Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Έφαγα τις φακές μου και επανήλθα!

Γλυκές μου Αριστέα και Prosp, σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές σας!! Η ώρα η καλή σε όλες μας, με ένα πόνο και πάνω από όλα με γερά μπεμπάκια!!

Prosp μου, πλησιάζει πολύ και η δική σου μέρα!! Όλα με το καλό και είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε τέλεια! Υπομονή μέχρι το Σάββατο!

Αααα, και πριν το ξέχασα να το σχολιάσω, αλλά τώρα που το θυμήθηκα, καλά η κόρη σου τι τέλεια που είναι!!!! Φανταστικό αυτό το σκηνικό με την αλλαξιέρα!!! Γλυκούλα!!

Αριστέα μου, ούτε κι εγώ το πιστεύω πώς πέρασε ο καιρός...!! Είναι απίστευτο! Με τον γιατρό τα πάμε μια χαρά, κι ας με έχει δει μόνο δύο φορές! Είναι αυτό με τη χημεία που έχουμε πει πολλές φορές! Το σημαντικό είναι ότι έχω μια πολύ καλή σχέση με τη μαία και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη! Ο γιατρός εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και σεβασμό, πράγματα που μου έλειπαν τους τελευταίους μήνες.. Για τις ενέσεις που κάνω, την προηγούμενη φορά που είχα πάει που ήταν το πρώτο μας ραντεβού, κρατούσα όλο το ιστορικό μου με όλες τις εξετάσεις που έχω κάνει και όλους τους υπερήχους, και μου είπε ότι αυτός δεν θα με έβαζε στη διαδικασία να ξεκινήσω αυτή την θεραπεία, κρίνοντας από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θρομβοφιλίας. Βέβαια, τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Τώρα τι να το κάνω; Η αιματολόγος που με παρακολουθεί, την τελευταία φορά μου έδωσε οδηγίες ότι για 40 μέρες μετά τον τοκετό θα συνεχίσω να κάνω μία ένεση την ημέρα, ενώ αυτός ο γιατρός κρίνει απαραίτητο μόνο τις πρώτες 20 μέρες. Να σας πω, εγώ έχω βαρεθεί να κάνω καθημερινά ενέσεις, δεν θέλω να τρυπιέμαι άλλο... :(

Prosp μου, όταν σε πιάνουν τόσο δυνατές συσπάσεις, θα σε βοηθούσε να παίρνεις βαθιές αναπνοές; Πόσο σου κρατάνε;

Αααα, θα ήθελα και κάτι να ρωτήσω για το θηλασμό στο μαιευτήριο.. Όταν φέρνουν το μωράκι στη μαμά και το βάζουν να θηλάσει, πρέπει να είναι στο ένα στήθος κάποια λεπτά και μετά το αλλάζουμε στο άλλο στήθος; Τι ακριβώς κάνουμε στην αρχή-αρχή; :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ΑΝΝΑ, με το καλό να δεχθείς την οικογένειά σου!!!! Να ζήσετε πολύ ζεστές και τρυφερές στιγμές και να πάρεις δύναμη τώρα που θα είστε όλοι μαζί!!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα και να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα!!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έφαγα τις φακές μου και επανήλθα!

Γλυκές μου Αριστέα και Prosp, σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές σας!! Η ώρα η καλή σε όλες μας, με ένα πόνο και πάνω από όλα με γερά μπεμπάκια!!

Prosp μου, πλησιάζει πολύ και η δική σου μέρα!! Όλα με το καλό και είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε τέλεια! Υπομονή μέχρι το Σάββατο!

Αααα, και πριν το ξέχασα να το σχολιάσω, αλλά τώρα που το θυμήθηκα, καλά η κόρη σου τι τέλεια που είναι!!!! Φανταστικό αυτό το σκηνικό με την αλλαξιέρα!!! Γλυκούλα!!

Αριστέα μου, ούτε κι εγώ το πιστεύω πώς πέρασε ο καιρός...!! Είναι απίστευτο! Με τον γιατρό τα πάμε μια χαρά, κι ας με έχει δει μόνο δύο φορές! Είναι αυτό με τη χημεία που έχουμε πει πολλές φορές! Το σημαντικό είναι ότι έχω μια πολύ καλή σχέση με τη μαία και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη! Ο γιατρός εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και σεβασμό, πράγματα που μου έλειπαν τους τελευταίους μήνες.. Για τις ενέσεις που κάνω, την προηγούμενη φορά που είχα πάει που ήταν το πρώτο μας ραντεβού, κρατούσα όλο το ιστορικό μου με όλες τις εξετάσεις που έχω κάνει και όλους τους υπερήχους, και μου είπε ότι αυτός δεν θα με έβαζε στη διαδικασία να ξεκινήσω αυτή την θεραπεία, κρίνοντας από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θρομβοφιλίας. Βέβαια, τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Τώρα τι να το κάνω; Η αιματολόγος που με παρακολουθεί, την τελευταία φορά μου έδωσε οδηγίες ότι για 40 μέρες μετά τον τοκετό θα συνεχίσω να κάνω μία ένεση την ημέρα, ενώ αυτός ο γιατρός κρίνει απαραίτητο μόνο τις πρώτες 20 μέρες. Να σας πω, εγώ έχω βαρεθεί να κάνω καθημερινά ενέσεις, δεν θέλω να τρυπιέμαι άλλο... :(

Prosp μου, όταν σε πιάνουν τόσο δυνατές συσπάσεις, θα σε βοηθούσε να παίρνεις βαθιές αναπνοές; Πόσο σου κρατάνε;

Αααα, θα ήθελα και κάτι να ρωτήσω για το θηλασμό στο μαιευτήριο.. Όταν φέρνουν το μωράκι στη μαμά και το βάζουν να θηλάσει, πρέπει να είναι στο ένα στήθος κάποια λεπτά και μετά το αλλάζουμε στο άλλο στήθος; Τι ακριβώς κάνουμε στην αρχή-αρχή; :confused:

για τις πρωτες εβδομαδες ηδη απο την πρωτη στιγμη θηλαζουμε ΕΝΑΛΛΑΞ δηλαδη ενα γευμα ειναι 10-15 λεπτα απο το ενα στηθος και αλλο τοσο απο το αλλο και αυτο γινεται μεχρι να δουμε οτι το μωρακι εχει ικανοποιηθει.. μετα ξεκιναμε παλι τον επομενο θηλασμο απο αυτο που ειχαμε θηλασει τελευταια..

η ενταση της συσπασης κρατουσε τουλαχιστον ενα λεπτο.. ηταν μεγαλες..

για τις πρωτες εβδομαδες ηδη απο την πρωτη στιγμη θηλαζουμε ΕΝΑΛΛΑΞ δηλαδη ενα γευμα ειναι 10-15 λεπτα απο το ενα στηθος και αλλο τοσο απο το αλλο και αυτο γινεται μεχρι να δουμε οτι το μωρακι εχει ικανοποιηθει.. μετα ξεκιναμε παλι τον επομενο θηλασμο απο αυτο που ειχαμε θηλασει τελευταια..

η ενταση της συσπασης κρατουσε τουλαχιστον ενα λεπτο.. ηταν μεγαλες..

Ευχαριστώ πολύ!! Δηλαδή, στην αρχή ένα γεύμα περιλαμβάνει και τους δύο μαστούε ε; Και διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μωρό; Μετά τις πρώτες εβδομάδες, το γεύμα γίνεται από τον ένα μαστό και το επόμενο γεύμα από τον άλλον;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

τι ταλαιπωρια ομως και αυτο με τις ενεσεις.. τουλαχιστον δεν χρειαστηκα ποτε να μπω σε τετοιο τριπακι.. εχω αρκετες φιλες που το ζουν..

Είναι μεγάλη ταλαιπωρία... Εμένα φίλες μου που χρειάστηκαν να κάνουν τέτοια θεραπεία, δεν την έκαναν όλους τους μήνες, άλλες μόνο στην αρχή και άλλες μόνο στο τέλος. Εγώ τις κάνω από όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη, από την 5η κιόλας εβδομάδα... Και τώρα στον 9ο τις κάνω και 2 φορές την ημέρα..

Ραγάδες δεν έκανα, αλλά σημάδια από τα τρυπήματα ουουουυου αρκετά... Φεύγουν βέβαια και είναι και το τελευταίο, σημασία για μένα είχε όλο αυτό το διάστημα ότι εφόσον κάποιοι έκριναν σημαντικό να τις κάνω, το έκανα για το καλό του μπέμπη!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ πολύ!! Δηλαδή, στην αρχή ένα γεύμα περιλαμβάνει και τους δύο μαστούε ε; Και διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μωρό; Μετά τις πρώτες εβδομάδες, το γεύμα γίνεται από τον ένα μαστό και το επόμενο γεύμα από τον άλλον;

ξεκιναμε να δινουμε εναλλαξ και απο τους δυο μαστους για πιο λογο?

α) για να δινουμε το αντανακλαστικο του θηλασμου και στα δυο στηθη σε τακτα διαστηματα ωστε να επιταχυνουμε το λεγομενο κατεβασμα του μητρικου γαλακτος το οποιο βεβαια γινεται σταθερα στο 3ο 24ωρο, μεχρι τοτε επικρατει το πυαρ (πρωτογαλα) και ειναι αρκετο για ενα νεογεννητο..οποιος πει το αντιθετο ψευδεται.. η μονη λυση για ενα ανικανοποιητο μωρο ειναι να το κρατησει η μητερα στο στηθος περισσοτερο χρονο.. ναι ειναι πολυ κουραστικο..και πολυ αγχωτικο για μια νεα μαμα..

β) για να αυξηθει η προσφορα δηλαδη η παραγωγη .. μετα το μηνα σχεδον και κατα την εδραιωση της γαλουχιας το στηθος θα παραγει αναλογα τους ρυθμους και τις αναγκες του βρεφους συνεπως εκει εμπειρικα θα καταλαβεις οτι μπορεις να θηλαζεις μονο απο το ενα στηθος ΑΝΑ ΓΕΥΜΑ. Και οχι εναλλαξ στο ιδιο γευμα..

το επαναλαμβανω.. ολο το ζορι (για μερικες καθολου ζορι, για αλλες βουνο εως και Γολγοθας ολοκληρος) ειναι οι πρωτες εβδομαδες (3-4)

Είναι μεγάλη ταλαιπωρία... Εμένα φίλες μου που χρειάστηκαν να κάνουν τέτοια θεραπεία, δεν την έκαναν όλους τους μήνες, άλλες μόνο στην αρχή και άλλες μόνο στο τέλος. Εγώ τις κάνω από όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη, από την 5η κιόλας εβδομάδα... Και τώρα στον 9ο τις κάνω και 2 φορές την ημέρα..

Ραγάδες δεν έκανα, αλλά σημάδια από τα τρυπήματα ουουουυου αρκετά... Φεύγουν βέβαια και είναι και το τελευταίο, σημασία για μένα είχε όλο αυτό το διάστημα ότι εφόσον κάποιοι έκριναν σημαντικό να τις κάνω, το έκανα για το καλό του μπέμπη!

ΟΛΑ για το καλο των παιδιων που κυοφορουμε τα κανουμε γλυκια μου..

ο επιμενων και ο τολμων νικα ωστοσο..

και να θυμασαι πως οταν θα χεις πια το κανονικο γαλα και ειναι γεματο και φουσκωμενο το στηθος θα δεις οτι στην αρχη το γαλα βγαινει σαν πηδακας με πιεση και αραιο.. αυτο ειναι το..νερακι (γαλα ειναι βεβαια κανονικο) για το μωρο και σιγα σιγα οσο μειωνεται η ενταση και βγαινει σε σταγονοειδη ροη θα το βλεπεις πιο λευκο.. δηλαδη πιο λιπαρο.. ειναι το λιπος που κραταει το μωρο και το θελουμε βεβαια αυτο..ειναι καλο λιπος..οχι περιττο..

πολλες γυναικες λενε.. θηλαζω αλλα το στηθος μου ειναι αδειο αρα δεν εχω γαλα..

δεν υπαρχει τετοια λογικη στην πραγματικοτητα.. το γαλα παραγει την ιδια στιγμη που το μωρο θηλαζει.. συνεπως ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα θα μαθει να επιμενει μεχρι να εχει πιει την ποσοτητα που του αρκει.. ενα μωρο ομως που παιρνει και συμπληρωμα μαζι με τον θηλασμο ΣΥΝΤΟΜΑ θα αδιαφορησει διοτι οπως εχω ξαναπει με μια θηλαστικη κινηση πινει καμποσα ml απο το μπιμπερο ενω για να πιει τα αντιστοιχα Ml θελει τοσες θηλαστικες κινησεις και κοπο που απλα δεν θα κανει για πολυ διαστημα..

καποια μωρα ισως.. πολλα ομως οχι..εγκαταλειπουν το στηθος απο μονα τους σε διαστημα 1 εως 3 μηνες κατα μεσο ορο..

ξεκιναμε να δινουμε εναλλαξ και απο τους δυο μαστους για πιο λογο?

α) για να δινουμε το αντανακλαστικο του θηλασμου και στα δυο στηθη σε τακτα διαστηματα ωστε να επιταχυνουμε το λεγομενο κατεβασμα του μητρικου γαλακτος το οποιο βεβαια γινεται σταθερα στο 3ο 24ωρο, μεχρι τοτε επικρατει το πυαρ (πρωτογαλα) και ειναι αρκετο για ενα νεογεννητο..οποιος πει το αντιθετο ψευδεται.. η μονη λυση για ενα ανικανοποιητο μωρο ειναι να το κρατησει η μητερα στο στηθος περισσοτερο χρονο.. ναι ειναι πολυ κουραστικο..και πολυ αγχωτικο για μια νεα μαμα..

β) για να αυξηθει η προσφορα δηλαδη η παραγωγη .. μετα το μηνα σχεδον και κατα την εδραιωση της γαλουχιας το στηθος θα παραγει αναλογα τους ρυθμους και τις αναγκες του βρεφους συνεπως εκει εμπειρικα θα καταλαβεις οτι μπορεις να θηλαζεις μονο απο το ενα στηθος ΑΝΑ ΓΕΥΜΑ. Και οχι εναλλαξ στο ιδιο γευμα..

το επαναλαμβανω.. ολο το ζορι (για μερικες καθολου ζορι, για αλλες βουνο εως και Γολγοθας ολοκληρος) ειναι οι πρωτες εβδομαδες (3-4)

Prosp μου, τι θα κάναμε χωρίς εσένα..!!! Μας είσαι ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Δε σας προλαβαίνω! πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές είμαι εκτός.

Kyriak λές να είσαι η πρώτη της παρέας? Εγώ θ αμάθω τη Κυριακή που θ αδω το γιατρο. Η αλήθεια είναι οτι νιώθω πολύ χαμηλά τη κοιλια μου τις τελευταιές μέρες

Όσο για το θηλασμό στο μάθημα μας είπαν ότι μπορεί το ένα γεύμα να ε'ιναι από το ένα στήθος και το επόμενο από το άλλο. Φυσικά ισχύουν και αυτά που είπε η Προσπ, άλλωστε το κορίτσι μας τα ξέρει και στη πράξη. Γιαυτο μην χαθείς από το καφέ προσπ γιατι χαθήκαμε:-(.

Ντίνα που βρήκες μοκέτα γιατί είμαι σε αναζήτηση.

Άννα θέλουμε νέα σου:P.

dbLDp2.png

Prosp μου, τι θα κάναμε χωρίς εσένα..!!! Μας είσαι ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!!

καλα, καλα.. να δεις που μετα θα με βριζετε..χαχα!! αυτο το λεω αστεια αλλα συνηθως πανω στη πραξη ολες λιγο πολυ το περναμε δυσκολα..αλλα ειναι θεμα συνηθειας!!!

Kyriak λές να είσαι η πρώτη της παρέας? Εγώ θ αμάθω τη Κυριακή που θ αδω το γιατρο. Η αλήθεια είναι οτι νιώθω πολύ χαμηλά τη κοιλια μου τις τελευταιές μέρες

Όσο για το θηλασμό στο μάθημα μας είπαν ότι μπορεί το ένα γεύμα να ε'ιναι από το ένα στήθος και το επόμενο από το άλλο. Φυσικά ισχύουν και αυτά που είπε η Προσπ, άλλωστε το κορίτσι μας τα ξέρει και στη πράξη. Γιαυτο μην χαθείς από το καφέ προσπ γιατι χαθήκαμε:-(.

η αληθεια ειναι οτι οι μαιευτηρες λενε για το καθε στηθος ανα γευμα και οχι εναλλαξ αλλα η πραξη (μαλιστα χαιρομαι διοτι εχουν συμφωνησει και αλλες μαμαδες που θηλασαν) το 15λεπτο εναλλαξ ανα γευμα εχει αποδωσει καλυτερα..

και παλι θα το γραψω.. δεν αρκει η γνωση μονο.. θελει παρατηρηση και κατ επεκταση εμπιστοσυνη στην εμπειρια σας..

Καλησπέρα Άρτεμη!!

Για να δούμε αν θα αποφασίσει ο μπέμπης να έρθει αυτή την εβδομάδα ή θα πάμε την άλλη Τρίτη με Τετάρτη! Πάντως η μαία μου είπε ότι δύσκολο να έρθει αυτή την εβδομάδα, λογικά πάμε για την επόμενη! Εγώ νιώθω χαμηλά την κοιλιά μου εδώ και αρκετές εβδομάδες όμως σε κάθε εξέταση της μαίας ο μπέμπης κρατιέται ακόμη πιο ψηλά.. Ο γιατρός στον υπέρηχο και τις 2 φορές τώρα στο τέλος μου είπε ότι το κεφαλάκι το βλέπει πολύ χαμηλά. Μόνο όμως η μαία με την κολπική εξέταση έχει καταλάβει ότι θέλει ακόμη ένα τσικ για να πούμε ότι είναι τόσο χαμηλά. Και είναι τόόόόσο ευχάριστη η στιγμή της κολπικής εξέτασης....:rolleyes:

Με το καλο στο γιατρό την Κυριακή, Άρτεμη!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...