Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Ντίνα, καταρχάς, μην σκέφτεσαι ότι θα σε κακοχαρακτηρίσουν. Αν το κάνουν, δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου! Εσύ θέλεις το καλύτερο για το μωράκι σου και αυτό που λες είναι απόλυτα φυσιολογικό και πάνω από όλα υγιές! Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αλλάξουμε για να τους αρέσει. Εμείς βάζουμε τους κανόνες και απλά όσοι μας καταλαβαίνουν, θα τους κάνουν και σεβαστούς! Όσοι πάλι πουν τι είναι αυτά και τι υπερβολές, απλά δεν μας καταλαβαίνουν αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κάνουμε και την χάρη! Μισώ τρελά την κάπνα, με ενοχλεί εμένα την ίδια, πόσο μάλλον το μικρούλι το μωράκι, που δεν φταίει σε τίποτα αν κάποιοι δεν λένε να χαλάσουν τη ζαχαρένια τους, αρκεί μόνο αυτοί να είναι ικανοποιημένοι. Όσοι είναι δίπλα μας πραγματικά και μας στηρίζουν, θα μας σεβαστούν! Οπότε, να μην σε αγχώνει αυτό, που στην ουσία είναι ότι θέλεις το καλύτερο για το μωράκι σου!

Τώρα εμένα το μωράκι έχει ησυχάσει, εκτός από κάτι μικρές κινήσεις που κάνει και μετά ξανακοιμάται! Το γλυκούλιιιι!!! "τραλαλί-τραλαλό"

Για το ΙΚΑ, θα κλείσεις ραντεβού με γυναικολόγο, πρόσεξε να ρωτήσεις μήπως πρέπει να πας στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού της περιοχής σου, και εκείνη τη μέρα θα έχεις μαζί σου εκτός από το βιβλιάριο, τα δύο υπερηχογραφήματα αυχενικής και β-επιπέδου, πάνω στα οποία αναφέρει την ΠΗΤ. Με βάση αυτήν, θα σου δώσει ένα χαρτί που θα το επιβεβαιώνει, και από κάτω ακολουθούν 2 υπευθ. δηλώσεις, η μία συμπληρώνεται από εσένα και η άλλη από τον εργοδότη σου. Με αυτό το χαρτί συμπληρωμένο και κάποια άλλα δικαιολογητικά -γράψε στο google "παροχές ΙΚΑ επίδομα τοκετού" να δεις τη λίστα, δυστυχώς δεν τα θυμάμαι όλα απ'έξω..- όταν ξεκινήσει το διάστημα της άδειας θα πας να τα καταθέσεις στο ΙΚΑ σου ώστε να αρχίσει να μετράει το επίδομα. Καλό θα ήταν να κάνεις και ένα τηλέφωνο ώστε να διασταυρώσεις όλα αυτά τα στοιχεία από τη λίστα με αυτά που ζητάνε στο δικό σου ΙΚΑ.

Για το στρωματάκι, εμείς κλείσαμε όχι με τον κοκοφοίνικα, ένα άλλο που δεν θυμάμαι πώς το λένε, είναι μια κατηγορία πιο πάνω και είναι της greco strom. Ρώτησε να μάθεις λεπτομέρειες και μπες και στο site τους να διαβάσεις!!

Ματινάκι, με το καλό αύριο στο γιατρό!! Να μας γράψεις τα νεάκια σας!!!!

Φιλάκια πολλά!!!!! :-)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλησπερα και απο μενα..

snowflake μην αγχωνεσαι για τη καμπυλη οι τιμες δεν ειναι τοσο δραματικες.. και εγω ειχα 70 και μια ωρα μετα 144 στη κορη μου.. απλα ενημερωσε το γιατρο οταν θα πας ξανα και θα σε καθοδηγησει εκεινος..

σχετικα με τις ρυθμικες κινησεις.. να θυμαστε οτι το μωρο αρχιζει να εχει και ..λοξυγγα και συχνα σε καποιες κυησεις τα πιανει και ειναι απο περιεργο μεχρι αστειο..το θεμα ειναι να μην πονατε με πονους περιοδου και να μην εχετε πετρωματα (δηλαδη σκληρυνση της κοιλιας), επιγραμματικα τακτικες συσπασεις..και φυσικα οτιδηποτε θυμιζει αιμα..

το αγχος για τα τελευταια τριμηνα σε ολες υπαρχει πιστευω με διαφορες εννοιες.. αλλες επειδη κουραζονται, αλλες επειδη πονουν απο το βαρος.. αλλες επειδη πλησιαζει η αγνωστη ωρα του τοκετου και αλλες επειδη ξερουν πως ειναι μια διαδικασια δυσκολη ειτε για τη μανα ειτε για το παιδι αν κατι προκυψει αυτους τους μηνες οπως η προωρη γεννα (αλλα παλι καλα στο μεγαλυτερο μερος με επιτυχη, αντιμετωπισημα περιστατικα)

δεν σημαινει οτι πρεπει ομως και κατι να συμβει.. ολες πρεπει να προσεχουμε, να μην υπερβαλλουμε εαυτον και αγαλι αγαλι θα γινει και αγουριδα μελι που λενε..

περι καροτσιου..

εγω το μονο προβλημα που θα βρισκα στο θεμα καροτσιου ειναι το.. μεγεθος σε σχεση με την μεταφορα ειτε με τα χερια (λογω συνολικου βαρους με το μωρο) ειτε με το αυτοκινητο (πχ ποσο χωρο πιανει στο πορτ παγκαζ) κτα τ'αλλα αν καποια δεν μπορει αμεσα για τον χ, ψ λογω ΣΑΦΩΣ και μπορει χωρις αλλο να το παρει και μετα τη γεννα.. αλλωστε οι περισσοτερες ακολουθουμε το κλεισιμο του σαραντισμου η εστω τις μισες μερες συνεπως οι αναγκες για μετακινησεις (εκτος αν μιλαμε για μητερα χωρις βοηθεια απο συζυγο η αλλο συγγενη η γνωστο) ειναι πιο περιορισμενες..

για το στρωμα...

εγω εχω λατεξ για το λικνο και ενα απλο ας πουμε ορθοπεδικο για τη κουνια με νορμαλ κοστος..

τον κοκοφοινικα τον απερριψα μολις ενας φιλος που χει παρει απο την cocomat μου πε οτι αποσαθρωνεται σχετικα συντομα (βεβαια αυτο ισχυει για κρεβατι ενηλικα που κανει βαρυα χρηση και πολυετη και οχι για λιγους μηνες αναπτυξης) και επειδη απλα δεν με ενδιεφερε κιολας..

παντως τα μωρα εχουν ελαστικα, μαλακα κοκαλα, δεν νομιζω οτι θελουν πολυ μαλακα στρωματα αλλα ουτε και εντελως σκληρα..

περι συμπεριφορας κυκλου..

και εγω πριν γεννησω ειχα μεγαλο αγχος και ειχα βαλει ορους στους δικους μου για το τι θα κανουν και δε θα κανουν...

με μαθηματικη ακριβεια ενα ποσοστο καταρριπτεται στη πραξη

α) λογω νοοτροπιας και

β) λογω συγκυριων και αναγκων που προκυπτουν

αλλα προσωπικα σε καποια θεματα εμεινα σταθερη..

ειδικοτερα σχετικα με το επισκεπτηριο στις πρωτες μερες ζωης του παιδιου, απεφευγα ευγενικα να δινω το μωρο αγκαλια σε αρκετους αλλα και οταν το εδινα απλα τους ζητουσα ευθεως να πλυνουν χερια και πανω απο τα ρουχα τους φορουσαν ενα σελτεδακι..

ημουν τυχερη βεβαια διοτι προσεχαν οι περισσοτεροι συνεπως δεν ειχα τετοια θεματα και μετα στο σπιτι δεν μου ρθε και κανεις..

παντως δεν ειναι παραλογο να τα σκεφτεστε.. στο δευτερο σας παιδι παντως δεν προκειται να σας απασχολησουν..χαχα!!! το λεω εκ πειρας!!!!

εγω εχω ραντεβου μεθαυριο στο γιατρο και ανυπομονω να δω το μωρο και να ακουσω οτι ολα κυλουν καλα διοτι καναμε ενα μηνα να παμε με τις διακοπες του γιατρου..

αντε με το καλο Ματινα και εσυ αυριο!!

Φιλια!

Καλησπερα κοριτσια και παλι!!

Ειχα παει να δω και γω για στρωμα και μαλλον στο λατεξ μας βλεπω να καταληγουμε αλλα μου φαινεται λιγακι μαλακο.. Δεν ξερω.. Το σκεφτομαι ακομα, κ αυτες οι πωλητριες στα καταστηματα δεν ειναι καθολου κατατοπιστικες..:confused:

Ντινα εμεις αυτο το καροτσι εχουμε παραγγειλει http://www.inglesina.com/it/collezione/sistemi-modulari/zippy-free-system , πιανει λιγο χωρο οταν ειναι κλειστο ΚΑΙ κλεινει με το ΕΝΑ χερι, ηταν το μονο!! Πηραμε το συστημα που περιλαμβανει καρεκλακι αυτ/του και πορτ-μπεμπε..

Δε χωραει συζητηση στο θεμα τσιγαρο-μωρο... Ειναι 2 δρομοι που δεν συναντιουνται... Ειμαι αντικαπνιστρια φανατικη, και οποιος ερχεται σπιτι μας, απο σεβασμο προς εμας βγαινει εξω να καπνισει.. Ειναι κατι που δεν το ζηταω αλλα το καταλαβαινουν απο μονοι τους (δεν εχουμε και πολλους φιλους καπνιστες) ποσο μαλλον οταν εχεις και μωρο...

Εχω παρατηρησει και γω στο δικο μου μωρο να εχει λοξυγγα και το λυπαμαι το μαναρακι μου.. Αλλα τι να κανουμε;;;

Απο οταν ξεκινησα και το μαγνησιο σταματησαν και οι εντονες συσπασεις που ειχα και πετρωνε η κοιλια μου, και αναρωτιομουν, δεν πρεπει να μου το κοψει ο γιατρος οταν θα πλησιαζω στο μηνα μου; Μου φαινεται λογικο, βεβαια δεν τον εχω ρωτησει ακομα!!Ειναι νωρις..

Αντε με το καλο να πατε και στους γιατρους σας αυριο, μεθαυριο!!Με καλα νεακια!

Εγω την αλλη εβδομαδα θα παω, Δευτερα ή Τεταρτη..

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Καλημερα κοριτσια... :)

Αριστεα, τελειο το καροτσακι.. Υπερπαραγωγη ειναι.. Ποσο κοστιζει?

Τελευταια, πετρωνει και η δικη μου κοιλια για καποια δευτερολεπτα τουλαχιστον μια φορα την ημερα.. Παλαιοτερα που επαιρνα μαγνησιο, ο γιατρος μου ειχε κοψει το ασβεστιο γιατι, ειπε, δεν κανει να συνδυαζονται επειδη δεν γινεται σωστη απορροφηση. Κι εγω αισθανομουν ασχημα που δεν επαιρνα το ασβεστιο μου. Σας εχει πει κατι τετοιο ο δικος σας γιατρος?

Κυριακ_ πολυ ωραιο το στρωμα της Μπαγιερ.. ομολογω οτι αυτην την επιλογη δεν μου την ειχαν αναφερει οι υπευθυνοι. Σε ποια εβδομαδα πρεπει να κανουμε τα χαρτια που εκανες στο ΙΚΑ? Εγω, τωρα ειμαι ανεργη, απολυθηκα τον Ιουνιο που εληξε η συμβαση μου, δεν θα εχω δηλ εργοδοτη, αλλα ρωταω για τα λεφτα που δικαιουμαι απο το ΙΚΑ. Γενικα, με τα επιδοματα κτλ δεν εχω ασχοληθει ακομη, θα αρχισω σιγα σιγα να το ψαχνω..

Με το καλο Ματινα σημερα.. Εμεις θα παμε λογικα τη Δευτερα.

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Καλως σας βρηκα kyriak_ και Ματινα.. :)

Κyriak_ το μωρακι σου θα ηταν που σου χτυπουσε απο μεσα...Κι εγω εχω προσεξει ρυθμικα χτυπηματακια και λεω " Αχ, το παιδακι μου με χτυπαει για να του δωσω λιγη σημασια.. " και μετα χαϊδευω την κοιλια μου και χαιρομαι.. :D Και για τους ρυθμικους χτυπους μην ανησυχεις, αν το σκεφτεις , το μωρο βρισκεται απο την αρχη της υπαρξης του μεσα σε ρυθμικες καταστασεις, ακουει την καρδια μας, την ανασα μας.. άγχη εχουμε ολοι μας.. πραγματι οι ιστοριες που ακουμε κατα καιρους μας αγχωνουν, αλλα και εγω προσπαθω να ανησυχω μεσα στα λογικα πλαισια.. Γιαι αμα αγχωνομαι εγω, εκκρινω κακες ορμονες και αγχωνεται και το παιδακι μου, και δεν το θελω..

Μου λες σε παρακαλω τα χαρτια και τη διαδικασια για το ΙΚΑ?

Μπανακι και καροτσακι θα παρω κι εγω πριν γεννησω.. Λογικα εμεις θελουμε ενα ενισχυμενο καροτσακι, μιας και θα γεννησουμε χειμωνα ε ? Συμφωνα με τα ημερομηνια του Αυγουστου , λενε οι παππουδες που ασχολουνται με αυτα, οτι θα εχουμε βαρυ χειμωνα φετος.. αντε να δουμε.. Εμενα αυτο που με απασχολει ειναι να βρω ενα καλο καροτσακι το οποιο να χωραει στο πορτ παγκαζ, το οποιο δεν ειναι και πολυ μεγαλο.. Αν εχετε καταληξει καπου, πειτε μου σας παρακαλω να παρω καμια ιδεα..

Επισης, θα ηθελα τη γνωμη σας για τα στρωματα για το κρεβατακι που ειχα κανει σε αλλο ποστ.. κοκοφοινικα, λατεξ ή και τα δυο??

Οσο για το, οταν με το καλο γεννηθει, απο τωρα εχω αρχισει να βαζω τους κανονες μου τοσο στον αντρα μου οσο και το οικογενειακο περιβαλλον.. Δεν ειμαι παραλογη φυσικα, οταν λεω οτι δε θελω κανενας να φιλαει το παιδι μου τον πρωτο καιρο στο μαγουλακι του αμα θελουν πανω απο το φορμακι, εννοειται επισης οτι θα απαγορευσω καπνιστης να παρει αγκαλια το παιδι μου, πηρα αγκαλια μωρο 7 μηνων του οποιου και οι δυο γονεις καπνιζουν και ηταν λες και εγλειψα τασακι.. απαισιο.. τι φταιει το μωρο αν οι γονεις του ειναι ανωριμοι? τεσπα.. θεωρω οτι ο ρολος μου ειναι αυτος.. κι ας με κακοχαρακτηρισουν μερικοι.. δε με νοιαζει και πολυ.. ειμαι υπερβολικη ρε κοριτσια? δε θελω αποστειρωμενο περιβαλλον, προς Θεου, θελω απλα το καλυτερο..

Kαλημερα Ντινακι τι κανετε μανουλα και μπεμπακι??????

Εμεις εκει που παραγγειλαμε την κουνια πηραμε και στρωμα και ειναι απο κοκοφοινικα μονο! Το λατεξ μας ειπαν ισως να χρειαστει αργοτερα, αλλα οσο ειναι πολυ μωρο ακομα μεχρι και να παει σε κρεβατακι ο κοκοφοινικας μας καλυπτει πληρως! Μετα αν θες οταν το βαλεις σε κρεβατακι μπορεις να του παρεις κατι σε συνδιασμο κοκοφοινικα και λατεξ μαζι ή σκετο λατεξ!

Για καροτσακι παραγγειλαμε απ'αυτα που εφαρμοζουν πανω το πορτ μπεμπε και το καθισμα αυτοκινητου,οπως της Αριστεας! Απλα εμεις πηραμε μονο το καροτσι γιατι το πορτ μπεμπε και το καθισματακι θα μας τα δωσει ο κουνιαδος μου!!!! Αλλα για να ξερεις απ'οτι μου εχουν πει και μενα οι πιο εμπειρες φιλες μου, το καροτσακι σαν καροτσι για βολτα θα το χρειαστουμε μετα τους πρωτους 2 μηνες εκτος κι αν το κανεις σαν και μενα που θα το εχω διπλα μου στο κρεβατι τον πρωτο καιρο με το πορτ μπεμπε πανω!Εσυ αποφασιζεις τι θες!

Οσο για το τσιγαρο, πριν μεινω εγκυος καπνιζα αλλα οχι φανατικα ή σαν καπνιστρια...εκανα 2 τσιγαρα στον καφε το πρωι και αλλα 3 καθ'ολη την διαρκεια της μερας, εκτος κι αν πηγαινα για καφε με καπνιστρια φιλη που ξεχνιομασταν με την κουβεντα και καπνιζα λιγο παραπανω! Οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος το εκοψα μαχαιρι! Συμφωνω ομως οτι κανεις μεσα στο σπιτι δεν πρεπει να καπνιζει και ειδικα οταν υπαρχει μωρο...εγω αυτο το εχω συνηθισει γιατι ο αντρας μου ειναι φανατικος αντικαπνιστης και δεν καπνιζει κανεις στο σπιτι μας! Ακομα κι εγω αυτα τα 5 τσιγαρα την μερα τα εκανα μπαλκονατα χειμωνα-καλοκαιρι! Αυτα!

Να ρωτησω κατι αλλο, εγω εχω απολυθει 1μιση χρονο απο την δουλεια αλλα λογω του οτι ημουν ανασφαλιστη μετα απο καποιο διαστημα αφου δεν ξαναβρηκα δουλεια, με εβαλε ο αντρας μου στην δικη του ασφαλιση....δεν δικαιουμαι κατι εγω απο καπου ετσι? Μαλλον λογω ανεργιας θα παρουμε λιγα περισσοτερα απο το δημοσιο μετα την γεννα πρωτα ο Θεος! Κατι τετοιο εχω ακουσει....τεσπα, να πανε καλα ολα εχει σημασια!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια και παλι!!

Ειχα παει να δω και γω για στρωμα και μαλλον στο λατεξ μας βλεπω να καταληγουμε αλλα μου φαινεται λιγακι μαλακο.. Δεν ξερω.. Το σκεφτομαι ακομα, κ αυτες οι πωλητριες στα καταστηματα δεν ειναι καθολου κατατοπιστικες..:confused:

Ντινα εμεις αυτο το καροτσι εχουμε παραγγειλει http://www.inglesina.com/it/collezione/sistemi-modulari/zippy-free-system , πιανει λιγο χωρο οταν ειναι κλειστο ΚΑΙ κλεινει με το ΕΝΑ χερι, ηταν το μονο!! Πηραμε το συστημα που περιλαμβανει καρεκλακι αυτ/του και πορτ-μπεμπε..

Δε χωραει συζητηση στο θεμα τσιγαρο-μωρο... Ειναι 2 δρομοι που δεν συναντιουνται... Ειμαι αντικαπνιστρια φανατικη, και οποιος ερχεται σπιτι μας, απο σεβασμο προς εμας βγαινει εξω να καπνισει.. Ειναι κατι που δεν το ζηταω αλλα το καταλαβαινουν απο μονοι τους (δεν εχουμε και πολλους φιλους καπνιστες) ποσο μαλλον οταν εχεις και μωρο...

Εχω παρατηρησει και γω στο δικο μου μωρο να εχει λοξυγγα και το λυπαμαι το μαναρακι μου.. Αλλα τι να κανουμε;;;

Απο οταν ξεκινησα και το μαγνησιο σταματησαν και οι εντονες συσπασεις που ειχα και πετρωνε η κοιλια μου, και αναρωτιομουν, δεν πρεπει να μου το κοψει ο γιατρος οταν θα πλησιαζω στο μηνα μου; Μου φαινεται λογικο, βεβαια δεν τον εχω ρωτησει ακομα!!Ειναι νωρις..

Αντε με το καλο να πατε και στους γιατρους σας αυριο, μεθαυριο!!Με καλα νεακια!

Εγω την αλλη εβδομαδα θα παω, Δευτερα ή Τεταρτη..

Αριστεα ουουουου.....τι κανεις κοριτσακι μου?????????? Ωραιο το καροτσακι σας, με το καλο να μπει το μωρακι σας μεσα!!!!!

Για το στρωμα εγραψα και πιο πανω στην Ντινα οτι εμεις πηραμε στρωμα κοκοφοινικα! Εκει που πηγαμε οντως ειδαμε οτι οι ανθρωποι εκει σε συμβουλευουν αναλογα με το τι ειναι σωστο και οχι με το τι τους συμφερει....οποτε εμπιστευτηκαμε την γνωμη τους και την εμπειρια τους και πηραμε αυτο που μας προτεινανε.Στο λητω ας πουμε η κοπελα δεν μας προτεινε κατι απλα μας εδειξε τι εχουν και το αφησε στην κριση μας!

Θεωρω ομως οτι επειδη ο κοκοφοινικας ειναι λιγο πιο σκληρος ειναι και πιο καταλληλος γιατι για αρχη τουλαχιστον δεν θελει μαλακο στρωμα...αυτο απο παιδιατρο φιλη μου που ρωτησα!

Με το καλο και εσυ κοπελιτσα μου να δεις το μωρακι σου!!!!!!

καλησπερα και απο μενα..

snowflake μην αγχωνεσαι για τη καμπυλη οι τιμες δεν ειναι τοσο δραματικες.. και εγω ειχα 70 και μια ωρα μετα 144 στη κορη μου.. απλα ενημερωσε το γιατρο οταν θα πας ξανα και θα σε καθοδηγησει εκεινος..

σχετικα με τις ρυθμικες κινησεις.. να θυμαστε οτι το μωρο αρχιζει να εχει και ..λοξυγγα και συχνα σε καποιες κυησεις τα πιανει και ειναι απο περιεργο μεχρι αστειο..το θεμα ειναι να μην πονατε με πονους περιοδου και να μην εχετε πετρωματα (δηλαδη σκληρυνση της κοιλιας), επιγραμματικα τακτικες συσπασεις..και φυσικα οτιδηποτε θυμιζει αιμα..

το αγχος για τα τελευταια τριμηνα σε ολες υπαρχει πιστευω με διαφορες εννοιες.. αλλες επειδη κουραζονται, αλλες επειδη πονουν απο το βαρος.. αλλες επειδη πλησιαζει η αγνωστη ωρα του τοκετου και αλλες επειδη ξερουν πως ειναι μια διαδικασια δυσκολη ειτε για τη μανα ειτε για το παιδι αν κατι προκυψει αυτους τους μηνες οπως η προωρη γεννα (αλλα παλι καλα στο μεγαλυτερο μερος με επιτυχη, αντιμετωπισημα περιστατικα)

δεν σημαινει οτι πρεπει ομως και κατι να συμβει.. ολες πρεπει να προσεχουμε, να μην υπερβαλλουμε εαυτον και αγαλι αγαλι θα γινει και αγουριδα μελι που λενε..

περι καροτσιου..

εγω το μονο προβλημα που θα βρισκα στο θεμα καροτσιου ειναι το.. μεγεθος σε σχεση με την μεταφορα ειτε με τα χερια (λογω συνολικου βαρους με το μωρο) ειτε με το αυτοκινητο (πχ ποσο χωρο πιανει στο πορτ παγκαζ) κτα τ'αλλα αν καποια δεν μπορει αμεσα για τον χ, ψ λογω ΣΑΦΩΣ και μπορει χωρις αλλο να το παρει και μετα τη γεννα.. αλλωστε οι περισσοτερες ακολουθουμε το κλεισιμο του σαραντισμου η εστω τις μισες μερες συνεπως οι αναγκες για μετακινησεις (εκτος αν μιλαμε για μητερα χωρις βοηθεια απο συζυγο η αλλο συγγενη η γνωστο) ειναι πιο περιορισμενες..

για το στρωμα...

εγω εχω λατεξ για το λικνο και ενα απλο ας πουμε ορθοπεδικο για τη κουνια με νορμαλ κοστος..

τον κοκοφοινικα τον απερριψα μολις ενας φιλος που χει παρει απο την cocomat μου πε οτι αποσαθρωνεται σχετικα συντομα (βεβαια αυτο ισχυει για κρεβατι ενηλικα που κανει βαρυα χρηση και πολυετη και οχι για λιγους μηνες αναπτυξης) και επειδη απλα δεν με ενδιεφερε κιολας..

παντως τα μωρα εχουν ελαστικα, μαλακα κοκαλα, δεν νομιζω οτι θελουν πολυ μαλακα στρωματα αλλα ουτε και εντελως σκληρα..

περι συμπεριφορας κυκλου..

και εγω πριν γεννησω ειχα μεγαλο αγχος και ειχα βαλει ορους στους δικους μου για το τι θα κανουν και δε θα κανουν...

με μαθηματικη ακριβεια ενα ποσοστο καταρριπτεται στη πραξη

α) λογω νοοτροπιας και

β) λογω συγκυριων και αναγκων που προκυπτουν

αλλα προσωπικα σε καποια θεματα εμεινα σταθερη..

ειδικοτερα σχετικα με το επισκεπτηριο στις πρωτες μερες ζωης του παιδιου, απεφευγα ευγενικα να δινω το μωρο αγκαλια σε αρκετους αλλα και οταν το εδινα απλα τους ζητουσα ευθεως να πλυνουν χερια και πανω απο τα ρουχα τους φορουσαν ενα σελτεδακι..

ημουν τυχερη βεβαια διοτι προσεχαν οι περισσοτεροι συνεπως δεν ειχα τετοια θεματα και μετα στο σπιτι δεν μου ρθε και κανεις..

παντως δεν ειναι παραλογο να τα σκεφτεστε.. στο δευτερο σας παιδι παντως δεν προκειται να σας απασχολησουν..χαχα!!! το λεω εκ πειρας!!!!

εγω εχω ραντεβου μεθαυριο στο γιατρο και ανυπομονω να δω το μωρο και να ακουσω οτι ολα κυλουν καλα διοτι καναμε ενα μηνα να παμε με τις διακοπες του γιατρου..

αντε με το καλο Ματινα και εσυ αυριο!!

Φιλια!

Καλημερα προσπ μου!!!! Με το καλο αυριο να δειτε το μωρακι σας! Εγω ανυπομονω για σημερα μιας και εχω να το δω μια εβδομαδα μετα τον β'επιπεδου!!!!Θα εχει μεγαλωσει αρκετα τωρα....κλεινω την 28η εβδομαδα τοτε που μου ειπε ο γιατρος οτι μπορουμε να το δουμε τρισδιαστατα γιατι φαινονται καλυτερα ολα του τα χαρακτηριστικα....δεν ξερω ομως αν ο γιατρος μου διαθετει τρισδιαστατη ληψη αν και βλεπω οτι τα μηχανηματα του ειναι τελευταιας τεχνολογιας!!!! Θα δουμε....

Εγω προσπ μου ειμαι απο τις γυναικες που δεν θα εχω και ιδιαιτερη βοηθεια...αν και για καποιες μερες θα εχει αδεια ο αντρας μου και θα ερχεται και η μαμα μου...απλα νιωθω οτι δεν θα ειμαι "υστερικη" ως προς την συμπεριφορα τους απεναντι στο μωρο, μονο στους ξενους θα προσεξω πολυ και αυτο μετα τις 40 μερες....δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να παει καποιος πριν τον σαραντισμο μαμας και μωρου. Στους δικους μας θα κανω αυτο που εκανες κι εσυ, απλα θα τους λεω να εχουν καθαρα χερια και θα τους βαζω πανα αγκαλιας οταν το παιρνουν αγκαλια...οχι καθε λιγο και λιγακι αλλα με μετρο! Απλα εγω σκεφτομαι οτι δεν μπορει να ερχεται η μαμα μου ή η πεθερα μου και να μην παρουν αγκαλια το εγγονι τους...μου κακοφαινεται αλλα ειπαμε με μετρο και αντε για καμια φωτογραφια που εχω τρελα! Εγω σκεφτομαι και κατι αλλο π.χ. οταν πηγαινω τουαλετα καθομαι τουλαχιστον ενα τεταρτο....αν κλαψει το παιδι δεν θα το παρει καποιος αγκαλια να το ησυχασει? Και πες οτι ο αντρας μου λειπει εκεινη την στιγμη και ειναι η γιαγια εκει, θα το αφησει να σπαραζει???? Οντως λοιπον η συμπεριφορα μας σιγουρα θα ειναι και αναλογη με το τι αναγκες εχει η καθεμια!Δεν λεω τιποτα απο τωρα...στην πραξη θα τα δω! Βεβαια η καθεμια ξερει τι θελει να κανει σε σχεση με τις επαφες που θα εχουν με το μωρο της και ειναι σεβαστη η οποια αποφαση τους! Αρκει να μην ερθουν σε ρηξη με τον αντρα τους γιατι τα εχω δει κι αυτα! Στην μανα σου το δινεις ενω στην δικη μου οχι...απλα θεωρω οτι πρεπει να ειμαστε με ολους το ιδιο και να μην κανουμε διακρισεις στις γιαγιαδες και στους παππουδες!

Αυτα....!Φιλια πολλα!!!!!!!!!!

Ματινάκι, με το καλό αύριο στο γιατρό!! Να μας γράψεις τα νεάκια σας!!!!

Φιλάκια πολλά!!!!! :-)

Καλημερα Κυριακη μου τι κανετε μανουλα και νινακι??????Ευχαριστουμε...πλησιαζουν οι ωρες να το δουμε το αγαπακι μας!!!!!

Καλα λες στην Ντινα, δεν θα σκεφτει καμια αν θα την κακοχαρακτηρισουν...το παν ειναι η υγεια του μωρου! Απλα εγω σκεφτομαι οτι το εγγονι δεν μπορεις να το στερησεις αλλα οχι και να το ξεφτιλισουμε το θεμα....στους ξενους δεν το συζητω...και ειδκα αν ερθουν πριν τον σαραντισμο...θα φανε πορτα ετσι και εχουν απαιτηση να παρουν αγκαλια το μωρο!

Για τους δικους μας ειμαι σιγουρη απο τωρα οτι δεν θα θελουν απο μονοι τους να παιρνουν αγκαλια το μωρο γιατι δεν ειναι κουτοι, ξερουν τι πρεπει να κανουν....απλα ειναι δικο μου θεμα οτι μαλλον θα χρειαστει αναγκαστικα να το παρει καποιος αγκαλια απο μαμα και πεθερα γιατι ισως να μην ειμαι παρουσα οταν θα κλαιει....(εγραψα κατι πιο πριν για την τουαλετα) βεβαια μπορει και να μην χρειαστει αλλα λεμε τωρα οτι δεν θα ειμαι τοσο αυστηρη ωστε να μπορω να ακουω το μωρο μου να σπαραζει επειδη δεν θελω να το παρει καποιος αγκαλια! Ολα με μετρο και πολυ προσοχη!

Φιλια πολλα!!!

καλημερα..

μην αγχωνεστε με το θεμα αγκαλιας στο μαιευτηριο.. ειναι κατι που ναι μεν θα υποστειτε αλλα και επι τουτου θα ορισετε πως και ποιος θα το περνει αγκαλια και για ποσο..

μαγνησιο (η Dina Νομιζω ρωτησε) θα παιρνεις μεχρι να μπεις στο μηνα σου απο οσο ξερω..μετα εννοειται οτι θα σταματησεις..

επισης Ματινα συμφωνω σχετικα με αυτο που λενε οι παιδιατροι για το οχι πολυ μαλακο στρωμα τους πρωτους μηνες για αυτο το λογο και στο λατεξ ειδικα για λικνο ειναι μικρο παχος ωστε να υπερισχυει η σκληρη επιφανεια του λικνου.

Για τα επιδοματα απο το ΙΚΑ σε οσες ειναι ανεργες ή αν ειστε σε αλλο ταμειο εγω δεν ξερω να σας πω, ωστοσο αν ψαξετε στο κανονικο Parents υπαρχει ενοτητα με τα ασφαλιστικα ταμεια και λογικα εχουν καλυφθει σχετκα τοπικ με ερωτηματα κοινα..ριξτε μια ματια να δειτε τι παιζει εκει αλλιως ελατε σε επαφη με τα ταμεια σας για να σας καθοδηγησουν.. εγω σε προηγουμενη σελιδα στο δικο μας τοπικ εχω ηδη αναφερει τη διαδικασια και τα δικαιολογητικα εν μερει για καποιον που δικαιουται επιδομα κυοφοριας και λοχειας αλλα και 6μηνο ΟΑΕΔ παραλληλα με διατηρηση σχεσης εργασιας.

Σημερα παιδια ειναι η πρωτη φορα που νοιωθω οτι η ζεστη με εχει πειραξει τοσο πολυ.. μαλιστα εχω και δραστηριοτητα το απογευμα στη λεσχη με τα μικρα παιδια και εχω λιγη διαθεση.. και εχω τη σκεψη μου στο αυριο που πρεπει να παω Αθηνα και να κυκλοφορω στο λιοπηρι για δουλειες..

υπομονη.. θα δροσισει..

Γειά σας και από εμένα!!

Κι εγώ ζεσταίνομαι σήμερα.. Είχα βγει το πρωί και μέχρι να γυρίσω σπίτι είχα αγανακτήσει με τόση ζέστη..

Prosp μου, σχετικά με τον ΟΑΕΔ και τη διατήρηση σχέσης εργασίας, δεν το έχω καταλάβει. Εγώ εργάζομαι στο δημόσιο αλλά με σχέση ιδιωτ. δικαίου αορίστου χρόνου, οπότε έχω ασφάλεια ΙΚΑ.

Ντίνα, για το ΙΚΑ, θα πας στο τμήμα "Παροχές" για το επίδομα τοκετού και λοχείας (ισχύει 56 μέρες πριν τον τοκετό και 63 μέρες μετά, αντίστοιχα) όταν θα έχεις περίπου άλλους δύο μήνες μέχρι να γεννήσεις με το καλό. Δηλαδή εγώ που έχω ΠΗΤ στις 5/11, θα πάω στο ΙΚΑ με όλα τα δικαιολογητικά περίπου στις 10 Σεπτέμβρη, ώστε να βγαίνουν οι 56 μέρες μέχρι την ΠΗΤ. Στην ουσία είναι 2 μήνες, αλλά το ΙΚΑ σου λέει σε μέρες ότι είναι 56 (και όχι 60 που θα υπολόγιζε κάποιος) οπότε εγώ αντί για 5/9 θα πάω περίπου 10/9 να είμαι σίγουρα καλυμμένη για το διάστημα που απαιτεί το ΙΚΑ. Το επίδομα αυτό το δικαιούται ακόμη και κάποια που δεν εργάζεται τώρα, αρκεί να έχει 200 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση τα δύο προηγούμενα χρόνια από την πιθανή ημέρα τοκετού.

Ματινάκι, για το φλέγον θέμα μωρό και επισκέπτες συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όπως και με τα υπόλοιπα κορίτσια! Επειδή έχω δει πολλά τις ημέρες του μαιευτηρίου, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, είμαι κάθετη ως προς το ποιός πρέπει να επιτρέπεται να πλησιάζει το νεογέννητο μωρό τόσο κοντά, ειδικά αν δεν προσέχει με τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής. Ωστόσο, στο σπίτι, και μέχρι να περάσουν οι πρώτες 40 μέρες -εξαρτάται βέβαια και αν το θέλουν και οι ίδιοι οι γονείς, κάποιοι δεν τηρούν το 40ήμερο- εννοείται ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες θα θέλουν και θα μπορούν φυσικά να βρίσκονται μαζί μας! Οι φίλοι το καταλαβαίνουν από μόνοι τους ότι καλό είναι να έχουν περάσει οι πρώτες αυτές μέρες. Κι εμείς, που γέννησε μια φίλη μας στα μέσα Ιουλίου, δεν έχουμε πάει ακόμη να τους δούμε και περιμένουμε πρώτα να περάσουν οι 40 μέρες και μετά!! Απλά, στο μαιευτήριο που είναι ειδικά τόσο νωρίς, θέλει πολύ προσοχή ποιός έρχεται σε τόσο στενή επαφή με το μωράκι... Ειδικά, αν η μανούλα έχει επιλέξει την υπηρεσία rooming in, που το μωράκι θα είναι στο δωμάτιο σχεδόν συνέχεια. Για να μην πω και το άλλο, ότι δεν τηρούνται καν οι ώρες των επισκεπτηρίων, κάτι που με εκνευρίζει τρελά!!!! :shock:

Εγώ δεν ξέρω ακόμη πότε θα κανονίσω ραντεβού με το γιατρό μου, μάλλον την εβδομάδα που μας έρχεται. Την άλλη Παρασκευή έχω τις εξετάσεις που κάνω, που πηγαίνω στο Ιασώ. Υπάρχει κάτι που με προβληματίζει και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.. Ο γιατρός μου είναι πολύ έμπειρος και σχετικά μεγάλος σε ηλικία. Οπότε, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Όμως, υπάρχει κάτι που με κάνει να ανησυχώ. Στο ιατρείο του έχει πολύ παλιά μηχανήματα και αναρωτιέμαι αν μπορεί να κάνει τις σωστές μετρήσεις κλπ.. Τους μεγάλους υπέρηχους εννοείται τους έκανα στο Ιασώ, ωστόσο σκέφτομαι τώρα που θα πρέπει να δει πόσο έχει μεγαλώσει το μωράκι και πόσο βάρος έχει πάρει, δεν είμαι σίγουρη ότι θα γίνεται από το δικό του μηχάνημα... Και αργότερα, που θα πρέπει να με βλέπει πιο συχνά, θα έχω συνέχεια αυτό το άγχος...;! Σε 2 εβδομάδες θα μπω με το καλό στον 8ο και αυτό που πρέπει είναι να είμαι καθησυχασμένη ότι όλα πάνε καλά. Όμως αυτό το θέμα με αγχώνει και δεν έχω ακόμη βρει πώς να το χειριστώ.. Σκεφτόμουν την ημέρα που θα κάνω τις εξετάσεις στο Ιασώ μήπως ζητήσω εκεί έναν υπέρηχο, ώστε να δω το βάρος και την ανάπτηξη του πλακούντα, καθώς και αμνιακό υγρό. Διαφορετικά, θα είμαι συνέχεια σε μια αβεβαιότητα... Ποια είναι η γνώμη σας...; :confused:

Συγγνώμη για το τόσο μακροσκελές μήνυμά μου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

καλημερα

και εμενα η καμπυλη σακχαρου στη κορη μου δε με πειραξε καθολου.. ισα ισα που περιμενα ποτε θα περασει το τριωρο για να φαω κανενα ..βρωμικο..χαχα!!

σχετικα με το επιδομα ΟΑΕΔ.

πριν γεννησουμε παιρνουμε απο το ΙΚΑ 56 μερες αδεια κυοφοριας ενω προκαταβαλεται το σχετικο επιδομα, μετα τη γεννα δικαιουμαστε 63 ημερες αδεια λοχειας οπου παιρνουμε το σχετικο επιδομα βαση και με την ακριβη ημερα τοκετου για να γινουν οι προσθαφαιρεσεις σε συγκριση με το επιδομα κυοφοριας και ΜΟΛΙΣ κλεισεις κι την 63η ημερα αδειας λοχειας του ΙΚΑ τοτε την 64η πας στον ΟΑΕΔ της περιοχης που υπαγεσαι και υποβαλλες τα σχετικα δικαιολογητικα (καπου τα χω αλλα οχι μαζι μου και παλι θα πρεπει να τα διασταυρωσω..εφοσον θα ισχυει μεχρι τον Δεκεμβρη το σχετικο επιδομα) και τοτε ξεκινα η επιδοτηση για 6 μηνες οπου πληρωνουν καθε 1η του μηνα και αναδρομικα τις ημερες που ειχες κανει την αιτηση, συν οτι δωρα Πασχα, Χριστουγεννων κλπ.

απλα κατα το Σεπτεμβρη, Οκτωβρη ζητα να μαθεις ακριβως τα δικαιολογητικα που χρειαζονται.. επιδερμικα θυμαμαι βιβλιαριο ασθενειας ΙΚΑ, κατασταση ενσημων των τλευταιων 2 ετων, βιβλιαριο ασθενειας συζυγου και αν ειναι σε αλλο ταμειο υπευθυνη δηλωση οτι δεν παιρνει αλλο επιδομα, εκκαθαριστικο εφοριας, ταυτοτητα και τα σχετικα του ΙΚΑ που αποδεικνυουν οτι εχει γινει η επιδοτηση λοχειας- τοκετου.. πανω κατω τα 3/4 ειναι και τα δικαιολογητικα που χρειαζεται το ΙΚΑ για να παρεις τα προαναφερομενα επιδοματα.

Αν το παιδι σας προκειται να το ασφαλισετε στο ΙΚΑ στο δικο σας βιβλιαριο (δηλαδη της μητερας) κερδιζετε ενα 10% στο ποσο των επιδοματων λοχειας.

Επισης το ΙΚΑ δινε δικο του ετυπο εξουσιοδοτησης ειδικα για το επιδομ λοχειας σε περιπτωση που εσεις δεν μπορειτε να πατε να το παρετε κατ ιδιαν συνεπως μολις μπειτε στον μηνα σας μπορειτε να χετε φροντισει να εξουσιοδοτησετε καποιον με βαση αυτο το εντυπο μεσω ΚΕΠ..

αυτα γενικοτερα ισχυαν, επισης να επισημανω οτι στο επιδομα κυοφοριας που προηγειται του τοκετου χρειαζεται και η υπευθυνη δηλωση εργοδοτη και μαλιστα πληρωνει κανονικα εναν μισθο για τον μηνα εκεινο που εσεις υποτιθεται εχετε βγει σε αδεια. Ρωτηστε και τα λογιστηρια σας

kyriak, αυτα ειχα γραψει στη σελιδα 22 πριν λιγες μερες για τα επιδοματα..

ισως δεν το διατυπωσα σωστα στο τελευταιο μου Mail εννοουσα οτι αυτα ισχυουν για οσες εργαζονται και διακοπτουν λογω εγκυμοσυνης και γεννας αλλα δε θυμαμαι και δεν ξερω καλα τι ισχυει για οσες δεν εργαζονται..

παντως τα παραπανω που παραθετω ξερω οτι ισχυουν μεχρι τωρα για τους ασφαλισμενους ΙΚΑ

Καλησπερα μανουλομπεμπακια!!!!

Αν και φυσαει εδω, ο αερας δεν ειναι καθολου δροσερος..:(:( Οποτε και εγω με τη σειρα μου να πω οτι η ζεστη ειναι ΑΦΟΡΗΤΗ!!

Κυριακη θα ειχα κ γω ενα σχετικο αγχος αν τα μηχανηματα του γιατρου μου ηταν τοσο παλια οσο λες, αλλα και παλι δεν ξερω αν απο μηχανημα σε μηχανημα οι μετρησεις διαφερουν.. Τι να πω; Αν θες να ανακουφιστεις οτι ολα ειναι καλα(που ειναι) κανε εναν υπερηχο στο Ιασω.. Για να εισαι ησυχη, κανε ο,τι περναει απο το χερι σου...!

Αναγκαστηκα την ψιλοταλαιπωρια για τις αδειες και τα επιδοματα δεν τη γλυτωνουμε, οποτε εγω ειμαι προετοιμασμενη οτι ενα σχετικο τρεξιμο θα το περασω, ελπιζω μονο να εχει γλυκανει ο καιρος..:rolleyes:

kyriak συμφωνω με την Aristea αν θες να ηρεμησεις κανε και στο Ιασω υπερηχο αλλα αν τυχον βρεις αποκλισεις μικρες απο του γιατρου σου μη φρικαρεις.. ειναι αναμενομενα απο μηχανημα σε μηχανημα.. αν ειναι μεγαλες απο παραλληλη εξεταση που θα χεις κανει σε ευλογο χρονικο διαστημα σε εκεινον τοτε συζητα το..

Γεια σας και παλι!!

Εμεις πηγαμε βολτιτσα το απογευμα και μας εβγαλε ο δρομος στα mothercare, τελικα πηραμε στρωμα για το λικνο μισο λατεξ μισο κοκοφοινικα.. 89? παρακαλω.. αλλα χαλαλι.Το εβγαλα απο το πλαστικο για να παιρνει αερα!! Ειχε και ενα αλλο εντελως μαλακο και πολυ πολυ λεπτο..

Τι χαρα που παιρνω οταν αγοραζω κατι για το μωρο..

Παρεπιπτοντως ειχε και πολυ ωραια σουτιεν εγκυμοσυνης και θηλασμου σε ωραιους χρωματισμους, αλλα ο καλος μου ηταν κουρασμενος απο τη δουλεια και ετσι δεν το εψαξα πολυ.. Θα ξαναπαω ομως!!

Οταν πεφτει η νυχτα εχει ωραια δροσουλα, ανετα θα κοιμομουν στο μπαλκονι.....;);)

Γεια σας κοριτσια και παιδακια..

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες για το ΙΚΑ. Στην περιπτωση που δεν ξαναπροσληφθω, (δουλευα με συμβαση ιδιωτικου δικαιου ορισμενου χρονου στο δημοσιο), ειμαι ασφαλισμενη μεχρι το Φλεβαρη του '12, μπορω να ασφαλισω το παιδι μου ουσα ανεργη??? ?

Κυριακη, συμφωνω με τα κοριτσια. Κι εγω θα εκανα την εξεταση σε αλλο ιατρειο. Οταν ειδαμε το παιδι μας στη β' επιπεδου σε 4D , παθαμε πλακα.. Κατεβηκαμε Αθηνα για την εξεταση, ενω θα μπορουσαμε να την κανουμε εδω, αλλα θελαμε το DVD οποτε το χαζευουμε ... Το αγαπημενο μας σημειο ειναι που το καμαρι μας χασμουριεται και μετα γυρναει μια μπρουμυτα και το εκοψε στον υπνο, μετα δε γυρνουσε με τιποτα, τι σοκολατα εφαγα, τι περπατουσα στα οικοδομικα τετραγωνα, τι χαδακια στην κοιλια, τιποτα ο υπναρουλης μας..εκει, το χαβα του.. τεσπα.. περιμενε και η γιατρος να μετρησει την καρδια του, αλλα δεν την εβρισκε λογω της στασης του.. ειναι η πρωτη διασκεδαστικη ιστορια που θα εχω να λεω στο παιδι μου για τη βρεφικη του ηλικια.. χαχα..

Οσο για το θεμα της αγκαλιας εγω θα ειμαι μαλλον αυστηρουλα, εκτος κι αν δεν προλαβω να γινω, πιθανοτατα θα ειναι ο πεθερος μου να κανει τον Κερβερο σε οποιον παει να πλησιασει το παιδι... Παντως, κι εγω που νομιζα οτι θα με πειραζει να μου χαιδευουν την κοιλια, η αληθεια ειναι οτι δε με πειραζει καθολου.. Ουτως η αλλως απο τοτε που αρχισε να φαινεται οι συναναστροφες μου ειναι περιορισμενες, λογω και του καλοκαιριου και των διακοπων..

Πιθανοτατα, ντρεπομαι που το λεω, αλλα ειναι γεγονος, αργησα λιγο, αλλα εγω σημερα πηρα το πρωτο μου ειδικο σουτιεν .. πηρα κατευθειαν θηλασμου.. και στο μαγαζι που πηγα ειχε μονο σε ασπρο , ξενερωσα, ουτε καν σε μπεζ δεν ειχε.. τεσπα.. θα παω κι εγω στο mothercare να ριξω κι εκει μια ματια..

Ποιες εξετασεις ειναι να γινουν μετα την 25η εβδομαδα? εκτος απο αιμαστος και ουρων φυσικα.. εχω κανει καμπυλη και τοξοπλασμα.. Βρε κοριτσια, σας ειπαν εσας να κανετε εξεταση για ΗΙV I &II? Επισης, το αλλο σοκ που επαθα ειναι το εξης.. Επι 31 χρονια , οσο ειμαι δηλαδη, νομιζα οτι ειμαι Β+, ετσι ελεγε το γαλαζιο βιβλιαριο το παιδικο με τα εμβολια, εκανα τις προαλλες εξεταση (γιατι μου το ζητησαν γραμμενο σε χαρτι απο το νοσοκομειο)και βγηκε Α+.. Το θεμα ειναι οτι το επαιζα και εξυπνη σε οσους δεν ηξεραν την ομαδα αιματος τους.. χαχαχα.. ο,τι ναναι..

Τελικα, το μαγνησιο δεν το συνδυαζετε με το ασβεστιο? Εγω παρατηρω τελευταια, πετρωματα, και οταν καταλαβα οτι δεν ειναι καλο να εχεις πετρωματα, τα χρειαστηκα η αληθεια ειναι..οποτε ολη την ωρα τσεκαρω την κοιλια μου..χωρις πονους, απλα σκληραινει.. σημερα πηρα μαγνησιο πριν το φαΐ, ισως ενα αναβραζον που πηρα εγω να μην εφτασε.. δεν ξερω...

Prosp με το καλο αυριο στο γιατρο.. ;)

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...