Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , Eternity είπε:

Καλά κι εγώ έτσι γεννήθηκα! Μάλλον θα είχε σάκχαρο η μητέρα μου στην εγκυμοσύνη! Από τη στιγμή που δεν πολύ τρελαίνεσαι για γλυκά δε θα έχεις πρόβλημα να φτιάξεις τη διατροφή σου. Κάποιες γενικές αρχές είναι να μην αφήνεις τον εαυτό σου χωρίς φαγητό για πολλές ώρες. Όχι γλυκό νηστική, εμένα πχ στην εγκυμοσύνη μου είχε πει να αποφεύγω τα σταφύλια, τα παντζάρια κ. α. (θα ψάξω να βρω το χαρτί), πρωτεινη το βράδυ... Διάβασε λίγο και άρθρα του Ζουπα του ενδοκρινολογου. 

Ναι please ! Περιττό να σας πω πως όση ώρα σας γράφω , έχω πιει όσο νερό δεν ήπια σήμερα 😂 Δε θα μπορώ να κοιμηθώ, θα ξυπνάω συνέχεια. Αρα λογικά θα πρέπει να ξαναμετρηθω πριν την ετ. Να δούμε πως είναι σε καλύτερα επίπεδα πριν προχωρήσω.

πρίν από 1 λεπτό , Xristina96 είπε:

Ναι! Αλλά.. πρέπει να δεις σε εσένα τι δουλεύει. Για να το έχεις σε ισοροπια. Είναι λίγο μπερδεμένο το ζάχαρο. Εγώ δεν μπορούσα να φάω τοστ το πρωί ή το βράδυ , πήγαινε το ζάχαρο 170. Έτρωγα πρωί βραστά αυγά 2 και φρυγανιά με μέλι. Ζάχαρο 90. Μπορούσα το μεσημέρι να φάω 1 μπολ καρπούζι και 1 πιάτο μακαρόνια και πήγαινε 110 ζάχαρο. Σε μια φίλη μου με τα μακαρόνια πήγαινε το ζάχαρο στο θεό. 

αλλά ναι, θα σου πει καλύτερα η αιματολόγος και η ενδοκρινολόγος. Να σου τα εξηγήσουν με λεπτομέρεια. Αλλά όσα είπες θα τονοσουν τον οργανισμό σου! 

Είχα πάει σε διατροφολόγο πριν κανένα 3 μηνο και περιττό να σας πω πως για το πρόγραμμα που μου έδωσε πρέπει να είμαι πάνω από την κουζίνα όλη μέρα. Δεν είναι ρεαλιστικό. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.  Σίγουρα πρέπει να προσέξω αλλά όχι σε βαθμό να στερηθώ (ιδανικά).

Μανούλες Δεκεμβρίου 2019!!!

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, An.thi είπε:

Εγώ κάνω απ την 33η και σήμερα 34+1 έκανα πάλι, λογω ιστορικού και την άλλη εβδομάδα θα κάνω πάλι!

..ααα ωραια ολα κλ μεχρι στιγμης ετσι??εγω την επομενη εχω να παω ...ανυπομονω ποτε θα γεννησω δεν περναν οι μερες χαχα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 11/6/2019 at 4:36 AM, gallikou said:

Δεν προκειται να αφησω τον καθε ασχετο να παρει το μωρο αγκαλια μεσα στο καταχειμωνο με τις ιωσεις να θεριζουν. Μπορει να ειμαι υπερβολικη δεν ξερω αλλα πανω απο την υγεια του μωρου μου δεν βαζω κανεναν. Οποιος παρεξηγηθει δικο του προβλημα. Θεωρω οτι οι ανθρωποι που σ αγαπανε πραγματικα θα το καταλαβουν κ δεν θα παρεξηγηθουν.

Οσον αφορα την επισκληριδιο εγω κοριτσια τη φοβαμαι. Δεν φοβαμαι τη διαδικασια αλλα τυχον παρενεργειες ή προβληματα που μπορει να προκαλεσει. Ο γυναικολογος μου βεβαια λεει οτι ειναι υπερ της επισκληριδιου. Δεν ξερω ειμαι μπερδεμενη.

Ουτε εγω εχω γνωστους με μωρα αλλα λιγο πολυ εχω ακουσει καποια ονοματα γιατρων εδω στην πολη μου. Εμεις αυτο που καναμε ειναι να επισκεφτουμε καποιους  απο αυτους για μια γνωριμια και κρατησαμε αυτον που μας ενεπνευσε περισσοτερο εμπιστοσυνη . Μπορεις να κανεις σε καποιους καποια επισκεψη ωστε να συζητησεις μαζι τους και να δεις ποιος θα σιυ γεμισει το ματι.

Θα το εφαρμόσω και εγω νομίζω το "ελατε να πάρετε το μωρό" οταν εχουμε επισκέψεις. 

Για την επισκληρίδιο φοβάμαι και εγώ πολύ. Όπως ανέφερα οχι τοσο για την διαδικασία αλλά για τυχόν παρενέργειες. Γενικά ο γιατρός με έχει καθησυχάσει οτι ειναι πια τοσο εξελιγμένη σαν αναισθησία που δεν ειναι οπωα αυτα που ακούγαμε παλια.

Όσον αφορά τους παιδιάτρους πήγα σήμερα στο μαιευτήριο και μου είπαν οτι ο παιδίατρος που θα μας δεί θα είναι απο κοντά στην περιοχή μας. Θα τον γνωρίσουμε και βλέπουμε. Μπορεί τελικά να μας κάνει.

• Μου αρέσει 2

4 ώρες πρίν, fionita είπε:

..ααα ωραια ολα κλ μεχρι στιγμης ετσι??εγω την επομενη εχω να παω ...ανυπομονω ποτε θα γεννησω δεν περναν οι μερες χαχα

Δεν είναι κάτι φοβερό ο καρδιοτοκογράφος.Ακούνε την καρδούλα και βλέπουν αν κάνεις συσπάσεις. Ναι όλα καλά. Δεν έκανα συσπάσεις χθες που πήγα! 

Κι εγώ θέλω να γεννήσω!! Βέβαια χθες που με είδε μου είπε οτι μόλις βγει το ράμμα δεν θ αντέξω πολύ και πολύ χάρηκα!!

• Μου αρέσει 1

Just now, An.thi είπε:

Δεν είναι κάτι φοβερό ο καρδιοτοκογράφος.Ακούνε την καρδούλα και βλέπουν αν κάνεις συσπάσεις. Ναι όλα καλά. Δεν έκανα συσπάσεις χθες που πήγα! 

Κι εγώ θέλω να γεννήσω!! Βέβαια χθες που με είδε μου είπε οτι μόλις βγει το ράμμα δεν θ αντέξω πολύ και πολύ χάρηκα!!

σε ποια εβδομαδα εισαι ?? ....και με εναν πονοο 

Διαφημίσεις

Just now, An.thi είπε:

Ευχαριστω! Επίσης! Ολα με το καλό να ρθουν! Σήμερα 34+2. Εσύ;

Αχχ υπομονή μιάμιση εβδομάδα τουλάχιστον κορίτσι μου!!!!! Λίγο έμεινε!!! 

@fionitaτι κάνεις;; εγώ καρδιοτοκογράφο δεν ξέρω ακόμα πότε θα κάνω λογικά την παράλλη εβδομάδα

@Κουδουνίστραναι βρε είδες που στο είχα πει. Στην τελική και να μην ταιριάξτε, τουλάχιστον είναι μια αρχή ;-)

• Μου αρέσει 1

Just now, An.thi είπε:

Ευχαριστω! Επίσης! Ολα με το καλό να ρθουν! Σήμερα 34+2. Εσύ;

εγω 35+5 αλλα  μου λενε οτι το μωρο ειναι πιο μεγαλο με την εβδομαδα που ειμαι και μου ειπαν μπορει να γεννησω με προκληση δεν ξερω τωρα..

Just now, ΧρυσαΜ είπε:

Αχχ υπομονή μιάμιση εβδομάδα τουλάχιστον κορίτσι μου!!!!! Λίγο έμεινε!!! 

@fionitaτι κάνεις;; εγώ καρδιοτοκογράφο δεν ξέρω ακόμα πότε θα κάνω λογικά την παράλλη εβδομάδα

@Κουδουνίστραναι βρε είδες που στο είχα πει. Στην τελική και να μην ταιριάξτε, τουλάχιστον είναι μια αρχή ;-)

κλ ειμαι εσυ???εμενα μ ειπαν μολις γινω 36 βδομαδων πρεπει να αρχισω νσ κανω ..σιγα σιγα και εσυ θα κανεις..

Just now, fionita είπε:

εγω 35+5 αλλα  μου λενε οτι το μωρο ειναι πιο μεγαλο με την εβδομαδα που ειμαι και μου ειπαν μπορει να γεννησω με προκληση δεν ξερω τωρα..

κλ ειμαι εσυ???εμενα μ ειπαν μολις γινω 36 βδομαδων πρεπει να αρχισω νσ κανω ..σιγα σιγα και εσυ θα κανεις..

Δεν το κατάλαβα αυτό με την πρόκληση. Δηλαδή αντί να γεννήσεις στις 40 εβδομάδες, θα σού κάνουν πρόκληση νωρίτερα;

Καλημέρα κορίτσια! 

Τι κάνετε;

Εγω άυπνη με πόνους περιοδου

Απαισιο συναίσθημα να φοβάσαι μη γεννήσεις πρόωρα τα μισά βραδια σχεδόν 

Just now, fionita είπε:

Ποσο μεγάλο είναι το μωράκι;

Μου είπε η μαια μου μήπως γεννήσω στο νερο..χαχα

Αυτο μας έλειπε μόνο 

Lilypie

Just now, ΧρυσαΜ said:

Ναι ναι σε θυμήθηκα...ειναι σίγουρα μια καλή αρχη τουλάχιστον τον πρώτο μήνα/μέρες που θέλω να εχει παρακολουθήσει κάποιος απο την αρχή το μωράκι.

35 εβδομάδες σήμερα και δεν έχω καθώλου συσπάσεις/πόνους...μόνο οταν σηκώνομαι απο το κρεβάτι που αισθάνομαι λίγο βάρος και τράβηγμα. Ο πόνος στο ηβικό οστό χειροτερεύει δεν μπορώ να κλείσω τα πόδια οταν σηκώνομαι για τουαλετα τα βράδια χαχαχα παπακι ολέ!

Το μπουμπουκάκι μας ανέβηκε στα 1900γρ. :wub:και άρεσε πολύ στους γιατρούς το οτι είναι πολύ δραστήριο. Εξακολουθεί να είναι μικρούλι στο βάρος αλλά ολα τα ντόπλερ είναι πολύ καλά. Οι γιατροί μου είπαν απλα οτι δεν θα βγει ενα μωρακι 4 κιλα αλλα σίγουρα θα πιασει τα 2700 στη γεννα. Ο γιατρός μου πιστεύει πως θα τον πάρω όλο τον 9ο. Στις 13 Νοέμβρη μπαίνω στο μήνα μου :wub:

Εκτός απο καούρες και λίγο δυσκολία στο να σκυψω, να βάλω παπούτσια κλπ δεν εχω ιδιαίτερες δυσκολίες. Εύχομαι να πάνε ολα καλά :)

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

@fionitaΠόσο μεγάλο είναι το μωρό; Μπαίνεις στο μήνα σου σε 2 μέρες! Τι ωραία!!!

@moustokoulouro Δεν σε ηρεμεί τιποτα πια ε; Στο γιατρό πήγες να σε δει καθόλου; Κι εγώ έλεγα πως δεν θα τις βγάλω αυτές τις μέρες αλλά χθες με είδε σχετικά καλά και ηρεμισα. 

@ΚουδουνίστραΜην κοιτάς εμας τις προβληματικές (χαχα) με τους πόνους και τις συσπάσεις καλύτερα να πάρεις όλο το μήνα σου να μεγαλώσει και το μωράκι σου. Στο πρώτο παιδί οι πιο πολλες κοπέλες φτάνουν στις 40 βδομάδες. Ασε που τα μικρά βγαίνουν και πιο ευκολα!

Εμένα χθες η μπέμπα μου ηταν 2400 κι εγώ συν 12 κιλά. Σε δυο βδομαδες που θα μπω στο μήνα μου πιστευει θα φτάσει τα 2800. Τον μίκρυνε τον τράχηλο απ την πίεση και αρχισε σιγά σιγά να ανοίγει από πάνω, αλλά επειδή δεν κάνω μεγάλες συσπάσεις θα αντέξει λέει ο γιατρούλης μου!

• Μου αρέσει 2

Just now, An.thi said:

@fionitaΠόσο μεγάλο είναι το μωρό; Μπαίνεις στο μήνα σου σε 2 μέρες! Τι ωραία!!!

@moustokoulouro Δεν σε ηρεμεί τιποτα πια ε; Στο γιατρό πήγες να σε δει καθόλου; Κι εγώ έλεγα πως δεν θα τις βγάλω αυτές τις μέρες αλλά χθες με είδε σχετικά καλά και ηρεμισα. 

@ΚουδουνίστραΜην κοιτάς εμας τις προβληματικές (χαχα) με τους πόνους και τις συσπάσεις καλύτερα να πάρεις όλο το μήνα σου να μεγαλώσει και το μωράκι σου. Στο πρώτο παιδί οι πιο πολλες κοπέλες φτάνουν στις 40 βδομάδες. Ασε που τα μικρά βγαίνουν και πιο ευκολα!

Εμένα χθες η μπέμπα μου ηταν 2400 κι εγώ συν 12 κιλά. Σε δυο βδομαδες που θα μπω στο μήνα μου πιστευει θα φτάσει τα 2800. Τον μίκρυνε τον τράχηλο απ την πίεση και αρχισε σιγά σιγά να ανοίγει από πάνω, αλλά επειδή δεν κάνω μεγάλες συσπάσεις θα αντέξει λέει ο γιατρούλης μου!

Κοίτα απο τη στιγμή που δεν έχω συσπάσεις και πόνους δεν προβληματίζομαι...ισα ίσα όπως λές να μεγαλώσει το μωράκι στην κοιλίτσα όσο γίνεται περισσότερο :wub: μακάρι να φτάσω την εβδομάδα 40 μιας και στην Αγγλια μου είχαν πει πως αν φτάσω τις 37 θα είμαι τυχερή....

Πότε θα σου βγάλει την περιδεση? Για πότε σε υπολογίζει?

• Μου αρέσει 1

10 ώρες πρίν, Κουδουνίστρα είπε:

Θα το εφαρμόσω και εγω νομίζω το "ελατε να πάρετε το μωρό" οταν εχουμε επισκέψεις. 

Για την επισκληρίδιο φοβάμαι και εγώ πολύ. Όπως ανέφερα οχι τοσο για την διαδικασία αλλά για τυχόν παρενέργειες. Γενικά ο γιατρός με έχει καθησυχάσει οτι ειναι πια τοσο εξελιγμένη σαν αναισθησία που δεν ειναι οπωα αυτα που ακούγαμε παλια.

Όσον αφορά τους παιδιάτρους πήγα σήμερα στο μαιευτήριο και μου είπαν οτι ο παιδίατρος που θα μας δεί θα είναι απο κοντά στην περιοχή μας. Θα τον γνωρίσουμε και βλέπουμε. Μπορεί τελικά να μας κάνει.

κουδουνιστρα μου μην φοβασαι τπτ..η επισκληριδιος δεν ειναι τπτ...δεν νοιωθεις τπτ...ουτε εκεινη τη στιγμη ουτε μετα...το μονο που θελει ειναι εκεινη τη στιγμη να εισαι ακινητη.... η δικη μου εμπειρια ειναι λιγο περιεργη...το φαρμακο δεν με επιασε λογω κηλης στη μεση μου ειπανε και η επισκληριδιος με επιασε μονο απο τη δεξια πλευρα...απο την αριστερη τα καταλαβαινα ολα...γι αυτο κ μου το πηρανε με μεθη το μωρο....και για αυτο και δεν αντεξα πολλες ωρες...6 ωρες και μπηκα για καισαρικη...

εγω παντως θα την προτεινα καθως οι πονοι ηταν αφορητοι!!

Just now, Κουδουνίστρα είπε:

Κοίτα απο τη στιγμή που δεν έχω συσπάσεις και πόνους δεν προβληματίζομαι...ισα ίσα όπως λές να μεγαλώσει το μωράκι στην κοιλίτσα όσο γίνεται περισσότερο :wub: μακάρι να φτάσω την εβδομάδα 40 μιας και στην Αγγλια μου είχαν πει πως αν φτάσω τις 37 θα είμαι τυχερή....

Πότε θα σου βγάλει την περιδεση? Για πότε σε υπολογίζει?

Την άλλη βδομάδα που θα είμαι 35 θα με δει πάλι γιατί δεν θέλει το ράμμα να βγει από μόνο του άτσαλα. Αν αντέχω θα το βγάλει ακριβώς στις 36, στις 20 του μήνα. Και μετά είπε δεν θ αντέξω πολύ. 

Όσο για την επισκληρίδιο, εγώ ήθελα να κάνω στο πρώτο, αλλά δεν προλάβαμε γιατί γέννησα πολύ γρήγορα. Αυτό με τους πόνους είναι σχετικό. Παίζουν πολλά ρόλο, η θέση του μωρού, το μέγεθός του, η κατασκευή της μαμάς, η αντοχή κάθε ανθρώπου στον πόνο και φυσικά το πόσο γρήγορα εξελίσεται ο τοκετός. Θεωρώ ότι εσύ θα κρίνεις εκείνη τη στιγμή τι αντέχεις. Εγώ πάντως σαν τη πρώτη μου γέννα περνούσα 5-6 άνετα..δεν κατάλαβα τίποτα.

• Μου αρέσει 1

@moustokoulouroγιατί τόσο πολύ πόνος;

@Κουδουνίστραόπως τα λες φίλη, ας το μέσα να αφρατεύει, τα πρώτα παιδιά τον παίρνουν όλο το μήνα συνήθως. Στο δεύτερο, επειδή έχεις ήδη ένα παιδί στο σπίτι και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ξεκουραστείς όπως πρέπει, υπάρχει μια πιο έντονη καθημερινότητα οπότε και πιο πολλές συσπάσεις κλπ.. Όλα με το καλό εύχομαι! Ωστόσο, σχετικά με τον παιδιατρό, αν τον θες μόνο για τόσο λίγο νομίζω ότι μπορείς να καλυφθείς. Μετά θα φύγετε; στην Αγγλία έχετε επαφές με κάποιο παιδίατρο;

@An.thi έχω αγχωθεί κι εγώ μαζί σου για το ραμμα χαχαχαχαχαχα δηλαδή τώρα είσαι 34 εβδομάδες και είναι 2400;; μια χαρά είναι!!!

@vals με ανησυχεί αυτό που λες για την επισκληριδιο.. Έχω γενικά πριν την πρώτη γέννα θέματα με το ισχίο μου, αλλά δε μού δημιούργησε θέμα η επισκληριδιος. Τώρα πριν μείνω έγκυος, πήγα σε έναν διατροφολόγο και για να μη τα πολυλογώ μού είπε ότι με τη σωματική κατάσταση που έχω και με την εγκυμοσύνη που είχα λογικά πρέπει να εχω δισκοκήλη. Αυτό ήταν κάτι που δεν πρόλαβα να το ελέγξω πριν μείνω έγκυος. Η αλήθεια είναι ότι πονάω πάρα πολύ στο ισχίο μου

@moustokoulouroποια η διαφορά της γέννας σε νερό; γιατί στο πρότεινε; δεν πιστεύω ότι πονάει λιγότερο

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...