Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Μέχρι και ο τραμπ στην Αμερική δήλωσε πως θα νομοθετήσει ώστε οι εξωσωματικές να είναι εντελώς δωρεάν για τα ζευγάρια και μάλιστα θα ζητήσει και από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να καλύπτουν 100% το κόστος (πως θα το κάνει αυτό ούτε και ξέρω και αν στο τέλος θα το πετύχει) και οι δικοί μας εδώ ακόμα το συζητάνε μήπως και κάνουν άρση του περιορισμού της ηλικίας των 40 για την επιτροπή! 

Εγώ ξεκίνησα να μην τα βάφω γιατί ξεκίνησα την διέγερση κλπ αλλα να πούμε και την αλήθεια είναι και λίγο θέμα ψυχολογίας. Κάτι να σου αλλάξει την διάθεση. Ωστόσο είμαι της άποψης στην εγκυμοσύνη καλό θα ήταν να το αποφεύγεις. Γενικά έχω αλλάξει ριζικά την διατροφή μου, τρώω 3 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, όξινα φρούτα, πλούσια σε Κάλιο και καλά λιπαρά, πίνω ένα τσάι από φύλλα φραμπουάζ, παίρνω βιταμίνες αλλά το ενδομήτριο εκεί στα 6,2 μην τυχόν και πάει λίγο παραπάνω. Μόνο βελονισμό δεν έχω κάνει ακόμα 😒

Καλά ας μη μιλησω για τις ιδιωτικές ασφαλειες.. που στην παλινδρομη μου ρωτησα αν μου καλυπτει την αποξεση και μου ειπαν μονο αν ειναι απο χρωμοσωμικη ανωμαλία η αποβολη και οτι ηθελαν χαρτι, που ουτως η αλλως δεν θα μπορούσα να τους το δωσω.. γιατι ο καρυοτυπος του εμβρυου και αργησε να βγει προφανώς και ηταν καθαρος.. αλλα διαφορετικά τους ρωταω τι; Ειναι δυνατον να σας λεω παλινδρόμη κυηση και να εννοω ηθελημένη διακοπή; Προφανως και  υπαρχει προβλημα για να υπαρχει αποβολη.. εννοειται οτι δεν ειχε τι να μου πει ο ασφαλιστής! Το ποσά λεφτα δινουμε και ποσα θα επρεπε να μας καλυπτουν δεν θελω καν να το σκεφτομαι! Καλα να ειμαστε, να εχουμε υγεια να μπορούμε να τα πληρώνουμε! 

Μανούλες Οκτωβρίου 2019!

Recommended Posts

Just now, Mamacita Alina είπε:

Κορίτσιαααα δηλαδή εγώ που θα τις κάνω την 37η τις ενέσεις είναι αργά; Μου είπε ακριβώς μια εβδομάδα πριν τη καισαρική.... Βλέπω και τις κάνετε νωρίς νωρίς

Γενικα το εχω ξαναακουσει αυτο σε καισαρικη, μια βδομαδα πιο πριν...γιατι στον φ.τ. παράγεται μια ορμονη η οποια βοήθα ακομα περισσότερο την αναπτυξη τους ,αυτη ομως η ορμονη δεν παραγεται στην κ.τ..

fzY0p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Penny...

1828

• winspert

1792

• Mamacita Alina

1638

• tsilona

1294

Just now, Afroula05 είπε:

Γενικα το εχω ξαναακουσει αυτο σε καισαρικη, μια βδομαδα πιο πριν...γιατι στον φ.τ. παράγεται μια ορμονη η οποια βοήθα ακομα περισσότερο την αναπτυξη τους ,αυτη ομως η ορμονη δεν παραγεται στην κ.τ..

Αυτό ξέρω κι εγώ. Απλά έλεγα μήπως είναι αργά το μια εβδομάδα μόνο πριν.

Βασικά γνωριζω τα εξής για να απαντήσω και στα κορίτσια..

Στον φυσιολογικό τοκετό μετά τις 36 εβδομάδες οπότε θελήσει να βγει το μωρό δεν υπάρχει θέμα γιατί θα είναι έτοιμο ουσιαστικά, μιας που το ίδιο ουσιαστικά προκαλεί τον τοκετό. Γι αυτό Γωγουλι μου δε σου είπε λογικά ο γιατρός σου κάτι. Οπότε βγει το μωρό σου από μόνο του πλέον σημαίνει ότι είναι έτοιμο και δεν θα συμβεί κάτι άρα δε χρειάζονται οι ενέσεις μην αγχώνεσαι! :)

Εάν όμως υπάρξει λόγος για καισαρική ή πρόκληση ναι μεν μπορεί να γίνει αυτό μετά τις 36 εβδομάδες που θεωρείται ένατος αλλά και πάλι αφού δεν το "επέλεξε" ουσιαστικά το μωρό να βγει από μόνο του και γίνεται επέμβαση/παρέμβαση ίσως να μην είναι εντελώς ώριμο τι αναπνευστικό του σύστημα και τις κάνουν προληπτικά.... 

Το μόνο που δεν ξέρω είναι γιατί μια εβδομάδα πριν και όχι νωρίτερα όπως άλλες περιπτώσεις. 

0dftp2.png rVxgp2.pnghHSMp2.png

Just now, Mamacita Alina είπε:

Αυτό ξέρω κι εγώ. Απλά έλεγα μήπως είναι αργά το μια εβδομάδα μόνο πριν.

Βασικά γνωριζω τα εξής για να απαντήσω και στα κορίτσια..

Στον φυσιολογικό τοκετό μετά τις 36 εβδομάδες οπότε θελήσει να βγει το μωρό δεν υπάρχει θέμα γιατί θα είναι έτοιμο ουσιαστικά, μιας που το ίδιο ουσιαστικά προκαλεί τον τοκετό. Γι αυτό Γωγουλι μου δε σου είπε λογικά ο γιατρός σου κάτι. Οπότε βγει το μωρό σου από μόνο του πλέον σημαίνει ότι είναι έτοιμο και δεν θα συμβεί κάτι άρα δε χρειάζονται οι ενέσεις μην αγχώνεσαι! :)

Εάν όμως υπάρξει λόγος για καισαρική ή πρόκληση ναι μεν μπορεί να γίνει αυτό μετά τις 36 εβδομάδες που θεωρείται ένατος αλλά και πάλι αφού δεν το "επέλεξε" ουσιαστικά το μωρό να βγει από μόνο του και γίνεται επέμβαση/παρέμβαση ίσως να μην είναι εντελώς ώριμο τι αναπνευστικό του σύστημα και τις κάνουν προληπτικά.... 

Το μόνο που δεν ξέρω είναι γιατί μια εβδομάδα πριν και όχι νωρίτερα όπως άλλες περιπτώσεις. 

Ισως επδ εσυ δεν εχεις καποιο σημάδι προωροτητας....;!εχω διάβασέι οτι η επιδραση της κορτιζονης σταματαει μετα απο καποιες βδομαδες,δηλαδη αν την εκανες στην 30 εβδ ισως να μην εισαι καλλημενη στην 35 αν το μωρο γεννηθει...γι αυτο ισως να στην κανει τοτε,ωστε να λειτοτργησει σωστα...αλλα αυτο το χω διαβασει στο ιντερνετ δεν μου το εχει πει ο γιατρος οποτε ειναι απλα υποθεση!

fzY0p3.png

3 ώρες πρίν, Afroula05 είπε:

Ισως επδ εσυ δεν εχεις καποιο σημάδι προωροτητας....;!εχω διάβασέι οτι η επιδραση της κορτιζονης σταματαει μετα απο καποιες βδομαδες,δηλαδη αν την εκανες στην 30 εβδ ισως να μην εισαι καλλημενη στην 35 αν το μωρο γεννηθει...γι αυτο ισως να στην κανει τοτε,ωστε να λειτοτργησει σωστα...αλλα αυτο το χω διαβασει στο ιντερνετ δεν μου το εχει πει ο γιατρος οποτε ειναι απλα υποθεση!

Η επίδραση της κορτιζόνης διαρκεί 7 ημέρες.. οπότε το σωστό είναι να γίνονται λίγες ημέρες πριν τον τοκετό όπως ακριβώς κάνει ο γιατρός της @Mamacita Alina. Νωρίτερα γίνονται σε περίπτωση φόβου για πρόωρο. Αυτό γράφει πάντως η αμερικανική μαιευτική Ακαδημία αλλά και σαιτ εδώ Ελλάδα. Εγώ στην 1η μου κόρη είχα κάνει όταν μπήκα με γερη κρίση κολικου νεφρού και έκανα επέμβαση κιόλας. Στον γιο μου από την άλλη δεν έκανα ποτέ... Και το είχα ψάξει γιατί πίστευα πως πρέπει να κάνω. Εδώ πάλι δεν θα κάνω (μετά τις 37 βδ δεν κάνει ο γιατρός μου) αλλά θα προσπαθήσω να πάρω μέρες από την 38η γι αυτό το λόγω.. 

Επίσης τα μωράκια που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, στρεσαρονται και όπου στρες = κορτιζόνη. Οποτε η φυση προνοεί και τα πνευμονια τους παιρνουν το booster που χρειάζονται κατά τη διάρκεια του τοκετού.

• Μου αρέσει 5

yplDp3.png

Καλημέρα κορίτσια μου όμορφα! ❤️ Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας όσο αφορά τις ενέσεις κορτιζόνης, μου τις έγραψε ο ιδιώτης γυναικολόγος που με παρακολουθεί αλλά μ είπε να τις κάνω δύο μέρες πριν  την γέννα... Εγω όμως θα ήθελα να τις κάνω νωρίτερα... Θα ρωτήσω και το γιατρό που θα με γεννήσει να δω τι θα μου πει :) Πέμπτη σήμερα και αλλάζω εβδομάδα! Κλείνω την 35η και μπαίνω στην 36η απίστευτο μου φαίνεται φίλες μου!!! 

• Μου αρέσει 4

83tdp2.pngcWE4p3.png

Διαφημίσεις

Just now, marioula1234 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου όμορφα! ❤️ Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας όσο αφορά τις ενέσεις κορτιζόνης, μου τις έγραψε ο ιδιώτης γυναικολόγος που με παρακολουθεί αλλά μ είπε να τις κάνω δύο μέρες πριν  την γέννα... Εγω όμως θα ήθελα να τις κάνω νωρίτερα... Θα ρωτήσω και το γιατρό που θα με γεννήσει να δω τι θα μου πει :) Πέμπτη σήμερα και αλλάζω εβδομάδα! Κλείνω την 35η και μπαίνω στην 36η απίστευτο μου φαίνεται φίλες μου!!! 

Καλημέρα κοριτσάκι μου άντε μπένεις στον μήνα σου και συ με το καλό όλα....Και μένα που έχουμε προορότητα στον ορίζοντα μου είπε ότι θα τις κάνουμε μετά την 34η άρα μάλλον την άλλη βδομάδα θα μου τις δώσει και μένα...Τώρα πως γίνεται να σου είπε 2 μέρες πριν γεννήσεις??? Πως είναι σύγουρος ότι δεν θα έχουμε κανένα απρόοπτο και όταν γεννήσεις υποτίθεται ότι θα είναι τελειώμηνο το μπεμπάκι σου γιατί χρειάζεται κορτιζόνη ?

Πολλές ερωτήσεις??Έχω οίστρο πρωί πρωί Αχαχαχα

kIwmp3.png TMGAp3.png

Just now, minxri είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου άντε μπένεις στον μήνα σου και συ με το καλό όλα....Και μένα που έχουμε προορότητα στον ορίζοντα μου είπε ότι θα τις κάνουμε μετά την 34η άρα μάλλον την άλλη βδομάδα θα μου τις δώσει και μένα...Τώρα πως γίνεται να σου είπε 2 μέρες πριν γεννήσεις??? Πως είναι σύγουρος ότι δεν θα έχουμε κανένα απρόοπτο και όταν γεννήσεις υποτίθεται ότι θα είναι τελειώμηνο το μπεμπάκι σου γιατί χρειάζεται κορτιζόνη ?

Ίσως επειδή πάει με καισαρική αν δεν κάνω λάθος. Στην καισαρική κάνουν κάποιοι γιατροί. Και σίγουρα κάνουν όλοι σε περίπτωση πρόωρου. Ο δικός μου μετα τις 37 δεν κάνει σε καισαρική. Αν πήγαινα όμως για γέννα στις 36 θα κάναμε και θα τις έκανα κι εγώ 2 ημέρες πριν γεννήσω. Η δράση τους ξεκινάει κάποιες ώρες μετά την 1η δόση και έχουν διάρκεια 7 ημέρες. Μετά μειώνεται. Αν μια γυναίκα γεννήσει μετά από ένα μήνα , νομίζω η κορτιζόνη δεν θα έχει παίξει κανένα ρόλο πλέον.

Κι εσένα φαντάζομαι ό γιατρός σου, αν δει ότι πάτε για πρόωρο, θα σου πει να κάνεις λίγο πριν γεννήσεις!

yplDp3.png

Just now, Farmakotriftena είπε:

Ίσως επειδή πάει με καισαρική αν δεν κάνω λάθος. Στην καισαρική κάνουν κάποιοι γιατροί. Και σίγουρα κάνουν όλοι σε περίπτωση πρόωρου. Ο δικός μου μετα τις 37 δεν κάνει σε καισαρική. Αν πήγαινα όμως για γέννα στις 36 θα κάναμε και θα τις έκανα κι εγώ 2 ημέρες πριν γεννήσω. Η δράση τους ξεκινάει κάποιες ώρες μετά την 1η δόση και έχουν διάρκεια 7 ημέρες. Μετά μειώνεται. Αν μια γυναίκα γεννήσει μετά από ένα μήνα , νομίζω η κορτιζόνη δεν θα έχει παίξει κανένα ρόλο πλέον.

Κι εσένα φαντάζομαι ό γιατρός σου, αν δει ότι πάτε για πρόωρο, θα σου πει να κάνεις λίγο πριν γεννήσεις!

Αααα οκ γιατί μπερδεύτηκα λίγο νόμιζα ότι τις κάνεις μέχρι την 36 γι’αυτό τη ρώτησα.Ευχαριστώ κοριτσάκι μ!!!:wub:

kIwmp3.png TMGAp3.png

Just now, minxri είπε:

Αααα οκ γιατί μπερδεύτηκα λίγο νόμιζα ότι τις κάνεις μέχρι την 36 γι’αυτό τη ρώτησα.Ευχαριστώ κοριτσάκι μ!!!:wub:

Να σου πω την αληθεια ο καθε γιατρος κανει τα δικα του κι εμείς απλα ακολουθουμε!! Οι επισημες Οδηγίες λενε μεχρι 34η νομίζω. Άλλοι λένε από 36η δεν έχει νόημα άλλοι κάνουν όπως και να'χει αν πας για κτ κι ας είσαι 39η. Αλλά εμείς ακολουθούμε τους γιατρούς μας...

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

yplDp3.png

Just now, minxri είπε:

Αγάπη μου είπε δύο μέρες πριν τη γέννα επειδή θα γεννήσω με κ.τ εδώ κάνουν κορτιζόνη όλες όσες γένναν με κ. τ... 

Τώρα όσο για το πως είναι σίγουρος ότι δεν θα γεννήσω πρόωρα δεν το ξέρω αυτό αλλά εγώ φοβάμαι μην έρθει νωριτερα

• Ευχαριστώ 1

83tdp2.pngcWE4p3.png

Διαφημίσεις

Αγάπη μου είπε δύο μέρες πριν τη γέννα επειδή θα γεννήσω με κ.τ εδώ κάνουν κορτιζόνη όλες όσες γένναν με κ. τ... 

Τώρα όσο για το πως είναι σίγουρος ότι δεν θα γεννήσω πρόωρα δεν το ξέρω αυτό αλλά εγώ φοβάμαι μην έρθει νωριτερα

Κοίτα αφού δεν έχεις δείγματα για πρόωρο μη φοβάσαι αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση γι’αυτό ρώτησα αλλά μου το εξήγησε η farmakotriftena 

kIwmp3.png TMGAp3.png

Just now, tsilona είπε:

Καλημέρα καλημέρα.κανει πείνα στο χωριό σας μήπως;στο δικό μας ναιιιιι

Κάνει κ στο δικό μας χαχαχ

Just now, minxri είπε:

Κοίτα αφού δεν έχεις δείγματα για πρόωρο μη φοβάσαι αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση γι’αυτό ρώτησα αλλά μου το εξήγησε η farmakotriftena 

Είναι πολύ χαμηλά η κοιλιά μου υποφέρω από πόνους σε κοιλιά κ μέση δεν ξέρω επειδή κ ο μικρός ήρθε στις 37 κ όχι στις 38 που ήταν προγραμματισμενος το σκεφτομαι

83tdp2.pngcWE4p3.png

Κάνει κ στο δικό μας χαχαχ

Είναι πολύ χαμηλά η κοιλιά μου υποφέρω από πόνους σε κοιλιά κ μέση δεν ξέρω επειδή κ ο μικρός ήρθε στις 37 κ όχι στις 38 που ήταν προγραμματισμενος το σκεφτομαι

Και γω έχω πόνους περιόδου 3-4 φορές την ημέρα αλλά περνάνε....Κοίτα κανείς δεν είναι θεός ούτε οι γιατροί μας πάνε βάση πιθανοτήτων ιστορικού και ιδεολογίας επειδή και γω θέλω όσο μπορώ να είμαι καλυμμένη τα κοιτάω όλα γι’αυτό μόλις έγραψες την φράση δυο μέρες πριν τη γέννα μου χτύπησε καμπανάκι αμέσως και ρώτησα γιατί κανείς δεν ξέρει τι σχέδια έχουν τα μωράκια μας για μας

• Μου αρέσει 2

kIwmp3.png TMGAp3.png

Κ εμενα η κοιλιτσα μου, η κοιλαρα μου συγγνώμη, ειναι πολυ χαμηλα... Αλλα παντα ηταν χαμηλα... Κ μου εχουν μπει κ εμενα φοβιες μη τυχον κ γεννησω νωριτερα.... Κ με πιεζει με το κεφαλακι ο μικρος εις το κουλι κ με πεθαινει το καλο μου. Κ φυσικα επηρεασμενη απο τη φιλη μας που ειχε την περιπετεια, λεω, δεν πιστεύω να μου σπασει τα νερα νωριτερα. Βέβαια τα ποδαρακια ειναι πανω αλλα..... Κ εχω κ πονακια λιγα καπου καπου... 

Οσο για το ελπιδακι,να το θεωρησουμε δεδομενο οτι γεννησε;;; Ευχομαι να ειναι ολα καλα παντως οπως κ να εχει... 

• Μου αρέσει 1

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...