Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Αχ.... αραγε υπάρχει εστω ενας ανθρωπος εδω στο forum που μετα απο παρακέντηση με αποτέλεσμα θυλώδη CA, έκανε ολικη αφαιρεση θυροειδή και μετα την ιστολογική δεν χρειάστηκε τελικά το ιώδιο;;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νάγια, υπόλειμμα είχα λιγότερο από 1%... κανονικά θα έκανα πάρτυ, αλλά έλα που ήμουνα γεμάτη στους λεμφαδένες... ο υπέρηχος έχει πιάσει δυο εστίες με τέσσερις λεμφαδένες και γι' αυτούς τρέχω. Όσο και να μείνει, για καλό και για κακό το παρακολουθείς κι ελπίζεις να ξέμπλεξες με την πρώτη.

Και βεβαια παρακολουθεισαι για μια ζωη Χρυσα, δεν γινεται να κανεις διαφορετικα! Ομως εκ των υστερων βλεπεις καποια πραγματα και σαλταρεις. Εσενα τουλαχιστον σου εκαναν λεμφαδενικο καθαρισμο, στον αδελφο μου τιποτα (ειχαν καθαρη FNA). Γιατι να μην τον κανουν καλου κακου προληπτικα οι χειρουργοι, οταν ο συγκεκριμενος καρκινος εχει φουντωσει? Για να ξανατρεχεις μετα? Δεν μπορω να καταλαβω τα πρωτοκολλα τους.... Αν εχεις τυχη διαβαινε....

Και βεβαια παρακολουθεισαι για μια ζωη Χρυσα, δεν γινεται να κανεις διαφορετικα! Ομως εκ των υστερων βλεπεις καποια πραγματα και σαλταρεις. Εσενα τουλαχιστον σου εκαναν λεμφαδενικο καθαρισμο, στον αδελφο μου τιποτα (ειχαν καθαρη FNA). Γιατι να μην τον κανουν καλου κακου προληπτικα οι χειρουργοι, οταν ο συγκεκριμενος καρκινος εχει φουντωσει? Για να ξανατρεχεις μετα? Δεν μπορω να καταλαβω τα πρωτοκολλα τους.... Αν εχεις τυχη διαβαινε....

Αν με το να "ξανατρέχεις" εννοείς το ιώδιο, αυτό θα το φας ούτως ή άλλως και αν υπάρχει κάτι θα το κάψει. Οι διηθημένοι λεμφαδένες πρήζονται και αλλάζουν χρώμα. Αν είχε ο αδερφός σου και τους έβλεπαν, θα τους είχαν βγάλει. Αν είχε και δεν τους έπιανε το ανθρώπινο μάτι γιατί ήταν πολύ μικροί, τους έκαψε το ιώδιο. Εμένα αυτοί που έμειναν είναι σαν τη μύτη ενός στυλό...

Αχ.... αραγε υπάρχει εστω ενας ανθρωπος εδω στο forum που μετα απο παρακέντηση με αποτέλεσμα θυλώδη CA, έκανε ολικη αφαιρεση θυροειδή και μετα την ιστολογική δεν χρειάστηκε τελικά το ιώδιο;;;;

Νομίζω η msol, αν διαβάσεις λίγες σελίδες πίσω θα τη βρεις, πριν κανα δυο μήνες έκανε το χειρουργείο, και τελικά γύρισε σπίτι της και τέλος!!!

Επίσης, θα σας πρότεινα να διαβάσετε αυτό http://books.eudoxus.gr/publishers/CID_821/cid_00821-0491-ABS.pdf

Έχει πάρα πολλές πληροφορίες για το ιώδιο, σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά πλήρως κατανοητές.

Στη σελίδα 40 αρχίζει η περιγραφή για την αντιμετώπιση αντικειμένων που χρησιμοποίησε ο ασθενής που έκανε θεραπεία με ιώδιο. Όλο το κείμενο όμως έχει πολύ ενδιαφέρον.

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο μενα! Μολις μπηκαμε σπιτι, ημασταν Αθηνα για επανεξεταση (περασαν 2 μηνες απο την ληψη του ιωδιου), οι εξετασεις ηταν καλες (ΤG 0,06 με αρνητικα Anti TG), μας αυξησε την δοση του Τ4 (απο 150 πηγαμε στα 175 και 2 φορες την εβδομαδα 200αρι) διοτι η TSH ηταν 6 και την θελουμε να ναι οσο πιο κοντα στο 0 γινεται!! Ρωτησα για τις επανεξετασεις που θα ακολουθησουν και ο γιατρος μας ειπε οτι θελει να μας δει σε 3 μηνες με αιματολογικες και εναν καλο υπερηχο τραχηλου. Κοντα στο χρονο θα γινει ελεγχος με thyrogen, ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα γινει σπινθηρογραφημα ΜΟΝΟ αιματολογικες. Ξαφνιαστηκα και τον ρωτησα γιατι δεν θα γινει σπινθηρογραφημα και η απαντηση ηταν οτι δεν ειναι πλεον απαραιτητο. Εχοντας πριν λιγες μερες διαβασει και την Ars, στην οποια προφανως εφαρμοζουν το ιδιο πρωτοκολλο στον ετησιο ελεγχο, δεν ειπα τιποτα, ομως σκεφτομαι να παρω και μια δευτερη γνωμη. Εχω την εντυπωση οτι μονο αν εχουν ευρηματα απο τις αιματολογικες θα προχωρουν σε σπινθηρογραφημα, γενικως θελουν να το αποφευγουν(?)! Τα παλαιοτερα μελη του φορουμ νομιζω οτι τον πρωτο χρονο τουλαχιστον εκαναν ενα σπινθηρογραφημα, προφανως εχουν αλλαξει τα δεδομενα και μαζι και τα πρωτοκολλα! Οποιο μελος του φορουμ ξερει γιατρο που να κανει καλο υπερηχο τραχηλου στην Αθηνα με πληροφορει αν θελει! Ευχαριστω!

Καλημέρα! Να και άλλο ένα άτομο που του είπαν το ίιο με εμένα!

Λέω να πάω από εβδομάδα στον Ευαγγελισμό να τους ξαναρωτήσω....εσένα σε ποιο νοσοκομείο στο είπαν αυτό;;

Είχες κάνει υπέρηχο πρόσφατα;; Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι παρότι τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρούμαι με διογκωμένους λεμφαδένες -καλοήθεις από ότι έδειξε ο υπέρηχος- που ευθύνεται κάποια άλλη αιτία, ισως αμυγδαλίτιδα ίσως ότιδήποτε άλλο που εμπίπτει στο πεδίο των ΩΡΛ, δεν μου κάνουν το σπινθηρογράφημα να είμαστε σίγουροι.

Ars ο αδελφος μου που εχει το προβλημα παρακολουθειται στο 251 ΓΝΑ. Εκει μας ειπαν αυτα που εγραψα, ομως μεχρι τοτε θα παρω κι αλλη γνωμη! Ο,τι σου πουν στον Ευαγγελισμο ενημερωσε μας!

Αν με το να "ξανατρέχεις" εννοείς το ιώδιο, αυτό θα το φας ούτως ή άλλως και αν υπάρχει κάτι θα το κάψει. Οι διηθημένοι λεμφαδένες πρήζονται και αλλάζουν χρώμα. Αν είχε ο αδερφός σου και τους έβλεπαν, θα τους είχαν βγάλει. Αν είχε και δεν τους έπιανε το ανθρώπινο μάτι γιατί ήταν πολύ μικροί, τους έκαψε το ιώδιο. Εμένα αυτοί που έμειναν είναι σαν τη μύτη ενός στυλό...

Χρυσα με το ξανατρεχεις εννοω δευτερο ιωδιο και πιθανον δευτερο χειρουργιο. Δυστυχως ειναι αρκετα τα ατομα που τους εχει συμβει. Ελπιζεις μονο να χεις τυχη και να μην εισαι μεσα σ αυτην την κατηγορια.

κοριτσια ποσο σας θαυμαζω...ειστε ολες τοσο ενημερωμενες για ολα...

airs στον ευαγγελισμο εκανες την διαδικασια του ιωδιου?επειδη και εγω εκει θα παω πως ηταν τα πραγματα?

Εγω που ρωτησα προσφατα τους ενδοκρινολογους στο νοσοκομειο,μου ειπαν οτι ακομα κι αν βγαινουν καλες οι εξετασεις,θα με εξεταζουν καθε χρονο για ολη μου την ζωη,γιατι ειπαν οτι ο οργανισμος εχει την ταση να ξαναδημιουργησει την ιδια κατασταση!!Μαλιστα ,στο προηγουμενο τσεκ-απ,ειχα συναντησει μια γυναικα 65 χρονων ,που μου ειπε οτι εξεταζεται εδω και 30 χρονια!!!

ναγια κανονικα ,ενα χρονο μετα,απ`οτι ξερω και απο το Θεαγενειο,γινεται και ολοσωμο για να διαπιστωθει το αποτελεσμα της θεραπειας,δηλ. αν τα "εκαψε" ολα.Εμενα το αποτελεσμα του σπινθ. εγραφε "αρνητικο" και μου ειπαν οτι ολα πηγαν τελικα καλα!!

Τωρα που κλεινω 5ετια και θα κανω Thyrogen,στο ιδιο νοσοκομειο διαφωνουν οι ενδοκρινολογοι με τους πυρηνικους,γιατι οι τελευταιοι θελουν να κανω και ολοσωμο συμφωνα με το πρωτοκολλο.Οι ενδοκρ.ομως μου ειπαν οτι θελουν να δουν τις αιματολογικες και μονο αν υπαρχει υποτροπη θα μου κανουν ξανα Thyrogen κ ολοσωμο για να μη παιρνω τσαμπα ακτινοβολια,η οποια ειναι αρκετη!!ετσι μου ειπαν...

Διαφημίσεις

Χρυσα με το ξανατρεχεις εννοω δευτερο ιωδιο και πιθανον δευτερο χειρουργιο. Δυστυχως ειναι αρκετα τα ατομα που τους εχει συμβει. Ελπιζεις μονο να χεις τυχη και να μην εισαι μεσα σ αυτην την κατηγορια.

Νάγια μου για να μπεις για δεύτερο χειρουργείο πρέπει οι λεμφαδένες να είναι πολύ μεγάλοι α) για να φαίνονται και β) γιατί δεν τους πιάνει το ιώδιο. Το δεύτερο ιώδιο υποτίθεται ότι θα το υποστώ αν υποτροπιάσουν αυτοί οι τέσσερις #%#^$@λεμφαδένες λόγω των #%^^^#@@αντισωμάτων που δε λένε να πέσουν, αν δηλαδή το χασιμότο τους ξαναζωντανέψει. Είναι όμως τόσο μικροί που και να με ανοίξουν θα με χειρουργούν στα τυφλά, αυτή ακριβώς την έκφραση μου είπε ο γιατρός μου. Επειδή από χτες το βράδυ έχω οργώσει το ίντερνετ, έπεσα πάνω σε διδακτορικές διατριβές για τα θέματα που μας αφορούν, και η επιστήμη λέει (αχ καλή μου επιστήμη πέσε μέσα σε όλους μας), ότι το ποσοστό των ασθενών που το ιώδιο τα καίει όλα με τη μια είναι περίπου 98%. Κι εμένα τους έκαψε, φαίνονται στον υπέρηχο καμμένοι, απλά μάλλον έπεσα στην περίπτωση λόγω του χασιμότο. Για την ιστορία, μου δώσανε 130mci, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες δόσεις.

κοριτσια ποσο σας θαυμαζω...ειστε ολες τοσο ενημερωμενες για ολα...

airs στον ευαγγελισμο εκανες την διαδικασια του ιωδιου?επειδη και εγω εκει θα παω πως ηταν τα πραγματα?

eleni μου κι εμείς σαν κι εσένα ήμασταν, φάγαμε το σοκ κι αρχίσαμε να ψαχνόμαστε, απλά εδώ βρήκαμε ένα αποκούμπι, μια "οικογένεια" δεύτερη, άτομα που πέρασαν τα ίδια και καταθέτουν τις εμπειρίες τους, κι όταν σκάσει μύτη "νέος" στο "στρατόπεδο" κοιτάμε όσο μπορούμε να απαλύνουμε λίγο το άγχος και το φόβο, όπως έκαναν και σε εμάς όταν πρωτοήρθαμε. Λύσεις στο πρόβλημά μας δίνουν οι γιατροί, εμείς εδώ είμαστε για τα υπόλοιπα!

eleni μου κι εμείς σαν κι εσένα ήμασταν, φάγαμε το σοκ κι αρχίσαμε να ψαχνόμαστε, απλά εδώ βρήκαμε ένα αποκούμπι, μια "οικογένεια" δεύτερη, άτομα που πέρασαν τα ίδια και καταθέτουν τις εμπειρίες τους, κι όταν σκάσει μύτη "νέος" στο "στρατόπεδο" κοιτάμε όσο μπορούμε να απαλύνουμε λίγο το άγχος και το φόβο, όπως έκαναν και σε εμάς όταν πρωτοήρθαμε. Λύσεις στο πρόβλημά μας δίνουν οι γιατροί, εμείς εδώ είμαστε για τα υπόλοιπα!

Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο!!!!! :P

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Κορίτσια καλημέρα και καλή εβδομάδα, αν και δεν τις πήρα στα χέρια μου, μου είπε η κοπέλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. TSH 0,01, T3 1,2 T4 12,25, αντισώματα 302!!! Άρα το σελήνιο κάνει δουλειά!!!! Ασβέστιο 10,2 και παραθορμόνη... 3. Όλα οκ εκτός απ' την παραθορμόνη. Μπας και σας λέει κάτι; Είναι λόγω του προβλήματος που έχω με το ασβέστιο; Γιατί αυτό που βλέπετε είναι αποτέλεσμα τόνους γιαουρτιού και φαρμάκων.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...