Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 17 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

Δλδ σε νάρκωσαν πριν καν σου κάνει υπέρηχο ο γιατρός κ σε χρέωσαν κιόλας?Λυπάμαι πολυ κορίτσι μου,αυτό είναι κανονική εκμεταλλευση..εγώ στην πρώτη διέγερση,πάω,μου κάνει ο γιατρός τον υπέρηχο και μου είπε πως όντως έσκασε το ωάριο(είχα καταλάβει τη νύχτα ότι έκανα ωορρηξία)οποτε δεν προχωρήσαμε σε ωοληψια κ φυσικά δεν με χρέωσε τπτ! Στις επόμενες δύο κάναμε πάλι υπέρηχο και όλα πήγαν καλά.. 

Ακριβώς! Αυτό ξεπέρασε την έννοια της εκμετάλλευσης. Αναρωτιέμαι σε πόσα κορίτσια γίνεται υπέρηχος την προγραμματισμένη ημέρα της ωοληψίας. 

• Λυπημένη/-ος 1

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τον θηλασμό, θυμάστε τις απορίες μου? Απάντησε η Αγλαϊα μια χαρα...αν εξαιρέσεις βεβαια ότι θεωρούσε ότι συμβαίνει πάντα το χειρότερο και λιγότερο πιθανό σενάριο...

τι σου είπε κοριτσάκι ακριβώς?

Χθες διαβαζα ενα θεμα στον θηλασμο για ενα μωρακι νεογεννητο που εχει παθει αιμολυση πραγμα πολυ σοβαρο γιατι το γνωριζω και ο παιδιατρος τονισε στη μαμα οτι πρεπει να παρει ξενο για να κερδισει βαρος γιατι κινδυνευει με χαμηλο αιματοκριτη και βγαινει αβασανιστα η Αγλαια και λεει μην τον ακους.

Ειμαι σιγουρη ομως οτι δεν γνωριζει τι ακριβως ειναι η αιμολυση και οτι μπορει να επιφερει υπολειτουργια ζωτικων οργανων στο μωρο. Οταν ενα παιδακι η ενηλικας εχει αιμολυση κινδυνευει απιστευτα καθως ο αιματοκριτης οταν πεφτει χαμηλα αμεσα υπολειτουργουν οι πνευμονες και η καρδια. Πως παιρνει τετοιο ρισκο και προτεινει στην μαμα να μην ακουσει τον παιδιατρο που τους ειπε οτι το μωρο ειναι αδυναμο πολυ και ο θηλασμος το κουραζει περισσοτερο καθως οπως περιεγραψε η θεια του κοιμαται συνεχως το οποιο ειναι καθαρο συμπτωμα χαμηλου αιματοκριτη και αιμολυσης.

Μισό, μισό. Εγώ από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα δίπλα, έχω πιστέψει το εξής: ότι και να έχει το μωρό, το μητρικό γάλα είναι μακράν το καλύτερο. Πχ, δε θα μπορούσε η μανούλα να αλλάξει τη διατροφή της, ώστε να αυξηθεί ο αιματοκρίτης του παιδιού?

Εννοείται βεβαίως ότι είναι μανίκι, κι αν δεν αντέξει η μανούλα να το κάνει δεν τρέχει κι όλας.

Όσο για τις ιατρικές συμβουλές...είναι επικίνδυνες...εύχομαι να μην έχουμε δράματα κάποια μέρα...

Wktmp2.png

qIogp3.png

Δεν διαφωνω οτι το μητρικο γαλα ειναι το καλυτερο απλα αυτο που της ειπε ο παιδιατρος απο οτι διαβασα ειναι οτι χρειαζεται και ξενο οχι να κοψει τον θηλασμο γιατι το μωρακι κουραζεται πολυ.

Επειδη το εχω παθει ενηλικας οταν εχεις αιμολυση φαντασου οτι δεν μπορεις ουτε το χερι σου να σηκωσεις απο την εξαντληση που νιωθεις. Φαντασου οτι εγω ουτε να φαω μπορουσα ουτε τα ματια μου να ανοιξω και τελικα επεσα σε κωμα γιατι σταματησε να λειτουργει η καρδια σωστα και οι πνευμονες γεμισαν υγρο και υπολειτουργουσαν. Ολα αυτα ηταν συνεπειες της αιμολυσης.

Εγω δεν ειπα να σταματησει τον θηλασμο φυσικα αλλα σε αυτη την περιπτωση ισως συμπληρωματικα το ξενο γαλα βοηθουσε το μωρο να μην καταναλωνει δυναμεις που δεν ειχε ετσι κι αλλιως. Οσο για την διατροφη της μητερας μονο το κοκκινο κρεας βοηθαει αλλα η αιμολυση δεν ειναι απλα οτι υπαρχει χαμηλος αιματοκριτης και πρεπει να σηκωθει ειναι πιο συνθετη κατασταση.

Διαφημίσεις

τι σου είπε κοριτσάκι ακριβώς?

Μέσες-άκρες θα σου τα πω...όταν εισάγεις μια νέα τροφή ο θηλασμός επηρεάζεται. Ακόμα και στο 2ο εξάμηνο μπορεί μια μητέρα να μην καταφέρει να κρατησει τον θηλασμό.

Στο 1ο εξάμηνο και ειδικά στην αρχή ο θηλασμός είναι κ αυτός "μωρό", οπότε κάθε παρέμβαση εχει πιο πολλές πιθανότητες να οδηγήσει σε μειωση του γαλατος και αποθηλασμό.

Υπάρχει κάποια κρίσιμη ποσότητα γάλατος στο στήθος, κάτω από την οποία το μωρό μπορεί να αρνηθεί να θηλάσει. Φυσικά επειδή μπορεί αυτή η κρίσιμη ποσότητα να είναι 20μλ λιγότερα απο όσα θέλει το μωρό δεν πρέπει να δίνουμε συμπλήρωμα :P Γι'αυτο σου λεω ότι είναι υπερβολική

Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1940221#post1940221

Διαφημίσεις

malecon ωραία συζήτηση κάνατε και ας μου θύμησες τη Χάρλοου σε πολλά ποστς σου :lol:

Είδες? ακόμα και με την Αγλαϊα έκανα μια χαρα συζήτηση!!!! Και ναι είμαι επίμονη όταν δεν καταλαβαίνω ή όταν δεν με καταλαβαίνουν και άλλα ρωτάω, άλλα μου απαντάνε ;)

Πάντως η Αγλαϊα απάντησε τεκμηριωμένα, πρέπει να της το αναγνωρίσω. Μόνο που παίρνει την χειρότερη περίπτωση ως δεδομένη, γι'αυτό της απάντησα ότι εγώ προσωπικά θα ζύγιζα τους κινδύνους και τις καταστάσεις και θα έπαιρνα τα ρισκα μου

Με συμπλήρωμα...ειδικά αν η μητέρα καθυστερήσει να έχει γάλα (πχ η αφεντιά μου)

Βασικά μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε.

Εγώ έχω καταλάβει το εξής: Το σωστό είναι να μη δίδετε καθόλου συμπλήρωμα, ειδικά τις πρώτες 40 μέρες για να εδραιωθεί γαλουχία. Όταν δε θηλάζουμε σωστά, με λάθος οδηγίες ''καθυστερούμε να έχουμε γάλα'' όπως λες. Σωστές οδηγίες περιλαμβάνουν σωστή στάση θηλασμού, μαραθώνιους θηλασμούς κτλ.

Από κει και πέρα, αν δεν είναι σε θέση η μανούλα να το κάνει, δεν έγινε και κάτι.

Επίσης έχω καταλάβει ότι κανείς παιδίατρος δε γνωρίζει από θηλασμό. Αυτό επίσης όμως, δεν τον αναιρεί σαν επιστήμονα κατά τη γνώμη μου. ΚΑκώς δε φροντίζουν να ενημερώνονται, αλλά δν μειώνει αυτό το κομμάτι την υπόλοιπη γνώση τους.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Βασικά μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε.

Εγώ έχω καταλάβει το εξής: Το σωστό είναι να μη δίδετε καθόλου συμπλήρωμα, ειδικά τις πρώτες 40 μέρες για να εδραιωθεί γαλουχία. Όταν δε θηλάζουμε σωστά, με λάθος οδηγίες ''καθυστερούμε να έχουμε γάλα'' όπως λες. Σωστές οδηγίες περιλαμβάνουν σωστή στάση θηλασμού, μαραθώνιους θηλασμούς κτλ.

Από κει και πέρα, αν δεν είναι σε θέση η μανούλα να το κάνει, δεν έγινε και κάτι.

Επίσης έχω καταλάβει ότι κανείς παιδίατρος δε γνωρίζει από θηλασμό. Αυτό επίσης όμως, δεν τον αναιρεί σαν επιστήμονα κατά τη γνώμη μου. ΚΑκώς δε φροντίζουν να ενημερώνονται, αλλά δν μειώνει αυτό το κομμάτι την υπόλοιπη γνώση τους.

συμφωνώ σε ΟΛΑ!

Βρε καλά συμφωνείτε, για το ψωμί θα με βοηθήσετε? Είμαι αποκλεισμένη από δίπλα, μου έχετε πάρει και τα μυαλά εδώ, και έχω χάσει το στόχο μου:tongue:

Ψωμί πως πιο υγιεινό? Χωρίς γλουτένη, ή μαύρο?΄Η και τα 2?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...