Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Alex@ είπε:

Αν έχεις χρόνια στην υπηρεσία οπότε έχεις κ αρκετές μέρες αναρρωτικής, σου γράφει ο γιατρός σου τις αναρρωτικες μέχρι να βγεις σε άδεια κύησης. Ίσως σε καλέσουν από την επιτροπή που όπως έχω καταλάβει δεν πας εσύ αλλά κάποιος δικός σου, συνήθως ο σύζυγος. Τώρα αν είσαι νέα υπάλληλος κ δεν έχει πολλές μέρες αναρρωτικής έχει λίγη διαδικασια

Γύρισα σήμερα από το ραντεβού με τον γιατρό, προχωράμε καλα, οι παλμοί μας.οπως πρέπει κ η ανάπτυξη τους όπως πρέπει κ αυτή με την εβδομάδα που είμαι. Επίσης κ τα δύο μεγαλώνουν μέχρι στιγμής το ίδιο. Τη μεθεπόμενη Παρασκευή πάω για την αυχενική!!! Τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει τελείως θα έλεγα, μόνο κάποιες στιγμές να με πιάσει κάποια αδιαθεσία!!

Καλησπέρα κορίτσι μου! Επειδή είμαι και εγώ νεοδιοριζομενη δημόσια υπάλληλος μήπως ξέρεις την διαδικασία για να πάρω την άδεια επαπειλούμενης;

Πολύ όμορφο που πάνε καλά τα μωράκια σου! Να είναι όλα καλά και στην αυχενική εύχομαι 🥰🥰

Μανούλες Οκτωμβρίου 2018!!

melina92

Recommended Posts

πρίν από 11 λεπτά , Marimarv είπε:

Καλημέρα Ασία μου.. Και εμένα δεν μου το είχε πει η παιδιατρος μου το είχε πει μια μαία όταν γεννησα.. Μου είχε πει ότι μπορώ να τρώω ένα κομμάτι την μέρα κ επειδή εγώ στην εγκυμοσύνη δεν έτρωγα καθόλου είχα φάει κάποιες φορές τώρα κ όντως κατάλαβα διαφορά.. Βέβαια δεν ξέρω το ίδιο ισχύει για όλα τα γλυκά κ την ζάχαρη γενικά άραγε?? Εγώ έχω κόψει και τα γαλακτοκομικα γτ έχει πολύ συχνούς κολικούς η δική μου.. 

Πιο πολύ πειραζει η σοκολάτα  εμένα με πείραζε και πάρα πολύ οι ντομάτα και η σαλτσα. 

5mtvp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• anemoni1989

1357

• ada32

1111

• Marimarv

1077

• Μάντη

1011

2 ώρες πρίν, Ασία είπε:

Δεν το ήξερα κορίτσια, ο παιδίατρος δεν ανέφερε τίποτα, πάλι καλά που το παρατήρησα μόνη μου τόσο νωρίς κ δεν θα ξαναφάω μήπως κ ηρεμήσει η μπέμπα από τους πόνους.

Καλημέρα σε όλες!!

Εμενα μ ειχε πει, αλλα οντας εξαρτημενη δεν την εκοψα και δηλωσα οως δεν θα την κοψω... Και παροτι ακομα τρωω, οι κολικοι μειωθηκαν... Απο χθες μαλιστα ξεκινησα να εντασσω και αλλες τροφες ατη διατροφή μ! Πχ χθες ςφαγα φασόλια!! :)

12 ώρες πρίν, Anastasia05 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Σε βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά, η φυσιολογική αύξηση βάρους είναι η εξής:

1ο-4ο μηνας: 113-227 γραμμάρια την εβδομάδα ( 453-906 γραμμάρια το μήνα)

@anemoni1989 θα κάνεις τράπεζα με οικιακό θηλαστρο? Νομίζω πως μόνο.με νοσοκομειακό πρέπει να κάνουμε τράπεζα... Βέβαια δε γνωριζω τις διαφορές μεταξύ των δύο και γιατί προτιμάται το νοσοκομειακό για συστηματική άντληση ενώ το οικιακό μόνο για περιστασιακή άντληση... Βέβαια διαφέρουν, φαντάζομαι, και τα οικιακά μεταξύ τους.. που θα αποθηκεύεις? Θα πάρεις τα σακουλάκια??

Καλημερα!! Ναι θελω να κανω τράπεζα για να υπάρχει οταν θα λείπω εκτος σπιτιου και θα πρέπει καποιος να κραυαει το παιδι... Αν φτάνει το γαλα μου φυσικά!! Εχω πολυ καλο θηλαστρο, το medela swing που εχςι 2 φασεις, 1 διεγερσης και 1 αντλησης... Ναι σακουλάκια σκοπεύω να παρω... Εχω καταψυκτη βεβαια στο σπίτι για να διατηρούνται 

10 ώρες πρίν, lenoutso είπε:

Κι εγω ειχα το ιδιο θεμα με το θηλαστρο..2βδομαδες πριν γυρισω στη δουλειά το δοκιμασα βραδυ αφου κοιμηθηκε ο μπεμπης κι απογοητευτηκα γιατι εβγαλα 30ml.Μια κοπέλα εδω στο.φορουμ μου ειπε οτι θελει να δοκιμασω αρκετές φορες κι ο,τι.για πρωτη φορα ειναι καλα.Πλεον αντλω καθε πρωι γυρω στις 6 η ωρα και βγαζω γυρω στα 120μλ.απο το ενα. οι πρωινες ωρες ειναι οι καλύτερες..μπορει να.αντλησω και το μεσημέρι που θα χει φαει και θα χει κοιμηθει αλλα 100ml.

Οπως ειπε και η @ΦαιηΚατςι πρεπει να τρεφεσαι σωστα και να.μην χανεις εσυ γευματα.Εγω οταν ετρωγα μονο.πρωινο και.μεσημερινο ειδα μειωση.Οπως επισης και οταν δεν.επινα νερο.

Δηλαδη μόνο με συστηματικες αντλησεις ξεκινησες να βγαζεις τοσο πολυ?? Ισως φταίει το οτι πλεον αντλω μια στο τοσο και οχι συστηματικα... Παλαιοτερα που εβγαζα περισσότερο αντλουσα καθε μερα... Ποση ωρα μετα το θηλασμο αντλουσες?? Φοβαμαι πως αν αντλησω νωρίτερα, το στηθος θα αδειασει και δεν θα εχςι το παιδι να πιει... 

• Μου αρέσει 1

cO4Yp3.png

13 ώρες πρίν, Ασία είπε:

ένας μήνας έχει περάσει κ με ενοχλούν, δεν μπορώ να καθίσω ούτε να περπατήσω κανονικά. περπατάω με τα πόδια αρκετά ανοιχτά. Και επειδή σήμερα αγανάκτησα έκοψα μερικά στην αρχή του κόλπου. Ε μα πια... από κείνη την ώρα περπατάω ίσια κ κάθομαι πιο εύκολα, βέβαια φοβάμαι ακόμη κ κάθομαι προσεκτικά. μωβ χρώμα ήταν τα ράμματα!!

μα πόσα ράμματα σου έκαναν;;; και έκοψες μόνη σου;;,είσαι θεα! εγώ φοβόμουν να με δω από κάτω! μήπως να ενοχλήσεις τον γιατρό σου; υποτίθεται σε 20 μέρες πέφτουν όλα!

3 ώρες πρίν, Ασία είπε:

σας είπε ο παιδίατρος να μην τρώτε σοκολάτα όσες θηλάζετε?εμένα όχι. το μωρό έχει κάθε μέρα κολικούς κι εγώ έτρωγα κάθε μέρα σοκολάτα. Μια μέρα δεν έφαγα κ το μωρό δεν είχε ούτε ένα πονάκι. τυχαίο λέτε?

κ μένα την σοκολάτα την έχει στη λίστα με τα όχι... μόνο που κ που ένα πολύ μικρό κομματάκι είπε,  αν με πιάσει υστερία!!

Yhozp2.pngKUDQ.png

1 hour ago, anemoni1989 είπε:

Δηλαδη μόνο με συστηματικες αντλησεις ξεκινησες να βγαζεις τοσο πολυ?? Ισως φταίει το οτι πλεον αντλω μια στο τοσο και οχι συστηματικα... Παλαιοτερα που εβγαζα περισσότερο αντλουσα καθε μερα... Ποση ωρα μετα το θηλασμο αντλουσες?? Φοβαμαι πως αν αντλησω νωρίτερα, το στηθος θα αδειασει και δεν θα εχςι το παιδι να πιει... 

Ξεκινησα καθε πρωι να βγαζω κι ολο αυξανοταν.Το βραδυ που θα κοιμηθει θα σηκωθει μετα απο 4- 5ωρες.Θαφαει 10 λεπτα απο το ενα στηθος και θα κοιμηθει.Τοτε αντλω για 10 λεπτα περιπου.Και 30μλ να βγαζεις δεν πειράζει.Τι βαζεις στο ψυγειο κι οταν εχουν την ιδια θερμοκρασια τα ενωνεις και κανεις ενα γευμα..

• Ευχαριστώ 1

hCvxp3.png

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Marimarv είπε:

Καλημέρα Ασία μου.. Και εμένα δεν μου το είχε πει η παιδιατρος μου το είχε πει μια μαία όταν γεννησα.. Μου είχε πει ότι μπορώ να τρώω ένα κομμάτι την μέρα κ επειδή εγώ στην εγκυμοσύνη δεν έτρωγα καθόλου είχα φάει κάποιες φορές τώρα κ όντως κατάλαβα διαφορά.. Βέβαια δεν ξέρω το ίδιο ισχύει για όλα τα γλυκά κ την ζάχαρη γενικά άραγε?? Εγώ έχω κόψει και τα γαλακτοκομικα γτ έχει πολύ συχνούς κολικούς η δική μου.. 

είδες διαφορά χωρίς γαλακτοκομικά? Δεν ξέρω αν ισχύει για την ζάχαρη. εμένα έχει κάθε μέρα(εκτός από χθες) κ φοβάμαι το καθετί που τρώω χαχαχα έχω κόψει και τη σαλάτα μαρούλι-κρεμμύδι, τη σοκολάτα, τον καφέ, το ανθρακικό, το σκόρδο και όσπρια τρώω πολύ μικρή ποσότητα με φόβο.

πρίν από 3 λεπτά , Comet είπε:

Καλημερα κοριτσακι. Δεν τιθεται θεμα να μην εχει το μωρο να φαει.Το γαλα σου κατεβαινει την ωρα που θηλαζεις

Αφου εχεις το medela swing μπορεις να μιλησεις με τη δικη τους συμβουλο θηλασμου να σου δωσει οδηγιες ποτε να το χρησιμοποιεις.Μην ντρεπεσαι εγω ειχα παρει τηλ και μα ενημερωσε

ROnbp3.pngPFbVp3.png

1 ώρα πρίν, bella32 είπε:

μα πόσα ράμματα σου έκαναν;;; και έκοψες μόνη σου;;,είσαι θεα! εγώ φοβόμουν να με δω από κάτω! μήπως να ενοχλήσεις τον γιατρό σου; υποτίθεται σε 20 μέρες πέφτουν όλα!

κ μένα την σοκολάτα την έχει στη λίστα με τα όχι... μόνο που κ που ένα πολύ μικρό κομματάκι είπε,  αν με πιάσει υστερία!!

Δεν ξέρω πόσα ράμματα, δεν ρώτησα από φόβο. Όλοι στο νοσοκομείο, γιατροί και μαίες ήταν ενήμεροι για την δύσκολη κατάσταση μου, αφού έλεγαν "αυτή με τα πολλά ράμματα", φαντάσου!!ήταν δύσκολη η γέννα...στην αρχή κι εγώ δεν ήθελα ούτε να ακουμπάω από κάτω αλλά σιγά σιγά εξοικειωθηκα κ είδα τι γίνεται με καθρέφτη κ τα άγγιξα.χθες που τα έκοψα δεν είχα καν καθρέφτη.Ο γιατρός είπε πως θα ξεκινούσα να δω διαφορά στους πόνους από τις 20 μέρες κ όντως είδα μια μικρή διαφορά, αλλά δεν έπεσαν.η προϊσταμένη μαία είπε να μην περιμένω από τώρα(ένα μήνα μετά) να φύγουν οι πόνοι!! τρέχα γύρευε δηλαδή και μ αρέσει που από βδομάδα έχω σκοπό να γυρίσω στην δουλειά!

2 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Εμενα μ ειχε πει, αλλα οντας εξαρτημενη δεν την εκοψα και δηλωσα οως δεν θα την κοψω... Και παροτι ακομα τρωω, οι κολικοι μειωθηκαν... Απο χθες μαλιστα ξεκινησα να εντασσω και αλλες τροφες ατη διατροφή μ! Πχ χθες ςφαγα φασόλια!! :)

Καλημερα!! Ναι θελω να κανω τράπεζα για να υπάρχει οταν θα λείπω εκτος σπιτιου και θα πρέπει καποιος να κραυαει το παιδι... Αν φτάνει το γαλα μου φυσικά!! Εχω πολυ καλο θηλαστρο, το medela swing που εχςι 2 φασεις, 1 διεγερσης και 1 αντλησης... Ναι σακουλάκια σκοπεύω να παρω... Εχω καταψυκτη βεβαια στο σπίτι για να διατηρούνται 

Εννοείται ότι φτάνει το γάλα σου! Αν έχεις facebook μπες στην ομάδα θηλασμού, έχει αρχεία και για τράπεζα. Θα σου λυθούν πολλές αποριες και τα κορίτσια βοηθάνε πολυ.

Αν έχεις καταψύκτη, τέλεια! Ότι καλύτερο! Εγώ στην αρχή δεν ήθελα καθόλου θηλαστρο, αλλά το σκέφτομαι πως θα χρειαστώ σε περίπτωση που λείψω και κρατήσει κάποιος το παιδι.. όχι τράπεζα δηλαδή, απλά να έχω 2-3 σακουλάκια για περίπτωση ανάγκης.

Q1jtp2.png

Καλημερα!

@Ασία καλα πες τον παιδιατρο θα μας τρελανει??? με θηλασμο εχει παρει παρα πολυ καλο βαρος. κ εμενα γεννηθηκε 3410 κ τον πηρα 3400 μετα απο 7 μερες απο την μενν. οταν τον ζυγισε για πρωτη φορα οταν ηταν 28 μερων ηταν 4500 στην ζυγαρια αλλα η γιατρος αφαιρεσαι 200 γρ ειπε οτι φορουσε ρουχα (ενα κοντομανικο φορμακι κ ενα μαρκυμανικο ζιπουνακι..)δηλ εγραψε 4300γρ οτι ηταν . κ ειπε οτι ειναι παρα πολυ καλα.οτι εχει βαλει παραπανω .. (δηλ εβαλε 900γρ σε 21 μερες κ ειπε οτι ειναι παραπανω) αρα εσυ εισαι μια χαρα. γτ βρε κοριτσι τοσα πολλα ραμματα? αφου δεν ηταν πολυ μεγαλο το μωρο σου. ειχες καποια επιπλοκη μηπως ? καλυτερα να ρωτησεις τον γιατρο για τα εσωτερικα. κ μν κοψεις αλλα ραμματα μη δημιουργηθει κανενα προβλημα. εγω εξωτερικα ειχα 3 νομιζω.

εμενα η παιδιατρος εχει την αλλη ζυγαρια με τον αξονα κ αφαιρει  καθε φορα απο το μωρο 200γρ γτ λεει φοραει ρουχα (ενα κοντομανικο ζιπουνακι και χωρις πανα) . κ μου κανει εντυπωση. εσας αφαιρει απο το μωρο οταν το ζυγιζει? πχ ηταν 5 κιλα κ μας ειπε οτι αφαιρουμε 200 γρ που ζυγιζει το ρουχο . ειναι δυνατον ?α

hBuvp3.png    n8xOp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , ada32 είπε:

Καλημερα!

@Ασία καλα πες τον παιδιατρο θα μας τρελανει??? με θηλασμο εχει παρει παρα πολυ καλο βαρος. κ εμενα γεννηθηκε 3410 κ τον πηρα 3400 μετα απο 7 μερες απο την μενν. οταν τον ζυγισε για πρωτη φορα οταν ηταν 28 μερων ηταν 4500 στην ζυγαρια αλλα η γιατρος αφαιρεσαι 200 γρ ειπε οτι φορουσε ρουχα (ενα κοντομανικο φορμακι κ ενα μαρκυμανικο ζιπουνακι..)δηλ εγραψε 4300γρ οτι ηταν . κ ειπε οτι ειναι παρα πολυ καλα.οτι εχει βαλει παραπανω .. (δηλ εβαλε 900γρ σε 21 μερες κ ειπε οτι ειναι παραπανω) αρα εσυ εισαι μια χαρα. 

εμενα η παιδιατρος εχει την αλλη ζυγαρια με τον αξονα κ αφαιρει  καθε φορα απο το μωρο 200γρ γτ λεει φοραει ρουχα (ενα κοντομανικο ζιπουνακι και χωρις πανα) . κ μου κανει εντυπωση. εσας αφαιρει απο το μωρο οταν το ζυγιζει? πχ ηταν 5 κιλα κ μας ειπε οτι αφαιρουμε 200 γρ που ζυγιζει το ρουχο . ειναι δυνατον ?

εμάς έχει ηλεκτρονική και τον ζυγίζει πάντα γυμνουλη, με πάνα που μόλις έχουμε αλλάξει, γτ ακόμη και βρεγμένη να είναι,  ανεβαίνουν τα γραμμάρια λέει!!! αλλά 200 γρ. τα ρουχαλάκια; πετραδια κρέμονται;;;

Yhozp2.pngKUDQ.png

1 hour ago, Ασία είπε:

είδες διαφορά χωρίς γαλακτοκομικά? Δεν ξέρω αν ισχύει για την ζάχαρη. εμένα έχει κάθε μέρα(εκτός από χθες) κ φοβάμαι το καθετί που τρώω χαχαχα έχω κόψει και τη σαλάτα μαρούλι-κρεμμύδι, τη σοκολάτα, τον καφέ, το ανθρακικό, το σκόρδο και όσπρια τρώω πολύ μικρή ποσότητα με φόβο.

Δεν είδα κάποια διαφορά γτ κ εμένα έχει σχεδόν κάθε μέρα.. Έχω κόψει ότι κ εσύ αλλά συνεχίζει.. Έφαγα μια μέρα πορτοκαλί κ εκείνη την μέρα ήταν πιο έντονη η ενόχληση.. Έχω κόψει και πιπεριές.. Νιώθω ότι παίρνω 0 βιταμίνες 

Κορίτσια εμείς είχαμε παιδίατρο σήμερα..  Είμαστε 43 ημερών και από κιλά 4280 και ύψος 56.5... Η παιδιατρος μου είπε ότι είναι καλά σε κιλά αλλά έπεσε λίγο στα γραμμάρια που παίρνει την μέρα.. Δλδ έπαιρνε 34γρ ενώ τώρα παίρνει 23γρ έχει πάρει όμως σε ύψος λέει οπότε είναι καλά.. Εσείς τι λέτε? 

1 hour ago, bella32 είπε:

εμάς έχει ηλεκτρονική και τον ζυγίζει πάντα γυμνουλη, με πάνα που μόλις έχουμε αλλάξει, γτ ακόμη και βρεγμένη να είναι,  ανεβαίνουν τα γραμμάρια λέει!!! αλλά 200 γρ. τα ρουχαλάκια; πετραδια κρέμονται;;;

Καλημέρα! Εμένα μου έχουν δανείσει ζυγαριά κι έκανα τεστ μονη μου. Με ρουχα, φρεσκοαλλαγμενος και καμιά ωρα μετα το φαγητο βγαίνει 200γρ περισσότερο απο οτι γυμνος. Οπότε τον ζυγιζω γυμνο όπως και ο παιδίατρος  

iH9Rp3.png GaAwp3.png 

1 ώρα πρίν, Μαρία1430 είπε:

Καλημέρα! Εμένα μου έχουν δανείσει ζυγαριά κι έκανα τεστ μονη μου. Με ρουχα, φρεσκοαλλαγμενος και καμιά ωρα μετα το φαγητο βγαίνει 200γρ περισσότερο απο οτι γυμνος. Οπότε τον ζυγιζω γυμνο όπως και ο παιδίατρος  

πωπω δεν το περίμενα! κ λες μα είναι δυνατόν τόσο μικρά ρουχαλάκια να ζυγίζουν τόσο;; από βδομάδα θα έχω κγω ηλεκτρονική ζυγαριά, οπότε θα το δω κ μόνη μου!

• Μου αρέσει 1

Yhozp2.pngKUDQ.png

Εμεις τσιτσιδι ζυγιζομαστε!!! Χωρίς καν πανα!! Αυτό είναι και το πιο σωστό δηλαδή!! 

3 ώρες πρίν, Comet είπε:

Αφου εχεις το medela swing μπορεις να μιλησεις με τη δικη τους συμβουλο θηλασμου να σου δωσει οδηγιες ποτε να το χρησιμοποιεις.Μην ντρεπεσαι εγω ειχα παρει τηλ και μα ενημερωσε

Δεν ήξερα πως μπορώ να ζητήσω πληροφορίες απο αυτούς!!! Σε ευχαριστώ! Θα το ψαξω!!! 

3 ώρες πρίν, Anastasia05 είπε:

Εννοείται ότι φτάνει το γάλα σου! Αν έχεις facebook μπες στην ομάδα θηλασμού, έχει αρχεία και για τράπεζα. Θα σου λυθούν πολλές αποριες και τα κορίτσια βοηθάνε πολυ.

Αν έχεις καταψύκτη, τέλεια! Ότι καλύτερο! Εγώ στην αρχή δεν ήθελα καθόλου θηλαστρο, αλλά το σκέφτομαι πως θα χρειαστώ σε περίπτωση που λείψω και κρατήσει κάποιος το παιδι.. όχι τράπεζα δηλαδή, απλά να έχω 2-3 σακουλάκια για περίπτωση ανάγκης.

Ειναι μεγαλη βοήθεια να έχεις γαλα καβατζα!!! Δε σε νοιαζει αν λειψεις, τι ώρα θα γυρίσεις!! Για τωρα που είναι μικρό δηλαδή!! Μετα θα την παίρνω μαζι μου για ενα καφε, μια βόλτα κλπ! 

cO4Yp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...