Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

νάγια τι δίαιτα χρειάζεται?

Πρεπει να κοψεις εντελως το αλατι και οποιαδηποτε αλλη τροφη που περιεχει ιωδιο, προκειμενου να γινεις υποθυρεοειδικη, ετσι ωστε οταν θα ρθει η ωρα να παρεις το ραδιενεργο ιωδιο, τα εναπομειναντα κυτταρα του θυρεοειδους σου να ναι τοσο ''πεινασμενα'' γι αυτο, ωστε να το τραβηξουν ολο και να καουν (το λεω οσο απλα το περιγραφουν και οι γιατροι). Βεβαια οι τροφες που περιεχουν ιωδιο ειναι παρα πολλες και θα ζοριστεις λιγο με τη διαιτα, αλλα ειναι κατι που πρεπει να το περασεις για να γινει οσο καλυτερα και σωστοτερα γινεται η θεραπεια. Κανονισες ραντεβου για ιωδιο? Σου παν ποση δοση θα παρεις?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια υπομονη, θα το ξεπερασετε κι αυτο οπως και το χειρουργιο, ειναι μεγαλη υποθεση η υπαρξη αυτου του φορουμ, βλεπετε οτι δεν ειστε μονες σας, ξερω οτι ψυχολογικα δεν ειστε καλα, ομως σας το υπογραφω οτι θα περασει και θα γινει μια αναμνηση.

xrysa ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση. Μου το είπε για τις ενέσεις αλλά δεν το συστήνει γιατί παίρνεις μεγάλη δόση ιωδίου μετά. Ενω με την παραδοσιακή μέθοδο σε πάνε πιο αργά.

Η δόση του ιωδίου δεν καθορίζεται από τη μέθοδο που θα σε ρίξει σε υποθυρεοειδισμό αλλά από το μέγεθος του προβλήματος. Αν δεν σου προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό, και να στα ονοματίσει ένα ένα, ίσως να πρέπει να επιμείνεις. Η αποχή απ' το χάπι σίγουρα ζορίζει περισσότερο, απ' ότι λένε όλοι. Δεν έχω αυτή την εμπειρία (του κοψίματος του χαπιού) γιατί δεν είχα πάρει ποτέ στη ζωή μου κι απ' το χειρουργείο πήγα κατευθείαν στο ιώδιο, ακριβώς πάνω στο μήνα, οπότε δεν χρειάστηκε να πέσω σε υπο-θ, ήμουν ήδη, και ήταν ζόρικο. Το έζησα όμως με το σπινθηρογράφημα πριν τρεις μήνες, που πήρα Thyrogen και ειλικρινά... καμία σχέση! Ζήτα αν θες λίγες παραπάνω πληροφορίες απ' το γιατρό σου κι αν όντως σου κάνει κακό τότε κουράγιο, θα υποστείς τον υπο-θ αλλά κάνεις τη θεραπεία σου και θα ξεμπερδέψεις. Αν κλείσεις στο Ιατρόπολις (του Χαλανδρίου) θα σε φωνάξει ο Βολιοτόπουλος να μιλήσετε πριν κλειστεί το ραντεβού, οπότε μπορείς να τον ρωτήσεις ότι θες, είναι πάρα πολύ καλός και επεξηγηματικός.

Liveloula πολυ λυπαμαι που βγηκε θετικη και η δικη σου βιοψια,ΑΛΛΑ ψυχραιμια και ολα θα πανε καλα!!Σου εστειλα μηνυμα,ελπιζω να σε βοηθησα!!

Barbie22,η μια φορα ηταν για το uptake η δευτερη για την θεραπεια με το ιωδιο και η τριτη για το ολοσωμο σπινθηρογραφημα.Η αληθεια ειναι οτι εβαλα καποια κιλα,αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο ,επειδη δεν υπαρχει μεταβολισμος με 120 TSH.Eμενα ηταν και απανωτα και τα τρια και επιβαρυνθηκα περισσοτερο.Οσο για την εργασια,οχι δεν μπορουσα γιατι τα συμπτωματα ηταν εντονα και ειχα και καθημερινες ημικρανιες.Σε αλλους δεν ειναι ετσι,ειναι αναλογα τον οργανισμο.Να σημειωσω οτι ειχα βγει για 2 χρονια με 67% και ανω αναπηρια (2010 και 2011)και επαιρνα επιδομα.Τωρα λιγο δυσκολο αυτο με τις επιτροπες αναπηριας.Παλια οι καρκινοπαθεις τετοιο ποσοστο επαιρναν.

Διαφημίσεις

Liveloula, οπως σου ξαναειπα εισαι το μοναδικο ατομο που συναντησα με τοσο αγχος και το μοναδικο επισης που με γελασε η προαισθηση μου οσων αφορα το αποτελεσμα της βιοψιας. Αρα εισαι η εξαιρεση του κανονα (για μενα).

Θυμασαι που λεγαμε ενα - ενα τα βηματα θα κανουμε οτι χρειαζεται οταν φτασουμε σε καθε σημειο???? Ε, λοιπον τωρα ηρθε η ωρα να κανουμε το δευτερο βημα. θα το κανουμε δυναμικα και αποφασιστικα. Και θα τον καψεις αυτον τον διαλακο που τολμησε να σε επισκεφτει. Οπως τον εκαψαν τοσα αλλα ατομα που σημερα ειναι εδω και με την παρουσια τους επιβεβαιωνουν το οτι ο καρκινος του θυροειδη ειναι 100% ιασιμος.

Θα εχεις και παρεουλα οπως ειπες, την Barbie.

Κι εμεις φυσικα θα ειμαστε στο πλαι σου και σε οποιον αλλον βρισκεται εδω.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Barbie, ξεκιναμε με προετοιμασια του οργανισμου για τη ληψη ιωδιου.Πρεπει να πεσει σε βαρυ υποθυροειδισμο. Αυτο επιτυγχανεται με διακοπη χαπιου θυροξινης για οσους ηδη το παιρνουν και με διατροφη με τροφες που δεν περιεχουν ιωδιο, αλατι. Κανεις εισαγωγη, σου δινουν την καψουλα ιωδιου, μενεις σε απομονωση 1-2 μερες (ισως να εχεις και αλλη συνασθενη στο θαλαμο), φευγεις τηρωντας καποιες αποστασεις ασφαλειας απο αλλα ατομα και διαμενεις σε χωρο κυριως μακρυα απο παιδια και εγγυες για διαστημα 3-4 βδομαδων. Στο διαστημα αυτο η ακτινοβολια σου θα μειωνεται αλλα το ιωδιο θα συνεχισει να καει τα καρκινικα κυτταρα για 9 μηνες. Σε 5-6 μερες μετα τη ληψη ιωδιου, κανεις uptake και ξεκινας θυροξινη. Ο οργανισμος σε λιγες μερες επανερχεται σε φυσιολογικους ρυθμους. Μετα το προβλεπομενο διαστημα απομονωσης, μπορεις να επιστρεψεις κανονικα στην εργασια σου και στο οικειο περιβαλλον σου.

Ευχομαι καλη δυναμη στη νεα διαδικασια που καλεισθε να αντιμετωπισετε τοσο εσυ οσο και η Liveloula και να θυμαστε οτι καπου γυρω σας υπαρχουμε κι εμεις για συμπαρασταση και οτι αλλο χρειαζεστε τουτες τις μερες.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Διαφημίσεις

ειμαι απο Κρήτη.....!!! πως θα ταξιδεψω με βαθύ υποθυροειδισμό? εχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την Thyrogen...

Το θέμα δεν είναι πως θα έρθεις αλλά πως θα φύγεις επειδή θα έχεις υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Στο βαρύ υπο-θ απλά θα νιώθεις πολύ κουρασμένη. Συν ότι με τη Thyrogen επιτυγχάνεις υψηλά επίπεδα TSH σε δυο τρεις μέρες, ενώ με τη διακοπή χαπιού θες κανά μήνα περίπου.

Τίποτα απολύτως, ο οργανισμός πρέπει να είναι καθαρός από κάθε είδους Τ, είτε Τ3 είτε Τ4.

Καλησπέρα... Εγώ θα πάρω το ιώδιο 27/6 και παίρνω Τ3 των 20mg. Επίσης θα κάνω τη θεραπεία στο μεταξάς και θα μείνω 3 βράδια μέσα....

Η δόση του ιωδίου δεν καθορίζεται από τη μέθοδο που θα σε ρίξει σε υποθυρεοειδισμό αλλά από το μέγεθος του προβλήματος. Αν δεν σου προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό, και να στα ονοματίσει ένα ένα, ίσως να πρέπει να επιμείνεις. Η αποχή απ' το χάπι σίγουρα ζορίζει περισσότερο, απ' ότι λένε όλοι. Δεν έχω αυτή την εμπειρία (του κοψίματος του χαπιού) γιατί δεν είχα πάρει ποτέ στη ζωή μου κι απ' το χειρουργείο πήγα κατευθείαν στο ιώδιο, ακριβώς πάνω στο μήνα, οπότε δεν χρειάστηκε να πέσω σε υπο-θ, ήμουν ήδη, και ήταν ζόρικο. Το έζησα όμως με το σπινθηρογράφημα πριν τρεις μήνες, που πήρα Thyrogen και ειλικρινά... καμία σχέση! Ζήτα αν θες λίγες παραπάνω πληροφορίες απ' το γιατρό σου κι αν όντως σου κάνει κακό τότε κουράγιο, θα υποστείς τον υπο-θ αλλά κάνεις τη θεραπεία σου και θα ξεμπερδέψεις. Αν κλείσεις στο Ιατρόπολις (του Χαλανδρίου) θα σε φωνάξει ο Βολιοτόπουλος να μιλήσετε πριν κλειστεί το ραντεβού, οπότε μπορείς να τον ρωτήσεις ότι θες, είναι πάρα πολύ καλός και επεξηγηματικός.

Η δόση εξαρτάται και από το υπόλλειμα που έμεινε στην εγχείρηση. Λίγο υπόλλειμα - μεγάλη δόση, πολύ υπόλειμμα - μικρή δόση. Πάντως όταν λέμε μικρή και μεγάλη, η διαφορά δεν είναι όση φαντάζεστε και φυσικά δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση της υγείας μας ούτε με μικρή ούτε με μεγάλη. Μεγάλη μπορεί να θεωρηθεί μία δόση γύρω στα 100-110 μC ενώ μικρή μία δόση από 80-100 μC. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός μας και κανένας άλλος.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...