-
Από την διαχείριση / Admin news
-
πρίν από 6 λεπτά , Xristina96 είπε:
Καλησπέρα,
Καλό είναι να τα κάνεις για να αποκλίσεις πιθανότητες. Εγώ μετά την βιοχημική είχα κάνει υστεροσκόπηση με βιοψία ενδομητρίου και scratching, δεν γνώριζα τότε για το μικροβιομα.
Συγνώμη που σε ρωτάω, σε ποια εβδομάδα συνέβησαν οι αποβολές σου;
Γενικότερα για αποβολές πρώτου τριμήνου, μπορεί να ευθύνονται ορμονικές ανισορροπίες, χρωμοσωματικές ανωμαλίες εμβρύου, πρόβλημα με ζάχαρο, αντίσταση στην ινσουλίνη, μικροβίωμα, κακής ποιότητας βλαστοκύστης, πολύποδας, συμφύσεις, υδροσάλπιγγες που προκαλούν μια σαν μόνιμη φλεγμονή και κάνει μη φιλική την μήτρα, θρομβοφυλία, τα ποιο συνηθισμένα, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι. Και κάποιες φορές, απλό και το πολύ πονεμένο Τυχαίο γεγονός.
Η πρώτη ήταν παλίνδρομη 6 εβδομάδα και η δεύτερη φυσική αποβολή 6η βδομάδα πάλι σε καμία δεν είχαμε προλάβει να δούμε έμβρυο και καρδιακή λειτουργία !!! Είχα κάνει εξετάσεις αιματολογικές και ανοσοολογικες όπου δεν είχε φανεί κάτι και τώρα μου πρότεινε υστεροσκοπηση και μικροβιομα
πρίν από 6 λεπτά , dimi.tra είπε:Για την διατεταμένη σάλπιγγα τι σου είπαν; Πως το αιτιολόγησαν; Θα κάνεις κάτι γι αυτό; Κοίτα σίγουρα όσο προσπαθείς κάποια στιγμή θα πετύχεις. Μπορεί να μην πιστεύω στην τύχη αλλά οι μεταλλάξεις είναι τυχαίο γεγονός και ποτέ δεν ξέρεις αν θα προκύψουν σε ένα έμβρυο και οι μεταλλάξεις στα έμβρυα είναι ένας λόγος για βιοχημική κύηση, βέβαια στην ηλικία σου, χωρίς ιστορικό και χωρίς ιστορικό του συζύγου δεν περιμένεις σοβαρά προβλήματα. Ο σύζυγος τι ηλικία έχει;
Είχες μία βιοχημική και μία αποβολή, αν έχεις τσεκάρει το περιβάλλον την μήτρας και δεν υπάρχει κάτι εκεί τότε κατά την προσωπική μου άποψη τσεκάρεις τα έμβρυα (προεμφυτευτικός) αν κι εκεί δεν βρεθεί κάτι τότε ναι να το δεχτώ ότι είναι τυχαίο γεγονός. Η βιοχημική αν και θεωρητικά είναι ένα καλό αποτέλεσμα (γιατί έγιναν τα πρώτα βήματα) παραμένει μία αποβολή. Στην φάση που είμαστε όλες εδώ μέσα ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα και προσωπικά δυσκολεύομαι να τα αφήσω όλα στον παράγοντα τύχη, ειδικά με την δικιά μου τύχη!
Να είμαστε ειλικρινείς όλα αυτά έχουν κι ένα ψυχολογικό αλλά κι ένα οικονομικό κόστος που δεν είναι μικρό. Είναι λογικό πολλοί γιατροί να αφήνουν και μερικά πράγματα στην τύχη τους γιατί δεν είναι εύκολο για όλες τις γυναίκες να περάσουν όλα αυτά τα στάδια χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό, κάτι εμφανές, μία απόδειξη. Αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ πως το ψυχολογικό κόστος μιας απώλειας είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το ψυχολογικό κόστος ενός αχρείαστου χειρουργείου ή μιας αχρείαστης εξέτασης και σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με το οποιοδήποτε οικονομικό. Εγώ όμως, γιατί μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Δεν είμαστε όλες ίδιες και εδώ μέσα το έχουμε αποδείξει. Κάθε μία έχει τα δικά της βιώματα και τις δικές τις εμπειρίες και αντοχές. Γι αυτό και κάθε μία μας διαλέγει την ομάδα της που νιώθει καλύτερα για να πετύχει τον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από μία τελειόμηνη, υγιής εγκυμοσύνη.Κι εδώ έρχομαι σε συνέχεια της μισής προηγούμενης απάντησης μου να σου πω πως εγώ προσωπικά έχω κάνει ήδη μικροβίωμα και ετοιμάζομαι για υστεροσκόπηση χωρίς να έχω κάνει καν εμβρυομεταφορά. Δηλαδή ήταν και απαίτηση μου στους γυναικολόγος μου γιατί όπως του είπα: δεν θα περιμένω δύο αποβολές για να βρω ένα πρόβλημα αν υπάρχει. Μετά δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Οπότε ναι πιστεύω πολύ πως αυτές οι εξετάσεις αν μπορείς να τις κάνεις τότε να τις κάνεις. Μπορεί να μην δείξουν τιποτα απολύτως, μπορεί όμως με ένα απλό scratching να πετύχεις την επόμενη φορά κύηση. Και αν βρεθεί μικρόβιο θα κάνεις την θεραπεία σου με αντιβιοτικά και προβιοτικά και θα προχωρήσεις στην ετ σου. Άντε να χάσεις και 1 ή 2 κύκλους μέχρι να τελειώσεις την θεραπεία σου.
Και όπως σου γράφει και η @Xristina96 οι λόγοι των αποβολών είναι πολλοί, απλά κάνεις εξετάσεις και αποκλείεις, μπορεί να βρεις κάτι, μπορεί και όχι βέβαια και να είναι όντως τυχαίο γεγονός.Το scratching τι είναι ακριβώς ; Ναι θα τις κάνω εφόσον τις πρότεινε!! Εσύ τις είχες κάνει συγκεκριμένη μέρα του κύκλου ; Εκείνος μου είπε μια εβδομάδα μετά δηλαδή 8-10 μέρα να της κάνουμε
-
Μπεμπακια 2019
-
Θέματα
-
- 7.689 απαντήσεις
- 936.569 εμφανίσεις
-
- 940 απαντήσεις
- 474.032 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 127.749 εμφανίσεις
-
- 11.150 απαντήσεις
- 2.162.338 εμφανίσεις
-
Είμαι έγκυος! Το πρώτο πράγμα που θα κάνω τώρα που βεβαιώθηκα είναι...
Από CoffeeMaker, in Τα ΧαΛαραααά καφέ !!
- 5 απαντήσεις
- 37.082 εμφανίσεις
-
-
-
- 7.688 απαντήσεις
- 936.559 εμφανίσεις
-
- 1.068 απαντήσεις
- 42.773 εμφανίσεις
-
- 6 απαντήσεις
- 219 εμφανίσεις
-
- 26 απαντήσεις
- 9.945 εμφανίσεις
-
- 1.785 απαντήσεις
- 227.354 εμφανίσεις
-
Προς εμβρυομεταφορα 1 2 3 4 66
Από kate82, in Όλες οι κατηγορίες των Καφέ
- 987 απαντήσεις
- 52.889 εμφανίσεις
-
- 966 απαντήσεις
- 98.917 εμφανίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 238 εμφανίσεις
-
- 19 απαντήσεις
- 24.698 εμφανίσεις
-
- 16 απαντήσεις
- 19.288 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα