Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Αφήστε χθες έκανα την 1η μου επίσκεψη -διερευνητική- σε μία παιδίατρο για την οποία μάλιστα είχα διαβάσει τα καλύτερα στο φόρουμ και..η πλήρης απογοήτευση:(:(:(Δεν ξέρω τι περιμένα να ακούσω αλλά ήθελα να φύγω τρέχοντας..Εν ολίγοις όσα μου είπε ήτανε τα εξής:

Θηλασμός μέχρι 6 μηνών γιατί μετά το γάλα δεν προσφέρει και πολλά στο παιδί και έτσι θα παίρνει συμπλήρωμα σκόνης ,στερεές τροφές από 4,5 μηνών για να φάει το παιδί όσο πιο νωρίς γίνεται κρέας και να αποφευχθεί πιθανή αναιμία, μέχρι 2 μηνών το πολύ 3 στο ίδιο δωμάτιο με την μαμά, το πρωτόγαλα δεν προσφέρει και πολλά γενικώς αλλά αν θηλάσω θα πρέπει να το κάνω από όσο πιο νωρίς γίνεται, επίσης πρέπει να του βάλω πρόγραμμα στο φαγητό ,όχι βέβαια όσο είναι βρεφάκι αλλά όταν ξεκινήσει να τρώει τροφές (στους 4 μήνες δηλ) πρέπει να έχει μπει σε πρόγραμμα τι ώρα ξυπνάει, τρώει ,ξανατρώει κλπ.Επίσης μου είπε πως έχει πολύ πελατεία γενικώς και μπορώ αν δεν την βρω στο τηλ γιατί πχ εξετάζει να τις στείλω sms ή να της αφήσω μηνυμα στον τηλεφωνήτη..:shock::shock:Α!Και για το πρωτόγαλα ότι είναι πολύ αραιό κλπ και μετά από 3 μέρες έρχεται το κανονικό γάλα.

Δεδομένου του ότι δεν έχω άλλο παιδάκι άρα εμπειρία μηδέν δεν ξέρω αλλά μου φαίνονται λίγο περίεργα όλα αυτά..Είναι όντως ή εγώ τα έχω μπλέξει στο μυαλό μου??

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ!!!

Παω τη κορη μου σε μια υποχρεωση και γυρναω να σου γραψω.. και αν δεν σου αρκουν αυτα που θα σου πω κανε μια βολτα στην ενοτητα του θηλασμου να με διασταυρωσεις η να δεις τι μπαρουφες και αποπροσανατολισμους φροντισε επιεικως να σου πει η καλη παιδιατρος..

ΕΛΕΟΣ με δ αυτους!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Αρετή-Ελένη, αυτό για το οινόπνευμα έχω ακούσει ότι είναι απαγορευτικό..!!! Είναι πολύ σκληρό για τις θηλές.. Αλλά ας πουν και οι άλλες κοπέλες τη γνώμη τους..

Θα επανελθω και για αυτο..

Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από Μαθήματα ανώδυνου και μπήκα να σας διαβάσω. όσον αφορά τις θηλές στα μαθήματα θηλασμού μας είπαν ότι είναι απαγορευτικό γιατι τις ξεραίνει! Τις πλένουμε με απλό νεράκι ή με βρεφικό αφρόλουτρο. Για τα βλαστοκύτταρα πήγε ο άντρας μου στο σεμινάριο που κάνει η Ακαδημία Αθηνών όπου είναι πολύ κατατοπιστικοί και πήρε το υλικό. Η φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι δωρεάν και είναι αντιμετώπιση ασθενειών αίματος. Αν όμως θέλεις να φυλάξεις τα μεσεγχυματικά κύτταρα κοστίζει 1200. Αν μπείτε στο cite τους θα δίνε και ένα πολύ καλό ντοκιμαντερ του Εξάντα.

dbLDp2.png

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Να καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου της καινούργιες κοπέλες!!Με ένα πόνο!! Όλα να πάνε καλά!!!

Εδώ και 2 μέρες πάλι δν είμαι καλά επιστρέψαν οι εμετοί!! Ελπίζω να είναι τυχαίο το γεγονός και να μην συνεχιστούν μέχρι τέλος!!

Αυριο γεννάει με το καλό η αδερφή του άντρα μου και όλη είμαστε στην τσίτα, είναι και μακριά(Λάρισα)

Πήγα και πήρα το λεκανάκι πλυσίματος που είχες πεί η prosp. με της 2 θέσεις!

Επιθέματα στήθους και ένα ωραίο φορμάκι!!

Εδώ στην Ρόδο κάνει ζέστη ακόμα στους κλειστούς χώρους κ ας βρέχει έξω!! Είμαι με a/c και ανεμιστήρα συνέχεια!! Έβαλα όμως τα αθλητικά μου και all stars μου (λόγο βροχής) και με στενεύουν!! Νόμιζα ότι δεν έχουν πρηστεί τα πόδια μου!! :(

Ελένη nice tip το έτοιμο φαγητό στην κατάψυξη!!!

Ντίνα έχω και εγώ σίδερο έλα απο εδώ!!! χαχχα!!Αλλά ήρθε ο μπαμπακας τώρα!!

Κυριακή μου πλησιάζεις πωπω!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ δεν είναι??

Προσπ. είστε καλύτερα? περαστικούλια !!

Αριστέα δεν τα κρέμασα τα αυτοκόλλητα ακόμα γιατί περιμένω να περάσουν 2 βδομάδες από τότε που το έβαψα!!

weBzp2.png

qUMVp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Να καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου της καινούργιες κοπέλες!!Με ένα πόνο!! Όλα να πάνε καλά!!!

Εδώ και 2 μέρες πάλι δν είμαι καλά επιστρέψαν οι εμετοί!! Ελπίζω να είναι τυχαίο το γεγονός και να μην συνεχιστούν μέχρι τέλος!!

Αυριο γεννάει με το καλό η αδερφή του άντρα μου και όλη είμαστε στην τσίτα, είναι και μακριά(Λάρισα)

Πήγα και πήρα το λεκανάκι πλυσίματος που είχες πεί η prosp. με της 2 θέσεις!

Επιθέματα στήθους και ένα ωραίο φορμάκι!!

Εδώ στην Ρόδο κάνει ζέστη ακόμα στους κλειστούς χώρους κ ας βρέχει έξω!! Είμαι με a/c και ανεμιστήρα συνέχεια!! Έβαλα όμως τα αθλητικά μου και all stars μου (λόγο βροχής) και με στενεύουν!! Νόμιζα ότι δεν έχουν πρηστεί τα πόδια μου!! :(

Ελένη nice tip το έτοιμο φαγητό στην κατάψυξη!!!

Ντίνα έχω και εγώ σίδερο έλα απο εδώ!!! χαχχα!!Αλλά ήρθε ο μπαμπακας τώρα!!

Κυριακή μου πλησιάζεις πωπω!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ δεν είναι??

Προσπ. είστε καλύτερα? περαστικούλια !!

Αριστέα δεν τα κρέμασα τα αυτοκόλλητα ακόμα γιατί περιμένω να περάσουν 2 βδομάδες από τότε που το έβαψα!!

Κοριτσακι μου ελπιζω να μη συνεχιστουν οι εμετοι,, τι ασχημο πραγμα!

Μεγεια τα καινουρια σας πραγματα για τη μπεμπα:D

Με το καλο να γεννησει και η κοπελα, μ'ενα πονο..

Και γω νομιζα πως δεν ειχαν πριστει τα ποδια μου, και μολις εβαλα κλειστα παπουτσια διαπιστωσα το αντιθετο....!:?

Τα αυτοκολλητα δε χορταινω να τα βλεπω..... Θα παθεις πλακα λεμε!!:tongue:

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Διαφημίσεις

Άρτεμη, να σε ρωτήσω κάτι για τα βλαστοκύτταρα; Δεν έχω ψάξει αρκετα γι' αυτό το θέμα και έχω μια βασική απορία.. Η φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την οικογένεια που τα παρέχει ή απλά για όταν υπάρχει ένας συμβατός δότης ανεξαρτήτου αν ανήκει στην οικογένεια ή οχι; Και αν ναι, για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος που ανήκει σε μια οικογένεια πρέπει να βρεθεί συμβατότητα από κάποιον άλλον άλλης οικογένειας; Έχω μπερδευτεί για το τι ισχύει.. Επίσης, ποια είναι η διαφορά, από ιατρικής άποψης, ανάμεσα στην φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τα μεσεγχυματικά κύτταρα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Snowflake, κουράγιο με τους εμετούς, ελπίζω να μην συνεχιστούν και να είναι κάτι προσωρινό..

Με το καλό για την αδελφή του άντρα σου!!

Το λεκανάκι το έχω πάρει κι εγώ! Φαντάζομαι ότι θα μας εξυπηρετήσει πολύ!!

Κι εγώ έχω πρόβλημα με το πρήξιμο στα πόδια, ενώ δεν τους φαινόταν... Από όταν χρειάστηκε να βάλω κλειστά παπούτσια, έχω αγανακτήσει.. Ούτε τα αθλητικά μου κάνουν, ούτε τα all stars, και μόνη μου ελπίδα είναι ένα ζευγάρι μπαλαρίνες που έχουν πολύ μαλακό δέρμα.. διαφορετικά...δεν ξέρω τι θα κάνω..!!!!!

Και μένα απίστευτο μου φαίνεται πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός...! Σήμερα όταν ξύπνησα είχα κάτι ελαφριά πονάκια χαμηλά αλλά πέρασαν σχετικά σύντομα.. Όπως έχω ξαναγράψει, όταν αδιαθετούσα δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνους περιόδου και έτσι δεν ξέρω πως είναι αυτοί οι πόνοι, ωστόσο σε ένα πολύ μικρό βαθμό είχα κάποια πονάκια την πρώτη μέρα αλλά όχι σε σημείο να με καθηλώνουν.. Κάπως έτσι ένιωθα σήμερα όταν ξύπνησα..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θηλασμός μέχρι 6 μηνών γιατί μετά το γάλα δεν προσφέρει και πολλά στο παιδί (Γιατι νθευεται με τιποτε αλλο η ξινιζει??:tongue: Το μητρικο γαλα δεν αλλαζει συσταση επουδενι αντιθετως αναλογα με το τι τρωει η μητερα μπορει να εχει την σχετικη γευση και μονο..απλα μετα τον 6ο μηνα ξεκιναει σταδιακα η εισαγωγη στις στερεες αφενος γιατι οι αναγκες αυξανονται λογω αναπτυξης αρα ενισχυουμε τη διατροφη αφετερου βγαινουν και τα δοντακια μετα το 6μηνο πραγμα που σημαινει μαθαινουμε το μωρο να εξασκει τη γναθο ΑΛΛΑ μεχρι τον 1ο χρονο το γαλα παραμενει η Νο 1 διατροφη για το μωρο, τα λοιπα ειναι απλα συμπληρωματα στη διατροφη του αρα δεν αγχωνομαστε αν τρωει αρκετη στερεα η οχι..)

και έτσι θα παίρνει συμπλήρωμα σκόνης (κανουμε οτι δεν το βλεπουμε αυτο αν η μαμα θελει να κρατησει τη γαλουχια)

,στερεές τροφές από 4,5 μηνών για να φάει το παιδί όσο πιο νωρίς γίνεται κρέας και να αποφευχθεί πιθανή αναιμία,( εννοει να φαει κρεμες τυπου ρυζαλευρο, μπισκοτο η βανιλια απο 4,5 μηνων ωστε ενα δυο μηνες μετα να ειναι ετοιμο για κρεας.. ελεος.. Ο μεσος ορος των παιδιατρων συστηνει εισαγωγη στις στερεες μετα τον 5ο μηνα, απο το κλεισιμο του 6ου αν η μητερα εχει επιλεξει να θηλαζει αποκλειστικα και δυστυχως αρκετοι παιδιατροι οδευουν τις μαμαδες να δινουν κρεμες εμποριου ητοι κρεμα βανιλιας η κρεμα μπισκοτο επειδη εχουν ζαχαρη η αλλες γλυκαντικες ουσιες που γλυκαινουν το μωρο (αν δοκιμασετε τις κρεμες αυτες θα καταλαβαιτε σε τι βαθμο ειναι γλυκα..απιστευτο πραγμα.. και το κανουν να ειναι δεκτικο στην στερεα τροφη και να μαθουν να τρωνε ποσοτητες..δηλαδη οι κρεμες εμποριου δελεαζουν το μωρακι με τα γλυκαντικα τους..

αν η μαμα θελει να τηρησει μια πιο ισορροπημενη διατροφη ασχετα αν εχει θηλασει η οχι χωρις να επιβαρυνει με περιττο λιπος το μωρο της μπορει μετα τον 5ο η 6ο μηνα να ξεκινησει με φυσικες απλες φρουτοκρεμες.. τα φρουτα απο μονα τους εχουν ζακχαρα.. βεβαια δεν εγγυομαστε οτι η επιτυχια του ταισματος θα ειναι δεδομενη και αμεση αλλα μολις αρχισει να το κανει καθημερινα καποια στιγμη και θα φαει ποσοτητα αλλα θα ειναι και ετοιμο να μεταβει στις χορτοσουπες, κρεατοσουπες κλπ..προσωπικα θα σας συμβουλευα μακρυα απο τις κρεμες εμποριου αλλα απο εκει και περα ειναι θεμα ευκολιας και επιλογης του γονιου, στο παιδι οτι και να δωσεις αυτο θα μαθει συνηθως.)

μέχρι 2 μηνών το πολύ 3 στο ίδιο δωμάτιο με την μαμά (αυτο ειναι ενα θεμα υπο συζητηση και υποκειμενικης επιλογης του γονιου..οντως μαθαινουν να ειναι ανεξαρτητα απο τοσο μικρα αλλα δεν σημαινει πως αν μεινουν παραπανω χρονο στο δωματιο των γονιων δεν θα μαθει να μενει και σε αλλο χωρο αργοτερα..πχ στους 6 μηνες..αυτο εχει να κανει και με την ψυχικη κατασταση του γονιου και με το ιδιο το παιδι..απο την αλλη μεχρι σημερα εχω παραδειγματα μωρων που ηταν σε δικο τους χωρο απο τοσο μωρα αλλα στην πορεια ακομη και δυο χρονια μετα παλλιδρομησαν και αρχισαν να ζητουν να ειναι με τους γονεις τους η να χουν μια αντιστοιχη συμπεριφορα.. τα παιδια ειναι παιδια, δεν μπορουν να ειναι ενηλικες επειδη το θελουμε και το επιβαλλουμε εμεις.. αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ο καθε γονιος δεν πρεπει να κανει και να προσπαθει αυτο που επιθυμει αλλα μην εχουμε το αποτελεσμα δεδομενο.. οι συνθηκες ποικιλουν),

το πρωτόγαλα δεν προσφέρει και πολλά γενικώς αλλά αν θηλάσω θα πρέπει να το κάνω από όσο πιο νωρίς γίνεται (πες της να παει να κανει κανενα μαθημα θηλασμου σαν επιστημονας που ειναι γιατι κατι τετοιοι χαλουν την πιατσα..λοιπον.. σου παραθετω απο συγκεκριμενες πηγες:

"Το πυαρ η πρωτογαλα ειναι το πρωτο γαλα που παιρνει το νεογεννητο, εχει χρωμα λεμονοκιτρινο, η ποσοτητα του ειναι μικρη αλλα η αξια του μοναδικη γιατι ειναι πλουσιο σε λευκωματα, αλατα και βοταμινες, εχει λιγο λιπος που το κναει ευπεπτο τις πρωτες μερες της ζωης του μωρου, το σπουδαιοτερο απο ολα ειναι οτι προσεφερει αντισωματα και κανουν τα μωρα ανθεκτικα σε ιωσεις και λοιμωξεις..την τριτη ημερα μετα τον τοκετο ερχεται το μεταβατικο γαλα οπου στην δεκατη μερα γινεται το ωριμο γαλα (πηγη εγχειριδιο μητρικου θηλασμου Ελενας Βενιζελου)"

"Αμεσως μετα τη γεννα ζητησε να σου βαλουν στο στηθος το μωρο (η να σο φεορυν στον θαλαμο συντομα για να θηλασει). Οσο πιο συντομα τοσο καλυτερα. Οι λιγοστες απο το πρωτογαλα ειναι μια συμπυκνωμενη τροφη εξαιρετικης ποιοτητας. Μονο αυτο χρειαζεται το μωρο σου τις πρωτες 3 μερες... Δεν χρειαζεται να δωσεις τιποτε αλλο στο μωρο σου εκτος απο μητρικο γαλα τους πρωτους 6 μηνες, ουτε καν νερο, χαμομηλι, τιλιο η συμπληρωμα γαλακτος (εφοσον το βαρος του διπλασιαζεται προοδευτικα συμφωνα με τα αναμενομενα που θα τσεκαρει ο καθε παιδιατρος)" πηγη εγχειριδιο θηλασμου La Leche League Grece.

και προσθετω πως οταν το μωρο γεννηθει το στομαχι του ειναι κλειστο και δεχεται την ποσοτητα που του δινεις ως δεδομενη, δηλαδη 10 Ml? Με τοσο θα αρκεσθει. Αν δεν δειχνει ικανοποιημενο και ειναι νευρικο απλα το βαζεις πιο συχνα στο στηθος.. ετσι:

α) και πιο πολυ θα πινει (μην περιμενετε να πινει ποσοτητα μαζεμενη)

β) θα μαθει να θηλαζει αποτελεσματικα και εσεις θα μαθετε το μωρο σας

γ) θα δουλεψει επιτυχως και ασταματητα ο μηχανισμος παραγωγης γαλακτος και στο 3ο 24ωρο θα ερθει το μεταβατικο γαλα κανονικα..

σε περιπτωση που η μαμα δεν τα καταφερνει επιμενει να θηλαζει πιο συχνα απο το να καταφυγει σε συμπληρωμα αν δεν θελει να ξεφυγει απο τον αποκλειστικο θηλασμο και παραλληλα στο διαστημα που δεν θηλαζει κανει με επιτηρηση της μαιας του νοσοκομειου αντληση με νοσοκομειακο θηλαστρο για να επιταχυνει την παραγωγη.Αλλα παντα με καθοδηγηση για να μην υπαρχουν συνεπειες υπερπαραγωγης που καταληγει σε πετρωματα, μαστιτιδες κλπ αργοτερα μετα το 3ο 24ωρο οπου εκει κανουμε εντατικα μαλαξεις στο στηθος για να αποσυμφοριζονται οι γαλακτοφοροι αδενες (γυρω απο το στηθος και κατω απο τις μασχαλες.. μπορει να αισθανεσθε κομπους, εκει κανετε μαλαξεις μεχρι να διαλυθουν οι κομποι που ειναι γαλα συσσωρευμενο)

επίσης πρέπει να του βάλω πρόγραμμα στο φαγητό ,όχι βέβαια όσο είναι βρεφάκι αλλά όταν ξεκινήσει να τρώει τροφές (στους 4 μήνες δηλ) (στον θηλασμο ειδικα τον αποκλειστικο απαγορευεται το προγραμμα, θηλαζω ελευθερα και ανεμποδιστα, οσο να ικανοποιηθει το παιδι φροντιζοντας ομως να μην γινω η πιπιλα του και να μην αποκοιμιεται.. στο θεμα των στερεων σαφως και θα υπαρχει προγραμμα και αποσταση απο γευμα σε γευμα)

πρέπει να έχει μπει σε πρόγραμμα τι ώρα ξυπνάει, τρώει ,ξανατρώει κλπ. (δεν ισχυει γα τον αποκλειστικο θηλασμο στο θεμα διατροφης η υπνου.. ειτε επειδη θα θελει να θηλαζει ανα 2-3 ωρες και θα ξυπναει απο μονο του ειτε επειδη θα πρεπει να το θηλαζετε εσεις, για ολα τα υπολοιπα συμφωνω.. μην γινει και η νυχτα μερα..)

Επίσης μου είπε πως έχει πολύ πελατεία γενικώς και μπορώ αν δεν την βρω στο τηλ γιατί πχ εξετάζει να τις στείλω sms ή να της αφήσω μηνυμα στον τηλεφωνήτη..:shock::shock:Α!Και για το πρωτόγαλα ότι είναι πολύ αραιό κλπ και μετά από 3 μέρες έρχεται το κανονικό γάλα.

στην παραθεση με κοκκινο και πρασινο ειναι οι απαντησεις μου

Σορυ για το μεγαλο ποστ και τις παρεθεσεις αλλα πανω κατω αυτα ισχυουν και δεν ισχυουν.. μπορειτε να με τσεκαρετε και απο την ενοτητα του θηλασμου.. και να τονιζω οτι αυτα ισχυουν για τελειομηνα και υγιη μωρα..

Snowflake, κουράγιο με τους εμετούς, ελπίζω να μην συνεχιστούν και να είναι κάτι προσωρινό..

Με το καλό για την αδελφή του άντρα σου!!

Το λεκανάκι το έχω πάρει κι εγώ! Φαντάζομαι ότι θα μας εξυπηρετήσει πολύ!!

Κι εγώ έχω πρόβλημα με το πρήξιμο στα πόδια, ενώ δεν τους φαινόταν... Από όταν χρειάστηκε να βάλω κλειστά παπούτσια, έχω αγανακτήσει.. Ούτε τα αθλητικά μου κάνουν, ούτε τα all stars, και μόνη μου ελπίδα είναι ένα ζευγάρι μπαλαρίνες που έχουν πολύ μαλακό δέρμα.. διαφορετικά...δεν ξέρω τι θα κάνω..!!!!!

Και μένα απίστευτο μου φαίνεται πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός...! Σήμερα όταν ξύπνησα είχα κάτι ελαφριά πονάκια χαμηλά αλλά πέρασαν σχετικά σύντομα.. Όπως έχω ξαναγράψει, όταν αδιαθετούσα δεν είχα σχεδόν καθόλου πόνους περιόδου και έτσι δεν ξέρω πως είναι αυτοί οι πόνοι, ωστόσο σε ένα πολύ μικρό βαθμό είχα κάποια πονάκια την πρώτη μέρα αλλά όχι σε σημείο να με καθηλώνουν.. Κάπως έτσι ένιωθα σήμερα όταν ξύπνησα..

ξεκινα η εμπεδωση του μωρου σου δηλαδη μπαινει σιγα σιγα στη μικρη λεκανη για να παρει θεση και εχεις τις ενοχλησεις και εχεις προπαρασκευαστικες συσπασεις (αυτα ειναι τα πονακια σου) με λιγα λογια αρχιζεις να μπαινεις στη τελικη ευθεια κοριτσακι.. δεν σημαινει οτι γεννας σημερα η αυριο αλλα μπαινεις στην γραμμη που πρεπει σιγα σιγα.. εσυ θα κοιτας την συχνοτητα των ενοχλησεων.. αν ειναι διασπαρτες στο 24ωρο δεν συντρεχει λογος αναστατωσης, αν ομως ειναι τακτα σε διαστημα και ενταση τοτε καλο ειναι να ενημερωσεις τον γιατρο η τη μαια σου..

παντως να ξερετε οτι και απο την 36η εβδομαδα η γεννα ειναι μια χαρα και καλοδεχουμενη..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από Μαθήματα ανώδυνου και μπήκα να σας διαβάσω. όσον αφορά τις θηλές στα μαθήματα θηλασμού μας είπαν ότι είναι απαγορευτικό γιατι τις ξεραίνει! Τις πλένουμε με απλό νεράκι ή με βρεφικό αφρόλουτρο. Για τα βλαστοκύτταρα πήγε ο άντρας μου στο σεμινάριο που κάνει η Ακαδημία Αθηνών όπου είναι πολύ κατατοπιστικοί και πήρε το υλικό. Η φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι δωρεάν και είναι αντιμετώπιση ασθενειών αίματος. Αν όμως θέλεις να φυλάξεις τα μεσεγχυματικά κύτταρα κοστίζει 1200. Αν μπείτε στο cite τους θα δίνε και ένα πολύ καλό ντοκιμαντερ του Εξάντα.

ναι, τα εμαθα και εγω ολα αυτα, ετσι ειναι..

θα δω ποσο χρεωνει το Ιασω για την συλλογη (νομιζω 200-300 ευρω) και απο βδομαδα θα στειλω καποιον να παρει το Κιτ.

τις θελουμε σκληρες τις θηλες, οχι ξηρες για να ξεφλουδιζουν..

αυτοι που συστηνουν το οινοπνευμα δεν εννοουν να γινεται τακτικα και συνεχως οι επαλειψεις αλλα σαν μεθοδος δεν ειναι αποδεκτα αποτελεσματικη..

και εγω θα σας το ξαναπω, οπως επιμενω καθε φορα που γραφω για αυτο το θεμα..

οτι και να κανετε οι θηλες θα πληγωθουν στις περισσοτερες.. οι θηλες δεν ειναι μαθημενες στην συνεχη επαφη της υγρασιας του στοματος του μωρου και της τριβης..

απλα φροντιζετε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να τις περιποιειστε οταν δεν θηλαζετε.. καθαρισμος, καλο στεγνωμα, αερισμος καθε βραδυ του στηθους τουλαχιστον 15 λεπτα και ειτε ξεπλυμα με αλατονερο η φυσιολογικο ορο σε αμπουλες αποστειρωμενο η ακομη αν θελετε κρεμα λανολινης (η αμυγδαλελαιο) αν ειστε υπερ των ουσιων.

Παντως η προληψη εξ αρχης του θηλασμου δεν θα αποτρεψει το πληγωμα αλλα θα αποτρεψει την κακη εξελιξη αυτου και θα επιταχυνει την ιαση χωρις να εμποδιζει τον θηλασμο..

για αυτο και προτεινουμε ως εσχατη λυση και τις θηλες σιλικονης (εγω επιμενω οχι χρηση απο την αρχη, αλλα μολις εντοπισουμε τον τραυματισμο της θηλης και πριν γινει και στα δυο εντονος ωστε να θηλαζουμε εναλλαξ στο ενα με θηλη στο αλλο με την φυσικη μας θηλη για να εξασφαλισουμε οτι δεν θα χασει το μωρο την επαφη με το δερμα και την φυσικη ανατομια της θηλης μας)

και κλεινω τα περι θηλασμου με δυο παρατηρησεις..

α) σε καθε συσκευασια γαλακτος εμποριου (σε σκονη για βρεφη) θα δειτε οτι πρωτα πρωτα, επανω επανω αναγραφουν Οτι το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστο και συνεχιζουν με τα δικα τους σχετικα με το προιον

β) καποια γαλατα σκονης οταν διαβαζα τις συσκευασιες παρατηρουσα οτι περιειχαν μεχρι και ταυρινη!!!

γ) στο μαιευτηριο το γαλα που φερνουν ως συμπληρωμα η ως βασικη διατροφη ειναι ενα γαλακτοειδες προιον ομοιο με της κονσερβας αφου διατηρουνται εκτος ψυγειου στις οποιες συνθηκες..

θα μου πειτε "ενταξει ρε φιλεναδα και αν εγω δεν μπορω να θηλασω? η αν δεν θελω να θηλασω στην τελικη, τι θα ταισω το παιδι μου???"

δεν θα διαφωνησω..δεν θηλαζουμε ολες ειτε λογω συνθηκων ειτε λογω επιλογης και ειναι ευλογο και σεβαστο..

απλα οφειλω εν μεσω πολλων να σας ενημερωσω και για τα προιοντα που θα σας προμηθευσουν..σιγουρα αυτο δεν σημαινει οτι τα παιδια που δεν θα θηλασουν καθολου η που θα θηλασουν παραλληλα με συμπληρωμα θα υστερουν σε κατι με τα θηλαζοντα.. ολα ειναι θεωριες και φιλοσοφιες..το ιδιο υγιη μπορουν να ειναι ταυτοχρονα..

απο εκει και επειτα οι επιλογες της καθε μανας ειναι σχεδον προκαθορισμενες απο το ιδιο το εμποριο..με το αναλογο κοστος σαφως..πχ αλλη η τιμη του συμβατικου γαλακτος σε σκονη και αλλη του αντιαλλεργικου για μωρα που εχουν εμφανισει αλλεργια στο γαλα σε σκονη (στο μητρικο γαλα δεν υπαρχει περιπτωση να εμφανισει αλλεργια..αντιθετα ειναι η εναλλακτικη λυση απο το να αγοραζετε τα πανακριβα του εμποριου)

ετσι βλεπετε και κανετε.. σιγουρα ομως δεν θα πρεπει να σας γινει ποτε αγχος.. αφου ρωτατε για τον θηλασμο πρεπει να ενημερωνεστε ωστε αν δεν επιτυχει η θελετε να τον διακοψετε να γινει με την δικη σας γνωση και ευθυνη και οχι επειδη καποιος αλλος σας αποπροσανατολισε..

το αγχος ειναι ο Νο 1 κακος συμβουλος..

Άρτεμη, να σε ρωτήσω κάτι για τα βλαστοκύτταρα; Δεν έχω ψάξει αρκετα γι' αυτό το θέμα και έχω μια βασική απορία.. Η φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την οικογένεια που τα παρέχει ή απλά για όταν υπάρχει ένας συμβατός δότης ανεξαρτήτου αν ανήκει στην οικογένεια ή οχι; Και αν ναι, για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος που ανήκει σε μια οικογένεια πρέπει να βρεθεί συμβατότητα από κάποιον άλλον άλλης οικογένειας; Έχω μπερδευτεί για το τι ισχύει.. Επίσης, ποια είναι η διαφορά, από ιατρικής άποψης, ανάμεσα στην φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τα μεσεγχυματικά κύτταρα;

Ολα αυτά φυλασσονται σε μια παγκόσμια τράπεζα όπου θα αναζητήσουν συμβατό δότη αν συμβεί κούφια η ώρα κάτι. Δεν έχει νόημα να τα φυλάξεις σε δική σου τράπεζα γιατί οι περισσότερες ασθένειες δεν μπορούν να θεραπευτούν από το αυτόλογο ομφάλιο αίμα. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα θεραπεύει ασθένειες αίματος π.χ λευχαιμία, ενώ τα μεσεγχυματικά και ασθένειες οργάνων αν δεν κάνω λάθος.

Κάνε το κόπο και δες το ντοκιμαντερ του Εξάντα που έχει στη Σελίδα της η Ακαδημία Αθηνών, θα ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα.:o

dbLDp2.png

Ολα αυτά φυλασσονται σε μια παγκόσμια τράπεζα όπου θα αναζητήσουν συμβατό δότη αν συμβεί κούφια η ώρα κάτι. Δεν έχει νόημα να τα φυλάξεις σε δική σου τράπεζα γιατί οι περισσότερες ασθένειες δεν μπορούν να θεραπευτούν από το αυτόλογο ομφάλιο αίμα. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα θεραπεύει ασθένειες αίματος π.χ λευχαιμία, ενώ τα μεσεγχυματικά και ασθένειες οργάνων αν δεν κάνω λάθος.

Κάνε το κόπο και δες το ντοκιμαντερ του Εξάντα που έχει στη Σελίδα της η Ακαδημία Αθηνών, θα ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα.:o

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ συμφωνα με οτι ντοκυμαντερ, εντυπη ερευνα εχω διαβασει απο το 2006 μεχρι και σημερα.. και ουσιαστικα στις προσωπικες φυλαξεις πρακτικα φυλασσονται μπας και στα επομενα χρονια βρεθει αποτελεσματικη πρακτικη οχι οτι εχει αποδειχθει..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...