Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

oneiraki εγω εχω αποφασισει οτι θα διαλεξω rooming in... Χαιρομαι που υπαρχει αυτη η δυνατοτητα να ειναι το μωρακι μου μαζι μου παρα μοναχουλι του σε μια αιθουσα που δε θα ξερω πως περναει!

Θα μου πεις και αν τυχει να κανεις καισαρικη και πονας και και και ;;;;

Οπως και να 'μαι το'χω παρει αποφαση, θα ειναι και ο μπαμπας της να μας βοηθαει!!:D

Εγώ από ότι έμαθα δεν θα μπορεί να μένει ο καλός μου μαζί το βράδυ:(Και σε περίπτωση καισαρικής μόνο ένα βράδυ και μόνο η μαμά μου πχ..:(:(

6H9Vp2.png

T5mwp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Εγώ από ότι έμαθα δεν θα μπορεί να μένει ο καλός μου μαζί το βράδυ:(Και σε περίπτωση καισαρικής μόνο ένα βράδυ και μόνο η μαμά μου πχ..:(:(

Δηλαδη ο συνοδος δεν πρεπει να ειναι αντρας;;;:shock:

Ε καλη και η μανουλα...;)

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Δηλαδη ο συνοδος δεν πρεπει να ειναι αντρας;;;:shock:

Ε καλη και η μανουλα...;)

Πφφφ τι να την κάνω την μαμά μου?Εγώ τον άνδρα μου ήθελα να είμαστε μαζί με τον μπεμπάκο μας..

6H9Vp2.png

T5mwp2.png

Πφφφ τι να την κάνω την μαμά μου?Εγώ τον άνδρα μου ήθελα να είμαστε μαζί με τον μπεμπάκο μας..

Δικιο εχεις!! Εγω μαζι σου ειμαι..

Εχω διαβασει ομως στο parents οτι μετα απο συνεννοηση με τα κοριτσια που θα μενουν στο ιδιο δωματιο, εχουν μεινει μονο οι αντρες τους το βραδυ!!!

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλησπέρα!

Αν σας πω τι έχω πάθει εδώ και δύο μέρες τώρα...Με πονάει τόσο πολύ η μέση μου-επηρεάζει και το πόδι μέχρι κάτω όλο το νεύρο και δεν μπορούσα-ειδικά χθες ούτε να γυρίσω πλευρό. Αφού για να σηκωθώ για τουαλέτα πήγαινα με κλάματα. Τέλος πάντων σήμερα είμαι καλύτερα και μπορώ και κάθομαι και σηκώνομαι λίγο πιο εύκολα. Τίποτε άλλο θα μου συμβεί?:confused::confused: Τα νεύρα μου...:cry::cry::cry:

Βλέπω γράψατε πολλά σε δύο μέρες:D. Σας διαβάζω αμέσως...:)

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

annpan οταν γεννησες 35 εβδομαδων και το μωρο ηταν 2450 το εβαλαν καθολου εντατικη η θερμοκοιτιδα για παρακολουθηση η στο εδωσαν αμεσως σαν τελειομηνο??

εγω μεθαυριο ξεκιναω την 35η εβδομαδα, αρα ουσιαστικα ειναι δυο οι εβδομαδες μπροστα που θελω να περασον ηρεμα και ειρηνικα με το μωρακι στην κοιλια μου..

Εμένα επειδή είχε αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς δεν είχα κάνει ενέσεις κορτιζόνης γιατί δεν περιμέναμε ότι θα γεννούσα τότε, τον κρατήσανε 2-3 μέρες στην εντατική (εύχομαι να μην το ζήσει καμία-έμπαινα μέσα και έκλαιγα έτσι όπως τον έβλεπα με ορούς και σωληνάκια και φαντάσου δεν ήταν και πολύ πρόωρο-για την ακρίβεια ήταν 35 κ 4) και μετά πήγε άλλες 2-3 μερες στην ενδιάμεση και τέλος 2 μέρες σε απλή θερμοκοιτίδα. Γενικά, από την 37η εβδομάδα θεωρείται ότι το μωρό είναι τελειόμηνο, αλλά από κει και πέρα αν γεννηθεί λίγο νωρίτερα (π.χ.35-36) είναι θέμα μωρού, αν δηλαδή έχει καλό βάρος, αν δεν έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό κτλ.

Η γιατρός μου μου έχει πει το εξής καταπληκτικό: ότι και μία μόνο μέρα μέσα στη μήτρα ισοδυναμεί σχεδόν με μία εβδομάδα στη θερμοκοιτίδα:shock:. Οπότε όσο το αργότερο τόσο το καλύτερο.

KOKmp2.png

PnX4p2.png

mxYqp2.png

Α!! Και κατι τελευταιο: .. ξεχασα να ρωτησω το γιατρο χθες... Αν το μωρο μου χθες δηλαδη 33 εβδ και 2 ημερων ζυγιζε 2.023 γραμμαρια, μπορουμε να προβλεψουμε πανω-κατω ποσο θα γεννηθει??:rolleyes:

εγω θα υπολογιζα τελειομηνα μεχρι 3500 κιλα αλλα ρεαλιστικα δεν θα περιμενα πανω απο 3200.. συμφωνα με αυτα που διαβαζω σε σχετικα ποστς κατα καιρους.. απο την αλλη ο γιατρος ξερει καλυτερα να σου πει..

εμενα ηταν 2 κιλα την 31η εβδομαδα και την 34η ηταν 2600..αν γεννησω στις 37 εβδομαδες ζορι να εχει πιασει τα 3 κιλα..η αναπτυξη συνεχιζει σε βαρος αλλα οχι θεαματικα απο οτι ξερω μετα την 36η εβδομαδα.

Καλησπέρα κορίτσια!

Είμαι κάπως σε περίεργη διάθεση επειδή είχα ραντεβού με το γιατρό μου, όπου θα κάναμε και την κολπική εξέταση.. Έγινε το ραντεβού αλλά εγώ διαπίστωσα ότι έχω χάσει πια τελείως την εμπιστοσύνη μου απέναντί του, ειδικά από τότε που άρχισε να μου λέει, αν θυμάστε, για καισαρική. Ακόμη και τώρα που δεν έχουμε ζητήματα με το βάρος του μπέμπη, κάθε άλλο, αφού οι τελευταίοι υπέρηχοι ήταν πολύ ικανοποιητικοί πάνω σε αυτό το θέμα, συνεχίζει ωστόσο να θέτει υπό συζήτηση το θέμα της καισαρικής χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Από όλα αυτά, κι εγώ κι ο άντρας μου καταλήξαμε στο πολύ εύκολο συμπέρασμα ότι ο γιατρός, όπως και να έρθουν τα πράγματα, έχει δεδομένη την καισαρική, κάτι που όπως καταλαβαίνετε με έχει ενοχλήσει αφάνταστα. Εντωμεταξύ εγώ έχω γνωρίσει μια πολύ καλή μαία, που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού αλλά λόγω δεοντολογίας -και το σέβομαι- ο γιατρός μου δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποια μαία που δεν γνωρίζει. Ο δε γιατρός μου τόσο καιρό δεν μου έχει δώσει τα στοιχεία της δικής του μαίας ώστε να επικοινωνούσα μαζί της, δεν την έχω δηλαδή δει ποτέ από κοντά. Αφήστε που μου πέταξε και το κορυφαίο "είναι πολύ καλή μαία και έμπειρη, ακόμη και καισαρική κάνει μόνη της!!!"... Φυσικάάά, η καισαρική δεν μπορεί να λείψει από ένα τέτοιο δίδυμο...!

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ψάχνουμε λύση με τον άντρα μου διότι δεν μπορούμε να υποστούμε τέτοιες συνθήκες τον τελευταίο μήνα. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν μπορώ να σας κάνω να καταλάβετε πως είναι να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη απέναντι σε έναν άνθρωπο που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αυτό το διάστημα. Δεν σας θυμίζω τον ψυχολογικό πόλεμο που έζησα την προηγούμενη φορά με τους ρητορικούς λόγους που μου είχε αναφέρει περί ενδείξεων καισαρικής..

Το μόνο φωτεινό σημείο είναι η μαία που έχω γνωρίσει με την οποία επικοινωνούμε πλέον πολύ συχνά ώστε να μας βοηθήσει να βρούμε τη σωστή λύση σε αυτή την φάση.

Αφήστε που για άλλη μια φορά στο ιατρείο του ούτε το βάρος δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε αφού όπως έχω ξαναπει τα μηχανήματα είναι πολύ παλιά και βλέπαμε για πολλοστή φορά το κεφάλι, την σπονδυλική, δηλαδή πράγματα που βλέπει κανείς στην β-επιπέδου.... Πάλι καλά που όλους τους τελευταίους υπερήχους τους έχω κάνει στο Ιασώ, με το όποιο παραπάνω κόστος, αρκεί να είμαι σίγουρη για το μωράκι.. Και ευτυχώς είναι και ο άλλος ο γιατρός στην περιοχή που μένω, που με έχει δει 2 φορές και έχουν συμφωνήσει οι δικοί του υπέρηχοι με αυτούς του Ιασώ. Τώρα έχω ακριβώς μια εβδομάδα που έκανα τον τελευταίο υπέρηχο στο Ιασώ και είχα κάνει το βιοφυσικό προφίλ.

Αυτά που λέτε όσον αφορά όλα όσα με έχουν προβληματίσει... Νομίζω πως άκρη θα βρεθεί, αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να συμβαίνει στον 9ο μήνα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε σχετική ερώτηση που έκανα στον γιατρό μου μου είπε πως τον τελευταίο 1-1,5 μήνα παίρνει περίπου 150γρ τη μέρα γιατί και εμείς 33+1 ήμασταν 2,047 ενώ 31 ήμασταν 1,584.Και τον ρώτησα αν θα πάρει πάλι μισό κιλό σε 15 μέρες και μου είπε αυτό,πως παίρνουν περισσότερο προς το τέλος..

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο?Με είχε προβληματίσει λίγο το θέμα rooming in αλλά τελικά λέω να το κάνω για να είμαι και εγώ πιο ασφαλής ότι δεν θα δώσουν στον μπέμπη διάφορα όσο θα είναι στην αίθουσα νεογνών,εσείς τι λέτε?:confused::confused:

Επίσης θέλω να σας πω ότι εχθές βρήκα επιτέλους παιδίατρο και μου έφυγε πολύ μεγάλο βάρος!!Του εξέθεσα τις ανησυχίες μου και τις σεβάστηκε και για τον θηλασμό είναι υπέρ και για κρέμες μου είπε για φρουτόκρεμες από τον 6ο σιγά σιγά και μετά και όλα καλά..Πάει και αυτό:)

μια χαρα ο παιδιατρος.. οφειλουν να σε σεβαστουν την επιθυμια της μητερας και να την καθοδηγουν αναλογα..

αν εχεις και καμια βοηθεια στο rooming in (επειδη δεν ξερεις σε τι κατασταση θα εισαι σωματικα) καλυτερα θα ειναι.. κατα τ'αλλα εννοειται οτι θα εχεις το πανω χερι στον ελεγχο του παιδιου..

σχετικα με τα κιλα.. ισως να μην ξερω εγω καλα.. εχω διαβασει πως στο τελος περνουν λιγοτερα

Διαφημίσεις

Ρε κοριτσια τι γινεται??? Τι πραγματα ειναι αυτα? Κι εγω ειπα να παω σε δημοσιο για να γλιτωσουμε κανενα φραγκο και αυξανονται τοσο πολυ τα νοσηλεια? Παω να παρω τηλ. στο Αλεξανδρα να δω τι γινεται γιατι βλεπω να καθομαι στα αυγα μου και να γενναω τελικα στην ιδιωτικη της πολης μου! Αν ειναι στο δημοσιο το οικονομικο πακετο 1200 ευρω, εδω ειναι 1400 αλλα δεν θα εχω βενζινες περα δωθε και εξοδα ο αντρας μου αφου θα ερχεται σπιτι να κοιμαται και να τρωει! Παραπανω θα μας βγει στην Αθηνα...απλα εδω ο δικος μου ο γιατρος παιρνει περισσοτερα απο τον γιατρο του δημοσιου...εκει ειναι που θα γλιτωσουμε γιατι τα νοσηλεια ανεβαινουν δραματικα γρηγορα!

Εδω ο κοσμος πειναει και αυτοι αντι να φτιαξουν την κατασταση την κανουν χειροτερη....τι ειναι αυτα ρε σεις????

την ψιλιαστηκα πριν τρεις μερες.. στο Parents διαβασα κατι σχετικα επισης.. ολα ιδιωτικοποιουνται με το ετσι θελω..δηλαδη τι Ιασω, τι Ελενα Βενιζελου..

Καλο το μωρακι, αλλα το'χουν τοση ωρα κ χαχανιζουν,,, εγω αν ημουν η μαμα του μαλλον θα τους εβριζα:shock:

Παντως δεν ειχα ξαναδει νεογεννητο να χαμογελα!

και εγω το ιδιο ειπα.. τα χαζοταλαιπωρουν..

Εμένα επειδή είχε αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς δεν είχα κάνει ενέσεις κορτιζόνης γιατί δεν περιμέναμε ότι θα γεννούσα τότε, τον κρατήσανε 2-3 μέρες στην εντατική (εύχομαι να μην το ζήσει καμία-έμπαινα μέσα και έκλαιγα έτσι όπως τον έβλεπα με ορούς και σωληνάκια και φαντάσου δεν ήταν και πολύ πρόωρο-για την ακρίβεια ήταν 35 κ 4) και μετά πήγε άλλες 2-3 μερες στην ενδιάμεση και τέλος 2 μέρες σε απλή θερμοκοιτίδα. Γενικά, από την 37η εβδομάδα θεωρείται ότι το μωρό είναι τελειόμηνο, αλλά από κει και πέρα αν γεννηθεί λίγο νωρίτερα (π.χ.35-36) είναι θέμα μωρού, αν δηλαδή έχει καλό βάρος, αν δεν έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό κτλ.

Η γιατρός μου μου έχει πει το εξής καταπληκτικό: ότι και μία μόνο μέρα μέσα στη μήτρα ισοδυναμεί σχεδόν με μία εβδομάδα στη θερμοκοιτίδα:shock:. Οπότε όσο το αργότερο τόσο το καλύτερο.

σαφως.. ετσι πιστευω και εγω..οσο περισσοτερο τοσο το καλυτερο, απλα οι μαιες αν το παιδι ειναι 3 με 3,5 κιλα και μπορει να γεννηθει στην 36-37-38 εβδομαδα ειναι καλα για εκεινους για πιο ευκολο τοκετο.. το θεμα βαρους και ωριμοτητας πνευμονων ειναι το πιο σημαντικο για την προωροτητα..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...