Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 48 λεπτά , Eternity είπε:

Κορίτσια κάποιος μου κάνει πλάκα!!!! Χοριακη 4827,30!!!! Άργησε να τη στείλει γι8την έβαλε ξανά επειδή τρελάθηκε και η ίδια! Της λέω είναι καλή? Και μου λέει ότι είναι χοριακη μιας γυναίκας η οποία είναι έτοιμη να κάνει τους υπερηχους της! Δεν έχω σύγκριση με τη μονάδα μέτρησης της δικής μου γιατί δεν έχω το χαρτί της χοριακης, τηλεφωνικά μου είχε δώσει το νούμερο. Όμως σε αυτή που μου έστειλε ταιριάζει η εβδομάδα. Ο γιατρός μου είπε αύριο αμέσως υπέρηχο! Τώρα αγχώθηκα μην έχω κανένα εξωμητριο!!!! 

Να ορίστε τώρα θα έχουμε κι ένα τέτοιο παράδειγμα στο φόρουμ με μια κοπέλα να πέφτει η χοριακη και μετά να ανεβαίνει και να πάνε όλα καλά ❤️ υπομονή μέχρι αύριο! Μη μας σκασεις, περιμένουμε νέα! ❤️❤️❤️

• Μου αρέσει 1

Cafe Ivf με δωρεά ωαρίων

Recommended Posts

Just now, alina80 είπε:

Καλημέρα Αθηναΐδα. Καλή επιτυχία σε αυτή σου την προσπάθεια. Θα σου πω τις δικές μου "απαντήσεις" στα θέματα που αναφέρεις. 

Το παιδί που θα γεννηθεί θεωρείται νομικά βιολογικό παιδί σου καταρχήν. Εγώ είμαι υπέρ στο να ξέρει από μικρό την αλήθεια όχι τόσο για την κληρονομικότητα, όσο γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας του. Η αντιμετώπιση είναι όπως τα λέει η @Giotitsa, σαν ιστορία. Και αργότερα θα είναι μέρος μιας απαραίτητης για εμένα συζήτησης για τα διαφορετικά είδη οικογένειας, αποδοχής και λοιπά (μια συζήτηση δηλαδή που κανονικά όλες οι οικογένειες θα πρέπει να κάνουν). Υπάρχουν και ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, ακόμα και βιβλία (προς το παρόν μόνο στα αγγλικά έχω βρει). 

Η δότρια ΔΕΝ είναι με κανένα τρόπο "μαμά". Είναι άλλο η φυσική μητέρα στην περίπτωση της υιοθεσίας, η οποία είχε και νομικά την ευθύνη του παιδιού μέχρι αυτό να δωθεί στους θετούς γονείς. Η δότρια είναι μια γυναίκα που έδωσε ένα κύτταρο. Ο ορος μητέρα εδώ δεν υπάρχει. 

Η κληρονομικότητα είναι μια περίεργη υπόθεση που φτάνει τουλάχιστον εφτά γενιες πίσω, άρα ούτε τη δική μας ξέρουμε επί της ουσίας. Επιπλέον η δότρια είναι ελεγμένη και ξέρουμε και κάποια στοιχεία σχετικά. Επίσης κανένας γιατρός δεν βάσισε ποτέ θεραπεία στο τι είχαν οι γονείς κάποιου ή όχι (αν ναι είναι επικίνδυνος). Ναι ρωτάνε αν είχαν ζάχαρο οι γονείς σου πχ, αλλά και στο όχι, αν έχουν άλλες ενδείξεις θα σου ζητήσουν εξετάσεις πριν σου δώσουν φάρμακο. 

Δεν μπορεί στην Ελλάδα να αναζητήσει την δότρια ένα παιδί παρά μόνο με εισαγγελική εντολή και μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Πάμε στα αδέρφια. Ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό εγκυμοσυνων που μπορεί να προκύψουν από ωάρια της ίδιας δοτριας. Ο αριθμός είναι τέτοιος ώστε να προστατεύεσαι από τη στατιστική. Επιπλέον όπως μου είπε ο γιατρός μου, "πώς ξέρει με βεβαιότητα οποιοσδήποτε άντρας ότι δεν έχει προκύψει κάποιο παιδί από προηγούμενη σχέση του;". 

Επίσης τα αδέρφια είναι κατά βάση μία κοινωνική έννοια και λιγότερο βιολογική. 

Προσωπικά πριν πάρω την απόφαση το μόνο που με απασχόλησε είναι το πώς θα το διαχειριστώ σε σχέση με το παιδί. Στιγμή δεν θεωρησα ότι δεν είναι ηθικό - δεν βλέπω κάποια μη ηθική διάσταση στο θέμα. 

Σίγουρα η λύση των δανεικών δεν είναι για όλους. Όπως τίποτα σε αυτή τη ζωή. Αν θέλεις τη γνώμη μου, αν βγάλεις από το μυαλό σου την φόρτιση ως "βιολογική μητέρα" θα σου είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις αν είναι κάτι που θέλεις και μπορείς να κάνεις. 

Και ένα τελευταίο και κλείνω γιατί το έγραψα το σεντόνι μου πάλι, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινό dna κατά 99,9%. 

Καλημέρα όμορφες, καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα είναι θα περάσει. 

Γλυκουλα μου ποσο ομορφα τα ειπες σαν παραμύθι οριστε @alina80

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

xfHlp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Mary H

1458

• MaryH

1014

• anoulious

1006

• Chrussa1982

946

Just now, Giotitsa είπε:

Γλυκουλα μου ποσο ομορφα τα ειπες σαν παραμύθι οριστε @alina80

Συμφωνώ κι εγώ. Επίσης, υπάρχει και η συμμετοχή της γυναίκας που κυοφορεί στο μωρό που θα γεννηθεί, στο πως θα είναι, την υγεία του κλπ. Μου είπε ο γιατρός μου ότι αν έχεις 10 ίδιους σπόρους και τους φυτέψεις σε διαφορετικό χώμα, γλάστρα, τοποθεσία σε σχέση με ήλιο και βροχή, κι ένα σωρό άλλα, θα πάρεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Επιγενετική. Κι η παρένθετη μητέρα συμμετέχει στο αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από το γενετικό υλικό και μόνο.

Κι εγώ είχα τις δικές σου αμφιβολίες συν το ότι δε θα μου μοιάζει. Αλλά είναι όπως τα είπε η Αλινα μας, τουλάχιστον έτσι τα δέχτηκα εγώ,  Τώρα το μόνο που θέλω είναι να πάει καλά αυτή μου η προσπάθεια. Μερικές φορές, ξεχνάω ήδη ότι δεν είναι δικό μου το ωάριο. Το εμβρυακι όμως το νιώθω δικό μου.

Αυτό το θέμα έχει κατά καιρούς προκύψει στο φόρουμ. Αξίζει να πας πίσω και να διαβάσεις. Εμένα, αυτό με βοήθησε να πάρω ευκολότερα την απόφασή μου.

Επίσης, αν η υιοθεσία ήταν μια ανθρώπινη διαδικασία, θα την επέλεγα. Αλλά κοιτούν αν έχεις σταθερή δουλειά, λεφτά, σπίτι κλπ κλπ. Δηλαδή, αυτές οι προϋποθέσεις ισχύουν στα περισσότερα ζευγάρια σήμερα που έχουν παιδιά έτσι; Και σε αφήνουν να ξεροσταλιαζεις χρόνια. Επομένως, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές...

• Μου αρέσει 7

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

ειλικρινά με συγκινείτε! 

Αλινα, διαβάζω και ξαναδιαβάζω το ποστ σου... και το επεξεργάζομαι... :)

Dream_on εύχομαι όλα να πάνε κατ΄ευχην...

Θα καθίσω να διαβάσω και τα παλιά... πολυγραφότατες είστε κορίτσια!! 

Και σε εσένα Giotitsa εύχομαι τα καλύτερα,

τώρα είδα το στικερακι σου... δεν τα ξέρω βρε κορίτσια τα κατατόπια καλά εδώ...

μην με παρεξηγείτε... 

καλημέρες!!

• Μου αρέσει 2

Just now, Dream_on είπε:

Συμφωνώ κι εγώ. Επίσης, υπάρχει και η συμμετοχή της γυναίκας που κυοφορεί στο μωρό που θα γεννηθεί, στο πως θα είναι, την υγεία του κλπ. Μου είπε ο γιατρός μου ότι αν έχεις 10 ίδιους σπόρους και τους φυτέψεις σε διαφορετικό χώμα, γλάστρα, τοποθεσία σε σχέση με ήλιο και βροχή, κι ένα σωρό άλλα, θα πάρεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Επιγενετική. Κι η παρένθετη μητέρα συμμετέχει στο αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από το γενετικό υλικό και μόνο.

Κι εγώ είχα τις δικές σου αμφιβολίες συν το ότι δε θα μου μοιάζει. Αλλά είναι όπως τα είπε η Αλινα μας, τουλάχιστον έτσι τα δέχτηκα εγώ,  Τώρα το μόνο που θέλω είναι να πάει καλά αυτή μου η προσπάθεια. Μερικές φορές, ξεχνάω ήδη ότι δεν είναι δικό μου το ωάριο. Το εμβρυακι όμως το νιώθω δικό μου.

Αυτό το θέμα έχει κατά καιρούς προκύψει στο φόρουμ. Αξίζει να πας πίσω και να διαβάσεις. Εμένα, αυτό με βοήθησε να πάρω ευκολότερα την απόφασή μου.

Επίσης, αν η υιοθεσία ήταν μια ανθρώπινη διαδικασία, θα την επέλεγα. Αλλά κοιτούν αν έχεις σταθερή δουλειά, λεφτά, σπίτι κλπ κλπ. Δηλαδή, αυτές οι προϋποθέσεις ισχύουν στα περισσότερα ζευγάρια σήμερα που έχουν παιδιά έτσι; Και σε αφήνουν να ξεροσταλιαζεις χρόνια. Επομένως, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές...

Όλα καλά θα πάνε. Και το μωρό εννοείται θα σου μοιάζει. Μπορεί όχι γενετικά απαραίτητα, αλλά θα έχει τις κινήσεις μας, τις εκφράσεις μας όλα αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο μοναδικό και ξεχωριστό. 

(Το έχω ξαναπεί, αλλά δεν πειράζει. Ο θετός γιος ενός φίλου μου είναι φτυστός ο πατέρας του και δεν είναι ακόμα τριών ετών). 

• Μου αρέσει 8

7 ώρες πρίν, athinaida είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, είναι πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το τοπικ.

Είμαι 43 χρονων, σε διαδικασία διέγερσης αυτές τις μέρες ( πρωτόκολλο ανταγωνιστών), όμως τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοιωνα για εμάς, η ποιότητα των ωαρίων μου δεν φαίνεται να είναι καλή, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι...

Έχουμε κάνει ήδη έναν φυσικο κύκλο κι έναν με κλομιφαινη και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά... Δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα...

Αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τι άλλες επιλογές εχουμε, οπότε σκεφτήκαμε και την δωρεα, όπως και την υιοθεσία.

Σας είχα εντοπίσει στο παρελθόν στο forum και είπα να μπω και να σας πω τις σκέψεις μας γιατί φαντάζομαι ότι θα σας έχουν απασχολήσει ήδη πριν από εμας και θα έχετε δώσει τις απαντησεις...

Βρε κορίτσια...

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα που το μωρουλι δεν θα μου μοιάζει...

Αυτό που απασχολεί κι εμενα και τον καλό μου είναι:

1) πως θα πρέπει να ενημερώσουμε το παιδί αργά ή γρήγορα ότι δεν είναι βιολογικό μου παιδί.

Σκεφτομαστε ότι το παιδί θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν φέρει την κληρονομικότητα μου, δεν μπορουμε να του αποκρυψουμε μια τέτοια πληροφορία, είναι θέμα υγείας, ειδικά αν είναι κοριτσάκι...

Θέλω να πω ότι, οι γιατροί ρωτούν πάντα για την υγεία και τις παθήσεις των γονιών, άρα το παιδι πρέπει να γνωρίζει, αν το αφήσουμε στην άγνοια  το βάζουμε σε κίνδυνο, μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του οι γιατροι να οδηγηθουν σε λάθος συμπεράσματά και θεραπειες.

Συν ότι δεν θα γνωρίζουμε τίποτα για την κληρονομικότητα που θα φέρει από την βιολογική του μητέρα...

2) το δεύτερο μας θέμα είναι πιο πολύ ηθικό... 

Σκέφτομαστε ότι με την δωρεά συνειδητα αποφασίζουμε και φέρνουμε στον κόσμο ένα παιδί που δεν θα γνωρίζει τον ένα του βιολογικό γονεα.

Θα πει κανείς, καλά και στην υιοθεσία το παιδί αγνοεί και τους δύο βιολογικούς γονείς. 

Ναι, χειρότερο είναι. Αλλά εκεί κάνεις την επιλογή να μεγαλώσεις ένα παιδί που έχει ΗΔΗ γεννηθεί κι έχει εγκαταληφθεί σε ένα ίδρυμα και να του δώσεις όλη την αγάπη που έχεις στην ψυχούλα σου.

Στην περίπτωση της δωρεάς, ειναι το ζευγάρι που παίρνει την απόφαση να "δημιουργήσει" ένα παιδί που θα αγνοεί τον ένα βιολογικό γονεα.

Γνωρίζω ότι μπορεί να τον αναζητήσει όταν ενηλικιωθεί, αλλά είναι σωστό που εν γνώσει μας φερνουμε στον κοσμο ενα παιδι για να το βάλουμε σε αυτή την περιπέτεια στο μέλλον?

3) το θέμα των πιθανών αδερφών πως το αντιμετωπίζετε/σκέφτεστε? Μια νέα δοτρια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τροφοδοτήσει παραπάνω από μια ληπτριες... (Για να μην σκεφτώ το ενδεχόμενο ότι μπορεί να δωρησει ωαρια περισσότερες από μία φορές..)

Κορίτσια δεν θέλω να παρεξηγηθω... Δεν κατακρίνω καμία σας, ισα- ισα, θαυμάζω την γενναιότητα της απόφασης σας!! 

Εχουμε όμως προβληματιστεί  πάρα πολύ με όλα αυτα....

Φαντάζομαι ότι τα παραπανω θα σας έχουν απασχολήσει ήδη και θα έχετε δώσει τις απαντήσεις στον εαυτό σας.

Αυτό ζητάω... βοηθηστε μας και δώστε μας τις απαντήσεις σας μήπως ξεμπλοκαρουμε κι εμείς...

Καλό βράδυ κι εύχομαι τα καλύτερα για την καθεμία σας!!

Καλημέρα Αθηναίδα, κ καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δικαίωμα στη μητρότητα το έχουμε όλες οι γυναίκες. Και αυτές που έχουν υγιή γενετικά κύτταρα κ όσες έχουν ωάρια με γενετικές βλάβες , γερασμένα ή δεν έχουν καθόλου. Κι εδώ η επιστήμη έχει δώσει τη λύση δίνοντας φρέσκα υγιή ωάρια σε εκείνες που δεν έχουν. Η πρώτη, θεωρώ, συζήτηση με τον εαυτό σου είναι αυτή τη στιγμή, θέλω ή δεν θέλω παιδί, θα κάνω παιδί ή θα μείνω άτεκνη. Δυστυχώς για κάποιες γυναίκες από μας δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, αυτή τη στιγμή η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει κάποιον άλλο τρόπο, σε πειραματικό στάδιο έχουν γίνει κάποια βήματα αλλά μέχρι εκεί.Οπότε ή προχωράμε ή μένουμε κολλημένες σε "ηθικά" εμπόδια κ διλήμματα .Εμείς όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες είχαμε συζητήσει με ψυχολόγο για το πώς θα το χειριστούμε. Η γνώμη του ήταν ότι είναι καλύτερο να μην το πούμε στο παιδί εφόσον είναι μια πληροφορία που μπορεί να το μπερδέψει ή να μην ξέρει πώς να τη διαχειριστεί εφόσον θα ξέρει ότι έχει 3 γονείς , δύο φυσικούς κ έναν γενετικό που δεν θα μπορεί ποτέ να μάθει πληροφορίες γι αυτόν. Όπως είπε η φίλη μας πιο πάνω η σύγχρονη εποχή παρουσιάζει ιδιομορφίες ως προς τις κοινωνικές δομές κ έχουμε πολλούς τύπους οικογένειας. Κάτι τέτοιο ας πούμε ότι έχουμε κι εδώ. Νομίζω ότι σ αυτή τη  φάση σκέψου αν θα προχωρήσεις ή όχι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κ ξεκίνα από εκεί. Όλα τα άλλα θα βρεις τους τρόπους να τα διαχειριστείς στο μέλλον, υπάρχουν λύσεις. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά ότι κι αν αποφασίσεις

• Μου αρέσει 6
  • Λυπημένη/-ος 1

Lilypie - (IVvA)

Διαφημίσεις

Just now, palmoira είπε:

@athinaida καλημέρα και από εμένα! Οι σκέψεις σου είναι οι συνήθεις επιφυλάξεις που εκφράζονται σε αυτό το θέμα. Έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση πολλές φορές όπως έγραψαν τα κοριτσια πιο πάνω, όμως κάθε φορά που προκύπτει αυτό το θέμα αξίζει να το συζητάμε ξανά. Δεν θα ξαναγράψω τους λόγους που οδήγησαν εμάς σε αυτή την απόφαση, εάν θέλεις μπορείς να ανατρέξεις σε παλιότερες αναρτήσεις. Θα σου γράψω μόνο ότι είναι μια απόφαση που δεν έχει σωστό και λάθος. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή του κάθε ζευγαριού. Για να προχωρήσει κάνεις θα πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος γιατί πισωγυρίσματα σε αυτά δεν υπάρχουν. Όσον αφορά την ενημέρωση του παιδιού επίσης είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Εμεις ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα του το πούμε. Αυτό που ξέρω με σιγουριά να σου πω είναι ότι όλα όσα ένιωθα στην εγκυμοσυνη με το δικό μου ωάριο ακριβώς τα ίδια ένιωσα και τώρα με το δανεικό. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του δανεικού τα καταφέραμε μέχρι το τέλος και πλέον έχω ένα πανέμορφο κοριτσάκι αγκαλιά. Το είδα από τον πρώτο υπέρηχο, το ένιωσα να κινείται μέσα μου και το είδα την ώρα που γεννήθηκε που το πήρα για πρώτη φορά αγκαλιά. Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει ένα ποσοστό ξένου γενετικού υλικού σε αυτό το μωρό. Ευγνωμονώ τη δότρια μου και την επιστήμη που μου χάρισαν αυτό το μικρό θαύμα 

γλυκουλα μου εσυ σας αγαπωωω τοσο το ξερεις εξαλλου να μην με ξεχνας φιλακιααα αγαπη μου με συγκινησες παλι αι στο καλο αχχαχαχαχαχααχ

• Μου αρέσει 1

xfHlp3.png

3 hours ago, Dream_on said:

Καλησπέρα και από εμένα @Dream_on... εύχομαι να σου πάνε όλα τέλεια!!!

καταλαβαίνω απόλυτα την @athinaida  και εγώ αυτά τα ερωτήματα είχα, έχω και θα έχω...απλά τώρα θέλω να τελειώσει όσο γίνεται η δαιδικασία και να έχω αποτέλεσμα :) η αναμονή με πεθαίνει :( πιάστηκα από την φράση ''Κι η παρένθετη μητέρα συμμετέχει στο αποτέλεσμα'' έχουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα? ευχαριστούμε κορίτσια που υπάρχετε!!!! <3

• Ευχαριστώ 1

13 ώρες πρίν, athinaida είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, είναι πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το τοπικ.

Είμαι 43 χρονων, σε διαδικασία διέγερσης αυτές τις μέρες ( πρωτόκολλο ανταγωνιστών), όμως τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοιωνα για εμάς, η ποιότητα των ωαρίων μου δεν φαίνεται να είναι καλή, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι...

Έχουμε κάνει ήδη έναν φυσικο κύκλο κι έναν με κλομιφαινη και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά... Δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα...

Αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τι άλλες επιλογές εχουμε, οπότε σκεφτήκαμε και την δωρεα, όπως και την υιοθεσία.

Σας είχα εντοπίσει στο παρελθόν στο forum και είπα να μπω και να σας πω τις σκέψεις μας γιατί φαντάζομαι ότι θα σας έχουν απασχολήσει ήδη πριν από εμας και θα έχετε δώσει τις απαντησεις...

Βρε κορίτσια...

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα που το μωρουλι δεν θα μου μοιάζει...

Αυτό που απασχολεί κι εμενα και τον καλό μου είναι:

1) πως θα πρέπει να ενημερώσουμε το παιδί αργά ή γρήγορα ότι δεν είναι βιολογικό μου παιδί.

Σκεφτομαστε ότι το παιδί θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν φέρει την κληρονομικότητα μου, δεν μπορουμε να του αποκρυψουμε μια τέτοια πληροφορία, είναι θέμα υγείας, ειδικά αν είναι κοριτσάκι...

Θέλω να πω ότι, οι γιατροί ρωτούν πάντα για την υγεία και τις παθήσεις των γονιών, άρα το παιδι πρέπει να γνωρίζει, αν το αφήσουμε στην άγνοια  το βάζουμε σε κίνδυνο, μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του οι γιατροι να οδηγηθουν σε λάθος συμπεράσματά και θεραπειες.

Συν ότι δεν θα γνωρίζουμε τίποτα για την κληρονομικότητα που θα φέρει από την βιολογική του μητέρα...

2) το δεύτερο μας θέμα είναι πιο πολύ ηθικό... 

Σκέφτομαστε ότι με την δωρεά συνειδητα αποφασίζουμε και φέρνουμε στον κόσμο ένα παιδί που δεν θα γνωρίζει τον ένα του βιολογικό γονεα.

Θα πει κανείς, καλά και στην υιοθεσία το παιδί αγνοεί και τους δύο βιολογικούς γονείς. 

Ναι, χειρότερο είναι. Αλλά εκεί κάνεις την επιλογή να μεγαλώσεις ένα παιδί που έχει ΗΔΗ γεννηθεί κι έχει εγκαταληφθεί σε ένα ίδρυμα και να του δώσεις όλη την αγάπη που έχεις στην ψυχούλα σου.

Στην περίπτωση της δωρεάς, ειναι το ζευγάρι που παίρνει την απόφαση να "δημιουργήσει" ένα παιδί που θα αγνοεί τον ένα βιολογικό γονεα.

Γνωρίζω ότι μπορεί να τον αναζητήσει όταν ενηλικιωθεί, αλλά είναι σωστό που εν γνώσει μας φερνουμε στον κοσμο ενα παιδι για να το βάλουμε σε αυτή την περιπέτεια στο μέλλον?

3) το θέμα των πιθανών αδερφών πως το αντιμετωπίζετε/σκέφτεστε? Μια νέα δοτρια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τροφοδοτήσει παραπάνω από μια ληπτριες... (Για να μην σκεφτώ το ενδεχόμενο ότι μπορεί να δωρησει ωαρια περισσότερες από μία φορές..)

Κορίτσια δεν θέλω να παρεξηγηθω... Δεν κατακρίνω καμία σας, ισα- ισα, θαυμάζω την γενναιότητα της απόφασης σας!! 

Εχουμε όμως προβληματιστεί  πάρα πολύ με όλα αυτα....

Φαντάζομαι ότι τα παραπανω θα σας έχουν απασχολήσει ήδη και θα έχετε δώσει τις απαντήσεις στον εαυτό σας.

Αυτό ζητάω... βοηθηστε μας και δώστε μας τις απαντήσεις σας μήπως ξεμπλοκαρουμε κι εμείς...

Καλό βράδυ κι εύχομαι τα καλύτερα για την καθεμία σας!!

Καλησπέρα

Πετιέται πάλι από το φόρουμ της εξωσωματικής (με δικό μου υλικό)που ο ως βασανίστηκαν πολύ...ενδεικτικά για να μην επεκταθούν πάλι θα σου πω ότι αυτή τη στιγμή έχω στο σπίτι μου ένα παιδί από την 4 εξωσωματική μου κ ταυτοχρόνως χάνω ( φυσική αποβολή αυτή την ώρα που μιλάμε ) την 7 βδομάδα ένα ακόμα παιδί...μετράω 4 χαμένες κυήσεις με σύνολο 5 παιδιών μιας κ η μία ήταν δίδυμα.

Την εισαγωγή την έκανα γιατί δεν έχω ιδέα πρακτικά από δανεικά αλλά έχω ιδέα από παιδιά που χάθηκαν κ πολύ πολύ πόνο.

Ρωτάς πώς θα ενημερώσουμε το παιδί.Μαζι σου με τα χίλια κ εγώ είμαι υπέρ του να το ενημερώσουμε κ το χω ξαναγράψει.Ειναι θέμα εμπιστοσύνης για μένα( καθαρά προσωπική θέση) .Όμως στο τι θα ενημερώσεις διαφωνούμε.Δεν πήρες το παιδί κάποιας γλυκιά μου.Πηρες ένα ωάριο το οποίο θα κατέληγε σεσερβιετα στην τουαλέτα..ενώθηκε με το σπέρμα και; Παιδί το έκανε ο πλακούντας...όπως όλα τα μωρά εξωσωματικης..οπότε δεν υπάρχει βιολογική μητέρα.εσυ είσαι η μαμά.οπψς θα επερνες καρδιά ή νεφρό έτσι κι εδώ..κ μάλιστα τότε θα παρακαλούσα κάποιου το θάνατο .Εδώ δίνεις ζωή.

2) το τι θα κάνει ένα παιδί εξαρτάται από τη δουλειά που θα ζεις κάνει εσύ ως μητέρα τότε.Τι εννοώ .Ναι όντως μπορεί να ψάξει...εάν ομως έχεις κάνει δουλειά σωστή ως γονέας στη σχέση σου με το παιδί σου ξέρεις τι θα ψάξει; Εάν της μοιάζει κ αν...εγώ σου λέω δεν θα ψάξει τίποτα..η ιστορία του είσαι εσύ..

Στο κληρονομικό κομμάτι τώρα...προσωπικά δεν εμπιστεύομαι το ψάξιμο των κέντρων διότι απλά ψάχνουμε φίλους στα άχυρα...καλά καλά δεν ξέρουμε εμείς τι γενετικό υλικό κουβαλάμε..οι παππούδες μου ήρθαν από Σμύρνη...ως εκεί ξέρω...κανένας στην οικογένεια δεν ήταν θρομβοφιλικος..εγώ ήμουν...κανένας δεν ήταν αυτιστικός...κι όμως πρόσφατα πήρε διάγνωση πολύ κοντινό μου μέλος ..κανένας δεν είχε σάκχαρο...πολλοί είχαν καρκινο...μην το ψάχνεις θα χαθείς....από την άλλη μου είπε μια φίλη " κι αν χρειαστεί μεταμόσχευση"; Αν χρειαστεί μεταμόσχευση έχουμε φροντίσει εμείς οι μανούλες να ρωτήσουμε στη δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας...

3) το πρόβλημα των πιθανών αδερφών κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει ..Μπορείς όμως να το αποφύγεις εφ όσων έχεις ήδη πει στο παιδί σου τη δωρεά υλικού που δέχτηκες...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα εδινα τα πάντα κι εγώ κι ο άντρας μου να γύριζαν πίσω τα χαμένα μας μωρά κι ας ήταν δανεικό σπέρμα η ωάριο.Δεν ήταν επιλογή μας...όπως δεν είναι επιλογή τα δανεικά είναι ανάγκη..ανάγκη να δώσουμε όλη την αγάπη που κουβαλάμε σε έναν άνθρωπο...την υιοθεσία την έψαξα κ απελπιστικά .Ο,τι κι αν αποφασίσεις να σκεφτείς ένα μόνο πράγμα...εάν θα αγαπάς εσύ το παιδί αυτό.Το πως θα νιώσει κι αν θα σε αγαπήσει δεν εξαρτάται από σένα...οι φοβίες των γονιών δυστυχώς δεν αλλάζουν .σήμερα αυτές αύριο κάποιες άλλες..κορίτσι μου στη γονεικοτητα ο δύσκολος αγώνας δεν είναι να μαντεύει κάνεις το μέλλον αλλά το τι δίνει...κανείς δεν ξέρει αν θα τον αγαπήσουν τα παιδιά του...αν θα φύγουν από κοντά του κτλ...στο τέλος όμως αυτό που μετρά είναι πως ξοδεύεις τη ζωή σου...εγώ με άδεια αγκαλιά δεν θα εμένα για κανένα λόγο.Κι πίστεψε με την είδα να αδειάζει 5 φορές με το χειρότερο τρόπο..για μένα προχωρά...κι όλη αυτή η αγάπη η ειλικρίνεια κ η σκέψη σου είναι ήδη απάντηση σε ότι ψάχνεις

• Μου αρέσει 12

Διαφημίσεις

Θα το τραβήξω λιγο μακριά, αλλα επειδη τα δανεικά ωάρια θεωρω οτι ειναι άποφαση που την παιρνουν οι γυναίκες τα τελευταια χρόνια, Σε είκοσι χρόνια θέλω να πιστεύω οτι θα υπάρχει δομή που θα μπορει κάποιο παιδί να ψάξει αν υπάρχει αλλο παιδί απο την ίδια δότρια.

Βασικα μια σκέψη κανω και ειναι το μόνο που θα με απασχολούσε αν καταφύγω σε αυτην την λύση. Τα υπόλοιπα τα εχετε θέσει πολυ ωραία κοπέλες μου.

Τα παιδια όλου του κόσμου ειναι παιδια μας αρκεί να τους δοσουμε αγάπη.

• Μου αρέσει 1

wRSzp2.pngUIzHp2.png

Καλησπέρα  @athinaidaΣυνειδητοποίησα ότι για τόσα χρόνια δοκίμασα τα πάντα.Άλλαξα κλινικές, γιατροί ...Έχασα νεύρα, χρήματα, χρόνο-πολύτιμος χρόνοσ. Πέρασαν χρόνια....αλλά το όνειρό μου?Η απόφαση για δωρεά  ωαρίων δεν ήταν εύκολη.Αλλά τι είναι μια οικογένεια, μια αγάπη χωρίς παιδί ? Δεν σκέφτηκα τι θα λέγαμε μετά από χρόνια στο παιδί.Το σημαντικό είναι να είσαι υγιής και αγαπητός.Ορισμένα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς.Έχω την υποστήριξη του συζύγου μου.Πολύ σημαντικο.Ελπηζω να τά καταφέρουμε.εβχουμε καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια

• Μου αρέσει 5

5 ώρες πρίν, Markella72 είπε:

Καλησπέρα και από εμένα @Dream_on... εύχομαι να σου πάνε όλα τέλεια!!!

καταλαβαίνω απόλυτα την @athinaida  και εγώ αυτά τα ερωτήματα είχα, έχω και θα έχω...απλά τώρα θέλω να τελειώσει όσο γίνεται η δαιδικασία και να έχω αποτέλεσμα :) η αναμονή με πεθαίνει :( πιάστηκα από την φράση ''Κι η παρένθετη μητέρα συμμετέχει στο αποτέλεσμα'' έχουμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα? ευχαριστούμε κορίτσια που υπάρχετε!!!! <3

Μαρκέλλα, στέλνω ένα σύνδεσμο για την επιγενετική. Στο τέλος του άρθρου, φαίνεται αυτό που είπα, ότι δηλαδή η γυναίκα που κυοφορεί ακόμα κι αν δεν είναι δικό της το ωάριο, δεν είναι απλά το σκεύος, αλλά συμμετέχει και σε γενετικό επίπεδο.

https://www.assistingnature.gr/blog/?p=552

Κοριτσια κ εγω το σκεφτομαι πολυ σοβαρα σημερα ρωτησα τον γιατρο μου αν θα εμενα εγκυος με την πρωτη με τα δανεικα κ το σκεφτομαι παρα πολυ αν κ τωρα θα ξαναδοκιμασουμε με δικα μας!αλλα χιλιες φορες να ηξερα οτι θα πετυχαινε κ καλυτερα να επαιρνα εξ αρχης δωρεα!Αυτη την ακεφτομαι σαν λυση αν κ η μαμα μ ειναι αρνητικη!

Εγω βεβαια ειμαι της αποψης οτι δεν χρειαζετε να ξερει τιποτε το παιδί τι θα τ προσφερει αλλωστε!!

aVG8p2.png

s6ucp2.png

Mao8p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...