω το πρώτο μαγνήσιο και ένα χαπάκι φολικό, το μεσημέρι παίρνω σίδηρο μαζί με φολικό, το απόγευμα πίνω το ασβέστιο (αηδία....) και το βράδυ το δεύτερο μαγνήσιο και σίδηρο. Κάποια στιγμή προσπάθησα να παίρνω το σίδηρο χωρίς να έχω φάει για καλύτερη απορροφητικότητα, αλλά με τσάκισε η δυσκοιλιότητα... Έτσι, ποτέ δεν το παίρνω αν δεν έχω φάει. Ευτυχώς, για την ώρα ο αιματοκρίτης μου διατηρείται ακόμη σε καλά επίπεδα.

Αυτά τα πετρώματα, που όντως μοιάζουν λες και εκεί πάει και φωλιάζει το μωράκι, συχνά-πυκνά και σε μένα εμφανίζονται. Και μπορεί και χωρίς να έχω κουραστεί το προηγούμενο διάστημα. Προσπαθώ να μην ανησυχώ όταν συμβαίνει, ευτυχώς κρατάνε πολύ λίγο. Εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα, αρκετά έντονο.. Αν όχι καθημερινά, σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα, με πιάνει ένας πόνος αριστερά πίσω χαμηλά στη μέση, σαν να είναι το νεφρό ή ακόμη και το έντερο (που το θεωρώ πιο πιθανό) και σχεδόν μουδιάζω από τον πόνο. Δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση μέχρι να περάσει, ακόμη ούτε και καθιστή δεν το αντέχω. Όταν με πιάνει αυτή η ενόχληση, παθαίνω πανικό...

Αριστέα, με το καλό στο γιατρό!!! Τι ωραία που θα δείτε το μωράκι σας!!! Περιμένουμε νέα!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπραβο Αριστεα.. Μια χαρα.. και τα δικα μας που ειναι συνομηλικα μαζι πηγαινουν και στο γιατρο.. :tongue:

Ελένη, μην κουραζεσαι με τις δουλειες του σπιτιου.. Και να προσεχεις να μην σκυβεις και να μη σηκωνεις κουβαδες κτλ.. θα μου πεις τι σου λεω τωρα.. :mrgreen: φανταζομαι τα ακους απο παντου.. αλλα εγω δεν πολυσκαω για τις δουλειες του σπιτιου.. οπως λενε και στο χωριο του αντρα μου " Δε σωνουν οι δουλειες, μανα μ'! ":shock: οποτε δεν καθομαι να σκασω κι ολας.. τα απολυτως βασικα.. αν και η αληθεια ειναι οτι με πιανει μερικες φορες μια παστρα, απορω με τον εαυτο μου..:tongue:

Οσο για το πλυσιμο του μωρου στο νιπτηρα, εχω να επισημανω το εξης.. Θεωρουσα οτι ειναι το πιο λογικο και φυσιολογικο πραγμα να πλενουμε το μωρο ετσι, θυμαμαι και η μαμα μου το μικρο μου αδερφο ετσι τον επλενε στην αρχη (εχουμε 16 χρονια διαφορα οποτε ημουν αρκετα μεγαλη) τον ειχε πανω σε εκεινο το σφουγγαρακι αρκουδακι, το κλασικο για αυτην την ηλικια.. Μεχρι που περυσι, μια γνωστη της κουμπαρας μου, εκανε μπανακι το νεογεννητο κατω απο το νιπτηρα και, λυπαμαι που το αναφερω, εγινε μια ξαφνικη εκκενωση (να πω?) των σωληνων, ξαφνικα το χλιαρο νερο εγινε καυτο και επεσε με φορα πανω στο δερματακι του μωρου. Αποτελεσμα το μωρο να παθει σοβαρα εγκαυματα, τα οποια φυσικα ξεπερασε πληρως μετα απο 10 μερες, αλλα το σοκ παρεμεινε σοκ.. Γι' αυτο , ισως, θα ηταν σοφοτερο να μην πεφτει το νερο κατευθειαν στο σωματακι του μωρου..

Α, ξέχασα να πω, ότι το βιντεάκι που μας έγραψε η Ντίνα, είναι πράγματι πολύ ωραίο και συγκινητικό..!! Εμείς φωτογραφίζουμε κάθε Κυριακή την κοιλιά μου και μετά κοιτάμε πόσο αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα! :-)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπραβο Αριστεα.. Μια χαρα.. και τα δικα μας που ειναι συνομηλικα μαζι πηγαινουν και στο γιατρο.. :tongue:

Ελένη, μην κουραζεσαι με τις δουλειες του σπιτιου.. Και να προσεχεις να μην σκυβεις και να μη σηκωνεις κουβαδες κτλ.. θα μου πεις τι σου λεω τωρα.. :mrgreen: φανταζομαι τα ακους απο παντου.. αλλα εγω δεν πολυσκαω για τις δουλειες του σπιτιου.. οπως λενε και στο χωριο του αντρα μου " Δε σωνουν οι δουλειες, μανα μ'! ":shock: οποτε δεν καθομαι να σκασω κι ολας.. τα απολυτως βασικα.. αν και η αληθεια ειναι οτι με πιανει μερικες φορες μια παστρα, απορω με τον εαυτο μου..:tongue:

Οσο για το πλυσιμο του μωρου στο νιπτηρα, εχω να επισημανω το εξης.. Θεωρουσα οτι ειναι το πιο λογικο και φυσιολογικο πραγμα να πλενουμε το μωρο ετσι, θυμαμαι και η μαμα μου το μικρο μου αδερφο ετσι τον επλενε στην αρχη (εχουμε 16 χρονια διαφορα οποτε ημουν αρκετα μεγαλη) τον ειχε πανω σε εκεινο το σφουγγαρακι αρκουδακι, το κλασικο για αυτην την ηλικια.. Μεχρι που περυσι, μια γνωστη της κουμπαρας μου, εκανε μπανακι το νεογεννητο κατω απο το νιπτηρα και, λυπαμαι που το αναφερω, εγινε μια ξαφνικη εκκενωση (να πω?) των σωληνων, ξαφνικα το χλιαρο νερο εγινε καυτο και επεσε με φορα πανω στο δερματακι του μωρου. Αποτελεσμα το μωρο να παθει σοβαρα εγκαυματα, τα οποια φυσικα ξεπερασε πληρως μετα απο 10 μερες, αλλα το σοκ παρεμεινε σοκ.. Γι' αυτο , ισως, θα ηταν σοφοτερο να μην πεφτει το νερο κατευθειαν στο σωματακι του μωρου..

Απαπαπαααα... τι σοκ αυτό με το νερό.... :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Α, ξέχασα να πω, ότι το βιντεάκι που μας έγραψε η Ντίνα, είναι πράγματι πολύ ωραίο και συγκινητικό..!! Εμείς φωτογραφίζουμε κάθε Κυριακή την κοιλιά μου και μετά κοιτάμε πόσο αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα! :-)

Αχ, τι καλα που το κανετε!! Μπραβο...;)

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάκια!!!

Κάποια στιγμή είχα κάνει ένα ραντεβού στα Mothercare με τη μαία που έχουν, μαζί και με άλλες μελλοντικές μανούλες, και μας είχε πει μεταξύ άλλων ότι καλό είναι να πάρουμε από τώρα μια ειδική κρέμα για τις θηλές για να τις προετοιμάσουμε. Αργότερα, μια μέρα στο Ιασώ και όσο περίμενα κάποια αποτελέσματα, μπήκα σε ένα σεμινάριο που έκανε εκεί μια άλλη μαία και στο τέλος την ρώτησα σχετικά με την κρέμα. Αυτή δεν συμφωνούσε να χρησιμοποιούμε κρέμα πριν. Ε, κι εκεί μπερδεύτηκα για το τι είναι καλό και τι όχι. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό εσείς; Ποιά είναι η άποψή σας;

Κι εμενα με μπερδευουν οταν λενε διαφορετικα πραγματα... Ακομη στο θεμα της κρεμας δεν εχω φτασει, αλλα το ιδιο μου συνεβη με τα στρωματα για το κρεβατακι ή το λικνο.. ο καθενας το βιολι του.. :-(

Κυριακη, πες στο γιατρο σου για τον πονο που νιωθεις.. εγω κανα 1,5 μηνα πριν, ειχα πονο στην αριστερη πλευρα της μητρας, δεν μπορουσα ουτε καθιστη να κατσω, και οταν γυρνουσα πλευρο στο κρεβατι, σφαδαζα απο τον πονο, που εβαζα τα κλαματα, τοσο πολυ, εννοειται φρικαρα, πηγαμε κατευθειαν γιατρο, το μωρο ηταν μια χαρα, ο πλακουντας μου μια χαρα, αποδειχτηκε οτι ηταν δυσλειτουργια εντερου. Με το που ενεργηθηκα σιγα σιγα τον ξεπερασα τον πονο.. μετα απο λιγο καιρο με επιασε στην αλλη πλευρα,.. ε, ηξερα τι ηταν πλεον.. ατιμη δυσκοιλιοτητα..

Τελικα, η καθεμια εχει το δικο της ρυθμο στο να παιρνει τα χαπακια.. μου κανει εντυπωση.. νομιζα οτι ολες τα παιρνουμε τις ιδιες ωρες..

Βρε κοριτσια, ποτε ειναι καλο να πηγαινει το παιδι στο δικο του δωματιο? Διοτι στην κρεβατοκαμαρα δεν χωραει το κρεβατακι, και αν στην καλαθουνα καθονται μεχρι το πολυ 5 μηνων, ισως θα πρεπει να αναθεωρησω το θεμα της καλαθουνας..

και κατι αλλο.. στο παιδικο θα εχετε καναπεδακο να ξαπλωνετε κοντα στο μωρο ή πολυθρονα μονο?

Καλα Ντινα αυτο με το νερο ειναι τραγικο... Παναγιτσα μου!! Το καημενουλικο θα πλανταξε στο κλαμα..

Εγω απο την αρχη δεν ειχα αμφιβολιες στο οτι θα την πλενω κατευθειαν σε μπανακι.. Να πλατσουριζει κιολλας χεχε!!!;) Εννοειται σε αλλαγη πανας που απαιτείτε πλυσιμο, θα την πλενω τοπικα..!

Ντινα εμεις στο παιδικο δωματιο εχουμε το κρεβατι του Νικου το οποιο στην αρχη λεγαμε να το λυσουμε κ να το βαλουμε στην αποθηκη.. Μετα αναθεωρησαμε και καταληξαμε στο οτι θα μεινει, γιατι θα χρησιμευσει σε πολλες δουλειες..αλλαγμα, θηλασμα, κοιμισμα και αλλα!! Ειναι και ημιδιπλο κ πιανει χωρο αλλα ενταξει δεν ειναι κ τοσο μικρο το δωματιο...

Εχτες που μιλαγα με τη μια μου αδερφη (που εχει 3 κορες -η αλλη εχει 2 γιους καταλαβαινετε εμπειρια που την εχω χαχαχα) μου ελεγε οτι εκεινη κραταγε τα κοριτσια στο λικνο στο δωματιο της μεχρι 4 μηνων και μετα στο δωματιο τους στην κουνια.. Πιστευω πως πρεπει να μαθουν απο νωρις να κοιμουνται στο δωματιο τους γιατι οσο μεγαλωνουν ο αποχωρισμος γινετε πιο δυσκολος...

Εχτες που μιλαγα με τη μια μου αδερφη (που εχει 3 κορες -η αλλη εχει 2 γιους καταλαβαινετε εμπειρια που την εχω χαχαχα) μου ελεγε οτι εκεινη κραταγε τα κοριτσια στο λικνο στο δωματιο της μεχρι 4 μηνων και μετα στο δωματιο τους στην κουνια.. Πιστευω πως πρεπει να μαθουν απο νωρις να κοιμουνται στο δωματιο τους γιατι οσο μεγαλωνουν ο αποχωρισμος γινετε πιο δυσκολος...

Μεχρι 4 μηνων???:shock: Κι εγω που ελεγα οτι μεχρι 12 μηνων θα ειναι στην κρεβατοκαμαρα το παιδι, ημουν μαλλον υπερβολικη ε ?:(

Στην προκειμενη περιπτωση, ποιο ειναι το σημαντικο? Να ειναι το παιδι στο δωματιο του μονο του ή να ειναι στο δωματιο του με τη μανουλα να κοιμαται σε διπλανο κρεβατι? Και αμα , ειναι το μωρο στο δωματιο του και ξυπνησει μες στη νυχτα και θελει να φαει (ελπιζω να θηλασει) κι εγω η κακουργα και υπναρου μανα δεν το παρω χαμπαρι???:confused:

:rolleyes:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...