Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Για σταθείτε ρε παιδιά, να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Γιατί όταν είναι τόσο χαμηλός ο αιματοκρίτης να πειραματιζόμαστε με αλλαγες στη διατροφή της μητέρας, και να μη δώσουμε κατευθείαν σίδηρο στο μωρό? Εγώ τον δικό μου τον μικρό, δυο μηνών του δώσαμε σίδηρο, γιατί ο αιματοκρίτης ήταν στο 26 και είχαμε και το φόβο του χειρουργείου...δεν καθίσαμε να περιμένουμε το πότε και το πώς.

Επίσης, είχα ξεκινήσει να τον θηλάζω αποκλειστικά, και θήλαζε καλά και σε τακτικές ώρες. Βάρος, καθόλου. Σε δύο εβδομάδες, 70 γραμμάρια. Ο καρδιολόγος έφριξε και μου είπε να σταματήσω άμεσα τον θηλασμό, να δώσω ξένο ειδικό για πρόωρα και λιποβαρή, κι αν συνέχιζε έτσι, χειρουργείο. Η παιδίατρος με είδε που δεν ήθελα να σταματήσω και μου έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας ακόμα. Συνέχισα με μικτό, και πρόσθετα στο γάλα το ξένο και Maxijul. Τον ζυγίζαμε ανά 3 μέρες. Το πρώτο τριήμερο, είχε πάρει 400 γραμμάρια! Και συνέχισα να έχω γάλα και να θηλάζω ένα εξάμηνο.

Οπότε, μην λέμε ό,τι θέλουμε, οτι με το πρώτο μπουκάλι ξένο, θα σταματήσει ο θηλασμος σε ένα μήνα το πολύ. Αυτό είναι ακραίο ενδεχόμενο. Και στην τελική, όταν το παιδί έχει πρόβλημα, ας σταματήσει, αυτό θα κοιτάξουμε ή την υγεία του παιδιού? Να το αφήσουμε να φτάσει στο απροχώρητο πρώτα δηλαδή? Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται μερικές μερικές. Εγώ ξέρω ότι το παιδί μου το ξένο γάλα, το "δηλητήριο", το έσωσε και το 'χω και το καμαρώνω σημερα μια χαρά, το γιαβρί μου. Αυτά είναι που θέλω να γράψω και δίπλα.

6l8Wp3.png1Ikfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε καλά συμφωνείτε, για το ψωμί θα με βοηθήσετε? Είμαι αποκλεισμένη από δίπλα, μου έχετε πάρει και τα μυαλά εδώ, και έχω χάσει το στόχο μου:tongue:

Ψωμί πως πιο υγιεινό? Χωρίς γλουτένη, ή μαύρο?΄Η και τα 2?

για το μαύρο συμφωνώ...χωρίς γλουτένη γιατί όμως???

μόνο αν ειναι κάποιος αλλεργικός

συμφωνώ σε ΟΛΑ!

Βρε κιουλτάκι, μιας και είσαι συζητήσιμη, με τι στόχο ξεκίνησες το θηλασμό? Εννοώ ηλικιακά.

Και πως και έφτασες ως εδώ? Δεν το βρίσκεις δεσμευτικό? Δε σου λείπει να φύγεις και 2 μέρες χωρίς το παιδί?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Εγώ έχω καταλάβει το εξής: Το σωστό είναι να μη δίδετε καθόλου συμπλήρωμα, ειδικά τις πρώτες 40 μέρες για να εδραιωθεί γαλουχία. Όταν δε θηλάζουμε σωστά, με λάθος οδηγίες ''καθυστερούμε να έχουμε γάλα'' όπως λες. Σωστές οδηγίες περιλαμβάνουν σωστή στάση θηλασμού, μαραθώνιους θηλασμούς κτλ.

Από κει και πέρα, αν δεν είναι σε θέση η μανούλα να το κάνει, δεν έγινε και κάτι.

Από την δική μου εμπειρία...Έβαλα το μωρό στο στήθος λίγη ώρα μετα την γεννα και στο μαιευτήριο το θηλαζα. Φυσικά έπαιρνε κ συμπληρωμα στο μαιευτηριο. Γάλα μου ήρθε (δηλ πρήστηκε το στήθος κλπ) 4-5 μέρες μετά την γέννα :shock::shock::shock: αφού ηδη είχα πάει σπίτι. Φυσικά δεν ήρθε ποτάμι, λίγες σταγόνες. Μπορεί να άργησε να έρθει ποσότητα επειδή τις πρώτες ημέρες που πηγα σπιτι έπινα αντιβιωση, έβγαζα ότι έβγαζα με θηλαστρο και το πέταγα και στο μωρό έδινα συμπληρωμα. Αφού σταμάτησα την αντιβίωσα θηλασα κανονικότατα :cool::cool::cool::cool: Αποκλειστικά για 2 μηνες και μετά άλλους 2 με συμπληρωμα. Σταμάτησα γιατί κουραστηκα

Επίσης έχω καταλάβει ότι κανείς παιδίατρος δε γνωρίζει από θηλασμό. Αυτό επίσης όμως, δεν τον αναιρεί σαν επιστήμονα κατά τη γνώμη μου. ΚΑκώς δε φροντίζουν να ενημερώνονται, αλλά δν μειώνει αυτό το κομμάτι την υπόλοιπη γνώση τους.

Δεν ξέρω αν μπορεί να ξέρει. Culte εσύ ξέρεις πώς να φτιάξεις έναν ξυλότυπο? Ή ξέρει καλύτερα ο μάστορας? ;)

Βρε κιουλτάκι, μιας και είσαι συζητήσιμη, με τι στόχο ξεκίνησες το θηλασμό? Εννοώ ηλικιακά.

Και πως και έφτασες ως εδώ? Δεν το βρίσκεις δεσμευτικό? Δε σου λείπει να φύγεις και 2 μέρες χωρίς το παιδί?

με εξάμηνο..εγώ είμαι ιδάζουσα περίπτωση..η δικιά μου δεν ήθελε ποτέ το μπιμπερό

επειδή είχε γεννηθεί μικρή (2400) ήθελα να της δώσω συμπλήρωμα (όλοι με προέτρεπαν) αλλά το πέταγε!

τώρα έχω θέμα αποθηλασμού...δεν θέλει να το κόψει με τίποτα δλδ! ευτυχώς θηλάζει πρωί βράδυ μόνο

αν είχα να την αφήσω κάπου φυσικά θα ήθελα να φύγω κικίτσα..αλλά δεν έχω

και τώρα πια δεν είναι το πρόβλημα ο θηλασμός γιατί πίνει ΚΑΙ άλλο γάλα..

Διαφημίσεις

Για σταθείτε ρε παιδιά, να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Γιατί όταν είναι τόσο χαμηλός ο αιματοκρίτης να πειραματιζόμαστε με αλλαγες στη διατροφή της μητέρας, και να μη δώσουμε κατευθείαν σίδηρο στο μωρό? Εγώ τον δικό μου τον μικρό, δυο μηνών του δώσαμε σίδηρο, γιατί ο αιματοκρίτης ήταν στο 26 και είχαμε και το φόβο του χειρουργείου...δεν καθίσαμε να περιμένουμε το πότε και το πώς.

Επίσης, είχα ξεκινήσει να τον θηλάζω αποκλειστικά, και θήλαζε καλά και σε τακτικές ώρες. Βάρος, καθόλου. Σε δύο εβδομάδες, 70 γραμμάρια. Ο καρδιολόγος έφριξε και μου είπε να σταματήσω άμεσα τον θηλασμό, να δώσω ξένο ειδικό για πρόωρα και λιποβαρή, κι αν συνέχιζε έτσι, χειρουργείο. Η παιδίατρος με είδε που δεν ήθελα να σταματήσω και μου έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας ακόμα. Συνέχισα με μικτό, και πρόσθετα στο γάλα το ξένο και Maxijul. Τον ζυγίζαμε ανά 3 μέρες. Το πρώτο τριήμερο, είχε πάρει 400 γραμμάρια! Και συνέχισα να έχω γάλα και να θηλάζω ένα εξάμηνο.

Οπότε, μην λέμε ό,τι θέλουμε, οτι με το πρώτο μπουκάλι ξένο, θα σταματήσει ο θηλασμος σε ένα μήνα το πολύ. Αυτό είναι ακραίο ενδεχόμενο. Και στην τελική, όταν το παιδί έχει πρόβλημα, ας σταματήσει, αυτό θα κοιτάξουμε ή την υγεία του παιδιού? Να το αφήσουμε να φτάσει στο απροχώρητο πρώτα δηλαδή? Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται μερικές μερικές. Εγώ ξέρω ότι το παιδί μου το ξένο γάλα, το "δηλητήριο", το έσωσε και το 'χω και το καμαρώνω σημερα μια χαρά, το γιαβρί μου. Αυτά είναι που θέλω να γράψω και δίπλα.

Κοίτα, το καλύτεερο για το παιδί για την υγεία του, είναι το μητρικό γάλα. Κανένα συμπλήρωμα. Αυτό δε με το βγάζεις από το μυαλό.

Τώρα το τι αντέχει η μανούλα, είναι μια άλλη συζήτηση.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Τώρα διάβασα κι αυτό το θέμα με το μωρό που κάνει αιμόλυση...τι να πω. Πώς παίρνει τέτοια ευθύνη, την τρέλα μου μέσα? Κι οι άλλες, πώς την ακούνε έτσι χάσκοντας, λες και είναι ο Θεός? Δεν θα ακούσω τις οδηγίες του γιατρου που παρακολουθεί το μωρό από τη γεννηση, αλλά μιας άγνωστης που δεν το έχει αντικρίσει στη ζωή της! Αμ αν ήταν έτσι, τι τρέχουμε και σκάμε τα λεφτά μας? Ας πέρναμε όλοι οδηγίες απ' το ίντερνετ!

Στην τελική, αφού έχει τόση κάψα να θηλάσει, γιατί δεν παίρνει μια σύμβουλο θηλασμού σπίτι της, να παρακολουθεί το μωρό της? Η μοναδική αξιόπιστη η Αγλαϊα είναι στην Ελλάδα? Αυτό ας μου εξηγήσει κάποιος!

Κική, σόρρυ, αλλά για τα ψωμιά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω. :cool:

6l8Wp3.png1Ikfp3.png

Διαφημίσεις

Κοίτα, το καλύτεερο για το παιδί για την υγεία του, είναι το μητρικό γάλα. Κανένα συμπλήρωμα. Αυτό δε με το βγάζεις από το μυαλό.

Τώρα το τι αντέχει η μανούλα, είναι μια άλλη συζήτηση.

Εννοείται βρε Κική, εγώ τι λέω? Και γιατί παιδεύτηκα τόσο, νομίζεις? Αλλά εδώ μιλάμε για παιδιά που έχουν πρόβλημα, όχι για υγιή!

6l8Wp3.png1Ikfp3.png

με εξάμηνο..εγώ είμαι ιδάζουσα περίπτωση..η δικιά μου δεν ήθελε ποτέ το μπιμπερό

επειδή είχε γεννηθεί μικρή (2400) ήθελα να της δώσω συμπλήρωμα (όλοι με προέτρεπαν) αλλά το πέταγε!

τώρα έχω θέμα αποθηλασμού...δεν θέλει να το κόψει με τίποτα δλδ! ευτυχώς θηλάζει πρωί βράδυ μόνο

αν είχα να την αφήσω κάπου φυσικά θα ήθελα να φύγω κικίτσα..αλλά δεν έχω

και τώρα πια δεν είναι το πρόβλημα ο θηλασμός γιατί πίνει ΚΑΙ άλλο γάλα..

Και προσπαθείς αποθηλασμό με το δεν προσφέρεις δεν αρνείσαι? Ε, σιγά σιγά που θα της πάει, θα το κόψει! Δεν έχεις δώσει ποτέ συμπλήρωμα, όταν ήταν μικρή?

Μπράβο σου πάντως!

Από την δική μου εμπειρία...Έβαλα το μωρό στο στήθος λίγη ώρα μετα την γεννα και στο μαιευτήριο το θηλαζα. Φυσικά έπαιρνε κ συμπληρωμα στο μαιευτηριο. Γάλα μου ήρθε (δηλ πρήστηκε το στήθος κλπ) 4-5 μέρες μετά την γέννα :shock::shock::shock: αφού ηδη είχα πάει σπίτι. Φυσικά δεν ήρθε ποτάμι, λίγες σταγόνες. Μπορεί να άργησε να έρθει ποσότητα επειδή τις πρώτες ημέρες που πηγα σπιτι έπινα αντιβιωση, έβγαζα ότι έβγαζα με θηλαστρο και το πέταγα και στο μωρό έδινα συμπληρωμα. Αφού σταμάτησα την αντιβίωσα θηλασα κανονικότατα :cool::cool::cool::cool: Αποκλειστικά για 2 μηνες και μετά άλλους 2 με συμπληρωμα. Σταμάτησα γιατί κουραστηκα

Δεν ξέρω αν μπορεί να ξέρει. Culte εσύ ξέρεις πώς να φτιάξεις έναν ξυλότυπο? Ή ξέρει καλύτερα ο μάστορας? ;)

Τις πρώτες μέρες είχες το πρωτόγαλα, μήπως αυτό σου φαινόταν ότι δεν είχες γάλα? Επίσης το στήθος δε γεμίζει, δεν είναι αποθήκη. Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Έχω φίλη μου, που της κόπηκε το γάλα ακαριαία από ψυχολογικούς παράγοντες. Νοσηλεύτηκε το παιδί της. Και με την Πατσούρου, έβαλε το μωρό στο στήθος και της ξαναήρθε. Ξέρεις τι θα πει παιδί?

Ναι, διάβασα πολλά, αλλά αργά και λάθος. Τα διάβαζα όσο είχα τη μπέμπα, κι αντί να εστιάσω στα δικά μας προβλήματα, διάβαζα τα πάντα!

έντιτ: ποιος γνωρίζει καλύτερα, ο παιδίατρος που αν έχει κάνει λίγα μαθήματα θηλασμού στο πανεπιστήμιο (νομίζω είναι ένα μάθημα ενός εξαμήνου) ή ο σύμβουλος θηλασμού?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Τώρα διάβασα κι αυτό το θέμα με το μωρό που κάνει αιμόλυση...τι να πω. Πώς παίρνει τέτοια ευθύνη, την τρέλα μου μέσα? Κι οι άλλες, πώς την ακούνε έτσι χάσκοντας, λες και είναι ο Θεός? Δεν θα ακούσω τις οδηγίες του γιατρου που παρακολουθεί το μωρό από τη γεννηση, αλλά μιας άγνωστης που δεν το έχει αντικρίσει στη ζωή της! Αμ αν ήταν έτσι, τι τρέχουμε και σκάμε τα λεφτά μας? Ας πέρναμε όλοι οδηγίες απ' το ίντερνετ!

Στην τελική, αφού έχει τόση κάψα να θηλάσει, γιατί δεν παίρνει μια σύμβουλο θηλασμού σπίτι της, να παρακολουθεί το μωρό της? Η μοναδική αξιόπιστη η Αγλαϊα είναι στην Ελλάδα? Αυτό ας μου εξηγήσει κάποιος!

Κική, σόρρυ, αλλά για τα ψωμιά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω. :cool:

Οι σύμβουλοι θηλασμού είναι πανάκριβοι! Έχω ακούσει για 50άρια την ώρα!

Και ναι, είναι επικίνδυνο να κάνεις το γιατρό.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Χθες διαβαζα ενα θεμα στον θηλασμο για ενα μωρακι νεογεννητο που εχει παθει αιμολυση πραγμα πολυ σοβαρο γιατι το γνωριζω και ο παιδιατρος τονισε στη μαμα οτι πρεπει να παρει ξενο για να κερδισει βαρος γιατι κινδυνευει με χαμηλο αιματοκριτη και βγαινει αβασανιστα η Αγλαια και λεει μην τον ακους.

Ειμαι σιγουρη ομως οτι δεν γνωριζει τι ακριβως ειναι η αιμολυση και οτι μπορει να επιφερει υπολειτουργια ζωτικων οργανων στο μωρο. Οταν ενα παιδακι η ενηλικας εχει αιμολυση κινδυνευει απιστευτα καθως ο αιματοκριτης οταν πεφτει χαμηλα αμεσα υπολειτουργουν οι πνευμονες και η καρδια. Πως παιρνει τετοιο ρισκο και προτεινει στην μαμα να μην ακουσει τον παιδιατρο που τους ειπε οτι το μωρο ειναι αδυναμο πολυ και ο θηλασμος το κουραζει περισσοτερο καθως οπως περιεγραψε η θεια του κοιμαται συνεχως το οποιο ειναι καθαρο συμπτωμα χαμηλου αιματοκριτη και αιμολυσης.

γιατί ακόμα δεν της ήρθε κλήση από εισαγγελέα.

δεν θα αργήσει όμως... από αυτά που ακούω ...

κάτι πήρε το τύμπανό μου για πρόεδρο ιατρικού συλλόγου που .... :cool:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...