Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Γεια σας μανουλιτσες!! Απο το πρωι που ξυπνησα θελω να σας γραψω, αλλα μια σειρα ατυχων γεγονοτων με απετρεψε.. Κατ'αρχην ειπα για αλλαγη να πιω πρασινο τσάι με μελακι, αλλα κατεληξα να κανω εμετο στο μπανιο!!! :shock: ελεος!! Για καποιο λογο στο παιδι μου δεν αρεσε το τσαι!! :( Και μενα μου αρεσει τοσο πολυ...Α!! Και το τσεκαρα, δεν ηταν ληγμενο!!! Οποτε μετα ξαπλωσα, μου χαλασε και η διαθεση, μετα πηγα για μαθηματακι και σε λιγο θα παω στο γιατρο για το Doppler.. Μπαινω για μπανακι τωρα να φρεσκαριστω..

Θα σας διαβασω αργοτερα, πολλα φιλιααααααααα.....

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Ντινα και συ εμετουλι;;;;

Αντε καλα αποτελεσματα με το ντοπλερ!!

prosperous διαβασα ολα οσα εγραψες κ πραγματικα σ'ευχαριστω που υπαρχεις στο καφε του Νοεμβριου!!!!! :D:D;)

Αληθεια εσυ την κορη σου τη θηλασες για 20 μηνες αν δεν κανω λαθος;; Πως φτασατε μεχρι εκει; Και πως σταματησατε το θηλασμο;

Εγω προσπαθω να προλαβω τις καουρες μου για αποψε:rolleyes:

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Λια1111------------03/11.........Κορίτσι - Λητώ

kyriak_-------------05/11........Αγόρι - Ιασώ

marialena1---------09/11........Αγόρι - Μητέρα

loveboom----------10/11.........Κορίτσι - Μητέρα

Artemh-------------10/11........Αγόρι - Αρεταίειο

sofiafil--------------11/11........Αγόρι - Γένεσις

helen83------------14/11.........Αγόρι - Γεν. Νοσοκομείο Βόλου

prosperous---------16/11........Αγόρι - Ιασώ

annpan-------------17/11........Αγόρι - Λητώ

mp1979woman----18/11.........Αγόρι - Αλεξάνδρας

bee_2--------------20/11........Δίδυμα

oneiraki------------24/11.........Αγόρι - Ρέα

SnowFlake---------25/11.........Κορίτσι - Γεν. Νοσοκομείο Ρόδου

areti-eleni---------26/11.........Αγόρι - Γεν. Νοσοκομείο Κέρκυρας

_Aristea-----------28/11.........Κορίτσι - Μητέρα

Dina---------------28/11.........Αγόρι - Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας

Sofia*-------------02/12.........Κορίτσι - Ιασώ

antridim-----------05/12.........Κορίτσι - Μητέρα

αννιτα!------------15/12.........Κορίτσι - Ιασώ Λάρισας

;);)

Ελένη τέλειος ο μικρός!!!! Και ο γιατρός! Πολύ καλή η αντιμετώπισή του-ανθρώπινη και όχι συμφεροντολογική. Μπράβο του!!! Σχετικά με τις θηλές, αν δεν έχεις πρόβλημα με συσπάσεις κάνε όπως σου λέει, γιατί από όσο ξέρω το τρίψιμο των θηλών ενεργοποιεί τις συσπάσεις.

Πάντως σε βρίσκω πανέτοιμη!!!! Όλα τα σκέφτηκες.Πολύ καλή η σκέψη σου για το φαγητό! Ό,τι μπορείς κάντο τώρα που έχεις χρόνο ακόμη. Όσο για τα όνειρα, λογικό είναι να έχεις αγωνία...Αυτά τα όνειρα εμένα με έχουν τρελάνει. Προχθές είδα ότι πήγα να πάρω το γιο μου από το σχολείο και δεν ήταν και έψαχνα να τον βρω:confused::confused:. Καλά, το πόσες φορές έχω γεννήσει σε διάφορα μέρη...έχω σταματήσει να μετράω.

Annpan μου για την ώρα δεν έχω πρόβλημα με συσπάσεις!!!! Τις τρίβω τις θηλές αλλά όχι καθημερινά!! Όσο για το γιατρό, δεν περίμενα κάποια άλλη αντιμετώπισή του....ήξερα ότι θα το καταλάβει!! Απλά εγώ ένιωθα άσχημα κι ακόμα νιώθω αλλά όταν είναι άδεια η τσέπη δεν έχουμε και πολλές επιλογές!!:? Το βασικότερο εξάλλου είναι να πάνε όλα καλά με τη γέννα, να είναι καλά τα μωράκια μας και να τα πάρουμε στο σπίτι!!!;)

Αχ αυτά τα όνειρα!!!!!!!:rolleyes: Να βρε, απέκτησες και εμπειρία στα μέρη που έχεις γεννήσει στον ύπνο σου...χιχιχι...

Λεγατε για ονειρα,,, ειδα αποψε οτι το μωρο μεσα απο την κοιλια ειχε απλωσει το ποδαρακι κ της επιανα την πατουσα κ της εκανα μασαζ,, ηταν τοσο ζωντανο που μετα το ελεγα στο Νικο σα να συνεβει στ'αληθεια του ελεγα μεχρι κ το μεγεθος της πατουσας,χαχαχαχα κ εκεινος με κοιταζε απορημενος:shock:

Αριστέα φαίνεται πως σκέφτεσαι πολύύύύ τις πατουσίτσες....χαχαχα..:D

Σύντομα το όνεριο θα γίνει πραγματικότητα ως προς το άγγιγμα της μπεμπούλας σου!!!!!:P

Εδώ και 2 μέρες πάλι δν είμαι καλά επιστρέψαν οι εμετοί!! Ελπίζω να είναι τυχαίο το γεγονός και να μην συνεχιστούν μέχρι τέλος!!

Πήγα και πήρα το λεκανάκι πλυσίματος που είχες πεί η prosp. με της 2 θέσεις!

Επιθέματα στήθους και ένα ωραίο φορμάκι!!

Snowflake περαστικά με τους εμετούς!!!! Σου εύχομαι όντως να μη συνεχιστούν για να μην ταλαιπωρείσαι!!

Με γεια και τα ψώνια!!!:D

Γεια σας μανουλιτσες!! Απο το πρωι που ξυπνησα θελω να σας γραψω, αλλα μια σειρα ατυχων γεγονοτων με απετρεψε.. Κατ'αρχην ειπα για αλλαγη να πιω πρασινο τσάι με μελακι, αλλα κατεληξα να κανω εμετο στο μπανιο!!! :shock: ελεος!! Για καποιο λογο στο παιδι μου δεν αρεσε το τσαι!! :( Και μενα μου αρεσει τοσο πολυ...Α!! Και το τσεκαρα, δεν ηταν ληγμενο!!! Οποτε μετα ξαπλωσα, μου χαλασε και η διαθεση, μετα πηγα για μαθηματακι και σε λιγο θα παω στο γιατρο για το Doppler.. Μπαινω για μπανακι τωρα να φρεσκαριστω..

Θα σας διαβασω αργοτερα, πολλα φιλιααααααααα.....

Ντινάκι με το καλό το ντόπλερ!!!! Θα περιμένουμε νέα σου!!!!!!:P

Κι εσύ με εμετό???:confused:

Εμείς σήμερα στο μάθημα ανώδυνου τοκετού, μιλήσαμε για τον τοκετό από τη στιγμή που θα βρεθούμε στο μαιευτήριο και μετά και μας είπε πως να σπρώξουμε....

Στο επόμενο θα μιλήσουμε για τον θηλασμό και στο τελευταίο για την περιποίηση του βρέφους!!

Ψιλομιλήσαμε σήμερα για θηλασμό και μας παρότρυνε να θηλάσουμε!! Αν μας το βάλει επάνω μας το μωρό ο γιατρός αμέσως μετά τη γέννησή του, είπε να το θηλάσουμε!! Από κει και πέρα, επειδή δεν το βάζουνε για πολλή ώρα όλοι οι γιατροί επάνω μας, μας είπε πως η πρώτη ώρα που λένε πως πρέπει να θηλάσουμε από τη στιγμή που γεννιέται το μωρό είναι σχετική γιατί μέχρι να συνέλθει η γυναίκα, να γίνει η υστεροτοκία κλπ μπορεί να πάρει πάνω από ώρα!! Στην ουσία έχει να κάνει με τη "στιγμή" που σου φέρνουνε το παιδί στο δωμάτιο...τότε πρέπει αμέσως να το βάλουμε στο στήθος!!!! Γενικά από τα λεγόμενά της θεώρησα ότι υποστηρίζει το θηλασμό αλλά θα το εξακριβώσω στο επόμενο μάθημα!!

Προσπ, έχω ερώτηση, μπορεί να την έχεις απαντήσει αλλά μάλλον τα σύγχισα λίγο:

Η μαία είπε πως και άρρωστες να είμαστε θηλάζουμε (ως εδώ οκ, το είχα διαβάσει κι εγώ), αν έχουμε πυρετό όμως όχι...:confused: Εδώ λίγο μπερδεύτηκα αλλά θα αφήσω να μου το εξηγήσει την επόμενη Τρίτη...

Δηλαδή αν έχουμε πυρετό για μέρες και όντως δεν πρέπει να θηλάσουμε, τότε τι γίνεται με το γάλα??? Σταματάει, αφού δεν υπάρχει ζήτηση ή το βγάζουμε για να μη σταματήσει αλλά δεν το δίνουμε στο μωρό???

Θα μας πει και για την τράπεζα γάλακτος, να αποθηκεύουμε στο ψυγείο έτσι ώστε αν χρειαστεί ή θελήσουμε να πάμε κάπου, να υπάρχει μητρικό γαλατάκι στο ψυγείο για να το ταϊσεί κάποιος άλλος!!!

Πήρα και την παιδίατρο τηλέφωνο μόλις τώρα για να τη ρωτήσω πότε θα πρέπει να δει το μωρό...και μου είπε 10-15 μέρες μετά τη γέννα αρκεί να έχουνε πάει όλα καλά και να μην έχει κάτι το μωρό ώστε να πρέπει να το δει πιο πριν!! Αν πάλι θέλω κάτι μέχρι να έρθει να το δει, να την πάρω τηλέφωνο!!

Αυτά τα νέα μας!!!! Σας φιλώ!!

Προσπ, έχω ερώτηση, μπορεί να την έχεις απαντήσει αλλά μάλλον τα σύγχισα λίγο:

Η μαία είπε πως και άρρωστες να είμαστε θηλάζουμε (ως εδώ οκ, το είχα διαβάσει κι εγώ), αν έχουμε πυρετό όμως όχι...:confused: Εδώ λίγο μπερδεύτηκα αλλά θα αφήσω να μου το εξηγήσει την επόμενη Τρίτη...

Δηλαδή αν έχουμε πυρετό για μέρες και όντως δεν πρέπει να θηλάσουμε, τότε τι γίνεται με το γάλα??? Σταματάει, αφού δεν υπάρχει ζήτηση ή το βγάζουμε για να μη σταματήσει αλλά δεν το δίνουμε στο μωρό???

Xαζή ερώτηση έκανα ε???:confused::confused:

Διάβασα διάφορα και θυμήθηκα πως το έχω ξαναρωτήσει αυτό!!!!

Αααααα δεν είμαι καλή μαθήτρια!!!!!!!!:rolleyes:

Νομίζω πως πήρα τις απαντήσεις μου!! Είδα σχετικό ερώτημα στο πάρεντς που απαντήθηκε από την Αγλαϊα και λέει πως θηλάζουμε κανονικά κι αν ο πυρετός πάει πάνω από 38,5 παίρνουμε αντιπυρετικό!!!:P

Με λίγα λόγια: Δεν σταματάμε να θηλάζουμε!!!!!!!!!!!!!!;) Πρέπει να έχω και το νέτμπουκ μαζί μου στο νοσκομείο γιατί ως ξανθιά :tongue::tongue: θα τα κάνω μπάχαλο!!!!!:(

Διαφημίσεις

χαχαχα!!! Ελενακι πολυ γελασα!!

Ακου λεει ξανθια, ενα μυαλο χειμωνα-καλοκαιρι τι να πρωτοθυμηθει;;

Αλλα να ρωτησω κ γω πανω στην απαντηση που βρηκες, ουτε αν παρουμε αντιπυρετικο σταματαμε να θηλαζουμε;

(καλα λεμε εχουμε προχωρησει παααρα πολυ):D

χαχαχα!!! Ελενακι πολυ γελασα!!

Ακου λεει ξανθια, ενα μυαλο χειμωνα-καλοκαιρι τι να πρωτοθυμηθει;;

Αλλα να ρωτησω κ γω πανω στην απαντηση που βρηκες, ουτε αν παρουμε αντιπυρετικο σταματαμε να θηλαζουμε;

(καλα λεμε εχουμε προχωρησει παααρα πολυ):D

Ξαναδιάβασα...χιχιχι...

Απ'ότι λένε καταλαβαίνω πως αν πάρουμε αντιπυρετικό θηλάζουμε κανονικά!! Τα αντιπυρετικά όπως το ντεπόν είναι φάρμακο που το δίνουνε και στο μωρό και μπορείς να το πάρεις κατά το θηλασμό!! Γενικά υπάρχουνε φάρμακα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όσο θηλάζεις!!

Στην αντιβιώση όμως μάλλον κάνεις προσωρινή παύση του θηλασμού!!

Για διάβασε εδώ να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας::tongue:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19617

http://www.e-lactancia.org/ Εδώ μπορούμε να βάλουμε το όνομα του φαρμάκου που μας έχει χορηγήσει ο γιατρός και να δούμε αν είναι οκ για το θηλασμό!!!!!:D

Πολύ διάβασμα πέφτει αλλά όταν έρθει το μωρό που χρόνος για τέτοια???? :rolleyes:

Θα μπει και η Προσπ και θα μας κατατοπίσει!!!:P

Βγαίνω για την ώρα!! Φιλάκια!!!

Ξαναδιάβασα...χιχιχι...

Απ'ότι λένε καταλαβαίνω πως αν πάρουμε αντιπυρετικό θηλάζουμε κανονικά!! Τα αντιπυρετικά όπως το ντεπόν είναι φάρμακο που το δίνουνε και στο μωρό και μπορείς να το πάρεις κατά το θηλασμό!! Γενικά υπάρχουνε φάρμακα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όσο θηλάζεις!!

Στην αντιβιώση όμως μάλλον κάνεις προσωρινή παύση του θηλασμού!!

Για διάβασε εδώ να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας::tongue:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19617

EKTOΣ ΑΝ ειναι συμβατη με το θηλασμο η αντιβιωση για αυτο και ενημερωνουμε τον γιατρο οτι θηλαζουμε.. εγω εκανα επεμβαση για hpv και πηρα και αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο και ετσι δεν ειχα κανενα θεμα για να διακοψω τον θηλασμο εκεινη τη περιοδο και ειχα και την καθοδηγηση συμβουλου θηλασμου που τσεκαρε την αγωγη που εκανα..

η μονη περιπτωση διακοπης του θηλασμου ειναι ΟΤΑΝ η αγωγη η φαρμακευτικη αντεδεικνεται με τον θηλασμο παραλληλα (δηλαδη ειναι απαγορευσιμη η ταυτοχρονη ληψη του φαρμακος γιατι περναει στο γαλα) ΚΑΙ οταν υπαρχει αποστημα μεσα στο στηθος και πυον το οποιο εισρεει στο μητρικο γαλα..

ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τοτε.. η Αγλαια ξερει πολυ καλα τη δουλεια της και οτι λεει ειλικρινα ειναι ευαγγελιο..

Ντινα και συ εμετουλι;;;;

Αντε καλα αποτελεσματα με το ντοπλερ!!

prosperous διαβασα ολα οσα εγραψες κ πραγματικα σ'ευχαριστω που υπαρχεις στο καφε του Νοεμβριου!!!!! :D:D;)

Αληθεια εσυ την κορη σου τη θηλασες για 20 μηνες αν δεν κανω λαθος;; Πως φτασατε μεχρι εκει; Και πως σταματησατε το θηλασμο;

Εγω προσπαθω να προλαβω τις καουρες μου για αποψε:rolleyes:

:oops: :oops: :oops: κανω οτι θα εκανε οποια εχει υπαρξει στην αναλογη θεση..

παρ αυτα οτι λεω δεν ειναι και πιστοποιημενο διοτι δεν ειμαι συμβουλος θηλασμου για αυτο παντα επιμενω να διασταυρωνετε οτι σας λεω ειδικα απο site η φορεις που εχουν εξειδικευση με τον θηλασμο (επαναλαμβανω ειναι μετρημενοι στα δακτυλα οι παιδιατροι στην Ελλαδα που εχουν καταρτιση στο θεμα θηλασμος.. ομοια και οι μαιες πλεον πιστευω χωρις να τις καταργω) και βεβαια ζητω προκατ συγνωμη απο τις ηδη εμπειρες μανουλες αν σε κατι φαινομαι πιο σκληροπυρινικη η απολυτη, γενικα παθιαζομαι με αυτα που στηριζω και αυτο εχει παντα καποιο τιμημα.. αλλα προς θεου δεν θα ηθελα ποτε καποια να κανει κατι υπερανω των δυνατοτητων της και αντοχων της για αυτο και σας συνιστω την προσοχη, την διασταυρωση, την σκεψη, την παρατηρηση οταν ερθει η ωρα και απο εκει και περα να εμπιστευθειτε τον εαυτο σας, το μωρο σας και τις γνωσεις σας..ετσι θα κανετε αυτα που πρεπει να κανετε ως καλυτερο για το μωρο σας και δικαιωματικα θα ειναι η πιο σωστη αποφαση χωρις να μπορει και να χει κανεις τριτος δικαιωμα να σας κρινει..που το χουμε ψωμοτυρι εδω στο Γκριχελαντ...χαχα!!

εγω την κορη μου.. εκατσε.. και τη θηλασα 21 μηνες..αυτο δεν λεει τιποτε γιατι ηταν ενα συμπλεγμα ευνοικων συνθηκων ητοι: οικογενειακο περιβαλλον που με βοηθουσε σε ολους τους τομεις και με στηριζαν σε καθε αποφαση χωρις να με διχαζουν, εργασιακο περιβαλλον το οποιο μου επετρεψε να εχω ευελικτα ωραριο εργασιας, να αντλω οποτε θελω, να αποθηκευω το γαλα μου και να το μεταφερω σπιτι χωρις προβληματα και αγχος και τελικα αφου κατ αρχην ειχε εδραιωθει η γαλουχια, το μωρο και εγω συνεργαζομασταν αψογα και δεν υπηρχε λογος ουτε να αγχωνομαι για μπουκαλια, αποστειρωσεις, βρασιματα, καθαρισματα, αγορες γαλακτος κλπ συν ολη η μεταξυ μας σχεση (οχι μονο μεταξυ μωρου και μαμας αλλα ΚΑΙ μπαμπα διοτι και εκεινοι μπορουν να ειναι συμμετοχοι στον θηλασμο) εγινε μια ρουτινα που εξελισσοταν.. και ετσι ενω ουδεποτε ειχα στοχο να θηλασω μακροπροθεσμα..(ειχα πει οτι θα προσπαθησω να θηλασω αλλα ποτε δεν ειπα για μια μερα, ενα μηνα η ενα χρονο)..εβλεπα οτι η αναπτυξη σε βαρος, υψος, διαθεση, νοημοσυνη κλπ προχωρουσε θεαματικα συνεπως δεν ειχα λογο να διακοψω και συμφωνα με τη βοηθεια των συνθηκων που προανεφερα ο ενας μηνας εγινε, τρεις, μετα 6, μετα χρονος και φθασαμε σχεδον στα 2 χρονια..

ειχα σκοπο να αποθηλασω απο τα 2 ετη και μετα αλλα ηθελα να μεινω εγκυος οπου και εμεινα περσι τον Σεπτεμβριο (η κορη μου 21 μηνων) και αυτοματα ενω ειχα την επιλογη να θηλαζω παραλληλα με την εγκυμοσυνη μου, επελεξα να αποθηλασω σχεδον αμεσα διοτι ηθελα να προφυλαξω τον εαυτο μου λγοω του ιστορικου μου.. ετυχε και δεν προχωρησε η εγκυμοσυνη αλλα η μικρη αποθηλασε αρκετα γρηγορα εν αντιθεση με το τι περιμενα και αρχισε το ξενο γαλα (φρεσκο) και μαλιστα σε ποτηρι απ ευθειας.. μπιμπερο η εκπαιδευτικο ποτηρι ουτε για συζητηση..

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια.τι ανετε;γραφω απο το κιν,και

μου χουν βγει τα ματια.πηγαμε χτες στο ντοκτορι,και

Ολα καλα.ειμαστε 1700 γρ.και αποτι μου ειπε,θα βγει γυρω

Στα 3200.η κατερινα γεννηθηκε 3400,οποτε μια χαρουλα

Θα με βολεψουνε τα ρουχαλακια της.την τριτη παμε για

Ντοπλερ κ βιοφυσικο προφιλ.ουφ,περναει ο καιρος

Για τον,θηλασμο που λετε,θα δυμφωνησω με την προσπ.οτι

Οτι σε σπανιοτατες περιπτωσεις τον διακοπτεις,εμενα 9 μηνες

Δεν μου χρειαστηκε ποτε.

Για την παιδιατρο,που ειπε καποια κοπελα,οντως ειναι λιγο περιεργα.η δικια μου μας ξεκινησε στερεες τροφες στον 6 περιπου,επιμενοντας στον θηλασμο,σε περιπτωση που δεν ετρωγε.και φανταστειτε οτι επερνε γυρω στα 500 γρ.την βδομαδααδα,χωρρις ιδιαιτερη προσπαθεια.θελω να πιστευω οτι κ στο δευτερο θα μαι το ιδιο τυχερη,γιατι εχω πολυ θετικες και ξεκουραστες αναμνησεις.

an1cEY00g410000MTA3NzdkfDU2NjU2NmhkYXxteSBhbmdlbCBpcw.gif

as1cJYi0aTD0000Nzc3MTEzZHwzMjg5NzhkbHxteSAybmQgYW5nZWwgaXM.gif

7760p2.png

προσφατα μια κοπελα μου ειπε σχεδον ειρωνικα "το να θηλαζεις δυο χρονια ειναι αδυναμια της μανας"

και της ειπα: ναι ειναι..αν σκεφθεις οτι 6 μηνες ειναι το δεδομενο, ο χρονος το ιδανικο (βεβαια το ποσοστο που φθανει στο χρονο ειναι ελαχιστο 12 τοις εκατο, ειδικα αν εργαζεται κιολας ουτε το 3 τοις εκατο στην Ελλαδα βαση στατιστικων) και ειναι γνωστο οτι ενα παιδι απο ετος και σχεδον μεχρι τα δυο ετη ειναι πιο δυσκολο να αποθηλασει λογω της αλματωδους αναπτυξης ψυχοκινητικα αλλα ολα αυτα εχουν να κανουν:

α) με την ετοιμοτητα της μητερας να βαλει την αδυναμια της στην ακρη και να επιμεινει στον αποθηλασμο και

β) και πιο σημαντικο στην ετοιμοτητα του παιδιου..

εγω πιστευω πως αν μια μητερα υπερβει τον χρονο τοτε γυρω στους 18 μηνες πλεον ειναι το παιδι διανοητικα σε καλυτερη επικοινωνιακη θεση για να μπορει βημα βημα να δεχθει την αλλαγη.. αλλα τιποτε απο ολα τα παραπανω δεν ειναι δεδομενα και απολυτα.. καθε παιδι και καθε σχεση μανας παιδιου διαφερει και ειναι μοναδικα..

επισης (υπαρχει και σχετικο τοπικ, νομιζω το χω ξαναπει) εχει πολυ ενδιαφερον το πως σχολιαζει ο κοσμος μια γυναικα που θηλαζει δημοσια η που παραδεχεται οτι θηλαζει μακροχρονια..και περαν του χρονου που ειναι στην πλειοψηφια χαρακτηρισμενο και ως ανωμαλια..:?

οπως και να εχει κοριτσια.. ο θηλασμος δεν ειναι αγωνας δρομου.. ειναι μια φυσικη σχεση μανας και παιδιου, δημιουργημενη απο την αρχη της υπαρξης της γυναικας ως θηλαστικο..το γαλα της προοριζεται για το ανθρωπακι της..συνεπως ειτε θηλασετε μια μερα, ενα μηνα, τρεις μηνες η ενα χρονο η δυο η τρια μπραβο σε ολες...ακομη και σε εκεινες (που πιστευω παντα θα υπερισχυουν) που θηλαζουν και δινουν και συμπληρωμα..τουλαχιστον προσπαθουν να μη το στερησουν απο το παιδι και με αυτον τον τροπο αν και με μαθηματικη ακριβεια ο αποθηλασμος ειναι θεμα χρονου εκει..το ξεν γαλα ειναι πιο γλυκο λογω χημικων γλυκαντικων και το να πιει απο το μπιμπερο απαιτει ΜΙΑ θηλαστικη κινηση, ενω το να θηλασει θελει δεκα μεχρι να κατεβει η ικανοποιητικη ποσοτητα γαλακτος.. αρα συντομα.."τεμπελιαζει" και διωχνει το στηθος.

Καλησπερα κοριτσια.τι ανετε;γραφω απο το κιν,και

μου χουν βγει τα ματια.πηγαμε χτες στο ντοκτορι,και

Ολα καλα.ειμαστε 1700 γρ.και αποτι μου ειπε,θα βγει γυρω

Στα 3200.η κατερινα γεννηθηκε 3400,οποτε μια χαρουλα

Θα με βολεψουνε τα ρουχαλακια της.την τριτη παμε για

Ντοπλερ κ βιοφυσικο προφιλ.ουφ,περναει ο καιρος

Για τον,θηλασμο που λετε,θα δυμφωνησω με την προσπ.οτι

Οτι σε σπανιοτατες περιπτωσεις τον διακοπτεις,εμενα 9 μηνες

Δεν μου χρειαστηκε ποτε.

Για την παιδιατρο,που ειπε καποια κοπελα,οντως ειναι λιγο περιεργα.η δικια μου μας ξεκινησε στερεες τροφες στον 6 περιπου,επιμενοντας στον θηλασμο,σε περιπτωση που δεν ετρωγε.και φανταστειτε οτι επερνε γυρω στα 500 γρ.την βδομαδααδα,χωρρις ιδιαιτερη προσπαθεια.θελω να πιστευω οτι κ στο δευτερο θα μαι το ιδιο τυχερη,γιατι εχω πολυ θετικες και ξεκουραστες αναμνησεις.

χαιρομαι που η εμπειρια σου συνδραμει στην ενημερωση των κοριτσιων, και οπως λες και εσυ.. η αυξηση βαρους ειναι η πρωτη γερη αποδειξη για να πεισθει και ο παιδιατρος οτι το μωρο θρεφεται ΣΩΣΤΑ και δεν εχει αναγκη απο συμπληρωμα..

ειδικα το συμπληρωμα 20-30 ml Μπορει να σας το προτεινουν για τη νυχτα ωστε να βαραινει το στομαχακι και να κοιμουνται σερι ωστε να κοιμαστε και εσεις.. πρακτικα για οσες θελουν τον αποκλειστικο θηλασμο αυτο ειναι η αρχη του αποθηλασμου σταδιακα.. απο την αλλη το τιμημα του αποκλειστικου θηλασμου ειναι οι συχνες κατα τα συνηθισμενα διακοπες του υπνου τη νυχτα.. ομως υπαρχουν και περιπτωσεις που α θηλαζοντα μωρα κοιμουνται καλυτερα και αντι για καθε 2 ωρες, ξυπνου καθα 4 πχ..

Ψιλομιλήσαμε σήμερα για θηλασμό και μας παρότρυνε να θηλάσουμε!! Αν μας το βάλει επάνω μας το μωρό ο γιατρός αμέσως μετά τη γέννησή του, είπε να το θηλάσουμε!! Από κει και πέρα, επειδή δεν το βάζουνε για πολλή ώρα όλοι οι γιατροί επάνω μας, μας είπε πως η πρώτη ώρα που λένε πως πρέπει να θηλάσουμε από τη στιγμή που γεννιέται το μωρό είναι σχετική γιατί μέχρι να συνέλθει η γυναίκα, να γίνει η υστεροτοκία κλπ μπορεί να πάρει πάνω από ώρα!! Στην ουσία έχει να κάνει με τη "στιγμή" που σου φέρνουνε το παιδί στο δωμάτιο...τότε πρέπει αμέσως να το βάλουμε στο στήθος!!!! Γενικά από τα λεγόμενά της θεώρησα ότι υποστηρίζει το θηλασμό αλλά θα το εξακριβώσω στο επόμενο μάθημα!!

σε γενικες γραμμες αυτα ισχυουν.. και εγω ακολυθησα τη θεωρια βαζω το στηθος το μωρο αμεσως με το που θα το πρωτοπαρω αγκαλια στο τελος του τοκετου καθως στη διαρκεια του τοκετου ειναι το ζενιθ της παραγωγης του πρωτογαλατος αλλα ουτε εγω ηξερα να το βαλω στη θηλη σωστα, ουτε το μωρο ακομη να με θηλασει..ομως δεν στερηθηκαμε την πρωτη δερματικη επαφη..

απο εκει και περα απαιτουμε να μας το φερουν το συντομοτερο στον θαλαμο που θα ειμαστε.. αυτο θα παρει το πολυ 2-3 ωρες αφου πρεπει να μεινουμε και στον θαλαμο των λεχωνιδων για την ανανηψη..οποιες λοιπον θελουν να θηλασουν αποκλειστικα και να μη χορηγηθει ξενο γαλα να φροντισετε ειδικα οσες ειστε σε ιδιωτικα απο την πρωτη στιγμη της γεννησης να πειτε οτι θελετε αποκλειστικο θηλασμο για να γραφει στην καρτελα του μωρου (ειδικα σε αυτην που ειναι μεσα στο πυρεξακι που τα φερνουν..)

Ανδριανα μια χαρα μεγαλωνει το κοριτσακι σου...με το καλο την Τριτη να κανεις κ τα υπολοιπα!!!

prosperous τελικα εχω καταληξει οτι θα επιλεξω την υπηρεσια rooming-in ( κ ας χρειαστω βοηθεια σε περιπτωση καισαρικης απο συζυγο ή μαμα) οποτε σε αυτη την περιπτωση λογικα θα φερουν το μωρο κατευθειαν στο δωματιο μολις με πανε κ μενα..

Ο γιατρος σε μια κουβεντα που ειχαμε μου επιβεβαιωσε οτι αμεσως μολις βγει το μωρο το βαζει στο στηθος... κ να μην εχουμε θηλασμο, οπως λες κ συ τουλαχιστον η σωματικη επαφη θα υπαρχει!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...