Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια καλημέρα! 

Έκανα επεμβατικη υστεροσκοπηση αυτό το μήνα για διορθωση του σχήματος της μητρας , ωστε με το καλο να προχωρήσουμε σε ετ.Μου ήρθε περίοδος στην αναμενόμενη ημερομηνία αλλά πρώτα με αρκετά καφέ και έπειτα από μια μέρα αιμα αλλά πολύ λίγο...με το σταγονόμετρο...Έχει τύχει σε καμία να έχει λίγο αιμα στη περίοδο μετα από υστεροσκοπηση;

Cafe Νοέμβριος 2011

Recommended Posts

Ντινα καλωσηρθες!!

prosperous κατ'αρχας να σου πω ενα μεγαλο μπραβο για το οτι δεχτηκες να μεινεις στο ιδιο σπιτι με τον αντρα σου και την αδελφη του..

Φυσικα αυτο εχει και τις συνεπειες του καλες κ κακες!!Τις εχεις αναφερει ηδη!

Αν ηταν ομως αλλη δυσκολα θα δεχοταν να ζησει αυτο που ζεις.. Σιγουρα δεν ειναι το φυσιολογικο,, αλλα απο την αλλη εχεις να σκεφτεις και αυτη τη γυναικα η οποια ειναι μονη της οπως λες.. Να φυγει να παει που;; Ασε που εχεις εναν δικο σου ανθρωπο να σου προσεχει τα παιδια!!

Τωρα για την εμπειρια σου απο τον τοκετο μπορω να πω οτι σοκαρίστηκα,,,,:shock::shock:

3 μηνες εκανες να κατσεις κανονικαααα;;;:confused:

ραμματα,, πονοι στη λεκανη,, πονοι στο στηθος,, αιμορροειδες;;

Τι εχουμε να περασουμε..

Βεβαια ολα αυτα περνανε και ξαναβρισκει το σωμα μας το ρυθμο του.....

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

2310

• _marjio

1778

• Dina:)

1305

• caramello

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Ντινα καλωσηρθες!!

prosperous κατ'αρχας να σου πω ενα μεγαλο μπραβο για το οτι δεχτηκες να μεινεις στο ιδιο σπιτι με τον αντρα σου και την αδελφη του..

Φυσικα αυτο εχει και τις συνεπειες του καλες κ κακες!!Τις εχεις αναφερει ηδη!

Αν ηταν ομως αλλη δυσκολα θα δεχοταν να ζησει αυτο που ζεις.. Σιγουρα δεν ειναι το φυσιολογικο,, αλλα απο την αλλη εχεις να σκεφτεις και αυτη τη γυναικα η οποια ειναι μονη της οπως λες.. Να φυγει να παει που;; Ασε που εχεις εναν δικο σου ανθρωπο να σου προσεχει τα παιδια!!

Τωρα για την εμπειρια σου απο τον τοκετο μπορω να πω οτι σοκαρίστηκα,,,,:shock::shock:

3 μηνες εκανες να κατσεις κανονικαααα;;;:confused:

ραμματα,, πονοι στη λεκανη,, πονοι στο στηθος,, αιμορροειδες;;

Τι εχουμε να περασουμε..

Βεβαια ολα αυτα περνανε και ξαναβρισκει το σωμα μας το ρυθμο του.....

για το πρωτο σκελος..Merci για τα καλα λογια αν και κατεληξα συντομα οτι το ιδιο θα ζητουσα μαλλον και απο τον ανδρα μου αν καποιος απο τους γονεις μου ηταν σε μια αναγκη.. ισως οχι τοσο γρηγορα αλλα καποια στιγμη η ζωη τα φερνει..

και η ειρωνεια της τυχης ειναι πως ετσι οπως ερχονται τα πραγματα σε οικονομικο επιπεδο μονη της ΟΝΤΩΣ δεν θα μπορουσε πλεον να ζει χωρις τη βοηθεια μας.. και επειδη τα χρηματα ειναι περιορισμενα ζωντας ολοι μαζι επωφελουμαστε σε καποιο βαθμο (ο καθενας με τις δυσκολιες του σε καθε σπιτικο) τον μισθο μου, τα εκαστοτε εσοδα του ανδρα μου αφου ειναι σε ελευθερο επαγγελμα με πολλες δυσκολιες και σκαμπανεβασματα και με τη μικρη της συνταξη που εχει αρχισει να πετσοκοβεται τμηματικα με τα μετρα..και εννοειται ειναι σα να χω γυναικα εσωκλειστη στο σπιτι (δωρεαν κατα καποιο τροπο) να μου προσεχει τα παιδια με αγαπη προπαντων..

τωρα περι τοκετου, αμφιταλαντευομουν για το αν θα πρεπε να σας γραψω την εμπειρια μου αλλα δεν εχει και νοημα να μη τα πω αφου συντομα θα ζησετε και εσεις την αναλογη εμπειρια τοκετου..

ΑΠΛΑ ΟΤΙ εχει συμβει σε εμενα δεν σημαινει οτι θα συμβει αυτουσιο σε αλλη μητερα.. ισως παραπλησια, ισως καπως διαφορετικα, καλα η χειροτερα..αυτο κανεις δεν το ξερει..

για αυτο ας ερθει η ωρα η καλη και η ευλογημενη και να γεννηθουν τα μωρα μας με υγεια και εμεις να αναρρωσουμε το δυνατον γρηγοροτερα..

Καλα σιγουρα δεν ειναι ολοι οι τοκετοι ιδιοι,, αλλα εσυ εζησες εναν δυσκολο θα ελεγα..

καλα εκανες κ εγραψες την ιστορια σου.. εχω διαβασει ηδη αρκετα!αλα ποτε δε χορταινω..

7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Γεια σας και παλιιι... Καλα ειναι τοσα πολλα που θελω να γραψω, που στανταρ θα ξεχασω κατι...

Ελενη, λυπαμαι πολυ για την απωλεια της μανουλιτσας σου. Κι εγω ειμαι σιγουρη οτι σε κοιταει απο ψηλα και σε καμαρωνει.. Και , οπως ειπε και η Αριστεα, ειχες καλο προτυπο οποτε θα γινεις καταπληκτικη μανουλα... :D:D:D:D

Μαριαλενα, μπραβο για τον παιδαρο σου... Καλε, αυτος ειναι ολοκληρο παλικαρι!!!! Θυμησε μου σε ποια εβδομαδα εισαι.. :rolleyes:

Αν δεν κανω λαθος, εσυ ειχες ρωτησει πως βαζουμε φωτο στο φορουμ.. Λοιπον, πρωτα βρισκεις την εικονα που θελεις να βαλεις και πατας δεξι κλικ και αντιγραφη διευθυνσης url εικονας. Μετα ερχεσαι στο φορουμ και εδω που γραφεις το μηνυμα σου πας στο Εισαγετε εικονα και κανεις επικολληση αυτο που εχεις κανει πριν αντιγραφη.. και τσουπ!!!! να τη η εικονιτσα..αν εχεις προβλημα θα το δουμε παλι...

Επισης, βρε κοριτσια, εννοειται οτι σιγα σιγα δεν πρεπει να κανουμε εντονοες κινησεις και να σκυβουμε και να τεντωνομαστε και θα πρεπει να κανουμε χαλαρα την καθε μας κινηση.. Δεν ξερω για εσας εγω σαν χεσμενη ανεβοκατεβαινω σκαλες, και στην ευθεια σαν κοτα παω (παλι χεσμενη) :tongue: , εχω παρει αντιολισθητικα παπουτσια και σαγιοναρες απο την αρχη του καλοκαιριου, γιατι πραγματικα θελω να προλαβω καταστασεις.. μη φαω καμια βουτα και μετα.. :shock:

Αριστεα μου, μεγεια τα ψωνακια για την μπεμπουλα... Εμεις μαλλον θα παμε ΙΚΕΑ την Πεμπτη..

Αυριο κλεινουμε 31 και μπαινουμε 32, ναιιιιιιιι!!!!!!

32.jpg

Προσπ, χιλια μπραβο για την ομαδα παιδιων... Η καλη δουλεια δε φαινεται μονο στις φωτο αλλα και στη μεγαλη ανταποκριση των παιδιων.. Νασαι παντα με θεληση και δυναμη να προσφερεις στα παιδακια που σε περιβαλλουν.. Κι ας ελπισουμε οι γονεις να ειναι αρκετα γενναιοδωροι στις δωρεες τους..;)

Σε ο,τι αφορα την κουνιαδα σου, καλα κανεις, κι εγω στη θεση σου το ιδιο θα εκανα πιθανοτατα, δεδομενου οτι προκειται για εναν ανθρωπο ο οποιος σε αγαπαει εσενα ,την κορη σου και το γιο σου αυριο, και φυσικα, σεβεται τον τροπο με τον οποιο τα μεγαλωνεις.. Και φυσικα ειμαι σιγουρη, οτι ο αντρας σου σε αγαπαει φυσικα για ολα αυτα που του προσφερεις αλλα ακομη περισσοτερο επειδη εισαι δεκτικη με την αδερφη του. Τουλαχιστον κι εγω στη θεση του ετσι θα ενιωθα..

Κι εγω ειμαι απο τους ανθρωπους που εχω βοηθεια στο σπιτι, τα πεθερικα μου μενουν απο πανω μας.. εχουμε αριστες σχεσεις, μη σας πω με προσεχουν πιο πολυ απο τα παιδια τους, οχι μονο τωρα με την εγκυμοσυνη, αλλα και πριν.. και εγω ημουν απο την αρχη ξεκαθαρη με το τι επιτρεπω και τι οχι μεσα στο σπιτι μου και , οπως λενε, μιλημενα ξηγημενα, δεν ειχαμε θεμα στα 9 χρονια που μενω Λαμια..να πω επισης οτι η οικογενεια μου ειναι Εδεσσα, οποτε και η δικια μου μανουλα και τα αδερφια ειναι πολυ μακρια..:-( αλλα πλεον συνηθισαμε, μετα τα 19 που πηγα για σπουδες δεν ξαναγυρισα πισω, οποτε δεν ηταν επωδυνο για κανεναν...

Για εσας κοριτσια που θα ειστε εσεις και τα παιδακια σας χωρις βοηθεια απο αλλους απο μενα ενα μεγαλο μπραβο!! ;) σας αξιζουν συγχαρητηρια εκ προοιμιιου.. :D

Οσο για το αρθρο και τα μετα του τοκετου, καθως και για τα σχολια της Προσπ, παιρνοντας μια βαθια ανασα, λεω, διατηρωντας την ψυχραιμια μου, "ε ναι κι εγω καπως ετσι το φανταζομαι... " Η αληθεια ειναι οτι το τριμηνο με σοκαρε λιγο, σαν πολυ μου φαινεται.. Ας ελπισουμε να κατσουμε νωριτερα εμεις βρε.. ;)

Αυτα νομιζω ηθελα να πω..

Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Αυριο θα παω στη γιατρο μου στο νοσοκομειο... εχουμε στη 1 ραντεβου.. να δω τι ωρα θα μπουμε... :confused: εχω κανει μια λιστα με τις αποριες-ερωτησεις μου, ελπιζω να μη φρικαρει η γυναικα...:-P Αλλα, βασικα, πιο πολυ απο ολα ελπιζω οι απαντησεις της να ειναι ανταξιες των προσδοκιων μου... αντε να δουμε...

Ρε κοριτσια, ισχυει, οτι αν κανεις καισαρικη, σου δινουν αντιβιωση για -και καλα-μετεγχειρητικη προληψη απο προσβολη απο κανα μικροβιο- και δεν μπορεις να θηλασεις το παιδι?? (πειτε μου οχι, πειτε μου οτι αυτη που μου το ειπε , δεν ξερει τι της γινεται.... :confused:)

Επισης, μετα απο φυσιολογικο τοκετο, οταν πας τουαλετα για κακακια, ποσο πολυ πρεπει να σφιχτεις για να εχεις ενα αποδοτικο θα ελεγα, :tongue:, αποτελεσμα?? Δεν υπαρχει φοβος μη φυγει κανα ραμμα? λεω εγω τωρα..

Τις τελευταιες μερες δυσκολευομαι να αναπνευσω καλα.. ειπαμε μεγαλωνει η κοιλια, πιεζει πνευμονια, οκ, κατανοητο, αλλα ποσο μου εχει λειψει, να παρω μια βαθια ανασα δροσιας να γεμισει αερα ολο μου το σωμα.. φυσικα, πιο εντονο ειναι οταν ειμαι ξαπλωμενη...

Που ειναι η Κυριακη και η Ματινα??? Απολαμβανουν σαββατοκυριακο μαλλον... χμ... :rolleyes:

Εδω σε εμας αρχισαν οι δροσουλες και σημερα θα κοιμηθω με την αγαπημενη κουβερτουλα... :tongue:

Απο μενα και το μωρο μου, καληνυχτααααααα!!!!

469px-Newborn_sleep.jpg

Διαφημίσεις

helen λυπαμαι για την απωλεια σου.. ειναι αξεπεραστο γεγονος πιστευω να μην ζουν οι γονεις ενος ανθρωπου ειδικα οταν εχει πρωτυπα και καλες αναμνησεις..το θεμα ειναι να υπαρχει καλη και δυνατη σχεση με τον συζυγο σου και βεβαια να τα πηγαινεις καλα με την οικογενεια του που φυσικα ειναι θεμα τυχης και αυτο..

εγω κοριτσια (ισως καποιες να το ξερατε αλλες οχι, μαλλον θα σας κουφανω αλλα ετσι ειναι τα πραγματα κατ επιλογην μου) μενω με τον ανδρα μου και μαζι με την κουνιαδα μου στο πατρικο τους.

σε γενικες γραμμες αυτη ειναι η οικογενειακη μου κατασταση.. λιγο παραλογη για αρκετους ανθρωπους συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα αλλα για την ωρα οσο και να με εχει κουρασει ψυχικα σε καποια θεματα, πρακτικα μονο με εχει ωφελησει..

αυτααααααααααααααααααα..

Prosp μου ναι είναι αξεπέραστο το γεγονός αυτό...αλλά οι αναμνήσεις δεν σβήνουν ποτέ όπως και η σχέση μάνας - παιδιού δεν αλλάζει ούτε με το θάνατο!!!!!!! Ευχαριστώ το Θεό για όσα έχω ζήσει και για την οικογένεια που μου έδωσε (γονείς - αδέρφια)....

Καλή σχέση με τον σύζυγό μου υπάρχει αλλά και με την οικογένειά του....

Όσο για την ιστορία σου, έχεις ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι από μένα...!! Σίγουρα δεν θα το κάνανε πολλές αυτό και ο αντρούλης σου το έχει εκτιμήσει πάρα πολύ...

Παράλογη δεν είναι η οικογενειακή σου κατάσταση...Όπως είπες αυτό έχει και τα υπέρ....;) Αυτό που επέλεξες εσύ είναι να μείνεις με τον άνθρωπο που αγαπάς ότι κι αν σήμαινε αυτό....:D

οταν γεννησα τη κορη μου, επειδη ειχα φαει κολλημα με το μωρο δεν ηθελα στην επιστροφη του σπιτιου να μοιραστω με κανεναν αλλο αυτη τη στιγμη της επιστροφης στο σπιτι με το νεο μας μωρο εκτος απο τον ανδρα μου.. ετσι ζητησα απο τη κουνιαδα μου να μην ειναι σπιτι για καποιες ωρες και ετσι ειχα τη χαρα να το ζησουμε εντελως προσωπικα..

βεβαια εγω το βιολι αυτο το συνεχισα για τρεις μηνες επιπλεον οπου και λογω προσαρμογης θηλασμου και απο κολλημα οπως ειπα και πριν εκτος απο τον ανδρα μου δεν αφηνα κανεναν αλλο να ασχοληθει με το μωρο.. η κουνιαδα μου παροτι ζει μαζι μας στο ιδιο σπιτι αντε να το χε κρατησει αγκαλια λιγα λεπτα στην ημερα και μονο τρεισιμιση μηνες μετα που επρεπε να κανω προβες απουσιας μαζι με τη μανα μου τις εβαλα και ασχοληθηκαν με το μωρο..

και δοξα το Θεο που σε ενα ποσοστο 99% δεν εχει αμφισβητησει μπροστα μου τουλαχιστον ποτε τις πραξεις μου και τις αποφασεις μου οσον αφορα τη διαχειριση του παιδιου μου ωστε να πρεπει να γινει αυτο λογος προστριβης και μεγαλων παρεξηγησεων.. για την ωρα βεβαια..

Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ....Να ζήσω 100% αυτό που μου δίνεται, με τον άντρα μου!!

Θέλω, πως να το εξηγήσω?? Να κάνω λάθη και να μην υπάρχει κάποιο άτομο από πίσω να μου τα διορθώνει....πχ: να γεμίζει το μπάνιο νερά όταν θα κάνω μπάνιο το μωρό και να μην υπάρχει κάποιο άτομο από πίσω να τα σφουγγαρίζει!!

Έτσι θα μάθω πως να ζω με το μωρό μου και τον άντρα μου καλύτερα!!!

Επίσης αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο που έγραψες...Δεν θέλω να μοιραστώ με κανέναν την επιστροφή στο σπίτι μου με το μωρό μου, πέραν του άντρα μου όπως και ορισμένες στιγμές!!

Παράδειγμα, να δω τον άντρα μου να κρατάει αγκαλιά το μωρό και να το νανουρίζει....είναι μία εικόνα χωρίς λέξεις.....δεν θέλω να υπάρχει άτομο να μου χαλάει αυτή τη σιωπή....δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι λέω ή αν με θεωρείται υπερβολική....

Και το τελευταίο με το οποίο επίσης συμφωνώ μαζί σου Προσπ, είναι ότι δεν θέλω κανένας να αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι και μεγαλώνω το μωρό!!!!! Γιατί εκεί θα υπάρξουνε προστριβές, δεν το συζητώ!!!!!;)

Η κάθε γυναίκα ή άντρας, είχε την ευκαιρία να μεγαλώσει το/τα δικά της παιδιά....τώρα είναι η δική μου ευκαιρία και του άντρα μου και η δική μας ευθύνη να το κάνουμε αυτό!!!!!! Είμαστε ικανοί να το κάνουμε και ξέρουμε εγώ κι ο άντρας μου πως....

Ξέρουμε και οι δυο πως μεγαλώσαμε....τι πρέπει να αποφύγουμε και τι όχι....τι δεν θα θέλαμε να ζήσει το παιδί μας αλλά έχουμε και την δική μας άποψη και διαφορετική συμπεριφορά από τους γονείς μας...οπότε θα διαπαιδαγωγήσουμε το παιδί μας με τον τρόπο που θεωρούμε ΕΜΕΙΣ καλύτερο....

Γεια σας και παλιιι... Καλα ειναι τοσα πολλα που θελω να γραψω, που στανταρ θα ξεχασω κατι...

Ελενη, λυπαμαι πολυ για την απωλεια της μανουλιτσας σου. Κι εγω ειμαι σιγουρη οτι σε κοιταει απο ψηλα και σε καμαρωνει.. Και , οπως ειπε και η Αριστεα, ειχες καλο προτυπο οποτε θα γινεις καταπληκτικη μανουλα... :D:D:D:D

Να'σαι καλά Ντινάκι μου.....:P

Κι εγω ειμαι απο τους ανθρωπους που εχω βοηθεια στο σπιτι, τα πεθερικα μου μενουν απο πανω μας.. εχουμε αριστες σχεσεις, μη σας πω με προσεχουν πιο πολυ απο τα παιδια τους, οχι μονο τωρα με την εγκυμοσυνη, αλλα και πριν.. και εγω ημουν απο την αρχη ξεκαθαρη με το τι επιτρεπω και τι οχι μεσα στο σπιτι μου και , οπως λενε, μιλημενα ξηγημενα, δεν ειχαμε θεμα στα 9 χρονια που μενω Λαμια..να πω επισης οτι η οικογενεια μου ειναι Εδεσσα, οποτε και η δικια μου μανουλα και τα αδερφια ειναι πολυ μακρια..:-( αλλα πλεον συνηθισαμε, μετα τα 19 που πηγα για σπουδες δεν ξαναγυρισα πισω, οποτε δεν ηταν επωδυνο για κανεναν...

Για εσας κοριτσια που θα ειστε εσεις και τα παιδακια σας χωρις βοηθεια απο αλλους απο μενα ενα μεγαλο μπραβο!! ;) σας αξιζουν συγχαρητηρια εκ προοιμιιου.. :D

Και μένα ο πατέρας μου κάτω από μας μένει.....και δεν θα είχα πρόβλημα αν δίπλα μας έμεναν και τα πεθερικά μας!!!!!!!

Όπως προείπα...άλλο λίγες ώρες κι άλλο 24 ώρες το 24ωρο στο ίδιο σπίτι!!!;)

Φυσικά σε περίπτωση που κάποιος απ'όλους στο μέλλον βρεθεί σε θέση που δεν θα μπορεί να κάνει πολλά (αρρώστια κλπ κλπ κλπ), μακρυά από μας, εγώ η ίδια θα ζητήσω να έρθει αυτό το άτομο να μείνει μαζί μας και να το φροντίζουμε!!!!!!!

Σε ζητήματα υγείας.....μοναξιάς κλπ, τα παραπάνω που είπα αναιρούνται!!!!!! Όπως κάποιος δικός μου μπορεί να χρειαστεί βοήθεια έτσι και κάποιος του άντρα μου μπορεί να χρειαστεί επίσης!!!!!

Εξάλλου μεγάλωσα σε σπίτι που όταν αρρώστησε η γιαγιά μου την είχαμε μαζί μας.....για να την φροντίζουμε.....

Τώρα για το άρθρο που διάβασα, νομίζω πως ήδη μου πέσανε τα μαλλιά...:confused::tongue:

Ουφ..περαστικά να είναι όλα (σε λιγότερο από τρίμηνο να μπορούμε να καθόμαστε:rolleyes:) και χαλάλι αφού θα γίνουμε μανούλες!!!!!!!!

Sorry αν σας κούρασα!!!!!!!

Καλή σας νύχτα και να έχουμε μία καλή και θετική εβδομάδα!!!!!!!:P

Ντινάκι θα περιμένουμε νέα σου αύριο από τη γιατρό!!!!!!!!:P Εύχομαι να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις!! Να μας πεις κι εμάς τί ρώτησες!!!;)

Όσο για αυτά που ρωτάς για μετά την καισαρική ή μετά τον φυσιολογικό τοκέτο....:confused: Εγώ προσωπικά δεν ξέρω....αλλά θα περιμένω μαζί σου τις απαντήσεις από τις ήδη μανούλες!!!!!!!:D

Δεν μπορω να κοιμηθω με τιποτα..:mad:

Γι' αυτο επανηλθα.. :mrgreen:

Ελενακι, σου ευχομαι ολοψυχα να ζησεις το ονειρο σου με το μωρο σου και τον αντρα σου οπως ακριβως επιθυμεις.. <3

Εχω κι αλλες αποριες.. Εμενα ο αφαλος μου δεν εχει πεταχτει ακομη... εσας? :confused:

Επισης, το στηθος μου δεν εχει εμφανισει γαλατακι ακομη... να πανικοβληθω????:shock:

Και κατι, ειδικα για την Αριστεα, με την οποια οπως ξερετε εχουμε ιδια ΠΗΤ...

Παιδια, ως ξενη φιλολογος οφειλω να τονισω ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ για επαγγελματικη δουλεια, ποσο μαλλον σε ενα σάιτ ενημερωτικο σε θεματα υγειας...

Εβδομάδα εγκυμοσύνης - 31

Μητέρα:

Η κοιλία σας πρήζεται και ο θώρακας και η λεκάνη σας μπορούν να είναι επώδυνοι καθώς το μωρό παίρνει μεγαλύτερο και γεμίζει επάνω όλο το διάστημα που έχετε διαθέσιμο. Ενώ είναι πραγματικά μεγάλο ότι το μωρό σας κερδίζει το βάρος και γίνεται ισχυρό, μπορείτε να είστε στη γραμμή για τις διαφορετικές ταλαιπωρίες σαυτό το στάδιο του παιχνιδιού, όπως τους αρμοσφίκτες καουρών και ποδιών.

Μερικές γυναίκες αεράκι από ακόμη και αυτήν την φάση εγκυμοσύνης χωρίς οποιεσδήποτε ταλαιπωρίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα σας δεν προετοιμάζεται για τη γέννηση. Θα μπορούσε να είναι όρια ανοχής πόνου, επίπεδα άσκησης και ευκινησίας και πολλοί άλλοι παράγοντες. Έτσι, μετρήστε τις ευλογίες σας εάν εμπίπτετε σε αυτήν την κατηγορία!

Μωρό:

Μπορείτε να ανησυχήσετε ότι εάν είστε με κομμένη την ανάσα από το περπάτημα ή μερικές φορές ακόμη και ακριβώς το κάθισμα ότι το μωρό σας είναι στον κίνδυνο. Αυτό δεν ισχύει. Το μωρό σας παίρνει την αφθονία του οξυγόνου από τον πλακούντα σας.

Οι ίριδες του μωρού μπορούν τώρα να διαστείλουν και να συμβληθούν σε απάντηση στο φως. Λόγω των καταθέσεων του άσπρου λίπους κάτω από το δέρμα το δέρμα του μωρού δεν είναι πλέον κόκκινο αλλά ρόδινο, και το μωρό σας ζυγίζει περίπου τρεις λίβρες και πέντε ουγγιές (1.5 χιλιόγραμμα). Τα καρφιά δάχτυλων μπορούν να φθάσουν στο τέλος των χεριών.

Μπαμπάς:

Εάν προγραμματίζετε στη γέννηση σε ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο γέννησης, να θελήσετε να προγραμματίσετε τη διαδρομή σας εκεί. Μην ξεχάστε να προγραμματίσετε για την κυκλοφορία, πρόσθετες παρελάσεις, που έχουν το αέριο και ούτε τα κλειδιά αυτοκινήτων.

Δίδυμες άκρες:

Περίπου 10% των διδύμων θα γεννηθεί από αυτό το σημείο, 30% των τρίδυμων, έναντι 1% των singletons.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης - 32

Μητέρα:

Δεδομένου ότι αρχίζετε να έχετε όλο και περισσότερες συστολές braxton-Hicks που μπορείτε να αρχίσετε για να αναρωτιέστε περισσότερο για την εργασία και τι συνεπάγεται για σας. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν τις ερωτήσεις για την εργασία και τη γέννηση, παραδείγματος χάριν:

Είναι αυτή η εργασία;

Πότε θα έπρεπε να πάω στη θέση γέννησης;

Πώς χρονικές συστολές;

Τι θα έπρεπε να συσκευάσω;

Η εργασία θα είναι πραγματικά επίπονη;

θέλω να εξετάσω την τελευταία ερώτηση συγκεκριμένα. Περίπου 10% των γυναικών θα σας πει ότι η εργασία είναι εξαιρετικά επίπονη, ενώ 10% των γυναικών θα σας πει ότι δεν δοκίμασαν κανέναν πόνο. Το υπόλοιπο, 80%, θα μειωθεί κάπου στη μέση των δύο άκρων.

Μωρό:

Οι μετακινήσεις του μωρού σας θα οξύνουν αυτήν την εβδομάδα αλλάζουν έπειτα σε ποσότητα και την ποιότητα. Θυμηθείτε να κάνετε τις εμβρυϊκές αριθμήσεις λακτίσματός σας. Οι περισσότερες από τις ρυτίδες εξαφανίζονται από το πρόσωπο του μωρού, και μπορεί να υπάρξει πολλή τρίχα! Το μωρό σας έχει βάλει στο βάρος, ιστό το συνήθως παχύ και μυών, που φέρνουν στο σύνολο σε περίπου τρεις λίβρες 11 ουγγιές (1.7 χιλιόγραμμα), και 40 cms ή 15.8 ίντσες!

Τα μωρά που γεννιούνται σε μια νεώτερη κύηση από αυτό έχοντας πιθανότατα τις δυσκολίες που απορροφούν ή που περιποιούνται. Αυτό ισχύει επίσης για τα μωρά που ζυγίζουν λιγότερο από 1500 γραμμάρια. Ένα καλό απορροφώντας σχέδιο είναι ένα σημάδι της νευρομυϊκής ωριμότητας.

Μπαμπάς:

Είστε έτοιμοι για το μωρό; Τι έχετε αφεθεί για να κάνετε; Καθίστε και συντάξτε έναν κατάλογο πραγμάτων που αφήνονται για να γίνουν πριν από τη γέννηση. Έχετε ένα κάθισμα αυτοκινήτων; Έχετε επιλέξει έναν παιδίατρο;

http://www.pregnancyhealthy.net/Pregnancy/Pregnancy-Calendar/Pregnancy-Calendar-gre.htm

Χαχα.. Δεν υπαρχει..:P

Δεδομένου ότι αρχίζετε να έχετε όλο και περισσότερες συστολές braxton-Hicks

Εχετε εσεις αυτες τις συστολες? Εκτος απο την Προσπ που πρεπει τα χαπακια της δηλαδη.. Και κατι αλλο.. Κανετε κολπικες κινησεις για να γυμνασετε τους μυες του κολπου στην περιπτωση φυσιολογικου τοκετου?

Αρκετα για σημερα... Ξυπναω και απο το χαραμα να παω ΙΚΑ..

Και παλι ... απο μενα και το μωρο μου, γεια σας.. και καλημερα!!!:D:D:D

Καλα σιγουρα δεν ειναι ολοι οι τοκετοι ιδιοι,, αλλα εσυ εζησες εναν δυσκολο θα ελεγα..

καλα εκανες κ εγραψες την ιστορια σου.. εχω διαβασει ηδη αρκετα!αλα ποτε δε χορταινω..

καλημερα!!

ΟΧΙ ΟΧΙ... ο τοκετος μου ηταν απλα ΑΨΟΓΟΣ.. αφου εφτασα με διαστολη 5 και γεννησα μεσα σε μια ωρα απο την εισαγωγη.. μακαρι πολλες να χαν την τυχη μου και χωρις επικσληριδιο μαλιστα.. μακαρι να ειμαι τπο ιδιο τυχερη και στον μπεμπη..

η αναρρωση ηταν το πακετακι..και αυτο αναλογει απο γυναικα σε γυναικα...

Διαφημίσεις

Εχετε εσεις αυτες τις συστολες? Εκτος απο την Προσπ που πρεπει τα χαπακια της δηλαδη.. Και κατι αλλο.. Κανετε κολπικες κινησεις για να γυμνασετε τους μυες του κολπου στην περιπτωση φυσιολογικου τοκετου?

Αρκετα για σημερα... Ξυπναω και απο το χαραμα να παω ΙΚΑ..

Και παλι ... απο μενα και το μωρο μου, γεια σας.. και καλημερα!!!:D:D:D

συστολες εχω και εγω αλλα πιο μικρες και ανωδυνες παροτι παιρνω το χαπι το σπασμολυτικο..οι συσπασεις δεν παυουν απλα δεν εχουν συχνοτητα και επικινδυνοτητα..

εγω με τοσες δραστηριοτητες που κανω ειναι σα να κανω ασκησεις (Κεγκελ νομιζω τις λενε?)..στην κορη μου επανηλθε παντως ο κολπος σαν να μην ειχα κανει παιδι σαν μυικη κατασταση..

καλες εξετασεις να χεις

Εχω κι αλλες αποριες.. Εμενα ο αφαλος μου δεν εχει πεταχτει ακομη... εσας? :confused:

Επισης, το στηθος μου δεν εχει εμφανισει γαλατακι ακομη... να πανικοβληθω????:shock:

ειναι θεμα ανατομιας του σωματος πιστευω, δεν παιζει καποιο ουσιαστικο ρολο το οτι ο αφαλος σου δεν εξεχει.. παλι θα αναφερθω κατ αυτο το τροπο.. στη κορη μου δεν εξειχε ο αφαλος μου εντονα, στον μπεμπη απλα.. δεν υπαρχει αφαλος..!!χαχα!!

το στηθος αν ανατρεξεις σε σχετικες πηγες δεν ειναι υποχρεωτικο να γαζει πυαρ πριν τη γεννα.. σε αλλες γυναικες βγαινει λιγο, σε αλλες πολυ, σε αλλες καθολου.. δεν σημαινει κατι και ειδικα οτι δεν θα χεις γαλα απο τη γεννα και μετα.. δεν συνδεονται.

Καλημεραααα!!! :D

Σε ευχαριστω Prosperous για τις διευκρινησεις.. Πρεπει να ετοιμαστω για το ΙΚΑ σιγα σιγα.. Εχει κρυωσει λιγακι και ο καιρος.. Θελω να επιστρεψω στην κουβερτουλα μου!! Ποιο ΙΚΑ και βλακειες??:-(

Σίγουρα δεν θα το κάνανε πολλές αυτό και ο αντρούλης σου το έχει εκτιμήσει πάρα πολύ...

Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ....Να ζήσω 100% αυτό που μου δίνεται, με τον άντρα μου!!

Θέλω, πως να το εξηγήσω?? Να κάνω λάθη και να μην υπάρχει κάποιο άτομο από πίσω να μου τα διορθώνει....πχ: να γεμίζει το μπάνιο νερά όταν θα κάνω μπάνιο το μωρό και να μην υπάρχει κάποιο άτομο από πίσω να τα σφουγγαρίζει!!

Έτσι θα μάθω πως να ζω με το μωρό μου και τον άντρα μου καλύτερα!!!

Επίσης αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο που έγραψες...Δεν θέλω να μοιραστώ με κανέναν την επιστροφή στο σπίτι μου με το μωρό μου, πέραν του άντρα μου όπως και ορισμένες στιγμές!!

Παράδειγμα, να δω τον άντρα μου να κρατάει αγκαλιά το μωρό και να το νανουρίζει....είναι μία εικόνα χωρίς λέξεις.....δεν θέλω να υπάρχει άτομο να μου χαλάει αυτή τη σιωπή....δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι λέω ή αν με θεωρείται υπερβολική....

Και το τελευταίο με το οποίο επίσης συμφωνώ μαζί σου Προσπ, είναι ότι δεν θέλω κανένας να αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι και μεγαλώνω το μωρό!!!!! Γιατί εκεί θα υπάρξουνε προστριβές, δεν το συζητώ!!!!!;)

μη νομιζετε.. με τον ανδρα μου εχουμε περασει 40 κυματα λογω αυτης της συμβιωσης για τον λογο οτι εκεινος ποτε δεν αμφεβαλλε η δεν ειχε κατσει να σκεφθει πραγματα ουσιαστικα για την αδελφη του (σας ξαναεγραψα οτι την εχει σαν μανα του αφου και εκεινη ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ μεχρι και που τον γνωρισα του φεροταν ΚΑΘΟΛΑ σαν μικρο παιδακι) συνεπως μας πηρε μερικα χρονια και καμποσες προστριβες μεταξυ μας μεχρι να συνειδητοποιησει τις αδυναμιες της και τα ορια της (πραγμα βεβαια που εκεινη δεν εχει κανει για τον ευατο της και ποτε δεν προκειται να κανει δυσκολευοντας τις μεταξυ μας σχεσεις ενιοτε και παλι χωρις κακη διαθεση απο τις δυο πλευρες) και ειδικοτερα μετα το γαμο οπου αναγκαστηκε ο ιδιος να αναλαβει ευθυνες μεγαλες εμπεδωσε τα λεγομενα μου και αν οχι εντελως, σε εναν ικανοποιητικο βαθμο εχει παρει τις αποστασεις του και τις αποφασεις του..

εγω απο την αλλη λογω:

α) της συγκατοικησης

β) της συνυπαρξης με το παιδι 24ωρο το 24ωρο και ειδικοτερα λογω της αδυναμιας σε υπερβολικο βαθμο και το ζηλο που δειχνει επρεπε εξ αρχης (πριν καν γεννησω) να θεσω ορια και κανονες τοσο για την απασχοληση με το παιδι οσο και για την αναληψη πρωτοβουλιων..σε γενικες γραμμες δεν εχουμε προβληματα αν και περνοντας ο καιρος το πιο ουσιαστικο ειναι η ελλειψη πειθαρχιας εκ μερους της με αποτελεσμα η μικρη να ειναι ατιθαση ειδικα προς εκεινη (εγω ειμαι εντελως χιτλερ προκειμενου να αντισταθμιζω την κατασταση) και δεν μπορει η θεια να την διαχειριστει στις κρισεις με καμια δυναμη..

οταν γεννησα πχ της ειχα πει .. οταν κλαιει δνε θελω να σκοτωνεσε να τρεχεις να δεις τι εχει το μωρο αφου α) ειμαι εγω στο σπιτι β) δεν σημαινει οτι εχει κατι σοβαρο (η θα πειναει, η θα θελει αλλαγμα η θα θελει να τραβηξει την προσοχη κατα πασα πιθανοτητα)

επισης εχω βαλει κανονα να ασχολειται με τη μικρη 100% οταν απουσιαζουμε οι γονεις απο το σπιτι, ενω οταν ειμαστε να ασχολειται οταν και εφοσον θελει η ιδια και οταν της το ζηταω εγω γιατι πρεπει κατι αλλο να κανω.. ολα τα απογευματα, οι Κυριακες και ειδικα οι νυχτες ανηκουν αποκλειστικα σε εμενα και τον ανδρα μου και καμια ενεργεια της δεν απαιτω η δεν επιτρεπω.. ουσιαστικα σα να μην ειναι μαζι μας εκεινες τις ωρες..οχι οτι κανουμε πως δεν υπαρχει αλλα συγκεκριμενα με το παιδι δεν αναλαμβανει φροντιδα..

και οσο περνα ο καιρος οι κανονες ποτε γινονται πιο ελαστικοι αλλοτε ποτε πιο πιεστικοι αναλογα τι απαιτουν οι περιστασεις..

αν δεν τα χα κανει ολα αυτα θα την εβλεπα πχ:

να τρεχει πανικοβλημενη μεσα στις νυχτες με αγχος μεχρι τα μπουνια γιατι κλαιει το παιδι

να ειναι σε κατασταση ψυχωσης γενικοτερα με το παιδι (οχι οτι δεν ειναι και τωρα αλλα οπως λεει και το τραγουδι.. μια ματια σου μονο φθανει αεροπλανο να με κανει...και ισχυει απο μενα προς εκεινη..χαχα)

οπως εγραψες πιο πριν και εσυ.. να κανω μπανιο το μωρο και να την εχω απο πισω να μαζευει τα νερα η να κανει σε ενα λεπτο εκατο ερωτησεις αν θελω το ενα η το αλλο η το παραλλο..

και οσο για το αλλο που εγραψες οτι ειναι μοναδικη η στιγμη να βλεπεις τον ανδρα σου να κραταει το μωρο αγκαλια χωρις παρουσια αλλου ειναι απλα ΑΛΗΘΕΙΑ.. ειναι απο τις στιγμες που αξιζει ολο το χρυσαφι του κοσμου.. που η πραγματικη οικογενεια ειναι εκει.. η μαμα, ο μπαμπας και στην αγκαλια τους ενα μωρο.. αυτο δεν το αλλαζει ΤΙΠΟΤΕ.. ασχετα πως στο μελλον θα εξελιχθουν τα πραγματα στο εσωτερικο της καθε οικογενειας..

και για το τελευταιο που λες..

ΔΕΝ θα επιτρεψεις ποτε σε κανεναν να αμφισβητησει τον τροπο που μεγαλωνεις το παιδι σου.. ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μαθαινεις, να ρωτας, να ψαχνεις αλλα και να εμπιστευεσαι το ενστικτο σου,το ιδιο σου το μωρο αλλα και τον συντροφο σου ωστε να καταληξεις πως θα το μεγαλωσεις.. καλως η κακως λογος δεν πεφτει σε κανεναν..

και ειδικα παιδια μετα τον γαμο η την ελευση ενος παιδιου το οικειο περιβαλλον αλλαζει συμπεριφορα αρδην και αυτο με εχει αφησει καταπληκτη κατα καιρους.. για αυτο και η προηγουμενη παραγραφος μου νομιζω οτι δινει και την απαντηση μου..

Ρε κοριτσια, ισχυει, οτι αν κανεις καισαρικη, σου δινουν αντιβιωση για -και καλα-μετεγχειρητικη προληψη απο προσβολη απο κανα μικροβιο- και δεν μπορεις να θηλασεις το παιδι?? (πειτε μου οχι, πειτε μου οτι αυτη που μου το ειπε , δεν ξερει τι της γινεται.... :confused:)

Επισης, μετα απο φυσιολογικο τοκετο, οταν πας τουαλετα για κακακια, ποσο πολυ πρεπει να σφιχτεις για να εχεις ενα αποδοτικο θα ελεγα, :tongue:, αποτελεσμα?? Δεν υπαρχει φοβος μη φυγει κανα ραμμα? λεω εγω τωρα..

Τις τελευταιες μερες δυσκολευομαι να αναπνευσω καλα.. ειπαμε μεγαλωνει η κοιλια, πιεζει πνευμονια, οκ, κατανοητο, αλλα ποσο μου εχει λειψει, να παρω μια βαθια ανασα δροσιας να γεμισει αερα ολο μου το σωμα.. φυσικα, πιο εντονο ειναι οταν ειμαι ξαπλωμενη...

δεν ξερω αν δινουν σε ολες με καισαρικη η για ποσο διαστημα ωστοσο οι αντιβιωσεις πρεπει να ειναι συμβατες με τη γαλουχια και αυτο να το ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ με το γιατρο σου.. οφειλει να το προσεξει..

η καισαρικη και η φαρμακευτικη αγωγη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ για να ΜΗΝ θηλασεις.. απλα να το επισημανεις..

πρεπει να ενεργηθεις μεσα στις πρωτες ημερες.. αν αυτο δεν επιτυχει θα σου δωσουν υποθετα για να σε βοηθησει..αλλιως δεν σε αφηνουν να φυγεις ετσι..δεν υπαρχει θεμα σφιξιματος πιστευω ειδικα αν τους πεις οτι δεν μπορεις..με τα υποθετα κατι θα γινει ευκολοτερα..

εγω τα τρια τελευταια βραδυα

α) ζεσταινομαι ενω οι αλλοι κρυωνουν

β) εχω καουρες

γ) ξυπναω στον υπνο μου πανικοβλητη επειδη δεν αναπνεω καλα και ψαχνω φρεσκο αερα να ανασανω για να συνελθω η πινω νερα

ολα αυτα απο τον ογκο και την πιεση του μωρου σε στομαχι, πνευμονες και διαφραγμα αγαπητη μου..υπομονη

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...