Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Ele@n είπε:

Να σε ρωτήσω; Εφόσον πάω με ωάρια από τράπεζα πληρώνω ούτως ή άλλως τα φαρμακα;

Αυτό δεν το ξέρω, γιατί εμένα τη δότρια τη βρήκε ο γιατρός, υποθέτω όμως πως όχι. Μάλλον είναι μέσα στην τιμή των ωαρίων αυτά!

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιατί θελουμε να ειναι οσο ψηλα γίνεται?

Για να "διψαει" πολυ ο οργανισμος σου και να ρουφηξει το ιωδιο στο καταλληλο σημειο ωστε να καουν ολα ή τα περισσοτερα τουλαχιστο, καρκινικα κυτταρα.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

γιατί θελουμε να ειναι οσο ψηλα γίνεται?

Καλημερα! Barbie η tsh ειναι μια ορμονη η οποια εκκρινεται απο την υποφυση και δινει εντολη στον θυρεοειδη να παραγει Τ4 και στη συνεχεια Τ3. Τα κυτταρα του θυρεοειδη προκειμενου να παραγουν την Τ4 και στη συνεχεια Τ3 χρησιμοποιουν το φυσικο ιωδιο που προσλαμβανει ο οργανισμος μας απο τις τροφες. Οσοι εχουν υποβληθει σε θυρεοειδεκτομη ειτε μερικη ειτε ολικη, λαμβανουν Τ4 διοτι δεν υπαρχουν πλεον αρκετα θυρεοειδικα κυτταρα στον οργανισμο για την παραγουν. Οταν οι ποσοτητες της Τ4 δεν ειναι επαρκεις τοτε εκκρινεται απο την υποφυση περισσοτερη tsh. Ολος ο μηχανισμος της θεραπειας με ραδιενεργο ιωδιο βασιζεται σ αυτη τη λειτουργια. Δηλαδη: κοβοντας Τ4 και Τ3 ενεργοποιειται αμεσως η υποφυση και εκκρινει tsh. Οι τιμες της συνεπως αυξανονται. Ελα ομως που δεν υπαρχουν αρκετα θυρεοειδικα κυτταρα για την παραγωγη της Τ4!! Ουτε και φυσικο ιωδιο!!! (διοτι κανεις διαιτα). Εκκρινεται η tsh κι αλλο κι αλλο μεχρι που φτανει.....στο Θεο. Τοτε λοιπον τα εναπομειναντα θυρεοειδικα και πιθανον καρκινικα κυτταρα (μεσω ολης αυτης της λειτουργιας) εχουν ''πεινασει'' τοσο μα τοσο πολυ για ιωδιο προκειμενου να παραγουν την Τ4, που τους δινεις το ραδιενεργο ιωδιο, το απορροφουν σαν τρελλα και εσυ κανεις ωραιοτατα την δουλεια σου δλδ τα στελνεις στον αγυριστο!!! Να επισημανω 2 πραγματα: 1.Το ραδιενεργο ιωδιο ειναι ακριβως το ιδιο με το φυσικο, οσον αφορα την αναγνωριση του απο τα κυτταρα του θυρεοειδους, με την μονη διαφορα οτι στο τελος τα σκοτωνει. 2 Τα καρκινικα κυτταρα του θυρεοειδους διατηρουν τις ιδιες ακριβως ιδιοτητες με τα φυσιολογικα κυτταρα δλδ προσλαμβανουν ιωδιο και παραγουν θυροξινη (Τ4).

Συμπερασμα: Οταν η tsh ειναι πολυ ψηλα, αυτο δειχνει οτι εχουν δημιουργηθει οι καταλληλες συνθηκες στον οργανισμο για μια αποτελεσματικη θεραπεια με ραδιενεργο ιωδιο. Συγνωμη αν σας κουρασα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ και ελπιζω μα νην εχω γραψει καμμια βλακεια!

ναγια και Georgiamami,συγχαρητηρια!!!

Ars κι εγω πιστευω οτι εισαι σε καλο δρομο!!Θυμισε μου ,ποσο ηταν η TG σου πριν το Thyrogen?

Εμενα και την Παρασκευη (5η μερα Thyrogen) μου ειχαν στις αιματολογικες και Anti-Tg.

Θυμισε μου ακομα αν εκανες ολοσωμο μετα το ιωδιο και ποτε?Αν ναι,η Tg ηταν κατω απο 1?

Διαφημίσεις

με Anti-Tg 15.9, η Tg πριν το Thyrogen (δλδ τη Δευτέρα, αμέσως πριν μου κάνουν την ένεση) ήταν <0.7 (Το ίδιο ακριβώς δλδ με μετά τη Thyrogen)

Ολόσωμο έκανα λίγες μέρες μετά το ιώδιο (τέτοιο καιρό πέρυσι δλδ) και έδειξε ότι υπάρχουν 2 εστίες που προσλαμβάνουν το ιώδιο στην κοίτη του θυρεοειδούς.

Η Tg την ημέρα πριν μπω στο θάλαμο, τότε, ήταν 1.71

Μετά το θάλαμο δεν κάναμε αιματολογικές, μας ξεκίνησαν κατευθείαν το χάπι.

efi1987 το κανουμε για να φανει αν υπαρχει υπολειμμα θυρεοειδικου ιστου,δηλ. αν τον εκαψε το ραδιεν. ιωδιο και γενικα αν υπαρχουν αλλες εστιες.

Ars και σε μενα ακριβως μετα τη θεραπεια εκανα ενα ολοσωμο,οπου φανηκαν περιοχες καθηλωσης ραδιοφαρμακου στη τραχηλικη και εξωτραχηλικη χωρα και αυτο ειναι φυσιολογικο,αφου υπηρχε ακομα κολοβωμα.Μετα απο 1 χρονο το ολοσωμο που εκανα βγηκε αρνητικο.

Τωρα κανονικα δεν επρεπε να κανεις ξανα,συμφωνα με το πρωτοκολλο?Παντα 1 χρονο μετα τη θεραπεια γινεται ολοσωμο.Μαλλον αλλαξαν καποια πραγματα,δεν ξερω...

Το σπινθηρογράφημα γίνεται πάντα για να δούμε αν υπάρχουν μεταστάσεις ή, αν το κάνουμε απευθείας μετά το ιώδιο, για να δούμε αν το ιώδιο προσλήφθηκε από τα θυρεοειδικά κύτταρα και πόσες εστίες υπάρχουν. Ουσιαστικά το ιώδιο προσλαμβάνεται από τα θυρεοειδικά κύτταρα και ''ακτινοβολεί''. Έτσι με το σκανάρισμα του σπινθηρογραφήματος φαίνεται σε πόσα σημεία ''ακτινοβολείς''.

efi1987 το κανουμε για να φανει αν υπαρχει υπολειμμα θυρεοειδικου ιστου,δηλ. αν τον εκαψε το ραδιεν. ιωδιο και γενικα αν υπαρχουν αλλες εστιες.

Ars και σε μενα ακριβως μετα τη θεραπεια εκανα ενα ολοσωμο,οπου φανηκαν περιοχες καθηλωσης ραδιοφαρμακου στη τραχηλικη και εξωτραχηλικη χωρα και αυτο ειναι φυσιολογικο,αφου υπηρχε ακομα κολοβωμα.Μετα απο 1 χρονο το ολοσωμο που εκανα βγηκε αρνητικο.

Τωρα κανονικα δεν επρεπε να κανεις ξανα,συμφωνα με το πρωτοκολλο?Παντα 1 χρονο μετα τη θεραπεια γινεται ολοσωμο.Μαλλον αλλαξαν καποια πραγματα,δεν ξερω...

Σόνια η παραπάνω απάντηση στην Efi1987 γράφτηκε ταυτόχρονα με τη δική σου. Οπότε την καλύψαμε :-)

Όχι, τελικά ρώτησα και την συνασθενή μου και μου είπε ότι και η δική της γιατρός (ιδιώτης στην Πελοπόννησο) της είχε πει ότι δεν θα κάνει σπινθηρογράφημα στον ετήσιο έλεγχο. Προφανώς θεωρούν ότι αν βρεθεί ύποπτη Tg τότε θα γίνει ούτως ή άλλως ιώδιο (με υποθυρεοειδισμό) οπότε θα προηγηθεί σπινθηρογράφημα. Προληπτικά δεν το κάνουν. Σε άλλα νοσοκομεία πάλι θεωρούν ότι καλύτερα να γίνει για 100% σιγουριά ( ; ). Μάλλον τείνουν να μειώνουν τις εξετάσεις όσο πάει. Ίσως για μείωση των νοσοκομειακών εξόδων, ίσως για αποφυγή εξτρα ραδιενέργειας στον ασθενή, δεν ξέρω.

Εσύ τώρα έκανες σπινθηρογράφημα, συγνώμη δεν θυμάμαι τι μου είχες πει.

Διαφημίσεις

Ars,οχι δεν εκανα,αν και οι πυρηνικοι μου ειπαν οτι πρεπει οπωσδηποτε να κανω!!Η ενδοκρινολογος μετα μου ειπε ,μονο αν βγει ανεβασμενη η Tg θα κανω γιατι εχει πολυ ακτινοβολια.

Αληθεια, μετα την Thyrogen εβαλες κανενα κιλακι?Εγω 2 ,χωρις να τρωω επιπλεον!!Μαλλον θα ειναι απο τον υπο-θ.

Κορίτσια γεια και απο εμενα. Την Παρασκευη μπαίνω στο θαλαμο και θελω να σας ρωτησω αν σε καθε ντουζ που κανω εκτος απο εσωρουχα αλλαζω και το νυχτικο μου η τα ρουχα που θα φοραω.Γιατι αν κανω 3 ντουζ την ημερα τοτε θελω 9 νυχτικα....οεο...αχχ ας με διαφωτίσει καποιος γιατι εχω αγχωθει!!!

Ευχομαι σε όλες μας καλό υπόλοιπο σ εόποιο σταδιο και αν είμαστε. Οταν βγω πιστευω να μπορεσω και εγω να φανω χρησιμη στον οποιονδήποτε.

Sonia Όχι, δεν έχω βάλει τίποτα (ζυγίστηκα) παρότι τρώω σαν αρκούδα τον τελευταίο καιρό. Πάντως, δεν νομίζω να είναι από αυτό. Πότε θα προλάβαινε ο οργανισμός να βιώσει την καθυστέρηση του μεταβολισμού και να φανεί και σε κιλά κιόλας;

Ίσως το προηγούμενο διάστημα (κάποιες εβδομάδες πριν) να κατανάλωσες περισσότερα τρόφιμα/υγρά απ'ότι συνήθως ( ; )

Άλλωστε, απ'ότι είδα, η Tsh δεν ήταν στα ύψη όπως με τη διακοπή του χαπιού, οπότε δεν μιλάμε για κανέναν τρομερό υποθυρεοειδισμό.

Πάντως, νομίζω καλύτερα που δεν κάναμε σπινθηρογράφημα, λιγότερη ακτινοβολία για μας. Εγώ και ακτινογραφία πλέον, μόνο για σοβαρούς λόγους θα κάνω.

Κορίτσια γεια και απο εμενα. Την Παρασκευη μπαίνω στο θαλαμο και θελω να σας ρωτησω αν σε καθε ντουζ που κανω εκτος απο εσωρουχα αλλαζω και το νυχτικο μου η τα ρουχα που θα φοραω.Γιατι αν κανω 3 ντουζ την ημερα τοτε θελω 9 νυχτικα....οεο...αχχ ας με διαφωτίσει καποιος γιατι εχω αγχωθει!!!

Ευχομαι σε όλες μας καλό υπόλοιπο σ εόποιο σταδιο και αν είμαστε. Οταν βγω πιστευω να μπορεσω και εγω να φανω χρησιμη στον οποιονδήποτε.

Kitty εγώ είχα πάρει φανελάκια και σορτσάκια, παλιά όλα και άλλαζα τακτικά για να μην ξαναπαίρνω πάνω μου την ακτινοβολία. Και το ίδιο έκανα και με τις πετσέτες. Υπερβολικό ίσως αλλά καλύτερα φύλαγε τα ρούχα σου....

sonia64,και Ars! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!! Και στους 8 μήνες που μου είπαν, γιατί πρέπει να ξανακάνω? Δεν θα ξανά υποστώ ακτινοβολία? Υποτίθεται πως μετά από ένα χρόνο θα μπορέσω να κάνω προσπάθεια για μωράκι, αυτό δεν θα με πάει πίσω?

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...