Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

ΑνΑλ (Ανώνυμες Αλλοπρόσαλλες)

ζώπυρον

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Aeriko

3696

• MarcoPolo

2484

• Mara-76

2192

• luckyMe

2080

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μ΄αρέσει βρε Ιωάννη που είσαι πάντα ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ!

Εσυ μου το ανοιγεις το στομα,εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου ..Ας αρχισουμε με το nickname..:D:D:p:p...

Αερικό (λαογραφία)

Στη λαϊκή φαντασία αερικό ονομάζεται εναέριος δαίμονας ή κοινώς το κακό πνεύμα. Λέγεται και «αγερικό» όπου όταν φυσάει ειδικά στην επαρχία ακούγονται περίεργοι ήχοι, αλλά και «ανεμικό» επίσης εξ ιδίου λόγου και μάλιστα όταν πρόκειται για νεράιδες που προσονομάζονται «ανεμικές» ή «αερικές».

Προς τα «αερικά» αντιστοιχούν και τα «εξωτικά» που βεβαίως δεν προέρχονται από εξωτικές χώρες αλλά από τη λαϊκή φράση του: «έξω απ εδώ» χωρίς όμως να έχει σαφώς καθορισθεί η μεταξύ τους διαφορά.

Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από της ελληνικής αρχαιότητας παρατηρείται μια συνεχής και αδιάσπαστη λαϊκή παράδοση για τα «αερικά» και μάλιστα όχι μόνο από κάποιους αδέσποτους θρύλους αλλά και από αυθεντικά κείμενα επιφανέστατων συγγραφέων τα οποία απηχούν τους ίδιους σχεδόν θρύλους στην εποχή τους, ιδού μερικά παραδείγματα:

• Κατά τον Διογένη Λαέρτιο ο Πυθαγόρας πίστευε πως «όλος ο αέρας είναι γεμάτος πνεύματα που εκλαμβάνονται ως δαίμονες και ήρωες».
  • Ο Δημόκριτος φέρεται να πίστευε ότι «μεστόν είναι τον αέρα τούτον», ότι δηλαδή ο αέρας είναι πλήρης πνευμάτων.
  • Στην "Επινομίδα" του Πλάτωνα αναφέρεται το «αέριον γένος» αποτελούμενο από πλάσματα μεσάζοντα μεταξύ θεών και ανθρώπων (εδώ πλησιάζει τον μετέπειτα χριστιανισμό)
  • Στη Βυζαντινή εποχή χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιστοριογράφου Ψελλού (11ος αιώνας) που αναφέρει ότι εκ παραλλήλου με τα πνεύματα που υπάρχουν στη Γη στη Θάλασσα και στους βυθούς, γεμάτος από δαιμόνια είναι και ο αήρ ο ευρισκόμενος «ύπερθεν ημών και περί ημάς».
  • Με ανάλογες δε δοξασίες που έντονα πλουτίσθηκαν κατά τη τουρκοκρατία φθάνουμε στη σημερινή Δαιμονολογία (Σολομωνική, Μαύρη Μαγεία κλπ).

Αξιοσημείωτο ακόμη γεγονός επί του θέματος είναι ότι κατά την αρχαιότητα οι δαίμονες χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες τους αγαθοποιούς και τους κακοποιούς, στη νεότερη λαϊκή παράδοση με την επικράτηση του Χριστιανισμού τα αερικά ή εξωτικά είναι κατά κανόνα κακοποιά πνεύματα που πειράζουν τους ανθρώπους κυρίως στον ύπνο τους αλλά και στη ύπαιθρο όταν φθάνουν και να τους κτυπούν (π.χ. "τον κτύπησε αερικό") και να αφήνουν μελανά ίχνη λεγόμενα «ματσουκιές». Η δε παραπάνω μετατροπή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χριστιανική διδασκαλία που αποκρούει κάθε αγαθοποιό δράση δαιμόνων με τη κυριαρχούσα άποψη ότι αγαθοποιά μπορεί να είναι οι δαίμονες μόνο σε εκείνους που πούλησαν σ΄ αυτούς τη ψυχή τους. Έτσι μπροστά σ΄ αυτή τη μετατροπή των δοξασιών προστέθηκαν και πολλοί τύποι εξορκισμού προσαρμοζόμενοι ανάλογα με το θρησκευτικό πνεύμα. Τέτοιοι εξορκισμοί ξεκινούν με σταυροκοπήματα, την επανάληψη του «Πάτερ ημών» ως και τη σταυροκόπηση του προσκέφαλου (μαξιλαριού) με την ενθαρρυντική επίκληση:

«Πέφτω, κάνω τον σταυρό μου άρμα έχω στο πλευρό μου. Δούλος του Χριστού λογιούμαι και κανένα δεν φοβούμαι».

Για να είσαι ευτυχισμένη μ 'έναν άντρα πρέπει να τον καταλαβαίνεις πολύ και να τον αγαπάς λίγο. Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου.

Hellen Rowland,

«Πέφτω, κάνω τον σταυρό μου άρμα έχω στο πλευρό μου. Δούλος του Χριστού λογιούμαι και κανένα δεν φοβούμαι».

αυτο της ταιριαζει ακριβως!!!!!!!!

εντιτ: για να δουμε τί θα βρεις για το δικο μου nickname...

Διαφημίσεις

Ιωάννη ευχαριστώ που εξήγησες στον κόσμο γιατί δεν τα πάω καλά με τον Χριστιανισμό! Γιατί νομίζει ότι με ποιηματάκια και αηδίες θα με εξαφανίσει... αλλά δεν μασάμε τα αερικά γιατί απλώς δεν είμαστε αυτό που διατείνεται εκείνος ότι είμαστε... Keep trying :D

αυτο της ταιριαζει ακριβως!!!!!!!!

ναι ναι απόλυτα μουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

εμ γι' αυτό πρέπει να ρωτάς το παιδί :P

το βλέπω... σου 'ρχεται και το 'παψε μπαμπα... λες ανοησίες'

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ...Το παιδί μου αγαπάει...

Πήγα χθες το μεσημέρι να την πάρω από το σταθμό και μου δίνει η δασκάλα της 2 πολύ όμορφα χρυσάνθεμα (πορτοκαλί + ροζ) δεμένα με ροζ κορδελίτσα και μου λέει αυτά είναι για την Ο. Εγώ εξεπλάγην ευχάριστα και γελούσα μαζί. Ρωτάω ποιός είναι ο αποστολέας. Μου λέει ο Αλέξανδρος ο οποίος προχθές τη δάγκωσε κι επειδή η μαμά αισθάνθηκε άσχημα έστειλε τα λουλουδάκια για συγνώμη! Φοβερή κίνηση...

Και πάμε σήμερα το πρωί μπαίνει η Ο. μέσα και τρέχουνε μαζί Άλεξ. και Βαγγελάκης να την αγκαλιάσουν... Και η κόρη μου ποιόν διάλεξε??? Τον Αλέξανδρο...

Ο Γ. άφρισε χθες!!!

Ρία είναι πολύ γλυκό το κοριτσάκι σου (άσχετο!)...

Η Φαίη που είναι???

ΦΑΙΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ περιμένω ρε φιλενάδα να μου πεις για τα cupcakes...

Και εγω ετσι εκανα στο νηπιαγωγειο στην πρωτη μου επαφη με σχολειο οποιο παιδακι μου αρεσε η το εδερνα η το δαγκωνα. Τι ειχε περασει ο Γιαννακης η πρωτη μου αγαπη στο νηπιαγωγειο τον κυνηγαγα παντου να τον φιλισω αλλα δεν καθοταν και τις ετρωγε.

Ρας εχεις δικιο αυτες οι δυο μαζι κανουν σαγηνευτικο κινδυνο χαχαχαχαχα

Χθες γελασα παρα πολυ γιατι ηρθε ο αντρα μου και μου ελεγε για εναν συναδελφο που δουλευαμε μαζι πριν 10 χρονια και ειχε κορες και μου ελεγε τοτε σουζα θα τις εχω στο ενα ποδι οταν μεγαλωσουν ραντεβου του ελεγα θα αρχισουν και εβγαζε φλικταινες και χθες μου λεει ο Κ οτι ειδε την κορη του να φιλιεται και πριν παει σπιτι πλεον παιρνει τηλεφωνο για να μην πεσει πανω σε εκπληξεις χαχαχαχα

Θα ηθελα να ειμαι απο μια μερια στην δουλεια ακομα να τον δουλευω ψιλο γαζι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...