Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 33 λεπτά , LeneL είπε:

Καλησπέρα! 

Μη σε απασχολεί βιοψία και προεμφυτευτικός, γίνεται μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, πολλές αποβολές ή σε περίπτωση κληρονομικών νοσημάτων. Σε περιπτώσεις δωρεάς δεν κάνουν κάτι τέτοιο γιατί είναι και πολύ νεαρές οι δοτριες..

Αυτό για το ένα πρώτη φορά το ακούω.. όμως να εμπιστευτείς το γιατρό σου.. ίσως εννοεί ότι αν βάλει δύο και κάτι δεν πάει καλά με το ένα ίσως παρασύρει και το άλλο!

Να σκέφτεσαι θετικά και θα πάνε όλα καλά!!!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και μένα για ένα μ είχε πει και επέμενε πολλή κιόλας, ο κάθε γιατρός έχει τα δικά του ,αν θέλεις πες τον να στο εξηγήσει γιατί ένα και όχι δύο, μόλις ακούσεις θα συνηδητοποιησεις το γιατί, πολλοί λένε για δύο ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες αλλά και αυτό είναι ένας  μύθος... εμπιστεύσου τον γιατρό και προχώρα με θετική σκέψη 

Cafe Ivf με δωρεά ωαρίων

Recommended Posts

πρίν από 9 λεπτά , marina_86 είπε:

Βασικά εγώ στην αρχή πίστευα ότι ήταν υποχρεωτικό. Οπότε είχαμε πει ναι, και ίδια ομάδα αίματος με εμένα ή τον σύζυγο. Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, δεν έχουμε αποφασίσει, αν τα καταφέρουμε ποτέ, αν θα το πούμε ή όχι. Δεύτερον και σημαντικότερο για εμένα, αν χρειαστεί κάτι να μπορούμε να δώσουμε άμεσα έστω το πιο απλό ... το αίμα μας. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι δεν είναι και απαραίτητος παράγοντας και αν βιαζομουν ίσως να μην το περιόριζα τόσο πολύ. Ή αν είχαμε σπάνιες ομάδες μπορεί να μην το ζητούσα... εμείς έχουμε τις συχνότερες.

Εμείς πήγαμε και είπαμε θέλουμε νεαρή δοτρια τίποτα άλλο. Ίσως γι αυτό βρήκαμε μπαμ μπαμ. Εγώ είμαι β+ και ο συζυξ 0+. Δεν είμαστε και με σπάνια ομάδα πιστεύω.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Mary H

1458

• MaryH

1014

• anoulious

1007

• Chrussa1982

946

πρίν από 11 λεπτά , marina_86 είπε:

Βασικά εγώ στην αρχή πίστευα ότι ήταν υποχρεωτικό. Οπότε είχαμε πει ναι, και ίδια ομάδα αίματος με εμένα ή τον σύζυγο. Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, δεν έχουμε αποφασίσει, αν τα καταφέρουμε ποτέ, αν θα το πούμε ή όχι. Δεύτερον και σημαντικότερο για εμένα, αν χρειαστεί κάτι να μπορούμε να δώσουμε άμεσα έστω το πιο απλό ... το αίμα μας. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι δεν είναι και απαραίτητος παράγοντας και αν βιαζομουν ίσως να μην το περιόριζα τόσο πολύ. Ή αν είχαμε σπάνιες ομάδες μπορεί να μην το ζητούσα... εμείς έχουμε τις συχνότερες.

Κοριτσακι μ εσύ είχες πει για την αργινίνη;; 

Πήρα το L-Arginine HCI 1000MG LAMBERTS πόσες ταμπλέτες παίρνουμε; η φαρμακοποιός μ είπε από 1 έως 4

5 ώρες πρίν, geozak είπε:

Καλημερα κοριτσια...οι εγκυουλες αλλα κ εμείς οι υποψήφιες για να  διαβάσουμε  τι κάνουμε αυριο κ μεθαύριο  επειδή ξημερώνει παραμονη του Αγιου Συμεών. 

@chitaneta πως είσαι..εγω ανησυχώ..δεν νιωθω κατι..απο την αλλη βέβαια στις 4 προηγούμενες φυσικές συλλήψεις δεν ειχα τιποτα.σε προηγούμενες ετ ενιωσα πόνους περιοδου κ πηρα κουλουρα.δεν ξερω.προσπαθώ να μου δινω δυναμη.θα κανεις τεστ;;

Και η @gigi 72 μας έτσι έλεγε. Ότι δεν ένιωθε τίποτα και ανησυχούσε και τσουπ της ήρθε μια χοριακή χορταστική και τεράστια! Μην απελπίζεσαι. Υπομονή κοριτσάκι μου. Πλησιάζει η Παρασκευή!

• Μου αρέσει 3
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 6 λεπτά , MELINASP είπε:

Ααα κατάλαβα τι λες. Αλλά αν δεν το πεις το παιδί δίνει δικό σ ιστορικό; 

Θα πω εγώ το δικό μου ιστορικό στον παιδίατρο να κλάψει με μαύρο δάκρυ! Χαχαχα Καλέ, αλήθεια δεν το έχουμε σκεφτεί τόσο. Καααατσε να πετύχω, καααατσε να γεννηθεί και μετά θα το σκεφτώ. Δεν είμαι αρνητική. Και σ' εμένα όπως είπε η @MaryH ο σύζυγός είναι πιο μαζεμένος στο να το πει. Εγώ δεν το φοβάμαι καθόλου. Οπότε είπαμε για καλό κ για κακό ας έχει μια από τις δικές μας ομάδες και αποφασίζουμε μετά.

Διάβασα το βιβλίο της Παπαληγούρα, η οποία είναι καθηγήτρια ψυχολογίας με ειδίκευση στις εξωσωματικές και στη δωρεά. Η ίδια είναι υπέρ στο να το πεις, αλλά καταλήγει στο εξής. Ότι στην Ελλάδα με την αυστηρή νομοθεσία ανωνυμίας η πληροφορία αυτή είναι λίγο άχρηστη για το παιδί. Από ψυχολογικής άποψης δεν έχει τι να την κάνει. Του πετάς ένα μπαλάκι το οποίο δεν ξέρει τι να το κάνει μετά. Όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό, εμείς δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο κ στην οικογένεια τα έχουμε όλα τα συνηθισμένα από λίγο. Ο δότης έχει ακριβώς ίδιο ιστορικό με του συζύγου (εντελώς τυχαίο). Τώρα αν η δοτρια έχει κάποια κληρονομική ασθένεια.... έτσι κι αλλιώς δεν θα το ξέρει!

πρίν από 8 λεπτά , MELINASP είπε:

Κοριτσακι μ εσύ είχες πει για την αργινίνη;; 

Πήρα το L-Arginine HCI 1000MG LAMBERTS πόσες ταμπλέτες παίρνουμε; η φαρμακοποιός μ είπε από 1 έως 4

Εγώ εγώ!!! Νομίζω μία των 1000 είναι καλά! Αλλά θα ρωτήσω για σίγουρα και θα το ψάξω κ λίγο (το χόμπι μου) και θα σου πω συντόμως!❤️

• Μου αρέσει 2

πρίν από 6 λεπτά , Viv37 είπε:

Και η @gigi 72 μας έτσι έλεγε. Ότι δεν ένιωθε τίποτα και ανησυχούσε και τσουπ της ήρθε μια χοριακή χορταστική και τεράστια! Μην απελπίζεσαι. Υπομονή κοριτσάκι μου. Πλησιάζει η Παρασκευή!

Έτσι ακριβώς.. Τα είχα ζαλίσει τα κορίτσια με τις απορίες μου καθώς πρωτάρα και εγώ και εντελώς έξω από τα νερά μου.. Ντε και καλά να έχω συμπτώματα.. Μην ανησυχείς.. Αν είναι να έρθει θα έρθει. Τώρα το πιστεύω και εγώ. 

• Μου αρέσει 5

Διαφημίσεις

Ααααα πολλές σκέψεις κ συζητήσεις σήμερα. Κι εγω δεν ξέρω αν θα το πούμε . Από τη μια λέω γιατί όχι. Ένα αυτό με το ιστορικό κ ύστερα κάποια στιγμή θα έπρεπε να θεωρείτε οκ . Εγω είμαι (θα είμαι) η μαμά που το μεγάλωσε μέσα της και το δημιούργησα με την πολύ πολύ αγάπη μου και μια καλή νεράιδα μας έδωσε ένα δωράκι για να μας βοηθήσει. Έτσι βέβαια το σκέφτομαι τώρα. Δεν το ήξερα το βιβλίο της Παπαληγουρα , καθότι κ βιβλιοφάγος τρελή. Θα το τσεκαρω

@MELINASP δεν ξέρω ποτέ υπέρηχο. Θα μου πει είπε,,, ομμμμμμμμμμ

• Μου αρέσει 4

3 ώρες πρίν, Villi είπε:

Κι εμενα με διέλυσε ψυχολογικά, για το οικονομικό δεν θα μιλησω καν, σκέψου οτι εγω έπρεπε να κατεβαίνω και αθηνα για να τα κάνω ολα αυτά. Ψυχολογικά όμως έγινα ράκος. Για ένα χρόνο μετά την τελευταία αποτυχία με δικά μου δεν ήθελα να βλέπω φάρμακα εξωσωματικης. Έβλεπα utrogestan και έκλαιγα. 

Πόσο σας καταλαβαίνω! Εγώ προσπαθούσα 3 χρόνια να βγάλω κανένα ρημαδοωάριο και κάθε φορά ενώ οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα είναι όπως πρέπει όταν πήγαινα στο γιατρό πάντα μα πάντα έβλεπε κύστη και έλεγε ότι αν δε φύγει δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατι με τις ορμόνες θα σκάσει. Ευτυχώς τότε δεν ήμουν με την άντρα μου (προσπαθούσα να καταψύξω γιατί ήμουν στα αρχικά στάδια ΠΩΑ) οπότε δεν έφαγε τη χλαπάτσα με τα νεύρα-κλάματα-νευρα-κλάματά μου. Τη γλύτωσε ο τυχερούλης. Πόσα fertilimax, ovamax ultrogestan, cyclacur και αντισυλληπτικά στο ενδιάμεσο ούτε που θέλω να τα θυμάμαι. Αλλά ξέρεις τι νομίζω ? Μετά από τόσο παίδεμα δεν μπορεί ρε γα@#το. Θα τα καταφέρουμε!!

• Μου αρέσει 6

πρίν από 48 λεπτά , geozak είπε:

Κορίτσια φοβάμαι τοσο...ειδα τωρα καφε...πηρα στο κεντρο κ μου ειπαν δεν ειναι τιποτα αφου δεν ειναι αιμα...στην ετ μου ειχαν πει αν δω καφε να κοψω το σαλοσπιρ...δεν εχω αλλα ψυχικα αποθεματα να αντέξω....εσεις τι λετε...την αλήθεια ομως..μη με χαιδευεται

Τον Αύγουστο που ημουν έγκυος απο μονη μου ειχα παλι καφε...αλλα μετα την πρωτη χοριακη οι επόμενες δεν ηταν καλες 

Κ εμενα την ημερα της εμβρυομεραφορας μου ειχαν πει να μην φοβηθω αν δω καφε..κι εχω διαβασει απο πολλες κοπελες οτι με καφε εχουν παει ολα καλα.ξεκουρασου και κανε οτι σου πει ο γιατρος..

πρίν από 10 λεπτά , Fili είπε:

Ααααα πολλές σκέψεις κ συζητήσεις σήμερα. Κι εγω δεν ξέρω αν θα το πούμε . Από τη μια λέω γιατί όχι. Ένα αυτό με το ιστορικό κ ύστερα κάποια στιγμή θα έπρεπε να θεωρείτε οκ . Εγω είμαι (θα είμαι) η μαμά που το μεγάλωσε μέσα της και το δημιούργησα με την πολύ πολύ αγάπη μου και μια καλή νεράιδα μας έδωσε ένα δωράκι για να μας βοηθήσει. Έτσι βέβαια το σκέφτομαι τώρα. Δεν το ήξερα το βιβλίο της Παπαληγουρα , καθότι κ βιβλιοφάγος τρελή. Θα το τσεκαρω

Πολλες χοριακες βρε παιδακι μου...αφου απο 1000 και πανω εχεις εικονα στον υπερυχο...τι να πω..ο καθε γιατρος τα δικα του.. Για το αλλο θεμα που ανοιξαμε,ουτε εμεις εχουμε σκοπο να το πουμε στα παιδια...να ερθουν με το καλο πρωτα ο θεος..αλλα ειμαστε αρνητικοι κ οι δυο..

• Μου αρέσει 2

nzSsp2.png

πρίν από 36 λεπτά , Fili είπε:

Κι εγω πάντως δεν ξέρω τίποτα για τη δότρια , πέρα από το ότι έχει συμβατή ομάδα με εμάς και την ηλικία της.Κι αυτά δλδ τα έμαθα όταν κάναμε την πρώτη ετ το καλοκαίρι γιατί τα έγραφε πάνω στο χαρτί που μου έδωσαν. Στην αρχή το σκεφτόμουν αλλά τώρα πραγματικά δε με νοιάζει. Γερή να είναι καλά να είναι και την ευχαριστώ όπου κι αν βρίσκεται.

@geozak μην αγχώνεσαι καλή μου. Μιλά με το γιατρό σου και προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά . Εμείς εδώ σου στέλνουμε πολύ αγάπη και οομμμμμμμμμμ

εγω τώρα μίλησα με γιατρό και μου είπε θα κάνουμε άλλες δυο χοριακες μπορεί κ τρεις να δούμε πως πάει. Οοομμμμμμμμμμμμμμμμ

Γλυκό μου τι ηλικία είχε η δότριά σου?

πρίν από 34 λεπτά , MELINASP είπε:

Να σε ρωτήσω όμως κάτι πες ότι το παιδ κάποια στιγμή πάει σε γιατρό δίνει το δικό σου ιστορικό; 

Δεν ξέρω καθόλου από αυτά. 

Εμείς αυτό λέγαμε αν δεν το πούμε θα λέει ο γιατρός ιστορικό μαμάς και θα λέει τ; δικά μ;; 

Συμφωνώ απολύτως.  Εμείς σίγουρα θα το πούμε. Ασε που δεν ξέρεις τι γίνεται. Φαντάζεσαι να το μάθει όταν θα είναι πχ στην εφηβεία και να αντιδράσει άσχημα? Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Έχει δικαίωμα να ξέρει πώς ήρθε στον κόσμο πιστεύω

πρίν από 35 λεπτά , MaryH είπε:

Ναι δυστυχως ετσι. Παιρνει ομως κ απο δικο μας dna. O αντρας μου ομως δεν θελει με τπτ να το πουμε στο παιδι

Παίρνει και από μας? Εγώ είχα ρωτήσει το γιατρό απ' έξω απ' έξω και μου είχε πει όχι. Ίσως δεν ήθελε να μου το υπεραναλύσει γι' αυτό να μη μου είπε.

πρίν από 33 λεπτά , marina_86 είπε:

Θα πω εγώ το δικό μου ιστορικό στον παιδίατρο να κλάψει με μαύρο δάκρυ! Χαχαχα Καλέ, αλήθεια δεν το έχουμε σκεφτεί τόσο. Καααατσε να πετύχω, καααατσε να γεννηθεί και μετά θα το σκεφτώ. Δεν είμαι αρνητική. Και σ' εμένα όπως είπε η @MaryH ο σύζυγός είναι πιο μαζεμένος στο να το πει. Εγώ δεν το φοβάμαι καθόλου. Οπότε είπαμε για καλό κ για κακό ας έχει μια από τις δικές μας ομάδες και αποφασίζουμε μετά.

Διάβασα το βιβλίο της Παπαληγούρα, η οποία είναι καθηγήτρια ψυχολογίας με ειδίκευση στις εξωσωματικές και στη δωρεά. Η ίδια είναι υπέρ στο να το πεις, αλλά καταλήγει στο εξής. Ότι στην Ελλάδα με την αυστηρή νομοθεσία ανωνυμίας η πληροφορία αυτή είναι λίγο άχρηστη για το παιδί. Από ψυχολογικής άποψης δεν έχει τι να την κάνει. Του πετάς ένα μπαλάκι το οποίο δεν ξέρει τι να το κάνει μετά. Όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό, εμείς δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο κ στην οικογένεια τα έχουμε όλα τα συνηθισμένα από λίγο. Ο δότης έχει ακριβώς ίδιο ιστορικό με του συζύγου (εντελώς τυχαίο). Τώρα αν η δοτρια έχει κάποια κληρονομική ασθένεια.... έτσι κι αλλιώς δεν θα το ξέρει!

Εγώ εγώ!!! Νομίζω μία των 1000 είναι καλά! Αλλά θα ρωτήσω για σίγουρα και θα το ψάξω κ λίγο (το χόμπι μου) και θα σου πω συντόμως!❤️

ΑΑΑ ωραία θα το διαβάσω σίγουρα. Αλλά γενικά εγώ το αποφάσισα να το πω μετά από έρευνα σε παιδιά που ήρθαν έτσι στον κόσμο. Όσα το ήξεραν από μικρή ηλικία ήταν πάντα ισορροπημένα και δεν το έβλεπαν σαν κάτι κάκό ίσα ίσα που ένιωθαν ξεχωριστά αφού τα ήθελαν τόσο πολύ οι γονείς τους ωστε να μπουν σε τόσο κόπο. Για τους δότες τους θεωρούν απλώς δότες. Οχι βιολογικούς γονείς ούτε συγγενείς. Απλώς όπως είπε και η @Fili μια καλή νεράιδα που έκανε ένα δώρο στη μαμά και στον μπαμπά. Όσα το έμαθαν μετά άλλη ιστορία. Αντέδρασαν άσχημα. Τα περισσότερα βέβαια το ξεπέρασαν γρήγορα αναλογα και με την ηλικία αλλά ήταν σοκ. Όσα δεν το έμαθαν ποτέ no problem. Αν θέλεις τσέκαρε το λογαριασμό donorchild στο ινσταγκραμ. Το έχει φτιάξει μια κοπέλα που προήλθε από δότη σπέρματος και φιλοξενεί και άλλα παιδιά στο κανάλι της που ήρθαν στον κόσμο με παρόμοιο τρόπο.

Κι εμένα ο άντρας δεν είναι ιδιαίτερα θετικός στο να το πω αλλά θα τον πείσω. Αλλά όπως και να χει τα παιδάκια μας θα τα μεγαλώσουμε με τόση αγάπη που και να τους το πούμε και μην τους το πούμε ευτυχισμένα θα είναι.

Εντωμεταξύ εγώ τόση ώρα μπούρου μπούρου ένα καλημέρα δε σας είπα! Ένα καλό μηνα!

Καλημέρα λοιπόν φιλεναδίτσες μου και να έχουμε έναν υπέροχο μήνα γεμάτο μεγάλες χοριακές και ευχάριστα νέα!

• Μου αρέσει 5

πρίν από 46 λεπτά , marina_86 είπε:

Καλά πεθαίνω με το ιστορικό το δικό μας στους παιδιατρος χχαχαχαχαχα

Αααα καλέ υπάρχει τέτοιο βιβλίο;;; πως λέγεται να το πάρω; 

Καλά έχουμε λύσει όλα μας τα θέματα αυτό μας έμεινε χαχαχαχα κουβέντα να γίνεται! 

Α κάτσε και εσύ με διπλή δωρεά πας;; 

Α μια λες;; έλεγα αφού είμαι τόσο τσουρουτικο να πάρω δύο χαχαχαχα

πρίν από 47 λεπτά , Fili είπε:

Όλα καλά πάνε αγαπημένη ομμμ εσύ και ολα καλα φτου φτου!!! 

πρίν από 38 λεπτά , Viv37 είπε:

Συμφωνώ απολύτως.  Εμείς σίγουρα θα το πούμε. Ασε που δεν ξέρεις τι γίνεται. Φαντάζεσαι να το μάθει όταν θα είναι πχ στην εφηβεία και να αντιδράσει άσχημα? Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Έχει δικαίωμα να ξέρει πώς ήρθε στον κόσμο πιστεύω

Παίρνει και από μας? Εγώ είχα ρωτήσει το γιατρό απ' έξω απ' έξω και μου είχε πει όχι. Ίσως δεν ήθελε να μου το υπεραναλύσει γι' αυτό να μη μου είπε.

ΑΑΑ ωραία θα το διαβάσω σίγουρα. Αλλά γενικά εγώ το αποφάσισα να το πω μετά από έρευνα σε παιδιά που ήρθαν έτσι στον κόσμο. Όσα το ήξεραν από μικρή ηλικία ήταν πάντα ισορροπημένα και δεν το έβλεπαν σαν κάτι κάκό ίσα ίσα που ένιωθαν ξεχωριστά αφού τα ήθελαν τόσο πολύ οι γονείς τους ωστε να μπουν σε τόσο κόπο. Για τους δότες τους θεωρούν απλώς δότες. Οχι βιολογικούς γονείς ούτε συγγενείς. Απλώς όπως είπε και η @Fili μια καλή νεράιδα που έκανε ένα δώρο στη μαμά και στον μπαμπά. Όσα το έμαθαν μετά άλλη ιστορία. Αντέδρασαν άσχημα. Τα περισσότερα βέβαια το ξεπέρασαν γρήγορα αναλογα και με την ηλικία αλλά ήταν σοκ. Όσα δεν το έμαθαν ποτέ no problem. Αν θέλεις τσέκαρε το λογαριασμό donorchild στο ινσταγκραμ. Το έχει φτιάξει μια κοπέλα που προήλθε από δότη σπέρματος και φιλοξενεί και άλλα παιδιά στο κανάλι της που ήρθαν στον κόσμο με παρόμοιο τρόπο.

Κι εμένα ο άντρας δεν είναι ιδιαίτερα θετικός στο να το πω αλλά θα τον πείσω. Αλλά όπως και να χει τα παιδάκια μας θα τα μεγαλώσουμε με τόση αγάπη που και να τους το πούμε και μην τους το πούμε ευτυχισμένα θα είναι.

Εντωμεταξύ εγώ τόση ώρα μπούρου μπούρου ένα καλημέρα δε σας είπα! Ένα καλό μηνα!

Καλημέρα λοιπόν φιλεναδίτσες μου και να έχουμε έναν υπέροχο μήνα γεμάτο μεγάλες χοριακές και ευχάριστα νέα!

Αυτό φοβάμαι κ εγώ μην το μάθει σε Καμία εφηβεία και τρέχουμε. 

Τροφή για σκεψη

Θα πάρω το βιβλίο Ν; το διαβάσω να δούμε. Να κάνουμε bookclub χαχαχαχαα

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 35 λεπτά , Viv37 είπε:

Εμένα πάλι πρώτος πέταξε την ιδέα της δωρεάς αλλά είναι κ θετικός να μάθει το παιδί την αλήθεια. Το πώς όμως το αφήνει πάνω μου χαχαχα. Με έχει για τα δύσκολα πάντα. @marina_86 εμένα το ιστορικό μου περιλαμβάνει μια ανεμοβλογιά και στραβισμο. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδη. Απλά όλοι οικογενειακός πάσχουμε από χοληστερίνη σε νεαρή ηλικία τουλάχιστον 100 γενιές γίνεται αυτό χαχαχαχα. Ευχαριστώ κ για την πληροφορία του βιβλίου ούτε καν ήξερα ότι έχει εκδοθεί. Θα το πάρω με την πρώτη ευκαιρία να το διαβάσω στην ετ. 

Τι πάρλα μας έπιασε πάλι σήμερα!!! Πολύ μας χαίρομαι!!!

• Μου αρέσει 4

πρίν από 7 λεπτά , Fili είπε:

Μα πραγματικά τι ωραίο παρεάκι… <3 

δε θυμάμαι ποσό χρόνων ήταν η δότρια κ το χαρτί το είχα πετάξει μετά το καλοκαίρι ..Ότι να ναι κι εγω ώρες ώρες χεχεχεχ

Μας έδωσε μωράκι κ δεν μας νοιάζει καθόλου σωστή χαχαχαχα

Αν ζητήσεις από το κέντρο ένα αντίγραφο θα στο δωσουν

@marina_86 το βιβλίο είναι το "οικογένεια πάση θυσία";;

Εεεε γρήγορη είμαι βζουυυυμμμμ

• Χαχα 1

πρίν από 23 λεπτά , Chrussa1982 είπε:

Εμένα πάλι πρώτος πέταξε την ιδέα της δωρεάς αλλά είναι κ θετικός να μάθει το παιδί την αλήθεια. Το πώς όμως το αφήνει πάνω μου χαχαχα. Με έχει για τα δύσκολα πάντα. @marina_86 εμένα το ιστορικό μου περιλαμβάνει μια ανεμοβλογιά και στραβισμο. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδη. Απλά όλοι οικογενειακός πάσχουμε από χοληστερίνη σε νεαρή ηλικία τουλάχιστον 100 γενιές γίνεται αυτό χαχαχαχα. Ευχαριστώ κ για την πληροφορία του βιβλίου ούτε καν ήξερα ότι έχει εκδοθεί. Θα το πάρω με την πρώτη ευκαιρία να το διαβάσω στην ετ. 

Τι πάρλα μας έπιασε πάλι σήμερα!!! Πολύ μας χαίρομαι!!!

Α εγώ το πώς το έψαχνα για μήνες και βρήκα τους καλύτερους και ευκολότερου τρόπους.Θα σου πω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις! Καταρχήν υπάρχουν βιβλία στο εξωτερικό για τέτοια θέματα (στην Ελλαδίτσα έχουμε μείνει λίγο πίσω) αλλά το καλύτερο είναι να φτιάξεις εσύ ένα βιβλίο με την ιστορίας σας. Πχ. Ξεκινάς με μια φωτογραφία από το γάμο σας ή κάπου που τέλος πάντων είστε μαζί το ζευγάρι και φαίνεστε αγαπημένοι. Μετά γράφεις ότι ήσασταν πολύ αγαπημένοι αλλά κάτι έλειπε στη ζωή σας και αυτό ήταν ένα μωράκι αλλά δυστυχώς η μαμά δεν είχε αλλα αυγουλάκια και έτσι ζήτησαν από μια καλή κυρία, τη Δότρια, να τους δανείσει μερικά γιατί εκείνη είχε πολλά! (αν φοβάσαι το μπλέξιμο με τα αυγά και τις κότες μπορείς να γράψεις κύτταρα/0. Μετά κάνεις και χαζοζωγραφιά για να δείξεις πώς με τα σπερματοζωάρια του μπαμπά έγινε έμβρυο και πώς μπήκε στην κοιλιά της μαμάς. Συνεχίζεις με φωτογραφίες σου με φουσκωμένη την κοιλιά και μετά μια στο μαιευτήριο τη μέρα της γέννας. Και έτοιμο. Αυτό μέσες άκρες γράφουν τα sites και τα βιβλία που υπάρχουν ήδη. Αν μπεις πχ στο creatingfamily.org ή ακομα και στο google και γράψεις egg donation books έχει άπειρα για να πάρεις μια γεύση αλλά γενικά οι παιδοψυχολόγοι προτείνουν να φτιάξουμε δικά μας. Πολύ απλά. Δε χρειάζεται να είσαι ζωγράφος ούτε να κάνεις καμιά ωραία ζωγραφία. Απλά σκιτσάκια και φωτογραφίες και με απλά λόγια εξηγείς τη διαδικασία. Αρχιζείς λοιπόν να το διαβάζεις στο μωρό από μωρό μέχρι οποτε θέλει αυτό. Όταν θα αρχίσει να καταλαβαίνει λίγο παραπάνω του εξηγείς ότι απορία έχει. Έτσι δε θα νιώθει ότι είναι κάτι αφύσικο που πρέπει να το λέει σε άλλους σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει και νιώθει ότι είναι ξεχωριστό παιδάκι και ότι το αγαπούν πολύ. Αυτά μέσες άκρες. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες όταν με το καλό έρθουν τα μωράκια μου θα σου τις λύσω όλες τις απορίες :)

• Μου αρέσει 8

1 hour ago, Viv37 είπε:

Nαι το δειχνουν ερευνες. Παιρνει θραυσματα  dna μας απ τη μητρα

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...