Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 20 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα! Δεν έχω δει όλο το διάλογο, αλλά 11.000 είναι με τον προεμφυτευτικό έλεγχο; Βασικά δεν ξέρω πόσο στοιχίζει γενικά ο προεμφυτευτικός δλδ, εγώ έδωσα πάντως για εξωσωματική με δωρεά τα μισά ακριβώς, χωρίς τα φάρμακα βέβαια, γιατί αυτά τα πήρα από την επιτροπή βασικά. Και είχα έμβρυα για δύο προσπάθειες. Στο IVF του Υγεία ήμουν..

Με τον Κελ..η;

Θα γίνουμε Γονείς τον Δεκέμβριο του 2018 :-)

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, Dimitra K είπε:

Κοριτσια μ ευχαριστω για την εμψυχωση προσπαθω να αντλησω δυναμη με υπομονη κ αγαπη για αυτο το πλασματακι.Angela πραγματικα σε ροζ συννεφακια ταξιδευα τι δωματιο διακοσμουσα κ τωρα δεν το βλεπω καν,τι ρουχαλακια διαλεγα κ τωρα κοιταω ποιο εχει τα λιγοτερα κουμπια,τι ωραιες μπιτζαμες κ ρομπες ειχα παρει για μενα κ τωρα ειμαι αλουστη με ενα κοτσο κεφτε ολη μερα κ ενα κολαν με το οποιο κοιμαμαι κιολας,γενικα η πραγματικοτητσ περα σπο κσθε φαντασια!!!αν υπαρχει μια φορμουλα που να χεις δοκιμασει να κοιμαται το βραδυ?!γιατι μου κοιμαται οληηη μερα 3 ωρα κ το βραδυ οχι απλα δε κοιμαται κλαιει ασταματητα με το που την αφησω απο στηθος η αγκαλια,τα ελενχω ολα πανα θερμοκρασια πεινα ελενχω μηπως εχει τσαλακωθει καποιο σεντονι κ την ενοχλει τιποτα κ εχθες φωναξα "δεν αντεχωωωω" κ ο αντρας μ τα πηρε κ μου κανει επιθεση οτι φωναξα πανω απ το παιδι κ δεν ειμαι καλη μανα κ εγω τωρα ειμσι κουρελι ψυχολογικα κλαιω κ ζηταω συγνωμη απ το παιδι....

Μακαρι να κοιμωταν κ 2 ωρες!εσυ τι εκανες τα βραδυα που δε κοιμωταν παλευες να τον κοιμησεις η απλα το αποδεχεσαι κ κοιμασαι τη μερα?δεν εχω κ κανεναν για βοηθεια για να βγαλω πες γαλα κ να το δωσουν ,σκεφτηκα να βγαλω μονο γαλα κ να το δινω εγω να μη χαζολογαει στο στηθος,φοβαμαι κ τη συνχηση θηλων ειναι μονο 15 ημερων

Καλη χρονια κοριτσια μου!ευτυχισμενο το νεο ετος!

Δημητρα μου σε καταλαβαινουμε ολες μας!!! Πιστεψε με, ολες τα ιδια περναμε! Εμενα δεν μ αφηνει δευτερολεπτο. Ουτε πρωι ουτε βραδυ. Μολις τον αφησω στο κρεβατακι του σπαραζει. Τα πρωινα δεν κοιμαται ποτε κ τα βραδια μονο στην αγκαλια μου κανα 2ωρο. Οποτε κ γω κοιμαμαι αυτες τις 2 ωρες με το μωρο αγκαλια αλλιως αν τον αφησω κλαιει. Ειναι στο στηθος ολη μερα. Μπανιο κανω σπαστά. Κανω τα μαλλια, βγαινω, τον παιρνω αγκαλια γιατι μεχρι τοτε σπαραζει, ηρεμει λιγο, κανω ντους στα γρηγορα, ξαναβγαινω, ξανα αγκαλια, και γενικοτερα αυτη ειναι η καθημερινοτητα μου. Ο μικρος κολλημενος πανω μου. Κυριολεκτικα. Στο κρεβατι του εκατσε μονο τις πρωτες 2 μερες. Απο τοτε μονο αγκαλια. 24 ωρες!!! 

Δεν εισαι μονη, ειμαστε ολες στην ιδια φαση. Ομως να σκεφτεσαι οτι δεν ειναι για παντα, και οτι δεν θα ναι παντα βρεφος. Προσπαθησε να βλεπεις το παιδακι σου σαν ενα πολυ απροστατευτο πλασματακι, που ξαφνικα ερχεται να αντιμετωπισει τον κοσμο ενω 9 μηνες το μονο που ηξερε ηταν ο χτυπος της καρδιας σου! Για αυτο και ηρεμει μονο στην αγκαλια και στο στηθος μας. Ειναι τοσο μικρα και απροστατευτα και ευθραυστα αυτα τα πλασματακια. 

Νιωθω πολλες φορες ειδικα τα βραδια, εξαντλημενη, κουτουλαω, λεω δεν μπορω αλλο, αλλα παντα τελικα μπορω. Και θα μπορω και θα μπορεις κ συ και ολες. Γιατι ειναι τα παιδακια μας αγαπη μου, ειναι τα μικρα μας πλασματακια που προσπαθουν να προσαρμοστουν κ αυτα. 

Μη νιωθεις ασχημα, ολα οσα νιωθεις ειναι φυσιολογικα, ειναι και οι ορμονες στη μεση, ακομα δεν εχουμε ξεκουραστει καν απο τον τοκετο. Υπαρχουν μερες που δεν κοιμαμαι καθολου και αλλες που ειμαι με 2-3 ωρες υπνο ολη μερα. Αλλα αυτο ειναι το μαξιμουμ. Οι 3 ωρες. Οι θηλες μου ειναι κατεστραμενες. Νομιζω εχω κανει και αποστηματα εσωτερικα γιατι τελικα οσο και να θηλαζει δεν φευγουν, αρα δεν ξερω αν ειναι φραγμενοι ποροι. Λοχεια εχω ακομα παρα πολλα, ραμματα επισης παρα πολλα, και μια ακρατεια να μου χει μεινει ακομα. Παρολα αυτα τον κοιταζω και λιωνω. Ειμαστε οι μονες που νιωθουν ασφαλεια. Οι μανουλες τους. Και δεν θα ναι για παντα βρεφη. Προσπαθησε να αποτυπωσεις ομορφες εικονες, γιατι θα μεγαλωσει γρηγορα οσο και αν τωρα δεν το βλεπουμε. 

Οση κουραση εχει, τοση ομορφια κρυβει το μονοπατι της μητροτητας. Κρατα τα καλα, και να χεις κοντα σου τον αντρα σου αγαπη μου!

• Μου αρέσει 1

0qR2p2.png3Ow1p2.png

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Angela123 είπε:

Καλή χρονιά σε όλες τις μανούλες και τα μωράκια.συγνωμη που μπαίνω έτσι σφήνα στην συζήτηση αλλά θα ήθελα να σας εμψυχωσω.

Διαβάζω τα μηνύματα σας σχετικά με το ποσό κουρασμένες νιώθετε και θέλω να σας πω ότι σας καταλαβαίνω. 

Δυστυχώς κάνεις δε μας προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει μετά από τη γέννηση ενός μωρού και όλες φανταζόμαστε ροζ συννεφάκια.Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι αλλά ως μαμά ενός αγοριού 15 μηνών θέλω να σας πω ότι η κούραση κάποια στιγμή θα περάσει.θα έρθει ο καιρός που θα κοιμάστε ολόκληρη νύχτα και θα παίρνετε και μεσημεριατικους υπνακιυς και θα μπορείτε να κάνετε και ένα μπάνιο σαν άνθρωποι και θα απολαύσετε βόλτες έξω με τα μικρά σας με πολύ πολύ λιγότερο άγχος.

Ότι θέλετε να ρωτήσετε ειμαι στη διάθεσή σας.Υπομονη κορίτσια!οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι αλλά μετά όλα στρωνουν 

Μια απ' τα ίδια κι εδώ κορίτσια... Εχειποσες ώρες τωρα που πιπιλαει το στήθος μου αν τον απομακρύνω κλαίει...και δεν με πειραζει που δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αλλά έχει μουλιασει η ρώγα μου και πλέον με ενοχλεί...

Angela σαν πιο έμπειρη μανούλα σε ποιο μήνα περίπου θα βελτιωθούν λίγο τα πράγματα;;; Θα με βοηθούσε πολύ να έχω ένα χρονικό ορίζοντα!!!!

HHwPp2.pngQ1avp3.png

Τι κανουν οι μανουλες Δεκεμβριου?Χρονια πολλα και καλη χρονια και απο μενα!Μπαινω και σας διαβαζω να ξερω τι με περιμενει το Μαρτιο και ηδη απελπιστηκα χαχα :mrgreen:

Δεν ξερω πως τα βγαζετε περα με τοση αυπνια κοριτσια αλλα μπραβο σας..ειναι δυσκολο.

Διαβαζα και αυτα που εγραφε η @Dimitra K και σκεφτηκα να παραθεσω καποια πραγματα που εχω διαβασει στα βιβλια του Γιωσαφατ και πιστευω ειναι βοηθητικα γιατι εξηγουν πολυ καλα πως νιωθει ενα βρεφος οταν γεννηθει και ετσι εξηγειται και η συμπεριφορα του.Παραθετω εδω σε περιληψη μερικα απο αυτα

Το βρεφος τους 4 πρωτους μηνες  ζωης είναι σε σύγχυση,δεν εχει ορια,δεν καταλαβαινει τιποτα,δεν εχει αισθηση εαυτου και ατομικοτητας.Θεωρει περιπου ασυνειδητα πως ο κοσμος είναι αυτό και αυτό είναι ο κοσμος.Ζει σε ένα κοσμο συγκεχυμενο,πλεει σε μια θαλασσα χωρις σκοπο και ορια όπως όταν ηταν στη μητρα. Καθως λοιπον το βρεφος πλεει σε μια ‘θαλασσα’ αυτό του δημιουργει φοβους αφανισμου. Γιαυτο και η μεγαλυτερη του αναγκη(όπως και ολων των ζωων) είναι να προσκολληθεί σε ένα κομματι,που στην αρχη νομιζει πως είναι του εαυτου του.Στη μητερα του.Η μητερα με τα χαδια της βοηθαει το βρεφος να αντιληφθει που αρχιζει και που τελειωνει.Ετσι καταλαβαινει ότι από καπου αρχιζει και καπου τελειωνει και ετσι δημιουργειται σιγα σιγα μια σχετικη ασφαλεια στο παιδι.Τα χαδια της μητερας παιζουν πολύ σημαντικο ρολο σε αυτή τη φαση που ο φοβος αφανισμου είναι πολύ μεγαλος.Γιαυτο και το τυλιγμα κανει τα μωρακια να ηρεμουν πολλες φορες και να νιωθουν ασφαλεια

Ετσι σιγα σιγα το μωρο αρχιζει να αντιλαμβανεται τον εαυτο του και τον κοσμο.Τεραστια σημασια για το βρεφος εχει και η μυρωδια της μητερας.Γιαυτο όταν απομακρυνεται από αυτή εχει το φοβο του θανατου.Ετσι στην αρχη το βρεφος χρειαζεται τη μυρωδια,τα χαδια ,την οσμη και την ομιλια της μαμας για να νιωθει ασφαλη

• Μου αρέσει 1

DanXp2.png

5 ώρες πρίν, Dimitra K είπε:

Κοριτσια μ ευχαριστω για την εμψυχωση προσπαθω να αντλησω δυναμη με υπομονη κ αγαπη για αυτο το πλασματακι.Angela πραγματικα σε ροζ συννεφακια ταξιδευα τι δωματιο διακοσμουσα κ τωρα δεν το βλεπω καν,τι ρουχαλακια διαλεγα κ τωρα κοιταω ποιο εχει τα λιγοτερα κουμπια,τι ωραιες μπιτζαμες κ ρομπες ειχα παρει για μενα κ τωρα ειμαι αλουστη με ενα κοτσο κεφτε ολη μερα κ ενα κολαν με το οποιο κοιμαμαι κιολας,γενικα η πραγματικοτητσ περα σπο κσθε φαντασια!!!αν υπαρχει μια φορμουλα που να χεις δοκιμασει να κοιμαται το βραδυ?!γιατι μου κοιμαται οληηη μερα 3 ωρα κ το βραδυ οχι απλα δε κοιμαται κλαιει ασταματητα με το που την αφησω απο στηθος η αγκαλια,τα ελενχω ολα πανα θερμοκρασια πεινα ελενχω μηπως εχει τσαλακωθει καποιο σεντονι κ την ενοχλει τιποτα κ εχθες φωναξα "δεν αντεχωωωω" κ ο αντρας μ τα πηρε κ μου κανει επιθεση οτι φωναξα πανω απ το παιδι κ δεν ειμαι καλη μανα κ εγω τωρα ειμσι κουρελι ψυχολογικα κλαιω κ ζηταω συγνωμη απ το παιδι....

Μακαρι να κοιμωταν κ 2 ωρες!εσυ τι εκανες τα βραδυα που δε κοιμωταν παλευες να τον κοιμησεις η απλα το αποδεχεσαι κ κοιμασαι τη μερα?δεν εχω κ κανεναν για βοηθεια για να βγαλω πες γαλα κ να το δωσουν ,σκεφτηκα να βγαλω μονο γαλα κ να το δινω εγω να μη χαζολογαει στο στηθος,φοβαμαι κ τη συνχηση θηλων ειναι μονο 15 ημερων

Το ιδιο σκηνικο εχω ζησει με τον αντρα μου..μου δημιουργησε τυψεις γτ φωναξα επειδη εκλαιγε απο τη μια η ωρα το βραδυ αλλα καταλαβε το λαθος του αφου του φωναξα βεβαια..Τεσπα..θυμαμαι οτι κοιμομουν τα πρωινα οταν κοιμοταν κι εκεινο αλλα ειχα βοηθεια απο τη μαμα μου που μαγειρευε..επισης ολη τη μερα κοιμοταν.με φασαρία γτ τον ειχα στο σαλονι και στην καλαθουνα του που ειναι φωλιτσα για τα μικρουλια..ειναι μικρα ακομα..Αυτο που διαβασα ειναι οτι σ αυτη την ηλικια αντεχουν μια το πολυ μιαμιση ωρα ξυπνια..αν ξεπερασουν τις ωρες αυτες κουραζονται και γινονται ανήσυχα και δεν μπορουν να κοιμηθουν.καθε βραδυ κανουμε μπανακι.Αν θες κανε λιγο μασαζακι,κατεβασε λευκους ηχους στο κινητο σου και τυλιξε το ελαφρως σαν φασκιωμα..Ηρεμουν πολυ τυλιγμενα.ακομα αν 2με 3ωρες θα σου ξυπναει..γυρω στον μηνα θα δεις αλλαγη!

hCvxp3.png

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό.ο δικός μου βελτιώθηκε γύρω στους 2.5 με 3 μήνες και αυτο γιατι ο άντρας μου είχε την ιδέα να τον φασκιωσουμε στον νυχτερινό υπνο(αυτό λειτούργησε για μας)και ξυπνούσε μόνο κατά τα χαράματα για ένα μπουκάλι γάλα.Αυτο το μπουκάλι το έκοψε περίπου 5 μηνών όπου και άρχισε να κοιμάται όλη νύχτα.

Πιο μικρά εχουν ανάγκη για πιο πολλά και συχνά γευματα ακομα και κατά τη διάρκεια της νύχτας όποτε δύσκολο να κοιμούνται όλη νύχτα.

Όλες οι μανούλες είναι αξιοθαύμαστες.Ποτε μου δεν περίμενα να έχω τόσες αντοχες (αν και γέννησα Οκτώβρη,το μωρό το έβγαζα έξω με το καρότσι κάθε μέρα και περπατούσα 1 ώρα τουλαχιστον)και δεν είχα καμία βοήθεια από κανέναν.Ημουν σαν κινούμενο ζόμπι αλλα τα κατάφερα. Έτσι θα τα καταφέρετε και εσείς και μόλις περάσει αυτή η "σκοτεινη" περίοδος θα τα δείτε όλα με άλλο μάτι.

Η κούραση και οι ορμόνες παίζουν τρέλα παιχνίδια αλλά μόλις ηρεμήσετε και ξανακερδισετε λίγο ύπνο όλα θα σας βγαίνουν τόσο φυσικά και θα χαίρεστε κάθε στιγμή με τα μωρά σας

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Κοριτσια μ καλημερα.... Υπομονη θέλει οσο γίνεται.....!

@Dimitra K κοριτσι μου κουράγιο... Προσπαθησε ν απολαύσεις τις στιγμες οπως είπε κ η φιλη @nanoula90... Συντομα θα προσαρμοστειτε κ οι δυο κ θα είναι καλύτερα τα πράγματα... Κ να σου,πω κ κατι;;;; εγω πριν βγω απο το νοσοκομείο όπως κ η παιδίατρος που,ηρθε να τον δει μου ειπαν ενα πράγμα κ μου έμεινε..... ΘΕΛΟΥΝ Η ΜΑΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ....δεν είμαστε ολες για όλα.. Εγω για παράδειγμα δεν μπόρεσα να θηλασω για πολύ.. Βγάζω ομως κ του δινω με θηλαστρο.... Δινω κ ξένο γτ τρωει πολυ κ δεν του φτανει το δικο μου..και δεν ντρεπομαι καθόλου....,Η αλήθεια είναι οτι αν έχεις μια μικρή βοήθεια ολα είναι διαφορετικά...εμενα βοηθάει πάρα πολυ ο άντρας μ..βοήθησε κ η μαμα μ τις πρώτες μέρες κ η πεθερά μου. 

Θα δεις θα περάσει ο καιρος κ θα βάλεις κ τις υπέροχες πυτζαμουλες σου... Θα φοράς ολα τα υπέροχα ρουχαλακια που πήρες για το παιδάκι σου!!  Υπομονή... Κι εγώ το φασκιωνω το μικρουλι μου. Αλλα χωρις τα χεράκια του μεσα διότι τα θελει ελευθερα.. Κ την κουβέρτα που του βαζω από πανω την σφηνωνω στα πλαϊνά ωστε να μην πολυκινειτε.. Νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια ετσι! Δοκιμασε το... Για τους λευκούς ήχους δεν ξερω αν όντως λειτουργούν.. Δεν το χω δοκιμάσει ακομα γτ εμενα είναι ήσυχος! Προσπαθησε να ηρεμήσεις... Κ να βρεις τις ισορροπίες!!!! 

Να ρωτήσω κ κατι μήπως έτυχε κνσε καμία Αλλη... Ο μικρός εκει που κοιμάται ξαφνικά αρχίζει κ ζορίζεται ..κοκκινζει.. Κ ποναει. (σαν να μην μπορεί να κανει κακά η ν αεριστει) ενω κατα την διάρκεια της μέρας κάνει κανονικα... Ξέρετε τι είναι  ;

πρίν από 23 λεπτά , Cath3rine είπε:

@Dimitra K κοριτσι μου κουράγιο... Προσπαθησε ν απολαύσεις τις στιγμες οπως είπε κ η φιλη @nanoula90... Συντομα θα προσαρμοστειτε κ οι δυο κ θα είναι καλύτερα τα πράγματα... Κ να σου,πω κ κατι;;;; εγω πριν βγω απο το νοσοκομείο όπως κ η παιδίατρος που,ηρθε να τον δει μου ειπαν ενα πράγμα κ μου έμεινε..... ΘΕΛΟΥΝ Η ΜΑΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ....δεν είμαστε ολες για όλα.. Εγω για παράδειγμα δεν μπόρεσα να θηλασω για πολύ.. Βγάζω ομως κ του δινω με θηλαστρο.... Δινω κ ξένο γτ τρωει πολυ κ δεν του φτανει το δικο μου..και δεν ντρεπομαι καθόλου....,Η αλήθεια είναι οτι αν έχεις μια μικρή βοήθεια ολα είναι διαφορετικά...εμενα βοηθάει πάρα πολυ ο άντρας μ..βοήθησε κ η μαμα μ τις πρώτες μέρες κ η πεθερά μου. 

Θα δεις θα περάσει ο καιρος κ θα βάλεις κ τις υπέροχες πυτζαμουλες σου... Θα φοράς ολα τα υπέροχα ρουχαλακια που πήρες για το παιδάκι σου!!  Υπομονή... Κι εγώ το φασκιωνω το μικρουλι μου. Αλλα χωρις τα χεράκια του μεσα διότι τα θελει ελευθερα.. Κ την κουβέρτα που του βαζω από πανω την σφηνωνω στα πλαϊνά ωστε να μην πολυκινειτε.. Νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια ετσι! Δοκιμασε το... Για τους λευκούς ήχους δεν ξερω αν όντως λειτουργούν.. Δεν το χω δοκιμάσει ακομα γτ εμενα είναι ήσυχος! Προσπαθησε να ηρεμήσεις... Κ να βρεις τις ισορροπίες!!!! 

Να ρωτήσω κ κατι μήπως έτυχε κνσε καμία Αλλη... Ο μικρός εκει που κοιμάται ξαφνικά αρχίζει κ ζορίζεται ..κοκκινζει.. Κ ποναει. (σαν να μην μπορεί να κανει κακά η ν αεριστει) ενω κατα την διάρκεια της μέρας κάνει κανονικα... Ξέρετε τι είναι  ;

Μηπως εχετε κολικους?εμεις εχουμε καξ καπως ετσι ειναξ.κοκκινιζει επειδη σφιγγεται και αεριζεται ο δικος μου 

πρίν από 10 λεπτά , loyloy είπε:

Μηπως εχετε κολικους?εμεις εχουμε καξ καπως ετσι ειναξ.κοκκινιζει επειδη σφιγγεται και αεριζεται ο δικος μου 

Το σκέφτηκα είναι η αλήθεια.. Αν κ πολλοι λενε ξεκινάνε απο την 2 βδομάδα ζωης τους.. Εμένα είναι 13 ημερών κ το κάνει τις τελευταίες 3 μέρες... Εμένα δεν αερίζεται παντα..κ μετα την ημέρα καμια φορά κάνει μαζεμένα κακά... Κ καποιες άλλες κανει κάτι πράσινα... Σου χει τύχει;; Εσυ δίνεις κάτι  για κολικους;; διαβασα για κάτι σταγόνες 

Απο τη 10η μερα μπορουν να ξεκινήσουν .εμας μας ειδε παιδιατρος την 9η μερα και μσς ειπε οτι εχουμε.παιρνουμε και τις σταγονιτσες σλλσ δεν εχω δει τρελη αλλαγη.

Θηλαζεις?γτ εγω θηλαζω και κανουμε κακα 1 φορα την ημερα καποιες φορες στις 2 μερες.κανει φουλ ποσότητα. Παντως τα μωρα που θηλαζουν μπορει να κανουβ και μια φορα στις 7 μέρες 

13 ώρες πρίν, nanoula90 είπε:

Καλη χρονια κοριτσια μου!ευτυχισμενο το νεο ετος!

Δημητρα μου σε καταλαβαινουμε ολες μας!!! Πιστεψε με, ολες τα ιδια περναμε! Εμενα δεν μ αφηνει δευτερολεπτο. Ουτε πρωι ουτε βραδυ. Μολις τον αφησω στο κρεβατακι του σπαραζει. Τα πρωινα δεν κοιμαται ποτε κ τα βραδια μονο στην αγκαλια μου κανα 2ωρο. Οποτε κ γω κοιμαμαι αυτες τις 2 ωρες με το μωρο αγκαλια αλλιως αν τον αφησω κλαιει. Ειναι στο στηθος ολη μερα. Μπανιο κανω σπαστά. Κανω τα μαλλια, βγαινω, τον παιρνω αγκαλια γιατι μεχρι τοτε σπαραζει, ηρεμει λιγο, κανω ντους στα γρηγορα, ξαναβγαινω, ξανα αγκαλια, και γενικοτερα αυτη ειναι η καθημερινοτητα μου. Ο μικρος κολλημενος πανω μου. Κυριολεκτικα. Στο κρεβατι του εκατσε μονο τις πρωτες 2 μερες. Απο τοτε μονο αγκαλια. 24 ωρες!!! 

Δεν εισαι μονη, ειμαστε ολες στην ιδια φαση. Ομως να σκεφτεσαι οτι δεν ειναι για παντα, και οτι δεν θα ναι παντα βρεφος. Προσπαθησε να βλεπεις το παιδακι σου σαν ενα πολυ απροστατευτο πλασματακι, που ξαφνικα ερχεται να αντιμετωπισει τον κοσμο ενω 9 μηνες το μονο που ηξερε ηταν ο χτυπος της καρδιας σου! Για αυτο και ηρεμει μονο στην αγκαλια και στο στηθος μας. Ειναι τοσο μικρα και απροστατευτα και ευθραυστα αυτα τα πλασματακια. 

Νιωθω πολλες φορες ειδικα τα βραδια, εξαντλημενη, κουτουλαω, λεω δεν μπορω αλλο, αλλα παντα τελικα μπορω. Και θα μπορω και θα μπορεις κ συ και ολες. Γιατι ειναι τα παιδακια μας αγαπη μου, ειναι τα μικρα μας πλασματακια που προσπαθουν να προσαρμοστουν κ αυτα. 

Μη νιωθεις ασχημα, ολα οσα νιωθεις ειναι φυσιολογικα, ειναι και οι ορμονες στη μεση, ακομα δεν εχουμε ξεκουραστει καν απο τον τοκετο. Υπαρχουν μερες που δεν κοιμαμαι καθολου και αλλες που ειμαι με 2-3 ωρες υπνο ολη μερα. Αλλα αυτο ειναι το μαξιμουμ. Οι 3 ωρες. Οι θηλες μου ειναι κατεστραμενες. Νομιζω εχω κανει και αποστηματα εσωτερικα γιατι τελικα οσο και να θηλαζει δεν φευγουν, αρα δεν ξερω αν ειναι φραγμενοι ποροι. Λοχεια εχω ακομα παρα πολλα, ραμματα επισης παρα πολλα, και μια ακρατεια να μου χει μεινει ακομα. Παρολα αυτα τον κοιταζω και λιωνω. Ειμαστε οι μονες που νιωθουν ασφαλεια. Οι μανουλες τους. Και δεν θα ναι για παντα βρεφη. Προσπαθησε να αποτυπωσεις ομορφες εικονες, γιατι θα μεγαλωσει γρηγορα οσο και αν τωρα δεν το βλεπουμε. 

Οση κουραση εχει, τοση ομορφια κρυβει το μονοπατι της μητροτητας. Κρατα τα καλα, και να χεις κοντα σου τον αντρα σου αγαπη μου!

Αχ ρε αγαπη ποσο ωραια τα λες κ ποσο συνηδητοποιημενα!Αυτη ειναι η διαφορα μας που εμενα με κανει να νιωθω τυψεις κ αχρηστη,δηλαδη κ εσυ εισαι σε χειροτετη φαση απο αυπνια απο τι βλεπω αλλα το αντιμετωπιζεις με κατανοηση ενω εγω με κλαμα κ νευρα....

3 ώρες πρίν, Cath3rine είπε:

Α προσπαθησα το φασκιωμα κ νευριαζει παρα πολυ δε της αρεσει καθολου!Το σφιξιμο μαζι με κοκκινισμα εμενα μου το κανει παντα πριν κανει κακα της παρολο που παντα τα κακα της ειναι τσερλατα κ κανει 6-7 φορες θηλαζω,δε δειχνει πονο μονο οτι σφιγγεται για να βγουν

Σταγονιτσες λετε τα προβιοτικα?

11 ώρες πρίν, Nicol_ είπε:

Τι κανουν οι μανουλες Δεκεμβριου?Χρονια πολλα και καλη χρονια και απο μενα!Μπαινω και σας διαβαζω να ξερω τι με περιμενει το Μαρτιο και ηδη απελπιστηκα χαχα :mrgreen:

Δεν ξερω πως τα βγαζετε περα με τοση αυπνια κοριτσια αλλα μπραβο σας..ειναι δυσκολο.

Διαβαζα και αυτα που εγραφε η @Dimitra K και σκεφτηκα να παραθεσω καποια πραγματα που εχω διαβασει στα βιβλια του Γιωσαφατ και πιστευω ειναι βοηθητικα γιατι εξηγουν πολυ καλα πως νιωθει ενα βρεφος οταν γεννηθει και ετσι εξηγειται και η συμπεριφορα του.Παραθετω εδω σε περιληψη μερικα απο αυτα

Το βρεφος τους 4 πρωτους μηνες  ζωης είναι σε σύγχυση,δεν εχει ορια,δεν καταλαβαινει τιποτα,δεν εχει αισθηση εαυτου και ατομικοτητας.Θεωρει περιπου ασυνειδητα πως ο κοσμος είναι αυτό και αυτό είναι ο κοσμος.Ζει σε ένα κοσμο συγκεχυμενο,πλεει σε μια θαλασσα χωρις σκοπο και ορια όπως όταν ηταν στη μητρα. Καθως λοιπον το βρεφος πλεει σε μια ‘θαλασσα’ αυτό του δημιουργει φοβους αφανισμου. Γιαυτο και η μεγαλυτερη του αναγκη(όπως και ολων των ζωων) είναι να προσκολληθεί σε ένα κομματι,που στην αρχη νομιζει πως είναι του εαυτου του.Στη μητερα του.Η μητερα με τα χαδια της βοηθαει το βρεφος να αντιληφθει που αρχιζει και που τελειωνει.Ετσι καταλαβαινει ότι από καπου αρχιζει και καπου τελειωνει και ετσι δημιουργειται σιγα σιγα μια σχετικη ασφαλεια στο παιδι.Τα χαδια της μητερας παιζουν πολύ σημαντικο ρολο σε αυτή τη φαση που ο φοβος αφανισμου είναι πολύ μεγαλος.Γιαυτο και το τυλιγμα κανει τα μωρακια να ηρεμουν πολλες φορες και να νιωθουν ασφαλεια

Ετσι σιγα σιγα το μωρο αρχιζει να αντιλαμβανεται τον εαυτο του και τον κοσμο.Τεραστια σημασια για το βρεφος εχει και η μυρωδια της μητερας.Γιαυτο όταν απομακρυνεται από αυτή εχει το φοβο του θανατου.Ετσι στην αρχη το βρεφος χρειαζεται τη μυρωδια,τα χαδια ,την οσμη και την ομιλια της μαμας για να νιωθει ασφαλη

Κοπελα μ με το καλο!Μην απελπιζεσαι εσυ μ αυτα που ακους μπορει να ειμαι εγω η περιπτωση που εχω τοσο απελπιστει,δεν εχω βοηθεια κ με τον αντρα μ ενω ημασταν μια χαρα κ περιμενα να δεθουμε ακομη περισοτερο μ αυτο το θαυμα τελικα εχουν βγει πολλα νευρα κ πολλες περιεργες παλαιοληθικες αποψεις που δεν τις περιμενα!!!αασ τελοσπαντων ενθουσιαστηκα με το αποσπασμα του Γιωσαφατ εχω δει πολλα βιντεακια με ομιλιες του,που τα βρηκες ετσι γραπτα ?

7We5p3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Dimitra K είπε:

Αχ ρε αγαπη ποσο ωραια τα λες κ ποσο συνηδητοποιημενα!Αυτη ειναι η διαφορα μας που εμενα με κανει να νιωθω τυψεις κ αχρηστη,δηλαδη κ εσυ εισαι σε χειροτετη φαση απο αυπνια απο τι βλεπω αλλα το αντιμετωπιζεις με κατανοηση ενω εγω με κλαμα κ νευρα....

Α προσπαθησα το φασκιωμα κ νευριαζει παρα πολυ δε της αρεσει καθολου!Το σφιξιμο μαζι με κοκκινισμα εμενα μου το κανει παντα πριν κανει κακα της παρολο που παντα τα κακα της ειναι τσερλατα κ κανει 6-7 φορες θηλαζω,δε δειχνει πονο μονο οτι σφιγγεται για να βγουν

Κοπελα μ με το καλο!Μην απελπιζεσαι εσυ μ αυτα που ακους μπορει να ειμαι εγω η περιπτωση που εχω τοσο απελπιστει,δεν εχω βοηθεια κ με τον αντρα μ ενω ημασταν μια χαρα κ περιμενα να δεθουμε ακομη περισοτερο μ αυτο το θαυμα τελικα εχουν βγει πολλα νευρα κ πολλες περιεργες παλαιοληθικες αποψεις που δεν τις περιμενα!!!αασ τελοσπαντων ενθουσιαστηκα με το αποσπασμα του Γιωσαφατ εχω δει πολλα βιντεακια με ομιλιες του,που τα βρηκες ετσι γραπτα ?

Καλημερα κοριτσι μου ομορφο!! 

Καλε, νομιζεις οτι ολες δεν φτανουμε σε σημειο να απελπιζομαστε?? Εννοειται πως ΝΑΙ. Αγαπη μου ειναι μεγαλη η αλλαγη που φερνει ενα μωρο. Τεραστια. Νευρα, ξεσπασματα, μελαγχολιες, χαρα, γελιο, ολα ειναι μεσα στο προγραμμα.

Να σου πω, δηλαδη ενω εχεις το μωρο τρεχεις και να μαγειρευεις και να βαζεις πλυντηρια σιδερο κλπ κλπ??? Γιατι αν εχεις και τις δουλειες του σπιτιου ειναι λογικο να τα χεις παιξει. 

0qR2p2.png3Ow1p2.png

πρίν από 15 λεπτά , Dimitra K είπε:

Καλημέρα! ! Εχω το βιβλίο του "Μεγαλωνοντας στην ελληνικη οικογένεια " εκει τα γραφει αναλυτικα και πολυ ωραια :)

Dimitra μου δεν εισαι εσυ η περίπτωση πιστεψε με το ακουω απο ολες τις μανουλες. Εννοείται πως υπαρχει η κουραση και η αυπνια που καταβαλει καθε ανθρωπο,αυτο ειναι απολυτα φυσικο. Και εγω περιμενω οτι θα απελπιστω καποιες φορες και νευρα θα υπάρχουν,γιατί ουτε εγω θα εχω βοήθεια, μονο εγω κ ο αντρας μου θα Ειμαστε. Αλλα ολα αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα.Ανθρωποι ειμαστε οχι μηχανες. Εγω σου ευχομαι γρηγορα να μπειτε να ενα προγραμμα και να στρωσουν τα πράγματα ωστε να ξεκουραστείς ❤

DanXp2.png

1 hour ago, loyloy είπε:

Απο τη 10η μερα μπορουν να ξεκινήσουν .εμας μας ειδε παιδιατρος την 9η μερα και μσς ειπε οτι εχουμε.παιρνουμε και τις σταγονιτσες σλλσ δεν εχω δει τρελη αλλαγη.

Θηλαζεις?γτ εγω θηλαζω και κανουμε κακα 1 φορα την ημερα καποιες φορες στις 2 μερες.κανει φουλ ποσότητα. Παντως τα μωρα που θηλαζουν μπορει να κανουβ και μια φορα στις 7 μέρες 

Δινω δικο μ γαλα που βγάζω με θηλαστρο αλλά δεν φτάνει.. Κ δινω κ ξένο.. Εμας κανει κακα μέσα στη μέρα αρκετές φορές συνήθως....εμένα αυτη η παιδίατρος που ηρθε δεν με γέμισε το μάτι.. Ειναι  αναπτυξιολογος ειναι κ σε νοσοκομείο αλλα δεν μ πολυαρεσε ..σκεψου δεν μ τον ζυγισε ουτε τον μέτρησε... Εσενα στα ειδε;;:

@Dimitra K δεν θυμάμαι αν είναι προβιοτικα... Κοίτα το μόνο σίγουρο ειναι οτι οο ισορροπίες θα ταραχτουν λίγο στις αρχες με το μωρό. Πρεπει να είσαι πολυ συνειδητοποίημενη κ αππφασισμενη κ εσυ κ ο συζυγος σου.. Αυτη ειναι ή άποψη μου! 

πρίν από 1 λεπτό , Cath3rine είπε:

Δινω δικο μ γαλα που βγάζω με θηλαστρο αλλά δεν φτάνει.. Κ δινω κ ξένο.. Εμας κανει κακα μέσα στη μέρα αρκετές φορές συνήθως....εμένα αυτη η παιδίατρος που ηρθε δεν με γέμισε το μάτι.. Ειναι  αναπτυξιολογος ειναι κ σε νοσοκομείο αλλα δεν μ πολυαρεσε ..σκεψου δεν μ τον ζυγισε ουτε τον μέτρησε... Εσενα:

Εγω την ξερω 8 χρόνια. Είναι η παιδιατρος της ανηψιας μου.τον μετρησε ζυγισε μετρησε και τη περιμετρο του κεφαλιου του κανε και παιχνιδακια.εσενα δλδ τι εξευαση σας εκανε?

Καλημερα κοριτσακια μου! Βλεπω ολεςςς περναμε την ιδια κουραση προχθες βραδυ με χθες το απογευμα ηταν μια πολυ δυσκολη μερα για εμας ειχαμε γκρινια δεν κοιμομασταν κ γενικα μια ανησυχια ευτυχως εχω τον αντρα μ που βοηθαει ΠΑΡΑ πολληηη και την κρατησε ενα 3ωρο το πρωι εχθες και πηρα εναν υπνακο....ετοιμαζει γαλα καθε φορα π ξυπναει το μωρο κοιμαται απο την μερια π εχουμε την καλαθουνα για να την βλεπει γιατι το μωρο μας ποτε δεν ρευεται μολις φαει αλλα οταν ειναι ξαπλα κ κοιμαται οποτε αυτα κ μονο με ξεκουραζουν πολυυ! 

Υπομονη κοριτσια μ θα μεγαλωσουν δεν θα μεινουν για παντα μωρα και εγω εχω πει αμαν δεν αντεχω αλλο αλλα οταν κοιμαται επιτελους ειναι ενα αγγελουδι κ την καμαρωνω οση γκρινια και να ειχε πιο πριν! Ασχετο και εγω ειμαι αλουστη με εναν κοτσο στο κεφαλι και φοραω κολαν με το οποιο κοιμαμαι κιολας...χαχαχ....δεν θυμαμαι ποια το ειπε..αλλα σε νιωθω! 

G0IYp3.png0Ivbp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...