Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 46 λεπτά , little miracle είπε:

Δυστυχως επιβεβαιωθηκα. εκανα την χοριακη κοριτσια μου , μολις βγηκε … αρνητικη… 

Σε νιώθουμε μόνο αυτό θα πω. Πάρε  το χρόνο σου να ημερήσεις και Μέρα με την μέρα θα είσαι καλύτερα. Ότι θέλεις μας στέλνεις. ♥️

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Barbie και ο αδελφος μου 3 εβδομαδες πριν το ιωδιο εκοψε το χαπι!

Απ οτι βλεπεις οι οδηγιες διαφερουν ανα νοσοκομειο και κλινικη, κοιτα και την περιπτωση της darkglow που κοβει το χαπι αλλα δεν ξεκινα ταυτοχρονα και την διαιτα. Αυτο που εχω να πω ειναι οτι ο καθενας πρεπει να ακολουθει πιστα τις οδηγιες των θεραποντων ιατρων του και αν του δημιουργουνται καποιες αποριες ή προβληματισμοι απο αυτα που καταθετουμε εμεις εδω καθημερινα με βαση τις δικες μας εμπειριες, ας κανει τον κοπο να ρωτησει και να παρει πληροφοριες απο τους τους γιατρους του και με την σειρα του να καταθεσει εδω την δικη του εμπειρια, ετσι για να μαθαινουμε κι εμεις τι γινεται, γιατι ο δρομος ολων μας ειναι μακρυς (οσον αφορα το follow up).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλους!! Σόνια έκανες σήμερα τις αιματολογικές;; Εγώ ρώτησα για τη διακοπή ή όχι χαπιού αλλά δεν ήξερε η γιατρός που μου πήρε το αίμα να μου πει που οφείλεται. Της είπα ''μήπως είναι θέμα πρωτόκολλου νοσοκομείου;'' Και μου είπε ''ναι, δεν υπάρχει ενιαίο πρωτόκολλο''.

Πήρα και τις απαντήσεις από την αιμοληψία της Δευτέρας.

T3 94 (60-200)

T4 1.1 (0.9-1.7)

TSH 0.67 (O.3-4)

ANTI-TG 15.9 (<115)

TG 0.7 (<7 8 )

Καλημερα!!Γυρισα απ`το νοσοκομειο ,εγινε η αιμοληψια και 4 Αυγουστου αποτελεσματα.Ρωτησα για τη ληψη θυροξινης μαζι με Thyrogen και μου ειπε η πυρηνικος,οτι δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο.Ειναι τεχνητη η αυξηση της TSH που γινεται με την ενεση ,ενω η θυροξινη που παιρνουμε ειναι πολυ μικρη η δοση και δεν επηρεαζει το αποτελεσμα.Δεν επιδιωκουν να γινουμε "υποθυρεοειδικοι" με διακοπη Τ4.

Ρωτησα τι τιμη θελουν να βρουν για να ειμαι "ελευθερη νοσου" και μου ειπε θυρεοσφαιρινη κατω απο 1.Εαν ειναι πανω απο 1 θα ξαναγινει Thyrogen για τυχον λαθος.Μεχρι τωρα οι τιμες της θυρεοσφαιρινης,επειδη παιρνουμε θυροξινη δεν ειναι πραγματικες,ετσι μου ειπε.Μονο με TSH στα υψη θα βγει το πραγματικο αποετελεσμα.

Ars,πολυ καλες οι τιμες,οπως πρεπει.Κατω απο 1 η TG και η TSH στο μηδεν.Εχεις ακομα συμπτωματα?Ποτε παιρνεις τα σημερινα?Καλα αποτελεσματα!!

Barbie22,εγω Μαρτιο του `10 εκανα ιωδιο και τον Ιανουαριο του `11 ολοσωμο σπινθηρογραφημα με διακοπη Τ4.Ενδιαμεσα αιματολογικες(με θυροξινη) και υπερηχο.Εαν το ολοσωμο βγει αρνητικο,οπως το δικο μου,σε παρακολουθουν μονο με αιματολογικες και υπερηχους ανα 6μηνο (χωρις διακοπη Τ4).Στη 5ετια ,θα κανεις αυτο που κανω εγω τωρα,δηλ.μετρηση θυρεοσφαιρινης,που ειναι ο κατεξοχην καρκινικος δεικτης για μας,με διακοπη Τ4 η με Thyrogen.

antigo,εαν ρυθμιστει ,δεν γνωριζω αν σταματα η θεραπεια,αλλα αυτο θα στο πει ο ενδοκρινολογος.Μαλλον θα εγινε λαθος,γιατι οπως μας γραφεις ,δεν εχει συμπτωματα.Θα περιμενουμε νεα σου!!:)

Καλημέρα σε όλους!! Σόνια έκανες σήμερα τις αιματολογικές;; Εγώ ρώτησα για τη διακοπή ή όχι χαπιού αλλά δεν ήξερε η γιατρός που μου πήρε το αίμα να μου πει που οφείλεται. Της είπα ''μήπως είναι θέμα πρωτόκολλου νοσοκομείου;'' Και μου είπε ''ναι, δεν υπάρχει ενιαίο πρωτόκολλο''.

Πήρα και τις απαντήσεις από την αιμοληψία της Δευτέρας.

T3 94 (60-200)

T4 1.1 (0.9-1.7)

TSH 0.67 (O.3-4)

ANTI-TG 15.9 (<115)

TG 0.7 (<78)

Προβιβάστηκες Πετροβασίλη παιδί μου!! Χαχαχαχα καλημέρα κορίτσια! Βλέπω είχατε τρελή δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες.

Ars! και Sonia64 πως είστε; Η Thyrogen τέλος, και εύχομαι και οι δυο να έχετε καλά αποτελέσματα!

Και να πω καλώς ήρθατε στα νέα μέλη.

Διαφημίσεις

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΩΡΑ!!

Από συμπτώματα πολύ λίγα πράγματα, κάποιες καρφίτσες στα χέρια που και που και καμιά φορά λίγη αδυναμία, σε μικρό βαθμό όλα εκτός από τα χέρια που κανα δυο φορές μου άλλαξαν τα φώτα, όπως παλιά, που ξύπναγα και τα ένοιωθα πέτρα. Τελικά εμένα απο κει ξεκινάει ο υποθυρεοεδισμός πάντα.

Σόνια τα σημερινά αποτελέσματα θα τα πάρω την ερχόμενη εβδομάδα ή Τρίτη ή Τετάρτη.

Ναι, αν δεν διακόπτεις το χάπι είσαι τεχνητά υποθυρεοειδκός αν το διακόπτεις όμως αρχίζουν κάποια συμπτωματάκια υποθυρεοειδισμού, το έλεγα σήμερα στη γιατρό και μου 'λεγε αποκλείεται από άλλο πράγμα θα είναι. Εννοείται δεν επέμεινα, μετά από τόσες φορές που έχω διαφωνήσει με γιατρούς που μου 'χουν πει ότι απλώς θα πλάκωσα το χέρι μου στον ύπνο, απλώς κουνάω το κεφάλι και λέω ναι, ναι.

Βρήκα αναλυτικές πληροφορίες για τις τιμέςτης θυρεοσφαιρίνης:

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο προσδιορισμός της προεγχειρητικά δεν έχει καμία απολύτως θέση.

Μετά την χειρουργική επέμβαση και την χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου η τιμής της παραμένει υψηλή, οπότε ο προσδιορισμός της θα πρέπει να γίνεται μετά από 3 μήνες (καλύτερα μετά από 6 μήνες).

Έχει μεγάλη ευαισθησία και ειδικότητα για το ενδεχόμενο υποτροπής.

Τιμή <0.5 ng/ml μετά από απόσυρση ή διέγερση με ανασυνδυασμένη ανθρώπινη TSH [rhTSH (Thyrogen)] σε απουσία anti-TG έχει πιθανότητα ύφεσης νόσου που πλησιάζει στο 98-99.5%,

ενώ τιμή >2.0 ng/ml έχει υψηλή ευαισθησία για υπολειμματική νόσο ή υποτροπή (*).

Πάντως στην καθημερινή κλινική πράξη τιμές θυρεοσφαιρίνης <1.0 ng/ml υπό αγωγή και μετά από διέγερση της TSH θεωρούνται αποδεικτικές ύφεσης νόσου,

ενώ τιμές >10.0 ng/ml υποτροπής της. Ο προσδιορισμός της θα πρέπει να γίνεται κάθε 6 – 12 μήνες υπό αγωγή πάντα στο ίδιο εργαστήριο και με την ίδια μέθοδο σε όλους τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ολική ή σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή λόγω ΔΚΘ με ή χωρίς την χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου

Πηγή: http://e-endocrinology.gr/wp-content/uploads/2014/05/14-18.pdf

Αυτό που μου έλεγε η δικιά μου δλδ, ότι δεν μπορεί να χαρεί με το 0,40 γιατί έχω ακόμα υψηλά αντισώματα... Σας αφήνω, πάω να καταπιώ όλη την καρτέλα με το σελήνιο μονομιάς...

Να προσθέσω κι αυτό από την ίδια πηγή:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ΝΟΣΟΥ

Για να θεωρηθεί ότι ένας ασθενής βρίσκεται σε ύφεση της νόσου του θα πρέπει να ισχύουν τα εξής: 1. απουσία κλινικών ευρημάτων

2. απουσία απεικονιστικών ευρημάτων (αρνητικό μεταθεραπευτικό ολόσωμο σπινθηρογράφημα και υπερηχογράφημα τραχήλου)

3. μη προσδιορίσιμη (<1.0 ng/ml) τιμή της θυρεοσφαιρίνης υπό αγωγή και μετά από διέγερση της TSH (μετά από απόσυρση της θυροξίνης ή χορήγηση rhTSH), με αρνητικά τα anti-TG.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Παρά την μικρή θνησιμότητα παγκοσμίως, ο ΔΚΘ παραμένει ένα δύσκολο κλινικό πρόβλημα σε ότι αφορά τον μετεγχειρητικό του χειρισμό.

Στην παρακολούθηση που είναι δια βίου τον βασικό ρόλο (ρόλο κλειδί) τον έχει η θυρεοσφαιρίνη, η οποία θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος δείκτης (tumor marker) στην μετεγχειρητική παρακολούθηση και αύξηση της τιμής της είναι ένδειξη υποτροπής της νόσου, ενώ ο προεγχειρητικός προσδιορισμός της δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την σπουδαιότητα της κλινικής εξέτασης (ψηλάφηση τραχήλου) η οποία θα πρέπει να εκτελείται σε κάθε επίσκεψη του ασθενούς και του υπερηχογραφήματος τραχήλου που θα πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά ανά έτος ή και πιο συχνά επί ενδείξεων. Τέλος το ολόσωμο σπινθηρογράφημα στην παρακολούθηση χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της παρουσίας και της έκτασης μεταστατικής νόσου

χρυσα&& ευχαριστω πολυ!!Ειμαι μια χαρα!!Ελαφρια κοπωση ειχα τις 2 προηγουμενες μερες.Ασημαντο,μπροστα σε αυτο που περνουσα με διακοπη Τ4!!!

Ars εχεις δικιο δεν μπορεις να επιμενεις οταν ισχυριζονται κατι και επιμενουν γι αυτο!!Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο!!Μπραβο και εψαχνα αλλα δεν εβρισκα κατι σχετικο!!Περιμενουμε τα νεα σου την αλλη εβδομαδα!!Ολα καλα θα πανε!!

Διαφημίσεις

Ars πολυ καλες οι πληροφοριες που μας παρεθεσες οσον αφορα την θυρεοσφαιρινη. Βεβαια να πω οτι οι αποψεις διαφερουν για το αν η τιμη της προεγχειρητικα σημαινει κατι ή οχι. Ο ενδοκρινολογος μας ηταν ενθουσιασμενος που η τιμη της πριν το ιωδιο ηταν μολις 3,71! Γιατι αραγε αν δεν εχει τελικα τοση σημασια???

Χρύσα 800κάτι;;;; Jesus! Ππωπω τρομερή διαφορά με το σελήνιο....

Νάγια, δεν γνωρίζω γιατί την κοίταξε ο συγκεκριμένος...πάντως ως προς την προεγχειρητική τιμή το ίδιο μου είχαν πει όλοι, ότι δεν την κοιτάζουν γιατί δεν έχει απολύτως κανένα νόημα (εννοώ και σε ιδιώτες που είχα πάει και σε διαφορετικά δημόσια νοσοκομεία). Τουλάχιστον ως προς αυτό συμφωνούσαν όλοι. Μόνο την καλσιτονίνη που είναι για το μυελοειδές κοίταζαν απ' ό,τι θυμάμαι.

Ars πολυ καλες οι πληροφοριες που μας παρεθεσες οσον αφορα την θυρεοσφαιρινη. Βεβαια να πω οτι οι αποψεις διαφερουν για το αν η τιμη της προεγχειρητικα σημαινει κατι ή οχι. Ο ενδοκρινολογος μας ηταν ενθουσιασμενος που η τιμη της πριν το ιωδιο ηταν μολις 3,71! Γιατι αραγε αν δεν εχει τελικα τοση σημασια???

ΛΑΘΟΣ!!! ΛΑΘΟΣ!!! ΟΧΙ πριν την εγχειρηση αλλα πριν τη ληψη του ιωδιου!

Συγνωμη βρε παιδια πηγα να στρεβλωσω τα παντα! Αντε και να σφιξουν κι αλλο οι ζεστες!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...