Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν θα το πιστεψετε! Ο πυρηνικος γιατρος λειπει σε συνεδριο, οποτε ακυρο το ραντεβου για αυριο! Προπαραμονη της εισαγωγης στον ραδιοθαλαμο εμεις θα τρεχουμε να ρωταμε πραγματα για να λυσουμε τις αποριες μας!!Αυτα!!

Σονια και μενα το διαδικτυο με βοηθησε παρα πολυ!! Επισης μ εχει βοηθησει το γεγονος οτι 10 χρονια εχω δουλεψει σε δημοσιο νοσοκομειο και εχω πολλους γνωστους γιατρους. Επισης με τα ζορια που εχω περασει στο παρελθον με τον πατερα (επασχε απο τρομερη αρρωστια) εμαθα να ρωτω να ενημερωνομαι και να αποφασιζω.Στην περιπτωση του μικρου εχω ζοριστει γιατι δεν εχω περιθωριο κινησεων στο νοσοκομειο γιατι ειναι στρατιωτικο και επιπλεον ειναι και ξεροκεφαλος. Τακτικη τους εκει ειναι να κανουν up take πριν τη ληψη ιωδιου, οποτε δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο. Ελπιζω μονο να μην εμφανισει το φαινομενο stunning effect γιατι τοτε δεν ξερω πως θα αντιδρασω.

Ναγια στην περίπτωσή μου ενώ είχε αποφασίσει ο πυρηνικός να μου χορηγήσει 100μιλ κιουρί μόλις κάναμε το up take και βρήκαμε ότι το υπόλοιμα θυρεοειδικου΄ιστού ήταν πολύ μεγάλο αποφάσισε να μου δώσει 80.Με τόσο μεγάλο υπόλοιμα το ιώδιο που θα απορροφώνταν ήταν αρκετό οπότε δεν μπορούσαν να μου δώσουν πολύ μεγάλη δόση γιατί φοβόντουσαν για τις συνέπειες στον οργανισμό μου.

Χρησιμοποιώντας την περίπτωσή μου ως παράδειγμα θέλω να σου πώ ότι το up take προσφέρει πολύ χρησιμες πληροφορίες και προφανώς γι αυτό το κάνουν σχεδόν πάντα πριν την θεραπεία.Οσο για to stunning effect εμένα προσωπικά κανένας γιατρός δεν μου το έχει αναφέρει αλλά σκέψου ότι στο up take η δόση είναι μόνο 5 mq.Ποσο μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα της θεραπειας...

Mary χρησιμοτατη η παρατηρηση σου κ ευχαριστω πολυ γι αυτο! Για το stunning δεν ειχα ιδεα!!! Ομως στην περιοχη μας οι γιατροι το θεωρουν πολυ σοβαρο φαινομενο ικανο να ''μπλοκαρει'' την θεραπεια! Και δεν μου το πε μονο ενας! Μου το παν ολοι!! Απ την αλλη υπαρχει και ο αντιλογος των υπολοιπων που θεωρουν το up take ακρως απαραιτητο πριν τη ληψη για να δουν το υπολειμμα. Αυτο που δεν ξερω ειναι τι ''κακο'' μπορει να συμβει σε καποιον που θα παρει πχ 100 μιλικιουρι ενω εχει μεγαλο υπολειμμα.Ψαχνοντας στο διαδικτυο διαβασα καπου οτι ο μονος τροπος να αποφευχθει το φαινομενο stunning ειναι να γινει το up take με ιωδιο 123 και οχι 131 ή να γινει με δοση 2 μιλικιουρι, αλλιως να γινει ενα μηνα πριν τη θεραπεια. Μεγαλο μπλεξιμο βρε παιδια κ ειμαστε ακομα στην αρχη!

Ναγια εγω την θεραπεια την εκανα 3 μηνες μετα το up take και επρεπε να περασω τον βαρυ υποθυρεοειδισμο (διακοπη Τ4) δυο φορες μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα.

Τωρα καταλαβα γιατι αφησαν να περασει καποιο χρον.διαστημα.

Διαφημίσεις

Ειδες Σονια? Τελικα ολα εχουν την εξηγηση τους! Αραγε η Μary ποτε να το κανε? Παντως αρκετοι απ οσους εχουν 'περασει' απ αυτο το φορουμ εχουν κανει up take. Το θεμα ειναι ποτε το εκαναν. Επισης και το αλλο που εχω να πω ειναι οτι η θεραπει πρεπει να γινεται 1,5 με 2 μηνες μετα το χειρουργιο για να επανερχεται η περιοχη απο αποψη αιματωσης.(γιατρος μου το πε)

Και ξαναλεω τωρα και γινομαι απαραδεκτα κουραστικη! Τι κανουμε???

παιδια καλησπέρα. Εγω απλα να παραθέσω την δική μου εμπειρια (εχω υποθυροειδισμο όπως και η μετερα και η γιαγια μου και περνω Τ4 ). Σχετικα με τις επεμβασεις θα σας μιλησω για εναν υπεροχο ανθρωπο τον κουμπαρο μου, υπερθυροειδισμος, το πηρε καποια στιγμη αποφαση να κοιταχτει, το αφησε μετα, περασε καιρος οι εξετασεις του ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΚΕΣ σε τραγικο σημειο, φοβηθηκε για ευνοητους λογους το χειρουργειο, μια γνωστη του τον πλησιασε πειθωντας τον να κανει ομοιοπαθητικη, προσπαθησα να τον πεισω να μην το κανει, δεν θελω εδω να κανω κανενα κατηγορω στην ομοιοπαθητικη απλα στην περιπτωση αυτη ηθελε κατι πιο δραστικο πιστευω...κατεληξε ενα φαντασμα, με τον εξωφθαλμο να ακολουθει, πλεον ετοιμαζεται για χειρουργιο. Ελπίζω να του πανε ολα καλα γιατι ειναι ενας γεναιος ανθρωπος και με εμαθε ποσο σημαντικο ειναι να μην υποτιμας κατι που στην αρχη δεν φαινεται (οπως εγω υποτιμουσα τον υποθειροηδισμο).

Ειδες Σονια? Τελικα ολα εχουν την εξηγηση τους! Αραγε η Μary ποτε να το κανε? Παντως αρκετοι απ οσους εχουν 'περασει' απ αυτο το φορουμ εχουν κανει up take. Το θεμα ειναι ποτε το εκαναν. Επισης και το αλλο που εχω να πω ειναι οτι η θεραπει πρεπει να γινεται 1,5 με 2 μηνες μετα το χειρουργιο για να επανερχεται η περιοχη απο αποψη αιματωσης.(γιατρος μου το πε)

Και ξαναλεω τωρα και γινομαι απαραδεκτα κουραστικη! Τι κανουμε???

Νάγια κι εγώ έκανα uptake πριν τη θεραπεία, δυο τρεις μέρες πριν. Πάντως διαφωνώ για το 1,5 με 2 μήνες που είπες, γιατί σε περιπτώσεις όπως η δική μου που η μετάσταση στους λεμφαδένες ήταν μεγάλη, όσο πιο γρήγορα έμπαινα για το ιώδιο (και πάλι όμως αναγκαστικά 1 μήνα μετά το χειρουργείο και με οργανισμό "καθαρό" από Τ3, Τ4) τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες είχα να καθαρίσει το ιώδιο ότι υπήρχε από καρκίνο. Εγώ τότε απλά γλίτωσα τη διαδικασία να σταματήσω το χάπι και να πέσω σε βαρύ υπο-θυρεοειδισμό γιατί απλά δεν είχα πάρει και ποτέ στη ζωή μου χάπι. Και για την ιστορία, με υπόλειμμα κάτω από 1% πήρα 130 μιλικιουρί.

Χρυσα καλημερα και ευχαριστω που με πληροφορεις για το ποτε εκανες το up take. Γιατρος μου πε για το διαστημα του 1,5 με 2 μηνες, εν τελει δεν νομιζω οτι εχει και μεγαλη σημασια αφου ενας μηνας θα χει περασει ουτως ή αλλως απο το χειρουργιο του καθενος, μεχρι να βγει η βιοψια, να γινει η προετοιμασια κτλ. Μπορει να το χω διαβασει σε παλαιοτερη αναρτηση σου, αλλα δεν το θυμαμαι, μου λες που πηρες το ιωδιο?

Χρυσα καλημερα και ευχαριστω που με πληροφορεις για το ποτε εκανες το up take. Γιατρος μου πε για το διαστημα του 1,5 με 2 μηνες, εν τελει δεν νομιζω οτι εχει και μεγαλη σημασια αφου ενας μηνας θα χει περασει ουτως ή αλλως απο το χειρουργιο του καθενος, μεχρι να βγει η βιοψια, να γινει η προετοιμασια κτλ. Μπορει να το χω διαβασει σε παλαιοτερη αναρτηση σου, αλλα δεν το θυμαμαι, μου λες που πηρες το ιωδιο?

Στο Ιατρόπολις του Χαλανδρίου, που είναι υπεύθυνος πυρηνικός γιατρός ο κ. Βολιοτόπουλος. Ο μήνας που σου ανέφερα πριν είναι αναγκαστικός πέρα από βιοψίες κλπ, γιατί πρέπει ο οργανισμός να μην έχει πάρει καθόλου Τ4, Τ3.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω Χρυσα. Αυτο που συμβαινει ειναι το οτι ο καθε γιατρος χειρουργος, ενδοκρινολογος, πυρηνικος, ακουλουθει διαφορετικο πρωτοκολλο. Πχ στον αδελφο μου μετα το χειρουργιο εδωσαν Τ3 (απ οτι καταλαβα το χει συστημα η συγκεκριμενη κλινικη γιατι σ ολους οσους χειρουργηθηκαν εκεινο το διαστημα εδωσαν την ιδια αγωγη). Δεν μπορω να κρινω τι ειναι σωστο και τι οχι, απλα ευχομαι να ναι οσο το δυνατο πιο αποτελεσματικη η θεραπεια στον καθενα μας.

Σονια καλημερα!Ευχαριστω που μας σκεφτεσαι!! Τεταρτη θα παρει το ιωδιο αλλα μας θελουν απο αυριο Δευτερα στο νοσοκομειο για αιματολογικες και up take. Ελπιζω να πανε ολα καλα και Παρασκευη να μαστε παλι σπιτι μας.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...