Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 29 λεπτά , little miracle είπε:

καλη επιτυχια να εχεις! να δωσει μια τελεια βλαστοκυστη ευχομαι, να παρετε μια ανασα!

Ευχαριστω! Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αλλά δεν έχει δώσει καλά δείγματα η κατάσταση από το Γενάρη. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Μαρτίου 2020 !!!!!!!

Recommended Posts

Just now, mpempaki1 είπε:

Ναι αγάπη το κρατάω.. κάπου τόσο 15 20λ.

έχουν ελλατωθει τώρα αλλά π.χ χθες όλη μέρα δεν έβγαλε αλλά το βράδυ έβγαλε..  Ίσως επειδή το βράδυ έχει γκρίνια τρώει από ασφάλεια  χωρίς να πειναει; δεν ξερω.. Δεν ρεβεται και εύκολα. 

με τον θηλασμο  έχω πολλές αποριες

Δεν θηλάζω κ δεν ξέρω να σε βοηθήσω αγαοη μ....δοκίμασε να τον ρεψεις καθιστο...βαλτον στον κωλο  όλο το βάρος στο χέρι σ κ στο κεφάλι τ....Ίσως μπορέσει καλητερα....εμένα έτσι ρευεται...βασικά ρευεται με το μπιμπερό στο στόμα...πως το κανει δεν ξέρω...αχχαχαχ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Rafaelatarzan είπε:

Καλημέρα κοριτσια.....κλείσαμε κ μεις μήνα σήμερα....μεγαλώσαμε...

να ρωτήσω μπόρεσε καμία να κόψει το γάλα το βράδυ να την αφήσουμε να κοιμηθεί??? 

Εμείς πήγαμε στα 5 γεύματα την ημέρα ανά 4 ώρες κ μας ειπε το βράδυ ο παιδίατρος να την αφήσουμε να κοιμηθεί κ αν ξυπνήσει τάισμα ....αλλιως ύπνο μ είπε....

το χει κάνει καμία σας??? 

δύσκολο μ φαίνεται ελπίζω να τα καταφέρουμε. 

έχετε κάνα κόλπο να μ πείτε νακανω??? 

Just now, Pennymav είπε:
Just now, Rafaelatarzan είπε:

Καλημέρα κοριτσια.....κλείσαμε κ μεις μήνα σήμερα....μεγαλώσαμε...

να ρωτήσω μπόρεσε καμία να κόψει το γάλα το βράδυ να την αφήσουμε να κοιμηθεί??? 

Εμείς πήγαμε στα 5 γεύματα την ημέρα ανά 4 ώρες κ μας ειπε το βράδυ ο παιδίατρος να την αφήσουμε να κοιμηθεί κ αν ξυπνήσει τάισμα ....αλλιως ύπνο μ είπε....

το χει κάνει καμία σας??? 

δύσκολο μ φαίνεται ελπίζω να τα καταφέρουμε. 

έχετε κάνα κόλπο να μ πείτε νακανω??? 

Read more  

Ποσό σου τρώει σε κάθε γεύμα;μου φαίνονται λίγα τα 5 για 1 μήνα .εκτος αν τρώει πολυ !!

ας μου το πει από τον μήνα και μετα έστω..  μου είναι πολύ δύσκολο να τον ξυπνάω... και αυτός δυσκολεύεται.. τρώει κοιμισμένο  και βγάζει πολλές γουλιές  μετά.

13ημερων ήταν 3500

Μπεμπακι, θηλάζεις; Αν ναι, όταν φτάσει το βάρος γέννησης + 200 γραμ μπορείς να τον αφήνεις όλη νύχτα αν δε ζητήσει το ίδιο το Μωρο!! 

Just now, KNecky είπε:

Καλημερα κ απο μας! Κ μεις ετσι αλλα τη νυχτα πιο πολλα ξυπνηματα κ παλι.Νομιζω περνανε αλμα τα δικα μας που ειναι κ κοντα σε ηλικια. Μαρσιπο πανω π συνηθισε εν τω μεταξύ, ξαφνικα χθες μπιγει τσιριδες κ δν ειχε καποιο εμφανη λογο πχ να ζοριζοταν απτον μαρσιπο καπως. Ελπίζω ν ναι παροδικό γτ χωρις αυτον δν κανω τπτ..

Ναι, όντως,αλμα της 8ης-9ης βδομάδας!! Σήμερα αλλο παιδι μη τη ματιασω! Κοιμάται τώρα και τρωω σαν άνθρωπος!! Εσύ ποιον μάρσιπο πηρες; 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, Polly1 είπε:

Μπεμπακι, θηλάζεις; Αν ναι, όταν φτάσει το βάρος γέννησης + 200 γραμ μπορείς να τον αφήνεις όλη νύχτα αν δε ζητήσει το ίδιο το Μωρο!! 

Ναι, όντως,αλμα της 8ης-9ης βδομάδας!! Σήμερα αλλο παιδι μη τη ματιασω! Κοιμάται τώρα και τρωω σαν άνθρωπος!! Εσύ ποιον μάρσιπο πηρες; 

γεννήθηκε 3110..μετα πήγε 3080 (δεν έχασε αλλο)και 13/4 ήταν 3500.. Δεν μου είπε κάτι η γιατρός όμως.. ναι θηλάζω @Polly1

Just now, mpempaki1 said:

γεννήθηκε 3110..μετα πήγε 3080 (δεν έχασε αλλο)και 13/4 ήταν 3500.. Δεν μου είπε κάτι η γιατρός όμως.. ναι θηλάζω @Polly1

Γενικα στον θηλασμο ισχυει αυτο π σ ειπε η Πολλυ, αλλα αναλόγως κ τ παιδι ο γιατρος ορίζει συνηθως. Εμενα πχ έχει περασει το βαρος γεννησης αλλα δν μαφηνει να την αφησω ολη νυχτα κ ουτε το παιδι μπορεί πλέον να αντεξει τοσο. Ειναι πολυ μουκρουλακι ακομα οπότε λιφο υπομονη κ θ αποκτησει προγραμμα. Ρώτα κ τον γιατρο τι προγραμμα εχετε αλλα ο θηλασμος καλο να γινεται οποτε θέλει κ οσο θέλει το μωρο αφου περασει 1-2 μηνων το παιδι.

Just now, Polly1 said:

Κ μενα ειναι πιο ηρεμη αλλα θα δειξει.. να προλαβαινω να μαγειρευω με καιει πιο πολυ π δν μαφηνει. Εχω ενα chicco παλιο μοντελο σαν τον close to you. Δεν ειναι μει ται. Αλλα κ με αυτον μπορω να θηλασω κ κρατα το μωρο καλα. Μέχρι να φτάσει 7-8 κιλα αντεχω. Αλλα η κορη ειναι κολπατζου μια θέλει μια δεεν .

• Ευχαριστώ 1

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και τα μπεμπακια! Χριστός Ανέστη! Μπήκα να μου λύσετε απορία και βλέπω έπεσα πάνω στο θέμα. Η μπέμπα στις 19 έκλεισε τον πρώτο της μήνα και σήμερα έφτασε τα 5 κιλά. Επειδή περνάει μάλλον αλμα και εκτός του ότι θέλει συνέχεια φαΐ θέλει και συνέχεια αγκαλιά, τα χέρια μου, πλάτες αυχένας αρχίζουν να τα φτύνουν. Είναι Ρίσκο να παραγγείλω μάρσιπο μέσω ίντερνετ χωρίς να τον δοκιμασω; έχω μια φίλη που μένει εδώ κοντά που έχει αυτόν που είναι με ύφασμα μόνο ( δεν ξέρω πώς λεγεται). Να δανειστώ αυτον; πέραν του να είναι εργονομικος τι άλλο κοιταω; εσείς πως καταλήξατε;;

Κοριτσια μου βλεπω που λετε για 5ωρα υπνου το βραδυ και κλαιω απο συγκινηση..εμενα η μικρη στις 2μιση ωρες ξυπναει παντα για φαι λες κι ειναι προγραμματισμενη. Δηλαδη αν βαλω την ωρα για αλλαγμα, ταισμα και ρεψιμο εγω κοιμαμαι 45λεπτα με 1 ωρα. Και να λεγα πως το χει κι αναγκη;; Εχει βαλει 1800 σε ενα μηνα το μισελεν το ιδιο... μεσα στη μερα παλι γυρω στις 2μιση ωρες (μαξ 3) θελει το βυζακι της...ο παιδιατρος παντως δεν μου ειπε να αραιωσω περαιτερω τους θηλασμους..για το βραδυ απο τις 9 ως τις 6, μου ειπε πως αρκουν 3 γευματα, αν δεν ξυπνησει, αλλα εφοσον ξυπναει, να την ταιζω κανονικα. Το 5 γευματα την μερα κι εμενα μου ακουγεται λιγο, αλλα ποιος ξερει..; Ισως με την φορμουλα να χορταινουν για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα.. Μια φορα που ειχα βγαλει με το θηλαστρο γιατι ειχα υπερπαραγωγη, εφαγε 125ml για πλακα, νομιζω αν ειχα κι αλλο, θα το ετρωγε. Το μητρικο ομως ειναι και ευπεπτο. @Polly1  εσυ που εισαι η συμβουλος θηλασμου της ομαδας τι εχεις να πεις με την φαταουλα που ειναι 33 ημερων και θελει ολο φαι;; θα κοιμηθω εγω κανα 3ωρακι ποτε;;; Παντως για οσα μωρακια εχουν γοπ, γιατι νομιζω και του μπεμπακιου το μπεμπακι εχει, δεν ειναι καλο να περνανε 4 και 5 ωρες, διοτι το μωρο τρωει μετα πολυ ποσοτητα κ πολυ λαιμαργα και δυσχεραινει τις παλινδρομισεις. Ειναι οτι χαιροτερο ως τακτικη. @mpempaki1 Καλυτερα σπασε το χρονικο διαστημα κι ας τρωει λιγοτερο. @KNecky εμεις οι δυο βρικολακιαζουμε μονο μου φαινεται..εχουμε τις φαγανουλες. @Sweet_child για το Αστερακι που ρωτησα στην ιδιοκτητρια, μου ειπε οτι μπορουμε να το εχουμε οση ωρα θελει το παιδι. η θεση ειναι ορθοπεδικη, ιδανικη για μωρα με γοπ και κολικους, μπορουν να κοιμουνται εκει, γενικα μεχρι να δυσανασχετισει το ιδιο η να το βγαλεις να φαει κλπ, μπορεις να το κρατας. Επισης στον συγκεκριμενο στηριζεται κανονικοτατα ο αυχενας.

• Χαχα 1

Just now, Pagotoula είπε:

Κοριτσια μου βλεπω που λετε για 5ωρα υπνου το βραδυ και κλαιω απο συγκινηση..εμενα η μικρη στις 2μιση ωρες ξυπναει παντα για φαι λες κι ειναι προγραμματισμενη. Δηλαδη αν βαλω την ωρα για αλλαγμα, ταισμα και ρεψιμο εγω κοιμαμαι 45λεπτα με 1 ωρα. Και να λεγα πως το χει κι αναγκη;; Εχει βαλει 1800 σε ενα μηνα το μισελεν το ιδιο... μεσα στη μερα παλι γυρω στις 2μιση ωρες (μαξ 3) θελει το βυζακι της...ο παιδιατρος παντως δεν μου ειπε να αραιωσω περαιτερω τους θηλασμους..για το βραδυ απο τις 9 ως τις 6, μου ειπε πως αρκουν 3 γευματα, αν δεν ξυπνησει, αλλα εφοσον ξυπναει, να την ταιζω κανονικα. Το 5 γευματα την μερα κι εμενα μου ακουγεται λιγο, αλλα ποιος ξερει..; Ισως με την φορμουλα να χορταινουν για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα.. Μια φορα που ειχα βγαλει με το θηλαστρο γιατι ειχα υπερπαραγωγη, εφαγε 125ml για πλακα, νομιζω αν ειχα κι αλλο, θα το ετρωγε. Το μητρικο ομως ειναι και ευπεπτο. @Polly1  εσυ που εισαι η συμβουλος θηλασμου της ομαδας τι εχεις να πεις με την φαταουλα που ειναι 33 ημερων και θελει ολο φαι;; θα κοιμηθω εγω κανα 3ωρακι ποτε;;; Παντως για οσα μωρακια εχουν γοπ, γιατι νομιζω και του μπεμπακιου το μπεμπακι εχει, δεν ειναι καλο να περνανε 4 και 5 ωρες, διοτι το μωρο τρωει μετα πολυ ποσοτητα κ πολυ λαιμαργα και δυσχεραινει τις παλινδρομισεις. Ειναι οτι χαιροτερο ως τακτικη. @mpempaki1 Καλυτερα σπασε το χρονικο διαστημα κι ας τρωει λιγοτερο. @KNecky εμεις οι δυο βρικολακιαζουμε μονο μου φαινεται..εχουμε τις φαγανουλες. @Sweet_child για το Αστερακι που ρωτησα στην ιδιοκτητρια, μου ειπε οτι μπορουμε να το εχουμε οση ωρα θελει το παιδι. η θεση ειναι ορθοπεδικη, ιδανικη για μωρα με γοπ και κολικους, μπορουν να κοιμουνται εκει, γενικα μεχρι να δυσανασχετισει το ιδιο η να το βγαλεις να φαει κλπ, μπορεις να το κρατας.

Δεν ξυπνάει  όμως αν κοιμάται... πολύ σπάνια και δύσκολα

Διαφημίσεις

Δεν ξυπνάει  όμως αν κοιμάται... πολύ σπάνια και δύσκολα

Κοιμισμενος δεν σου τρωει;; 

να φαει πχ ενα τεταρτακι στο 2ωρο κι ενα ακομα σε 2 ωρες παλι..αντι πχ για μισαωρο στο 4ωρο...;; (τα νουμερα ειναι ενδεικτικα..αντιστοιχα το δικο σου μπορει να τρωει 10λεπτο)

Just now, Pagotoula είπε:

Κοριτσια μου βλεπω που λετε για 5ωρα υπνου το βραδυ και κλαιω απο συγκινηση..εμενα η μικρη στις 2μιση ωρες ξυπναει παντα για φαι λες κι ειναι προγραμματισμενη. Δηλαδη αν βαλω την ωρα για αλλαγμα, ταισμα και ρεψιμο εγω κοιμαμαι 45λεπτα με 1 ωρα. Και να λεγα πως το χει κι αναγκη;; Εχει βαλει 1800 σε ενα μηνα το μισελεν το ιδιο... μεσα στη μερα παλι γυρω στις 2μιση ωρες (μαξ 3) θελει το βυζακι της...ο παιδιατρος παντως δεν μου ειπε να αραιωσω περαιτερω τους θηλασμους..για το βραδυ απο τις 9 ως τις 6, μου ειπε πως αρκουν 3 γευματα, αν δεν ξυπνησει, αλλα εφοσον ξυπναει, να την ταιζω κανονικα. Το 5 γευματα την μερα κι εμενα μου ακουγεται λιγο, αλλα ποιος ξερει..; Ισως με την φορμουλα να χορταινουν για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα.. Μια φορα που ειχα βγαλει με το θηλαστρο γιατι ειχα υπερπαραγωγη, εφαγε 125ml για πλακα, νομιζω αν ειχα κι αλλο, θα το ετρωγε. Το μητρικο ομως ειναι και ευπεπτο. @Polly1  εσυ που εισαι η συμβουλος θηλασμου της ομαδας τι εχεις να πεις με την φαταουλα που ειναι 33 ημερων και θελει ολο φαι;; θα κοιμηθω εγω κανα 3ωρακι ποτε;;; Παντως για οσα μωρακια εχουν γοπ, γιατι νομιζω και του μπεμπακιου το μπεμπακι εχει, δεν ειναι καλο να περνανε 4 και 5 ωρες, διοτι το μωρο τρωει μετα πολυ ποσοτητα κ πολυ λαιμαργα και δυσχεραινει τις παλινδρομισεις. Ειναι οτι χαιροτερο ως τακτικη. @mpempaki1 Καλυτερα σπασε το χρονικο διαστημα κι ας τρωει λιγοτερο. @KNecky εμεις οι δυο βρικολακιαζουμε μονο μου φαινεται..εχουμε τις φαγανουλες. @Sweet_child για το Αστερακι που ρωτησα στην ιδιοκτητρια, μου ειπε οτι μπορουμε να το εχουμε οση ωρα θελει το παιδι. η θεση ειναι ορθοπεδικη, ιδανικη για μωρα με γοπ και κολικους, μπορουν να κοιμουνται εκει, γενικα μεχρι να δυσανασχετισει το ιδιο η να το βγαλεις να φαει κλπ, μπορεις να το κρατας. Επισης στον συγκεκριμενο στηριζεται κανονικοτατα ο αυχενας.

Πηρε δηλαδη σχεδόν 2 κιλά σ ενα μήνα;οντως ; :)

Με βάση το βαρος μπορείς να το αφήσεις να κοιμηθει παραπάνω. Οχι απότομα, πχ αν τώρα το ξυπνάς στο διωρο δ θα το αφήσεις με την μια 5ωρο.αρχιζεις με 3ωρο για καμια βδομαδα κ σιγα σιγα

Φυσικα αν το μωρο ξυπνησει ενδιαμεσα δινεις

Επειδη όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κάνεις μια ερώτηση κ στον γιατρό σας για να ξεκινήσεις κτ τετοιο. 

Πχ με γοπ θέλεις μικρα κ συχνα γευματα. Κ φυσικα συνολικά οχι λιγότερο από 8θηλασμους.ανω όριο δ υπαρχει

• Μου αρέσει 2

Just now, Pennymav είπε:

Πηρε δηλαδη σχεδόν 2 κιλά σ ενα μήνα;οντως ; :)

ναι...σου μιλαω για τον ζυμαρουλη της πιλτσμπουρη σε θηλυκο...ο γιατρος μου ειπε οτι καποια βαζουν πολυ το πρωτο διμηνο και μετα κινουνται σε πιο αργους ρυθμους...κ γω ετσι ημουν, απο οτι μου ειπε η μανα μου 

κοριτσια εδω κ λιγες μερες τα κακα της εχουν γινει μονιμως πρασινουλικα απο μουσταρδι. ειναι φυσιολογικο; να πω οτι εχω περιορισει τα γαλακτοκομικα στη διατροφη μου.

@Pagotoula δεν χαίρεσαι που το μωράκι παίρνει βάρος; Φτου φτου! Κι εμένα πήρε 600 γρ σε 10 μέρες, φτάσαμε αισίως τα 5 κιλά και σήμερα κλείνουμε μήνα.

Για να σε παρηγορήσω, να σου πω ότι κι εμένα κάθε 2,5 με 3 ώρες ζητάει βυζί, καμιά φορά και στη 1 ώρα, ιδίως τώρα με τα πονάκια. Απλά το βράδυ τον ταΐζω πχ 12.30 και ξυπνάει 4.30 με 5, αλλά μετά θα ξυπνήσει στις 7.30 με 8 μετά στις 9.30 με 10 κοκ, δηλαδή σχεδόν ανά δίωρο γιατί πονάει και σφίγγεται. Επίσης, μέσα στην μέρα δεν ηρεμεί τόσο εύκολα, όσο παλιότερα. Δηλαδή, τον ταΐζω και γλαρώνει, αλλά μετά πρέπει να τον σηκώσω για να ρευτεί και μπορεί να ξεγλαρώσει ή αν τον βάλω να κοιμηθεί στο πορτ μπεμπέ ή στον καναπέ, μετά από λίγο γκρινιάζει και θέλει πάλι βυζί για να ηρεμήσει, φαύλος κύκλος δηλαδή. Οπότε του ξεκίνησα πιπίλα, διότι το βυζί έχει κοκκινήσει από το πολύ πιπίλισμα και το παστώνω με λανολίνη. Δεν την θέλει, με το ζόρι την κρατάει, αλλά αν την κρατήσει θα κοιμηθεί. Ένα άλλο που βοηθάει είναι ο απορροφητήρας ή παρόμοιοι ήχοι από παιχνιδάκι. Κάθε φορά βρίσκουμε κι άλλον τρόπο για να ηρεμήσουμε. Πιστεύω ότι μετά τους 3 μήνες θα στρώσει, το ελπίζω δηλαδή! 

• Μου αρέσει 1

kUuJp3.pnghOAep3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...