Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , dimi.tra είπε:

Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε; Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Μην γελάσετε: στην ωοληψια τι φοράγατε; Να προσέξω κάτι; Ντράπηκα να ρωτήσω τον γιατρό μου 😅

Τίποτα πας κανονικά απέφυγε τις κολωνιες και στην ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα 

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

Μανούλες Οκτωβρίου 2019!

Recommended Posts

Just now, Farmakotriftena είπε:

Λογικά σε αυτά θα είσαι άνετα αφού εδραιωθεί ο θηλασμός. Μεγαλώνει πολύ το στήθος (όχι σε όλες αλλά στην πλειοψηφία) εγώ έχω μικρό στήθος αλλά είχε μεγαλώσει πάρα πολύ. Θηλαζα και 20 φορές τη μέρα για μήνες.

Ειχες κανει σεμινάρια θηλασμου; Θελω τοσο πολυ να θηλασω αποκλειστικά... 

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Penny...

1828

• winspert

1792

• Mamacita Alina

1638

• tsilona

1294

Εγώ κοριτσια σχεδόν όλα από τα τζάμπο τα πήρα. Τα ρουχαλακια εννοω. Και είναι μια χαρά και για το δεύτερο παιδάκι μου εκτός μερικά που οι λεκέδες από τα φρούτα δεν καθάρισαν ποτέ. Μου βγήκαν μια χαρά. Δε ξέρω για άλλες κοπέλες. Απλά λίγο τα νούμερα τους είναι περίεργα. 0 νούμερο ή newborn δεν πήρα γιατί είναι αρκετά μικρό και η δικιά μου που γεννήθηκε 3.500 δε χωρούσε. Πήρα 0-3 και 3-6. 

Η τελευταία εβδομάδα του τρίτου μήνα άρα και του 1ου τριμήνου είναι η 13. Υπάρχει ένα ωραίο πινακακι αν αναζητήσεις στο google με το πώς μετράνε. Το έχω αλλά δεν ξέρω πως ανεβαίνει.

• Μου αρέσει 1

0dftp2.png rVxgp2.pnghHSMp2.png

Just now, Giotitsa είπε:

Γιατι ρε τι έχει το jumbo μια χαρα ελεγμενα ειναι τα ρουχα 

Χωρις η τιμη να ειναι παντα προϋπόθεση, απλα ρωταω απο ποιοτητα... Ειμαι ασχετη γι αυτο ρωταω... Αν ειναι καλα θα παρω κ εγω. Αν δλδ δς δημιουργουν αλλεργιες ή διάφορα, δεν αξίζει να δινεις πολλα λεφτα σε ρουχα που ιδιως στην αρχη θα φορεθουν ελαχιστα... 

• Μου αρέσει 2

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Just now, winspert είπε:

Χωρις η τιμη να ειναι παντα προϋπόθεση, απλα ρωταω απο ποιοτητα... Ειμαι ασχετη γι αυτο ρωταω... Αν ειναι καλα θα παρω κ εγω. Αν δλδ δς δημιουργουν αλλεργιες ή διάφορα, δεν αξίζει να δινεις πολλα λεφτα σε ρουχα που ιδιως στην αρχη θα φορεθουν ελαχιστα... 

Δεν δημιουργούν τιποτα αποκυτως αληθεια σου λεω εγω ολα απο εκει θα τα παρω εκτος απο ρηλαξ γιατι δεν εχει καλο στρώμα ας μου δωσει λεφτα εμενα και θα σου πω εγω καλα εχω και την καρτα του αλλα δεν θελω να παθει εγκεφαλικο αχχαχαχχαχαχαχ πλακα κανω ποτε δεν θα εβγαζα λεφτά χωρις να τον ρωτησω

xfHlp3.png

Διαφημίσεις

Just now, Giotitsa είπε:

Δεν δημιουργούν τιποτα αποκυτως αληθεια σου λεω εγω ολα απο εκει θα τα παρω εκτος απο ρηλαξ γιατι δεν εχει καλο στρώμα ας μου δωσει λεφτα εμενα και θα σου πω εγω καλα εχω και την καρτα του αλλα δεν θελω να παθει εγκεφαλικο αχχαχαχχαχαχαχ πλακα κανω ποτε δεν θα εβγαζα λεφτά χωρις να τον ρωτησω

Χαχαχαχα, δεν παιζεσαι.... Κρατιεσαι με το ζορι!!! Μήπως τελικα σε λιγο καιρο παω κ εγω μια βολτα απο εκει... 

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Καλά πόσα ρουχα τα έχω πληρώσει πιο ακριβά και μετά βλέπω ετικέτα "made in China"... Μια χαρά είναι του τζάμπο τουλάχιστον για καθημερινά και πρόχειρα ρούχα. Και φυσικά κορμακια  φανελάκια βρακάκια παιδικά. Νουμερο  0-1 δεν αξιζει να πάρετε. Και 0-3 κανα δυο αν πηρα εγω. Τα περισσότερα ηταν 3-6 για τα νεογέννητα.

@winspert όχι δεν παρακολούθησα σεμινάρια. Αλλά στην κορη μου δεν τα κατάφερα καλά γιατί νόμιζα τότε πως δεν έχω γάλα. Στον γιο μου το έβαλα πείσμα ενημερώθηκα, κατάλαβα πως όλες οι γυναίκες έχουμε γάλα αρκεί να κάνουμε τα σωστά βήματα. Ο γιος μου όμως μπήκε μενν και στο μαιευτήριο μου έδωσαν θήλαστρο 1,5 μέρα μετά. Τραγικοτατο λάθος για την παραγωγή μου με αποτέλεσμα να φτύσω αίμα ώστε να καταφέρω να τον θηλάσω. Και τα κατάφερα με χαπια(αναγκαστικά) μαραθώνιους θηλασμους (20 ώρες το 24ωρο) συν θήλαστρο συν σύμβουλο θηλασμού και κατάθλιψη. Ομως τα  κατάφερα. Οποτε ξεκινα να διαβάζεις γιατι ο θηλασμος ειναι μεν στη φύση της γυναίκας να το κάνει αλλά θέλει σωστή αρχή για να γίνει και εύκολος.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Just now, winspert είπε:

Χαχαχαχα, δεν παιζεσαι.... Κρατιεσαι με το ζορι!!! Μήπως τελικα σε λιγο καιρο παω κ εγω μια βολτα απο εκει... 

Ναι εχω τοση λαχταρα ασε φιλη μου θα τα μυριζω ολη την ωρα μετα θα μυριζει μωρακι αχ αυτη η μυρωδια αχ ....

Λοιπον βρηκα ενα πινακακι

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΕΘΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ 0 - 12 μηνών (NEWBORN)

BABY-SIZE-ICON.jpg

ΜΕΓΕΘΗ 0 μηνών 0-1 μηνών 1-2 μηνών 2-4 μηνών  4-6 μηνών  6-9 μηνών 9-12 μηνών
(εκ.) (εκ.) (εκ.) (εκ.) (εκ.) (εκ.) (εκ.)
  Ύψος 50 55 60 65 70 75 80
  Στήθος 36 38 40 42 44 46 48
  Μέση 40 41 42 43 44 46 47
  Περιφέρεια 42 44 46 48 50 52 54
  Εσωτερικό μήκος ποδιού 20 21 22 23,5 27 28,5 30,5

xfHlp3.png

Just now, Farmakotriftena είπε:

@winspert όχι δεν παρακολούθησα σεμινάρια. Αλλά στην κορη μου δεν τα κατάφερα καλά γιατί νόμιζα τότε πως δεν έχω γάλα. Στον γιο μου το έβαλα πείσμα ενημερώθηκα, κατάλαβα πως όλες οι γυναίκες έχουμε γάλα αρκεί να κάνουμε τα σωστά βήματα. Ο γιος μου όμως μπήκε μενν και στο μαιευτήριο μου έδωσαν θήλαστρο 1,5 μέρα μετά. Τραγικοτατο λάθος για την παραγωγή μου με αποτέλεσμα να φτύσω αίμα ώστε να καταφέρω να τον θηλάσω. Και τα κατάφερα με χαπια(αναγκαστικά) μαραθώνιους θηλασμους (20 ώρες το 24ωρο) συν θήλαστρο συν σύμβουλο θηλασμού και κατάθλιψη. Ομως τα  κατάφερα. Οποτε ξεκινα να διαβάζεις γιατι ο θηλασμος ειναι μεν στη φύση της γυναίκας να το κάνει αλλά θέλει σωστή αρχή για να γίνει και εύκολος.

Γι αυτο σε ρωτησα. Ηδη στις 8 Απριλίου θα παω στο πρώτο σεμινάριο θηλασμου. Θελω τοοοοσο πολυ να τα καταφερω αλλα αυτο που με φοβιζει λιγο ειναι οτι στα νοσοκομεια προκειμενου να προωθησουν τα γαλατα σου λενε οτι δεν εχεις ακομα γαλα, δε φτανει, κλαιει το μωρο, ξεκουρασου εσυ κ θα το ταισουμε εμεις... Κ επειδη ξερω οτι δεν ισχυουν ολα αυτα τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις θελω να ενημερωθω σωστα ωστα να μπορεσω να πω οχι εκει που πρεπει.. Κ επισης εχω μαθει πως ο σωστος θηλασμος κανονικα δεν ποναει. Αν ποναει σημαίνει οτι τι μωρο δεν εχει πιασει σωστα. Λογικα κ θα υπαρχει πονος ευαισθησιας αλλα μεχρι εκει. Τα λέω σωστα;;; Εσυ θα μου πεις κ οσες ξερετε!!! Εγω μονο θεωρια... 

Κ για τα ρουχαλακια, τελεια... Θα παρω κ εγω τοτε!!!! 

• Μου αρέσει 2

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Εχω ανεβασει ενα πινακακι αλλα χρειαζεσαι εγκριση θα κανετε υπομονη ετσι

Just now, winspert είπε:

Γι αυτο σε ρωτησα. Ηδη στις 8 Απριλίου θα παω στο πρώτο σεμινάριο θηλασμου. Θελω τοοοοσο πολυ να τα καταφερω αλλα αυτο που με φοβιζει λιγο ειναι οτι στα νοσοκομεια προκειμενου να προωθησουν τα γαλατα σου λενε οτι δεν εχεις ακομα γαλα, δε φτανει, κλαιει το μωρο, ξεκουρασου εσυ κ θα το ταισουμε εμεις... Κ επειδη ξερω οτι δεν ισχυουν ολα αυτα τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις θελω να ενημερωθω σωστα ωστα να μπορεσω να πω οχι εκει που πρεπει.. Κ επισης εχω μαθει πως ο σωστος θηλασμος κανονικα δεν ποναει. Αν ποναει σημαίνει οτι τι μωρο δεν εχει πιασει σωστα. Λογικα κ θα υπαρχει πονος ευαισθησιας αλλα μεχρι εκει. Τα λέω σωστα;;; Εσυ θα μου πεις κ οσες ξερετε!!! Εγω μονο θεωρια... 

Κ για τα ρουχαλακια, τελεια... Θα παρω κ εγω τοτε!!!! 

@Farmakotriftenaκαι ποιος ητανε ο σωστος τρόπος θηλασμου φιλη μου πες μας κάτι αν μπορεις σε παρακαλώ με ενδιαφερει εγω ήδη ξερω ότι θα εχω γαλα και καλο κιολας οποτε για πες

• Μου αρέσει 1

xfHlp3.png

Διαφημίσεις

Για το πώς θα βάλετε το μωρό στο στηθος τσεκάρετε βιντεάκια. Πατήστε στο YouTube breastfeeding... learning how to breastfeed your baby και αλλά τέτοια και θα βρείτε πολλά βίντεο.

Εγώ κορίτσια πονούσα ΠΑΑΑΑΡΑ ΜΑ  ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ τις 2 πρώτες βδομάδες το μωρό το έβαζα ολοσωστα στο στήθος. Στις ομάδες θηλασμού λένε ότι ο σωστός θηλασμός δεν πονάει. Είναι μεγα λάθος αυτό. Ξέρω πολλές γυναίκες που στις αρχές πονούσαν. Είναι απλά θέμα ευαισθησίας στο στήθος. Δεν είχα τραυματιστεί αλλά ήθελε χρόνο ο οργανισμός μου να μην πονάει. Μου κοβόταν η αναπνοή κορίτσια τόσο πολύ. Αλλά είναι κάτι που περνάει σίγουρα.

Η πιο σωστή αρχή είναι να μπει το μωρό κατευθείαν στο στήθος. Όταν γεννηθεί(αν και στην Ελλάδα λίγο δύσκολο αυτο) αλλθως την 1η ώρα είναι το ιδανικότερο.

Δεύτερο και σημαντικό θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τουλάχιστον τους πρώτους 2 μήνες τα περισσότερα μωρα θηλάζουν συνέχεια. Είτε κάθε 15' είτε θηλάζουν σερι για 1ωρα και μετά από μιση ώρα ξανά θέλουν, κι εκει δυστυχώς γίνεται το μεγαλύτερο λάθος και η μαμά αυτό το ερμηνεύει πως το μωρό δεν χορταίνει και δίνει ξένο. Το μωρό θα σου φτιάξει την παραγωγή και στο τέλος θα έχεις τόσο όσο χρειάζεται το μωρό σου. 

Επίσης να θυμόμαστε ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο ζήτηση(δηλαδή δεν περιμένεις μόνο από το.μωρο να ζητήσει) αλλά είναι και προσφορά(του προσφέρεις κι εσύ μέσα στη μέρα)

Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί λένε ότι τα μωρά θα πρέπει να τρώνε ανά 3 ώρες περίπου είναι λάθος και αυτό. Εμείς άμα διψασουμε θα πρέπει να περιμένουμε 3 ώρες για να ξαναπιουμε νερο; 

Γενικά οι πρώτοι 2 με 3 μήνες είναι οι πιο ζόρικοι όπου πρέπει να θηλαζεις πολύ αλλά μετά αυτό φτιάχνει. Μη φοβάστε να έχετε συνέχεια το.μωρο πάνω σας αγκαλιά και στο στηθος κι ας θηλάζουν σερι και 2ωρες. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή για τα μωρά

• Μου αρέσει 5

yplDp3.png

Ότι θέλετε και από θηλασμό κορίτσια θα σας βοηθήσω κ γω....δεν ήπιε ξένο η μικρή μου καθόλου...επίσης από σουτιέν, έχω να βάλω από το 13 που έμεινα έγκυος 1η φορά. Τα pretty bra με σωσαν!!! Κ στο θηλασμό μετα κ σε όλα.κ έχω μεγαλο στήθος κ μια χαρά κρατανε

Just now, Giotitsa είπε:

Εχω ανεβασει ενα πινακακι αλλα χρειαζεσαι εγκριση θα κανετε υπομονη ετσι

@Farmakotriftenaκαι ποιος ητανε ο σωστος τρόπος θηλασμου φιλη μου πες μας κάτι αν μπορεις σε παρακαλώ με ενδιαφερει εγω ήδη ξερω ότι θα εχω γαλα και καλο κιολας οποτε για πες

Μπα που να σκάσεις αχαχαχχααχχα καλό γαλα λέει ρε :-P

Κακο γάλα κ νερουλό που λένε ΔΕΝ υπάρχει σε κανένα βυζι. 

• Μου αρέσει 2

UBi6p3.pngwFClp3.png

Just now, tsilona είπε:

Ότι θέλετε και από θηλασμό κορίτσια θα σας βοηθήσω κ γω....δεν ήπιε ξένο η μικρή μου καθόλου...επίσης από σουτιέν, έχω να βάλω από το 13 που έμεινα έγκυος 1η φορά. Τα pretty bra με σωσαν!!! Κ στο θηλασμό μετα κ σε όλα.κ έχω μεγαλο στήθος κ μια χαρά κρατανε

Μπα που να σκάσεις αχαχαχχααχχα καλό γαλα λέει ρε :-P

Κακο γάλα κ νερουλό που λένε ΔΕΝ υπάρχει σε κανένα βυζι. 

Εμένα εχει λιπαρά μαρη μην γελας αχχαχχαχαχχαχα

xfHlp3.png

@Farmakotriftena& @tsilonaσας ευχαριστώ πολυ. Η αλήθεια είναι οτι εχω δει απειρα βιντεακια κ σιγουρα βοηθανε αλλα φανταζομαι οτι ειναι καλο κ στην πραξη να σου δειξει καποιος... Στα μαιευτήρια συνηθιζουν να λενε πως ακομα δεν εχεις γαλα κ να δωσουν ξενο αλλα πειτε μου αν κανω λαθος, το πρωτογαλα ειναι κ θρεπτικο κ αρκετο γι αυτη τη φαση... Κ εγω τωρα φοραω τυπου πριτι μπρα γιατι κ δεν μου κάνουν τα σουτιεν μου αλλα κ με ενοχλουν οι μπανελες... Οι συμβουλές σας ειναι πολύτιμες... 

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...