Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα!!

2 κιλά επιπλέον πήρα μέσα σε 2 βδομάδες... Ωραία..!! Αλλά ήταν επειδή είχα πάει και τις διακοπές και ήμουν εκτός σπιτιού... Τώρα είμαι στα +6,5..

Το μωράκι είναι αρκετά δραστήριο και βλέπω την κοιλιά μου να κάνει κύματα και το αισθάνομαι όταν πάει να αλλάξει θέση και με κάνει πολύ χαρούμενη!!!!

Με τη δυσκοιλιότητα πάλι χάλια είμαι... Δεν το αντέχω άλλο... Χθες είχα ξανά πρόβλημα, το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Εμένα ο γιατρός μου δεν ήθελε να πάρω το duphalac και έχω μείνει στο έλεος των ακτινιδίων, δαμάσκηνων και των προσευχών μου... Και υποτίθεται ότι το τρίτο τρίμηνο είναι το πιο δύσκολο για το έντερο.. Ωραία..!

Το απόγευμα θα πάμε να δούμε για την προίκα του μωρού!!!! Όποτε σκέφτομαι όλα αυτά, και τα σκέφτομαι 23,5 ώρες το 24ωρο -χιχιχι-, γίνομαι τραλαλί τραλαλό!!!!

Θα σας πω τις εντυπώσεις μου από τα μαγαζιά! Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλες!!! Φιλάκιααααα

αστο.. εγω ειμαι στα 8 συν και εχουμε ακομη..

κατα τ'αλλα kyriak μια απο τα ιδια

το μωρακι κανει τουμπες και σχεδια στη κοιλια μου και η δυσκοιλιοτητα full.. πλεον και εμενα τα γνωστα γιατροσοφια δεν ..αποδιδουν ευκολα καρπους..

σημερα πηγα Αθηνα και επλυνα τα μωρουδιακα..εχω αλλον ενα γυρο και θα αρχισω τις αποθηκευσεις μετα..και μολις τελειωσω θα πιασω την γενικη στο παιδικο και τελη του μηνα γερη γενικη στο υπολοιπο σπιτι..τμηματικα ομως..

καλο υπολοιπο και κρατα τη χαρα στο χαμογελο και στο μυαλο σου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Kαλημερα σας!!!! Τι κανετε μανουλες και μπεμπακια? Διαβαζω καλα νεα για τις καμπυλες σας και την αναπτυξη των μωρων σας, μπραβο πολυ χαιρομαι!!!!!

Εμεις κανουμε τουμπες συνεχεια, σχεδια στην κοιλια και βγαζουμε ποδαρακια-χερακια να φαινονται αρκετα συχνα και να τρελαινουν την μαμα και τον μπαμπα! Εξογκωματα δεν ξερω γιατι αλλα τα εχω απο αρχες του 5ου μηνα...τωρα γινονται ακομα πιο εντονα!!!!!!

Στον γιατρο θα παμε την εβδομαδα που ερχεται και ηδη απο χθες μπηκαμε στον 7ο...πως περναει ο καιρος δεν το καταλαβαινω καθολου....

Προσπαθησα προχθες να σας γραψω αλλα επειδη συνηθως γραφω εκθεση, μολις πηγα να δημοσιευσω το μηνυμα με ειχε ηδη πεταξει οποτε μετα νευριασα....υγρα εχω κι εγω αρκετα ρευστα αλλα μερικες φορες βλεπω και λευκα οχι ομως πηχτα! Θα το πω στον γιατρο μολις παμε...απο κιλα ημουν στα 6 αλλα τωρα που ζυγιστηκα δεν φαινεται να εχω παρει ακομα κιλο...κατι γραμμαρια,αλλα η ζυγαρια του γιατρου δεν συμφωνει ποτε με την δικη μου και ενω εχω πολυ καλη ψηφιακη ζυγαρια...τι να πω????

Εμεις κλεισαμε και το καροτσι του μπεμπουλη μας και μεχρι τελος αυγουστου πρωτα ο Θεος θα αδειασουμε το παιδικο(γιατι μεχρι προτινος φιλοξενουσε διπλο κρεβατι για τους φιλοξενουμενους) για να το βαψουμε με το καλο αρχες σεπτεμβρη και να αρχισουμε να βαζουμε τα πραγματακια του...η κουνια θα ερθει μεσα οκτωβρη βεβαια αλλα θα την συναρμολογησουμε καμια 10ρια μερες πριν την ΠΗΤ....καλα ειναι????

Αυτα απο εμας....σας φιλω γλυκα και σας στελνω πολλα χαδακια στα ομορφα κοιλουμπακια σας!!!!

000200C0.gif000200C0.gif000200C0.gif

0002043B.gif

καλημερα Ματινακι..

ολα καλα και ομορφα πανε λοιπον..

καλοριζικα και τα βρεφικα ειδη και με το καλο να δειτε μεσα το μπεμπακι σας..

οπως και εσυ ετσι και εγω εχω γιατρο την ερχομενη Παρασκευη.. σχεδον ανυπομονω αλλα ξερω οτι οι ημερες θα περασουν γρηγορα.. εχω και ενα σωρο πραγματα να κανω μεχρι τοτε..

καλο υπολοιπο και υπομονη με τη ζεστη!!

φιλια σε ολες

Ματινάκι μια χαρά ο μπεμπούλης σου με τις τούμπες του και τα χοροπηδηματάκια του!! χιχιχι!!!

Κι εμείς κούνια και καρότσι τα έχουμε ήδη παραγγείλει, όπως και το κάθισμα αυτοκινήτου και έχουμε ζητήσει να είναι έτοιμα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Χθες πήγαμε να κοιτάξουμε για την προίκα του μωρού και ενθουσιάστηκα!! Δεν κλείσαμε ακόμη για να το σκεφτούμε, καθώς το κόστος μας φάνηκε σχετικά υψηλό, αν και εμένα μ'άρεσαν τόσο πολύ που το βράδυ στον ύπνο μου τα ονειρευόμουν!! Όπως προείπαμε, τραλαλί τραλαλό!!!

Prosp μου κι εγώ έχω να κάνω γενική καθαριότητα και να βάψουμε το δωματιάκι του μπέμπη. Πρέπει να κάνω ένα πρόγραμμα για να δω πότε θα γίνει το κάθετι.. Από την εμπειρία σου, ποια πράγματα του μωρού μπορούν να αγοραστούν και λίγο μετά από τον ερχομό του; Και σχετικά με το θέμα του θηλασμού, εμείς που δεν έχουμε ζήσει την εμπειρία, αλλά εγώ προσωπικά θέλω πολύ να καταφέρω να θηλάσω, τι με συμβουλεύεις ως προς τι απαραίτητο χρειάζομαι από θέμα αγοράς, να πάρω όλα τα σχετικά του θηλασμού από πριν και αν τελικά δεν προχωρήσει έτσι, να πάρω μετά τα σχετικά με μπιμπερό etc; Επίσης, το μπανάκι είναι απαραίτητο από την αρχή-αρχή; Μήπως είναι λίγο "χαζές" οι ερωτήσεις επειδή δεν ξέρω πώς λειτουργούν κάποια πράγματα..; :rolleyes:

Φιλάκια πολλάααα!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

kyriak καλοριζικα ολα και με το καλο και η προικα

σχετικα με τα απαραιτητα περι θηλασμου κλπ θα σου γραψω το βραδακι γιατι σε μιση ωρα εχω την συναντηση με τα παιδακια της λεσχης και δεν θα προλαβω τωρα.. συνεπως τα ξαναλεμε αργοτερα..

φιλια

Διαφημίσεις

λοιπον,

κατα την ταπεινη μου αποψη..

περι θηλασμου..

καλο ειναι να αγορασετε επιθεματα στηθους (εστω ενα πακετο να υπαρχει) υπαρχουν διαφορες μαρκες NUK, Chicco, Medela και αλλες πιο οικονομικες και αυτο εχει να κανει με το τι βολευει την καθε μια στην πραξη.. δηλαδη απο θεμα βολεματος, απο θεμα απορροφητικοτητας καθως θα υπαρχουν διαρροες ειδικα οταν θα κατεβει το γαλα και μετα μεχρι να προσαρμοσει το στηθος το γαλα που πρεπει αλλα και σε καποιες κοπελες το πυαρ μπορει να ειναι εντονο και πριν την γεννα συνεπως να βοηθησουν και απο πριν ωστε να αποφευγονται ατυχηματα..

επισης καλο ειναι να εχετε ενα ζευγαρι ψευδοθηλες σιλικονης (πχ chicco) οι οποιες σε περιπτωση που οι θηλες πληγωθουν απο το θηλασμο στις πρωτες μερες στο μαιευτηριο η και στο σπιτι θα σας βοηθησουν και θα σας ανακουφισουν..αυτες αποστειρωνονται με βρασμο και εφαρζοντα στο στηθος πανευκολα... βεβαια η ψευδοθηλη στον αποκλειστικο θηλασμο ειδικοτερα μπορει να περιπλεξει τα πραγματα και να τον κανει πιο δυσκολο επειδη το μωρο χανει την επαφη με το δερμα της μαμας..ως λυση για αυτο εχω στην πραξη κανει το εξης:

ψευδοθηλη στο πιο πληγωμενο στηθος και ελευθερο θηλασμο χωρις ψευδοθηλη δηλαδη στο αλλο που ειναι λιγοτερο πληγωμενο και εναλλαξ αν χειροτερεψει το αλλο..αυτο για να μην χανει το μωρο την επαφη και την μυρωδια μου..

επισης θα συνιστουσα να εχετε μαζι αμπουλες φυσιολογικου ορου (τις οποιες ουτως η αλλως θα χρειαστειτε και αργοτερα για το μωρο διοτι με αυτες θα του καθαριζετε την μυτουλα) και αποστειρωμενες γαζουλες 15 επι 15 ωστε να βρεχετε τις θηλες πριν απο καθε θηλασμο η στη διαρκεια που δεν θηλαζετε διοτι περιεχει αλατονερο και βοηθα τις πληγωμενες και ταλαιπωρημενες θηλες να σκληρηνουν και να επουλωθουν πιο γρηγορα.. ολο αυτο σε συνδυασμο να αφηνετε το στηθος τουλαχιστον 15 λεπτα την ημερα η την νυχτα εκτεθειμενο στον αερα χωρις σουτιεν και βεβαια μια φορα την ημερα να το σαπουνιζετε και να κανετε μαλαξεις για να ελευθερωνονται οι γαλακτοφοροι ποροι οπου φραζει το γαλα απο τη μεγαλη ροη.

επισης σουτιεν θηλασμου ειναι κατ εμε απαραιτητο να εχετε ωστε να κραταει σφιχτα το στηθος και να μπορειτε να θηλαζετε πιο ανετα χωρις να γδυνεστε καθε τρεις λιγο και λιγακι..

περι θηλαστρου εχω να πω δυο πραγματα:

α) μην βιαστειτε να αγορασετε διοτι δεν ξερετε ποσο αναγκη θα το εχετε και αν χρειαστει θηλαστρο τα νοσοκομεια μπορουν να σας παρεχουν δωρεαν για τις ημερες που θα στε εκει και συγκεκριμενα τα ιδιωτικα εχουν ειδικα νοσοκομειακα που ειναι εφαμιλλα του μητρικου θηλασμου οπερ σημαινει..παμε στο β..

β) μην χρησιμοποιετε θηλαστρα χειροκινητα η μιας φασης διοτι δεν ευνοουν την σωστη παραγωγη στο γαλα.. μονο ηλεκτρικα και ειδικα των δυο φασεων ΑΛΛΑ επειδη κοστιζουν οι λυσεις ειναι τρεις α) δανεισμος απο φιλη που ηδη εχει, β) ενοικιαση απο εταιρειες οπως η Medela η οποια εχει το Swing ή το Symphony και γ) αγορα η οποια κοστιζει το λιγοτερο 130 ευρω και σαφως δεν συμφερει..

γιατι να χρειαστειτε θηλαστρο?

α) προωροτητα β) δυσκολια στην παραγωγη γαλατος (ΠΡΟΣΟΧΗ στο 3ο 24ωρο κατεβαινει το γαλα..ενω μεχρι τοτε επικρατει το πρωτογαλα το οποιο ερχετα σε μικρη ποσοτητα ΙΔΑΝΙΚΗ για το βρεφος..) μην πεσετε θυμα στην δικαιολογια "το παιδι πειναει".. βαλτε το στο στηθος πιο πολυ ωρα, ή "το μωρο εχει χασει βαρος" διοτι οταν γεννηθει πχ 3 κιλα να περιμενετε οτι θα χασει το 20% του βαρους του μεχρι να βγει απο το μαιευτηριο.. ετσι συμβαινει..

γ) συμφορηση και πετρωματα στηθους..

αν θελετε να θηλασετε και να μην δωθει στο μωρο ζαχαρονερο η αλλο σκευασμα γαλακτος (ο Θεος να τα κανει γαλατα αυτα..) ζητηστε απο την ωρα που θα γεννησετε κιολας να εχετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ και να γραφει στη καρτελα του μωρου.. επισης απαιτειστε να σας το φερνουν καθε φορα που κλαιει και εγκαιρα απο την ωρα που θα πατε στο δωματιο

οσες κανετε roomimg in ή ειστε δε δημοσιο νοσοκομειο θα εχετε τη δυνατοτητα να εχετε το μωρο 24 ωρες μαζι σας ΑΡΑ να το χετε στο στηθος καθε φορα που κλαιει και δεν ευθυνεται αλλος λογος..

Παντως το ξαναλεω οτι ο θηλασμος ειδικα απο την εδραιωση του και μετα ειναι ενα ομορφο ταξιδι και μια απιθανη σχεση μεταξυ μανας και παιδιου αλλα οσο παραξενο και να σας φαινεται και με τον πατερα η σχεση αυτη χτιζεται παροτι δεν μπορει να συμμετεχει ενεργα αλλα μονο παθητικα ωστοσο να ξερετε οτι στην αρχη θα υπαρξουν πιθανον δυσκολιες, κουραση, εκνευρισμος και ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ομως λαθος συμβουλες απο μαιες, νοσοκομες, ιατρους και παιδιατρους αλλα και απο αγχωμενους συγγενεις μεχρι και συζυγους καμια φορα.. το εχω ζησει κι το βλεπω μεσα και απο γνωστες και φιλες συνεχως.. μονο οι συμβουλοι θηλασμου εχουν την καταρτιση να σας βοηθησουν και αν ειστε τυχεροι καποιοι πραγματικα καταρτισμενοι μαιες ή παιδιατροι..

Αν θελετε επισκεφθειτε την ενοτητα θηλασμου του parents, διαβαστε εμπειριες και συχνα ερωτηματα, μαθετε για το Συνδεσμο θηλασμου Ελλαδος οπου εκει παρεχουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλες και υποστηριξη και μαλιστα γινονται κυκλοι με συναντησεις σχετικα με τον θηλασμο και γενικα ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.. ωστε αν πρεπει να εγκαταλειψετε στη πορεια την προσπαθεια θηλασμου να το εχετε κανει εις πληρη γνωση σας και οχι επειδη καποιος σας ειπε κατι εντελως αποπροσανατολιστικο..

εστω και μια ωρα προσπαθειας θηλασμου ειναι αξια επαινου..ειναι το καλυτερο δωρο σας που η φυση σας εφτιαξε να δωσετε στο παιδι σας.

αυτα απο εμενα συμφωνα παντα με το πως εχω βιωσει τον θηλασμο αλλα και οτι τον αφορα μελετητικα.

Καλησπερα κοριτσια!!

Τι καλα που μεγαλωνουν τα μωρα μας τοσο γρηγορα, θα φτασουμε στον προορισμο μας κ δεν θα το καταλαβουμε!!!

Εμεις θα παμε τελος του μηνα να παρουμε χρωματα για το δωματιο της μπεμπας και εχω βρει ενα σαιτ με πολυ ωραια αυτοκολλητα βινυλιου (sticky.gr λεγεται) και πιστευω να γινει καλο, δε θελουμε βεβαια κατι ιδιαιτερο και πολυ φορτωμενο....!Θα δουμε!

Κατα τα αλλα και εγω με το θηλασμο εχω λιγο αγχος! Θελω πολυ να τα καταφερω και προσπαθω να σκεφτομαι μονο θετικα!

Κυριακη ολα καλα θα μας πανε!!Οσο για το μπανακι νομιζω πως χρειαζεται απο την αρχη, διαφορετικα που και πως θα το πλενεις;

Αντε να φυγει και ο Αυγουστος καλο το καλοκαιρακι αλλα το ψιλοβαρεθηκα.:rolleyes:

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

και σχετικα με ολα τα υπολοιπα..

εμπειρικα

1) πανες οποια μαρκα δειτε οτι του εφαρμοζει καλα και δεν κανει διαρροες καθως εκτος απο τα τσισα τους πρωτους μηνες και ειδικα οσο θηλαζετε τα κακακια θα ειναι ρκετα υδαρη

2)μωρομαντηλα (προτιμηστε αυτα που δεν αφηνουν πολυ σαπουνι.. ειναι καλα και τις pampers και του libero και τα septona)

3) αλοιφη για το αλλαγμα πχ sudocream, frezyderm cream, penaten αν και ειναι σαν στοκος και πιο λιπαρη και παλι εδω εχει να κανει με το δερμα και την ανοχη του μωρου..

να ξερετε οτι οσο συχνοτερα αλλαζετε ενα μωρο πχ καθε 2 ωρες και το πλενετε καλα αι το στεγνωνετε καλα τοσο πιο σπανια θα εχετε συγκαματα εκτος αν το δερμα ειναι αρκετα ευπαθη.

3) γαλακτοματα σωματος ειναι στην επιθυμια της μητερας.. εγω δεν εβαζα τιποτε στο μωρο αφου απο μονο του εχει απαλο και βελουδικο δερμα αλλα ειναι υποκειμενικο

4) ειδη καλλοπισμου (νυχοκοπτη, βουρτσακι)

5) φαρμακειο συμφωνα με το παιδιατρο σας και μεσα σε αυτο θα εχετε αμπουλες φυσιολογικου ορου για τον καθαρισμο της μυτης

και εκτος απο τον ρουχισμο που θα παιξουν πολυ θα φανελακια και τα ολοσωμα κορμακια απο βαμβακι και πολυ λιγοτερο τα ρουχα εξοδο για τους πρωτους μηνες μιας και μας πιανει και χειμωνας θα πρεπει να χετε σελτεδακια και υποστρωματα με αδιαβροχη την μια πλευρα για το αλλαγμα μιας και συχνα πυκνα θα λερωνονται και φυσικα πετσετακια για τις γουλιτσες μιας και η γαστρικη παλλινδρομηση ειναι συνηθες φαινομενο στα μωρα και μεχρι τον 6ο μηνα αυτο συμβαινει ενω με την εισαγωγη των στερων τροφων σιγα σιγα περναει..

οσο για το μπανιο.. εγω προσωπικα εκανα το μωρο στο νιπτηρα με το χερι μπανιο ενω τις πρωτες μερες το καναμε με βρεγμενη πετσετα τοπικα και οχι ολοκληρο (εχουμε και το πεσιμο του αφαλου μετα τη γεννα και θελει προσοχη αλλα και εντατικη φροντιδα με βαμβακι και οινοπνευμα οπως θα σας καθοδηγησει ο παιδιατρος τον οποιο θα καλεσετε στο σπιτι μολις επιστρεψετε για την πρωτη εκτιμηση του παιδιου σας)

μετα απο λιγο καιρο αρχισα να το βαζω και στο μπανακι αλλα και παλι ειναι αν και πως θα σας βολεψει.. εμενα το μπανακι με βολεψε μετα τον 4-5ο μηνα..

στο αλλαγμα ειχα ενα λεκανακι δυο θεσεων οπου αφου μαζευα τα κακα με την πανα και μετα καθαριζα με μωρομαντηλα την περιοχη εβαζα αφρο της frezyderm και ξεπλενα με φυσικο σπογγο την περιοχη και με τα δυο νερα ετσι σπανια ετρεχα μεχρι το μπανιο και ολα ηταν καλα.. και βεβαια μετα σκουπιζα ταμποναριστα την περιοχη.. βεβαια σε μεγαλα λερωματα βουρ για τον νιπτηρα..

για μπιμπερο θηλασετε η οχι καλο ειναι να εχετε μερικα.. γυαλινα κατα πρτιμηση αν και αποσυρθηκαν τα πλαστικα, θηλες σιλικονης ή καουτσουκ (το καουτσουκ ενδεικνυται ως φυσικο προιον μεχρι να αρχισει η οδοντοφυια) και εκει καπου θα μπερδευτειτε με τα ηδη θηλων..ζητειστε ενημερωση και σκεφτειτε καλα πριν παρετε..

αποστειρωτη για τα μπουκαλια και τα εξαρτηματα τους και πιπιλες αν εχετε την επιθυμια να χρησιμοποιησετε.. ολα αυτα εχουν ενδειξη 0 συν και πανε αναλογα με την αναπτυξη.

Για τα μπιμπερο υπαρχουν βουρτσες για τον καθαρισμο τους και ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΕΙ.. πολλα μικροπραγματακια που αναθεμα αν ειναι ποτε χρησιμα..και αυτο αφηνετε στην επιθυμια του καθε γονιου..

αυτα σε γενικες γραμμες.. η αληθεια ειναι οτι στις αρχες διχαζεσαι στο τι να παρεις και τι οχι και συχνα κανουμε αγορες που ετε δεν μας βολευουν ειτε δεν μας χρησιμευουν.. ομως αυτα ειναι στο προγραμμα καθως κατι που κανει σε εμενα δεν σημαινει οτι θα κανει σε καποιον αλλο..

καλες αγορες λοιπον.. και χαιρομαι που σας διαβαζω οτι βλεπετε και σκεφτεστε τι θα παρετε πριν το παρετε..

και με το καλο να τα χαρειτε με τα μωρακια σας.. και εγω δηλαδη..χαχα!!!

Καλησπερα κοριτσια!!

Τι καλα που μεγαλωνουν τα μωρα μας τοσο γρηγορα, θα φτασουμε στον προορισμο μας κ δεν θα το καταλαβουμε!!!

Εμεις θα παμε τελος του μηνα να παρουμε χρωματα για το δωματιο της μπεμπας και εχω βρει ενα σαιτ με πολυ ωραια αυτοκολλητα βινυλιου (sticky.gr λεγεται) και πιστευω να γινει καλο, δε θελουμε βεβαια κατι ιδιαιτερο και πολυ φορτωμενο....!Θα δουμε!

Κατα τα αλλα και εγω με το θηλασμο εχω λιγο αγχος! Θελω πολυ να τα καταφερω και προσπαθω να σκεφτομαι μονο θετικα!

Κυριακη ολα καλα θα μας πανε!!Οσο για το μπανακι νομιζω πως χρειαζεται απο την αρχη, διαφορετικα που και πως θα το πλενεις;

Αντε να φυγει και ο Αυγουστος καλο το καλοκαιρακι αλλα το ψιλοβαρεθηκα.:rolleyes:

συμφωνω Αριστεα μου και εγω το ιδιο νοιωθω παντα για τον Αυγουστο αλλα πιστεψε με.. εκμεταλλευσου οτι μπορεις απο αυτο το μηνα σε θεμα χαλαρωσης και ισως καποιων υποχρεωσεων που ακομη αντεχεις να κανεις.. με τον Σεπτεμβρη και τον ενθουσιασμο θα περασουν οι δυο επομεοι μηνες που θα ναι καλως η κακως και κουραστικοι για το σωμα μας και μετα θα ερθει η καλη ωρα της γεννας και θα αρχισει ενα ατελειωτο λουνα παρκ μεχρι να συνηθισουμε.. συνεπως οτι ξεκουραστεις ειναι τωρα η ευκαιρια..

Prosperous ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες σου!!

Εγω εχω αγχος για το πως θα ειναι τα πραγματα στο μαιευτηριο..

Γενναω (πρωτα ο Θεος) στο Μητερα και ξερω οτι ειναι ενα αφιλοξενο για το θηλασμο μαιευτηριο.. Βεβαια εχει και δωματια rooming-in, οταν ρωτησα το γιατρο μου ειπε πως δε δουλευει πολυ καλα το συστημα..

Εχω σκοπο να ζητησω αποκλειστικο θηλασμο και μακαρι να συνετιζονται μ'αυτο οι μαιες γιατι δεν τα παω καλα με τους διαπληκτισμους..

Και αναρωτιεμαι οταν εχεις το μωρο 24 ωρες διπλα σου τι γινετε κατα τη διαρκεια του επισκεπτηριου; Γεμιζει το δωματιο με φιλους και συγγενεις που οι περισσοτεροι μολις εχουν σβησει το τσιγαρο και το μωρο ειναι εκει;;

Θελω να περασουν αυτες οι 4 μερες γρηγορα.:rolleyes:

Στο σπιτι, οσο καιρο και να μας παρει θα βρουμε πιστευω το δρομο μας και θα τα καταφερουμε!!

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Διαφημίσεις

aristea

στα ιδιωτικα νοσοκομεια οταν παρεχουν rooming in οταν θελεις να μην εχεις το μωρο μαζι σου ειτε λογω επισκεπτηριου ειτε λογω επιθυμιας να ξεκουραστεις η για να σου περιποιηθουν το μωρο (μπανιο, αλλαγμα κλπ) εχεις δικαιωμα να το ζητησεις και να το κανουν..

συνεπως στο επισκεπτηριο αν ξερεις ποιοι και ποτε θα ρθουν μπορεις να κανονισεις να μην ειναι εκει το μωρο.. αν μπορεις να το κντρολαρεις μπορεις να το κρατησεις παρουσια των συγγενων και φιλων σας κανα δεκαλεπτο πριν τελειωσει το επικσεπτηριο για να το δουν αλλα πρωτα να εχεις απαιτησει να εχουν πλυνει χερια. Επισης καλο ειναι να εχεις μαζι σου και ενα σελτεδακι, κουβερτακι πικε η κατι τετοιο για να το φορανε επανω απο τα ρουχα τους οταν θελουν και τους επιτρεπεις να το εχουν αγκαλια..

οι ημερες του μαιευτηριου περνουν πολυ γρηγορα πιστεψε με και ισως να ειναι και οι μονες μερες που θα νοιωθεις σαν πρωτο μανουλα ασφαλεια για την φροντιδα του μωρου.. μετα στο σπιτι θα χρειαστει μια προσαρμογη αλλα συμφωνω απολυτα οτι nothing like home.. εκει εχεις ηρεμια και εναν ελεγχο στους επισκεπτες..

για τον θηλασμο να μην δισταζεις να ζητας βοηθεια (να την απαιτεις σχεδον θα σου ελεγα) διοτι και πληρωνεις και ειναι υποχρεωμενες να σε βοηθουν και να ακουν αυτα που ζητας.. το να επιμεινεις στο να μην το ταιζουν με γαλα η ζαχαρονερο (προκειμενου να του ανοιξουν την ορεξη και το στομαχι οπου εκει αρχιζει το μωρο να ζηταει περισσοτερο απο αυτο που κανονικα πρεπέι να πινει) ειναι πραγματικα και μονο δικαιωμα σου και δεν χωραει κανεναν διαπληκτισμο..

μην αγχωνεσαι παντως διοτι το αγχος ειναι πολυ κακο συμβουλος και συντροφος.. εσυ ενημερωσου τωρα που χεις ας πουμε χρονο ελευθερο απο οσες πηγες μπορεις για να διασταυρωνεις τα λεγομενα τους και ολα αστα να ερθουν οπως θα ρθουν..και εκει με τις γνωσεις, το ενστικτο και την συνργασια των κοντινων ανθρωπων σου στο μαιευτηριο η στο σπιτι ολα θα μπουν στο δρομο που ειναι να μπουν..

φιλια

Καλησπέρα μανούλες και μπεμπίνια!!!:P:p

Όλα καλά βλέπω είναι με τα μωράκια σας και χαίρομαι!!!!:D

Πάντα τα μηνύματα της Prosp μας κατατοπιστικά κι απλά υπέροχα!! Σε ευχαριστούμε!!!!:P

Λοιπόν, κι εμείς κλείσαμε το καροτσάκι και θα πάμε να το πάρουμε αρχές Σεπτμέμβρη!!! Μπορούσαμε και τώρα αλλά είπα να τελειώσουμε πρώτα κάτι δουλειές στο σπίτι και μετά να το πάρουμε!!!;) Αγοράσαμε κουβερτούλες, πικέ και χειμωνιάτικες, σεντονάκια και μπουρνουζάκι!! Θέλω κι άλλα, αλλά θα τα πάρουμε αργότερα!!! Αρχίσαμε κι αδειάζουμε το δωμάτιο που θα το κάνουμε παιδικό, πήραμε κι ένα μικρότερο γραφείο από αυτό που είχαμε και βάλαμε τον υπολογιστή σε άλλο δωμάτιο και οι δουλειές συνεχίζονται......

Από Τρίτη τέλος η άδειά μου....πάλι για δουλειά αλλά για 4 εβδομάδες όπου μετά θα πάρω άδεια έως......του χρόνου, πρώτα ο Θεός!!!!:D

Εδώ και μια βδομάδα αλλά όχι κάθε μέρα τρέχουνε μερικές σταγονίτσες υγρό (πύαρ)....φυσιολογικό μου είπε ο γιατρός κι ότι πολλές εγκυμονούσες έχουνε!!!

Την Παρασκευή είχα πάλι ραντεβού στο νοσοκομείο που θα γεννήσω και μου είπανε για την επόμενη φορά να έχω κάνει ένα καρδιογράφημα οπότε Τετάρτη μεσημέρι έχω ραντεβού στο ΙΚΑ, να τελειώνει κι αυτό!!!

Αυτά τα νέα μου........να είσαστε όλες σας καλά και στα μωράκια σας πολλά φιλάκια!!!!:P

Prosp μου, δεν έχω λόγια!!! Πραγματικά ΠΟΛΥΤΙΜΑ τα όσα μας έγραψες!!!! Ο θηλασμός από τη μία με κάνει όταν το σκέφτομαι να το θέλω πολύ και να βάλω όλα τα δυνατά μου για να τον πετύχω, από την άλλη αντιλαμβάνομαι και πόσο δύσκολα ενδεχομένως θα είναι στην αρχή και αγχώνομαι.. Όμως με τόσα πολλά χρήσιμα πράγματα που μας έγραψες, αν τα βάλουμε σε μια σειρά, και πιστέψουμε σε αυτό το θαύμα που ακούει στο όνομα θηλασμός, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια καλή αρχή! Εγώ το θέλω πάρα πολύ!

Θα σημειώσω τα διάφορα πραγματάκια που αναφέρεις ότι είναι απαραίτητα, ώστε να αρχίσω να τα ψάχνω τώρα πιο πολύ και να καταλήξω στο τι θα πάρω. Είμαι κι εγώ της άποψης, επειδή μου το λένε ήδη, ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε και όλα από πριν αν δεν ξέρουμε τι και πόσα θα μας χρειαστούν. Γι' αυτό ζήτησα τη γνώμη σου και μας την προσέφερες και με το παραπάνω!!

Για το μπανάκι, επειδή έχω ακούσει ότι στην αρχή θέλει προσοχή με την ποσότητα του νερού και λίγο μετά μπορεί να βολεύει κάτω από τον νιπτήρα, γι αυτό ρώτησα πόσο απαραίτητο είναι από πριν. Όλα μου φαίνονται λίγο δύσκολα επειδή είναι πρωτόγνωρα, αλλά γνώμες σαν τη δική σου που έχεις εμπειρία, βοηθάνε να παίρνουν τα πράγματα μια σειρά! Τις προάλλες ήμουν σε ένα κατάστημα και περιεργαζόμουν το λεγόμενο "μπανάκι-αλλαξιέρα" και από τότε ουσιαστικά ξεκίνησα να σκέφτομαι τι με βολεύει να πάρω. Αυτό λένε εξυπηρετεί γιατί έχει από πάνω την αλλαξιέρα και από κάτω το μπανάκι, πάνω σε μία βάση που είναι πτυσσόμενη. Ωστόσο, θέλει χώρο στο μπάνιο και εμάς ενώ δεν το λές μικρό μπάνιο, δεν είναι και τεράστιο να χωράει όλο αυτόν τον εξοπλισμό... Όμως, επειδή κλείνει, ίσως είναι μια καλή ιδέα. Όλα όμως είναι τόσο ακριβά στην αγορά... Έτσι λοιπόν άρχισα να τα σκέφτομαι όλα και να αναζητώ τις συμβουλές μέσα από την εμπειρία!

Αριστέα, το πιστεύεις ότι κι εγώ το ίδιο λέω, ότι βαρέθηκα με το καλοκαίρι, άντε να βγαίνει και ο Αύγουστος! Πάντως εγώ που θα γεννήσω, πρώτα ο Θεός, στο Ιασώ, σκέφτομαι να ζητήσω την υπηρεσία rooming in. Η αδερφή της κουμπάρας μου το είχε ζητήσει πριν λίγους μήνες που γέννησε και έμεινε ευχαριστημένη. Το βρήκα ιδιαίτερα σημαντικό που ξεκινάει η σχέση με το μωρό αμέσως από το μαιευτήριο.

Αυτά που λέτε και από μένα! Σας φιλώ πολύ!!!! Φιλάκια και στα κοιλουμπάκια σας!!

(και ευτυχώς που είχα κάνει copy γιατί κόλλησε η σελίδα...!!) :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

κοριτσια ευχαριστω και με τιμουν τα καλα σας λογια αλλα ειλικρινα πιστευω οτι κανω οτι θα εκανε καθε μια απο εσας αν ειχε προηγουμενη εμπειρια..

ΒΕΒΑΙΑ αυτο που ισχυε και ισχυει για μενα δεν σημαινει οτι θα πρεπει να βολευει και να ισχυει και εσας.. απλα ειναι ενας μπουσουλας που τον εχετε υποψη σας και αναλογα των συνθηκων θα αποφασισετε τι σας κανει και τι οχι..

ωστοσο για το θεμα μπανιου.. με το καλο λεω ας γεννησετε και μολις γυρισετε σπιτι πιστευω οτι συντομα θα διαπιστωσετε ποια αγορα θα πρεπει να κανετε σχετικα.. αλλωστε στην αρχη στο χερι θα πρεπει να το πλενετε συνεπως αν ηδη εχετε σταμπαρει τα προιοντα μπανιου και αποφασισετε στη συνεχεια στελνετε καποιον δικο σας αν δεν μπορειτε και αγοραζετε..

επισης να χετε υποψη οτι στους πρωτους μηνες τα μωρα εμφανιζουν νινιδα κατι σαν πιτυριδα στο κεφαλι και υπαρχουν ειδικα σαμπουαν που βοηθουν να φυγει..οχι αμεσως αλλα συντομα..

επισης πολλα επωνυμα εμπορικα σαμπουαν μπορει να προκαλουν ξηροδερμια (καφε, πορτοκαλι κηλιδες) και ετσι στη πορεια να ανακαστειτε να αλλαξετε και μαρκα σαμπουαν - αφρολουτρου..

και βεβαια θα σας ερθουν διαφορα διαφημιστικα ειδη απο την γεννα και μετα απο τις μεγαλες εταιρειες.. βολικα ειναι και τα εκπτωτικα κουπονια στις πανες οπου τα στελνουν μεχρι το μωρο να γινει 2 ετων.

κατ εμε, αγοραστε ολα τα απαραιτητα δηλαδη απο ρουχισμο, επιπλωση (τουλαχιστον για τους πρωτους 3 μηνες, μετα θα στε πιο ανετες στο να ψαξετε κατι για μεγαλυτερες ηλικιες αν δεν βιαζεστε) και απαραιτητα καλλυντικα οπως σας ειχα προαναφερει αλλα και μπιμπερο, αποστειρωτη και επιθεματα στηθους που ειναι must.. μερικα αλλα πραγματα αγοραζονται και στην πορεια γιατι γνωριζοντας το μωρο σας θα γνωρισετε και θα πειραματιστειτε στις αναγκες του..

πλεον ειναι και θεμα οικονομιας.. οποιος εχει και μπορει ας αγορασει οτι θελει αλλα αν το οικονομικο ειναι σφιχτο πιστευω για αρχη λιγα και καλα..

επισης αν εχετε και second hand σε καλη κατασταση να μην τα αφησετε ανεκμεταλλευτα.

και εγω να πω την αληθεια εχω το νου μου στις δουλειες.. εχω να πλυνω τωρα κουνουπιερες και την παντα του λικνου για να ναι stand by.. αρχες Οκτωβρη η μεσα αναλογα πως παω θα στησω και το λικνο στο υπνοδωματιο μου..ως τοτε σιγα σιγα η γενικη στο λοιπο σπιτι..

μαλλον ανυπομονουμε να φυγει ο Αυγουστος και ορισμενες απο σας να ρθει και η αδεια κυοφοριας..αχ ολα θα γινουν!! :D :D

και περι θηλασμου..

εγω σας εχω πει ξανα.. ενημερωθειτε με οποιον τροπο μπορειτε.. μαλιστα και το Ελενα Βενιζελου το μαιευτηριο κανει 2ωρα σεμιναρια αλλα δεν ξερω ποτε θα χει τους προσεχεις μηνες.. μπειτε στο site και ενημερωθειτε απο τη σχετικη ενοτητα οπου υπαρχει και γραμμη υποστηριξης θηλασμου ασχετα αν γεννατε εκει η σε αλλο μαιευτηριο κρατικο η ιδιωτικο..

το Ιασω προσπαθει να διακριθει στο θεμα του θηλασμου και απο οτι ακουω προσφερει ικανοποιητικο rooming in αλλα εγω θα το προτιμουσα αν γεννουσα σε δικλινο η μονοκλινο.. στη περιπτωση του 3κλινου τα πραγματα ειναι πιο θορυβωδη και ενοχλητικα για τα γουστα μου και μαλλον ειναι οι μονες λιγες μερες για να χω δυο ωρες μετα απο καθε επισκεψη του μωρου για να χαλαρωνω (αν και μεταξυ μας δεν εβλεπα την στιγμη να ξαναπαρω αγκαλια το μωρακι μου.. εβλεπα τις φωτο που μου χαν δωσει απο το μαιευτηριο οταν το χαν στο θαλαμο με τα νεογνα και εκλαιγα επειδη δεν την ειχα στην αγκαλια μου και ολο αυτο για δυο ωρες το πολυ απουσιας της..)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...