Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα κι απο μενα! Μολις μπηκαμε σπιτι, ημασταν Αθηνα για επανεξεταση (περασαν 2 μηνες απο την ληψη του ιωδιου), οι εξετασεις ηταν καλες (ΤG 0,06 με αρνητικα Anti TG), μας αυξησε την δοση του Τ4 (απο 150 πηγαμε στα 175 και 2 φορες την εβδομαδα 200αρι) διοτι η TSH ηταν 6 και την θελουμε να ναι οσο πιο κοντα στο 0 γινεται!! Ρωτησα για τις επανεξετασεις που θα ακολουθησουν και ο γιατρος μας ειπε οτι θελει να μας δει σε 3 μηνες με αιματολογικες και εναν καλο υπερηχο τραχηλου. Κοντα στο χρονο θα γινει ελεγχος με thyrogen, ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα γινει σπινθηρογραφημα ΜΟΝΟ αιματολογικες. Ξαφνιαστηκα και τον ρωτησα γιατι δεν θα γινει σπινθηρογραφημα και η απαντηση ηταν οτι δεν ειναι πλεον απαραιτητο. Εχοντας πριν λιγες μερες διαβασει και την Ars, στην οποια προφανως εφαρμοζουν το ιδιο πρωτοκολλο στον ετησιο ελεγχο, δεν ειπα τιποτα, ομως σκεφτομαι να παρω και μια δευτερη γνωμη. Εχω την εντυπωση οτι μονο αν εχουν ευρηματα απο τις αιματολογικες θα προχωρουν σε σπινθηρογραφημα, γενικως θελουν να το αποφευγουν(?)! Τα παλαιοτερα μελη του φορουμ νομιζω οτι τον πρωτο χρονο τουλαχιστον εκαναν ενα σπινθηρογραφημα, προφανως εχουν αλλαξει τα δεδομενα και μαζι και τα πρωτοκολλα! Οποιο μελος του φορουμ ξερει γιατρο που να κανει καλο υπερηχο τραχηλου στην Αθηνα με πληροφορει αν θελει! Ευχαριστω!

Καλησπερα κι απο μενα! Μολις μπηκαμε σπιτι, ημασταν Αθηνα για επανεξεταση (περασαν 2 μηνες απο την ληψη του ιωδιου), οι εξετασεις ηταν καλες (ΤG 0,06 με αρνητικα Anti TG), μας αυξησε την δοση του Τ4 (απο 150 πηγαμε στα 175 και 2 φορες την εβδομαδα 200αρι) διοτι η TSH ηταν 6 και την θελουμε να ναι οσο πιο κοντα στο 0 γινεται!! Ρωτησα για τις επανεξετασεις που θα ακολουθησουν και ο γιατρος μας ειπε οτι θελει να μας δει σε 3 μηνες με αιματολογικες και εναν καλο υπερηχο τραχηλου. Κοντα στο χρονο θα γινει ελεγχος με thyrogen, ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα γινει σπινθηρογραφημα ΜΟΝΟ αιματολογικες. Ξαφνιαστηκα και τον ρωτησα γιατι δεν θα γινει σπινθηρογραφημα και η απαντηση ηταν οτι δεν ειναι πλεον απαραιτητο. Εχοντας πριν λιγες μερες διαβασει και την Ars, στην οποια προφανως εφαρμοζουν το ιδιο πρωτοκολλο στον ετησιο ελεγχο, δεν ειπα τιποτα, ομως σκεφτομαι να παρω και μια δευτερη γνωμη. Εχω την εντυπωση οτι μονο αν εχουν ευρηματα απο τις αιματολογικες θα προχωρουν σε σπινθηρογραφημα, γενικως θελουν να το αποφευγουν(?)! Τα παλαιοτερα μελη του φορουμ νομιζω οτι τον πρωτο χρονο τουλαχιστον εκαναν ενα σπινθηρογραφημα, προφανως εχουν αλλαξει τα δεδομενα και μαζι και τα πρωτοκολλα! Οποιο μελος του φορουμ ξερει γιατρο που να κανει καλο υπερηχο τραχηλου στην Αθηνα με πληροφορει αν θελει! Ευχαριστω!

Νάγια μου καλησπέρα,

Πρώτον υπέρηχος εγγύηση: Καλοβιδούρης. Παίρνεις από τώρα τηλ γιατί έχει τρελή αναμονή αλλά ο τύπος πραγματικά είναι κορυφή. Μου έχει βρει στον υπέρηχο τους λεμφαδένες που είναι πειραγμένοι (αλλά σε καταστολή ευτυχώς) με ακρίβεια χιλιοστού! Έχω ραντεβού μαζί του την άλλη εβδομάδα και το έχω κλείσει από το Δεκέμβρη.

Δεύτερον, το σπινθηρογράφημα απ' ότι κατάλαβα γίνεται όταν έχει μείνει μεγάλο υπόλειμμα ή όταν υπάρχουν ακόμα λεμφαδένες που έχουν διηθηθεί, κάηκαν απ' το ιώδιο αλλά δεν τους λες και "συγχωρεμένους" (περίπτωσή μου). Το σπινθηρογράφημα δείχνει μεταστάσεις ουσιαστικά. Αν το σπινθηρογράφημα που γίνεται 3 μέρες μετά τη θεραπεία με το ιώδιο δείξει πρόσληψη του ιωδίου σε κάποιο σημείο, το ξανατσεκάρεις με σπινθηρογράφημα μετά από κανά 9μηνο με χρόνο για να δεις αν στο διάστημα αυτό (που καίει ακόμα το ιώδιο στον οργανισμό), κάηκε και ότι άλλο εύρημα υπήρχε. Το περσινό μου σπινθηρογράφημα πχ, μετά το ιώδιο, έδειξε πρόσληψη του ιωδίου δίπλα στη σφαγίτιδα τομή και στην υπερκλείδια χώρα. Ο υπέρηχος του Καλοβιδούρη επιβεβαίωσε τον Ιούνιο ότι σε εκείνα τα σημεία έχω 3-4 λεμφαδένες διηθημένους, που κάηκαν μεν από το ιώδιο, αλλά τους συντηρεί το χασιμότο. Το σπινθηρογράφημα του Φεβρουαρίου δεν ανέφερε τίποτα, οπότε περιμένω να δω αν και ο υπέρηχος μου πει τα ίδια (για να ησυχάσω βεβαίως βεβαίως). Η αλήθεια είναι ότι το θεωρώ χλωμό, γιατί τα αντισώματά μου από 265 προ Thyrogen, έφτασαν ξανά τα 800 μετά τις ενέσεις. Αλλά θα τα ρίξω τα άτιμα, που θα πάει...

Αν σε ενδιαφέρει ο Καλοβιδούρης πες μου να σου στείλω το τηλ του με πμ.

βιβλία μπορούμε να έχουμε μαζί μας στο ιώδιο?

Φυσικά, όπως και λάπτοπ, απλά θα στο τυλίξουν με μεμβράνη, όπως και το κινητό σου, για να μην τα κάψεις με την ακτινοβολία. Εγώ προσωπικά απέφυγα τα βιβλία αυτό το διάστημα γιατί σκεφτόμουν ότι θα πέρναγα την ακτινοβολία στο χαρτί και μπορεί να ποτίζει. Το έριξα σε ταινίες, σειρές, περιοδικά που τα πετάς και δε σε νοιάζει κλπ.

Διαφημίσεις

Διαβασα οτι μετα το ιωδιο θα κανει μπιιιιιιιιιπ παντου στα καταστηματα ,στα σουπερ μαρκετ ..Θα νομιζουν οτι κλεβουμε !!κωμικοτραγικο !!

Για ποσο καιρο θα χτυπαει ???

Πως αισθανεστε οι φρεσκοχειρουργημενες το σημειο της τομουλας ?

Εγω περιεργα σαν κατι να με εμποδιζει ..μου εδωσε ο γιατρος και μια κορτιζονουχα κρεμα για να μην μεινει σημαδι εσεις βαζετε τιποτα?

liveloula μου δεν θα χτυπάει γιατί πολύ απλά δεν θα πατήσεις σε σούπερ μάρκετ! Αυτό ισχύει τον πρώτο καιρό που ούτως ή άλλως είμαστε σε απομόνωση.

Μετά το μήνα πάνω κάτω δε θα βαράει πουθενά, μειώνεται η ένταση της ακτινοβολίας σου.

Όσο για τις κρέμες, ο γιατρός μου μου είπε στο πρώτο δίμηνο να βάζω αυστηρά και μόνο νοβακουασόλ και μετά το δίμηνο να βάλω αυτή με το σαλιγκάρι μέσα.

Αυτό βέβαια είναι προφανώς στην κρίση του κάθε γιατρού.

Barbie ολους αυτους τους προβληματισμους τους ειχαμε κι εμεις, μιας και μενουμε εκτος Αθηνας. Μεχρι να γινει το σπινθηρογραφημα πρεπει να μεινεις Αθηνα, δεν γινεται να πηγαινοερχεσαι Κρητη. Αν δεν εχεις καποιον να σε φιλοξενησει, αναγκαστικα θα μεινεις σε ξενοδοχειο και σε ξεχωριστο δωματιο απ τους δικους σου ανθρωπους που θα σε συνοδευουν! Αυτα ειναι τα μειονεκτηματα της επαρχιας!!

Νάγια μου καλησπέρα,

Πρώτον υπέρηχος εγγύηση: Καλοβιδούρης. Παίρνεις από τώρα τηλ γιατί έχει τρελή αναμονή αλλά ο τύπος πραγματικά είναι κορυφή. Μου έχει βρει στον υπέρηχο τους λεμφαδένες που είναι πειραγμένοι (αλλά σε καταστολή ευτυχώς) με ακρίβεια χιλιοστού! Έχω ραντεβού μαζί του την άλλη εβδομάδα και το έχω κλείσει από το Δεκέμβρη.

Δεύτερον, το σπινθηρογράφημα απ' ότι κατάλαβα γίνεται όταν έχει μείνει μεγάλο υπόλειμμα ή όταν υπάρχουν ακόμα λεμφαδένες που έχουν διηθηθεί, κάηκαν απ' το ιώδιο αλλά δεν τους λες και "συγχωρεμένους" (περίπτωσή μου). Το σπινθηρογράφημα δείχνει μεταστάσεις ουσιαστικά. Αν το σπινθηρογράφημα που γίνεται 3 μέρες μετά τη θεραπεία με το ιώδιο δείξει πρόσληψη του ιωδίου σε κάποιο σημείο, το ξανατσεκάρεις με σπινθηρογράφημα μετά από κανά 9μηνο με χρόνο για να δεις αν στο διάστημα αυτό (που καίει ακόμα το ιώδιο στον οργανισμό), κάηκε και ότι άλλο εύρημα υπήρχε. Το περσινό μου σπινθηρογράφημα πχ, μετά το ιώδιο, έδειξε πρόσληψη του ιωδίου δίπλα στη σφαγίτιδα τομή και στην υπερκλείδια χώρα. Ο υπέρηχος του Καλοβιδούρη επιβεβαίωσε τον Ιούνιο ότι σε εκείνα τα σημεία έχω 3-4 λεμφαδένες διηθημένους, που κάηκαν μεν από το ιώδιο, αλλά τους συντηρεί το χασιμότο. Το σπινθηρογράφημα του Φεβρουαρίου δεν ανέφερε τίποτα, οπότε περιμένω να δω αν και ο υπέρηχος μου πει τα ίδια (για να ησυχάσω βεβαίως βεβαίως). Η αλήθεια είναι ότι το θεωρώ χλωμό, γιατί τα αντισώματά μου από 265 προ Thyrogen, έφτασαν ξανά τα 800 μετά τις ενέσεις. Αλλά θα τα ρίξω τα άτιμα, που θα πάει...

Αν σε ενδιαφέρει ο Καλοβιδούρης πες μου να σου στείλω το τηλ του με πμ.

Χρυσα βεβαιως και μας ενδιαφερει ο Καλοβιδουρης! Αν μπορεις μου δινεις τηλ και δ-νση. Το σπινθηρογραφημα του αδελφου μου μετα τη ληψη του ιωδιου εδειξε συγκεντρωση στην περιοχη της θυρεοειδικης κοιτης και πουθενα αλλου! Να ρωτησω και κατι που προφανως μου εχει διαφυγει: ποια εξεταση ειναι τα αντισωματα που λες? Τι ρολο παιζουν στην ολη ιστορια και ποιες ειναι οι επιθυμιτες τιμες? Ειναι δυνατο να μην εχει κανει τετοια εξεταση ο αδελφος μου? θα ξανακοιταξω ολες τις εξετασεις και θα σας πω!

Διαφημίσεις

απο που είσαι νάγια μου? σκέφτομαι να ανέβω μόνη μου Αθήνα , να μην ταλαιπωρώ ούτε αυτούς ούτε και μένα!!! Το σπιθηρογράφημα ισως μπορέσω να το κάνω εδω που μένω? Κρήτη δηλαδη?

Χρυσα μηπως τα αντισωματα που λες ειναι τα anti TG?

Εγώ είχα Χασιμότο που είναι αυτοάνοσο, το άλλο αυτοάνοσο είναι η νόσος Graves, και τα δυο έχουν αιματολογική εξέταση που τα δείχνει, εμένα αν θυμάμαι καλά είναι τα ΑΘΑ και Anti TG. Λογικά θα έκαναν και στον αδερφό σου απλά για να αποκλείσουν πιθανότητα αυτοάνοσου. Αν κοιτάξεις όμως όλες τις εξετάσεις του θα το διαπιστώσεις.

Σε ξενοδοχείο μπορούμε να μείνουμε μέχρι να κάνουμε το σπινθηρογράφημα 3 μέρες μετά το εξιτήριο?

barbie ναι, απλά τους ενημερώνεις από πριν για να σε βάλουν σε όσο πιο απομονωμένο δωμάτιο γίνεται, κατά προτίμηση κοντά στο κέντρο που θα κάνεις το ιώδιο για να είναι ελάχιστος ο χρόνος που θα φας στη μετακίνηση έχοντας τριγύρω σου άλλο κόσμο. Αν πας στο Ιατρόπολις στο Χαλάνδρι που σου είπα, στο Βολιοτόπουλο, τις τρεις πρώτες μέρες σε ταΐζουν αυτοί και μάλιστα βασιλικά. Και την κρέπα μου έφαγα, και την κρεμ μπριλέ μου, τα πάντα όλα. Ο περιορισμός στο αλάτι και γενικότερα σε ότι περιέχει αλάτι (άρα και ιώδιο) είναι την περίοδο πριν τη θεραπεία, για να πεινάσουν τα κύτταρά σου για ιώδιο και να ρουφήξουν όσο περισσότερο γίνεται απ' αυτό που θα πάρεις. Μετά καλό θα είναι να το τρως με φειδώ το πρώτο διάστημα για να μην κάνεις κατακράτηση και πρηστείς.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...