Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

Μπεμπακια 2019

Recommended Posts

Κοριτσια, καλησπέρα, μια ερώτηση.. Ποιο σκεύασμα φολικού οξέος παίρνετε?? Εμένα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη η γυναικολόγος μου είχε πει να παίρνω το felicine και τώρα στην δεύτερη μου είπε να παίρνω το fanolit 0,5. Ποια η διαφορά τους??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 17,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Smile89

2087

• Beboula25

1440

• nanoula90

1167

• Vasoth.

1093

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 13 λεπτά , mama16 είπε:

Κοριτσια, καλησπέρα, μια ερώτηση.. Ποιο σκεύασμα φολικού οξέος παίρνετε?? Εμένα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη η γυναικολόγος μου είχε πει να παίρνω το felicine και τώρα στην δεύτερη μου είπε να παίρνω το fanolit 0,5. Ποια η διαφορά τους??

καλησπεεεερα,εγω παιρνω το felicine :D

• Μου αρέσει 1

Lilypie - (30Y3)

Μόλις με πήρε, 

Αυτό είναι το δικό μου ποσοστό αρχικά,

Αυτό που μου είπε είναι ότι απλά υπάρχει πιθανότητα η ανάπτυξη του μωρού να μην είναι ακριβώς όπως πρέπει και στην περίπτωση αυτή χορηγούν ή ασπιρίνη ή salospir...προληπτικά, πιθανό να πρέπει να δώ και κάποιο αιματολόγο.

τη ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να μη προχωρήσει η κύηση και μου είπε όχι, απλά το χειρότερο σενάριο είναι ο πρόωρος τοκετός, να σταματήσει δηλαδή η ανάπτυξη στην 34η εβδομάδα.

Δε ξέρω απογοητεύτηκα...δε μπορεί κάτι να μου πάει καλά;

Βέβαια μου είπε πως θα μιλήσει και με  αυτόν που μου έκανε την εξέταση να τον ρωτήσει πως ακριβώς προέκυψε το ποσοστό αυτό ..όταν τον βρεί θα με πάρει.

aKX8p2.png

πρίν από 3 λεπτά , fairy-mary είπε:

Μόλις με πήρε, 

Αυτό που μου είπε είναι ότι απλά υπάρχει πιθανότητα η ανάπτυξη του μωρού να μην είναι ακριβώς όπως πρέπει και στην περίπτωση αυτή χορηγούν ή ασπιρίνη ή salospir...προληπτικά, πιθανό να πρέπει να δώ και κάποιο αιματολόγο.

τη ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να μη προχωρήσει η κύηση και μου είπε όχι, απλά το χειρότερο σενάριο είναι ο πρόωρος τοκετός, να σταματήσει δηλαδή η ανάπτυξη στην 34η εβδομάδα.

Βέβαια μου είπε πως θα μιλήσει και με  αυτόν που μου έκανε την εξέταση να τον ρωτήσει πως ακριβώς προέκυψε το ποσοστό αυτό ..όταν τον βρεί θα με πάρει.

Ψυχραιμία. Σου μίλησε για το χειρότερο σενάριο που μπορεί με κάποια πιθανότητα να συμβεί. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί αυτό. Τώρα που ξέρεις ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα θα το αντιμετωπίσετε και προληπτικά. Καλύτερα που ξέρεις κάτι. 34 εβδομάδων που είναι το χειρότερο σενάριο η ανάπτυξη είναι πλήρης και δεν θα έχει κανενα πρόβλημα το μωρό σου, λογικα θα έχεις κάνει και τις ενέσεις κορτιζόνης. Μην το θεωρείς και δεδομένο όμως ότι θα συμβεί. Καταλαβαινω ότι όλες μας θελουμε την τέλεια εγκυμοσυνη, τον τέλειο τοκετο και υγιή μωρά. Μπορεί να προκύψουν πάντα δυσκολίες όμως και κατά τη γνώμη μου αυτά που ξέρεις και μπορείς να αντιμετωπίσεις δεν είναι τα χειρότερα. Όλες στη θέση σου θα ανησυχούσαμε και θα στεναχωριόμασταν αλλά πρέπει με ψυχραιμία να το αντιμετωπίσεις. Περίμενε να μιλήσεις ξανά με τη γιατρό σου και ο,τι δεν καταλαβαίνεις ρώτα την. Το καλύτερο είναι να καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει, πως θα το αντιμετωπίσετε για να είσαι όσο γίνεται πιο ήρεμη 

preg.png

πρίν από 5 λεπτά , fairy-mary είπε:

Μόλις με πήρε, 

σε καταλαβαινω απολυτως,ολο προκυπτουν δυσκολιες .μηπως να την επαναλαμβανες την αιματολογικη?αν δεν θες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια κανε οτι σε συμβουλευει ο γιατρος σου,μπορεις να πας σε εναν αιματολογο και να σε κατευθυνει αυτος.μενεις θεσσαλονικη?γιατι ξερω απο τον γιατρο μου και γενικα απο ιστοριες που εχω διαβασει μια κορυφαια αιματολογο στην θεσσαλονικη.εγω ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα,μην στεναχωριεσαι αγαπη μου και να θυμασαι ειναι μονο πιθανοτητες.

Lilypie - (30Y3)

Διαφημίσεις

Just now, maraki 93 είπε:

σε καταλαβαινω απολυτως,ολο προκυπτουν δυσκολιες .μηπως να την επαναλαμβανες την αιματολογικη?αν δεν θες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια κανε οτι σε συμβουλευει ο γιατρος σου,μπορεις να πας σε εναν αιματολογο και να σε κατευθυνει αυτος.μενεις θεσσαλονικη?γιατι ξερω απο τον γιατρο μου και γενικα απο ιστοριες που εχω διαβασει μια κορυφαια αιματολογο στην θεσσαλονικη.εγω ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα,μην στεναχωριεσαι αγαπη μου και να θυμασαι ειναι μονο πιθανοτητες.

Δε μένω Θεσσαλονίκη, Αθήνα μένω, εντάξει θα δούμε..

ούτως η άλλως δε μπορώ να κάνω κάτι ως προς αυτό

aKX8p2.png

πρίν από 41 λεπτά , mama16 είπε:

Το ενα είναι γενοσημο(fanolit)  το filicine κυκλοφορεί χρόνια.  Τα ίδια είναι ίδια ουσία 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 46 λεπτά , fairy-mary είπε:

Μόλις με πήρε, 

Μπορείς να Μ πεις λίγο την ιστορία σου? Δεν διάβασα τώρα τσ σχόλια αλλά έκανες αυχενική κ ενώ ήταν καλή η εξέταση αίματος δεν ηταν? Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης κ αν μπορώ σε κάτι να βοηθήσω..

πρίν από 1 λεπτό , mama16 είπε:

Μπορείς να Μ πεις λίγο την ιστορία σου? Δεν διάβασα τώρα τσ σχόλια αλλά έκανες αυχενική κ ενώ ήταν καλή η εξέταση αίματος δεν ηταν? Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης κ αν μπορώ σε κάτι να βοηθήσω..

Ναι έκανα αυχενική και όλοι οι δείκτες είναι άψογοι εκτός από τον περιορισμό της εμβρυϊκής ανάπτυξης που μου βγήκε ένα υψηλό σχετικά ποσοστό 1:90.

Μου είπε η γιατρός μου να δώ και ένα αιματολόγο και προληπτικά ίσως μου δώσει ασπιρίνη η salospir.

αν κατάλαβα καλά από αυτά που μου είπε υπάρχει πιθανότητα για πρόωρο τοκετό, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη προχωρήσει η κύηση...

πες μου την εμπειρία σου να θες..

το μωράκι σου είναι καλά;

aKX8p2.png

πρίν από 1 λεπτό , fairy-mary είπε:

Ναι έκανα αυχενική και όλοι οι δείκτες είναι άψογοι εκτός από τον περιορισμό της εμβρυϊκής ανάπτυξης που μου βγήκε ένα υψηλό σχετικά ποσοστό 1:90.

Μου είπε η γιατρός μου να δώ και ένα αιματολόγο και προληπτικά ίσως μου δώσει ασπιρίνη η salospir.

αν κατάλαβα καλά από αυτά που μου είπε υπάρχει πιθανότητα για πρόωρο τοκετό, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη προχωρήσει η κύηση...

Ακου στην δίκη μου αυχενική ξερεις τι γραφει? Πιθανοτητα τοκετου πριν τις 32 η 34 εβδομαδες δεν θυμαμαι. Πανικ Εγω!!! Αλλα λεω αν ηταν κατι θα μου το λεγε ο εμβρυολογος. Ξερεις γιατι το γραφε? Γιατι οι γιατροι Γραφουν το σεναριο το χειροτερο ετσι ωστε αν συμβεί νά σου πει "εγω στο γραφα". Σκεψου ποσο μαλλον ο εμβρυολογος ο οποίος με την αυχενικη υπογραφει να συνεχιστει η κυηση ουσιαστικα. Η γιατρος σου, σου μιλησε για το χειροτερο σεναριο. Εσυ θα κανεις οτι χρειαστεί αιματολογο και χαπακια πχ που ειπες η κυηση θα συνεχιστει κανονικοτατα και οποτε κι αν γεννησεις το μωρακι σου θα ειναι υγειες, ομορφο και δυνατο!!! 

nlmNp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , fairy-mary είπε:

Εμένα ενώ η αυχενική μου ήταν πολύ καλή, το pappa που έκανα την επόμενη μέρα είχε ρίξει το ποσοστό 1:600 περίπου. Μου είπαν να μην προχωρήσω σε λήψη τροφοβλάστης αλλά να περιμένω την β επιπέδου πρώτα κ έτσι κ έκανα. Αλλά καμιά εβδομάδα πριν την β που πήγα στην γυναικολόγο είδε μια απόκλιση μιας εβδομάδας στο έμβρυο. Ήταν μια εβδομάδα μικρότερο. Όταν έκανα κ την β η απόκλιση είχε μεγαλώσει κ έκανα αμνιοπαρακέντηση που όλα βγήκαν φυσιολογικά.. Μ είπαν να πάρω salospir προληπτικά αν κ Μ ανέφεραν ότι θα ήταν καλύτερα αν το είχα πάρει νωρίτερα γιατί πλέον δεν προσφέρει κάτι... Το παρακολουθούσαμε ανά περίπου 1 εβδομάδα για να βλέπουμε την εξέλιξη κ μου είχε πει ότι ο αρχικός στόχος είναι να γεννήσω μετά τις 30 εβδομάδες κ το καλύτερο να φτάσω στις 34 όπου θα Μ το πάρουν με καισαρική. Έτσι κ έγινε, ευτυχώς φτάσαμε τις 34 και γέννησα. Μπήκα κ στο νοσοκομείο περίπου στις 31 εβδομάδες για να με ελέγχουν καθημερινά. Η κορούλα μου γεννήθηκε 1540γρ, καθίσαμε 23 μέρες αλλά στην υγεία της ήταν πολύ καλά. Μόνο την πρώτη εβδομάδα είχε οξυγόνο κ όχι καν με διασωληνωση κ μετά τον υπόλοιπο καιρό έμενε μέσα μόνο για να πάρει βάρος. Τώρα πλέον είναι 22 μηνών κ τρέχει σε όλο το σπίτι. Παρόλα αυτά απ' την εμπειρία μου θα σ πω ότι καλό είναι αν πάρεις σαλοσπιρ γιατί είσαι νωρίς στην εγκυμοσύνη κ αν τυχόν όντως το μωρό σταματήσει να αναπτύσσεται το σαλοσπιρ μπορεί να το αποτρέψει. Καλό είναι να μιλήσεις κ με αιματολογο κ όλα καλά να σ πάνε! Σ εύχομαι να γεννήσεις στις 40 εβδομάδες κ να βγει 3,5 κιλά!!!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , mama16 είπε:

Εμένα ενώ η αυχενική μου ήταν πολύ καλή, το pappa που έκανα την επόμενη μέρα είχε ρίξει το ποσοστό 1:600 περίπου. Μου είπαν να μην προχωρήσω σε λήψη τροφοβλάστης αλλά να περιμένω την β επιπέδου πρώτα κ έτσι κ έκανα. Αλλά καμιά εβδομάδα πριν την β που πήγα στην γυναικολόγο είδε μια απόκλιση μιας εβδομάδας στο έμβρυο. Ήταν μια εβδομάδα μικρότερο. Όταν έκανα κ την β η απόκλιση είχε μεγαλώσει κ έκανα αμνιοπαρακέντηση που όλα βγήκαν φυσιολογικά.. Μ είπαν να πάρω salospir προληπτικά αν κ Μ ανέφεραν ότι θα ήταν καλύτερα αν το είχα πάρει νωρίτερα γιατί πλέον δεν προσφέρει κάτι... Το παρακολουθούσαμε ανά περίπου 1 εβδομάδα για να βλέπουμε την εξέλιξη κ μου είχε πει ότι ο αρχικός στόχος είναι να γεννήσω μετά τις 30 εβδομάδες κ το καλύτερο να φτάσω στις 34 όπου θα Μ το πάρουν με καισαρική. Έτσι κ έγινε, ευτυχώς φτάσαμε τις 34 και γέννησα. Μπήκα κ στο νοσοκομείο περίπου στις 31 εβδομάδες για να με ελέγχουν καθημερινά. Η κορούλα μου γεννήθηκε 1540γρ, καθίσαμε 23 μέρες αλλά στην υγεία της ήταν πολύ καλά. Μόνο την πρώτη εβδομάδα είχε οξυγόνο κ όχι καν με διασωληνωση κ μετά τον υπόλοιπο καιρό έμενε μέσα μόνο για να πάρει βάρος. Τώρα πλέον είναι 22 μηνών κ τρέχει σε όλο το σπίτι. Παρόλα αυτά απ' την εμπειρία μου θα σ πω ότι καλό είναι αν πάρεις σαλοσπιρ γιατί είσαι νωρίς στην εγκυμοσύνη κ αν τυχόν όντως το μωρό σταματήσει να αναπτύσσεται το σαλοσπιρ μπορεί να το αποτρέψει. Καλό είναι να μιλήσεις κ με αιματολογο κ όλα καλά να σ πάνε! Σ εύχομαι να γεννήσεις στις 40 εβδομάδες κ να βγει 3,5 κιλά!!!

Μια αγκαλιτσα στην κορουλα σου απο μενα!!!! 

Εγω παιρνω σαλοσπιρ απο την θετικη Χοριακη κ έπειτα λογω ιστορικου. 

• Μου αρέσει 1

nlmNp2.png

πρίν από 14 λεπτά , Smile89 είπε:

Ακου στην δίκη μου αυχενική ξερεις τι γραφει? Πιθανοτητα τοκετου πριν τις 32 η 34 εβδομαδες δεν θυμαμαι. Πανικ Εγω!!! Αλλα λεω αν ηταν κατι θα μου το λεγε ο εμβρυολογος. Ξερεις γιατι το γραφε? Γιατι οι γιατροι Γραφουν το σεναριο το χειροτερο ετσι ωστε αν συμβεί νά σου πει "εγω στο γραφα". Σκεψου ποσο μαλλον ο εμβρυολογος ο οποίος με την αυχενικη υπογραφει να συνεχιστει η κυηση ουσιαστικα. Η γιατρος σου, σου μιλησε για το χειροτερο σεναριο. Εσυ θα κανεις οτι χρειαστεί αιματολογο και χαπακια πχ που ειπες η κυηση θα συνεχιστει κανονικοτατα και οποτε κι αν γεννησεις το μωρακι σου θα ειναι υγειες, ομορφο και δυνατο!!! 

Σου έβγαλε δηλαδή μεγάλη πιθανότητα για να γεννήσεις πρόωρα;

aKX8p2.png

πρίν από 4 λεπτά , Smile89 είπε:

Ευχαριστώ πολύ... Εγώ δεν ξεκίνησα ακόμα αλλά θυμάμαι η εμβρυολογος που Μ είχε πει ότι σε επόμενη εγκυμοσύνη θα το ξεκινήσουμε προληπτικά. Αύριο που θα πάω στην γυναικολόγο θα την ρωτήσω για να Μ δώσει το οκ να ξεκινήσω. Πάντως @fairy-mary βλέπεις ότι πολλές κοπέλες το παίρνουν. Οπότε κ να χρειαστεί να πάρεις δεν παθαίνεις απολύτως τπτ.. όμως όπως είπε κ η @Smile89 είναι απλά ένα ποσοστό αυτό που βρήκε, τπτ άλλο.. εγώ δεν θυμάμαι καν τα ποσοστά μου, δεν τα έδινε κ πολύ σημασία ούτε η εμβρυολογος

πρίν από 7 λεπτά , Smile89 είπε:

Εμένα είναι μια εβδομάδα μικρότερο λόγω καθυστερημένης σύλληψης, αυτό φάνηκε από την αρχή αλλά μου είπε η γιατρός δε παίζει ρόλο αυτό για το αποτέλεσμα.

πάντως μέχρι στιγμή σε κάθε υπέρηχο η ανάπτυξη του φαίνεται κανονική, δεν είχα απόκλιση πέρα από αυτό το αρχικό.

εσένα δηλαδή σου προέκυψε αργότερα αυτό;

στην αυχενική σου είχε βγεί καλό το ποσοστό;

aKX8p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...