Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

σταγονίτσες για τους κολικούς!!!!!

Τις παίρνει το μωρό?Γιατί εγώ μέχρι στιγμής ήξερα μόνο τις αποτέλ/

Κικίτσα, μερσί!

αφού η κουμπάρα σου θηλάζει αποκλειστικά, το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας το λύνει άνετα με τη διατροφή της. πες της χαιρετίσματα ευκολάκι.

αχλάδια μπόλικα χωρίς φλούδα, 2-3 την ημέρα, μπόλικο λάδι στο φαγητό της, 1-2 πορτοκάλια στυμμένα, βρώμη με γάλα.

στο θέμα των κολικών ινφακόλικ. είναι σκεύασμα φαρμακευτικό, απαλύνει τους πόνους κ είναι συμβατό με θηλασμό, γιατί η ουσία του στην ουσία είναι από λάδι ελιάς.

να μη τρώει όσπρια, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσινα, ο,τιδήποτε "αεριούχο".

εγώ αυτά έκανα για το δικό μου παιδί.

επίσης, να έχει υπομονή με το ρέψιμο, γιατί επηρεάζει τα πονάκια.

πονάκια δεν είναι μόνο από το έντερο, αλλά και από το στομαχάκι του, αν εγκλωβίζει αέρα. πρέπει να ρεύεται το μωρό. μπορεί να πάρει κ 20-25 λεπτά, τώρα που είναι νινί.

να μη τρώει πολλά τσιγαριστά.

η γιαγιά μου έλεγε ότι καλό για τη θηλάζουσα είναι οι "άσπρες" τροφές-εννοούσε τα βραστά, κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι.

η πατάτα κεβάζει γάλα. έτσι έλεγε. μπόλικο λάδι. κάνει καλό σε όλα.

ααααααα κ πολύ βασικό είναι για τα πονάκια-κλάμα να μην βιάζεται να αλλάξει στήθος στο θηλασμό. πρέπει πρώτα το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του για το μαστό. μετά αλλάζουμε. αλλιώς παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα-οπότε γεμίζει το στομάχι του χωρίς να χορτάσει την πείνα του. μετά το κλάμα είναι μονόδρομος.

το λιπαρό γάλα κατεβαίνει αργότερα.

αυτά τα "ολίγα".

Μόλις της έκανα ανακαταμετάδοση!:DΚαι μου είπε ότι όντως,όποτε τρώει όσπρια ή πράσινα επιδεινώνονται τα κλάματα.

Για το θηλασμό είναι πολύ ενημερωμένη δεν την πτοεί τίποτα!Της έχω πει κι εγώ.Μπορεί να μην τα κατάφερα εγώ με το θηλασμό,αλλά εκ των υστέρων ενημερώθηκα αρκετά και ενημέρωσα κι εκείνη!

Αφού με κοροϊδεύει!Μου λέει ότι αν με ακούσει κανείς θα νομίζει ότι θήλασα 4-5 χρόνια:tongue:

Μπράβο ρε Σέβη!

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κική, δυστυχώς ούτε εγώ θήλασα πολύ επειδή δεν ήμουν καλά ενημερωμένη, στον Παν. έπαθα και επιλόχειο κατάθλιψη... Αλλά αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα θηλάσει τα παιδάκια μου περισσότερο.. Τον Π. 1 μήνα μετά επέστρεψα στη δουλειά κ δεν ήθελα να δυσκολευτώ, μη σέσω! ήμουν και 23ετών τότε, άλλα μυαλά. Την Όλγα 2μήνες επειδή προσπαθούσα να τρώω ελαφρά και υγιεινά. Το γάλα νερούλιασε, η μικρή δεν έπαιρνε βάρος, πέτρωνε και το στήθος. Την πέρναγα με το θήλαστρο για να αποσυμφορίζομαι!

Εσείς πόσο θηλάσατε?

κικίτσα το ινφακόλικ είναι σταγονίτσες που τις έδινα στο μωρό μου, λίγο πριν την θηλάσω.

Κι εγώ μη φανταστείς. 2 μήνες αποκλειστικά κ 1 μήνα μικτά.

μια χαρά ενημέρωση είχα.

αλλά ήμουν απλήρωτη 5 μήνες, άδεια λόγω αποκόλλησης, τοκετού κ λοχείας.

είχα κ την όρκα που έκανε τούρμπο τον Σετφανούκο μου...

κ πάπαλα. το έκοψα.

στο επόμενο, τουλάχιστον δεν θα έχω την όρκα στα πόδια μου.

Διαφημίσεις

Κική, δυστυχώς ούτε εγώ θήλασα πολύ επειδή δεν ήμουν καλά ενημερωμένη, στον Παν. έπαθα και επιλόχειο κατάθλιψη... Αλλά αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα θηλάσει τα παιδάκια μου περισσότερο.. Τον Π. 1 μήνα μετά επέστρεψα στη δουλειά κ δεν ήθελα να δυσκολευτώ, μη σέσω! ήμουν και 23ετών τότε, άλλα μυαλά. Την Όλγα 2μήνες επειδή προσπαθούσα να τρώω ελαφρά και υγιεινά. Το γάλα νερούλιασε, η μικρή δεν έπαιρνε βάρος, πέτρωνε και το στήθος. Την πέρναγα με το θήλαστρο για να αποσυμφορίζομαι!

Εσείς πόσο θηλάσατε?

Εγώ στο γιο μου καθόλου.2-3 ημέρες.Είχα μια εγκυμοσύνη στο κρεββάτι.Έβαλα 25 κιλά από το καθησιό.Και σκέψου ότι είμαι πολύ αδύνατη,48 κιλά στα κανονικά.Πολύ χάλια.Και πρόσεχα τα πάντα.Διατροφή,όχι καφές όχι τσιγάρο.Ήμουν σκασμένη γιατί είμαι πολύ δραστήριος άνθρωπος.

Και, γεννάω.Σούπερ γέννα.23:40 καισαρική,το πρωί όρθια χωρίς πόνους χωρίς τίποτα.Κατεβαίνω κάτω για καφέ,και λέω δε γίνεται,θέλω τσιγάρο.Και σα βλάκας το έκοψα:oops:.Η βλακεία.

Μετά,στη δεύτερη ήμουν πιο χαλαρή.Και καφέ και τσιγάρο:oops:.Όχι πολλά.Ήταν και απανωτά οι εγκυμοσύνες, και καλοκαίρι η δεύτερη.Δράμα.

Ε, κάπου εκεί γνώρισα το πάρεντς.Διάβασα 5 πράγματα για το θηλασμό,πήγα και σε μια συνάντηση.Σα χαζή θεώρησα ότι ήταν αρκετά.Βλακείες.Θήλασα 2 μήνες.

Η μπέμπα έκανε μαραθώνιους θηλασμούς.Θήλαζα 7 ώρες συνεχόμενα,σταματούσα 1 τέταρτο και μετά άλλες 3 ώρες:shock:.Είχα τρελλαθεί.Έκλαιγα συνέχεια.Είχα καταρεύσει ψυχολογικά.Ο άντρας μου με έβλεπε να είμαι χάλια και φώναζε να το κόψω.

Είχα και ένα ακόμη μωρό.Ο γιος μου ήταν πολύ μικρός.Θυμάμαι φάση,που δε θα την ξεχάσω, να θηλάζω τη μπέμπα με δεσμευμένα τα 2 μου χέρια και με το πόδι να προσπαθώ να πιάσω το μεγάλο που ήταν έτοιμος για σάλτο από τον καναπέ.:shock:

Προσπάθησα και επαναγαλακτισμό,αλλά δε με ήθελε τελικά.Με νοσοκομειακό θήλαστρο να ξυπνάω τη νύχτα να αρμέξω.Και αρρωσταίνω...και παίρνω μόνο συμβατά με το θηλασμό φάρμακα...και περνάει μια εβδομάδα και δε συνέρχομαι.Και σηκώνομαι ένα πρωί και αρχίζω να ξερνάω,χάλια όμως.Και εκεί πήρα απόφαση να πάρω κομτρέξ και άλλα να συνέλθω.Και να το κόψω.Στενοχωρήθηκα πολύ γιατί πήγε χαμένος ο κόπος μου.

Η μαμά μου δουλεύει,δε μπορούσε να προσφέρει πολλά.Κανένα σίδερο,κανένα φαγητό.Προσφέρθηκε βέβαια να κρατάει το μεγάλο,αλλά δεν το επέτρεψα για 2 λόγους.Καταρχήν για να μην αισθανθεί παραγκωνισμένος από την οικογένεια,και κατά δεύτερον γιατί δεν τον χάρηκα όσο ήθελα με τη 2η εγκυμοσύνη.

Εδώ να πω, ότι για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίοδος αυτή της εγκυσμοσύνης.Μόλις γεννούσα ένιωθα ανακούφιση.

Παρόλαυτα συνέχιζα να διαβάζω τα τόπικ εδώ για το θηλασμό,ώστε να μπορώ σε άλλους να πω κάτι και να τους βοηθήσω.

Οφείλω να σου ομολογήσω,ότι όταν έκοψα το θηλασμό αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση.Παράλληλα όμως, τώρα πχ που θα πάω στην κουμπάρα μου και θηλάζει,ζηλεύω λίγο.Εννοώ ότι τη θαυμάζω,και ότι θα ήθελα να το είχα πολεμήσει περισσότερο και να τα είχα καταφέρει,γιατί όταν βλέπω μανούλα να θηλάζει,μου λείπει λίγο.

Αυτή είναι η μικρή μου σχέση με το θηλασμό;)

Wktmp2.png

qIogp3.png

κικίτσα το ινφακόλικ είναι σταγονίτσες που τις έδινα στο μωρό μου, λίγο πριν την θηλάσω.

Κι εγώ μη φανταστείς. 2 μήνες αποκλειστικά κ 1 μήνα μικτά.

μια χαρά ενημέρωση είχα.

αλλά ήμουν απλήρωτη 5 μήνες, άδεια λόγω αποκόλλησης, τοκετού κ λοχείας.

είχα κ την όρκα που έκανε τούρμπο τον Σετφανούκο μου...

κ πάπαλα. το έκοψα.

στο επόμενο, τουλάχιστον δεν θα έχω την όρκα στα πόδια μου.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία τελικά.

χελλοου σαε ειπα? χελλοου!

Σχετικα με διπλα....εχει παραγινει η ειρωνια παντως.....

:confused:Που ρε?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Εσείς πόσο θηλάσατε?

εγω ακομα θηλαζω (9,5 ειναι ο μικρος), αλλα καμια σχεση με τις οδηγιες που δινονται μεσα στο παρεντς (η Κικη ξερει...τα χουμε ξανασυζητησει).

Διαφημίσεις

κι εμενα εχει κολλησει κανα τεταρτο....

δε ξερω αν διαβασες τι εγραψε η χρυσα, αλλα εχει πεσει πολυ ειρωνια....

δε ξερω αν το πε για αστειο (αν ναι. πολυ κρυαδα ομολογουμενως), εγω δε καταλαβα κατι τετοιο παντως,.....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...