Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Ελενη μου καλη δυναμη ..να μας γραφεις νεα σου κι οταν δεν εισαι καλα να ξερεις

οτι ειμαστε εδω για να σε ακουσουμε ..

Barbie θα κανουμε μαζι ιωδιο ..!!!

Θα γραφουμε μαζι εμπειριες παραλληλα ,δεν ερχεσαι θεσσαλονικη να ειμαστε στο ιωδιο

στο ιδιο δωματιο?

Sonia μου εγω ειτε μιλαω ,ειτε δεν μιλαω ειμαι παντα εδω παρουσα ,τωρα που σας βρηκα δεν σας αφηνω :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αρχες ιουλιου θα παρω ιωδιο.η ιστολογικη γραφει θηλωδες ca θυροειδους με κυριως θυλιακιωδης και λιγοτερο θηλωδες προτυπο αναπτυξης.

Ελενη εχεις θηλωδες ca θυρεοειδους, μην σε μπερδευει το προτυπο αναπτυξης, η καθηλωση που γινεται πριν την θεραπευτικη δοση του ιωδιου ειναι το up take δηλαδη μια διαδικασια (κατα πολλους γιατρους οχι απαραιτητη) που γινεται για να δουν ποσο υπολειμμα θυρεοειδικου ιστου εχει μεινει μετα την επεμβαση. Ο θυρεοειδης δεν ειναι σοκολατακι τυλιγμενο στο χαρτι του ετσι ωστε να το αφαιρεσεις χωρις να μεινει τιποτα. Ειναι σαρκα που κοβεται ειτε με νυστερι ειτε με laser και κατα συνεπεια καποια ''κοματακια'' μενουν. Με το up take θελουν να δουν με ακριβεια τι εχει απομεινει. Το αποτελεσμα υποτιθεται οτι καθοριζει την ακριβη δοση του ιωδιου που θα παρεις!. Καλη επιτυχια!!

ΥΓ Ο αδελφος μου ειχε θηλωδες ca με θηλωδες και εν μερει θυλακιωδες προτυπο αναπτυξης! Μην μπερδευτεις και νομιζεις οτι εχεις 2 τυπους καρκινου! Στο λεω γιατι την ειχα ''πατησει'' κι εγω!

Το εφερα εδω για να μην ψαχνετε.

Εγώ είχα έναν όζο 1,3 με διήθηση στην κάψα γι' αυτό και έκανα το ιώδιο. Λοιπόν, σας πληροφορώ εδώ κάτι πολύ σημαντικό που ο πολύς κόσμος ακόμα δεν το γνωρίζει: στο νοσοκομείο που έκανα την επέμβαση ο χειρουργός με τρόμαξε οτι μόνο 3 δημόσια νοσοκομεία έχουν δωμάτια για ραδιενεργό ιώδιο γι' αυτό και ο χρόνος αναμονής είναι 4-6 μήνες. Επειδή όμως είχα διήθηση στην κάψα, έπρεπε να το κάνω γρήγορα, κι έτσι μου είπε οτι σε ιδιωτική κλινική οι τιμές κυμαίνονται από 1500-2000 ευρώ. Απελπισμένη κι αγχωμένη πήρα την Ιατρόπολη που μου είπε 2300 ευρώ, και πώς μου κόβει κατά τύχη και παίρνω τη Βιοϊατρική. Από κει με στέλνουν στη Βιοκλινική Πειραιά που, ενώ η τιμή είναι 2300 ευρώ, μόλις πριν λίγο καιρό συνεργάστηκαν με τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ κλπ ταμεία, δεν ξέρω ποια είναι) και από 2300 θα πληρώσω μόνο 700, που δεν είναι και λίγα αλλά γλιτώνεις 1600 ευρώ! Ο πολύς κόσμος, καθώς κι οι ίδιοι οι γιατροί, δεν το γνωρίζουν. Η Βιοκλινική Πειραιά είναι μέλος του Ομίλου της Βιοϊατρικής, νομίζω έχει και στη Θεσσαλονίκη παράρτημα. Εκεί το έκανα το ιώδιο.

Διαδικασία ραδιενεργού ιωδίου: με άφησαν να έχω ό,τι θέλω (λάπτοπ,καλλυντικα, βιβλία, μπισκότα, αφρόλουτρα, τα πάντα) και μόνο τις πιτζάμες που φορούσα μου είπαν να τις βάλω σε μια σακούλα και να τις αφήσω για 20 μέρες σε μια ντουλάπα και μετά να τις πλύνω. Για 10 μέρες να έχω επαφή με ενήλικες μόνο 1 ώρα στο 1 μέτρο, στα 2-3 μέτρα ώς 3 ώρες το πολύ και στα 10 μέτρα όσο θέλω. Για 25 μέρες καθόλου επαφή με εγκύους και παιδιά. Τα πράγματα που ακουμπάς ΔΕΝ έχουν ραδιενέργεια μετά τις 2 μέρες που είσαι μέσα, αν ας πούμε κάθεσαι στον καναπέ και μετά σηκωθείς, μπορεί κι ένα παιδάκι να κάτσει. Τα ρούχα ΔΕΝ μου είπε να τα πλένω χώρια. Στην τουαλέτα διπλή φορά το καζανάκι και πολύ νερό με το μπάνιο. Μαχαιροπήρουνα μπορώ να χρησιμοποιώ τα ίδια με τους άλλους και να τα πλένω και μετά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άλλοι (εγώ πήρα πλαστικά για λιγότερη φασαρία). Στο κρεβάτι φυσικά ύπνος μόνη μου και το κρεβάτι του άλλου ανθρώπου τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά ακόμα κι αν υπάρχει τοίχος. Μπορείς να πάρεις ταξί, αρκεί να κάτσεις πίσω και να μην παραμείνεις με τον ίδιο οδηγό για παραπάνω από 2 ώρες. Σε ΜΜΜ να μη διανύεις μεγάλες αποστάσεις και να κάθεσαι μακριά όσο γίνεται από άλλους. Να προσέχεις σε εξωτερικούς χώρους να μη βρίσκεσαι κοντά σε παιδιά ή εγκύους ή νέες γυναίκες που πιθανόν να είναι έγκυες και δε φαίνεται ακόμα. Να αποφεύγεις σινεμά και κλειστούς χωρους που πρέπει να παραμένεις για περισσότερο από 1 ώρα. Στην εργασία να μην είσαι σε λιγότερα από 2 μέτρα για περισσότερες από 2 ώρες από κάποιον την ημερα. ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ απαγορεύεται να μείνεις έγκυος ή να τεκνοποιήσεις, κι αν είσαι γυναίκα που θηλάζεις να το διακόψεις. Η διαδικασία του να είσαι κλεισμένος επί 2 ημέρες σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, με μυρωδιά φαρμάκων και με πιθανή αναγούλα από το πολύ νερό δεν είναι ευχάριστη. Προτείνω να έχετε μαζί σας βιβλία, περιοδικά, λάπτοπ με σειρές ή ταινίες, παιχνίδια ίσως στο λάπτοπ, βολικά μαξιλάρια και χοντρές πιτζάμες (γιατί κάνει λίγο κρύο από τον εξαερισμό), καθώς και να δώσετε το τηλέφωνο στο δωμάτιο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε ώστε να μιλάτε με κόσμο και να μη μελαγχολείτε. Το φαγητό ήταν άφθονο και πολυποίκιλο. Να ζητάτε χάπι zantac αν έχετε αναγούλες, να πίνετε όσο πιο πολύ νερό μπορείτε, να κάνετε συχνά μπάνια με άφθονο νερό, να ζητάτε ό,τι χρειάζεστε από τη νοσηλεύτρια. Πληροφοριακά για λίγους ασφαλείας κι επειδή η πόρτα είναι κλειστή, υπάρχει κάμερα στο δωμάτιο και η νοσηλεύτρια ανά διαστήματα παρακολουθεί αν είστε καλά, ακόμα και τη νύχτα (Big brother σκεφτόμουν και γελούσα). Ελπίζω να βοήθησα.

Αυτά σας τα γράφω γιατί υπάρχει μια έλλειψη πληροφοριών στο ίντερνετ ή παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν τον κόσμο και να νομίζουν οτι τα έπιπλα γεμίζουν ακτινοβολία και λοιπές βλακείες. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Συγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά πριν κάνω το ιώδιο πραγματικά είχα οργώσει το ίντερνετ για να βρω τη διαδικασία και τι γίνεται μετά και υπήρχε είτε άγνοια είτε παραπληροφόρηση είτε τρομοκρατία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είμαι και σε άλλο σπίτι από αυτό που μένω........... Μόνο στο φόρουμ σας υπάρχει μια ενημέρωση, αλλά και εδώ είδα τρομοκρατία του τύπου "μόνο περιοδικά μου έδωσαν, τίποτα άλλο", "για 1 μήνα στα 10 μέτρα από ανθρώπους" κλπ. Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω οτι όλα εξαρτώνται από το πόσο ιώδιο πήρες και από το αν αποβλήθηκε αρκετή ακτινοβολία μέσω των ούρων και του μπάνιου τις 2 ημέρες που ήσουν στην κλινική. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Καλό θα ήταν λοιπόν να μη λέμε πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν για όλους. Συγνώμη που είμαι λίγο επιθετική, είμαι πληγωμένη γιατί είχα φοβηθεί πως δε θα μπορώ να πάρω τίποτα μαζί μου και θα είμαι 1 μήνα μακριά από ανθρώπους. :oops:Αυτά, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά τους, καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στους ασθενείς!

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Κοριτσια συμφωνω οτι ειναι σκληρη η απομονωση,αλλα δεν θα κλειστειτε μεσα!!Θα βγαινετε εξω βολτες,με προσοχη να μην ειστε κοντα σε κοσμο,θα βλεπετε ταινιες,θα ασχολειστε με το PC,εγω μιλουσα στο τηλεφωνο αρκετα,κανενα βιβλιαρακι και ...μερες ειναι θα περασουν!!:)

Καλησπέρα... Μπορείς άνετα να χρησιμοποιείς το pc και το κινητό?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα , τι κάνετε παιδιά , εύχομαι τα καλύτερα σε όλους όσους περνάνε τη δοκιμασία του ιωδίου και της απομόνωσης ,όπως και σε όσους περιμένουν αποτελέσματα εξετάσεων κι επανελέγχου .Έκανα ολική αφαίρεση πριν ένα χρόνο και σήμερα είμαι στο στάδιο της ρύθμισης .Έχει μείνει κάποιο υπόλειμμα που δεν έχει καεί αλλά σε συνεκτίμηση με τις αιματολογικές θα το παρακολουθώ . Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Καλό κουράγιο σε όλους

Διαφημίσεις

ΚορίτσΑ κι αγόρια καλησπέρα,

False alarm! Ρώτησα την κοπέλα "πότε θα πάρω τα αποτελέσματα;", μου απάντησε στις τέσσερις, μου έδωσε και καρτούλα που έγραφε 4-6, κι εγώ νόμιζα ότι εννοούσε 4 με 6 το απόγευμα, που είναι συνήθως η ώρα που παραλαμβάνω. Εννοούσε στις 4 του μηνός...αλλά από την αγωνία μου εγώ θεώρησα πως ήταν χτες.

Konstantin κάτι παρόμοιο έχω εγώ, αλλά δεν είναι υπόλειμμα, είναι λεμφαδένες διηθημένοι. Όπως και οι υπόλοιποι εδώ στο φόρουμ, θα κάνεις αιματολογικές και υπέρηχο, ίσως σου προτείνουν ολόσωμο σπινθηρογράφημα πάνω στο χρόνο κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα απλά συνεχίζεις να το παρακολουθείς. Αν υπάρχει, ίσως χρειαστεί δεύτερη θεραπεία με ιώδιο, αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Σου εύχομαι να είσαι στην πρώτη κατηγορία. Και καλώς ήρθες στο γαλατικό χωριό μας!

Επίσης, επειδή διάβασα το απόσπασμα της Γεωργίας για τη διαδικασία με το ιώδιο, να σας πω ότι τα 700 ευρώ ισχύουν και στην Ιατρόπολη κι αν δεν κάνω λάθος και σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές που δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία τα έκανα κι εγώ. Το υπόλοιπο ποσό το πληρώνει το ΕΟΠΥΥ, τα 700 τα δίνουμε εμείς "κασέρι". Πρέπει όμως να πάρετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ παραπεμπτικό από γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Αν έχετε κάποια ασφάλεια ζωής, μπορείτε να διεκδικήσετε το ποσό των 700 ευρώ που βάλατε απ' την τσέπη σας από εκεί. Εγώ τα πήρα πίσω από τη δική μου. Όσο για τις οδηγίες, όπου και να κάνετε το ιώδιο θα σας δοθεί και φυλλάδιο που περιγράφει ακριβώς και τη διαδικασία πλυσίματος των ρούχων και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε σε σχέση με την επαφή με άλλο κόσμο, οι οποίες έχουν συνταχθεί με βάση τα όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα σας τα πει όμως και ο πυρηνικός γιατρός.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν σας δώσει κάποιος το φυλλάδιο, πείτε μου με πμ και μπορώ να σας το στείλω με φαξ (δυστυχώς κι εγώ το έχω σε χαρτί μόνο).

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα , τι κάνετε παιδιά , εύχομαι τα καλύτερα σε όλους όσους περνάνε τη δοκιμασία του ιωδίου και της απομόνωσης ,όπως και σε όσους περιμένουν αποτελέσματα εξετάσεων κι επανελέγχου .Έκανα ολική αφαίρεση πριν ένα χρόνο και σήμερα είμαι στο στάδιο της ρύθμισης .Έχει μείνει κάποιο υπόλειμμα που δεν έχει καεί αλλά σε συνεκτίμηση με τις αιματολογικές θα το παρακολουθώ . Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Καλό κουράγιο σε όλους

Κωνσταντινε οταν μας χτυπησε την πορτα ο καρκινος του θυρεοειδους, ψαχνοντας για πληροφοριες στο διαδικτυο επεσα πανω σ αυτο το φορουμ, του οποιου εχω διαβασει ολες τις σελιδες απο την αρχη. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ειχες το μικροτερο(!!!!!) up take απ ολους, μολις 0,2!!!! Ρωταω τωρα: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΑΠ ΟΛΟ ΑΥΤΟ????? Μηπως συμβαινει κατι αλλο πχ καποιος λεμφαδενας εχει προσβληθει οπως στην περιπτωση της Χρυσας, γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ τοσο λιγο υπολειμμα και να μην εχει καει! Με πιανει τρομαρα σκεπτομενη το 4,4 δικο μας, διοτι μ αυτη τη λογικη θελουμε 2-3 ιωδια οχι ενα!!

Νάγια, υπόλειμμα είχα λιγότερο από 1%... κανονικά θα έκανα πάρτυ, αλλά έλα που ήμουνα γεμάτη στους λεμφαδένες... ο υπέρηχος έχει πιάσει δυο εστίες με τέσσερις λεμφαδένες και γι' αυτούς τρέχω. Όσο και να μείνει, για καλό και για κακό το παρακολουθείς κι ελπίζεις να ξέμπλεξες με την πρώτη.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...