Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 29 λεπτά , little miracle είπε:

καλη επιτυχια να εχεις! να δωσει μια τελεια βλαστοκυστη ευχομαι, να παρετε μια ανασα!

Ευχαριστω! Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αλλά δεν έχει δώσει καλά δείγματα η κατάσταση από το Γενάρη. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Μαρτίου 2020 !!!!!!!

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, KNecky είπε:

Καλημερα κ με το καλο! Καναμε κ υπέρηχο ισχύων στο μαιευτήριο. Το εμβόλιο μας εκανα λιγα δέκατα τελικά μονο, γκρινια δεν ειχε πολλη αλλα το μπουτακι της είχε πριστει πολυ κ οταν ακουμπούσε εκει κατι χαλούσε τον κοσμο η ψυχη μου. Κομπρεσουλες δροσερες, ντεπον αν φτασεις στα δυσκολα, αλλαγη στασης θηλασμου, υπομονη 48ωρες κ θα περάσει κοπέλα μου! Ασε π πολλά μωρα δν παρουσιαζουν τπτ! ;)

Αρα ισχυει! Μαλιστα..κ να σκεφτεις υπαρχουν πολυ σπάνιες στιγμες π αλλαζει ο καιρος τωρα κ ειμαι πολυυ κουρασμενη κ μπορει ν νιωθω ενα στιγμιαιο τσίμπημα εκει. Εσενα πως παει η τομη??

πρίν από 47 λεπτά , Kathrin17 είπε:

Καλημέρα.. Εμείς στο μαιευτήριο κάναμε ακουογραμμα, έλεγχο ισχύων και αιματολογικό έλεγχο για διάφορες κληρονομικές ασθένειες..ειχαν κ για έλεγχο της όρασης στο πακετο που δεν το κάναμε. Αυτά μας είπε η παιδιατρος μας να κάνουμε.. Κ στην πρωτη επίσκεψη στο παιδιατρειο της τσέκαρε την όραση αυτή.. 

Ααα νομίζω κάποιο κορίτσι,.... @Pagotoula μου εσυ νομίζω?? Στο Λητώ το κόστος για το ακουογραμμα ήταν 43€

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις!! Τώρα βέβαια τους υπέρηχους και τις αιματολογικές θα αργήσουμε να τα κάνουμε λόγω συνθηκων

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Sweet_child said:

Καλημέρα!

Σήμερα νομίζω ότι είναι καλύτερα το πρήξιμο. Μέι τάι έχω και νομίζω ότι τον είχα βάλει σωστά, ή τουλάχιστον με βόλευε έτσι όπως τον είχα φορέσει. 

@Ξένη αν είναι πύον όντως, σημαίνει ότι έχει μολυνθεί. Αν ήταν φυσιολογικό, δεν θα βγάζαμε και οι υπόλοιπες "λίπος"; Μην το αφήσεις, να πας να σε δουν, έστω στο μαιευτήριο. Μήπως είναι υπολείμματα από την κρέμα;

Κι εμένα όταν κουραστώ μπορεί να με τσιμπήσει λίγο αριστερά, εξαρχής ήταν το σημείο που τράβαγε πιο πολύ. Αυτό το σημείο ράβουν τελευταίο; 

Κι ένα παράξενο περιστατικό που θυμάμαι από το χειρουργείο, όταν ξεκίνησαν να με ράβουν, έδεσαν την άκρη της κλωστής σε ένα μπουκάλι φυσιολογικό ορό και το πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου, κι όταν τελείωσαν με το ράψιμο, μου λέει ο γιατρός, κάνε το κεφάλι σου λίγο δεξιά και, τσουπ, έκοψε την κλωστή κι έπεσε ο ορός κάτω...! Κουλό; Σαν αντίβαρο κάπως το είχαν βάλει...

Κατά τα άλλα ο μπέμπης ξυπνάει σταθερά μια φορά γύρω στις 3-5 και μετά το πρωί. Μια χαρά, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι θα ήθελα ιδανικά να κόψει το βραδινό ξύπνημα; Γιατί είναι θρεφτάρι, δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη. Εν τω μεταξύ όταν άρχιζει να ξυπνάει σφίγγεται και αφήνει αέρια με πίεση, μετά ξανακοιμάται, μετά ξανασφίγγεται κοκ μέχρι να τον πάρω για τάισμα. Και βρε κορίτσια, βγάζει κάτι κραυγούλες, λες και φρενάρει!

Λογικα κουραση θα ειναι ο πονος κ θα περασει σιγα σιγα!

Πολυ περιεργο αυτο με τον ορο!!!

Κ μας σφίγγεται αλλα κανει σαν αμνοεριφιο χεχε! Χαμογελα ξεκινησε μετα τις 45 μερες σγρ..τωρα το κανει πολυ συχνά πλεον!

Κατα τ αλλα ευχη μας διαβασε απο μακρια για τωρα κ αφου λένε κ αλλες κοπελες πως πηραν θ το επιχειρησουμε κ μεις!!

• Μου αρέσει 1

κοριτσια ηθελα να ρωτησω οσες κανετε μικτη διατροφη, γιατι χρειαστηκε;; και τι ακριβως κανετε, εχετε αντικαταστησει καποια γευματα ή δινετε συμπληρωματικα μετα το θηλασμο; προβληματιζομαι εντονα γιατι ειναι 2 μερες τωρα που οι μαστοι ειναι τελειως ξεπρησμενοι και μαλακοι και χρειαζονται πολυ εντονη πιεση, για να βγει μια σταγονα, ενω μεχρι τωρα τους αγγιζα λιγο κι εσταζαν.το μωρο στην αρχη τα πρωτα 5 λεπτα βλεπω να χει γαλα στο στομα, μετα ομως οχι. κ την βλεπω να δυσανασχετει, βγαζοντας κραυγουλες και χτυποντας χερια ποδια..πως θα καταλαβω οτι δεν χορταινει;; νιωθω πολυ ασχημα να ξερω οτι μπορει να μην καλυπτω την πεινα της κ να την αφηνω να πειναει.

Just now, Sweet_child είπε:

Τα μωράκια που είναι πιο μπροστά από εμάς (33 ημερών σήμερα), σας έσκασαν κανένα συνειδητό χαμογελάκι; Επίσης, όσες σαραντίσατε, πήρατε ευχή εν μέσω κορονοϊού

Κοριτσια εγω αυτονπου εχω καταλάβει ειναι ότι τα μωράκια θέλουν συνεχεια κουβεντούλα .εγω επειδή γενικά ήμουν ανίδεη απο μωρά .δεν ειχα καμια επαφή .τον πρώτο μήνα δεν μίλαγα στο μωρό .μολις μ ειπε μια φιλη μου που είχαμε γεννήσει κοντα ότι της χαμογελάει οταν της μιλάει άρχισα να αναρωτιέμαι εμενα γιατί δεν μου γελάει .κ γύρω στις 5 βδομαδες που άρχισα να της μιλάω κατευθείαν μου σκάσε χαμόγελο .τρελαθηκα εκει .κ απο τοτε γελαει όλο κ πιο συχνά .σε εμενα στον άντρα μου ,στη πεθερά μου .με τις κουδούνι στρες οταν της παίζουμε και γενικά οταν της μιλαμε γλυκά .

• Μου αρέσει 1

Just now, Pagotoula είπε:

κοριτσια ηθελα να ρωτησω οσες κανετε μικτη διατροφη, γιατι χρειαστηκε;; και τι ακριβως κανετε, εχετε αντικαταστησει καποια γευματα ή δινετε συμπληρωματικα μετα το θηλασμο; προβληματιζομαι εντονα γιατι ειναι 2 μερες τωρα που οι μαστοι ειναι τελειως ξεπρησμενοι και μαλακοι και χρειαζονται πολυ εντονη πιεση, για να βγει μια σταγονα, ενω μεχρι τωρα τους αγγιζα λιγο κι εσταζαν.το μωρο στην αρχη τα πρωτα 5 λεπτα βλεπω να χει γαλα στο στομα, μετα ομως οχι. κ την βλεπω να δυσανασχετει, βγαζοντας κραυγουλες και χτυποντας χερια ποδια..πως θα καταλαβω οτι δεν χορταινει;; νιωθω πολυ ασχημα να ξερω οτι μπορει να μην καλυπτω την πεινα της κ να την αφηνω να πειναει.

Βρέχει καλα 5-6 πανες την ημερα;Αν Ναι,  τρεφεται επαρκώς!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Ξερεις τι σκεφτομαι πολλυ;; κι αν πχ τωρα αναγκαζεται και τρωει την μιση ποσοτητα;

Και κάτι άλλο, εσύ τρεφεσαι επαρκώς; νιώθεις ότι κάπως ξεκουραζεσαι; κάθε ποτέ ζητάει στήθος περιπου;

Just now, asda είπε:

Και κάτι άλλο, εσύ τρεφεσαι επαρκώς; νιώθεις ότι κάπως ξεκουραζεσαι; κάθε ποτέ ζητάει στήθος περιπου;

Τρωω πολυ, το μονο που αλλαξα ειναι οτι εκοψα τα γαλακτοκομικα λογω γοπ. απο ξεκουραση...δεν θα το λεγα. Ζγραω ανα 2μιση με 3 ωρες. καποιες φορες δεν ζηταει καν κ την ξυπναω εγω μαξ στις 3 ωρες κ της δινω.αλλα σου λεω εχουν μαλσκωσει εντελως τα βυζια .σαν πριν την εγκυμοσυνη 

πρίν από 9 λεπτά , Sweet_child είπε:

Τα μωράκια που είναι πιο μπροστά από εμάς (33 ημερών σήμερα), σας έσκασαν κανένα συνειδητό χαμογελάκι; Επίσης, όσες σαραντίσατε, πήρατε ευχή εν μέσω κορονοϊού; 

Εμένα είναι 45 ημερών και ακόμα τπτ, έχει μόνο αυτα τα ακούσια χαμόγελα όταν πάει να κοιμηθεί. Υποτίθεται ότι μετά τον 1,5 μήνα ξεκινάνε οπότε περιμένω. Πάντως κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, μην συγκρίνεις!

• Μου αρέσει 2

Τρωω πολυ, το μονο που αλλαξα ειναι οτι εκοψα τα γαλακτοκομικα λογω γοπ. απο ξεκουραση...δεν θα το λεγα. Ζγραω ανα 2μιση με 3 ωρες. καποιες φορες δεν ζηταει καν κ την ξυπναω εγω μαξ στις 3 ωρες κ της δινω.αλλα σου λεω εχουν μαλσκωσει εντελως τα βυζια .σαν πριν την εγκυμοσυνη 

Παρακολουθα και το βαρος της για να δεις .καθε μερα αφου έχεις αμφιβολία .πινε πολυ νερό .εγω οταν έβγαζα με το θήλαστρο παντα ειχα ενα μπουκαλάκι δίπλα μου και οταν σταματούσε η ΡΟΗ έπινα νερό και μετα απο λιγο ξανα έβγαζα γάλα .δεν νομιζω να ηταν τυχαίο .γιατι παντα συνέβαινε αυτο .αν ειχες μαία με τον γυναικολόγο σου συμβουλέψου την .

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου εκτός από όσα σου αναφέρουν τα κορίτσια εγώ έχω να προσθεσω ότι αν είναι μαλακό ή όχι το στήθος δν εχει να κάνει με το ποσο γάλα έχεις.. Οταν το μωρό τραβαει τότε κατεβαίνει κ το γάλα. Κ μένα μαλακό είναι το στήθος μου νομίζω λογικό αφου ρουφάει συνέχεια η ζουζου μου.. Επισης το στήθος σου πλέον ίσως ξέρει το πρόγραμμα της μπεμπας σου οποτε έχει γάλα τη στιγμή που το θέλει εκείνη..οι όροι άδειασε ή γέμισε το στήθος δν ισχυουν, έτσι μου πε ή προισταμενη θηλασμού στο Λητώ..γαλα έχει το στήθος απο τη στιγμη που ξεκινά να ρουφα το μωρό..Κάθε φορά της δίνεις μόνο από τον έναν μαστο? Δοκίμασε να της προσφερεις κ από τον άλλο κ θα δεις αν χορταινει παραπανω.. Εφόσον κοιμάται τόσες ωριτσες άρα είναι χορτατη η μπεμπα σου.. Επίσης βρες κάποιον συμβουλο θηλασμού να ρωτήσεις, υπάρχουν ονόματα κ τηλ στο διαδίκτυο.. Εμένα είναι η πρωτη μου ξαδέρφη αν θες να μην ψάχνεις μπορώ να σου δωσω το τηλ της να επικοινωνήσεις..μην απογοητεύεσαι κ κυρίως μη θεωρείς ότι εσυ δεν έχεις γάλα ή ότι δε φτάνει, κρίμα είναι να δημιουργείς τυψεις κ άγχος στον εαυτό σου

• Μου αρέσει 4

j7W7p3.png

@Pennymav στην κόρη μου μιλούσα ακατάπαυστα, γι' αυτό βγήκε πολυλογού, χαχαχα! 45 ημερών έχω φωτογραφία με τα πρώτα της εκούσια γελάκια. Σ' αυτόν εδώ τον κακομοίρη δεν μιλάω τόσο, ίσως γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, οι δυο μας, όπως ήμουν με την κόρη. Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, θέλουν κι αυτά κουβεντούλα.

@Pagotoula το ότι έχει μαλακώσει το στήθος σημαίνει μάλλον ότι εδραιώθηκε ο θηλασμός. Κι εμένα είναι πολύ μαλακό. Εμένα βέβαια εξακολουθεί και τρέχει το γάλα όταν νιώθω αυτό το μυρμήγκιασμα που σας έλεγα.

Στην κόρη μου συνέβη το ίδιο με αυτό που λες, κάπου στους 3,5 μήνες άρχισε να κλαίει όταν την τάιζα. Επίσης είχα προσπαθήσει να βγάλω με το θήλαστρο και βγήκε πολύ λίγο. Οπότε πίστεψα ότι μειώθηκε το γάλα, και όντως έτσι ήταν. Την έβαζα κάθε μια ώρα αλλά και πάλι δεν κατέβαινε παραπάνω. Οπότε ξεκίνησα συμπλήρωμα και ένα μήνα μετά μου κόπηκε σταδιακά εντελώς. Εμένα όμως μου είχε έρθει περίοδος στις 50 ημέρες από τη γέννα, οπότε νομίζω ότι έπαιξε το ρόλο του. Βάζε τη ανά μία ώρα να δεις αν αυξηθεί η παραγωγή.

Επίσης σκέφτηκα μήπως περνάτε άλμα ανάπτυξης, γιατί κι εμένα κάποιες μέρες θέλει ανά δίωρο.

• Μου αρέσει 2

kUuJp3.pnghOAep3.png

Just now, Pagotoula said:

Διαβαζω πως στην γοπ μπορει το μωρο να θελει να τηρει αλλο προγραμμα με πιο πολλές εναλλαγες απτον ενα μαστο στον αλλο. Παντως κ να μειωνεται το γαλα η λύση ειναι η μεγαλυτερη ζήτηση. Κ ολοσωστα δινετε συχνα γευματα αλλά μπορεί αυτος ο χρονος που εβαζες σε καθε στηθος πριν τωρα να μην επαρκει κ να χρειάζεται παραπανω ή πιο πολλες εναλλαγες πχ. Μια σύμβουλος θα βοηθουσε πολυ! Το στηθος είναι σαν σωληνας κ οχι δοχειο απλα που γεμιζει γαλα, οποτε πρακτικα δεν γινεται να αδειάζει αλλα θελει παραπανω πιπιλισμα για να λειτουργήσει το αντανακλαστικο καθοδου του γαλακτος.

Just now, Sweet_child said:

@Pennymav στην κόρη μου μιλούσα ακατάπαυστα, γι' αυτό βγήκε πολυλογού, χαχαχα! 45 ημερών έχω φωτογραφία με τα πρώτα της εκούσια γελάκια. Σ' αυτόν εδώ τον κακομοίρη δεν μιλάω τόσο, ίσως γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, οι δυο μας, όπως ήμουν με την κόρη. Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, θέλουν κι αυτά κουβεντούλα.

@Pagotoula το ότι έχει μαλακώσει το στήθος σημαίνει μάλλον ότι εδραιώθηκε ο θηλασμός. Κι εμένα είναι πολύ μαλακό. Εμένα βέβαια εξακολουθεί και τρέχει το γάλα όταν νιώθω αυτό το μυρμήγκιασμα που σας έλεγα.

Στην κόρη μου συνέβη το ίδιο με αυτό που λες, κάπου στους 3,5 μήνες άρχισε να κλαίει όταν την τάιζα. Επίσης είχα προσπαθήσει να βγάλω με το θήλαστρο και βγήκε πολύ λίγο. Οπότε πίστεψα ότι μειώθηκε το γάλα, και όντως έτσι ήταν. Την έβαζα κάθε μια ώρα αλλά και πάλι δεν κατέβαινε παραπάνω. Οπότε ξεκίνησα συμπλήρωμα και ένα μήνα μετά μου κόπηκε σταδιακά εντελώς. Εμένα όμως μου είχε έρθει περίοδος στις 50 ημέρες από τη γέννα, οπότε νομίζω ότι έπαιξε το ρόλο του. Βάζε τη ανά μία ώρα να δεις αν αυξηθεί η παραγωγή.

Οντως η περιοδος μειωνει το γαλα για καποιες μερες κ συνδιασμο με φασεις απεργιας θηλασμου που περνανε τα μωράκια πολλες φορες οδηγουν σε αυτο που συνεβη με την κορη σου. Ειδικα εκει σε αυτη την ηλικια περνανε ενα αλμα που συμβαλει κ αυτο.

• Μου αρέσει 3

Ε για να κοιμάται τοσο σημαίνει ότι χορταίνει.. κι εμένα είναι εντελώς μαλακά εκτός αν η μικρή κοιμηθεί πάνω από τα "φυσιολογικα" της που τότε παραγεμιζει και πρηζεται. Αν είναι μόνο αυτο δεν θα ανησυχούσα στη θεση σου γιατί κι εμένα έτσι είναι. Δηλαδη αν βρεχει πανες παιρνει βαρος και τα σχετικα νομιζω εισαι καλα!! 

• Μου αρέσει 4

Ξερεις τι σκεφτομαι πολλυ;; κι αν πχ τωρα αναγκαζεται και τρωει την μιση ποσοτητα;

Παγωτουλα, μ έχουν καλύψει τα υπόλοιπα κορίτσια, ελπίζω κι εσενα!! Μην ανησυχείς, ισα ισα να χαίρεσαι, διότι όταν το στήθος είναι σχεδόν όπως και πριν τοτε σημαίνει ότι όλα πάνε Καλά!! Δίνεις όσο και οποτε θέλει χωρίς πρόγραμμα! Δεν έχει πρόγραμμα ο θηλασμός κι αν ακομη υπάρξει ανατρέπεται. Αν έτρωγε μισή ποσότητα δε θα κοιμόταν, δε θα σε άφηνε σε ησυχία!!  Τα κιλά της ως τωρα είναι Καλά!! Αν συνεχίζει και βρεχει τις πάνες της είσαι πραγματικά οκ!! Παρόλα αυτά στείλε σε κάποια σύμβουλο θηλασμού πιο πολύ για σενα, να σου φύγει η ιδεα!!

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...