Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, Blu24 είπε:

      Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και γεμάτες αγκαλιές !! 
      το dfi μέχρι 15% είναι άριστο για γονιμοποίηση είτε φυσική είτε εξωσωματική !!! Είναι από εξειδικευμένο κέντρο ή διαγνωστικό ; Σοκαριστικά με το 3% για αυτό πίστευα δεν βγαίνουν τέτοια νούμερα..χαχα 

      Χρόνια πολλά !! Οι τιμές αναφοράς έλεγαν πως ο,τι είναι πάνω από 4% για τη μορφολογία σπέρματος είναι καλό άρα ήμασταν 1% κάτω από το φυσιολογικό . Στο dfi είχε 38%, λάθος θυμόμουν. Δλδ ήμασταν στη μέτρια κλίμακα αξιολόγησης. Λαθος τα έγραψα πριν.Μπέρδεψα τη μορφολογία με το dfi, λογικό να σας μπερδέψω. Οταν τα έγραφα ήμουν γραφείο και δεν θυμόμουν καλά.
      Στο Λυμπερόπουλο τις είχαμε κάνει, από τα καλύτερα διαγνωστικά για αυτή την υπόθεση.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΩΡΟ


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και απο μένα!!!

Αρχικα συγνωμη για το σεντονι αλλα...

εχω ενα κοριτσακι σχεδον 5 μηνων και ομολογω πλεον και στον ευατό μου οτι μεγαλώνω ενα δυσκολο και απαιτικό μωρακι....  Απο την αρχή ομως της ζωούλας της η μικρή μας εδειξε οτι ηθελε μονο την αγκαλια και το φαι της μανουλα της κατα αποκλειστικοτητα 24 ωρες το 24 χωρις αντιπερισπασμους και οποιος τολμουσε να μας ξεκολλησει εστω και για λιγο ειχαμε δραματα!!!! Περασα δυσκολες στιγμες γιατι το αγγελουδι μου ηταν αρκετα λαιμαργο ( επιβεβαιωμενο με ιατρικες εξετασεις !!) και εκανε πολλες αναγωγες με αποτελεσμα να πρεπει να την κραταω στην αγκαλια αρκετη ωριτσα αφου φαει και πολλες φορες μας επαιρνε ετσι αυτοκολλητες ο υπνος και κατα την διαρκεια της μερας αλλα και της νυχτας !! Περασε ο καιρος και μετα τους 3 μήνες που ειδαμε λιγο φως στο τουνελ αρχισαν οι πονοι στα ουλα και η εμφανιση των δοντιων ( της βαζω τλελ!) Ετσι ενω ειχαμε καταφερει να κοιμομαται στο δωματιο της και σχεδον 11-12 ωρες το βραδυ με διαστηματα θηλασμου ανα 5/3/2/1 ωρες ξαφνικα αλλαξαν ολα!! ξαναγυρισε στο δωματιο μας ( στην καλαθουνα της) και πλεον δεν κοιμαται παραπανω απο 2,5-3 ωρες το μεγιστο διαστημα και μετα απο εκει τρωει και αντι να ειναι κοιμησμενη το ματι της ειναι ορθανοιχτο και μου παιρνει σχεδον μια ωρα να την κοιμησω καθε φορα. Θεωρω οτι  ξυπναει και για παρηγορια.  Κατα την διαρκεια της μερας τρωει λιγο αλλα πολυ συχνα ισως και αν 1,5-2 ωρες  και γενικα γκρινιαζει πολυ με ενα συνεχωμενο μμμμμμμμμμμμ.... ειναι δυσκολο μωρο βαριεται πολυ ευκολα με οτι και της δινω απο παιχνιδια παρκα δραστηριοτυητων τραγουδακια αλλα και βολτες και βαριεται επισης και τις ιδιες θεσεις αγκαλιας!!!!! η βοηθεια που εχω ειναι μικρη κυριως απο τον αντρα μου που ερχεταιτο βραδυ.... 

παρομοιες εμπειριες απο μανουλες;;;;;.  Συμβουλες;;;; Αλλα κυριως ψυχολογικη υποστηριξη!!!!!

 

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπερα Καλιρροη!! Καταρχην να χαιρεσαι το μωρακι σου!! Δευτερον υπομονη τα δυσκολα τα περασες...τωρα που θα αρχισει να τρωει στερεες τροφες και θα μειωθει ο θηλασμος θα ναι καλυτερα πιστευω!! τι σε εκανε ομως και την επεστρεψες παλι στο δωματιο σας;; ισως η μικρη να το εκμεταλευεται αυτο...για μενα καλυτερα να την αφηνες στο δωματιο της να συνηθιζει!! πειρα δεν εχω κι εγω μιας και το μωρακι μου ειναι ημερων αλλα απο αυτα που εχω ακουσει και πιστευω σου γραφω!


2ThI.png3AXhp3.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Καλλιροη! Εμενα ο μπεμπης μου ειναι 5 μηνων! Επιτρεψε μου να σου πω οτι εχεις ενα φυσιολογικο μωρο. Οσο αποδεχεσαι τις αναγκες του τοσο πιο ευκολη θα ειναι η ζωη σας. Οσα περιγραφεις για αναγωγες κτλ μου φερνουν κατι σε ΓΟΠ, σωστα; Αν το ξεπερασατε αυτο, μια χαρα! Γενικα, σκεψου: αν ησουν μωρο που θα ενιωθες ευτυχισμενο και τι θα ηθελες; εγω προσωπικα θα ηθελα να ειμαι στην αγκαλια και στη ζεστασια της μαμας μου, εκει να τρωω και να κοιμαμαι. Αυτο λοιπον, γιατι να θελει να ειναι μονο του σε μια κουνια, ρηλαξ, παρκο; 9 μηνες ηταν μεσα στην κοιλια σου. 

Επισης, θα σου πω οτι με βαση τον ΠΟΥ για τους πρωτους 12 μηνες το βρεφος πρεπει να βρισκεται στο ιδιο υπνοδωματιο με τους γονεις του για την αποφυγη του ΣΑΒΘ με προσοχη στους κανονες ασφαλειας. Ακομη, ειναι πολυ φυσιολογικο εαν κοιμασαι μαζι με το μωρο σου κανοντας bed-sharing παλι με προσοχη στους κανονες ασφαλειας. Τα μωρα δεν κακομαθαινουν με αγαπη. Οσο χτιζεις εναν ασφαλη δεσμο μαζι τους τοσο πιο ανεξαρτητα γινονται. Δε γινεται κανεις ανεξαρτητος και ειδικα απο βρεφος με εξαναγκασμο.

Οσο για την αγκαλια απολυτως φυσιολογικο κι αυτο. Εμεις κανουμε οικογενειακως αγκαλιες, αν το μωρο μου θελει αγκαλια κι εγω θελω να κανω κατι με εξυπηρετει πολυ ο μαρσιπος αγκαλιας. Οποτε ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι. Απολαυσε το καλη μου, γτ σε λιγο καιρο θα ζητιανευεις αγκαλιες. Δεν κραταει πολυ αυτη η φαση. 

Για τον υπνο θα σου πω οτι τα μωρα αλλαζουν συχνα συνηθειες στον υπνο. Ομως, οσο πιο μεγαλη ασφαλεια νιωθει και οσο καλυτερα εχεις φροντισμενο το υπνικο πλαισιο το μωρο σου θα εχει ηρεμο υπνο. Νομιζω πρεπει να ενημερωθεις για το υπνικο πλαισιο και τις συνθηκες του, τον ασφαλη δεσμο του Bowlby, attachment parenting τα βασικα για αρχη. 

Αν χρειαζεσαι οτιδηποτε αλλο πες μου! Ελπιζω να σε βοηθησα με τον τροπο μου. Εγω αυτην την γραμμη ακολουθω. Υπαρχουν σιγουρα κι αλλες πρακτικες γονεικοτητας. Εξαρταται απο εσενα τι θα επιλεξεις. Παιδοκεντρισμος, Γονεικοτητα με ενσυναισθηση ή ενσυναισθηση αποκλειστικα στον ενηλικα; The choice is yours!!

@Myrtoulita μιας που εχεις πολυ μικρο μωρακι σου γραφω κι εσενα δυο πραγματα για να εχεις κατα νου κι αν θελεις να τα ψαξεις. Το πρωτο ετος ζωης ενος βρεφους βασικη τροφη ειναι το γαλα. Οι στερεες μπαινουν συμπληρωματικα. Εαν μειωθουν οι θηλασμοι το βρεφος ισως δεν παιρνει την αναγκαια ημερησια ποσοτητα, οποτε θα πρεπει να παρει σκονη. Το γαλα ειναι απαραιτητο για την αναπτυξη του. Ο ΠΟΥ συστηνει τον μητρικο θηλασμο τουλαχιστον τα 2 πρωτα χρονια ζωης. Για να μην πανικοβληθεις οσο μεγαλωνει ενα μωρο οι θηλαστικες του ικανοτητες βελτιωνονται και το γαλα που παλευει πχ εσενα να πιει σε 20 λεπτα στο εξαμηνο σε 5 λεπτακια το εχει πιει. Αρα δεν ειναι τοσο κουραστικοι πλεον οι θηλασμοι ή χρονοβοροι. Περισσοτερη ωρα θα ξοδεψεις να πας να αποστειρωσεις, ζεστανεις, ετοιμασεις την φορμουλα.

Και το αλλο που θελω να σχολιασω ειναι οτι τα βρεφη οταν τα αφηνεις να συνηθισουν στην κουνια κι αυτα κλαινε.. δε συνηθιζουν και σταματουν. Απο την φυση τους τα βρεφη εχουν το ενστικτο της επιβιωσης. Αρχικα, οταν τα αφηνεις στην κουνια αποζητουν την επαφη γτ κι αυτο ειναι ενστικτο. Κλαινε γιατι ζητανε την μαμα τους. Οταν διαπιστωνουν οτι το κλαμα τους δε βρισκει ανταποκριση ενεργοποιειται το ενστικτο επιβιωσης, εκκρινεται μια ορμονη που σταματα βασικες λειτουργιες και το μωρο ειναι σε εγρηγορση, σταματα το κλαμα οπως κανουν τα αγρια ζωα στη φυση για να μη προσελκυσουν θηρευτες και νιωθουν εγκαταλειψη. Εχουν γινει ερευνες και σε ιδρυματα. Αρα το αστο να μαθει, θα κακομαθει δεν ισχυει στα βρεφη. Αυτη η πρακτικη που το αφηνεις στην κουνια να κλαιει ελεγχομενα λεγεται cry it out. 

Ενημερωθειτε κοριτσια.

Και μετα πραξτε κατα οπως επιθυμειτε.

Να σας ζησουν τα νινια!

  • Μου αρέσει 2

2tXqp2.png

Link to comment
Share on other sites

kaliroi: Με το που διαβασα αυτα που γραφρις μου θυμισες ακριβως την κολλητη μου..το δευτερο της ειναι σαν το δικο σου...ειχε πολλες αναγωγες (αλλα ηταν κ πολυ λαιμαργος) δεν ειχε Γοπ. Απο την αρχη εκλαιγε για να φαει εκλαιγε για να ρευτει εκλαιγε για να κοιμηθει εκλαιγε οταν το αφηνε εστω κ για 2 λεπτα..με αποτελεσμα να ειναι μονιμα αγκαλια ο μπεμπης και μονο στη μαμα.πιστευα οτι οταν αρχισει να μπουσουλαει θα φτιαξουν τα πραγματα αλλα δυστυχως οχι.ακομα κ στη βολτα κλαιει...δεν ξερω αν ειναι ο χαρακτηρας του παιδιου η αν απο την αρχη εμαθε συνεχεια στην αγκαλια της μαμας αλλα εχω να σου προτεινω να οπλιστεις με υπομονη και ναβπροσπαθησεις να δεις τη θετικη πλευρα...μεγαλωνουν πολυ γρηγορα κ ουτε θα καταλαβεις ποτε θα μεγαλωσει..

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...