Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

καλημερα

βασικα ενα θηλαζον μωρο δυσκολα φτιαχνει συντομα προγραμμα..εδιναι και αναλογα το παιδι..

καλη η σκεψη να αποθηκευεις γαλα αν και αυτο που βγαζεις με το χερι σου για αποσυμφορηση ειναι το αραιο σε λιπος γαλα..για μα φορα την ημερα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει συγχηση θηλων αρκει να μην τον ταιζεις εσυ με το μπιμπερο, μονο οι αλλοι..

λιγα λογια για τη διαχειριση του αντλημενου γαλακτος:

-το αντλημενο γαλα αν δεν ειναι αμεσα αντλημενο αλλα απο το ψυγειο η τη καταψυξη, το ζεσταινεις σε μπεν μαρι, το ανακινεις κυκλικα και μαλακα και οχι σαν φραπε οπως το ξενο γαλα..

-αν πρεπει να αποψυχθει αμεσα τοτε μονο κατω απο κρυο νερο τρεχουμενο βρυσης αλλιως απο την καταψυξη στη συντηρηση κανει 12-16 ωρες.. οχι αποψυξη σε συνθηκες δωματιου, απαγορευεται

για λοιπες αποριες ρωτα με.. στη συντηρηση παντως στο πισω μερος του ψυγειου συντηρειται εως δυο εικοσιτετραωρα αλλα εγω υποστηριζω τις πρωτες 24 ωρες

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημερα

βασικα ενα θηλαζον μωρο δυσκολα φτιαχνει συντομα προγραμμα..εδιναι και αναλογα το παιδι..

καλη η σκεψη να αποθηκευεις γαλα αν και αυτο που βγαζεις με το χερι σου για αποσυμφορηση ειναι το αραιο σε λιπος γαλα..για μα φορα την ημερα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει συγχηση θηλων αρκει να μην τον ταιζεις εσυ με το μπιμπερο, μονο οι αλλοι..

λιγα λογια για τη διαχειριση του αντλημενου γαλακτος:

-το αντλημενο γαλα αν δεν ειναι αμεσα αντλημενο αλλα απο το ψυγειο η τη καταψυξη, το ζεσταινεις σε μπεν μαρι, το ανακινεις κυκλικα και μαλακα και οχι σαν φραπε οπως το ξενο γαλα..

-αν πρεπει να αποψυχθει αμεσα τοτε μονο κατω απο κρυο νερο τρεχουμενο βρυσης αλλιως απο την καταψυξη στη συντηρηση κανει 12-16 ωρες.. οχι αποψυξη σε συνθηκες δωματιου, απαγορευεται

για λοιπες αποριες ρωτα με.. στη συντηρηση παντως στο πισω μερος του ψυγειου συντηρειται εως δυο εικοσιτετραωρα αλλα εγω υποστηριζω τις πρωτες 24 ωρες

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σου! Εισαι παντα εδω οταν σε χρειαζομαστε και πολυ σ'ευχαριστουμε γι'αυτο!

Δηλαδη αν εχω το γαλα στην καταψηξη και πρεπει να φαει, το βγαζω και το βαλω κατευθειαν σε μπεν μαρι? Ποση ωρα κανει να ξεπαγωσει και να ζεσταθει ομως? Με τους χρονους δεν τα παω καλα....

Για το ψυγειο το ξερω οτι διατηρειται το γαλα για 24 ωρες...η καταψυξη με αγχωνει!

Καλημερες!

Δημητρουλα δεν βγαζω με θηλαστρο, απλα το ξαλαφρωνω λιγο μονη μου πριν τον ταϊσω οποτε δε ξερω ποσο γαλα εχω! Ομως επειδη παει χαμενο μολις σαραντισουμε θα παρω σακουλακια για να το αποθηκευω στην καταψηξη! Εχω σκεφτει και κατι αλλο για οταν σαραντισουμε. Επειδη θα εχει εδραιωθει ο θηλασμος αφου θα εχουν περασει οι 6 "δυσκολες" εβδομαδες, θα βαζω και ενα γευμα στο ψυγειο για να τον ταϊζει ο αντρας μου με μπιμπερο! Δεν νομιζω να παθει συγχιση θηλων αφου θηλαζει ασταματητα τοσο καιρο??? Ε Δημητρα τι λες????? Εμεις να δεις κατι ρεψιματα που κανουμε...και οχι μονο ενα σε καθε γευμα...μπορει να ρευτει μεχρι και 4 φορες...βγαζουμε και γουλιες οποτε πρεπει να τον προσεχω οταν κοιμαται αλλα και γενικοτερα γιατι με τοσο γαλα και τοση λαιμαργια τον φοβαμαι....ακομα να φανταστεις δεν γινεται να τον βαλω σε προγραμμα για το φαγητο να τρωεει δηλαδη καθε 2μιση με 3 ωρες γιατι μολις πεινασει σηκωνει την γειτονια απο το κλαμα...δεν περιμενει ουτε λεπτο! Στανταρ τρωει στις 2 ωρες και λιγες φορες στις 2μιση με 3 αλλα οταν κοιμαται βαθεια....τον ξυπναω για να φαει...!!!!!Τεσπα...καποια στιγμη θα τις αυξησουμε τις ωρες....

Την δευτερα το απογευμα στις 5 εχουμε παιδιατρο! Θα παμε εμεις αυτη την φορα για να βγουμε και λιγο απο το σπιτι! Θα τον ντυσω καλα τον μπεμπακο και θα παμε βολτιτσα!!!! Νιωθω λες και θα παμε εκδρομη...βεβαια δεν εχουμε 40ντισει ακομα και δεν νομιζω να υπαρξει κανενα προβλημα που θα βγουμε βραδυ απο το σπιτι...αν και αυτα ειναι λιγο παλιακα...τεσπα!!!!!!

Τι αλλα νεα εσεις????

Καλως το κοριτσι! Με τοσο γαλα να κανεις συμφωνια με τη φαγε μην πηγαινει χαμενο κοπελια!! εγω μετα βιας βγαζω με το θηλαστρο 90 μλ!:-( Βλεπω να σταματαει γρηγορα και πηρα και μαγια μπυρας!

και εμενα ο μπεμπακος καθε 3 ωρες τρωει, αυτο πιστευω εινα ενα πολυ καλο προγραμμα για αρχη ιδιαιτερα για εσενα που θηλαζεις.

dbLDp2.png

[

QUOTE=mp1979woman;1347822]Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σου! Εισαι παντα εδω οταν σε χρειαζομαστε και πολυ σ'ευχαριστουμε γι'αυτο!

Δηλαδη αν εχω το γαλα στην καταψηξη και πρεπει να φαει, το βγαζω και το βαλω κατευθειαν σε μπεν μαρι? Ποση ωρα κανει να ξεπαγωσει και να ζεσταθει ομως? Με τους χρονους δεν τα παω καλα....

Για το ψυγειο το ξερω οτι διατηρειται το γαλα για 24 ωρες...η καταψυξη με αγχωνει!

οχι... δεν εγινα κατανοητη μαλλον

αν το γαλα ειναι παγωμενο στην καταψυξη και πρεπει να καταναλωθει αμεσα τοτε το βγαζεις και το βαζεις για να αποψυχθει κατω απο κρυο, τρεχουμενο νερο βρυσης μεχρι να ξεπαγωσει..

μετα βραζεις καπου νερακι και βαζεις το μπουκαλι με το μητρικο γαλα μεσα (μπεν μαρι δηλαδη) μεχρι να ζεσταθει σε θερμοκρασια στηθους (37 βαθμοι περιπου)

για να ανακατεψεις το μητρικο γαλα επειδη ειναι πολυ ευαισθητο στη συσταση του ΔΕΝ το χτυπας πανω κατω οπως το φραπε αλλα το ανακινεις κυκλικα και απαλα

στην καταψυξη το μητρικο γαλα σε αποστειρωμενα δοχεια η σακουλακια διατηρειται:

α) καταψυξη μεσα στο ψυγειο 2 εβδομαδες (μεχρι -18 βαθμους)

β) καταψυξη με ξεχωριστη πόρτα 3-6 μηνες (μεχρι -18 βαθμους)

γ)Καταψυκτης -19 βαθμοι εως -32 βαθμους 6-12 μηνες

στη συντηρηση που δουλευει στο μεγιστο 0 εως 4 βαθμους και δεν ανοιγοκλεινει συχνα, διατηρειτε το φρεσκο γαλα (οχι αποψυγμενο αλλα φρεσκοανλτημενο και κατευθειαν στην συντηρηση στο πισω μερος του ψυγειου) εως 8 μερες (εγω ειμαι υπερ των 4 ημερων)

στη συντηρηση που δουλευει μινιμουν στους 4 βαθμους και εχει συχνη χρηση (οπως τα πιο πολλα ψυγεια) φρεσκο η αποψυγμενο διατηρειται ως 24 ωρες ιδανικα.

αν φρεσκοαντλησεις και δεν μπει στο ψυγειο διατηρειται σε θερμοκρασια 25 βαθμων δωματιου απο 4 εως 6 ωρες, ενω σε θερμοκρασια απο 19 εως 22 βαθμους δωματιου εως 10 ωρες

Καλως το κοριτσι! Με τοσο γαλα να κανεις συμφωνια με τη φαγε μην πηγαινει χαμενο κοπελια!! εγω μετα βιας βγαζω με το θηλαστρο 90 μλ!:-( Βλεπω να σταματαει γρηγορα και πηρα και μαγια μπυρας!

και εμενα ο μπεμπακος καθε 3 ωρες τρωει, αυτο πιστευω εινα ενα πολυ καλο προγραμμα για αρχη ιδιαιτερα για εσενα που θηλαζεις.

δεν θα διαφωνησω μαζι σου αλλα επειδη αναπτυσσονται δεν μπορουν τους πρωτους μηνες ειδικα με το μητρικο γαλα να χουν σταθερες ωρες η ποσοτητες απαραιτητα διοτι αυξανοντας την αναγκη τους οργανικα ζητουν και πιο πολυ γαλα απο τη μαμα αρα πρεπει να θηλασουν περισσοτερο χρονο αρα και φορες για να το αποκτησει ο οργανισμος της.. και ειδικα μεχρι να γινει αυτο δεν θα μπορει στο 3ωρο να καταναλωσει με μιας αυτες τις ποσοτητες.. η αυξηση της μαστικης παραγωγης γινεται προοδευτικα συμφωνα με τους θηλασμους που κανει το μωρο..

το ωραριο ενδεικνυται στις ηδη εδραιωμενες γαλουχιες..

πιστευω οτι θα επαληθευθω σε αυτο οταν θα περασουν τα μωρας μας εβδομαδες αναπτυξης οπου θα ειναι κολλημενα στο στηθος.. δεν ειναι τυχαιο η δεν ειναι μονο για ανακουφιση, ειναι απο τη φυση προδιαγεγραμενο για την αυξηση της παραγωγης ωστε να συμβαδιζει με την αναπτυξη αρα και τις επιπλεον διατροφικες αναγκες..

Διαφημίσεις

Σε γυμνασιο και σε λυκειο διδασκα ως αναπληρωτρια καθηγητρια.. αλλα δε με βλεπω να ξαναδουλευω με τα σκατα που εχουν καταντησει την παιδεια..

ωστε ετσι εσυ ε?? εισαι δασκαλιτσα!!!μεσα στα τεκνά!!χαχα!! καλα ειναι (οταν εχεις δουλεια βεβαια γιατι εισαστε και εσεις σε δραματικη θεση πια!)

αλλα ειναι ωραια φαση να εισαι μεσα σε νεους ανθρωπους...δινουν αλλη ενεργεια αν και πιστευω οτι ωρες ωρες θα ειναι τρομερα κουραστικη οοοολη αυτη η ενεργεια..

πηγαινα και εγω σχολειο μεχρι το 2006 και το κατι της μου το θυμαμαι ως μεγαλυτερη μεσα στους μικροτερους..

Καλημερα...Καλησπερα!

Εμεις παλι το ιδιο προγραμμα καναμε χτες...Ξυπνια ολη μερα με μερικους μικρους υπνακους γκρινια κλαμα και βυζι και πολλεεες ωρες υπνου το βραδυ με 2 διακοπες μεχρι τις 10.30 το πρωι!! Αυτο βολευει πολυ εμενα γιατι κοιμηθηκα 7 ωρες εστω και διακεκομμενες! Αλλα δεν ειμαι εγω το θεμα...Ελπιζω να στρωσει..Τι κολλημα ειναι αυτο να μη κοιμαται κανονικα τη μερα...?:(

Τουλαχιστον μεχρι τωρα εχει λιγη γκρινια αλλα οχι υστεριες.

Σκεφτηκα να μιλησω με την παιδιατρο αλλα και τι θα μου πει?`Δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι γι αυτο, ρεπει να ηρεμησει και να το κανει μονη της...

[sIGPIC][/sIGPIC]

an1cJY2-M3-1210Mzc0MTJkfDU2NjU2NmhkYXxMaXR0bGUgQ2FyYW1lbGxvIGlzLi4u.gif

61b3139d1a.png

Καλημερα...Καλησπερα!

Εμεις παλι το ιδιο προγραμμα καναμε χτες...Ξυπνια ολη μερα με μερικους μικρους υπνακους γκρινια κλαμα και βυζι και πολλεεες ωρες υπνου το βραδυ με 2 διακοπες μεχρι τις 10.30 το πρωι!! Αυτο βολευει πολυ εμενα γιατι κοιμηθηκα 7 ωρες εστω και διακεκομμενες! Αλλα δεν ειμαι εγω το θεμα...Ελπιζω να στρωσει..Τι κολλημα ειναι αυτο να μη κοιμαται κανονικα τη μερα...?:(

Σκεφτηκα να μιλησω με την παιδιατρο αλλα και τι θα μου πει?`Δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι γι αυτο, ρεπει να ηρεμησει και να το κανει μονη της...

και μαλλον υποψιαζομαι οτι ετσι θα κυλησει το υπολοιπο της βρεφικης της ηλικιας.. θα κοιμαται λιγο την ημερα και θα κοιμαται σερι τις νυχτες.. oh lucky you!! (πιστεψε με, εισαι ΚΑΙ εσυ το θεμα).. το προβλημα θα ταν να σου κοιμαται βαρυα την ημερα και να κοιμαται λιγο η καθολου το βραδυ..

εμενα κοιμαται βαρυα απο το μεσημερι και μετα και ετσι τα βραδυα ανα μια η δυο ωρες ειναι στο ποδι (βεβαια εχουμε και τους κολικους) και εγω μαζι.. εμεις εχουμε λιγες εβδομαδες μπροστα για να δειξει τι θα κανει με το βραδυνο..

παντως caramello να σου πω την αληθεια ειδα που δεν μπηκες ολη μερα και σκεφθηκα " η θα κοιμαται η θα θηλαζει ολο το πρωι..." τυχερουλα σου κατσε το πρωτο.. γραψε τζοκερ!

Διαφημίσεις

Χαχα! Αν θηλαζα ολο το πρωι θα ειχα μπει γιατι καθομαι που καθομαι ετσι κι αλλιως, σας εχω παρεουλα!

Σιγουρα ειμαι ΚΑΙ εγω το θεμα γιατι με τρελαμενη αυπνη μαμα και το μωρο απλι θα ειναι ανησυχο, αλλα προτιμω να κουραζομαι περισσοτερο και να κοιμαται οσο πιο σωστα πρεπει για την αναπτυξη της και οχι να εξουθενωνεται στο κλαμα και στην υπερενταση. Να μου το θυμισετε οτι το ειπα αυτο οταν θα κλαιω παλι απ την κουραση! χαχα!

Παραδοξως εχει κοιμηθει για μεσημερι μετα απο 5 μερες! Ηδη ειναι μια ωρα και...σχεδον μιαμιση..Παω να κανω μπανιο ..

[sIGPIC][/sIGPIC]

an1cJY2-M3-1210Mzc0MTJkfDU2NjU2NmhkYXxMaXR0bGUgQ2FyYW1lbGxvIGlzLi4u.gif

61b3139d1a.png

Κοριτσια και μωρακια καλησπερα!!!!

Ναμε και εγω το βαμπιρ...crazy.gifconfused0078.gif20.gif

ο μικρος μου δεν κοιμονταν καθολου ουτε μερα ουτε νυχτα

με το ζορι καμια ωριτσα, ισα που πηγαινε να με παρει ο

υπνος wake-up.gifξυπνουσε...

τελικα καταληξαμε με τον παιδιατρο οτι το μωρο δεν

χωρταινει με το γαλα μου και του δινουμε και λιγο συμπληρωμα

που δεν μου αρεσει αυτο...(γιατι συνηθως αυτο εχει ως καταληξη στην σκονη) αλλα αμεσως ο μικρος ηρεμησε και κοιμαται.

Ο παιδιατρος μου ειπε πρωτα θα θηλαζω και μετα θα δεινω λιγο και βλεπουμε... τι να πω απογοητευτικα λιγο, γιατι να μην του αρκει το δικο μου....αυτα τα νεα μου!!!!!

καραμελο εισαι πολυ τυχερη που κοιματε το βραδυ φτου-φτου να μην σε ματιασουμε...

Ματινα καπου διαβασα που λες που θα των βγαλεις εξω το μωρο μην φοβασε, εγω δεν εφερα τον παιδιατρο στο σπιτι αλλα πηγαμε εμεις μιας και ειχε καλες μερες και τις 2 φορες που μας ειδε,εννοειτε πηγαμε τελευτεοι που δεν ειχε κοσμο.

gEsQp2.png

JjRCp2.png

Καλημερα...Καλησπερα!

Θα συμφωνησω με τη Δημητρα! τυχερη εισαι που κοιμαται τοσο πολυ το βραδυ. εμενα που θεωρειται και ησυχος τοσες ωρες δε κοιμαται!

dbLDp2.png

τελικα καταληξαμε με τον παιδιατρο οτι το μωρο δεν

χωρταινει με το γαλα μου και του δινουμε και λιγο συμπληρωμα

που δεν μου αρεσει αυτο...(γιατι συνηθως αυτο εχει ως καταληξη στην σκονη) αλλα αμεσως ο μικρος ηρεμησε και κοιμαται.

Ο παιδιατρος μου ειπε πρωτα θα θηλαζω και μετα θα δεινω λιγο και βλεπουμε... τι να πω απογοητευτικα λιγο, γιατι να μην του αρκει το δικο μου....αυτα τα νεα μου!!!!!

καραμελο εισαι πολυ τυχερη που κοιματε το βραδυ φτου-φτου να μην σε ματιασουμε...

Ματινα καπου διαβασα που λες που θα των βγαλεις εξω το μωρο μην φοβασε, εγω δεν εφερα τον παιδιατρο στο σπιτι αλλα πηγαμε εμεις μιας και ειχε καλες μερες και τις 2 φορες που μας ειδε,εννοειτε πηγαμε τελευτεοι που δεν ειχε κοσμο.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να στενοχωριεσαι. εμενα απο την αρχη δεν ηταν αρκετο και του εδινα συμπληρωμα! σημασια εχει να ειναι καλα το παιδι, μη τρελαθουμε κιολας!!

dbLDp2.png

ετσι ηταν η κορη μου.. αλλες μερες ετσι ακριβως, αλλες το πολυ 2 η 3 ωρες..

αλλα ειδικα σε εκεινη συμπληρωμα δεν εδωσα ποτε.. και κρατησε τετοια σταση στον υπνο και τα υπολοιπα δυο χρονια δηλαδη με ενδιαμεσες διακοπες. Ομως πιστευω οτι εχει να κανει και με τη περιπτωση του παιδιου..υπαρχουν και θηλαζοντα που τη νυχτα εκαναν καλυτερους υπνους (ποτε βεβαια πανω απο 6 ωρες)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...