Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Cafe Ivf με δωρεά ωαρίων

Recommended Posts

8 ώρες πρίν, Nephele78 είπε:

Τελεια τα γράφεις για ακομα μια φορα !!!!

Έχει ωραια με καρύδα 

Γιατί ποσο fsh εχεις κ αμη κ στο λεγανε; Και εγω στη 3η πετυχα .τα ποσοστα εξωσωνατικησ ειναι χαμηλα οπως κ να εχει για αυτο συνηθως με 3η πετυχαίνουμε.θελει πολυ τυχη με τη 1η σιγουρα  

Έχω αμη 0.4 και fsh ήταν υψηλή την κοιτούσαμε κάθε μήνα για να δούμε εάν θα προχωρούσαμε στην εξωσωματική.ενα μήνα είχε πέσει αλλά έλειπε ο άντρας μου.δ ξέρω εμένα με απογοήτευσαν ότι δ έχω καλά ωάρια κ πλέον το έχω πιστέψει θες να πω το έχω πάρει απόφαση δ ξέρω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Mary H

1458

• MaryH

1014

• anoulious

1006

• Chrussa1982

946

1 hour ago, Pagotoula είπε:

μην αγχωνεσαι με τα κιλα στο ξαναλεω...μα αληθεια ποιος σε εχει μπριζωσει τοσο;; ειμαι στο υψος σου και 50 κιλα..εχω μεινει 3 φορες εγκυος ετσι..και γεννησα την κορη μου εχοντας παρει 4 κιλα...κοινως 54!!ενα κιλο πανω απο σενα τωρα!..:D ολα καλα πηγαν...μη σκας με αυτο το θεμα..ουτε να πιεζεσαι να φας με το ζορι...ημαρτον δηλαδη..να σου συστησω τη δικια μου ενδοκρινολογο;; σιγουρα θα σε ξεαγχωσει.

Καλημέρα!!! Μια χαρά είμαι με τα κιλακια μου. Ο γιατρός θέλει να πάρω 2 καιε ζαλίζει σε κάθε επίσκεψη. Η δική μου ενδοκρινολόγος πάντως λέει είμαι μια χαρά!! Λες να έχουμε την ίδια? 

πρίν από 20 λεπτά , Aria. είπε:

Έχω αμη 0.4 και fsh ήταν υψηλή την κοιτούσαμε κάθε μήνα για να δούμε εάν θα προχωρούσαμε στην εξωσωματική.ενα μήνα είχε πέσει αλλά έλειπε ο άντρας μου.δ ξέρω εμένα με απογοήτευσαν ότι δ έχω καλά ωάρια κ πλέον το έχω πιστέψει θες να πω το έχω πάρει απόφαση δ ξέρω...

Καλημέρα. Ρε κοριτσάκι μου μην σκας. Από ότι βλέπεις όλοι οι γιατροί λίγο πολύ ρίχνουν το φταίξιμο πρώτιστος στις γυναίκες. Φαντάσου εμένα που μου ήρθε περίοδος κανονική πριν τη χοριακη κ ο εξωσωματικος αντί να κάτσει να μου απαντήσει νορμάλ λέει " ε να το ωάριο δεν ήταν καλό". Οκ το δέχομαι εν μέρει..αλλά 3 χρόνια που προσπαθούσα ελεύθερα θέλετε να μου πείτε ότι δεν βρέθηκε ένα και καλό; Οπότε ναι το δέχτηκα και μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα για φυσικούς κύκλους αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα προχώρησα με τον Κούρτη. Φυσικά και στεναχωρήθηκα φυσικά και ένιωσα μισή γυναίκα που δεν είμαι άξια να προσφέρω στον άντρα μου ένα παιδάκι αλλά μέσα μου πήρα δύναμη από τον άντρα μου έσφιξα τα δόντια έκλεισα τα αυτιά μου στην κάθε φάρμακο γλώσσα και προχωράω...περήφανη για την επιλογή μου σίγουρη ότι θα τα καταφέρω !! 

• Μου αρέσει 2

πρίν από 27 λεπτά , Chrussa1982 είπε:

Καλημέρα!!! Μια χαρά είμαι με τα κιλακια μου. Ο γιατρός θέλει να πάρω 2 καιε ζαλίζει σε κάθε επίσκεψη. Η δική μου ενδοκρινολόγος πάντως λέει είμαι μια χαρά!! Λες να έχουμε την ίδια? 

Η γυναίκα του ξαδέρφου μου είναι 50 κιλά και 1.50 ύψος και γέννησε δίδυμα .

Αστους να λένε και ας ασχοληθούν με αλλά πράγματα αν είναι δυνατόν 

• Μου αρέσει 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

On 20/12/2021 at 9:37 ΜΜ, anoulious είπε:

Κορίτσια  μου γλυκά καλησπέρα!Ήρθε επιτέλους η στιγμή να σας ανακοινώσω και εγώ ότι έχω αγκαλιά το θαύμα μου.Το Σάββατο 37και 1 γέννησα το παιδάκι μου!Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κατάφερα και έκανα εγώ κάτι τόσο σημαντικό .

Θα ήθελα μέσα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου που με στήριξανε σε όλο αυτό. Σίγουρα όμως πρέπει να ευχαριστήσω όλες εσάς που μου σταθήκατε ,μου δώσατε κουράγιο,συμβουλές  τόσα χρόνια χωρίς να με γνωρίζετε καθόλου 

Θέλω και ελπίζω όσες δίνετε αυτόν τον αγώνα να δείτε το δικό μου παράδειγμα και να σας δώσει δύναμη να συνεχίσετε.Εγω ήμουν υπόθεση χαμένη.Καπου στο τέλος σας περιμένει κάτι που δεν έχετε ούτε φανταστεί.

Γλυκιά μανούλα να χαίρεστε το μωράκι σας!!! Να σας ζήσει και να είναι πάντα υγιής, τυχερός και χαρούμενος!!! Όμορφες, οικογενειακές γιορτές με πολλές πολλές χαρές και πολλά πολλά χαμόγελα!!! 

3 ώρες πρίν, Chrussa1982 είπε:

Καλημέρα. Ρε κοριτσάκι μου μην σκας. Από ότι βλέπεις όλοι οι γιατροί λίγο πολύ ρίχνουν το φταίξιμο πρώτιστος στις γυναίκες. Φαντάσου εμένα που μου ήρθε περίοδος κανονική πριν τη χοριακη κ ο εξωσωματικος αντί να κάτσει να μου απαντήσει νορμάλ λέει " ε να το ωάριο δεν ήταν καλό". Οκ το δέχομαι εν μέρει..αλλά 3 χρόνια που προσπαθούσα ελεύθερα θέλετε να μου πείτε ότι δεν βρέθηκε ένα και καλό; Οπότε ναι το δέχτηκα και μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα για φυσικούς κύκλους αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα προχώρησα με τον Κούρτη. Φυσικά και στεναχωρήθηκα φυσικά και ένιωσα μισή γυναίκα που δεν είμαι άξια να προσφέρω στον άντρα μου ένα παιδάκι αλλά μέσα μου πήρα δύναμη από τον άντρα μου έσφιξα τα δόντια έκλεισα τα αυτιά μου στην κάθε φάρμακο γλώσσα και προχωράω...περήφανη για την επιλογή μου σίγουρη ότι θα τα καταφέρω !! 

Και πολύ καλά κάνεις μην δίνεις σημασία σε τπτ που να σε στεναχωρεί.και εγώ σας λέω το είχα δεχτεί ότι έχω το θέμα και έκλαιγα μόνη μου γιατί δ μπορούσα να προσφέρω ότι πιο απλο μου ζητούσε ο μικρός μου ένα αδερφάκι.αλλα τώρα με τον Κούρτη ενιωσα εμπιστοσύνη κ ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα με τον κατακερματισμο τρελάθηκα γιατί είναι 42% ίσως εάν το είχαμε βρει νωρίτερα να προλάβαιναμε τώρα δ ξέρω εάν διορθωνεται

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, νικηαντωνια81 είπε:

Η γυναίκα του ξαδέρφου μου είναι 50 κιλά και 1.50 ύψος και γέννησε δίδυμα .

Αστους να λένε και ας ασχοληθούν με αλλά πράγματα αν είναι δυνατόν 

Eμεινα εγκυος δυο φορες, 47 κιλα το βαρος μου. Στη δευτερη με διδυμα. Γεννησα 54 κιλα και ολα πηγαν καλα. Κι εμενα ο ντοκ μου μ επρηζε να παχυνω αλλα οταν του την  ελεγα οτι μια χαρα εμφυτευω αδυνατη, μετα δεν ειχε να πει τιποτα

1 ώρα πρίν, Aria. είπε:

Και πολύ καλά κάνεις μην δίνεις σημασία σε τπτ που να σε στεναχωρεί.και εγώ σας λέω το είχα δεχτεί ότι έχω το θέμα και έκλαιγα μόνη μου γιατί δ μπορούσα να προσφέρω ότι πιο απλο μου ζητούσε ο μικρός μου ένα αδερφάκι.αλλα τώρα με τον Κούρτη ενιωσα εμπιστοσύνη κ ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα με τον κατακερματισμο τρελάθηκα γιατί είναι 42% ίσως εάν το είχαμε βρει νωρίτερα να προλάβαιναμε τώρα δ ξέρω εάν διορθωνεται

Ο κατακερματισμος ευθυνεται πολυ συχνα για αποβολες. Διορθωνεται ανετα, με βιταμινες, χυμο ροδι φρεσκο σιγουρα κ υγεινο τροπο ζωης

• Μου αρέσει 3

22 ώρες πρίν, Aria. είπε:

Κορίτσια καλησπέρα!!!τα νέα μου τελικά όχι τόσο καλά.το dfi έδειξε 42% κατακερματισμό.μας έδωσε androferti για 2 μήνες κ βλέπουμε. @Condios εσύ που εχει κάνει διατριβή στο θέμα σπέρμα δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ γιατί έπεσα πολύ!!τόσο καιρό άκουγα μόνο για τα αυγά μου κ το είχα πάρει απόφαση.τωρα το σπέρμα μου είπε θα δούμε έτσι όπως είναι δ κάνουμε τπτ ήταν κάθετος 

Κοριτσάκι μου γλυκό μην πέφτεις,,,γιατι ειπαμε 7 αν πεσεις 8 θα σηκωθεις!!!!! ,,,,διατριβη μόνο η @Kiddo έχει κάνει στο σπέρμα και εγώ αυτή συμβουλευομαι και πολύ σωστά στα έγραψε όλα. Το μόνο που θα σου πω είναι καλώς θα τα πάρει αυτά,,,αλλά θαύματα δεν κάνουν λενε οι ερευνες,,,βοηθάνε ομως αρκετα,,,επίσης ξετίναξέ τον από d3, ψευδάργυρο και λοιπές εξετάσεις,,,,να τσεκάρει το θυρεοειδη του και να κάνετε άφθονο έρωτα για να ανανεώνεται όντως το σπέρμα. Ο Τσιρ λεει οτι 1/3 βλαστοκύστες έχουν θέμα λόγω σπέρματος άρα άσχετα αν φτάνουν βλαστοκύστες αν για καποιο λογο δεν εμφυτευονται φταίει το σπερμα....άρα!!!!!!! το 42% ισως οντως κατεβει στο 30 ίσως και όχι,,,σημασία εχει πως όλα γίνονται πλεον,,,, Όχι καυτά μπάνια,,,ναι στη συχνότητα ανανέωσης , ναι στη διατροφή, λίγο περπάτημα (και 3χλμ να κανει καλο ειναι αν μπορει),,,ναι στην καλη διαθεση και στην ψυχολογια,,,και ελεγχο βιταμινων .... @Kiddo πες μας ποιες τροφες κατεβαζουν τον κατακερματισμο και ειναι καλές για σπερματογεννεση Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee ,,,,

Επίσης, επειδή όλα πρέπει να τα σκεφτομαστε εμείς οι γυναικες και όταν θα είναι η ώρα να δώσει σπέρμα για ενωση να είναι σε προγραμμα συχνων εκσπερματισεων για να ειναι οντως ανανεωμενο. Όσο για σενα ,,, δε μου λεει αντιστοιχα τιποτα η ΑΜΗ σου ,,,, ίσως ποτε καποιος δεν βρηκε το ιδανικο πρωτοκολλο για σενα,,,γιατι αυτο,,,θελει ασχολια, σοβαροτητα, ανθρωπια, αντιληψη, και ενασχοληση ως μοναδικη !!!! Αν παλι τα δανεικα ωαρια ειναι η επιλογη σου για τους δικους σου λογους , θα σου πω μονο το εξης,,, εγω που παω μονο με δανεικα και παω για 3η δοτρια πια,,,, αισθανομαι σα να το κραταω ηδη στην αγκαλια μου το μωρακι μου,,,το μυριζω, το νανουριζω , το θηλαζω,,,,απλα δεν ξερω το προσωπακι του,,,εφοσον ολο μου το ειναι το ζει όταν θα πραγματωθει το ονειρο μου, μαλλον θα πεταω στα συννεφα....ετσι σκεφτομουν και πριν γνωρισω τον αντρα  μου....ενιωθα σα να τον ειχα πλαι μου απλα δεν ηξερα τη μορφη του μεχρι που τον γνωρισα!!! Η δυναμη και η πιστη που εχουμε μεσα μας ειναι κατι τοσο δικο μας, οσο και το σωμα μας και η ψυχη μας,,,,και οσο παραμενει εκει αναμμένη,,,όλα έρχονται και πραγματωνονται στο χρόνο που κατι ανωτερο οριζει για μας!!!!!!!

Μεγάλη, τεράστια αγκαλιά σε όλα τα κοριτσια!!!!!!!!

• Μου αρέσει 9

5 ώρες πρίν, Chrussa1982 είπε:

Νομιζω τα μωρακια σου ειναι ξωτικα του Αι Βασιλη που τα ετοιμαζει για να στα φερει δώρα !!!!!!!!!! ε ε ερχονται!!!!!!! 

@Viv37 πες μας τα νεα σου!!! τι εγινε με τη δοτρια? πηρες απαντηση για τα "γρηγοροσημα" ? εδωσες τα δικά σου "οροσημα" και μηνυματα τύπου (δε μας χεζεις ρε Ντλρ?)  τί θα γίνει πόσο θα περιμένουμε? Σε θελω Power ε??? Φιλακια πολλα!!!!!

πρίν από 21 λεπτά , Georgia81 είπε:

Ποσό ωραία λόγια μπράβο σου κορίτσι μου για την αισιοδοξία σου και τις ωραίες συμβουλές σου σου εύχομαι ότι καλύτερο. 

Σε ευχαριστώ πολύ ,,,, αντίστοιχα εύχομαι να είναι τα πιο όμορφα Χριστουγεννά σου.....και να λάβετε το πιο ομορφο δώρο,,,,το μωρακι σας.....να εισαι συγκρατημενα αισιοδοξη αλλα αισιοδοξη,,,εξαλλου οτι ειναι να γινει εγινε,,,,δεν μπορεις να επηρεασεις εσυ το αποτελεσμα,,,αρα μύρισε χριστουγεννα,,,φαε, πιες, διαβασε, συναντησε κοσμο για καφε, ασχολησου με οτι σου αποσπα την προσοχη και το φως ειναι ακομα αναμμενο οσο εσύ εισαι υγιής και εδώ να μάχεσαι για το ονειρο σου!!!!! Ειμαστε συνομήλικες,,,εχουμε φαει χωμα απο αλανες στα νιατα μας ,,,τωρα θα κωλωσουμε????? παμε δυνατα!!!

Διαφημίσεις

1 hour ago, Condios είπε:

Κοριτσάκι μου γλυκό μην πέφτεις,,,γιατι ειπαμε 7 αν πεσεις 8 θα σηκωθεις!!!!! ,,,,διατριβη μόνο η @Kiddo έχει κάνει στο σπέρμα και εγώ αυτή συμβουλευομαι και πολύ σωστά στα έγραψε όλα. Το μόνο που θα σου πω είναι καλώς θα τα πάρει αυτά,,,αλλά θαύματα δεν κάνουν λενε οι ερευνες,,,βοηθάνε ομως αρκετα,,,επίσης ξετίναξέ τον από d3, ψευδάργυρο και λοιπές εξετάσεις,,,,να τσεκάρει το θυρεοειδη του και να κάνετε άφθονο έρωτα για να ανανεώνεται όντως το σπέρμα. Ο Τσιρ λεει οτι 1/3 βλαστοκύστες έχουν θέμα λόγω σπέρματος άρα άσχετα αν φτάνουν βλαστοκύστες αν για καποιο λογο δεν εμφυτευονται φταίει το σπερμα....άρα!!!!!!! το 42% ισως οντως κατεβει στο 30 ίσως και όχι,,,σημασία εχει πως όλα γίνονται πλεον,,,, Όχι καυτά μπάνια,,,ναι στη συχνότητα ανανέωσης , ναι στη διατροφή, λίγο περπάτημα (και 3χλμ να κανει καλο ειναι αν μπορει),,,ναι στην καλη διαθεση και στην ψυχολογια,,,και ελεγχο βιταμινων .... @Kiddo πες μας ποιες τροφες κατεβαζουν τον κατακερματισμο και ειναι καλές για σπερματογεννεση Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee ,,,,

Επίσης, επειδή όλα πρέπει να τα σκεφτομαστε εμείς οι γυναικες και όταν θα είναι η ώρα να δώσει σπέρμα για ενωση να είναι σε προγραμμα συχνων εκσπερματισεων για να ειναι οντως ανανεωμενο. Όσο για σενα ,,, δε μου λεει αντιστοιχα τιποτα η ΑΜΗ σου ,,,, ίσως ποτε καποιος δεν βρηκε το ιδανικο πρωτοκολλο για σενα,,,γιατι αυτο,,,θελει ασχολια, σοβαροτητα, ανθρωπια, αντιληψη, και ενασχοληση ως μοναδικη !!!! Αν παλι τα δανεικα ωαρια ειναι η επιλογη σου για τους δικους σου λογους , θα σου πω μονο το εξης,,, εγω που παω μονο με δανεικα και παω για 3η δοτρια πια,,,, αισθανομαι σα να το κραταω ηδη στην αγκαλια μου το μωρακι μου,,,το μυριζω, το νανουριζω , το θηλαζω,,,,απλα δεν ξερω το προσωπακι του,,,εφοσον ολο μου το ειναι το ζει όταν θα πραγματωθει το ονειρο μου, μαλλον θα πεταω στα συννεφα....ετσι σκεφτομουν και πριν γνωρισω τον αντρα  μου....ενιωθα σα να τον ειχα πλαι μου απλα δεν ηξερα τη μορφη του μεχρι που τον γνωρισα!!! Η δυναμη και η πιστη που εχουμε μεσα μας ειναι κατι τοσο δικο μας, οσο και το σωμα μας και η ψυχη μας,,,,και οσο παραμενει εκει αναμμένη,,,όλα έρχονται και πραγματωνονται στο χρόνο που κατι ανωτερο οριζει για μας!!!!!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες μια μια αλλά κ όλες μαζί .ειλικρινά δ έχω πει σε κανέναν τπτ κ τα μόνα άτομα που μπορώ να μοιραστώ το άγχος κ την στεναχωρια μου είστε εσείς.ναι μπερδεύτηκα μου απαντησε η @kiddo να είναι καλά η κοπέλα μου έστειλε ...πρέπει να γίνει θαύμα.πρεπει για όλες μας.

Σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μυρίσεις γρήγορα αυτο το αρωματικι κ να κρατήσεις στα χέρια σου ένα γερό μωράκι.και εσύ αλλά κ όλα τα κορίτσια που δίνουν τον αγώνα τους.η Παναγία να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε.

Θα πέσω αλλά θα σηκωθώ ...έχει φρικαρει ότι δ ήταν καλό το εργαστήριο κ του είπα να πάρει τα androfertil ,να πάρει κ q10 που κάπου το διαβασα.δ θυμάμαι που ...έχω κάει πιστέψτε με κ να πάμε αλλού να ξανακάνει την εξέταση αλλά όχι ακόμα.

Ο κουρτης ήταν λίγο απότομος όπως μου το είπε κ με γειωσε αλλά ίσως έτσι έπρεπε.τι να πω κάθε εμπόδιο για καλό είπαμε...καρδούλες κ αγκαλιές ζεστε σε όλες σας κορίτσια 

• Μου αρέσει 3

3 ώρες πρίν, Condios είπε:

Αυτά που γράφω συνέχεια εδώ ουσιαστικά:

"•Βάλτε ψάρια και οστρακοειδή πολλά, Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, Λιαστές ντομάτες, κολοκύθα, κόκκινη πιπεριά, φράουλες, ρόδια, berries, ξηρούς καρπούς και σπόρους, Φρέσκα φρούτα και λαχανικά γενικότερα, αβγά και γαλακτοκομικά, κρέας αμνοεριφίων/κοτόπουλο νωπό πάντα και βάλτε και το κρόκο Κοζάνης και το ινδικό τζινσενγκ στη διατροφή σας."

Για το κατακερματισμό αυτό που θέλουμε είναι αντιοξειδωτικά για να μειωθούν οι ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα αλλά και συνολικά μια υγιεινή διατροφή ώστε να γίνεται πρόσληψη όλων των απαραίτητων βιταμινών για καλύτερη ποιότητα σπέρματος.

Αλλά θα τα γράψω και πιό αναλυτικά..

Αντιοξειδωτικά που μπορούμε να πάρουμε από τα τρόφιμα είναι:

•Βιταμίνη C:

Εσπεριδοειδή φρούτα και χυμοί, μπρόκολα, σκουροπράσινα πυκνόφυλλα λαχανικά, κόκκινες & κίτρινες πιπεριές, φράουλες, ακτινίδια, πιπεριά τσίλι, κόκκινο λάχανο, παπάγια

•Βιταμίνη Ε:

Βρίσκεται πλούσιο σε ηλιόσπορους και ηλιέλαιο, αμύγδαλα και αμυγδαλελαιο, φουντούκια και λάδι φουντουκιού, κουκουνάρι, φυστίκι, αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά, μάνγκο, ακτινίδια, κρέας χήνας, σολομός, πέστροφα.

•Βιταμίνη A (καροτενοειδές):

Βρίσκεται πλούσιο σε συκώτι (μοσχαρίσιο/πρόβειο/χήνας), σκουμπρί, σολομό, τόνο, πέστροφα, αυγό, τυριά όπως κατσικίσιο, cheddar, ροκφόρ, μπλε τυρί, φέτα και λοιπά μαλακά τυριά. Λαχανικά όπως κολοκύθα, γλυκοπατάτα, λαχανιδα, γογγύλια, καρότα, κόκκινη πιπεριά, σέσκουλα, σπανάκι και φρούτα όπως μάνγκο, κανταλουπε, ροζ ή κόκκινο γκρειπφρουτ, καρπούζι, παπάγια, βερίκοκο, μανταρίνι, νεκταρίνι, γκουάβα, passion fruit.

•Λουτείνη (καροτενοειδές):

Τρόφιμα πλούσια είναι το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σπαράγγια, τα πράσα, ο βασιλικός, ο κρόκος του αυγού

•Ζεαξανθίνη (καροτενοειδές):

Φυσικές πλούσιες σε ζεαξανθίνη είναι τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως χόρτα, λάχανο, γογγύλι, σπανάκι, μαρούλι, κατσαρό λάχανο, τα φρούτα και τα λαχανικά με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα όπως πεπόνι, καρότο, κίτρινες πιπεριές. Επίσης, μεγάλη ποσότητα βρίσκεται στο κρόκο αυγού. Αποτελεί την κύρια χρωστική που δίνει στη πάπρικα, στο καλαμπόκι, στο σαφράν (κρόκος Κοζάνης) και σε άλλα φυτά το χαρακτηριστικό χρώμα.

•Λυκοπένιο (καροτενοειδή):

Σημαντικότερη πηγή είναι τα μεταποιημένα προϊόντα της ντομάτας, όπως οι λιαστές ντομάτες ο χυμός, ο πουρές, το κέτσαπ και η σάλτσα διότι αυτά προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Το 85% της πρόσληψης προέρχεται από τις ντομάτες αλλά περιέχεται και σε άλλες τροφές όπως καρπούζι, ροζ γκουάβα, ροζ γκρέιπφρουτ,  παπάγια,  κόκκινες πιπεριές, το ροδάκινο, το βερίκοκο και το πεπόνι.

•Ασταξανθίνη:

Βρίσκεται σε πολλά θαλάσσια πλάσματα όπως οι αστακοί, τα καβούρια, οι γαρίδες και ο σολομός των ωκεανών. (Το κόκκινο χρώμα τους είναι λόγο της Ασταξανθίνης από ένα φύκη της θάλασσας που τρώνε)

•Συνενζυμο Q10:

Βρίσκεται σε κρέας όπως χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, καρδιά, συκώτι, νεφρά, σε λιπαρά ψάρια όπως πέστροφα, ρέγγα, σκουμπρί, σαρδέλα. Σε λαχανικά όπως σπανάκι, κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο και φρούτα όπως πορτοκάλια και φράουλες. Στις φακές, σε σουσάμι, αμύγδαλα, καρύδια, φυστίκια και έλαιο canola. *Βρίσκεται και στη σόγια αλλά καλό είναι η σόγια να αποφεύγεται γενικώς γιατί συνδέεται με πρόκληση υπογονιμότητας.

Υπάρχουν και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν αλλά βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες σε ελάχιστα τρόφιμα και πολλές φορές λόγο της θερμικής επεξεργασίας τους χάνονται και αυτά.. κάποια από αυτά είναι:

•Άλφα λιποϊκό οξύ:

Βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στο κόκκινο κρέας (κυρίως στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά), στο μπρόκολο, στο σπανάκι και στη μαγιά μπίρας.

•Γλουταθειόνη:

Το σπανάκι, τα αβοκάντο, τα σπαράγγια και οι μπάμιες είναι μερικές από τις πλουσιότερες αλλά βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο ακατέργαστο κρέας, μη παστεριωμένο γάλα και μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αν ξέχασα τώρα κάτι συγχωρέστε με..:roll:

Α! Έμεινα μόνο στο σκέλος του κατακερματισμού, θέλεις και για σπερματογένεση γενικότερα @Condios μου..... οκ.....! Στη πρώτη ευκαιρία θα κάτσω να τα γράψω και αυτά...!

• Μου αρέσει 3
  • Ευχαριστώ 2

OiAXp2.pngbfhkp3.png

4 ώρες πρίν, Condios είπε:

Νομιζω τα μωρακια σου ειναι ξωτικα του Αι Βασιλη που τα ετοιμαζει για να στα φερει δώρα !!!!!!!!!! ε ε ερχονται!!!!!!! 

@Viv37 πες μας τα νεα σου!!! τι εγινε με τη δοτρια? πηρες απαντηση για τα "γρηγοροσημα" ? εδωσες τα δικά σου "οροσημα" και μηνυματα τύπου (δε μας χεζεις ρε Ντλρ?)  τί θα γίνει πόσο θα περιμένουμε? Σε θελω Power ε??? Φιλακια πολλα!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ ,,,, αντίστοιχα εύχομαι να είναι τα πιο όμορφα Χριστουγεννά σου.....και να λάβετε το πιο ομορφο δώρο,,,,το μωρακι σας.....να εισαι συγκρατημενα αισιοδοξη αλλα αισιοδοξη,,,εξαλλου οτι ειναι να γινει εγινε,,,,δεν μπορεις να επηρεασεις εσυ το αποτελεσμα,,,αρα μύρισε χριστουγεννα,,,φαε, πιες, διαβασε, συναντησε κοσμο για καφε, ασχολησου με οτι σου αποσπα την προσοχη και το φως ειναι ακομα αναμμενο οσο εσύ εισαι υγιής και εδώ να μάχεσαι για το ονειρο σου!!!!! Ειμαστε συνομήλικες,,,εχουμε φαει χωμα απο αλανες στα νιατα μας ,,,τωρα θα κωλωσουμε????? παμε δυνατα!!!

Τι ωραια που τα λες! Εγω εχω πολυ καλο προαισθημα για ολες μας εδω! Θα τα καταφερουμε!!!!!Εσυ πρωτη πρωτη που μας εμψυχωνεις ολες καθε φορα!

Λοιπον εγω πηρα τηλ το γιατρο, τη γραμματεα του δηλαδη και της τα ειπα ολα. Οτι δηλ εμαθα οτι καποιες τηλεφωνουν στην κλινικη για να προηγηθουν στη σειρα κτλ. Και οτι η κοπελα που εκανε ετ τωρα ηταν μετα απο μενα στη σειρα. Μου απαντησε οτι η δικια της δοτρια δεν ηταν καταλληλη για μας λογω μεταλλαξεων. Ωραια λεω τοτε εμεις ειμαστε οι αμεσως επομενοι. Και η απαντηση ηταν "δε γνωριζω τιποτα, αυτα τα καθοριζουν στην κλινικη καο μας ενημερωνουν οταν βρουν συμβατη δοτρια με την καθε πελατισσα". Πιεσα ακομα λιγο  και στο τελος της συζητησης μου ειπε οτι μαλλον αρχες Ιανουαριου κατι θα βρεθει για μενα αλλα δεν ξερω αν το πιστευω. Θα μπει ωραια η καινουρια χρονια; Το ζωδιο μου τι λεει αραγε για το 2022 lol! Για να δουμε αν καταφερα τιποτα. Γρηγοροσημα αλλα δε δινω παντως!  Αρκετα θα παρουν μαυρα σαν τη μαυρη νυχτα. Δε θα αναλαβω εγω τα εξοδα για τις διακοπες τους για τα επομενα 3 χρονια!

• Μου αρέσει 3

Καλά έκανες να τους πιέσεις δεν χωράνε ευγένειες σε αυτά τα θέματα αφού αυτοί δεν τηρούνε την σειρά να πιέσεις και σύ. Όλες θα τα καταφέρουμε ρε κορίτσια έχει ο θεός ας έχουμε την υγεία μας και κάτι θα γίνει .

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 31 λεπτά , Viv37 είπε:

Τι ωραια που τα λες! Εγω εχω πολυ καλο προαισθημα για ολες μας εδω! Θα τα καταφερουμε!!!!!Εσυ πρωτη πρωτη που μας εμψυχωνεις ολες καθε φορα!

Λοιπον εγω πηρα τηλ το γιατρο, τη γραμματεα του δηλαδη και της τα ειπα ολα. Οτι δηλ εμαθα οτι καποιες τηλεφωνουν στην κλινικη για να προηγηθουν στη σειρα κτλ. Και οτι η κοπελα που εκανε ετ τωρα ηταν μετα απο μενα στη σειρα. Μου απαντησε οτι η δικια της δοτρια δεν ηταν καταλληλη για μας λογω μεταλλαξεων. Ωραια λεω τοτε εμεις ειμαστε οι αμεσως επομενοι. Και η απαντηση ηταν "δε γνωριζω τιποτα, αυτα τα καθοριζουν στην κλινικη καο μας ενημερωνουν οταν βρουν συμβατη δοτρια με την καθε πελατισσα". Πιεσα ακομα λιγο  και στο τελος της συζητησης μου ειπε οτι μαλλον αρχες Ιανουαριου κατι θα βρεθει για μενα αλλα δεν ξερω αν το πιστευω. Θα μπει ωραια η καινουρια χρονια; Το ζωδιο μου τι λεει αραγε για το 2022 lol! Για να δουμε αν καταφερα τιποτα. Γρηγοροσημα αλλα δε δινω παντως!  Αρκετα θα παρουν μαυρα σαν τη μαυρη νυχτα. Δε θα αναλαβω εγω τα εξοδα για τις διακοπες τους για τα επομενα 3 χρονια!

Μπράβο κορίτσι μου πολύ καλά τους τα είπες!! Αυτά τα δεν γνωρίζω δεν απαντώ κλασσική απάντηση!!! Άραγε με τον γιατρό τον ίδιο θα καταφέρεις να μιλήσεις;; 

Η χρονιά θα μπει υπέροχα μην έχεις καμία αμφιβολία. Έχουμε κάτι να περιμένουμε...τα ζουμπουρλα μωράκια μας. Και για να ελαφρυνω το κλίμα εμένα πέρυσι το ζώδιο μου έλεγε ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου. Αυτή που θα θυμάμαι για πάντα (Υδροχόος). Απολογισμός....

Αδικημένη όσο δεν πάει στη δουλειά 

Μια εξωσωματική με μηδενικό αποτέλεσμα 

Άγχος να βρω σπίτι και όλα πανάκριβα συν ότι δεν δέχονται σκυλιά (ακόμα ψάχνω απελπισμένα)

Οικονομικά σκατα 

Πάλι καλά που παντρεύτηκα χαχαχαχα

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...