Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

georgiamami

Recommended Posts

Βρε παιδια αλλη τουβλια μου ρθε μολις τωρα! Η βιοψια λεει θηλωδες ca θυρεοειδους με θηλωδες και εν μερει θυλακιωδες προτυπο! Κανεις μεχρι σημερα γιατρος δεν μου πε οτι προκειται για 2 τυπους! Αυτο ελεχθει απο καποιον πριν απο λιγο?Ειναι δυνατον? Το χει συνταντησει κανεις απο σας στην βιοψια του? Δεν ξερω τι να πιστεψω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γράφει ο Βασίλειος Βολιωτόπουλος, Πυρηνικός Ιατρός Dr Αναστάσιος Ξιάρχος

Ανώδυνη - Αναίμακτη Θεραπεία. Άμεση Επιστροφή Στην Καθημερινότητα Σας!

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αποτελεί το 1% όλων των νεοπλασιών και είναι ο πιο συχνός καρκίνος των ενδοκρινών αδένων. Οι γυναίκες υπερισχύουν έναντι των ανδρών σε αναλογία 3 προς 1, σε ηλικίες μεταξύ των 25 και 65 ετών. Η συχνότητα του καρκίνου παρουσιάζει αυξητική τάση κατά την τελευταία δεκαετία, γεγονός που οφείλεται, αφʼ ενός σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και αφʼ ετέρου στην βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης, που πλέον εντοπίζουν μικρούς καρκίνους, οι οποίοι παλαιότερα παρέμεναν αδιάγνωστοι.

Ο θυρεοειδής αδένας παρουσιάζει σχήμα πεταλούδας στην αρχή της τραχείας. Το βάρος του αδένα κατά τη γέννηση ανέρχεται στα 2 γραμμάρια, κατά την εφηβεία φτάνει τα 10 με 15 γραμμάρια και το μέγιστο βάρος του το αποκτά κατά την ενηλικίωση, (20-30 γραμμάρια). Το βάρος του ελαττώνεται προοδευτικά κατά το 60ό έτος και έπειτα.

Ο θυρεοειδής περιλαμβάνει 2 λοβούς και τον ισθμό του αδένα, ενώ η λειτουργία του έγκειται στην παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών. Οι ορμόνες αυτές επιδρούν στον βασικό μεταβολισμό, στον μεταβολισμό των λιπών καθώς και στον μεταβολισμό των υδατανθράκων. H έλλειψή τους σε μικρή ηλικία επιδρά ανασταλτικά στην ενδοχόνδρια οστεοποίηση, που επιφέρει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ωρίμανση των οστών. Επιπροσθέτως, η έλλειψη τους επιδρά και στο ΚΝΣ με ανεπανόρθωτες βλάβες (κρετινισμός). Επιπλέον, οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν την καρδιακή συχνότητα και την μυϊκή σύσπαση αυξάνοντας τη δράση του ασβεστίου και του φωσφόρου.

Η ταξινόμηση των καρκινωμάτων του θυρεοειδούς υφίσταται ως εξής:

α) στα καλώς διαφοροποιημένα (θηλώδη, θυλακυώδη και μικτά),

β) σε αδιαφοροποίητα,

γ) σε μυελωειδή,

δ) σε λεμφώματα και

ε) σαρκώματα.

Τα καλώς διαφοροποιημένα καρκινώματα είναι συχνότερα, ωστόσο η θεραπευτική τους αντιμετώπιση είναι πολύ καλή και εν πολλοίς αναδεικνύονται ως θεραπεύσιμα.

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς εμφανίζεται συνήθως με την μορφή ψυχρού όζου. Η συχνότητα του καρκίνου σε ψυχρούς όζους εκτιμάται περίπου 12-15% και είναι υψηλότερη σε άτομα κάτω των 40 ετών καθώς επίσης και σε αυτούς που παρουσιάζουν αποτιτανώσεις στο υπερηχογράφημα του αδένα.

Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η εξωτερική ακτινοβόληση, (θεραπευτικά ή πυρηνικά ατυχήματα), το ιστορικό βρογχοκήλης (αύξηση διαστάσεων του αδένα), το ιστορικό παθήσεων θυρεοειδούς στην οικογένεια καθώς και το φύλο του ασθενούς (γυναίκες). Είναι σημαντικό να σημειωθεί δε, πως η εξωτερική ακτινοβόληση, ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία για άλλες κακοήθεις παθήσεις του τραχήλου, εκδηλώνεται σε 5 έως 20 χρόνια μετά την ακτινοβόληση. Τελευταία, ως θέμα έρευνας γεννάται και η συσχέτιση της αυτοανόσου θυρεοειδίτιδας με την ύπαρξη ή την πιθανότητα συνύπαρξης του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Η διάγνωση του καρκίνου πραγματοποιείται αρχικά με την ψηλάφηση (σκληροί όζοι ψηλαφητά) και το υπερηχογράφημα, αλλά και σε ένα μετέπειτα στάδιο με την βιοψία του όζου.

Θεραπευτικά, η αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς επιτυγχάνεται με τα ακόλουθα στάδια:

χειρουργικά (θυρεοειδεκτομή)

την χορήγηση θυρεοειδικών ορμονών

την χορήγηση θεραπευτικού ραδιενεργού ιωδίου (131Ι)

και την μακροχρόνια παρακολούθηση (μέτρηση θυρεοσφαιρίνης, υπέρηχος).

Σε δεδομένη διάγνωση ενός καρκίνου του θυρεοειδούς, μέσω κυτταρολογικής εξέτασης με βιοψία λεπτής βελόνης, ακολουθεί η ολική θυρεοειδεκτομή, ανεξάρτητα από το κλινικό στάδιο του όγκου. Η ολική αφαίρεση του αδένα επιβάλλεται, εξαιτίας της κοινής λεμφικής παροχέτευσης των δύο λοβών του αδένα, που δεν αποκλείει την εξάπλωση του καρκινώματος. Χειρουργικά υπολείμματα της τάξεως έως και του 4% αντιμετωπίζονται με ολική θυρεοειδεκτομή, αλλά σε μεγαλύτερα υπολείμματα τίθεται το δίλημμα της επανάληψης του χειρουργείου.

Eφʼ όσον επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της κακοήθειας, ο ασθενής μπαίνει σε αγωγή υποκατάστασης με τριωδοθυρονίνη (Τ3) ή με θυροξίνη (Τ4). Πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο θεράπων ιατρός είναι ο ενδοκρινολόγος, που καθορίζει την ενδεδειγμένη θεραπευτική προσέγγιση σε κάθε περίπτωση.

Κατά την θεραπευτική χορήγηση του 131Ι, προηγείται ο έλεγχος των θυρεοειδών ορμονών. Ως επαρκής και αναγκαία συνθήκη για τη χορήγηση του θεραπευτικού 131Ι θεωρείται το φαινόμενο, κατά το οποίο ο ασθενής εμφανίζει τιμές θυρεοειδοτρόπου ορμόνηςTSH >30μu/ml. Η επίτευξη αυτών των επιπέδων TSH επιτυγχάνεται, είτε με την διακοπή της θυροξίνης για περίοδο 4-6 εβδομάδων (της τριιωδοθυροξίνης για 2-3 εβδομάδες), που ενέχει ως επακόλουθο της δυσάρεστες συνέπειες του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνοντας συμπτώματα όπως κατακράτηση υγρών, υπνηλία, νωθρότητα, μειωμένη διανοητική, καρδιακή και νεφρική λειτουργία, δυσκοιλιότητα κ.ά., είτε με την χορήγηση ανασυδιασμένης TSH, γεγονός που αποτρέπει την εκδήλωση του υποθυρεοειδισμού και τις συνέπειες του, επιταχύνει το χρονικό διάστημα θεραπείας αλλά και την λήψη των αποτελεσμάτων της μέτρησης Tg σε διάστημα 7 ημερών.

Συνήθως, της θεραπευτικής χορήγησης του ραδιενεργού ιωδίου προηγείται ο σπινθηρογραφικός έλεγχος του τραχήλου για την εκτίμηση του θυρεοειδικού υπολείμματος (thyroid uptake). Πραγματοποιείται συνηθέστερα με πολύ μικρή δόση 131Ι και σπανιότερα με 123Ι. Ο συνδυασμός του αποτελέσματος του σπινθηρογραφήματος του τραχήλου με τα ευρήματα της κυτταρολογικής εξέτασης έχουν την δυνατότητα να καθορίσουν την θεραπευτική δόση του 131Ι. Τελευταία, η θεραπευτική δόση 131Ι που πρέπει να λάβει ο ασθενής παρουσιάζει μειωτική τάση.

Τη λήψη του θεραπευτικού ιωδίου ακολουθεί η νοσηλεία σε ειδική κλινική, προκειμένου να επιτευχθεί η ακτινοπροστασία της οικογένειάς του. Το ιώδιο θα καταστρέψει ανώδυνα τον υπολειμματικό ιστό, θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο υποτροπής και θα καταστρέψει τυχόν μεταστάσεις (λεμφαδενικές ή άλλες). Ο ασθενής παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για 48-72 ώρες και αφού μετρηθεί η εκπεμπόμενη ακτινοβολία εξέρχεται, λαμβάνοντας γραπτές και προφορικές οδηγίες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση ακτινοβολίας του κοντινού οικογενειακού και επαγγελματικού του περιβάλλοντος.

Μετά την θεραπευτική χορήγηση 131Ι υφίσταται ολόσωμος σπινθηρογραφικός έλεγχος, καθιστώντας εκμεταλλεύσιμη την εκπομπή της ακτινοβολίας του ασθενούς. Σκοπός του μεταθεραπευτικού ελέγχου είναι η ανάγκη της ύπαρξης ενός απεικονιστικού ελέγχου, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με εκείνους που θα ακολουθήσουν. Ακολούθως, ο ενδοκρινολόγος καθορίζει την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή και παρακολούθηση με διάρκεια 3-5 έτη, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο των θυρεοειδικών ορμονών, την υπερηχογραφική απεικόνιση του τραχήλου, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο τυχόν υποτροπής του καρκίνου και ιδιαίτερα στους επιχώριους λεμφαδένες, καθώς επίσης και ολόσωμο σωματικό έλεγχο με σπινθηρογράφημα 131Ι (ή 123Ι).

Για την θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο αλλά και για την μέτρηση των θυρεοειδών ορμονών στις μέρες μας, ο ασθενής δεν πρέπει να διακόπτει την θεραπευτική αγωγή με θυροξίνη, λόγω των γνωστών και εξαντλητικών σωματικών, πνευματικών, ψυχολογικών και κοινωνικών επιπτώσεων του υποθυρεοειδισμού, καθώς υπάρχει διαθέσιμη η ανασυνδιασμένη TSH (θυρεοτροπίνη άλφα) .

Η θυρεοτροπίνη άλφα (Thyrogen) αποτελεί προϊόν βιοτεχνολογίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτεΐνη με ιδιότητες όμοιες με αυτές της φυσιολογικής θυρεοειδοτρόπου ορμόνης(TSH). Με τη λήψη της ανασυνδιασμένης TSH ο ασθενής μπορεί να λάβει την θεραπεία του με 131Ι αλλά και να υποβληθεί στους απαραίτητους επανέλεγχους με την μέτρηση της θυρεοσφαιρίνης, μίας σημαντικής ορμόνης-δείκτη πιθανής υποτροπής του καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η διακοπή της θεραπευτικής αγωγής με θυροξίνη, επομένως και η βίωση της δυσάρεστης κατάστασης του υποθυρεοειδισμού, καθώς επίσης επισπεύδονται οι διαδικασίες θεραπείας 131Ι και παρακολούθησης. Επιπλέον, η παραμονή στο θάλαμο ιωδίου είναι βραχύτερη και η ακτινοβόληση στο αίμα 35% μικρότερη.

Η μέχρι τώρα εμπειρία στην θεραπευτική χορήγηση της θυρεοτροπίνης άλφα (Thyrogen), σχετικά με την θεραπεία και παρακολούθηση του καρκίνου του θυρεοειδούς, καταδεικνύει ότι δεν αλλάζει το θεραπευτικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τους ασθενείς που διέκοψαν την αγωγή τους προ της χορήγησης του ραδιενεργού ιωδίου.

Ο καρκίνος του θυρεοειδή (καλώς διαφοροποιημένος) με την χειρουργική επέμβαση και με την χορήγηση του θεραπευτικού 131Ι έχει άριστα αποτελέσματα. Το ποσοστό ίασης αγγίζει το ποσοστό του 95-97% των ασθενών.

Είναι λοιπόν απαραίτητο ανάμεσα στους προληπτικούς ελέγχους που κάνουμε ή που πρέπει να ξεκινήσουμε να μην αμελούμε να πραγματοποιούμε ετησίως, να συμπεριληφθεί και το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς, ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν επιβαρημένο ιστορικό, όπως προαναφέρθηκε. Ο ενδοκρινολόγος από εκεί και πέρα είναι κατάλληλος να αναλάβει να σας κατευθύνει ανάλογα.

health.in.gr

http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1231265969

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Βρε παιδια αλλη τουβλια μου ρθε μολις τωρα! Η βιοψια λεει θηλωδες ca θυρεοειδους με θηλωδες και εν μερει θυλακιωδες προτυπο! Κανεις μεχρι σημερα γιατρος δεν μου πε οτι προκειται για 2 τυπους! Αυτο ελεχθει απο καποιον πριν απο λιγο?Ειναι δυνατον? Το χει συνταντησει κανεις απο σας στην βιοψια του? Δεν ξερω τι να πιστεψω!

Νάγια...εγώ. Είχα κι απ' τα δυο. Είναι και οι δυο τύποι αντιμετωπίσιμοι με ιώδιο, μην ανησυχείς.

Καλησπερα σε ολους.Τελικα βρε παιδια με τα τελευταια μηνυματα της Ναγιας εχω αρχισει

να αγχωνωμαι και να σκεφτομαι και εγω που το ζω η ιδια με φοβο για πρωτη φορα.Ειμαι απολυτα ιατρικα

ενημερωμενη αλλα ειλικρινα με τις υποχρεωσεις των παιδιων μεχρι τωρα δεν εβαζα στο μυαλο μου κακες

σκεψεις.Γνωριζω οτι εχω μπροστα μου πολυ δυσκολες ημερες ποσο μαλλον αφηνοντας πισω ενα βρεφακι που

οταν χειρουργθω θα ειναι μολις 6 μηνων και ενα παλικαρακι 11 που καταλαβαινει κιολας οτι η μαμα πιθανοτα τα θα παλεψει με καρκινο.Αλλα ημουν αισιοδοξη οτι παρα την ταλαιπωρια ολων μας στο τελος ολα θα ειναι καλα. Ελπιζω ο αντρας μου να μην περναει αυτα που περναει η Ναγια , και σε καμμια περιπτωση δεν θα

ηθελα να ευχεται απο μεσα του να το ειχε αυτος αντι για μενα.Δεν βοηθαει τους παθοντες η ανασφαλεια και το

αγχος των γυρω.Ισως ολα τελικα να ειναι πολυ πιο δυσκολα απο οσο τα περιμενω και ζω σε συννεφακι ....αλλα βρε παιδια θηλαζω το μωρο μου ή διαβαζω τον μεγαλο και δεν

μπορω να διανοηθω οτι μπορει να παθω κατι.....καταλαβαινετε. Οταν τα παιδια ειναι καλα τοτε τα πάντα ειναι καλα.Αυτο ειναι το μοτο μου απο οταν εγινα μαμα.Ισως να κανω λαθος . Ναγια μου ευχομαι ο αδερφός σου να γινει καλα κσι να το αντιμετωπισει ολο αυτο οσο πιο ανωδυνα γινεται.

Διαφημίσεις

msol, μην αγχωνεσαι προκαταβολικα για το αποτελεσμα! Αν δεν κανω λαθος ο οζος σου ειναι 1,6 εκ. και στατιστικα (δυστυχως ειμαστε αριθμοι) οι πιθανοτητες για κακοηθεια ειναι ελαχιστες!! Τωρα οσον αφορα τον λεμφαδενικο καθαρισμο, μπορεις να ρωτησεις το γιατρο σου και πιστευω οτι αυτος θα σε ενημερωσει για το πως ''κινειται'' κατα την διαρκεια του χειρουργιου. Παντως στην περιπτωση μας ευχομαι να μπορουσαμε να χαμε μια εικονα απο λεμφαδενες στην βιοψια, αλλα δυστυχως δεν!! Μην σε πιανει πανικος απο τα δικα μου! Ειμαστε αλλη περιπτωση και αγχωνομαι εχοντας αποτελεσματα στα χερια μου. Πιστεψε με, ολο το προηγουμενο διαστημα ημουνα χαλαρη και εδινα κουραγιο στον μικρο για το χειρουργιο, το οποιο πραγματικα δεν ειναι τιποτα!

Και γω είχα και τυος δύο τύπους.Μάλιστα λόγω "κακού " ενδοκρινολόγου άργησα 1 χρόνο να κάνω το ιώδιο αλλά όλα καλά τώρα.Το ξεπέρασα εντελώς, ξανάκανα και επαναληπτικό σπινθηρογράφημα 3 χρόνια μετά το ιώδιο και όλα είναι πολύ καλά!Μην αγχωνεσαι.

Ειμαι στα ορια της τρελλας! Μια βδομαδα μονο σ αυτη την ιστορια και ηδη θελω γερο ηρεμιστικο! Sonia64 μακαρι να υπαρξει ιαση κ στην δικη μας περιπτωση αλλα μ εχει πιασει απελπισια γιατι μιλαμε για ογκιδιο 3,5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ και βλεπω τους παντες με εναν προβληματισμο στο ακουσμα του μεγεθους, ισως οχι αδικως! Εσεις ολοι εδω μεσα ειχατε να κανετε με χιλιοστα! Τι να πω? Δεν ξερω τιποτα! Γνωριζει καποιος απο σας κανα καλο ενδοκρινολογο στην Αθηνα με εξειδικευση στον καρκινο του θυρεοειδους? Γιατι η δικια μας εδω μας ειπε καλυτερα να απευθυνθουμε σε καποιον πιο εξειδικευμενο στην Αθηνα! Ευχαριστω για την ανοχη σας!

Ναγια και ο δικός μου όζος 3,5 εκατοστά ήταν!Να φανταστείς ότι εγώ τον είδα στον καθρέφτη μόνη μου, τον έπιανα και έτσι πήγα στον γιατρό και το έψαξα παραπανω!

Οσο αγχώνεσαι μεταδίδεις το άγχος σου και στον αδερφό σου και δεν του κάνεις καλο.Προσπαθησε να εισαι ηρεμη.Ολα θα πανε πολύ καλά και σε λιγο θα το εχετε ήδη ξεχάσει.

Καλημερα σε ολους! Mary78, Xrysa&&, Sonia64, Georgiamami ευχαριστω για ολα οσα με πληροφορειτε. Μsol εσυ ΜΗΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣ και μην με λαμβανεις υποψη σου, διοτι ειμαστε διαφορετικες περιπτωσεις!!! Δυστυχως ειμαι απαισιοδοξος ανθρωπος (δεν γεννηθηκα ετσι-εγινα στη πορεια) διοτι απο μικρο παιδι θυμαμαι να τρεχουμε στους γιατρους και στα νοσοκομεια. Ο πατερας μας ''εφυγε'' πριν λιγους μηνες μετα απο απιστευτη ταλαιπωρια 8 χρονων λογω σοβαροτατου νευρολογικου προβληματος. Ειμουνα σε ασχημη κατασταση και τωρα μ αυτο που μας χτυπησε την πορτα εγινα χειροτερα. Προσπαθω να το διαχειριστω αλλα οταν βλεπω τον προβληματισμο ΟΛΩΝ στο ακουσμα του μεγεθους του ογκιδιου, γινομαι ρακος. Αυτο ειναι το προβλημα μου! Και απ οτι εχω δει κανεις εδω μεσα δεν ειχε να πολεμησει κατι τοσο μεγαλο! Μary78 εχω διαβασει με προσοχη ολα οσα εχεις γραψει εδω απ την αρχη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ που η ζωη μετα απ αυτη τη περιπετεια σε αποζημιωσε με ενα μωρακι.Να σας ζησει και να στε γεροι να το χαρειτε! Ευχομαι να πανε ολα καλα απο δω και περα σε σενα και σε ολους. Ξανα σας ευχαριστω απο καρδιας για την ανοχη σας.

Καλημερα σε ολους! Mary78, Xrysa&&, Sonia64, Georgiamami ευχαριστω για ολα οσα με πληροφορειτε. Μsol εσυ ΜΗΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣ και μην με λαμβανεις υποψη σου, διοτι ειμαστε διαφορετικες περιπτωσεις!!! Δυστυχως ειμαι απαισιοδοξος ανθρωπος (δεν γεννηθηκα ετσι-εγινα στη πορεια) διοτι απο μικρο παιδι θυμαμαι να τρεχουμε στους γιατρους και στα νοσοκομεια. Ο πατερας μας ''εφυγε'' πριν λιγους μηνες μετα απο απιστευτη ταλαιπωρια 8 χρονων λογω σοβαροτατου νευρολογικου προβληματος. Ειμουνα σε ασχημη κατασταση και τωρα μ αυτο που μας χτυπησε την πορτα εγινα χειροτερα. Προσπαθω να το διαχειριστω αλλα οταν βλεπω τον προβληματισμο ΟΛΩΝ στο ακουσμα του μεγεθους του ογκιδιου, γινομαι ρακος. Αυτο ειναι το προβλημα μου! Και απ οτι εχω δει κανεις εδω μεσα δεν ειχε να πολεμησει κατι τοσο μεγαλο! Μary78 εχω διαβασει με προσοχη ολα οσα εχεις γραψει εδω απ την αρχη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ που η ζωη μετα απ αυτη τη περιπετεια σε αποζημιωσε με ενα μωρακι.Να σας ζησει και να στε γεροι να το χαρειτε! Ευχομαι να πανε ολα καλα απο δω και περα σε σενα και σε ολους. Ξανα σας ευχαριστω απο καρδιας για την ανοχη σας.

Κι ομως Ναγια δυο ενδοκρινολογοι που με παρακολουθουν μου εχουν τονισει οτι το μεγεθος

δεν εχει σημησια.Σημασια εχει το μεγεθος της κακοηθειας.Δηλαδη αν ο οζος ειναι 5 εκ αλλα η κακοηθεια ειναι μικροστιες χιλιοστων ή σαν μιας κολλητης μου φιλης που ο οζος ηταν 3,7εκ αλλα ο καρκινος 2,1 εκ χωρις διηθηση της καψας τοτε καταλαβαινεις οτι το μεγεθος του οζου

δεν σχετιζεται τοσο με την πορεια της νοσου.... Σας εχουν πει ποσο ητσν η κακοηθεια?..Απο ότι έχω καταλάβει σημασια στην θεραπεια δεν εχει το μεγεθος αλλα η διηθηση.Δηλαδη οζος 5 εκ χωρις διηθηση στην καψα ειναι καλυτερος απο μικροτερο που εχει διηθησει σε λεμφαδενες.Αρα

μην επικεντρωνεσαι τοσο στο μεγεθος και πετιμενε να δεις τι παιζει με λεμφαδενες....

Και για την ιστορια η φιλη μου χειρουργηθηκε το 2004 και ειναι μια χαρα με ενα μονο ιωδιο και

δυο παιδια μετα απο αυτο

Και οσο για τις ταλαιπωριες που εχεις περασει ειναι πραγμστικα κριμα αλλα πιστεψε με ολοι περναμε διαφορα και πολυ πιο δυσκολα αλλα οταν δεν εχεις επιλογες παλευεις.Το θεμα ειναι

να παλευεις αισιοδοξα γιατι αλλιως κολλας και δεν ζεις.Φιλια

Διαφημίσεις

Msol και βεβαια θα το παλαιψουμε με νυχια και με δοντια. Δεν μας εχουν πει για βαθμο κακοηθειας περαν του οτι αναφερει η βιοψια και εκει αναφερεται μονο ο τυπος και η συνολικη διαμετρος του καρκινωματος. Οσον αφορα την διηθηση της καψας αναφερει οτι αυτο αναπτυσεται υποκαψιακα οστοσο υπαρχει καποια περιοχη που λειπει ιστος και εκει δεν ξερουν να πουν με σιγουρια το τι εχει γινει! Μπορει να υπαρχει εξωθυρεοειδικη αναπτυξη. Και τελος δεν εχουμε εικονα απο λεμφαδενες γιατι δεν αφαιρεθηκε κανεις. Ο χειρουργος μας διαβεβαιωσε οτι η περιοχη ηταν καθαρη όμως αφου ειχε αρνητικη FNA στα χερια του γιατι να ναι ψιλιασμενος? Ειμαστε στην αρχη και πλέουμε στον ωκεανο. Η κατασταση θα δειξει μετα το σπινθηρογραφημα. Σημερα πηρα καποιες αιματολογικες οι οποιες εγιναν ενα μηνα ακριβως μετα το χειρουργιο και με ληψη Τ3. Η tg ειναι 2,34! Νομιζω οτι ειναι καλη ετσι δεν ειναι?

Βλακειες λεω! Μαλλον το αντιθετο συμβαινει. Επιπλεον η ΤG αξιολογείται μονο με διακοπη του Τ3 και υψηλη TSH. Ο αδελφος μου οταν εγινε αιμοληψια ειχε παρει το Τ3 και η TSH βγηκε 50,1. Δηλαδη TSH 50,1 και TG 2.34. Οχι και τοσο καλα.

Νάγια ,μην ξαναμιλήσεις για ανοχη.Εδώ μέσα ο ένας βοηθάει τον άλλο,Οπως εμείς βοηθηθήκαμε όταν είχαμε ανάγκη έτσι τώρα θα βοηθήσουμε όποιον μας χρειάζετε.

Και γω όπως πολλοί άλλοι εδώ μέσα πέρασα πολλά και τότε που τα περνούσα ήμουν απελπισμένη, μόνη μου παρηγοριά το forum, μιλώντας με τους υπόλοιπους εδώ μέσα μπόρεσα να συνεχίσω και να το αντιμετωπίσω με πολύ αισιοδοξία.

Εγώ είχα έναν όζο 3,5 εκ. και στο up take είδαμε ότι υπήρχε κολόβωμα 9%, υπερβολικό αν σκεφτείς ότι με 15% ξαναμπαίνεις χειρουργείο....και φυσικά είχα καθυστερήσει 1 ολόκληρο χρόνο να κάνω το ιωδιο....

Όλα πήγαν καλά!!!Αν ακολουθείς τις οδηγίες των γιατρών πάντα πηγαίνουν καλά.Τώρα που εχουν περάσει 3 χρόνια από τοτε βλέπω πιο ψύχραιμα τα πραγματα.Σίγουρα είναι μια καοήθεια και το παρακολουθείς για όλη σου την ζωή αλλά ΔΕΝ αρρωσταίνει από αυτό.Κάνεις τις εξετάσεις σου και όλα πηγαίνουν καλά.Ολοι εμείς είμαστε ζωντανά παραδείγματα.

Δυστυχως καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να εχουν σοβαρα και ανίατα προβλήματα ας δούμε την δική μας τύχη να έχουμε κάτι πλήρως ιάσιμο...

Δεν θέλω να το παίξω υπεράνω γιατι και γω στην αρχή είχα πάθει μεγάλο σοκ ούτε να φιλοσοφώ απλά το βλέπω ψυχρα .

Εγώ μετά από αυτή την περιπέτεια έγινα καλύτερος άνθρωπος γιατι τώρα ζώ την κάθε στιγμη και εχω σταματήσει να ασχολούμαι ανούσια πράγματα;)

\Και οσο για τις ταλαιπωριες που εχεις περασει ειναι πραγμστικα κριμα αλλα πιστεψε με ολοι περναμε διαφορα και πολυ πιο δυσκολα αλλα οταν δεν εχεις επιλογες παλευεις.Το θεμα ειναι

να παλευεις αισιοδοξα γιατι αλλιως κολλας και δεν ζεις.Φιλια

Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!

Χρύσα πολύ χάρηκα για τα αποτελέσματα, μπράβο.κοριτσάκι, ολα καλά από δω κ πέρα! Ναγια, εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε σούπερ κ.σύντομα να έχετε πίσω σας όλο αυτό! Άκου τα παιδια εδώ, τα έχουν περάσει, δεν σου μιλούν εκ του ασφαλούς, ψυχραιμία κ σύντομα όλα θα φαντάζουν μακρινός εφιάλτης!

msol, είσαι πρότυπο ασθενή για μένα, δεν υπάρχει περίπτωση με αυτή την ψυχολογία να μην πάνε όλα σούπερ.

Επειδή με έχουν μπερδέψει ενδοκρινολογοι κ διαγνωστικά κέντρα, πρόκειται να κάνω σπινθηρογραφημα για να δω αν οι οζοι είναι θερμοί ή ψυχροί, πόσο καιρό πρέπει να μείνω μακριά από παιδια; Πόσες μέρες άδεια από την δουλειά (δεν υπάρχει έγκυος, τουλάχιστον που να το έχει ανακοινώσει);

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...