Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Ele@n είπε:

Να σε ρωτήσω; Εφόσον πάω με ωάρια από τράπεζα πληρώνω ούτως ή άλλως τα φαρμακα;

Αυτό δεν το ξέρω, γιατί εμένα τη δότρια τη βρήκε ο γιατρός, υποθέτω όμως πως όχι. Μάλλον είναι μέσα στην τιμή των ωαρίων αυτά!

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

liveloula,αν και δεν εχω ακομα τις γνωσεις σας πανω στον θυροειδη,διαβαζοντας κι εγω διαφορα αγχωνομαι πολυ.νομιζω τελικα δεν ειναι και το πιο καλο στην φαση που ειμαστε.κανε τις διακοπες σου,χαλαρωσε και αδειασε οσο μπορεις το μυαλο σου.σου ευχομαι ολα να πανε καλα με την λιγοτερη ταλαιπωρια.

αρς και σονια σας ευχομαι τα αποτελεσματα σας να ειναι τα καλυτερα κια να ηρεμησετε πλεον.

barbie και σε σενα ευχομαι να περασουν γρηγορα οι μερες τις απομονωσης να πανε ολα καλα.

image.php?type=sigpic&userid=26745&dateline=1423736516

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Liveloula,εαν εισαι σε διακοπη Τ4,ειναι φυσιολογικα ολα αυτα.Ποτε θα κανεις θεραπεια?Μη σκεφτεσαι μεταστασεις κτλ. Ο τυπος καρκινου που εχουμε δεν ειναι επιθετικης μορφης και "προχωραει" πολυ αργα!Το κυριωτερο ειναι οτι μας εβγαλαν τον θυρεοειδη και μαζι τον καρκινο,κανουμε την θεραπεια μας και μας παρακολουθουν πλεον πολυ στενα!!Γι αυτο αλλωστε θα βρισκομαστε μια ζωη σε παρακολουθηση.Δεν θα ξεφυγει τιποτα απο τους γιατρους,γι αυτο να μεινεις ησυχη.Απλως αποδεχομαστε μια κατασταση (στην αρχη ομολογω ειναι δυσκολο να το χωνεψουμε) και ζουμε με αυτο...

panan2 σε ευχαρισρω πολυ και σε σενα ο,τι καλυτερο!Κανονιστηκε η εγχειρηση?Πες μας τα νεα σου.

Liveloula έτσι συμβαίνει με τη διακοπή του χαπιού. Εγώ το είχα σε χέρια και πόδια αυτό το ενοχλητικό πράγμα. Ό,τι κι αν συμβεί αυτό το διάστημα είναι από τον υποθυρεοειδισμό, πίστεψέ με.

.... εγω σε γενικές γραμμές είμαι ακόμα πολύ καλά!!! Την άλλη Κυριακή σταματάω το Τ3 και ξεκινω την δίαιτα...εχω την αίσθηση οτι θα βαθίσω στο άγνωστο......Liveloula εχεις ξεκινήσει τη διακοπη Τ4????? νομίζω οτι δεν βοηθάει καθόλου στη κατάσταση που βρισκόμαστε να σκεφτόμαστε τα χειρότερα . Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Sonia....ξεφορτωθήκαμε τον θυροειδή που είναι και το σημαντικότερο, κάνουμε τις θεραπείες μας και σκεφτόμαστε θετικα!!!!! φιλια σε όλους!!!!!και καλα κουράγια σε όλες μας.

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας.

Liveloula χαιρομαι πολυ για τη φωνουλα σου.Ειδες??? Ενα ενα ολα αποκαθιστανται. Απολαυσε τις διακοπες σου και ολα θα πανε καλα.

Παρακολουθωντας ολο αυτο τον καιρο το θεμα στο φορουμ, εχω να σας πω ενα:

Να την ακουτε τη SONIA. Ειναι απο τα παλιοτερα μελη και με μεγαλη εμπειρια και γνωσεις πανω στον αδενα. Επισης, η θεση της ως παθουσα απο τον αδενα και ο τροπος που υπαρχει μεσα στο φορουμ, αποδεικνυει οτι ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ στο τελος.

Μακαρι να ειχαν χρονο και τα αλλα παιδια (Α.Θ.) να σας εδιναν τα "φωτα" τους και θα ηταν πιο ευκολο για ολους εσας που σκονταφτετε πανω στον καρκινο του θυροειδη.

Οπως και να ναι ομως, το σιγουρο ειναι τι ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Giorgia η φωνη ειναι ακριβως οπως παλια απλα οταν φωναζω δυνατα ειναι λιγο πιο λεπτη αλλα εχει επανελθει κατα ενα 80% δεν περιμενα ειναι η αληθεια να επανελθει τοσο γρηγορα !

sonia μου δεν εχω κοψει ακομα το Τ4 αλλα η tsh ειναι στο 5!οποτε ισως να υποθεσω ειναι επειδη ανεβαινει η tsh ?την αλλη εβδομαδα δηλαδη που θα παρω το Τ3 να υποθεσω θα ειμαι ακομα χειροτερα ?ουφ νομιζω θα αρχισω να πινω να μην καταλαβαινω τιποτα κι απο ΑΘ θα γινω ΑΑ .....!

οταν θα αρχίσεις το Τ3 Liveloula δεν νομίζω να είσαι τόσο χειρότερα....εγω απο την επέμβαση και μετα παίρνω Τ3 και δεν εχω κανένα πρόβλημα....Αλλωστε η Τ3 είναι που χρησιμοποιεί ο οργανισμός και όταν υπάρχει θυροειδης....την μετατρέπει απο την Τ4.....,μαλλλον θα μπεις σταδιακα σε υποθυροειδισμο

καλημερα σε ολη την παρεα. χθες βγηκα απο τη διημερη παραμονη μου στο θαλαμο ιωδιου του ευαγγελισμου.τιποτα δεν ηταν τοσο δραματικο οσο τα φανταζομουν.παρενεργεια καμια,εξυπηρετηση αμεση και ο χρονος περασε γρηγορα.νομιζω οτι το χειροτερο κομματι ειναι η αναμονη.ευχομαι σε ολους καλη δυναμη και αυτη ας ειναι η τελευταια μας περιπετεια.

eleni3,πολυ χαιρομαι που δεν ειχες παρενεργειες!!Καλη αναρρωση και περαστικα σου!!!

liveloula με 5 TSH δεν υπαρχουν εντονα συμπτωματα.Οταν μπηκα για ιωδιο αλλα και τις αλλες 2 φορες η TSH μου ,ηταν στο 120.Τοτε ειναι εντονος ο υπο-θ/μος.

Με το Τ3 δεν θα εισαι χειροτερα,γιατι βοηθαει να μην νιωθεις εντονα τον υπο-θ,γι αυτο μας το δινουν.Μαλλον η ψυχολογια σου δεν πρεπει να ειναι πολυ καλη.Προσπαθησε να ηρεμησεις και να σκεφτεις οτι ειναι κατι περαστικο!!Οχι οτι δεν σε καταλαβαινω γι αυτο που περνας και σιγουρα θελει αρκετο χρονο για να το διαχειριστεις(τα ιδια ειχαμε σχεδον ολοι).Δεν ειμαστε ολα τα ατομα το ιδιο και εγω ειμαι απο τα πολυ ασχημα παραδειγματα σε κατασταση υπο-θ/σμου.Γι αυτο μου εκαναν τωρα Thyrogen.Αλλα να ξερεις οτι ειναι περαστικο,τιποτα αλλο!!:)

Georgiamami σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!Πιστευω οτι ολοι μας εδω σαν μια ομαδα λειτουργουμε υποστηρικτικα ο ενας για τον αλλο!!Εξαλλου κι εγω χρειαζομαι ακομα την συμπαρασταση απ`ολους σας ,γιατι οπως ειπαμε μια ζωη θα ειμαστε υπο ιατρικη παρακολουθηση με πολλες εξετασεις,αλλα χαιρομαι αφανταστα οταν απαλυνω τον καθε νεο ασθενη απο τον πρωτο πανικο,λεγοντας του την αληθεια:οτι ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΣΤΙΚΑ.. ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ!! ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!! ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΩΔΙΟ ΣΤΙΣ 35 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ? ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΙΣΚΟ?

sweety sweety Περαστικα και σε σενα!!Γιατι τοση βιασυνη?Για να κανεις ιωδιο θελει μια προετοιμασια.Τι σου ειπαν οι γιατροι σου?

Εγω εκανα ιωδιο 5 μηνες μετα την επεμβαση,αφου προηγηθηκε το uptake.Δεν γνωριζω αν υπαρχει κανενα ρισκο.Προπαντως μην εχεις αγχος και να ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου που εχεις εμπιστοσυνη.

sweety sweety καλησπέρα!

Όπως είπε και η Σόνια να ακολουθήσεις τις οδηγίες των γιατρών. Η δική μου εμπειρία ήταν ιώδιο 2 μήνες μετά το χειρουργείο και αυτό επειδή υπήρχε αναμονή. Οι γατροί μου είχαν πει ότι πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χειρουργείο για να αποφύγουμε άλλα φαινόμενα όπως πολλαπλασισασμός των καρκινικών κυττάρων κτλ. ΕΦΟΣΟΝ όμως έχει περάσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να γίνεις βαριά υποθυρεοειδικός (δλδ με διακοπή Τ3 περίπου 2 εβδομάδες, με διακοπή Τ4 έναν μήνα).

Όλα αυτά βέβαια όπως λέμε συχνά εξαρτώνται από το νοσοκομείο και την κάθε περίπτωση. Που θα κάνεις το ιώδιο; Αθήνα;

Eleni3 καλή ανάρρωση!! Χαίρομαι που πέρασε ανώδυνα όλο αυτό για εσένα και που είχες άμεση εξυπηρέτηση στον Ευαγγελισμό! Σαν σήμερα και εγώ πριν έναν χρόνο βγήκα από το θάλαμο και εύχομαι να μην χρειαστεί να τον ξαναπεράσω (όπως καταλαβαίνεις εγώ το πήρα κάπως πιο βαριά :-) ). Εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά!

Υγ.: Georgia η Σόνια όντως έχει προσφέρει πολλά σε αυτό το thread και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό όπως και εσένα και όλα τα παλιά μέλη που επανέρχονται για να βοηθήσουν τα νέα μέλη παρότι δεν είναι υποχρεωμένα!

Στην αλληλεγγύη λοιπόν!! :-D

eleni3 χαιρομαι που η διαμονη σου στο .... ΧιΛΤοΝ :wink: ηταν τοσο δραματικη απο οσο τη φανταζοσουν. Ευχομαι το ιωδιο να εκαψε ολα τα καρκινικα κυτταρα και να τελειωσεις με το θεμα "αντιμετωπιση καρκινου".

Ποσες μερες θα μεινεις μακρυα απο τους δικους σου????

sweety sweety, καλως ηλθες στην παρεουλα μας και περαστικα.

Εδω θα βρεις συνπασχοντες αλλα και γενικοτερα ασθενεις του θυροειδη που με προθυμια θα σου συμπαρασταθουν και θα σου λυσουν τυχον αποριες πανω στο θεμα. Βεβαια, οπως εχω ξαναπει, δεν ειμαστε γιατροι ...αλλα ασθενεις που περασαμε απο τη φαση που εισαι εσυ τωρα.

Σε ποιο νοσοκομειο θα κανεις το ιωδιο??

Για το αν ειναι νωρις ή οχι, εχω συναντησει και αλλα ατομα που προγραμματισαν θεραπεια με ιωδιο αμεσως μετα το χειρουργειο και συγκεκριμενα μετα την αφαιρεση του αδενα, δεν τους χορηγηθηκε Τ4 οπως γινεται σε αλλες περιπτωσεις και ξεκινησε η προετοιμασια του οργανισμου για τη ληψη της καψουλας ιωδιου. Ακολουθησαν ειδικη διατροφη και απαγορευση καθε σχεσης-επαφης με ιωδιο, ωστε να πεσει ο οργανισμος σε βαρυ υποθυροειδισμο ωστε η καψουλα να κανει τη δουλεια της.

Sonia, αν ανατρεξεις σε προηγουμενες αναρτησεις μελων θα δεις οτι οι περισσοτεροι ξεκινησαν Τ4 γιατι η κενη ημερομηνια που εβρισκαν στα ειδικα νοσοκομεια για τη συγκεκριμενη θεραπεια ηταν μακρινη. Δε θυμαμαι ονοματα αλλα ειμαι σιγουρη οτι ετσι γινοταν.

Θεωρω οι η αγωνια της νεας φιλης μας για το αν ειναι νωρις, εχει να κανει με τις τομες που εχει στο εσωτερικο της και κατα ποσο αυτες θα κινδυνεψουν απο το ιωδιο αν γινει νωρις η θεραπεια. Πιστευω οτι οι γιατροι που ειναι ειδικοι σ αυτο, εφοσον της ειπαν σε 35 μερες αρα θα ειναι μαλλον ακινδυνο για κεινη.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Georgiamami,βεβαια πρεπει να γινει ετσι και να μην μεινει ακαλυπτος ο οργανισμος χωρις θυροξινη.Παντα ειναι αναλογα για το ποτε θα γινει uptake και ιωδιο.Εμενα αμεσως μετα την εγχειριση και χωρις να ξερουν βιοψια και ποσο μαλλον θεραπεια κτλ,μου απαγορευσαν να παρω Τ4!!!Οταν βγηκε η βιοψια μετα απο 10 μερες και πηγα στο Θεαγενειο για προγραμματισμο uptake και θεραπειας,με ξεκινησαν με Τ3 και μετα τιποτα.

Με λιγα λογια,χειρουργηθηκα 10 Οκτωβριου και με ολα αυτα ,πηρα πρωτη φορα θυροξινη στις 3 Δεκεμβριου!!!!

Οσο για τα υπολοιπα,εχεις δικιο, οι γιατροι ξερουν καλυτερα.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...