Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Καλή συνέχεια! Επιτυχία κι ευτυχία εύχομαι! 

• Ευχαριστώ 1

Μανούλες Οκτωβρίου 2019!

Recommended Posts

Just now, Mamacita Alina είπε:

Θα περάσει η μαυρίλα γιατί θα έρθει ένα πλάσματα κι σε λίγο καιρό που δε θα σου αφήνει περιθώρια να την ξανά νιώσεις. Σε καταλαβαίνω.... Στη πρώτη εγκυμοσύνη μου λόγο ότι ήμουν ξάπλα αρκετούς μήνες, αποκολλήσεις, β επιπέδου με μικρότερο μωρό και επανάληψη μια το ένα μια το άλλο δε χάρηκα.... Ένιωθα πάντα ότι κάτι θα τύχει και ήμουν σε αμυνα.... Εν τέλει όλα καλά αλλά ακόμη σκέφτομαι με νοσταλγία εκείνες τις μέρες και λέω αχ και γιατί τις μαυριζα.... Μην αγχώνεσαι... Δε γέννας ακόμη το μόνο σίγουρο.... Έχω ακούσει περιπτωσεις με ανεπάρκεια τραχήλου να φτάνουν ως και την 39η και όχι μια και δύο... Απλά με ξεκούραση.... Εκμετάλλευση της κατάστασης χρειάζεται μετά θα παρακαλάς για ξεκούραση χαχαχα. Χαμόγελα πολλά γλυκιά μανούλα... Έφτασες ως εδώ και ξέρεις κάτι; Θα φτάσεις και ακόμη παραπέρα να κρατάς ένα νινι και να μυρίζεις μωρουδιλα.... 

Μεχρι τότε κάθε μαυρίλα, άγχος και κακία σκέψη είναι εντελώς λογική.... Είναι η λαχτάρα μας για αυτά τα πλασματακια, η αγάπη που ήδη τους έχουμε, οι ορμόνες, η ανυπομονησία και η προσμονή που ώρες ώρες μας γεμίζουν το μυαλό σκοτουρες.... 

Για τα νερά δε ξέρω.... Εμένα στη πρώτη μου τα έσπασαν και σε αυτήν ευελπιστώ να μη σπάσουν μόνα τους ... Αλλά η αλήθεια είναι οι περισσότερες γνωστές μου βράδυ γέννησαν.... Αιμορραγία πάντως δε σε πιάνει μην αγχώνεσαι... Είναι σπάνια επιπλοκή και τόσες που κάνουν ινοχεπ και τυγχάνει να γεννάνε πρόωρα χωρίς να αλλάξουν κάτι θα είχαν θέμα... Η γιατρός προφανώς το κάνει προληπτικά και καλά κάνει αλλά μη σκας τόσο.... Θα πάνε όλα καλά....

Είσαι πολύ γλυκιά αλήθεια! Με συγκίνησες!  Σ'ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις! :) Ώρες ώρες χάνω το κουράγιο μου, γιατί εντάξει πέρασα το λούκι της εξωσωματικής, έζησα και την απώλεια και παρόλο που θεωρώ ότι είμαι δυνατός άνθρωπος, δεν θα αντέξω να ζήσω και την προωρότητα... 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Penny...

1828

• winspert

1792

• Mamacita Alina

1638

• tsilona

1294

Πόσο καιρό έχουμε να πούμε κατι μεταξυ μας ρε; Χαχαχα τώρα το παρατηρουσα. Μιλάμε με όλες αλλά εμείς τα έχουμε πει όλα και δεν χαχαχαχαχα.

Τρως κάνα γυρακι; Προφιτερόλ; Εεεε εεεε;;;;; Πάρτα τώρα που μου τα έλεγες τοτες να δεις πως είναι χαχαχαχαχα

Και όμως καμια φορά τρώω και κάνω υπογλυκαιμιες αχχαχα δεν με πειράζει πες τα μου καλά να παθω γλυκό δεν έτρωγα και πολύ να σου πω την αλήθεια πιο πολύ παγωτό θέλω αν βλέπω το ζαχαρο στο 80 θα φάω συγνώμη άλλα δεν θέλω να κάνω υπογλυκαιμιες εσύ πως είσαι καλυτερα;

xfHlp3.png

Just now, Giotitsa είπε:

Και όμως καμια φορά τρώω και κάνω υπογλυκαιμιες αχχαχα δεν με πειράζει πες τα μου καλά να παθω γλυκό δεν έτρωγα και πολύ να σου πω την αλήθεια πιο πολύ παγωτό θέλω αν βλέπω το ζαχαρο στο 80 θα φάω συγνώμη άλλα δεν θέλω να κάνω υπογλυκαιμιες εσύ πως είσαι καλυτερα;

Τρως γλυκό και κανείς υπογλυκαιμία; Με τρελανες τώρα!!!

0dftp2.png rVxgp2.pnghHSMp2.png

2 ώρες πρίν, Evangeliaa είπε:

Κι εμενα τοση διαφορα θα εχουν...εχουμε παρει ομως τωρα για τον μικρο ενα σπαστο καροτσι πολυ ελαφρυ και θα ειναι σε αυτο και η μπεμπα στο μεγαλο...δεν το χω σκεφτει για διδυμων...Παναγιά μου...λες να χρειαστω τετοιο? Δεν θα χωραμε να μπουμε πουθενα...

Όταν είσαι μόνη σου πως θα τα μεταφέρεις τα μωρα; εγώ βασικά καθημερινές μόνη μου είμαι όλη μέρα. Οπότε ή θα έχω την μικρή στο μάρσιπο και τον μικρό στο καρότσι ή παίρνω καρότσι διδύμων... Εδώ στην Αθήνα κάθε μέρα σιχτιριζω στους δρόμους με το μονο καρότσι. Φαντάζομαι με των δίδυμων θα είναι ακόμα χειρότερα. Αλλά και ο μάρσιπος μαζί με καροτσι και ψώνια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα.

1 hour ago, Mamacita Alina είπε:

Αύριο βρε χαχαχα

Ααααα μπαρτον.. θυμομουν  30/7!

yplDp3.png

Just now, sissy_geo είπε:

Είσαι πολύ γλυκιά αλήθεια! Με συγκίνησες!  Σ'ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις! :) Ώρες ώρες χάνω το κουράγιο μου, γιατί εντάξει πέρασα το λούκι της εξωσωματικής, έζησα και την απώλεια και παρόλο που θεωρώ ότι είμαι δυνατός άνθρωπος, δεν θα αντέξω να ζήσω και την προωρότητα... 

Να μη σε τρομάζει η προωρότητα. Στην εβδομάδα μας τα μωράκια μας είναι βιώσιμα και μερικά μάλιστα κάθονται ελάχιστα στη θερμοκοιτίδα λόγο καλής λειτουργίας των πνευμόνων και ικανοποιητικά κιλακια ήδη.

Και προωρακι να σου έρθει αν είναι γερό και δυνατό δεν έχεις να αγχώνεσαι ούτε να στεναχωριέσαι για κάτι. Ίσα ίσα συντομότερη αγκαλιά!! Δεν σημαίνει προωρακι ίσον κακό... Ειδικά στον μήνα μας.... Μιλάμε για 6μηνα και 7μηνα έμβρυα που τα κατάφεραν μια χαρά είμαστε πλέον στην αρχή του 8ου που συνήθως σκάνε μύτη φυσιολογικα τα διδυμακια.... Ειλικρινά θα πάνε όλα καλά ... Μη στεναχωριέσαι.... Και στο λέω εγώ που ψάχνομαι για αισιοδοξία τις τελευταίες μέρες... Ολο και κάτι θα φοβάμαι ειλικρινά...

Just now, Farmakotriftena είπε:

Όταν είσαι μόνη σου πως θα τα μεταφέρεις τα μωρα; εγώ βασικά καθημερινές μόνη μου είμαι όλη μέρα. Οπότε ή θα έχω την μικρή στο μάρσιπο και τον μικρό στο καρότσι ή παίρνω καρότσι διδύμων... Εδώ στην Αθήνα κάθε μέρα σιχτιριζω στους δρόμους με το μονο καρότσι. Φαντάζομαι με των δίδυμων θα είναι ακόμα χειρότερα. Αλλά και ο μάρσιπος μαζί με καροτσι και ψώνια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα.

Ααααα μπαρτον.. θυμομουν  30/7!

Κι εγώ χαχαχχααα ευτυχώς δε πήγα σήμερα

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

Διαφημίσεις

Just now, Giotitsa είπε:

Χαχαχαχαχαχαχαχα Οχι αγάπη ετσι φαίνεται μακάρι να την γλιτωσεις άλλα στο λέω δεν την γλιτωνεις βλέπεις ποσο κουράγιο σου δίνω έτσι δεν μπορείς να πεις αχχαχαχχαχαχα

Χαχαχαχα...πραγματικα!!Τελικα ομως μαλλον την γλιτωσα!!!Μιλησα με την ενδοκρινολογο μου και μου ειπε οτι ειναι πολυ καλη η καμπυλη και οτι η φυσιολογικη τιμη για τα 120' ειναι μεχρι 150 και οχι 120 που λενε στο μικροβιολογικο. Οποτε ειμαστε μια χαρα μου ειπε και δε χρειαζεται να κανω τιποτα.

• Μου αρέσει 2

H2Vhp2.png3ieAp3.png

Όχι καλέ απλά καλώς ήρθες στο κλαμπ γιατί μια ελαφρά διατροφή μάλλον θα στη συστήσουν. Τι γίνεται καλέ; Μανουλες Οκτωβρίου είμαστε ή διαβητομανουλες; Χαχαχαχαχα

Έλα ντε... Μόνο εγώ δεν εχω;;

@sissy_geo Πολύ στεναχωρήθηκα με το μήνυμά σου. Ξέρεις κι εγώ έτσι το έζησα και συνεχίζω να το ζω αλλά πλέον με πολύ λιγότερο άγχος.

Η αιματολογος σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πάντως ότι γέννας. Που να ξέρει αυτή εξ'αλλου. Απλά λόγω της κατάστασης πρέπει να σε προστατεύσει. Ο τράχηλος από την άλλη αφού δεν έχει ανοίξει μη σε αγχώνει πραγματικά. Στις περισσότερες έτσι γίνεται. Κάπου μετά μένει στάσιμος για καιρό. Να δεις πως μετά θα θες να ανοιξει για να γεννησεις και δεν θα ανοίγει. Από την άλλη ανοίγει από έντονες συσπάσεις κάτι που σε εσένα με την αγωγή που παίρνεις δε γινεται ούτε αυτό.

Κατανοώ όμως πλήρως το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι κλεισμένη σπίτι και όλη μέρα να τριβελιζει το μυαλό σου όλα όσα σε αγχωνουν.. Πάντως Σίσσυ μου γλυκειά πραγματικά δεν έμεινε τίποτα πλέον. Μακάρι να ήμουν κι εγώ 32 βδομαδων. Εμένα ο γιατρός θεωρεί το πρώτο ασφαλές μαξιλαρακι τις 32. Ήδη είσαι και ο μπέμπης σου έχει και τέλειο βάρος. Δεν τα λέω αυτά για να σε αγχωσω ναι; ξορκιζω το κακό. Τίποτα δε θα συμβεί ούτε καν στις 34 βδομάδες. Αλλά αν συχνά μπαίνουν άσχημες σκέψεις στο μυαλό σου, να σκέφτεσαι ότι είσαι σε ασφαλή βδομάδα πλέον και ο μικρός είχε πολύ καλό βάρος..

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Just now, katerinaki 86 είπε:

Χαχαχαχα...πραγματικα!!Τελικα ομως μαλλον την γλιτωσα!!!Μιλησα με την ενδοκρινολογο μου και μου ειπε οτι ειναι πολυ καλη η καμπυλη και οτι η φυσιολογικη τιμη για τα 120' ειναι μεχρι 150 και οχι 120 που λενε στο μικροβιολογικο. Οποτε ειμαστε μια χαρα μου ειπε και δε χρειαζεται να κανω τιποτα.

Κορίτσι μου να πάρεις και δεύτερη γνώμη; Μέχρι 150 είναι σε μη εγκύους και μέχρι 120-130 στην εγκυμοσύνη.... Πολλές κοπέλες από δω είχαν τόσο και ξεκίνησαν απλά διατροφή.... Μου φαίνεται περίεργο γιατί τόσο πολύ που το έχω ψάξει με τον διαβήτη αυτούς τους μήνες και τόσους γιατρούς που έχω ρωτήσει αν έλεγα κάπου ότι μετά από γεύμα είχα πάνω από 130 συνήθως με "μάλωναν". Το όριο επίσης στις 2' είναι κάτω των 120... Γιατί πρέπει στις 2 ώρες να έχει επιστρέψει κοντά στην αρχική του τιμή που ήταν πχ 90... Άρα μέχρι 110 το πολύ.... Δε θέλω να σε αγχωσω αλλά ας πουν τη γνώμη τους και άλλες ζαχαρενιες

Κορίτσι μου να πάρεις και δεύτερη γνώμη; Μέχρι 150 είναι σε μη εγκύους και μέχρι 120-130 στην εγκυμοσύνη.... Πολλές κοπέλες από δω είχαν τόσο και ξεκίνησαν απλά διατροφή.... Μου φαίνεται περίεργο γιατί τόσο πολύ που το έχω ψάξει με τον διαβήτη αυτούς τους μήνες και τόσους γιατρούς που έχω ρωτήσει αν έλεγα κάπου ότι μετά από γεύμα είχα πάνω από 130 συνήθως με "μάλωναν". Το όριο επίσης στις 2' είναι κάτω των 120... Γιατί πρέπει στις 2 ώρες να έχει επιστρέψει κοντά στην αρχική του τιμή που ήταν πχ 90... Άρα μέχρι 110 το πολύ.... Δε θέλω να σε αγχωσω αλλά ας πουν τη γνώμη τους και άλλες ζαχαρενιες

Οχι, εννοειται οτι καλα κανεις και μου τα λες γιατι μεχρι τωρα δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα!!Θα δω τι θα μου πει κι ο γυναικολογος αλλα και στο ιντερνετ ομως που το εψαξα, αυτες τις τιμες που μου ειπε η ενδοκρινολογος ειδα οτι δινουν για καμπυλη κατα την εγκυμοσυνη με ληψη 75gr γλυκοζης. Φανταζομαι οτι μετα απο κανονικο φαγητο σιγουρα θα πρεπει να ειναι πιο κατω οι τιμες.

Σου παραθετω και αυτο που βρηκα:

Καμπύλη Σακχάρου και κριτήρια Διαβήτη Κύησης 

Η δοκιμασία φόρτισης με γλυκόζη γίνεται λαμβάνοντας 75 γρ. γλυκόζης από του στόματος. Η εξέταση γίνεται το πρωί, μετά από τουλάχιστον 8 ώρες νηστείας. Τις προηγούμενες τουλάχιστον 3 μέρες η εξεταζόμενη δεν πρέπει να υποβάλλεται σε διαιτητικό περιορισμό των υδατανθράκων. Η μέτρηση γλυκόζης γίνεται προ της λήψης γλυκόζης και μετά από 60 και 120 λεπτά. Όταν έστω μια τιμή είναι ίση η μεγαλύτερη από αυτές που αναφέρονται παρακάτω διαγιγνώσκεται διαβήτης κύησης: 

Γλυκόζη νηστείας: 92mg/dl 

Γλυκόζη 60 λεπτών: 180mg/dl 

Γλυκόζη 120 λεπτών: 153mg/dl 

Επεξεργάστηκαν by katerinaki 86

H2Vhp2.png3ieAp3.png

1 hour ago, katerinaki 86 είπε:

Ζαχαρενιες για πειτε τη γνωμη σας!!!Πηρα τα αποτελεσματα της καμπυλης:

0min: 83

60min: 155

120min: 137

Η τελευταια ειναι πανω απο τις φυσιολογικες τιμες που δινει το μικροβιολογικο (70-120). Να αγχωθω???

Το θετικο ειναι οτι ο αιματοκριτης πηρε λιγο τα πανω του και απο 30 πηγε 32,3...κατι ειναι κι αυτο!!!

Εγώ έκανα την καμπύλη στο νοσοκομείο ΡΕΑ και για όρια γράφει με γλυκόζη 75gr:

• στα 0'        < 92 (πριν τη γλυκόζη)

• στα 60'     <180

• στα 120'   <153

• στα 180'   <140

Εμένα ήταν ανεβασμένη 21 μονάδες πάνω στα 60', στο όριο στα 120' και 20 μονάδες πάνω στα 180' και ξεκίνησα διατροφή. Στην διατροφή μου έχει άλλα όρια, όχι αυτά της καμπύλης.

Άρα με αυτά τα όρια είσαι μιά χαρά.

1 hour ago, sissy_geo είπε:

Γεια σας κοριτσάκια μου γλυκά! Σας γράφω γιατι είμαι λίγο πεσμένη, εδω μιλάμε ελεύθερα, δεν μ'αρεσει να κλαίγομαι ή να εξηγώ στον καθε ένα τι έχω... Λίγο η κλεισούρα, λίγο όλα τα άγχη και οι φόβοι, έχω πέσει εδω και 3 μέρες...Πολύ... Χθες το βράδυ με έπιασε το παράπονο... Πέρασα τοσα πολλά, αμέτρητα, για να φτάσω εδω και δεν μπόρεσα να χαρώ ούτε μια μέρα την εγκυμοσύνη μου..  Είμαι πολύ πεσμένη. Ίσως γιατί φοβήθηκα λίγο παραπάνω, γιατί η αιματολόγος μου εδωσε εντολή απο τώρα και στο εξης να σταματήσουμε το σαλοσπιρ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και να συνεχίσω μόνο ενέσεις inohep και αυτές μάλιστα να μετακινηθούν πρωινή ωρα γιατί σε περίπτωση που έχουμε κάτι ξαφνικό θα πρέπει να προσέξουμε το ενδεχόμενο αιμορραγίας. Θα πρέπει να απέχει κάποιες ωρες η αντιπηκτική απο το βράδυ, γιατί λέει τα νερά στις περισσότερες γυναίκες σπάνε βραδινές ώρες. Όσες έχετε ηδη γεννήσει στο παρελθόν συμφωνείτε; Ετσι είναι;  Έτσι μου είπε, συγκεκριμένα λέει λόγω του κιρκαδιακού ρυθμού έκκρισης της οξυτοκίνης. Δεν ξέρω.. Απλά αισθάνομαι σαν να μου είπε, γεννάς ρε παιδί μου, και αυτό με τάραξε... Μπαίνω 32η.. Για να δούμε.. Θα αντέξουμε μέχρι τουλάχιστον 34 που θέλει η γιατρός μου;;;;; Αααχ θα τρελαθώ.. Έχει κουραστεί και το σώμα μου αλλά κυρίως το μυαλό μου.... Ώρες ώρες τρελαίνομαι λες και υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω... Αλλά επίσης όταν τρελαίνομαι και με πιάνει απελπισία, λέω ότι είναι να γίνει θα γίνει.... Αυταααα.. Συγνώμη για τη μαυρίλααααα!! Ααα επίσης τρωω ακατάπαυστα απο την απελπισία μου αλλά και πεινάω σαν τρελή... Μέχρι τωρα είχα βάλει μονο 6 κιλά, τώρα ποιος ξέρει :D

Γειά σου! Κι εγώ δεν μπόρεσα και ακόμα δεν μπορώ να χαρώ την εγκυμοσύνη μου. Γιατί προσέχω συνέχεια και φοβάμαι λόγω των έντονων συσπάσεων. Θέλω να μπω στον 8ο για να χαλαρώσω πιο πολύ. Εσύ μπήκες ήδη 32η βδομάδα. Οπότε μη φοβάσαι τόσο τώρα πια. Να σκέφτεσαι θετικά. Εδώ ζουν μωράκια σε πολύ μικρότερη βδομάδα.

Χθες ο σύζυγός μου πέτυχε έξω 1 ζευγάρι με το μωράκι τους και η κοπέλα γέννησε στις 32 βδομάδες και το μωράκι ήταν μιά χαρά. Απλά μπήκε θερμοκοιτίδα. Μη σε φοβίζει η θερμοκοιτίδα, τόσα μωράκια μπαίνουν.

Και πάλι δεν είναι απαραίτητο ότι θα γεννήσεις τώρα. Γενικά μιλάμε. Είσαι πάρα πάρα πολύ κοντά αυτό να σκέφτεσαι για να σου ανεβαίνει η διάθεση. Το μωράκι ό,τι και να γίνει είναι βιώσιμο και χωρίς να έχει αναπνευστικά προβλήματα και άλλα πολλά στο μέλλον, γιατί δε θα είναι πολύ πρόωρο.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Just now, Nikoleta... είπε:

Εγώ έκανα την καμπύλη στο νοσοκομείο ΡΕΑ και για όρια γράφει με γλυκόζη 75gr:

• στα 0'        < 92 (πριν τη γλυκόζη)

• στα 60'     <180

• στα 120'   <153

• στα 180'   <140

Εμένα ήταν ανεβασμένη 21 μονάδες πάνω στα 60', στο όριο στα 120' και 20 μονάδες πάνω στα 180' και ξεκίνησα διατροφή. Στην διατροφή μου έχει άλλα όρια, όχι αυτά της καμπύλης.

Άρα με αυτά τα όρια είσαι μιά χαρά.

Ευχαριστω πολυ!!Τα ιδια ορια ακριβως μου ειπε και η ενδοκρινολογος. Κι εγω αυτο καταλαβα οτι ειναι αλλες οι φυσιολογικες τιμες στην καμπυλη που εχεις πιει τη γλυκοζη και αλλες οταν μετριεσαι μετα απο γευματα...και μου φαινεται λογικο να σου πω την αληθεια.

H2Vhp2.png3ieAp3.png

Καλησπερα..Κι εγω σημερα πηρα τα αποτελεσματα της καμπυλης..183 στα 60  διατροφη κι εγω..Για τα ποδια που πονουσα μου εδωσε μαγνησιο πρωι βραδυ αλλα ξεχασα να τον ρωτησω υπαρχουν περιορισμοι οπως και με το σιδηρο..Πχ πρεπει να εισαι νηστικη η κατι τετοιο?

Ευχαριστω πολυ!!Τα ιδια ορια ακριβως μου ειπε και η ενδοκρινολογος. Κι εγω αυτο καταλαβα οτι ειναι αλλες οι φυσιολογικες τιμες στην καμπυλη που εχεις πιει τη γλυκοζη και αλλες οταν μετριεσαι μετα απο γευματα...και μου φαινεται λογικο να σου πω την αληθεια.

Κι εμένα η ενδοκρινολόγος που μου έδωσε διατροφή, άλλα όρια μου έδωσε. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου δεν είμαι γιατρός, αλλά πιστεύω είσαι μιά χαρά.

Just now, Kiki1 είπε:

Καλησπερα..Κι εγω σημερα πηρα τα αποτελεσματα της καμπυλης..183 στα 60  διατροφη κι εγω..Για τα ποδια που πονουσα μου εδωσε μαγνησιο πρωι βραδυ αλλα ξεχασα να τον ρωτησω υπαρχουν περιορισμοι οπως και με το σιδηρο..Πχ πρεπει να εισαι νηστικη η κατι τετοιο?

Καλησπέρα! Καλά εγώ άσε στα 60' είχα 201 με όριο το 180..... Εσύ είσαι ελάχιστα πάνω από το όριο. Άρα μπορεί να σου πει κι εσένα να προσέξεις λίγο.

Τα πόδια σου είναι καλύτερα; Για μαγνήσιο δε μου είπανε κάτι για πότε να το παίρνω. Μόνο για το σίδηρο νηστική και όχι μαζί με το ασβέστιο.

Οχι, εννοειται οτι καλα κανεις και μου τα λες γιατι μεχρι τωρα δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα!!Θα δω τι θα μου πει κι ο γυναικολογος αλλα και στο ιντερνετ ομως που το εψαξα, αυτες τις τιμες που μου ειπε η ενδοκρινολογος ειδα οτι δινουν για καμπυλη κατα την εγκυμοσυνη με ληψη 75gr γλυκοζης. Φανταζομαι οτι μετα απο κανονικο φαγητο σιγουρα θα πρεπει να ειναι πιο κατω οι τιμες.

Σου παραθετω και αυτο που βρηκα:

Καμπύλη Σακχάρου και κριτήρια Διαβήτη Κύησης 

Η δοκιμασία φόρτισης με γλυκόζη γίνεται λαμβάνοντας 75 γρ. γλυκόζης από του στόματος. Η εξέταση γίνεται το πρωί, μετά από τουλάχιστον 8 ώρες νηστείας. Τις προηγούμενες τουλάχιστον 3 μέρες η εξεταζόμενη δεν πρέπει να υποβάλλεται σε διαιτητικό περιορισμό των υδατανθράκων. Η μέτρηση γλυκόζης γίνεται προ της λήψης γλυκόζης και μετά από 60 και 120 λεπτά. Όταν έστω μια τιμή είναι ίση η μεγαλύτερη από αυτές που αναφέρονται παρακάτω διαγιγνώσκεται διαβήτης κύησης: 

Γλυκόζη νηστείας: 92mg/dl 

Γλυκόζη 60 λεπτών: 180mg/dl 

Γλυκόζη 120 λεπτών: 153mg/dl 

Όντως; γιατί όταν βγήκα με 190 στη 1 ώρα μου είπαν και στο εργαστήριο αλλά και γυναικολόγος ενδοκρινολόγος ότι είμαι πολύ εκτός ορίων γιατί το όριο είναι το 130!!!!
φαντάζεσαι ψυχολογία που μου έφτιαξαν ε; Γιαυτό και πήρα το θάρρος να σου πω για άλλη μία γνώμη... εμένα φρίκαραν τόσο επειδή ήταν το όριο 130 και το τόνιζαν συνέχεια και στη 2η ωρα που είχα 113 νομίζω; ή 123 δε θυμάμαι... πάλι τα άκουσα.... αλλά οπως παντα οι γιατροι δε συμφωνουν. ελπιζω να μη σε αγχωσα ειλικρινα γιατι δεν μου φαινοντι τρελες οι τιμες σου σε καμια περιτωση... απλα συμφωνα με τις οδηγιες που ελαβα εγω θεωρειται η καμπυλη σου ελαφρως εκτος οριων και δεν μπορουσα να μη σου το πω.... Μακαρι αντως να ισχυει τοοριο του δικου σου γιατρου αλλα και το αρθρο :P συμφερει κι εμενααα χαχαχαχα

Just now, Nikoleta... είπε:

Κι εμένα η ενδοκρινολόγος που μου έδωσε διατροφή, άλλα όρια μου έδωσε. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου δεν είμαι γιατρός, αλλά πιστεύω είσαι μιά χαρά.

Καλησπέρα! Καλά εγώ άσε στα 60' είχα 201 με όριο το 180..... Εσύ είσαι ελάχιστα πάνω από το όριο. Άρα μπορεί να σου πει κι εσένα να προσέξεις λίγο.

Τα πόδια σου είναι καλύτερα; Για μαγνήσιο δε μου είπανε κάτι για πότε να το παίρνω. Μόνο για το σίδηρο νηστική και όχι μαζί με το ασβέστιο.

Απο την αρχη μου ειχαν πει να προσεχω δε ξερω γιατι και να που επαληθευτηκαν..Τα ποδια μου ειναι πολυ χαλια πονανε τοσο πολυ που με πιανουν ακομα και τα κλαματα..Αστα..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...