Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 25 λεπτά , kate82 είπε:

Να κάνω μια ερώτηση εμένα γιατί επέμεναν να βάλω ένα εμβρυακι κατι για κινδυνους και αλλα ποσα μ ειχαν πει και επελεξα και εγω ενα ??? Την Τρίτη πρώτα ο Θεός έχω εμβρυομεταφορα  ???

Εμένα δε μου είπαν πότε για μια..

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Πολύ μπαχαλο σήμερα, και εδώ και δίπλα και ολούθε. Μόλις μπήκα στο mmr διάβασα και φρίκαρα. Νίτσα εσείς το κάνατε? Δεν φοβόσουν? Κική εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις? θα το κάνεις στο παιδί όταν έρθει η ώρα? Φωτεινή εσύ????:?:?:?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ μπαχαλο σήμερα, και εδώ και δίπλα και ολούθε. Μόλις μπήκα στο mmr διάβασα και φρίκαρα. Νίτσα εσείς το κάνατε? Δεν φοβόσουν? Κική εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις? θα το κάνεις στο παιδί όταν έρθει η ώρα? Φωτεινή εσύ????:?:?:?

Μόλις άνοιξα το βιβλιάριο της μικρής. Ήταν το τελευταίο εμβόλιο που της κάναμε, πριν 3βδομάδες. Η 1η δόση...

Πείτε με ανεύθυνη, πείτε με ανενημέρωτη... αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο εμβόλιο... Τώρα τι γίνεται? Πρέπει να παρακολουθήσω κάτι στο παιδί? Λέτε να γκρινιάζει γι'αυτό εδώ και 2 μέρες...

Νίτσα μου υποψιάζομαι πως αφού πέρασαν τα πρώτα εικοσιτετράωρα και δεν είχε παρενέργειες τότε τη γλιτώσατε. Απλά τώρα έχε το νου σου (στο βάθος κήπος, μην τρελαθείς κιόλας) για ύποπτα σημάδια αυτισμού. Δεν θέλω να σε φοβίσω, δεν είμαι και γιατρός αλλά γώ τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω πως πρέπει να κάνουμε αφού διάβασα τις περισσότερες σελίδες από δίπλα...

Νίτσα μου υποψιάζομαι πως αφού πέρασαν τα πρώτα εικοσιτετράωρα και δεν είχε παρενέργειες τότε τη γλιτώσατε. Απλά τώρα έχε το νου σου (στο βάθος κήπος, μην τρελαθείς κιόλας) για ύποπτα σημάδια αυτισμού. Δεν θέλω να σε φοβίσω, δεν είμαι και γιατρός αλλά γώ τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω πως πρέπει να κάνουμε αφού διάβασα τις περισσότερες σελίδες από δίπλα...

Έχω ξεκινήσει κ διαβάζω..

Ποτέ δεν έκαναν παρενέργειες από εμβόλια αλλά, εννοείται, θα έχω το νου μου...

Έχω τρομοκρατηθεί..:shock::(

Διαφημίσεις

Σέβη αυτό το έχω δει κι εγώ. Αλλά λένε πως μετά βγήκαν άλλες έρευνες που διαψεύδουν αυτή που μιλάει για απάτη. Ο κλέψας του κλέψαντος δλδ, άκρη δεν βγάζει κανείς...

καλά εσείς δεν είστε εδώ, αλλά έχω να σας πω και το άλλο κορυφαίο που ξέχασα: το σκατούλι μου μπουσούλησε! :D έχει 2-3 μέρες τώρα που την αφήνω κάτω και σέρνεται στα πατώματα σαν κομάντο, κι όλο πάει και χώνεται κάτω από τους καναπέδες και το έπιπλο της τηλεόρασης. Από σήμερα μάλιστα έχει ξεθαρρέψει και με ακολουθεί και σε άλλα δωμάτια, όπου πάω τσουπ-τσουπ και το φιδάκι από πίσω! Είμαι πολύ χαρούμενη (που επιτέλους θα ξεκολλήσει από πάνω μου, διότι πλέον ούτε να με φτύσει, τα καλώδια την απασχολούν πιο πολύ χιχιχιχιχιχ)

Μπραβο στο κοριτσι......τωρα καλα τρεξιματα αμοιρη μανα.......;)

Να πω και εγω να πω? Αν δεν πω θα σκασω (κουκουβααααα).....σημερα η μικρη πρωτη φορα σηκωσε το κινητο μου (ναι ξερω ακτινοβολια δεν την αφησα να μιλησει) αλλα ημουν και προσπαθουσα να ξεμπλοκαρω τον σωληνα του πλυντηριου και ακουω απο μεσα.......Στεφη "Ναι, γεια σου τι κανεις?' Μπαμπας (σε μεγαφωνο-το εβαλε και σε μεγαφωνο).....'ποιος ειναι Στεφη εσυ εισαι?'......Στεφη "Ναι η Στεση ειναι, γεια σουυυυ'......και τρεχω μεσα και ειχε το κινητο στο αυτι. Το παιρνω μου λεει ο αντρας μου σε επερνα και το σηκωσε η μικρη και μειναμε κοκκαλο και οι δυο. Βεβαια ειναι ευκολο κινητο (iphone) και με εχει δει να το δουλευω αλλα ρε φιλε εκανε και συζητηση........ειμαι περιφανη.....και ηλιθια το ξερω......

Γυρισαμε απο παιδιατρο, φαινεται να ειναι απλο συναχι το σημερινο......

Αερικο μου.....ΑΥΤΟΣ ηταν ΟΛΟΣ και ολος ο υπνος που μου αντιστοιχουσε σημερα. Οταν εγραψα ειχε σηκωθει και η μικρη και ακουγαμε μαζι το βαλς των χαμενων ονειρων........καταλαβαινεις......δραμα......

Καλη συνεχεια σε ολες........Γεια σου Κικη, Σεβη, Ζωπυρον, Ραννια και Αγγελινα και οποιαν ξεχναω......παω διπλα.......

Here in dreamland we will NOT obey the masters

:evil:

Μόλις άνοιξα το βιβλιάριο της μικρής. Ήταν το τελευταίο εμβόλιο που της κάναμε, πριν 3βδομάδες. Η 1η δόση...

Πείτε με ανεύθυνη, πείτε με ανενημέρωτη... αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο εμβόλιο... Τώρα τι γίνεται? Πρέπει να παρακολουθήσω κάτι στο παιδί? Λέτε να γκρινιάζει γι'αυτό εδώ και 2 μέρες...

Νιτσα......εχω διαβασει και εγω διπλα. Εχω καθυστερησει 1 χρονο το εμβολιο, αλλα μεταξυ μας το μονο που με κανει το διπλανο θεμα ειναι να αγχωνομαι περισσοτερο.....δεν ξερω........καλο παντως δεν μου εχει κανει......ουτε και στο παιδι γιατι τελικα θα της το κανω το εμβολιο........οποτε......

Here in dreamland we will NOT obey the masters

:evil:

το θέμα φαγητό εδώ είναι πονεμένο, τα βιολογικά είναι μονόδρομος. Πας στα συμβατικά κι έχουν κάτι πιπεριές για γεμιστά σαν το κεφάλι μου! Αναρωτιέμαι πώς τους φαίνεται φυσιολογικό αυτό το πράγμα...

Τα βιολογικά βέβαια είναι και πανάκριβα έτσι; Ενδεικτικά σας λέω, 2 αβοκάντο 5 δολάρια... 60 σεντς ένα λεμόνι... 99 σεντς ένα πορτοκάλι...

Και γενικά δεν ψωνίζουν όπως εμείς σε ποσότητες... Θέλω πράσα π.χ., το μάτσο έχει 4 πράσα όλα κι όλα (και 5 δολάρια χο χο χο), τα φασολάκια τα φρέσκα τα έχουν σε κάτι συσκευασίες σαν αυτές που βάζουμε τις σαλάτες στα έβερεστ, ούτε μισό κιλό το ένα δεν πρέπει να είναι... πώς να μαγειρέψεις έτσι;;;

(Καλά, άμα μου λέγανε πριν από 2 χρόνια ότι αυτές θα ήταν οι ανησυχίες μου, θα τους φυσούσα τον καπνό στη μούρη υποτιμητικά :tongue:)

Πωπω!Πανάκριβα!

Εγώ το έχω κάνει από τον Αύγουστο. Είχα θορυβηθεί πριν το κάνω από αυτά τα τόπικ, αλλά μετά από συζήτηση με τον περίγυρό μου που έχει να κάνει με τον αυτισμό (δάσκαλους ειδικής αγωγής, κοινωνικούς λειτουργούς) αλλά και τη γιατρό μας, αποφάσισα να το κάνω.

Η αλήθεια είναι ότι και η γιατρός μου, μου είπε αυτό που είπαν τα κορίτσια, ότι τα σημάδια προυπάρχουν, απλά ο γιατρός βάζει την υπογραφή του στα 2.5 χρόνια. Όμως, από τον αδερφό μου πχ, έχω ακούσει περίπτωση να έχει παρουσιάσει αυτισμό παιδάκι στα 2 χρόνια ξαφνικά.

Από την άλλη, και ο αδερφός μου και συνάδελφοί του που είναι χρόνια στο επάγγελμα (δάσκαλοι ειδικής αγωγής) όπως επίσης και ο ξάδερφος μου με την κουμπάρα μου (κοινωνικοί λειτουργοί) αλλά και η άλλη μου η κουμπάρα (βρεφονηπιοκόμος) μου έχουν πει το εξής: Ότι ναι μεν, ο αυτισμός μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι είτε γενετήσιος ή επίκτητος, αλλά για τον επίκτητο, οι μόνες μαρτυρίες που έχουμε είναι των γονιών. Οι οποίες (ξέρω ακούγεται σκληρό) δεν είναι πάντα αντικειμενικές. Έχει τύχει πολλές φορές να λέει ο παιδαγωγός πχ σε ένα γονιό ότι το παιδάκι του έχει κάποια δυσκολία και να αρνείται να το ψάξει, να αρνείται να το δεχτεί.

Προσωπικά, το πιο αντικειμενικό άρθρο που βρήκα μέχρι στιγμής στο ίντερνετ για τον αυτισμό είναι αυτό:http://www.noesi.gr/node/568 . Το οποίο ουσιαστικά λέει ότι το θέμα mmr-αυτισμός-Wakefeld (αυτός που ξεκίνησε όλο αυτό το θέμα) έχει κλείσει για την επιστημονική κοινότητα, αλλά το θέμα αυτισμός-mmr δεν έχει κλείσει.

Πιο ειδική να μας απαντήσει είναι η kinkajoujou, η οποία αν θυμάμαι καλά είναι μεταφράστρια ιατρικών κειμένων:confused:Δε θυμάαμαι ακριβώς.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Οι παρενέργειες του MMR ως προς τα συμπτώματα του εμβολίου αυτά καθε αυτά κάπου εκεί σκάνε... στις 15-20 ήμερες οπότε η απάντηση Νίτσα είναι πως ναι μπορεί να είναι από το εμβόλιο αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτισμό! Το MMR παρουσιάζει σε κάποια παιδιά, πυρετό, ανησυχία και άλλα που σημαίνει ότι ο οργανισμός πολεμάει τους εξασθενημένους ιούς που δέχτηκε. Ο χρόνος δε, της αντίδρασης και των "παρενεργειών" είναι ίδιος με τους χρόνους εκκόλαψης των ασθενειών. Διαβάστε για τις συγκεκριμένες τρεις ασθένειες στο νετ και θα καταλάβετε. Απλώς θα περάσουν τα συμπτώματα σε ήπια μορφή. Γι' αυτό θέλω όταν της το κάνω να είναι ντούρασελ το ανοσοποιητικό της ;) Καμμία σχέση με τον αυτισμό δηλαδή!

Μπράβο στη Στέφη!!!

Η δική μου σήμερα έγινε για πρώτη φορά οικοδέσποινα σε φίλη της και ήταν σχεδόν κιουρία :D Της πήρε λίγο χρόνο για να μοιραστεί τα παιχνίδια της αλλά σε γενικές γραμμές οκ... φέρθηκε καλά :D Έκανε και αγκαλίτσες... στο τέλος μας τα χάλασαν λίγο που είχαν κουραστεί και οι δύο :lol:

Έχει μάθει και λέει και "αντίο" :lol: κι έχει πολύ πλάκα το πως χαιρετάει με το χέρι γιατί το κάνει σαν τσιφτετέλι :lol:

κουκουβά κουκουβα

Διαφημίσεις

Φωτεινή, και πού να την δεις να περπατάει!!!!! μπράβο το μαναράκι!

Ελλ, κι εγώ θα κατουριόμουν από τη χαρά μου αν απαντούσε στο κινητό κι έκανε και διάλογο!!!!!

Εγώ δεν είμαι γιατρός και δεν μου αρέσει να παριστάνω το γιατρό, το γυναικολόγο, παθολόγο, ωρλ, παιδίατρο, διατροφολόγο κλπ

Ασχολούμαι, έχω άποψη μόνο για τα νομικά και από αυτά μόνο σε αυτά που γνωρίζω καλά.

Έχω ξεκινήσει κ διαβάζω..

Ποτέ δεν έκαναν παρενέργειες από εμβόλια αλλά, εννοείται, θα έχω το νου μου...

Έχω τρομοκρατηθεί..:shock::(

Νίτσα μου μην τρελαίνεσαι, και κυρίως μην διαβάσεις το θέμα, γιατί από τα 100 που θα διαβάσεις τα 90 προέρχονται από πηγές από αμφίβολες ως για καταγγελία.

Καταρχήν οι παρενέργειες του ΜΜR εμφανίζονται 7-10 μέρες μετά από τον εμβολιασμό, και είναι περίπου ίδιες με τα συμπτώματα που θα εμφάνιζε το παιδί αν κολλούσε την ίδια την αρρώστια. Κι αυτό γιατί αυτό το εμβόλιο περιέχει ζώντες εξασθενημένους ιούς, δλδ τους τρεις ιούς αποδυναμωμένους. Αυτό το έχουν κι άλλα εμβόλια, και συνήθως αυτά κάνουν παρενέργειες παρόμοιες με αυτές της αρρώστιας που καλύπτουν.

Τώρα τα εμβόλια εγώ γενικά τα κάνω, χωρίς βέβαια να είμαι και φανατική, δλδ αν δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποιο, δεν θα το κάνω έτσι απλά να βρίσκεται.

Η όλη ιστορία με το MMR ξεκίνησε όταν δημοσιεύτηκε μια έρευνα πριν από κάποια χρόνια που έλεγε ότι υπήρχε συσχέτιση μεταξύ εμβολίου και αυτισμού. Ο εν λόγω ερευνητής πρότεινε να μην γίνονται και τα τρία μαζί, γιατί και καλά αυτό είναι πιο βαρύ για το ανοσοποιητικό του παιδιού, και να τα κάνουμε ένα-ένα ξεχωριστά.

Στην αρχή υπήρξε ένας σχετικός ντόρος, τελικά οι μελέτες του καταρρίφθηκαν, γιατί είχαν πολύ μικρό δείγμα (8 παιδιά μόνο) και το δείγμα μάλλον ήταν μεθοδευμένο.

Άσχετα από τον ερευνητή, κι από το αν είχε δίκιο ή τον έφαγαν οι φαρμακευτικές, η αλήθεια είναι ότι το ανοσοποιητικό του παιδιού αυτής της ηλικίας είναι ικανότατο να αντιμετωπίσει πολλούς εισβολείς ταυτόχρονα, και μάλιστα το κάνει σε καθημερινή βάση, σκεφτείτε ένα παιδάκι στον παιδικό ή το βρεφονηπιακό σταθμό τι βομβαρδισμό δέχεται καθημερινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κρασάρει το ανοσοποιητικό του και παθαίνει νευρολογικές διαταραχές, απλά κάποια στιγμή αρρωσταίνει, επειδή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάποιον εισβολέα.

Επίσης, αν τα εμβόλια τελικά κάνουν όντως κακό, γιατί να εμβολιάσουμε μεμονωμένα (3 εμβόλια αντί για ένα, επί πόσες δόσεις το καθένα) και όχι με το πολλαπλό, το οποίο αν προσέξετε "συγκεντρώνει" παρόμοιες ασθένειες; Αντιμετωπίζοντας ο οργανισμός δλδ τον έναν από τους τρεις εισβολείς, μπορεί πιο εύκολα να αντιμετωπίσει και τους άλλους δύο.

Ναι, οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια συμφέροντα, και δεν είδα πουθενά να τις λένε ευαγή ιδρύματα, εταιρείες είναι κι αυτές, με τις πρακτικές μιας μεγάλης εταιρείας. Από εκεί και πέρα όμως, σε έναν ολόκληρο κόσμο, με εκατομμύρια γιατρούς, ερευνητές, ιατρικούς συντάκτες σε περιοδικά, τον FDA στην Αμερική, τον ΕΜΕΑ στην Ευρώπη και από έναν ΕΟΦ σε κάθε χώρα, όοοοολοι αυτοί τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές και κανένας δεν μιλάει, παρά μόνο ο Μερκόλα που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με δαύτον; (έχω και για αυτόν να πω! λολ) Στην τελική σκεφτείτε πόσα φάρμακα αποσύρθηκαν, αφού είχαν κυκλοφορήσει, πόσα πρόστιμα έχουν φάει οι εταιρείες για κακά φάρμακα, γιατί τα εμβόλια να τα αφήνουν δλδ; Κι αν εγώ ήμουν φαρμακευτική, και ήξερα ότι της αντίπαλης το εμβόλιο προκαλεί προβλήματα, δεν θα έκανα τα πάντα να το ξεσκεπάσω να τους κάνω ζημιά;

Τέλος, τα εμβόλια παλιότερα περιείχαν περίπου 35.000 διαφορετικές ουσίες και ήταν πολύ βαριά, πώς τότε δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, ενώ τώρα με τις πρωτεΐνες-φορείς κλπ που είναι σούπερ εξελιγμένα τα δημιουργούν όλα αυτά;

you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

Μπραβο στο κοριτσι......τωρα καλα τρεξιματα αμοιρη μανα.......;)

Να πω και εγω να πω? Αν δεν πω θα σκασω (κουκουβααααα).....σημερα η μικρη πρωτη φορα σηκωσε το κινητο μου (ναι ξερω ακτινοβολια δεν την αφησα να μιλησει) αλλα ημουν και προσπαθουσα να ξεμπλοκαρω τον σωληνα του πλυντηριου και ακουω απο μεσα.......Στεφη "Ναι, γεια σου τι κανεις?' Μπαμπας (σε μεγαφωνο-το εβαλε και σε μεγαφωνο).....'ποιος ειναι Στεφη εσυ εισαι?'......Στεφη "Ναι η Στεση ειναι, γεια σουυυυ'......και τρεχω μεσα και ειχε το κινητο στο αυτι. Το παιρνω μου λεει ο αντρας μου σε επερνα και το σηκωσε η μικρη και μειναμε κοκκαλο και οι δυο. Βεβαια ειναι ευκολο κινητο (iphone) και με εχει δει να το δουλευω αλλα ρε φιλε εκανε και συζητηση........ειμαι περιφανη.....και ηλιθια το ξερω......

Γυρισαμε απο παιδιατρο, φαινεται να ειναι απλο συναχι το σημερινο......

Αερικο μου.....ΑΥΤΟΣ ηταν ΟΛΟΣ και ολος ο υπνος που μου αντιστοιχουσε σημερα. Οταν εγραψα ειχε σηκωθει και η μικρη και ακουγαμε μαζι το βαλς των χαμενων ονειρων........καταλαβαινεις......δραμα......

Καλη συνεχεια σε ολες........Γεια σου Κικη, Σεβη, Ζωπυρον, Ραννια και Αγγελινα και οποιαν ξεχναω......παω διπλα.......

Μπράβο στην κούκλα σου!!!!Φαντάζομαι περηφάνια!

Νιτσα......εχω διαβασει και εγω διπλα. Εχω καθυστερησει 1 χρονο το εμβολιο, αλλα μεταξυ μας το μονο που με κανει το διπλανο θεμα ειναι να αγχωνομαι περισσοτερο.....δεν ξερω........καλο παντως δεν μου εχει κανει......ουτε και στο παιδι γιατι τελικα θα της το κανω το εμβολιο........οποτε......

Για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, εμείς παρόλο που το κάναμε περάσαμε ερυθρά πρόσφατα, πολύ ελαφριά, αλλά η παιδίατρος μας είπε ότι το ελαφριά δεν συνδέεται με το εμβόλιο.

Μάλιστα όταν το είπα στον παιδικό που πάει, με πήρε η παιδίατρος του παιδικού ωρυώμενη, ότι αφού έχει εμβολιαστεί αποκλείεται να ήταν ερυθρά, μήπως ήταν μολυσματική ασθένεια κτλ (μιλάμε ότι είχε 2 μέρες σπυράκια και κακή διάθεση.Αυτό.Και δεν του δώσαμε τίποτα,κανένα φάρμακο, κατ'εντολή της παιδιάτρου). Και που το ξέρω ότι είναι ερυθρά (έκανα μόνη μου διάγνωση ένα πράμα) και να κάνω στο παιδί εξετάσεις να το διαπιστώσω...Η παιδίατρος μου ήταν 20 χρόνια στο λοιμωδών.Τα σπυράκια τα αναγνωρίζει στο χιλιόμετρο.

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...