Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Prosperous Ειναι 2 φασεων το θηλαστρο, αν καταλαβα οι φασεις ειναι οι δυο τροποι που ρουφαει.

Κ παλι, δεν ειμαι ευχαριστημενη. Εκανα βλακεια γιατι δεν το εψαξα καθολου ποιο να παρω... το ειχε η διπλανη στο νοσοκομειο κ ελεγε τι καλο που ειναι κ βασιστηκα σ'αυτο. Τωρα... αμα δω κ δε παει το πραγμα, θα παρω ενα medela να τελειωνουμε. Κριμα τα λεφτα απλα... ;)

εχεις δικιο, το εβγαλα και εγω και το δα.. παντως απο ταχυτητα και αποτελεσματικοτητα δεν ειναι οτι χρειαζεται η συστηματικη αντληση..

εχεις λογο να κανεις αντλησεις? γιατι το να αντλησεις μια φορα για μια εξοδο που θες να κανεις εχει να κανει και με την παραγωγη που διαθετεις..δεν ειναι δηλαδη μονο λογω θηλαστρου..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Κοριτσια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!τι κανετε?εμεις μια χαρα,αχ,ηθελα τοσα πολλα να σας γραψω αλλα μαλλον δεν προλαβαινω γιατι ξυπναει.Γενικα,ειμαστε καλα,θηλαζουμε αποκλειστικα κ ειμαστε αρκετα ησυχες.τα υπολοιπα οταν προλαβω,φιλακια

τρεχαν, τρεχα και εσυ..χαχα!! καλα κουραγια

myrela ποσο εκανε της Nuk?

ειμαι ελευθερος επογγελματιας κ θα πρεπει να παω στη δουλεια σε κανενα μηνα. Ευτυχως ειμαι 1ον επαρχια κ η δουλεια ειναι κοντα στο σπιτι οποτε θα μπορω μεχρι ενα σημειο να τρεχω να θηλαζω, κ δευτερον ειμαστε μαζι με τον μπαμπα μου στη δουλεια οποτε ειμαι πιο χαλαρη. (τωρα ειναι μονος του βεβαια..)

Οπως κ να εχει ομως, για να μην ειμαι με το αγχος ολη την ωρα κ επειδη θα ηθελα να θηλασω για 8-12 μηνες, ειπα να βγαζω γαλα να το εχω στην καταψυξη κ να μπορω να αφηνω τον μπεμπη με τη μαμα μου χαλαρα χωρις το αγχος αν κ πως θα φαει.

Το θηλαστρο εκανε 75Ε.

Τωρα απο παραγωγη που λες, την προηγουμενη βδομαδα περασαμε κατι μερες που ηταν ολη μερα στο στηθος, μαλλον ειχε αλμα αναπτυξης απ'οτι καταλαβα, κ εχω δει διαφορα πλεον. ειναι το στηθος πιο γεματο συνεχεια, κ μαλιστα το πρωι παραειναι... οποτε με "παιρνει" να βγαζω κ φανταζομαι οσο βγαζω 1-2 φορες τη μερα κ τρωει κ παραλληλα, τοσο θα αυξανεται το γαλα.

i0967wbvenhz372s.png

Κοιμηθηκε 3μιση ωρες! Απιστευτο! Μας φωτισε η Παναγιτσα και το δοκιμασαμε χτες...Μας λυπηθηκε κι εμενα και τη μικρη...

Οταν κοιμαται τη μερα φοβαμαι για το βραδυ! χαχα! Συνηθισα κι εγω και μου φαινεται περιεργο το φυσιολογικο!

Θα ειμαστε μονες μεχρι αυριο το μεσημερι...Σε λιγο πρεπει παλι να βγαλω το σκυλο. Νωρις ειναι αλλα μετα πιανει υγρασια. Ο μαρσιπος με το μαξιλαρακι ευτυχως ειναι πολυ ζεστος!Βαζουμε και σκουφι, εχει και κουκουλα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

an1cJY2-M3-1210Mzc0MTJkfDU2NjU2NmhkYXxMaXR0bGUgQ2FyYW1lbGxvIGlzLi4u.gif

61b3139d1a.png

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090203&itmid=2106841

myrela αυτο εχεις?

σου γραφω εμπειρικα την δικη μου γνωμη και αναλογα με τις συνθηκες σου, τις γνωσεις σου και την επθυμια σου θα πραξεις..

θα σου προτεινα να μη βιαστεις να αγορασεις καινουργιο θηλαστρο..

αφενος ειναι το κοστος υψηλο.. πχ της medela το swing κανει 150 ευρω και δεν ξερω εσυ στη πραξη τι διαφορα θα βρεις με αυτο που χεις διοτι δεν μπορουμε να ξερουμε τελικα τη συχνοτητα και ποσοτητα που θα αντλεις..

α) ξεκινα με το nuk και αργοτερα θα δεις αν δεν σε καλυπτει, ειναι νωρις πιστευω για να το απορριψεις..

β) κανε αντληση δυο βδομαδες η τρεις απο μια φορα καθε μερα και φυλαξε το γαλα στην καταψυξη.. υπαρχουν και προαποστειρωμενα σακουλακια φυλαξης μητρικου γαλακτος τα οποια αν εχεις και ψυγειο στη δουλεια αν αντλεις και εκει μπορεις να φυλαξεις το γαλα σου και να το μεταφερεις στο σπιτι στο γυρισμο με παγοκολωνες..

γ)κανε προβα απουσιας μια η δυο εβδομαδες (εσυ θα το κρινεις) πριν γυρισεις στη δουλεια με το να λειπεις για λιγες μερες στην αρχη 2 η 3 ωρες και να αυξανεις τον χρονο σου ανα μια ωρα ανα λιγες μερες και εκει που εισαι να αντλεις μια φορα ανα 3ωρο σε περιπτωση που δεν μπορεις να πας στο σπιτι να θηλασεις.. ωστε να συνηθισει το μωρο την απουσια σου σταθερες ωρες και να συνηθισει και ο οργανισμος σου την ολη διαδικασια και να παραγει τοσο γαλα οσο χρειαζεται..

οταν θα γυρνας σπιτι πρωτα θα σε θηλαζει το μωρο σου και αν δεν σε αποσυμφοριζει και απο τα δυο στηθη θα κανεις και αντληση.. αν και τοτε οι αντλησεις δεν ειναι ικανοποιητικες θα χρειαστει να κανεις συν μια αντληση το απογευμα για λιγες μερες παραλληλα με τους θηλασμους για να αυξηθει η παραγωγη..(δεν θελουμε υπερπαραγωγη, απλα το ολο θεμα συνηστα παρατηρηση και κριση δικη σου.. εγω δεν μπορω να ξερω ποσες πρεπει να κανεις παρα μονο θεωρητικα).. το γαλα στην καταψυξη που ηδη θα εχεις απο τις προηγουμενες αντλησεις θα ειναι το back up σου σε περιπτωση που το μωρο θελει περισσοτερο γαλα

προσεχε ομως.. τωρα δεν μπορεις να ξερεις ποσο γαλα θελει να πινει σε μπιμπερο διοτι απο το στηθος μπορει να πιει πχ και εντελως θεωρητικα 60-70 ml και επειδη η επαφη με το στηθος σου το χαλαρωνει να μη ζητα αλλο εκεινη τη στιγμη αλλα πχ μετα απο μιση ωρα..ενω στο μπιμπερο επειδη δεν θα εισαι εσυ για να κορεστει ισως να θελει περισσοτερο.. ολο αυτο θα το εντοπισεις μεσα απο την παρατηρηση και εδω ειναι που βοηθουν οι προβες απουσιας..

δηλαδη στις 2 η 3 ωρες απουσιας τις πρωτες μερες θα μαθει α) να πινει απο μπιμπερο αν δεν ξερει να πινει και μονο απο αλλο ατομο, οχι απο εσενα αν θες να διατηρησεις την γαλουχια τοσο πολυ και θα δεις στο πρωτο γευμα που θα χρειαστει σε αυτο το διαστημα ποσο γαλα το ικανοποιει.. τοτε λοιπον θα εχεις ηδη αφησει ενα φρεσκοαντλημενο πρωινο συν ενα της καταψυξης..και αναλογα λοιπον μεχρι να ερθει η παραγωγη σου στα σημεια που θες να χρειαζεσαι μια αντληση το πρωι πριν φυγεις, μια αντληση το απογευμα (και να το φυλας παλι στο ψυγειο η στη καταψυξη) και βλεπεις αναλογα την πορεια, τις αναγκες, το ποσο θα μπορεις να θηλαζεις ενδοιαμεσα τις ωρες που δουλευεις η να κανεις και αντληση στη δουλεια σου..

ελπιζω να μη σε μπερδεψα..

Διαφημίσεις

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090204&itmid=4146095

αυτα ειναι τα σακουλακια αποθηκευσης.. εγω δουλευα τα Medela, αλλα υπαρχουν διαφορες μαρκες.. ειναι προαποστειρωμενα συνεπως αν αντλεις στη δουλεια και θες να διατηρησεις το γαλα σου θα πρεπει τουλαχιστον να χεις για μια φορα αποστειρωμενο απο το σπιτι το θηλαστρο σου.

Εγω το αποστειρωνα, μαζι και ενα πλαστικο δοχειο με καπακι και το εβαζα μεσα σε αυτο και ολο το μπωλ το εβαζα σε ισοθερμικο τσαντακι με παγοκολωνες οπου το μετεφερα στο γραφειο και εκει το εβαζα στο ψυγειο ωστε να μπορω να κανω στοιχειωδως αποστειρωμενα μια αντληση..

επειδη εσενα ομως myrela θα ειναι πολυ μικρο το μωρο σου οταν θα πας στη δουλεια θα σου συνιστουσα μεχρι τον 4-5 μηνα να μην το κανεις (αφου λες κιολας οτι μπορεις να πεταγεσαι να θηλαζεις προσπαθησε το ετσι..) μετα τον 5ο μηνα που η αποστειρωση δεν μας πολυκαιει και ουτως η αλλως στον 6ο μηνα σταματαει τοτε αν θες μπορεις να κανεις αντληση με αποθηκευση γαλακτος στη δουλεια.. ως τοτε αν αντλεις στη δουλεια θα πρεπει να το χανεις το γαλα αυτο (εμενα με πονουσε στην αρχη αλλα το εκανα για λιγο καιρο).. το λεω ως προφυλαξη του μωρου λογω της στοιχειωδους αποστειρωσης..

Εμεις δεν της εχουμε παρει κατι για τα Χριστουγεννα, θελω να της παρω ενα ριλαξ ομως:rolleyes: να δω ποτε..... :rolleyes:

Αυτες τις μερες θα παμε στην εκκλησια για μιση ευχη, μιας κ τα Χριστουγεννα θα φαμε στης πεθερας μου (μη βγουμε εξω χωρις ευχη λενε,δεν κανει... τεσπα...)

και εμεις σκεφτομαστε να του παρουμε κατι αλλα δεν ξερουμε τι κατι θα βρω βλεπεις μας εφεραν οτι μπορεις να φανταστεις μεχρι και καρεκλακι φαγητου(να νε καλα οι ανθρωποι)

και μεις πηραμε μιση ευχη αλλα η μονη εξοδος μας ηταν στον γιατρο

Αχ παιδια με το χεσιμο ειμαστε για γελια κ για κλαματα! Περιμενει ποτε θα παω να τον αλλαξω κ τα κανει εξω απο την πανα!! Το εχετε ξανακουσει αυτο? Σε οσους το εχω πει μου ειπαν οτι ειμαστε περιπτωση! Κλαιω τις πετσετες! Μαλιστα μας εφεραν κατι laura ashley κ πολυ μου αρεσαν, μαλακες, ωραιες, πολυτελειας βρε παιδι μου.. ε, τις εχεσε κι αυτες! αφου οταν τα εκανε αρχισα να σφιγγομαι για να μη τσιριξω κ ο αντρας μου εσκασε στα γελια!

μια απο τα ιδια μεχρι να τον καταλαβω εκανε τα παντα μεχρι και τα ρουχα μου τωρα των εμαθα και περνω τα μετρα μου.....

gEsQp2.png

JjRCp2.png

προσπ να σε ρωτησω σαν εμπειρη που εισαι ο μικρος εχει να κανει κακα απο χτες το βραδυ τις 11 αλλα κανει πολλα τσισα;) να ανησυχω?????

σορυ αλλα δεν θυμαμαι πως ταιζεις το μωρο σου..

αν ειναι με συμπληρωμα η μονο ξενο μπορει να κανει δυσκοιλιοτητα και να κανει και 2-3 μερες να ενεργηθει

αν ειναι μονο με θηλασμο επισης μπορει να ειναι τοσο δυσκοιλιο, σε μεγαλυτερες ηλικιες μεχρι και μια εβδομαδα το πολυ

αλλα μην ανησυχεις.. θα ναι παροδικο..βοηθησε το με ασκησουλες λιγακι πιστευω οτι αποψε θα σου κανει..

Διαφημίσεις

prosperous σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου!

Η αληθεια ειναι οτι η αποστειρωση ειναι κουραστικη... μεχρι τωρα εχω κανει 4 σακουλακια που εχω βαλει στην καταψυξη, αυτα της μεντελα εχω παρει κ τωρα παραγγειλα να δω αυτα http://www.amazon.co.uk/Lansinoh-Breastmilk-Storage-Bags-Pieces/dp/B0037XQT7A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1324404674&sr=8-1 να δω πως ειναι..

μου δινει μια σιγουρια το να εχω μια καβατζα στην καταψυξη, γιατι ποτε δε ξερεις, μπορει να αρρωστησω η κατι κ για λιγες μερες να μη μπορω να ταισω το μωρο. (μακρια απο μας!)

Ειμαι αποφασισμενη να συνεχισω το θηλασμο οποτε με συμβουλες σαν τις δικες σου κ εμπειρικα νομιζω θα βρω μια φορμουλα να τα καταφερω ακομα κ με τη δουλεια.

Τις 3 μερες που ημουν στο νοσοκομειο πιστεψε με, αν δεν ημουν τοσο αποφασισμενη για αποκλειστικο, θα του ειχα δωσει σκονη 100%. Οι μαιες ηταν απαραδεκτες! Ειχαν γεννησει 8 γυναικες οσο ημουν στο νοσοκομειο (Μυτιληνη) κ ημουν η ΜΟΝΗ που δε δεχτηκα να δωσουν στο μωρο μου σκονη! Λεγανε σε ολες οτι το μωρο πειναει κ δε πειραζει, δωσε δωσε σκονη!

Μαλιστα το δευτερο βραδυ ο μπεμπης εκλαιγε συνεχεια, εγω μονη μου να μη ξερω τι να κανω, τον ειχα ολη την ωρα στο στηθος κ η βραδυνη μαια να μου λεει οτι "το μωρο σου πειναει... δωσε μπιμπερο!" εκβιασμος κανονικος! ενιωσα απαισια εκεινες τις ωρες.... αλλα αντισταθηκα κ το επομενο πρωι μου κατεβηκε το γαλα! χεχεχεχε (τωρα γελαω, εκεινη την ωρα ενιωθα ανικανη...)

i0967wbvenhz372s.png

prosperous σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου!

Η αληθεια ειναι οτι η αποστειρωση ειναι κουραστικη... μεχρι τωρα εχω κανει 4 σακουλακια που εχω βαλει στην καταψυξη, αυτα της μεντελα εχω παρει κ τωρα παραγγειλα να δω αυτα http://www.amazon.co.uk/Lansinoh-Breastmilk-Storage-Bags-Pieces/dp/B0037XQT7A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1324404674&sr=8-1 να δω πως ειναι..

μου δινει μια σιγουρια το να εχω μια καβατζα στην καταψυξη, γιατι ποτε δε ξερεις, μπορει να αρρωστησω η κατι κ για λιγες μερες να μη μπορω να ταισω το μωρο. (μακρια απο μας!)

Ειμαι αποφασισμενη να συνεχισω το θηλασμο οποτε με συμβουλες σαν τις δικες σου κ εμπειρικα νομιζω θα βρω μια φορμουλα να τα καταφερω ακομα κ με τη δουλεια.

Τις 3 μερες που ημουν στο νοσοκομειο πιστεψε με, αν δεν ημουν τοσο αποφασισμενη για αποκλειστικο, θα του ειχα δωσει σκονη 100%. Οι μαιες ηταν απαραδεκτες! Ειχαν γεννησει 8 γυναικες οσο ημουν στο νοσοκομειο (Μυτιληνη) κ ημουν η ΜΟΝΗ που δε δεχτηκα να δωσουν στο μωρο μου σκονη! Λεγανε σε ολες οτι το μωρο πειναει κ δε πειραζει, δωσε δωσε σκονη!

Μαλιστα το δευτερο βραδυ ο μπεμπης εκλαιγε συνεχεια, εγω μονη μου να μη ξερω τι να κανω, τον ειχα ολη την ωρα στο στηθος κ η βραδυνη μαια να μου λεει οτι "το μωρο σου πειναει... δωσε μπιμπερο!" εκβιασμος κανονικος! ενιωσα απαισια εκεινες τις ωρες.... αλλα αντισταθηκα κ το επομενο πρωι μου κατεβηκε το γαλα! χεχεχεχε (τωρα γελαω, εκεινη την ωρα ενιωθα ανικανη...)

γνωριζω παρα πολυ καλα τι μου περιγραφεις αφου ειτε τα εχω δει με τα ιδια μου τα ματια ειτε τα ακουω απο αλλες κοπελες και δυστυχως ειναι μια κατασταση που εδω στην Ελλαδα ποτε δεν θα βελτιωθει..

το γεγονος ΟΜΩΣ οτι απο τις πρωτες κιολας μερες μητροτητος σου που ο φοβος, η αγνοια και η αγωνια επικρατουν για οτι νεο συμβαινει εσυ παρ αυτα εμεινες σταθερη σε αυτο που πιστευες ειναι η αρχη και τελος μιας προσπαθειας να θηλασεις οπως θελεις.. αυτο σημαινει οτι πλεον ειναι καθαρα δικη σου αποφαση ποσο θα συνεχισεις τον θηλασμο σου και με ποιους τροπους θα τον συνεχισεις

μιας και ηρθες τωρα στο φορουμ απλα να σου αναφερω οτι εγω θηλασα τη κορη μου 21 μηνες και πηγα στη δουλεια στο τελος του 4ου μηνα, βρηκα βοηθεια τοσο απο εδω μεσα (parents) οσο και απο αλλες πηγες ομως η βαση και ο καταλυτης ηταν η δικη μου επιμονη και υπομονη με το θεμα σε συνδυασμο με την στηριξη του περιβαλλοντος μου..

ολα καλα λοιπον myrela.. καλη συνεχεια στον θηλασμο σου και αν μπορουμε σε κατι να σε βοηθησουμε εδω ειμαστε!

γυρω στα 12 ευρω βγαινει η Lansiloh myrela?? ποσο ειναι τα μεταφορικα??

ειναι βεβαια 50 κομματια και οχι 20 οπως τα αλλα

γιατι 18 ευρω ειναι της ameda και 22 ευρω της Medela

και επαναφερω το ερωτημα

οποια θελει κουπονια εκπτωτικα pampers να μου στειλει πμ για να κανονισω να τα στειλω

εγω-εγω

με στο μυαλο μου ησουν και θα σε ρωτουσα

σορυ αλλα δεν θυμαμαι πως ταιζεις το μωρο σου..

αν ειναι με συμπληρωμα η μονο ξενο μπορει να κανει δυσκοιλιοτητα και να κανει και 2-3 μερες να ενεργηθει

αν ειναι μονο με θηλασμο επισης μπορει να ειναι τοσο δυσκοιλιο, σε μεγαλυτερες ηλικιες μεχρι και μια εβδομαδα το πολυ

αλλα μην ανησυχεις.. θα ναι παροδικο..βοηθησε το με ασκησουλες λιγακι πιστευω οτι αποψε θα σου κανει..

τα εκανεεεεε!!!!! η διατροφη μας ειναι με συμπληρωμα.

gEsQp2.png

JjRCp2.png

Τι κανετε μανουλιτες?

Εμεις τρωμε βραδυνο!

Καναμε μονες μπανακι τα καταφεραμε και τωρα να δουμε ποτε θα κοιμηθει και τι νυχτα θα εχουμε...ψυχραιμη ειμαι...απλα μου λειπει η μαμα μουυυυ! Συνηθισα τοσο πολυ...

Καναμε μπανακι τη μικρη μεσω σκαιπ για να της τραγουδαμε μαζι!

Αααχχχ...Γιατι μολις βγαινει απο το μπανιο ριχνει το κλαμα της ζωης της? Της αρεσει το μπανακι και την κανω μερικα λεπτακια παραπανω απο την αρχη που καναμε μονο ενα δυο λεπτα και εσκουζε.Τωρα καθεται λιγακι και δειχνει να της αρεσει αφου μερικες φορες σκαει και χαμογελακια, αλλα πρεπει μαλλον να τη βγαζω πριν αρχισει να γκρινιαζει μηπως κλαιει και εξω λιγοτερο...:rolleyes:

Εσεις πως τα πατε με το μπανακι? Κανετε καθε μερα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

an1cJY2-M3-1210Mzc0MTJkfDU2NjU2NmhkYXxMaXR0bGUgQ2FyYW1lbGxvIGlzLi4u.gif

61b3139d1a.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...