Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Μανούλες Οκτωβρίου 2019!

Recommended Posts

Just now, boukitsa123 είπε:

Χαρά στο κουράγιο σου Αλίνα εγώ δεν θα θηλάσω αυτή την φορά δεν αντέχω ούτε την αίσθηση ούτε το χόρτασε δεν χόρτασε έπεσε ο ίκτερος δεν έπεσε :(

Αχ άσε με στον πόνο μου.... Ούτε εγώ θηλάζω αποκλειστικά... Έχω στήθος αλλά στήθος δεν έχω.... Έχω εσωτερικές θηλες .. πιάνει μόνο το ένα και αν το πιάσει... Και το πιάνει μόνο για να κοιμηθεί. Αυτό το λάθος έγινε και τώρα όσο και αν φάει σκούζει κυριολεκτικά για να της δώσω στήθος να κοιμηθεί...της βγάζω με το θηλαστρο εν τω μεταξύ δε θέλω να της στερήσω το μητρικό επειδή το στήθος μου δε συνεργάζεται (οοοοοτι και να κάνω).... Αλλά εκεί κλαμα κλάμα κλάμα.... (Δεν έχει κολικούς τουλάχιστον όχι ακόμη...) 

Just now, winspert είπε:

Ελα ντε... Μαλλον ειναι λογικη γιατρου στην επαρχια δυστυχώς... Τα πράγματα ειναι ακριβως οπως τα λες... Εισαι απολυτα σωστη... Για να δουμε πως θα πάει... 

Οσο για σενα κ την καινούργια κατάσταση που βιωνεις τι να πω.... Κουραγιο κ θα στρωσει το ολο θεμα... Που θα παει... 

Κι εγώ επαρχία... Είναι να μη πέσεις σε γιατρό με κόλλημα. Τουλάχιστον είναι καλός στα υπόλοιπα του οπότε μη σε αγχωνει. Διότι πιστεύω ότι θα έρθει μόνο του το μωρό όπου να ναι και δε θα γίνει ούτε πρόκληση ούτε καισαρική...

Κοριτσαρες θα απαντήσω εδώ σε όλες γιατί δε θυμάμαι ποια ρώτησε τι και παράλληλα νανουριζω τη μικρή.

Αναρωσε η μεγάλη και επέστρεψε προς το παρόν όλα καλά δεν βγάζει κάτι περίεργο ή μη αναμενόμενο. Το σπίτι και οι δουλειές δε με απασχολούν αλλά μερικά πράγματα πρέπει να γίνουν αν έχεις κι άλλο/α παιδί/α.... Πχ μαγείρεμα.... Σήμερα έφαγε η μεγάλη βραδινό μόλις πριν λίγο.... Πλυντήρια... Γιατί πρέπει να έχει ρούχα να βάλει το παιδί.... Τώρα που αλλάζει και ο καιρος θέλει και ανανέωση η ντουλάπα με τα φθινοπωρινά....

Το μωρό με απασχολεί που σκούζει όλη μέρα για το στήθος επειδή έκανα το λάθος και την άφησα να κοιμηθεί εκεί πάνω 2-3 φορές.... Κλαίει όλη την ώρα φαγωμενη αλλαγμένη ηρεμεί μόνο στο στήθος και κοιμάται.... Δε πίνει γουλια.... Με το που το πιάσει κοιμάται ... Και έτσι δε μπορώ να κάνω τίποτα ούτε με τη μεγάλη ούτε γενικά.... Πφφφφφ

• Μου αρέσει 2

0dftp2.png rVxgp2.pnghHSMp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Penny...

1828

• winspert

1792

• Mamacita Alina

1638

• tsilona

1294

2 ώρες πρίν, marioula1234 είπε:

Αχ Παναγία μου... Στη διαρκεια της μέρας ειναι ήσυχος; μπορείς να κοιμηθείς λιγάκι; 

Αχ όλα τελειαααα μπράβο τσιλοναρα μου τα κατάφερες τέλεια!!! ❤️ ❤️ ❤️ Αχχχχ αυτή η κοιλιά! Πως θα το διαχειριστουμε το ποοοοοσο πολύ μας λείπει;;; 

Δε κοιμαμαι σχεδον καθολου ουτε τη μερα δυστυχως, πρωτον γιατι οταν κοιμαται πρεπει να κανω καποιες βασικες δουλειες πλυντηρια κλπ κ δευτερον συνηθως δεν κοιμαται πολυ κ σφιγγεται κ τη μερα! Εχω φτασει στα ορια μου!

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

Just now, Jennak83 είπε:

Δε κοιμαμαι σχεδον καθολου ουτε τη μερα δυστυχως, πρωτον γιατι οταν κοιμαται πρεπει να κανω καποιες βασικες δουλειες πλυντηρια κλπ κ δευτερον συνηθως δεν κοιμαται πολυ κ σφιγγεται κ τη μερα! Εχω φτασει στα ορια μου!

Πόσο σε νιώθω

• Λυπημένη/-ος 1

Τωρα καταλαβαινετε πρωτομανουλες οταν σας λεγαμε κοιμηθειτε τωρα που μπορειτε...χαχαχα. Εμενα ο μικρός ειναι 17 μηνων...ουτε να τον προετοιμασω δεν μπορω για τον ερχομο της αδερφουλας του. Εχει συνδυασει τη λεξη "αδερφουλα" με την κοιλια γενικα. Ηταν παρα πολυ καλο μωρο...μεχρι 6 μηνων ηταν στην κυριολεξια μαμ κακα και νανι...αν εξαιρεσω οτι ξυπνουσα το βραδυ για να φαει ανα 3ωρο, γενικα ηταν πολυ ξεκουραστη περιοδος...μετα βεβαια εξελιχθηκε σε ταρζαν...αχ για να δουμε αυτο...γενικα τα κορίτσια λενε ειναι πιο γκρινιαρικα μωρα αλλα μετα στρωνουν (και τα αγορια το αντιστροφο)...εσεις που εχετε κοριτσια ηδη σαν πρωτα συμφωνειτε?

verzp2.pngYgrLp2.png

1 hour ago, Evangeliaa είπε:

Τωρα καταλαβαινετε πρωτομανουλες οταν σας λεγαμε κοιμηθειτε τωρα που μπορειτε...χαχαχα. Εμενα ο μικρός ειναι 17 μηνων...ουτε να τον προετοιμασω δεν μπορω για τον ερχομο της αδερφουλας του. Εχει συνδυασει τη λεξη "αδερφουλα" με την κοιλια γενικα. Ηταν παρα πολυ καλο μωρο...μεχρι 6 μηνων ηταν στην κυριολεξια μαμ κακα και νανι...αν εξαιρεσω οτι ξυπνουσα το βραδυ για να φαει ανα 3ωρο, γενικα ηταν πολυ ξεκουραστη περιοδος...μετα βεβαια εξελιχθηκε σε ταρζαν...αχ για να δουμε αυτο...γενικα τα κορίτσια λενε ειναι πιο γκρινιαρικα μωρα αλλα μετα στρωνουν (και τα αγορια το αντιστροφο)...εσεις που εχετε κοριτσια ηδη σαν πρωτα συμφωνειτε?

Εγώ πάλι θα σου πω ότι είναι στο παιδί και όχι στο φύλο πχ τώρα έχω πάλι κοριτσάκι ε δεν κουνιέται στην κοιλιά όπως η αδερφή της κάνει τα καλά που μου έκανε ο αδερφός της είναι αρκετά ήρεμη δεν κλωτσάει όλη την ημέρα και ο αδερφός της έτσι ήρεμες κλωτσιές έκανε και μου έκανε και ίκτερο και κοιμόταν σχετικά καλά αλλά δεν έβαζε καλό βάρος μετά τον 2ο μήνα τώρα θα σου πω μόλις γεννηθεί κι αυτή μου η κόρη πάντως σε εμετούς αυτή η εγκυμοσύνη με διέλυσε στις άλλες 2 έτρωγα και έβγαζα εδώ έβγαζα χωρίς να φάω τπτ κατευθείαν morning nausea το πρωί έβγαζα τα έντερα μου στην κυριολεξία :( Τώρα για το αν ξυπνάνε ή όχι νομίζω έχει να κάνει με το κατά πόσο το πάρεις αγκαλιά στο 1ο μούγκρισμα και κατά πόσο η μαμά νιώθει ήρεμη κι εγώ τότε την είχα αγκαλιά για ώρες και πέρασα 2 χρόνια αϋπνίας και η έρμη έπαιρνε και πιπίλα εγώ είχα φριχτό άγχος φοβόμουν μην πάθει κάτι κτλπ είχα εντελώς άγνοια (συγγνώμη που κάνω συνέχεια παρεμβολές στο θέμα σας :)

Κορίτσια μου μην νιώθετε ενοχές με τις επιλογές σας οι ενοχές είναι ο χειρότερος σύμβουλος σας το λέω εγώ η καμένη 

@Mamacita Alina δεν ξέρω αν δίνεις πιπίλα αλλά την ώρα που έχει το βυζι στο στόμα δοκίμασε να της δώσεις την πιπίλα γτ κι εσύ πόσο κομμάτια θα γίνεις; εκτός αν θες να την έχεις σε μάρσιπο 

• Μου αρέσει 1

Χάρη σε σας ο κόσμος μου παίρνει χρώμα...

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, boukitsa123 είπε:

Εγώ πάλι θα σου πω ότι είναι στο παιδί και όχι στο φύλο πχ τώρα έχω πάλι κοριτσάκι ε δεν κουνιέται στην κοιλιά όπως η αδερφή της κάνει τα καλά που μου έκανε ο αδερφός της είναι αρκετά ήρεμη δεν κλωτσάει όλη την ημέρα και ο αδερφός της έτσι ήρεμες κλωτσιές έκανε και μου έκανε και ίκτερο και κοιμόταν σχετικά καλά αλλά δεν έβαζε καλό βάρος μετά τον 2ο μήνα τώρα θα σου πω μόλις γεννηθεί κι αυτή μου η κόρη πάντως σε εμετούς αυτή η εγκυμοσύνη με διέλυσε στις άλλες 2 έτρωγα και έβγαζα εδώ έβγαζα χωρίς να φάω τπτ κατευθείαν morning nausea το πρωί έβγαζα τα έντερα μου στην κυριολεξία :( Τώρα για το αν ξυπνάνε ή όχι νομίζω έχει να κάνει με το κατά πόσο το πάρεις αγκαλιά στο 1ο μούγκρισμα και κατά πόσο η μαμά νιώθει ήρεμη κι εγώ τότε την είχα αγκαλιά για ώρες και πέρασα 2 χρόνια αϋπνίας και η έρμη έπαιρνε και πιπίλα εγώ είχα φριχτό άγχος φοβόμουν μην πάθει κάτι κτλπ είχα εντελώς άγνοια (συγγνώμη που κάνω συνέχεια παρεμβολές στο θέμα σας :)

Κορίτσια μου μην νιώθετε ενοχές με τις επιλογές σας οι ενοχές είναι ο χειρότερος σύμβουλος σας το λέω εγώ η καμένη 

@Mamacita Alina δεν ξέρω αν δίνεις πιπίλα αλλά την ώρα που έχει το βυζι στο στόμα δοκίμασε να της δώσεις την πιπίλα γτ κι εσύ πόσο κομμάτια θα γίνεις; εκτός αν θες να την έχεις σε μάρσιπο 

Κάνε δουλειά σου παιδί μου. Μέλος της παρέας μας είσαι...

Συμφωνώ απόλυτα για το άγχος και τις ενοχές....

Πιπίλα δεν έδινα για να μη πάθει σύγχιση θηλων κάτι που ήδη έχει πάθει λόγο μπιμπερο. υποτίθεται πρέπει να της κόψω και το μπιμπερο για να σταματήσει η σύγχιση στήθος όμως δε πιάνει για να φάει και θα μείνει νηστικό... το έχω προσπαθήσει αρκετές φορές δεν αλλάζει κάτι ....τι να κάνω οποτε; Καλύτερα νηστικό για να πιάσει στήθος; Δε το αντέχει η καρδιά μου. Βγάζω με το θηλαστρο και πίνει μπιμπερο....

Μάρσιπο δοκίμασα δανεικό να δω αν αξίζει να πάρω και δεν καταφέρνει καθόλου να πιάσει στήθος ακόμη και αυτό που πιάνει γενικά πιο εύκολα... Οπότε άκυρος ο μάρσιπος... Εκτός και αν απλά την έχω πάνω μου.... Που αν την έχω πάνω μου της μυρίζω ζιζι και κλαίει μέχρι να το πάρει και εγώ ναι μεν το δίνω εκείνη δε το πιάνει.... Πφφφ άστα βραστά.... Τα ίδια είχα και στη πρώτη και γλίτωσα την επιλοχειο στο τσακ. Ένιωθα άχρηστη παντελώς και διάβαζα και γύρω γύρω ότι αν θέλεις καταφέρνεις να θηλάσεις και αν δεν τα καταφέρεις δεν ήθελες κλπ και να σου οι ενοχές .... Γι'αυτό και συμφωνώ απόλυτα... Μακριά οι ενοχές.... Έξω απ' το χορό όλοι πολλά τραγούδια λένε... Κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό και κάθε μαμά κάνει οοοοτι καλύτερο μπορεί γι αυτό ....

• Μου αρέσει 4

Just now, Mamacita Alina είπε:

Πιπίλα δεν έδινα για να μη πάθει σύγχιση θηλων κάτι που ήδη έχει πάθει λόγο μπιμπερο. υποτίθεται πρέπει να της κόψω και το μπιμπερο για να σταματήσει η σύγχιση στήθος όμως δε πιάνει για να φάει και θα μείνει νηστικό... το έχω προσπαθήσει αρκετές φορές δεν αλλάζει κάτι ....τι να κάνω οποτε; Καλύτερα νηστικό για να πιάσει στήθος; Δε το αντέχει η καρδιά μου. Βγάζω με το θηλαστρο και πίνει μπιμπερο....

Μάρσιπο δοκίμασα δανεικό να δω αν αξίζει να πάρω και δεν καταφέρνει καθόλου να πιάσει στήθος ακόμη και αυτό που πιάνει γενικά πιο εύκολα... Οπότε άκυρος ο μάρσιπος... Εκτός και αν απλά την έχω πάνω μου.... Που αν την έχω πάνω μου της μυρίζω ζιζι και κλαίει μέχρι να το πάρει και εγώ ναι μεν το δίνω εκείνη δε το πιάνει.... Πφφφ άστα βραστά.... Τα ίδια είχα και στη πρώτη και γλίτωσα την επιλοχειο στο τσακ. Ένιωθα άχρηστη παντελώς και διάβαζα και γύρω γύρω ότι αν θέλεις καταφέρνεις να θηλάσεις και αν δεν τα καταφέρεις δεν ήθελες κλπ και να σου οι ενοχές .... Γι'αυτό και συμφωνώ απόλυτα... Μακριά οι ενοχές.... Έξω απ' το χορό όλοι πολλά τραγούδια λένε... Κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό και κάθε μαμά κάνει οοοοτι καλύτερο μπορεί γι αυτό ....

Κορίτσι μου, δεν έχω γίνει μητέρα ακόμα αλλά πιστεύω ότι ευτυχισμένη μανούλα = ευτυχισμένο μωράκι! Τέρμα οι ενοχές, οι τύψεις και όλα αυτά που δημιουργούνται και από δικά μας θέλω που πιθανώς δε μας βγήκαν όπως τα φανταζομασταν, και από λόγια, αντιλήψεις και νοοτροπία του περίγυρου. Ναι κι εγω φαντάζομαι έναν τέλειο, φυσιολογικό τοκετό, έναν αναίμακτο και καλό θηλασμό και όλα αυτά που σκεφτόμαστε όταν είναι να γίνουμε μανούλες. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι δε θα γίνουν έτσι, μπορεί να τα πετύχουμε, μπορεί όχι! Άλλες εύκολα, άλλες δύσκολα! Τα πλασματακια μας θέλουν ηρεμία, αγάπη και φροντίδα, και αν ψυχολογικά είμαστε χάλια δε θα μπορέσουμε να ανταπεξελθουμε. Γιαυτό λοιπόν απαλλαξου από ενοχικα σύνδρομα και κοίτα να απολαύσεις κάθε λεπτό με τα μωρουλια σου. Βέβαια είμαι ακόμα έξω από τον χορό, και δε μπορώ να αντιληφθώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι! 

• Μου αρέσει 6

EGLbp2.png

Just now, gogouli_ είπε:

Κορίτσι μου, δεν έχω γίνει μητέρα ακόμα αλλά πιστεύω ότι ευτυχισμένη μανούλα = ευτυχισμένο μωράκι! Τέρμα οι ενοχές, οι τύψεις και όλα αυτά που δημιουργούνται και από δικά μας θέλω που πιθανώς δε μας βγήκαν όπως τα φανταζομασταν, και από λόγια, αντιλήψεις και νοοτροπία του περίγυρου. Ναι κι εγω φαντάζομαι έναν τέλειο, φυσιολογικό τοκετό, έναν αναίμακτο και καλό θηλασμό και όλα αυτά που σκεφτόμαστε όταν είναι να γίνουμε μανούλες. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι δε θα γίνουν έτσι, μπορεί να τα πετύχουμε, μπορεί όχι! Άλλες εύκολα, άλλες δύσκολα! Τα πλασματακια μας θέλουν ηρεμία, αγάπη και φροντίδα, και αν ψυχολογικά είμαστε χάλια δε θα μπορέσουμε να ανταπεξελθουμε. Γιαυτό λοιπόν απαλλαξου από ενοχικα σύνδρομα και κοίτα να απολαύσεις κάθε λεπτό με τα μωρουλια σου. Βέβαια είμαι ακόμα έξω από τον χορό, και δε μπορώ να αντιληφθώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι! 

Όχι έχεις απόλυτο δίκιο.... Κι εγώ αυτό παλεύω να περάσω σε γνωστές μου και μη... Γιατί τα μαμαδογκρουπ είναι πωρομενα και καλώς ή κακώς επειδή έχουν μπει στη ζωή και την καθημερινότητα μας, διαβάζοντας τη τέλεια μαμά που θηλάζει μαραθώνιους, που δεν έδωσε ρυζαλευρο ούτε πιπίλα, που δεν έβαλε ποτέ τηλεόραση που που που, φρικαρει το ψυχολογικό μας σύστημα.... Δεν ξέρουμε όμως πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το παιδί της κάθε μαμάς, ή πόσο εύκολες και δύσκολες οι συνθήκες της καθημερινότητας της κάθε μαμάς.... Κρύβονται λοιπόν συνήθως πίσω από ένα πληκτρολόγιο και κρίνουν ότι αν δεν το πετύχεις δε το ήθελες και κάθεσαι και σκας μετά ψυχολογικά.... Εεεε όχι λοιπόν...

Και να σου πω και κάτι μπράβο σου για την άποψη σου ενώ ακόμη δεν έχεις γεννήσει. Συνήθως οποίος δε τα έχει ζήσει και τα ονειρεύεται όλα ιδανικά είναι πιο απόλυτος στο ότι όποιος θέλει πετυχαίνει... Μετά που βλέπει τα πράγματα στη πράξη καταλαβαίνει ότι αυτό ειναι δύσκολο.... Οπότε πάρα πολλά μπράβο σου για την άποψη σου!!! Να το κρατήσεις αυτό και να το θυμάσαι που αν έχεις δύσκολες μέρες σαν και εμένα εδώ να μη σε ρίχνει κάτι κάτω... στο λέω γιατί αυτό κάνω και με ανεβαζει επιτόπου ψυχολογικά. Ενώ στη πρώτη που ήμουν ψαρωμενη ότι πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια είχα φρικαρειιιιι

• Μου αρέσει 5

Μαμασιτα μου, δεν θυμάμαι αν το εχουμε ξαναπει... Εχεις δοκιμασει τις ψευδοθηλες; Επειδη κ η φιλη μου ειχε επιπεδες ή εισεχουσες εβαζε ψευδοθηλες... Εννοείται πως κανεις οσο μπορεις κ μεχρι εκει που μπορείς... :wub:

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Just now, winspert είπε:

Μαμασιτα μου, δεν θυμάμαι αν το εχουμε ξαναπει... Εχεις δοκιμασει τις ψευδοθηλες; Επειδη κ η φιλη μου ειχε επιπεδες ή εισεχουσες εβαζε ψευδοθηλες... Εννοείται πως κανεις οσο μπορεις κ μεχρι εκει που μπορείς... :wub:

Εννοείται. Με αυτές ξεκίνησα. Είναι τόσο μέσα η θηλή μου που πίνει αέρα

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εννοείται. Με αυτές ξεκίνησα. Είναι τόσο μέσα η θηλή μου που πίνει αέρα

Οκ..... Τη βεντουζα που ειχαμε αναφερει;;; Δεν ξερω αν κανει δουλειά... Ο, τι μου εχουν πει λεω κ εγω... 

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Just now, winspert είπε:

Οκ..... Τη βεντουζα που ειχαμε αναφερει;;; Δεν ξερω αν κανει δουλειά... Ο, τι μου εχουν πει λεω κ εγω... 

Ξανά μπαίνουν μέσα... Δεν είναι σκληρές με αποτέλεσμα πιάνοντας τες το μωρό να ξανά μπαίνουν πίσω.... Τα έχω κάνει όλα σοβαρά.... Το ένα στήθος ειδικά έχει θέμα... (Απ' τα 16 μου το ξέρω ότι έχω θέμα θηλών αλλά ήλπιζα....)

Ξανά μπαίνουν μέσα... Δεν είναι σκληρές με αποτέλεσμα πιάνοντας τες το μωρό να ξανά μπαίνουν πίσω.... Τα έχω κάνει όλα σοβαρά.... Το ένα στήθος ειδικά έχει θέμα... (Απ' τα 16 μου το ξέρω ότι έχω θέμα θηλών αλλά ήλπιζα....)

Εντάξει κοριτσακι μου, οπότε δινε το σαν πιπιλα οσο μπορεις κ αντεχεις... Ειπαμε, δεν θα τρελαθούμε κιολας... Αγκαλιτσες κ φιλακια κ ολα καλα... Βγαζε κ με το θηλαστρο κ μη σε νοιαζει τιποτα... Κ τωρα που ειπα για θηλαστρο, παω να το βαλω κ εγω... Να ρουφηξω λιγο αερα για να βγουν κ λιγο οι θηλες.... Χαχαχα 

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Just now, winspert είπε:

Εντάξει κοριτσακι μου, οπότε δινε το σαν πιπιλα οσο μπορεις κ αντεχεις... Ειπαμε, δεν θα τρελαθούμε κιολας... Αγκαλιτσες κ φιλακια κ ολα καλα... Βγαζε κ με το θηλαστρο κ μη σε νοιαζει τιποτα... Κ τωρα που ειπα για θηλαστρο, παω να το βαλω κ εγω... Να ρουφηξω λιγο αερα για να βγουν κ λιγο οι θηλες.... Χαχαχα 

Βρε εγώ να το δίνω σαν πιπίλα έλα όμως που μαθαίνει και θέλει μόνο έτσι να κοιμάται... Και αν την αφήνω κλαίει. Αν δεν είχα τη μεγάλη οκ μα έτσι το έκανα και στη πρώτη. Σκουλαρίκι την είχα γάλα δε κατέβαζα. Πρωί την έβαζα απόγευμα την έβγαζα και μετά απόγευμα με ξημερώματα... Αλλά τώρα με τη μεγάλη δε γίνεται να με κάνει πιπίλα η μικρή... Να έτρωγε τουλάχιστον λιιιιγο οκ αλλά δεν τρώει.... Οπότε προσπαθώ να της το ξεμαθω.... :(

Χαχαχα καλό. Μπορεί να σκάσει και κανένα πρωτογαλα όπου να ναι ;)

• Μου αρέσει 2

Όχι έχεις απόλυτο δίκιο.... Κι εγώ αυτό παλεύω να περάσω σε γνωστές μου και μη... Γιατί τα μαμαδογκρουπ είναι πωρομενα και καλώς ή κακώς επειδή έχουν μπει στη ζωή και την καθημερινότητα μας, διαβάζοντας τη τέλεια μαμά που θηλάζει μαραθώνιους, που δεν έδωσε ρυζαλευρο ούτε πιπίλα, που δεν έβαλε ποτέ τηλεόραση που που που, φρικαρει το ψυχολογικό μας σύστημα.... Δεν ξέρουμε όμως πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το παιδί της κάθε μαμάς, ή πόσο εύκολες και δύσκολες οι συνθήκες της καθημερινότητας της κάθε μαμάς.... Κρύβονται λοιπόν συνήθως πίσω από ένα πληκτρολόγιο και κρίνουν ότι αν δεν το πετύχεις δε το ήθελες και κάθεσαι και σκας μετά ψυχολογικά.... Εεεε όχι λοιπόν...

Και να σου πω και κάτι μπράβο σου για την άποψη σου ενώ ακόμη δεν έχεις γεννήσει. Συνήθως οποίος δε τα έχει ζήσει και τα ονειρεύεται όλα ιδανικά είναι πιο απόλυτος στο ότι όποιος θέλει πετυχαίνει... Μετά που βλέπει τα πράγματα στη πράξη καταλαβαίνει ότι αυτό ειναι δύσκολο.... Οπότε πάρα πολλά μπράβο σου για την άποψη σου!!! Να το κρατήσεις αυτό και να το θυμάσαι που αν έχεις δύσκολες μέρες σαν και εμένα εδώ να μη σε ρίχνει κάτι κάτω... στο λέω γιατί αυτό κάνω και με ανεβαζει επιτόπου ψυχολογικά. Ενώ στη πρώτη που ήμουν ψαρωμενη ότι πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια είχα φρικαρειιιιι

Μα έχει παραγίνει η επικαλυμμένη αυτή τελειότητα που δημιουργεί άγχος, ενοχές και ψυχολογικά σκαμπανεβασματα στις νέες μανούλες. Εγώ βλέποντας γνωστές από τον κύκλο μου, συμπέρανα ότι το παν είναι να είσαι καλά! Έτσι σίγουρα θα είναι καλά και το μωράκι!!! Ευτυχώς η δυστυχώς δεν είμαστε τέλειες, και βασικά στην ανατροφή των παιδιών μας τι είναι αυτό που ορίζει τη λέξη "τέλεια". Δλδ αν γεννήσω φυσιολογικά, θηλασω ένα χρόνο, δε δώσω πιπίλα ποτέ θα είμαι η τέλεια μαμά; Διαφωνώ.. Μακάρι φυσικά να μπορέσω να δώσω στο μωρό μου ότι καλύτερο μπορώ! Με ρωτάνε συχνά αν θα θηλασω, φυσικά και θα προσπαθήσω να θηλασω, είναι στη φύση μας, και είμαι διατεθειμένη να δείξω μεγάλη υπομονή αν δεν τα καταφέρω αμέσως. Αλλά αν δω ότι φτάνει σε σημείο που με φθειρει, που με καταρακωνει, θα προτιμήσω η μπέμπα μου να βλέπει μια ήρεμη και ευτυχισμένη μαμά ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα δώσω και ξένο. 

Ας εστιάσουμε επιτέλους στην ουσία του θαύματος που κρατάμε η θα κρατήσουμε στα χέρια μας και ας ξεπεράσουμε τα αιώνια φανατικά διλήμματα, φτ ή κτ & θηλασμός ή όχι! Η κάθε μία από εμάς είναι διαφορετικη, και οφείλουμε να σεβόμαστε και να εκτιμάμε τη διαφορετικοτητα μας! 

• Μου αρέσει 2

EGLbp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...