Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Ναι αλλά αν τα έμβρυα μας δε φτάνουν σε βλαστοκύστη δε σημαίνει πως είχαν κάποια ανωμαλία; Αρα και σε εμένα η πλειοψηφία των εμβρύων έχουν χρωμοσωμικό θέμα, διόρθωσε με αν κάνω λάθος στο πως το διατυπώνω. Αρα ποια η διαφορά εν τελεί με το να ήμουν 45 όντως; 

Έχω σκεφτεί σε στιγμές απελπισίας να πάω να βάλω τα τελευταία έμβρυα αλλά δε ξέρω πρώτον σε ποιον γιατρό να το κάνω και δεύτερον φοβάμαι πως θα είναι σπασμωδική κίνηση λόγω συναισθηματικής πίεσης. Ο Μαστρ δεν μου είχε ζητήσει να ελέγξω καν το σάκχαρο πριν την ετ που έκανα τον Δεκέμβρη. Από την άλλη τώρα που έκανα prp σκέφτομαι μήπως δώσω 1-2 μήνες να δούμε αν ανήκω στο 30% που αποδίδει (μιας και ο γιατρός μου είπε πως συμπεριφέρομαι απαισιόδοξα λες και ανήκω ήδη στο 70%). Χάος το κεφάλι μου.
      Ο άντρας μου λέει να δώσουμε ως τον Ιούνιο και αν ΔΕΝ, να πάμε να τα βάλουμε και ο,τι γίνει. 

Συμφωνώ μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Καταρχάς μην σε πιάνει πανικός . Βάλε ένα dead line αλλά σε κάθε αποτυχία μην σπας το κεφάλι σου. Νομίζω ότι κάθε μήνα είσαι με κομμένη την ανάσα. Βάλε κάποιο όριο στον εαυτό σου για να αλλάξεις γιατρό για να κάνεις κάτι άλλο αλλά μην πανικοβαλλεσε . 

Τίποτα δεν είναι μάταιο από αυτά που έχεις κάνει . Κάνεις μια προσπάθεια έχεις διορθώσει Κ αλλάξει τόσα πολλά δώσε λίγο χρόνο Κ βάλε ένα χρονικό περιθώριο. 

Δυσκοιλιότητα με την εισαγωγή στερεών τροφών

Recommended Posts

πρίν από 12 λεπτά , Zaxaroulamak είπε:

Εμενα ειναι 8,5 μηνων..δε νομιζω να ειναι φοβος..σφιγγοταν πολυ αλλες φορες δεν εκανε τιποτα και αλλες λιγα που ηταν σαν της κατσικας. Στην αρχη μας ειπε να δωσουμε σιροπι για 3 μερες οκ το πηρε εκανε κακα μια χαρα. Μετα ομως παλι στουμπωσε το παιδι και η λυση που μας  προτεινε ειναι να παρει σιροπι για εναν μηνα. Και τη ρωτησα αν μετα παλι δεν μπορει να κανει κακα μεχρι ποτε θα παιρνει σιροπι και μου ειπε απλα οτι καποια παιδια το χρειαζονται και οτι ειναι μεν φαρμακο αλλα δεν απορροφαται και μενει στο εντερο. Δε μου φαινεται ομως και πολυ λογικο να δινω στο παιδι σιροπι για τοσο μεγαλα διαστηματα. Γι αυτο ρωταω κι εδω μηπως καποια μανουλα ειδε αποτελεσμα με κατι πιο φυσικο. Τρωει απ ολα μπροκολο κολοκυθι σπανακι αχλαδι πατατα δε δινω συχνα δε βλεπω να τον βοηθαει ομως κατι..

Χμμμ ναι δεν ειναι φόβος.  Ο φόβος ειναι στην αρχή.. Ακτινιδιο κ γιαούρτι Εχεις δωσει;;; εγώ εδινα πολυ τοτε..

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Tintin είπε:

Χμμμ ναι δεν ειναι φόβος.  Ο φόβος ειναι στην αρχή.. Ακτινιδιο κ γιαούρτι Εχεις δωσει;;; εγώ εδινα πολυ τοτε..

Γιαουρτι τρωει ναι. Ακτινιδιο ομολογω οχι επειδη δινω μονο εποχης. Νομιζω ομως σιγα σιγα ειναι η εποχη του οποτε θα το δοκιμασω. Μακαρι να τον βοηθησει δε θελω να παιρνει σιροπι συνεχεια. Εντωμεταξυ ακουω απο αλλες μαμαδες οτι τους εχει αλλαξει και γαλα πχ η παιδιατρος κι εμας τπτ μονο το σιροπι ειχε να μας προτεινει..

πρίν από 6 λεπτά , Zaxaroulamak είπε:

Γιαουρτι τρωει ναι. Ακτινιδιο ομολογω οχι επειδη δινω μονο εποχης. Νομιζω ομως σιγα σιγα ειναι η εποχη του οποτε θα το δοκιμασω. Μακαρι να τον βοηθησει δε θελω να παιρνει σιροπι συνεχεια. Εντωμεταξυ ακουω απο αλλες μαμαδες οτι τους εχει αλλαξει και γαλα πχ η παιδιατρος κι εμας τπτ μονο το σιροπι ειχε να μας προτεινει..

Εγώ θηλαζα κ για το γάλα δεν μου ειχε πει κατι, με ειχε ρωτήσει ομως αν Εχουμε  παρόμοιο θέμα εγώ ή ο ανδρας μου γτ πολλες φορες ειναι κληρονομικό.. Αν δεν σου αρέσει η προσέγγιση της γτ δεν ζητας κ μια γνώμη απο παιδογαστρεντερολογο;; εγώ θα εκανα μια ερώτησή..

• Μου αρέσει 2

Πόσες μέρες μπορεί να περασουν χωρίς να κάνει κακά του?? 

Όλα τα παιδακια έτσι ειναι στην αρχή κ μετα στρωνουν.. Εγώ της έβαζα περισσότερο φρέσκο λάδι στο φαγητό της κ ακτινίδιο κ πορτοκάλι παραπανω στη φρουτόκρεμα.. Δεν έκανε κακακια σαν της κατσικας όπως εσένα, αλλά σφιγγοταν, μουγκριζε απ'την πίεση κ έκλαιγε με παραπονο κ η πανα άδεια.. Κ όταν κατάφερνε να κάνει ήταν τα κακακια πιο σφικτα  όχι μαλακα..  Να πω την αλήθεια κ γω δν θα ήθελα σιρόπι.. Τι δουλειά κάνει? Τα μαλακώνει? Την παιδιατρο είχα ρωτήσει για υπόθετο αλλά δεν φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε.. 

Just now, Kathrin17 είπε:

Πόσες μέρες μπορεί να περασουν χωρίς να κάνει κακά του?? 

Όλα τα παιδακια έτσι ειναι στην αρχή κ μετα στρωνουν.. Εγώ της έβαζα περισσότερο φρέσκο λάδι στο φαγητό της κ ακτινίδιο κ πορτοκάλι παραπανω στη φρουτόκρεμα.. Δεν έκανε κακακια σαν της κατσικας όπως εσένα, αλλά σφιγγοταν, μουγκριζε απ'την πίεση κ έκλαιγε με παραπονο κ η πανα άδεια.. Κ όταν κατάφερνε να κάνει ήταν τα κακακια πιο σφικτα  όχι μαλακα..  Να πω την αλήθεια κ γω δν θα ήθελα σιρόπι.. Τι δουλειά κάνει? Τα μαλακώνει? Την παιδιατρο είχα ρωτήσει για υπόθετο αλλά δεν φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε.. 

Υπόθετο γλυκερινης εννοώ

• Μου αρέσει 1

j7W7p3.png

Βαζω μπολικο λαδακι. Πορτοκαλι τωρα με τα κομματια δεν πολυθελει αλλα προσπαθω να του δινω. Οταν δεν του εδινα σιροπι μπορει να εκανε και 2 φορες τη μερα αλλα ελαχιστα δλδ σφιγγοταν και ειχε η πανα 2 πολυ μικρα στρογγυλα κουραδακια πχ (συγγνωμη για την περιγραφη 😅). Με το σιροπι ναι γινονται μαλακα υποτιθεται και κανει καθε μερα μπολικα π ειναι σαν πουρες στην υφη. Αχ δεν ξερω ισως ρωτησω οντως και εναν αλλον γιατρο να παρω μια γνωμη..

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Zaxaroulamak είπε:

Βαζω μπολικο λαδακι. Πορτοκαλι τωρα με τα κομματια δεν πολυθελει αλλα προσπαθω να του δινω. Οταν δεν του εδινα σιροπι μπορει να εκανε και 2 φορες τη μερα αλλα ελαχιστα δλδ σφιγγοταν και ειχε η πανα 2 πολυ μικρα στρογγυλα κουραδακια πχ (συγγνωμη για την περιγραφη 😅). Με το σιροπι ναι γινονται μαλακα υποτιθεται και κανει καθε μερα μπολικα π ειναι σαν πουρες στην υφη. Αχ δεν ξερω ισως ρωτησω οντως και εναν αλλον γιατρο να παρω μια γνωμη..

Ρωτα για 2η γνώμη.. Αλλά έτσι όπως τα λες μου θυμίζει την δική μου..μπορει την 1η φορά να μην έκανε, τη 2η φορά 1 κουβαδακι κ την 3η εβγαιναν πια νορμάλ, σαν λιωμενη τουρτα ( 😂😂 τι γράφουμε θεε μου!!) 2 φορές καλά ειναι.. Άρα δεν έφτασε σε σημείο να κάνει να ενεργηθει πολλες μέρες πχ 4-5-6..υπομονη μωρε, νομίζω θα προσαρμοστεί το έντερο του κ θα ειναι οκ.. Στη ίδια ηλικία έτσι έκανε κ η μικρή μου κ μετα έστρωσε

• Χαχα 1

j7W7p3.png

πρίν από 56 λεπτά , Kathrin17 είπε:

Ρωτα για 2η γνώμη.. Αλλά έτσι όπως τα λες μου θυμίζει την δική μου..μπορει την 1η φορά να μην έκανε, τη 2η φορά 1 κουβαδακι κ την 3η εβγαιναν πια νορμάλ, σαν λιωμενη τουρτα ( 😂😂 τι γράφουμε θεε μου!!) 2 φορές καλά ειναι.. Άρα δεν έφτασε σε σημείο να κάνει να ενεργηθει πολλες μέρες πχ 4-5-6..υπομονη μωρε, νομίζω θα προσαρμοστεί το έντερο του κ θα ειναι οκ.. Στη ίδια ηλικία έτσι έκανε κ η μικρή μου κ μετα έστρωσε

Ποτε περιπου εστρωσε; φανταζομαι χωρις σιροπι και τετοια ε; μονο με τη διατροφη; θα κανω λιγο υπομονη να δω πως θα παει και αν δεν θα παρω και μια αλλη γνωμη..

πρίν από 52 λεπτά , Zaxaroulamak είπε:

Ποτε περιπου εστρωσε; φανταζομαι χωρις σιροπι και τετοια ε; μονο με τη διατροφη; θα κανω λιγο υπομονη να δω πως θα παει και αν δεν θα παρω και μια αλλη γνωμη..

Εμάς μας είχε προτείνει το χαμομήλι milupa . Μέσα στο γάλα Κ ομολόγω ότι έπιανε μια χαρά. Επίσης σε αυτή την ηλικία τα φρούτα είναι δύσκολο χωνευτά οπότε δεν βοηθάνε ιδιαίτερα μην σου πω ότι δυσκολεύουν κιόλας . Οπότε ότι φρούτο περνεις προσπάθησε να είναι πάρα πολύ ώριμο.. να το έχεις αφήσει δηλαδή κάποιες μέρες εκτός ψυγείου. 

Επίσης δεν ξέρω τι γιαούρτι δίνεις αλλά μερικές φορές Κ τα γαλακτοκομικά φερνουν δυσκοιλιότητα . Εγώ πχ είχα παρατηρήσει ότι οπότε έτρωγε κανονικό γιαούρτι δεν τον βοηθούσε ενώ όταν έτρωγε ένα παιδικό με βερίκοκο μέσα τα έκανε απευθείας ... 

Κ εγώ θα διαφωνούσα με το σιρόπι 

το μηλο δυσκολευει

οποτε μπορεις να το βραζεις,κ να το περιορισεις,οπως κ η μπανανα

πολυ νερο,υγρα τα φαγητα

αβοκαντο,ρωτα κ για καποια αποξηραμενα που βοηθανε.κ γενικως δαμασκηνα

βοηθανε κ αρακας,φασολακια,μπαμιες

ενω καμια φορα κ το καροτο μπορει να δημιουργει θεμα ,το καλαμποκι,η το κρεας

• Μου αρέσει 1

7 ώρες πρίν, linaa είπε:

Εμάς μας είχε προτείνει το χαμομήλι milupa . Μέσα στο γάλα Κ ομολόγω ότι έπιανε μια χαρά. Επίσης σε αυτή την ηλικία τα φρούτα είναι δύσκολο χωνευτά οπότε δεν βοηθάνε ιδιαίτερα μην σου πω ότι δυσκολεύουν κιόλας . Οπότε ότι φρούτο περνεις προσπάθησε να είναι πάρα πολύ ώριμο.. να το έχεις αφήσει δηλαδή κάποιες μέρες εκτός ψυγείου. 

Επίσης δεν ξέρω τι γιαούρτι δίνεις αλλά μερικές φορές Κ τα γαλακτοκομικά φερνουν δυσκοιλιότητα . Εγώ πχ είχα παρατηρήσει ότι οπότε έτρωγε κανονικό γιαούρτι δεν τον βοηθούσε ενώ όταν έτρωγε ένα παιδικό με βερίκοκο μέσα τα έκανε απευθείας ... 

Σ ευχαριστω! Ναι τα φρουτα φροντιζω να ειναι ωριμα και το μηλο το βραζω. Γιαουρτι μας εχει πει να δινουμε κατσικισιο η προβειο οποτε του δινω ενα βιολογικο ροδοπη το οποιο η αληθεια ειναι οτι παρολο που του ξινιζει στην αρχη το τρωει σκετο. Το χαμομηλι αυτο δεν το εχω ακουσει οποτε θα το κοιταξω!

7 ώρες πρίν, linaa είπε:

Εφτιαχνες το χαμομηλι και μετα εβαζες καποια ποσοτητα μεσα στο γαλα;;

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Zaxaroulamak είπε:

Νομίζω λογικό ειναι από εκεί που έπιναν μόνο γάλα, μετά με πατατα , μπανάνα, μήλο να στουμπωνουν.. Αλλά κ το εντερακι τους θέλει χρόνο να προσαρμοστει.. Αυτό που χε πει η παιδατρος ότι θα πρισαρμοστει το έντερο.. Θεωρώ καλυτερο να αφήσουμε το έντερο να κάνει τις συσπάσεις του.. Προσωπικά θα ανησυχούσα αν έφτανε μετά τις 5-6 μέρες χωρίς να ενεργηθει.. Εσένα ενεργειται αλλά παρουσιάζει αυτή τη δυσκολία που είπες. Δε θυμάμαι ποσο κράτησε ακριβώς στην κόρη μου.. 10μηνων ήταν κομπλέ.. Πιστευω κ σένα σε κανα μηνα βαριά θα'ναι οκ.. 

j7W7p3.png

2 ώρες πρίν, Zaxaroulamak είπε:

Σ ευχαριστω! Ναι τα φρουτα φροντιζω να ειναι ωριμα και το μηλο το βραζω. Γιαουρτι μας εχει πει να δινουμε κατσικισιο η προβειο οποτε του δινω ενα βιολογικο ροδοπη το οποιο η αληθεια ειναι οτι παρολο που του ξινιζει στην αρχη το τρωει σκετο. Το χαμομηλι αυτο δεν το εχω ακουσει οποτε θα το κοιταξω!

Εφτιαχνες το χαμομηλι και μετα εβαζες καποια ποσοτητα μεσα στο γαλα;;

Το milupa το πουλάνε στα σούπερ μάρκετ εκεί που είναι τα βρεφικά γάλατα υπάρχει παντου. Ναι βάζεις μέσα στο γάλα κάποια ποσότητα . 

Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς παρασκευάζεται το milupa έχει οδηγίες νομίζω όμως διαλύεται απευθείας στο νερό Κ με αυτό το νερό φτιάχνεις το γάλα 

Δοκίμασε Κ τα γιαούρτακια τα μωρουδιακα με τα φρούτα δεν παθαίνει τίποτα άμα τρώει μια στο τόσο μήπως τον βοηθήσουν στα κακά του. Κ εγώ έτσι του έδινα όταν έβλεπα ότι δεν θα τα κάνει εύκολα Κ είχε αποτέλεσμα 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...