Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , LioPh79 είπε:

Θα το θεωρήσω γούρι αυτό!!! Εισαι πολυ δυνατή, νομίζω είσαι από αυτές τις γυναίκες που τις κοιτάω με ανοιχτό το στόμα 😂

Μακάρι βρε κορίτσι μου.. 🍀

Με συγκινείς!Εχω δρόμο ακόμα.. και μετά αν δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες μου θα αρχίσω να κοιτάω και τη δωρεά. Εκεί θα χρειαστώ τη βοήθεια σας να με κατατοπίσετε. Εχω μιλήσει με 1-2 κοπέλες σχετικά αλλά θέλω να μάθω περισσότερες πληροφορίες ❤️

• Λουλούδια 1

Μανούλες Μαρτίου 2020 !!!!!!!

Recommended Posts

Just now, mpempaki1 said:

κορίτσια να ρωτήσω κάτι  τελείως γενικό... Πότε αρχίζουν και μπαίνουν τροφές  ώστε να αραιωθουν  οι θηλασμοι; μετά τον 6ο; μου είπαν ίσως πάει και με τα κιλά..  εμένα 1ο μηνος  ήταν 4500.

Ειναι οπως σου ειπαν απο τον 6ο μηνα το σωστοτερο. Κριτήρια για νωρίτερα δνε ειναι το βαρος αλλα αν καθεται σωστα το παιδι μόνο του γιατι τοτε ξερει να καταπινει σωστα κ μειωνεται πιθανοτητα πνιγμου, επισης να δειχνει ενδιαφερον για την τροφη που τρωμε εστω κ λιγο κ να μην εχει καποιο προβλημα αλλο πχ αλλεργία. Εμας  λογω της αλλεργίας παρολο που τηρουσαμε ολα τα υπολοιπα κ ειχε φτασει 7,5 κιλα 6 μηνων ο γιος μου δεν του δωσαμε παρα αφου εφτασε 7.5 μηνων γτ δινουμε κ αλλο χρονο στο συστημα του μωρου να ωριμάσει. Επίσης ιδανικα δεν δινουμε κρεμες απο σουπερμαρκετ κ γενικα του εμποριου επειδή ειναι γεματο ζαχαρη κ χημικα..αλλα αυτό είναι κ προσωπική επιλογη.

Just now, mpempaki1 said:

Όσο τα βρέφη μεγαλώνουν μειώνονται  οι αυξάνονται  οι θηλασμοι; δεν εχω κουραστεί με τον θηλασμό απλά θα ήθελα να αραιωθουν λιγακι... το βράδυ δεν έχω θεμα. Δεν ξυπνάει πάντα.. αλλά την μέρα πρέπει  να τρώει κάθε 2ωρες!! 35ημερων είμαστε σήμερα 

Κοπελα μου ειναι πολυ μικρο το μωρακι..μετα τον 3-4 μηνα μειωνονται αλλα κ παλι θες 8-10θηλασμους για να τρεφεται σωστα κ μην αφυδατωνεται. Ερχεται κ καλοκαιρι κ νερο δεν δινουμε στα μωρα πριν φανε στερρεες.

Μην γινομαστε υπερβολικοι παιδια..πολλα μωρακια κοιμουνται 4-5 ωρες απο τα δικα σας την νυχτα. Εμεις που ειμαστε ξυπνιες μερα νυχτα τι να πουμε?? Υπομονη κ είναι για το καλο τους να πινουν γαλα!! Η μητρότητα είναι μια συνεχης κούραση που καταληγεις να νοσταλγεις οταν περασει! ^_^ Υγεια πανω απο ολα κ θα μεγαλωσουν τα μπουμπουκια μας!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, mpempaki1 είπε:

ωχ κατάλαβα... το βράδυ τόσο συχνά τρωει; εμένα μου ειπε μαξ 4 ώρες και 2φοεες με πήρε ο ύπνος ξύπνησα στις 5ωρες και αυτός κοιμοταν του καλού καιρού.  οπότε 6 μήνες ακόμα στανταρ.... 

Όχι ευτυχώς το βράδυ κοιμάται, θα ξύπνησει 2 φορες από μόνη της!! 

• Μου αρέσει 1

Just now, KNecky είπε:

Ειναι οπως σου ειπαν απο τον 6ο μηνα το σωστοτερο. Κριτήρια για νωρίτερα δνε ειναι το βαρος αλλα αν καθεται σωστα το παιδι μόνο του γιατι τοτε ξερει να καταπινει σωστα κ μειωνεται πιθανοτητα πνιγμου, επισης να δειχνει ενδιαφερον για την τροφη που τρωμε εστω κ λιγο κ να μην εχει καποιο προβλημα αλλο πχ αλλεργία. Εμας  λογω της αλλεργίας παρολο που τηρουσαμε ολα τα υπολοιπα κ ειχε φτασει 7,5 κιλα 6 μηνων ο γιος μου δεν του δωσαμε παρα αφου εφτασε 7.5 μηνων γτ δινουμε κ αλλο χρονο στο συστημα του μωρου να ωριμάσει. Επίσης ιδανικα δεν δινουμε κρεμες απο σουπερμαρκετ κ γενικα του εμποριου επειδή ειναι γεματο ζαχαρη κ χημικα..αλλα αυτό είναι κ προσωπική επιλογη.

Κοπελα μου ειναι πολυ μικρο το μωρακι..μετα τον 3-4 μηνα μειωνονται αλλα κ παλι θες 8-10θηλασμους για να τρεφεται σωστα κ μην αφυδατωνεται. Ερχεται κ καλοκαιρι κ νερο δεν δινουμε στα μωρα πριν φανε στερρεες.

Μην γινομαστε υπερβολικοι παιδια..πολλα μωρακια κοιμουνται 4-5 ωρες απο τα δικα σας την νυχτα. Εμεις που ειμαστε ξυπνιες μερα νυχτα τι να πουμε?? Υπομονη κ είναι για το καλο τους να πινουν γαλα!! Η μητρότητα είναι μια συνεχης κούραση που καταληγεις να νοσταλγεις οταν περασει! ^_^ Υγεια πανω απο ολα κ θα μεγαλωσουν τα μπουμπουκια μας!

Ναι δεν εννοούσα από τώρα χαχα..απλά έτσι  να ξέρω. 

• Μου αρέσει 1

Just now, KNecky είπε:

κι εγω με μαξ 4 ωρες υπνου ειμαι καθε μερα κι αυτες σπαστες. σημερα κοιμηθηκα ενα 2ωρο κι ενα 1μισαωρο..κι απο τις 5 ειμαστε στο ποδι...περιττο να πω οτι κουτουλαω ηδη...αλλα ο αντρας μου δουλευει, οποτε ουτε κατι μισαωρα που κοιμαται εκεινη, δεν μπορω να ξεκλεψω κι εγω...πικρα.. Παντως ρε παιδια αν κοιμουνται το βραδυ 4ωρο, συν καποιες αλλες ωρες, πως βγαινουν οι 10 θηλασμοι τη μερα;; Δηλαδη οι 8 και βγαινουν οριακα αν θηλαζει ανα 3ωρο κι οι 10 ανα 2μισαωρο .. οταν κοιμουνται πολλη ωρα, πως το κανετε;; τα ταιζετε συνεχεια μετα;;

• Μου αρέσει 1

Just now, Pagotoula είπε:

κι εγω με μαξ 4 ωρες υπνου ειμαι καθε μερα κι αυτες σπαστες. σημερα κοιμηθηκα ενα 2ωρο κι ενα 1μισαωρο..κι απο τις 5 ειμαστε στο ποδι...περιττο να πω οτι κουτουλαω ηδη...αλλα ο αντρας μου δουλευει, οποτε ουτε κατι μισαωρα που κοιμαται εκεινη, δεν μπορω να ξεκλεψω κι εγω...πικρα.. Παντως ρε παιδια αν κοιμουνται το βραδυ 4ωρο, συν καποιες αλλες ωρες, πως βγαινουν οι 10 θηλασμοι τη μερα;; Δηλαδη οι 8 και βγαινουν οριακα αν θηλαζει ανα 3ωρο κι οι 10 ανα 2μισαωρο .. οταν κοιμουνται πολλη ωρα, πως το κανετε;; τα ταιζετε συνεχεια μετα;;

Εμένα 8 μου βγαίναν από την αρχη! Τωρα άντε καποιες φορες να βγουν 9 που μπορεί να φάει και ανα 1.5 ωρα

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εμενα κοιμαται 5ωρο σερι το βραδυ και ηδη εχουμε κανει 4 θηλασμους (6-9-12-14) & σιγουρα θα κανουμε αλλους τοσους ως τα μεσανυχτα. Δεν μετραω ωρες απλα ειναι ψιλοστανταρ το ποτε ζηταει, ανα 2-3 ωρες. Το βραδυ συνηθως θελει ανα 2ωρο, δηλαδη 8-10-12 μμ.

• Μου αρέσει 1

kUuJp3.pnghOAep3.png

Εμενα που κάνει το βράδυ ένα 5ωρο με 6ωρο οι θηλασμοι είναι 9 με 12 την ημέρα. Όμως μεσα στη μερα μετά μπορεί να θέλει ανά 1.5ώρο. Οπότε μου είπε η παιδίατρος ότι αν με κουράζει μέσα στη μερα η  τόσο συχνή ζήτηση να μην την αφήνω πάνω από 4 ώρες. Αλλά εμένα με βολεύει να κοιμάμαι λίγο παραπάνω το βράδυ και ας κάθομαι όλη μέρα να θηλάζω. Στην παρούσα φάση δεν με πειράζει. Αν και μέχρι να τελειώσει να Ρευτει να την αλλάξω κλπ ουσιαστικά μετά από λίγο πάλι θέλει να φάει. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Μέσα στην μέρα και να κοιμάται τον ξυπνάω  ανα 2ωρο. το πολύ 3ωρο αν και σπάνιο. οπότε βγαίνουν.  κάθε 2 ωρες θηλάζω. για 15λ το πιο πολύ.. εμένα μου έχει πει την μέρα να μην τον αφήνω πάνω από 3 ωρες νηστικο

• Μου αρέσει 3

1 ώρα πρίν, Polly1 είπε:

Καλημέρα!! Σου είπε και πόσο βάρος είναι καλό να παίρνει τη  βδομαδα ή τον μηνα;;

Άσε κι εγώ έχω 4 φορμακια 3-6 Και 3 ζιπουνακι μακρυμανικα παλι 3-6.Τη Δευτέρα θα ανοίξουνκαι θα παω να παρω.πιστεύω ότι σίγουρα όλο τον Μάιο θα φοράνε ακομη μακρυμανικα!!Ανάλογα τον καιρο βέβαια! Θυμάστε που πρόπερσι έβρεχε όλο τον Ιούνιο;

Κι εμένα στα μεσημεριανά κυρίως γεύματα τσιρίζει και φεύγει από το στήθος και όχι πάντα! Βοηθάει πολύ να την έχω σχεδόν ορθια όταν τρώει 

Κορίτσια, τι κανετε; Έμαθα νέο tip από παλιά νηπιαγωγό για ρέψιμο.Σ εμένα μέχρι στιγμής επιασε τις μισές φορες, μπορεί κάποια να την βολέψει περισσότερο.Λοιπον κρατάμε το παιδι στον ώμο μας μπρούμυτα και τρίβουμε με λίγη πίεση το σβέρκο και την περιοχη κατω απο το σβέρκο. Μετά ανοδικές κινησεις-τριψιμο στην πλάτη!

@Polly1 μ είπε θέλει  περίπου 1 κιλό το μήνα από 800 με 900 γρ...αν κ δεν είναι κανόνας μ λέει γιατί τον επόμενο μπορεί ν πάρει περισσότερο...κοιταμε την καμπύλη μ λέει κ αν μένει έστω κ σταθερη ( δηλ ακόμα κ την κόκκινη γραμμή μ λέει να είναι κ είναι παντα εκεί) δεν μας νοιάζει...παντως στις 20 μέρες έπρεπε να παρει η δικιά μ περίπου μ είπε 600γρ κ μένα πήρε 800...βεβαια μ καβαλάει μπορεί τώρα σε 20 μέρες που θα ξαναέρθει να έχει παρει 600 γρ η κ πολύ παραπάνω από 800...

εσένα τι σ χει πει ???

14 ώρες πρίν, Pennymav είπε:

Δν ξερω ρε γαμωτο ,γιατί αυτη τσιρίζει ναι μεν αλλα μολις ρευτεί το τρώει ήσυχα .στα 2 τελευταία γεύματα ας πουμε τωρα ηταν ήσυχη .κ επισης οταν κοιμαται δεν μου το κανει .συνηθως στα μεσημεριανά γεύματα γινεται αυτο .βαρος επισης παίρνει μεχρι στιγμής.τωρα θα δείξει .

Ούτε αγαπη μήπως έχει κ κολικούς??? κ την πονάει η κοιλιά της??? σφίγγεται όταν τσιρίζει??? πριτς κάνει???

Just now, asda είπε:

Εμενα που κάνει το βράδυ ένα 5ωρο με 6ωρο οι θηλασμοι είναι 9 με 12 την ημέρα. Όμως μεσα στη μερα μετά μπορεί να θέλει ανά 1.5ώρο. Οπότε μου είπε η παιδίατρος ότι αν με κουράζει μέσα στη μερα η  τόσο συχνή ζήτηση να μην την αφήνω πάνω από 4 ώρες. Αλλά εμένα με βολεύει να κοιμάμαι λίγο παραπάνω το βράδυ και ας κάθομαι όλη μέρα να θηλάζω. Στην παρούσα φάση δεν με πειράζει. Αν και μέχρι να τελειώσει να Ρευτει να την αλλάξω κλπ ουσιαστικά μετά από λίγο πάλι θέλει να φάει. 

και πειναει τοσο συντομα;; δηλ τρωει πολυ;

Διαφημίσεις

πρίν από 56 λεπτά , Ξένη είπε:

Κορίτσια μια ερώτηση: όσες τα μωρά σας έχουν παλινδρόμηση έχουν μυξα και βραχνάδα..? Σήμερα δεν τρώει όπως έτρωγε...Εγώ έριχνα με φόρα ορό ώστε  να βγει από την άλλη και την ρούφαγα με τον αποφρακτηρα μετά και έτρωγε χωρίς πρόβλημα..Ο γιατρός μου είπε να Ρίχνω λίγες σταγονιτσες και να ρουφαω,  δεν βγαίνει έτσι η μυξα όμως και τώρα δεν τρώει..

Έπινε 100μλ με 120μλ της τελευταίες μέρες και από χθες το βράδυ τρώει με το ζόρι 60μλ και είναι μέσα στη γκρίνια...

@Ξένη μ να προσέχεις με τον αποφρακτηρα  μην κάνεις ζημιά στο τύμπανο τις μικρής....οζι πολύ δυνατό ρούφηγμα....επεσε κ εμένα στα ml από 90...100 ...που έπινε ανά 3 η 4 ώρες πήγε στα 70 ... 80 ....ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ μ μείωσε κ τις ώρες...δηλ θα φάει 11 η ώρα 70 ml κ τις 1.30 αλλα 80...συνολο δηλ στις 2.30 ώρες  η κ 3 ώρες 150ml....μ τις μοιράζει δηλ..καταλάβες??? Η σε μπέρδεψα??? ετσι σ κάνει κ εσένα??? 

πρίν από 43 λεπτά , Ξένη είπε:

Εγώ έβαζα την μισή αμπουλα στο ένα ρουθούνι και την άλλη μία ή στο άλλο και πεταγοταν από το άλλο ρουθούνι, τώρα με λίγες σταγόνες που της εβαλα σημερα ειδα οτι δεν καθαρίζει καλά..το κάνεις πριν από κάθε γεύμα?πάνες λερώνει πολλές 8-9 την ημέρα γιατί κάνει και συνέχεια κακα,  οπότε σε κάθε γεύμα το έχουμε σύστημα πλύσιμο κωλου και κατουρημα μανούλα...Δεν προλαβαίνω να την πάρω από το μπάνιο μέχρι το δωμάτιο η θα μου κατουρησει την πετσετα η μετά την αλλαξιερα....Αφού η άτιμη λέω θα περιμένω ένα λεπτό να τα κάνει στο μπάνιο αλλά η πονηρή τα κάνει με το που την παίρνω αγκαλιά....πονηροοοο....

Αν συνεχιστεί έτσι θα πάρω τον γιατρό να της δώσει τις σταγόνες που μας είπε χθες...τις ίδιες τις δίνει και η Ραφαέλα..

κατουρλου κορίτσι σ βγήκε??? χαχαχαχαχα πάρτα μαμά...εμένα χεζει τα σελτεδακια πάντα....μια μέρα έφτασα να τις αλλάξω 4 παμπερς σρην σειρά...με το που έβαζα το καθαρό πάρε το σκατο....χαχαχαχαχ

• Χαχα 3

Just now, Rafaelatarzan είπε:

@Ξένη μ να προσέχεις με τον αποφρακτηρα  μην κάνεις ζημιά στο τύμπανο τις μικρής....οζι πολύ δυνατό ρούφηγμα....επεσε κ εμένα στα ml από 90...100 ...που έπινε ανά 3 η 4 ώρες πήγε στα 70 ... 80 ....ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ μ μείωσε κ τις ώρες...δηλ θα φάει 11 η ώρα 70 ml κ τις 1.30 αλλα 80...συνολο δηλ στις 2.30 ώρες  η κ 3 ώρες 150ml....μ τις μοιράζει δηλ..καταλάβες??? Η σε μπέρδεψα??? ετσι σ κάνει κ εσένα??? 

Αλήθεια λες...Αυτό δεν το είχα σκεφτεί με τα αυτιά...έφαγε στις 2 από 60μλ και τώρα μου έφαγε αλλα 60μλ, της την έκανα όμως τη μύτη και είχε αρκετή μυξουλα,  έριξα δύο αμπουλες...με το που την σταμάτησα το γάλα μετά έκανε κινήσεις σαν να θέλει να κάνει εμετό...τι είναι αυτό το πράγμα βρε κορίτσια....νομίζω πως είναι η στιγμή  να πάρει τις σταγόνες...Μας είπε ο γιατρός ότι το καθυστερεί όσο μπορεί γιατί δεν σημαίνει πως τις πήρε και θεραπεύτηκε,  δεν θέλει να τις παίρνει για καιρό...

• Μου αρέσει 1

CRVnp2.png

Just now, Ξένη είπε:

Αλήθεια λες...Αυτό δεν το είχα σκεφτεί με τα αυτιά...έφαγε στις 2 από 60μλ και τώρα μου έφαγε αλλα 60μλ, της την έκανα όμως τη μύτη και είχε αρκετή μυξουλα,  έριξα δύο αμπουλες...με το που την σταμάτησα το γάλα μετά έκανε κινήσεις σαν να θέλει να κάνει εμετό...τι είναι αυτό το πράγμα βρε κορίτσια....νομίζω πως είναι η στιγμή  να πάρει τις σταγόνες...Μας είπε ο γιατρός ότι το καθυστερεί όσο μπορεί γιατί δεν σημαίνει πως τις πήρε και θεραπεύτηκε,  δεν θέλει να τις παίρνει για καιρό...

μ είπε ο παιδίατρος να προσέχουμε με το ρούφηγμα...οκ δεν θα πάθει κάτι αλλα με προσοχή...εμένα μύξες κτλ δεν έχει πολύ σπάνια....ορο βάζω μισή αμπουλα κ στα 2 ρουθούνια κ ποτέ κ πάτημα...απαλα απαλά...πάντως πριν ρουφήξω οταν κ αν έχει μιξες αφηνω κάνα 5λ να μαλακώσει η μιξα κ μετά ρουφαω απαλα....όχι δηλ αμέσως ρούφηγμα...150ml στις 3 ώρες είναι καλά  αγαπη...είναι πρόωρα τα δικά μας μην το ξεχνάς....ένα κεράσι στομάχι έχουν...κ παλι καλά που τρωνε τόσο να λέμε....γιατί σε ανησυχεί το 60ml??? Ο παιδίατρος τι σ είπε ??? τ φαίνεται λίγο??? γιατί σε εμάς ειπε είναι μια χαρά...120ml κάθε πόσες ώρες σ έπινε???Κάθε 4????

Μου έπινε κάθε τρεις ώρες 100μλ, μπορεί 90 και μόνο ένα γεύμα έπινε 60μλ..σκέψου έχουμε φτιάξει πινακακι και γράφουμε πόσο πίνει και τι ώρα.. συνολικά την ημέρα έπινε 600μλ..Στα 7 γεύματα που τρώει.. 

• Μου αρέσει 1

CRVnp2.png

και πειναει τοσο συντομα;; δηλ τρωει πολυ;

Ναι είναι ανάλογα τις φάσεις της. Τωρα πειναει όντως Ή θέλει παρηγοριά δεν ξερω. Και μιας και δεν παιρνει πιπιλα αναγκαστικα πιπιλαει εμενα. Σε 2 βδομάδες γίνεται 2 μηνών σκέψου και έχει πάρει ήδη 2 κιλά. Γι'αυτό και μου είπε η παιδίατρος να ακολουθώ το ρυθμό της αφού είμαστε οκ από βάρος. Εσυ εξακολουθείς να την ξυπνάς στο 3ωρο Ή ξυπνάει πλέον από μόνη της;

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...