Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Οκτωμβρίου 2018!!

melina92

Recommended Posts

πρίν από 10 λεπτά , ada32 είπε:

πιες τσαι μεντα , ηρεμει το στομαχι.

Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα δεν τρεφω αυταπατες... Χαλαλι ομως!! Ας ειναι ολα καλα και θα το υπομεινω! 

Μ πε ο γιατρός αν δεν αντέχω να παρω primperan, αλλα δεν θα παρω τελικα.. Τν ακουσα διστακτικο οπότε ειπα να μη ρισκάρω... 

• Μου αρέσει 1

cO4Yp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• anemoni1989

1357

• ada32

1111

• Marimarv

1077

• Μάντη

1011

πρίν από 53 λεπτά , depyfr είπε:

λογω ηλικιας πιο πολυ ετσι???γιατι και εγω επειδη ειμαι 37 μου ανεφερε ο γιατρος μου και αυτο αναλογα με τα αποτελεσματα της αυχενικης και παπ.αλλα εμενα μου ειπε για μια αλλη πανοραμα λεγεται και στελνουν το αιμα αμερικη.βεβαια δεν καλυπτεται και κανει 450€

Πρόκειται για μια καινοτόμο εξέταση μη-επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου, εύκολη, ακίνδυνη και με μεγάλη ακρίβεια αποτελεσμάτων, που αναλύει το ελεύθερο εμβρυικό κυτταρικό DNA (cell free DNA-cfDNA) στο αίμα της εγκύου μητέρας. Σκοπός της είναι να δώσει μια ισχυρή ένδειξη εάν το έμβρυο έχει υψηλό ή χαμηλό ρίσκο να πάσχει από τυχόν χρωμοσωμική ανωμαλία.
Το NIPT βασίστηκε στην ανακάλυψη του καθηγητή Dennis Lo και των συνεργατών του, ότι στο ολικό DNA του μητρικού πλάσματος υπάρχει παρουσία μεγάλων ποσοτήτων εμβρυϊκού DNA (3.4%-6.2%). Ο μέσος όρος συγκέντρωσης αυτών αυξάνει κατά 12 φορές στη διάρκεια της κύησης, ενώ εξαφανίζονται δύο ώρες μετά τη γέννηση. Η μέθοδος βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία γνωστή ως massively parallel genomics sequencing, η οποία μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να ποσοτικοποιήσει εκατομμύρια τμήματα (fragments) ελεύθερου DNA και να δώσει αποτελέσματα με μεγάλη ευαισθησία.
Το NIPT ανιχνεύει:
 Τις συχνότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες: Σύνδρομο Down (Τρισωμία 21) Σύνδρομο Edward’s (Τρισωμία 18)
Σύνδρομο Patau (Τρισωμία 13)
 Ανευπλοειδίες που σχετίζονται με τα φυλετικά χρωμοσώματα: Σύνδρομο Turner (XO)
Σύνδρομο Klinefelter (XXY) Τριπλό Χ ή Υπερθήλυ (ΧΧΧ) Σύνδρομο Jacobs (ΧΥΥ)
 Το φύλο του εμβρύου
Μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος για να γνωρίσουμε σίγουρα εάν ένα έμβρυο έχει μια χρωμοσωμική ανωμαλία είναι με επεμβατικές εξετάσεις, όπως η λήψη τροφοβλάστης (11η- 15η εβδομάδα κύησης) ή η αμνιοπαρακέντηση (16η εβδομάδα εώς το τέλος της κύησης). Αυτές οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τη λήψη τροφοβλάστης από τον πλακούντα ή αμνιακού υγρού από τον αμνιακό σάκο με μια βελόνα και φέρουν κίνδυνο αποβολής περίπου 1%. Το NIPT δεν απαιτεί επέμβαση καθώς γίνεται με μια απλή εξέταση αίματος. Είναι δηλαδή 100% ασφαλές για την έγκυο μητέρα και το έμβρυο.
Αξιοπιστία της εξέτασης:
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέθοδος έχει εξαιρετική ακρίβεια για την ανεύρεση των συχνότερων εμβρυικών τρισωμιών.

και πλεον το οριο για αμνιο και τροφοβλαστη ειναι πανω απο 38-40 νομιζω.εκτος αν η αυχενικη δεν βγει καλη.αλλα και μενα δεν μου ειπε θα την κανουμε σιγουρα.και αυτο επειδη του την ανεφερα εγω την εξεταση αυτη σαν αγχωτικη που ειμαι.μου ειπε αναλογα τα αποτελεσματα της αυχενικης.

Ναι, έτσι ξεκίνησα λόγω ηλικίας. Δεν είχα κανένα ιστορικό. Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήταν στα 39 μου και τώρα είμαι 40,5. Στην ουσία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο, απλώς συνηθίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί είναι πιο ψηλές οι πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Στην πορεία βέβαια που κατάλαβα ότι δεν αποκλείονται και σε μικρότερες ηλικίες, σου απαντώ ότι και 30 χρονών να ήμουν πάλι θα έκανα τροφοβλάστη και δεν θα βασιζόμουν στην αυχενική και στο papp-a.

Το αιματολογικό τεστ το γνωρίζω και το απέρριψα γιατί δεν έχει 100% ακρίβεια. Αγγίζει το 100%, αλλά δεν είναι 100% γιατί έχει περιορισμένο εύρος σε σχέση με την τροφοβλάστη και την αμνιοπαρακέντηση.

Όντως είναι ακριβά τεστ αυτά που αναλύουν τον μοριακό καρυότυπο του εμβρύου. Πριν 2 χρόνια περίπου είχαμε δώσει γύρω στα 800 ευρώ για να εξετάσουμε τα χρωμοσώματα για περίπου 500 σύνδρομα. Υπάρχει και εξέταση λιγότερων με 500 ευρώ. Αν σκεφτείς όμως ότι δεν έδωσα χρήματα για αυχενική ξεχωριστά, γλίτωσα από εκεί κάποια χρήματα, συν του ότι ξένοιασα για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης και έμαθα και το φύλο πολύ νωρίς.

Δεν θέλω να σας μεταδώσω το άγχος μου προφανώς... Είναι καθαρά δική μας επιλογή αφού σταθμίσαμε και τους κινδύνους.

• Μου αρέσει 1

StW9p2.png etcKp3.png

πρίν από 26 λεπτά , anemoni1989 είπε:

Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα δεν τρεφω αυταπατες... Χαλαλι ομως!! Ας ειναι ολα καλα και θα το υπομεινω! 

Μ πε ο γιατρός αν δεν αντέχω να παρω primperan, αλλα δεν θα παρω τελικα.. Τν ακουσα διστακτικο οπότε ειπα να μη ρισκάρω... 

εγω παιρνω καθε πρωι αλλιως θα πρεπει να ειμαι να ειμαι στο κρεβατι απο την ναυτια.. υπαρχουν κοπελες που εχουν παρει εως το τελος της εγκυμοσυνης τους.

βεβαια αν εσυ το αντεχεις , να μην παρεις.

hBuvp3.png    n8xOp2.png

1 hour ago, ada32 είπε:

ναι αυτο το χαλι ειναι το κατι αλλο.. εγω ειμαι στην δουλεια κ δν εχω ορεξη να κανω τιποτα ... απλα κοιταω την οθονη του υπολογιστη ..!!! πρεπει να παω στον φουρνο για να φαω κατι αλλα βαριεμαι .. 

κ αυτη  η ξαπλα πολυ κουραστικη.  απο την πολυ ξαπλα , μουδιαζει το πισω μερος του κεφαλιου εμενα ..εγω ετσι οπως τα υπολογιζω την 12η εβδομαδα Μ. πεμπτη , κ ελπιζω να ειμαι καλα γτ κουρστηκα ηδη πολυ .. 

Κουραστική δεν λες τιποτα ποναει ολο μ το σωμα...

1 hour ago, Μαρία1430 είπε:

Λογικοτατο... Εγω χθες που ημουν σπιτι ολη μερα για να μην τρωγομαι αρχισα να φτιαχνω ενα παζλ με 2000 κομματια και ξεχαστηκα πολυ

εγω απο τις 8 τωρα χαλαρωσα λιγακι και χαζολογαω μεχρι να κατσω να κλεισω εκκρεμοτητες.

Καλη ιδεα μου έδωσες!!!

1 hour ago, anemoni1989 είπε:

Εγω εφαγα 1 κρακερ και ηπια λίγο τσαι και παλεύω να μην κανω εμετο στη δουλειά... Μετραω αντιστροφα να παω σπιτακι μου να ξαλαφρωσω! 

@Μάντη σταματησαν τα καφε? 

Δοξα το Θεό σταμάτησαν... αλλα με τοσα που εχω διαβασει τελευταία εχω τρελαθη στην αγωνια μηπως δεν ειναι καλα το σπορακι μου...

jgJqp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , MELINASP είπε:

Καλησπερα κοριτσια μου τι κανετε; εμενα τα καφε μολις τωρα ειδα οτι εγιναν ροζ παλι

καλησπερα! ξαπλωνεις?  προγεστερονη παιρνεις?

hBuvp3.png    n8xOp2.png

πρίν από 1 λεπτό , MELINASP είπε:

Ναι δυο την ημερα. Κα σημερα ειμαι μονο ξαπλωμενη ολη μερα

Μελινακι ξαπλα συνέχεια θα σταματήσει που θα παει... εγω εχω πυχτα υγρα σαν μπαλακια τζελ... και νομιζω δεν ειναι πολυ καλο σημάδι αυτο...

jgJqp3.png

πρίν από 11 λεπτά , MELINASP είπε:

Ναι δυο την ημερα. Κα σημερα ειμαι μονο ξαπλωμενη ολη μερα

ωραια , μεινε ξαπλωμενη κ θα περασει. ποσο εισαι , θυμησε μου? υπερηχο εχεις κανει? σορυ που ρωταω αλλα ειμαι τοσο χαλια που διαβαζω εδω κ τα ξεχναω

hBuvp3.png    n8xOp2.png

4 ώρες πρίν, ada32 είπε:

Καλημερα  κοριτσια και καλη εβδομαδα!  ευχομαι ολες σας να ειστε καθαρες απο ροζ κ καφε  κ επιτελους να απολευσετε την εγκυμοσυνη.

εγω χθες βγηκε επιτελους βολτα κ περιποιηθηκα λιγακι !!! ειχα να βγω 3 βδομαδες με το χαλι μου . το χαρηκα πολυ , βεβαια πλεον οτι τρωω για μεσημεριανο , τελικα δεν μπορω να το χωνεψω μαλλον κ ξερναω το βραδυ στις 9 !  εχει βγει το προγραμμα μου , πρωι στις 9 εμετο κ μετα ξανα το βραδυ ...χαχααχαχα κ ενδιαμεσα πειναω τοσο πολυ κ διψαω αλλα κρατιεμαι κ δεν τρωω κ φυσικα νερο δεν  μπορω να πιω , μονο γουλιες .  

αυτος που με νευριαζει , ειναι ο αντρας μου , γτ ρε κοριτσια μου λεει συνεχεια μια χαρα εισαι . εγω ξερναω κ αυτος μου λεει δεν εχεις τιποτα . :( . πρ;αγματικα δεν νιωθει ... 

Αχαχα κορίτσι δεν υπάρχει ενσυναισθηση από τον άντρα! Πόσο είσαι τωρα; τον έφαγες τον γάιδαρο στις 13 - 14 βδομάδες θα δεις σημαντική αλλαγή.. υπομονή! 

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοριτσια,

@Μάντη δεν νομιζω οτι ειναι ανησυχητικο. Εκτος αν γινει σε προχωρημενη εγκυμοσυνη που σημαινει οτι ειναι το «πωμα» και αρχιζει ο τοκετος (νομιζω τραχηλικη βλεννα λεγεται). 

@MELINASP ξαπλα ξαπλα, χαμομηλακια που ηρεμουν κ θετικη σκεψη!

πρίν από 52 λεπτά , MELINASP είπε:

Καλησπερα κοριτσια μου τι κανετε; εμενα τα καφε μολις τωρα ειδα οτι εγιναν ροζ παλι

Καλησπερα κορίτσι μου μην αγχώνεσαι θα περάσουν μέχρι να σε πιάσει η προγεστερονη απλά να είσαι ήρεμη και ξαπλωμενη

πρίν από 43 λεπτά , Alekk είπε:

Καλησπέρα κοριτσια,

@Μάντη δεν νομιζω οτι ειναι ανησυχητικο. Εκτος αν γινει σε προχωρημενη εγκυμοσυνη που σημαινει οτι ειναι το «πωμα» και αρχιζει ο τοκετος (νομιζω τραχηλικη βλεννα λεγεται). 

@MELINASP ξαπλα ξαπλα, χαμομηλακια που ηρεμουν κ θετικη σκεψη!

Μακάρι....

jgJqp3.png

1 ώρα πρίν, ada32 είπε:

καλησπερα! ξαπλωνεις?  προγεστερονη παιρνεις?

Καλησπερα κοριτσακι μου ναι ξαπλα ειμαι σημερα δεν πηγα και δουλεια και ολη μερα ειμαι ξαπλωμενη.ναι παιρνω δυο φορες την ημερα. Μονο μια φορα ειχα ροζ απο εκει και μεχρι τωρα τπτ. Αλλα ημουν ξαπλα ολη μερα γτ να βγαλω ροζ. Την π;ρασκςυη ο γιατρος μου ειπε 5 εβδομαδων. 

@Gwgoulini26 ποσες μερες κανει πια η προγεστερονη να πιασει; πφφφφ

@Μάντη μου η κουμπαρα μου το ειχε και στις δυο εγκυμοσυνες αυτο και της ειχαν πει λογικο

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , MELINASP είπε:

Καλησπερα κοριτσακι μου ναι ξαπλα ειμαι σημερα δεν πηγα και δουλεια και ολη μερα ειμαι ξαπλωμενη.ναι παιρνω δυο φορες την ημερα. Μονο μια φορα ειχα ροζ απο εκει και μεχρι τωρα τπτ. Αλλα ημουν ξαπλα ολη μερα γτ να βγαλω ροζ. Την π;ρασκςυη ο γιατρος μου ειπε 5 εβδομαδων. 

@Gwgoulini26 ποσες μερες κανει πια η προγεστερονη να πιασει; πφφφφ

@Μάντη μου η κουμπαρα μου το ειχε και στις δυο εγκυμοσυνες αυτο και της ειχαν πει λογικο

Αλήθεια;;; αχ ελπιζω να ειναι  ετσι....

• Μου αρέσει 1

jgJqp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...